Påskesnackstips nr. 2 & 3

Etter noen timer over ovnen og foodprossesoren, er jeg faktisk ferdig med påskeegget til Lars-Kristian. Må si at jeg er ganske fornøyd, her snakker vi nesten helt sukkerfritt, de få unntakene ligger i den mørke sjokoladen jeg har brukt.

De siste oppskriftene får dere i morgen tidlig, så får dere se egget  sin helhet  på lørdag. Jeg skal nemlg ikke gi det til han før da, kan jo ikke avsløre alt! Han er tross alt en av mine mest trofaste lesere. .

Nr. 2: Spicy Kanelmandler (grunnoppskriften fant jeg på lchf-bloggen)

Du trenger:

 • 250 gram mandler
 • 1 eggehvite
 • 2 spiseskjeer vann
 • salt
 • kanel
 • cayennepepper
 • olje
 • 4 spiseskjeer sukrin (fra helsekosten)

Slik gjør du:

Sett ovnen på 120 grader, og legg bakepapir som du smører med litt olje på et stekebrett. Kakk egget og ha kun eggehviten over i en bolle sammen med 2 ss. vann. Dette skal vispes til det skummer, men skal ikke bli stivt.

Tilsett sukrinen og visp sammen. Ha også i krydderet og saltet, og smak til underveis. Det kan fort bli litt for spicy med cayennepepper, men det er også veldig godt å bruke en del. Noe av det sterke forsvinner under steketiden.

Slik ble min blanding, jeg hadde i massemasse kanel, det smaker jo himmelsk!

Hell mandlene over i bollen, og rør godt.

Når alt er godt blandet, heller du det over på bakepapiret og setter det inn i ovnen. Der skal det stå i ca. en time, eller lenger om du foretrekker mandlene litt ekstra brent.

Mine stod i 70 minutter. Rør underveis.

Nr. 3: Baconsmash

Denne fant jeg på selv, men jeg er sikkert ikke den første som har eksperimentert med dette. Likevel er jeg er overrasket over at det funket så bra. Smaker kjempegodt!

Du trenger:

 • baconsvor fra Maarud
 • så mørk sjokolade som mulig, den jeg har brukt er 90 prosent og kommer fra Lindt (kjøpes bla. i Sverige)

Slik gjør du:

Smelt sjokoladen i vannbad, slik jeg forklarte i påskesnackstips nr. 1. Jeg brukte halve platen til hele posen med baconsvor.

Dypp svorene i sjokoladen. .

. . og la herlighetene tørke en halvtimes tid på bakepapir. Legges deretter over på  en tallerken og inn i kjøleskapet.

Håper dere synes det smaker, lykke til ♥

41 kommentarer

 1. mmm, ser kjempegodt ut! 🙂

  Har ett lite spørsmål; hva betyr tatoveringen Lars-Kristian har på innsiden av hånda?

  1. Fotballfrue

   🙂 bruk søkefeltet mitt,har skrevet et innlegg om det før 🙂

   -C

 2. Jeg er absolutt for en sukkerfri, eller i det minste sukkerredusert, påske:-) Du har helt sikkert blitt tipset om dette før, men du kan lage sukkerfri rå sjokolade selv, hvilket er aldeles nyydelig. Flere norske nettsider selger ingredienser til dette – blant annet økosjokolade, men selv foretrekker jeg iHerb.com. Veldig billig, utenlandsk side. Har du ikke bestilt derfra før kan du bruke koden JOJ339, så får du 5 dollar i rabatt;-)
  Ha en fin påske!

 3. Hei!
  Dette så godt ut!
  Men hvorfor er det bare til han?
  Du er vel kanskje litt for vektbevisst for godis..?
  tror ikke den underærnærte kroppen din hadde hatt vondt av litt ekstra kalorier!!
  ikke stygt ment altsa! Gooood påske snuppa
  Digger deg 😀

  1. Fotballfrue

   Det er jo nok til meg også,men litt av greia er at det skal i hans egg 🙂
   Han ordner jo egg til meg..

   – C

   1. Ikke stygt ment assa. Hva mente du da? Syns det var stygt jeg!

   2. Fotballfrue

    Lurte jeg også på :O

    – C

   3. Elisabeth

    underærnært du liksom. Sikker på at Caroline får i seg mer næring enn de fleste av oss .. propp fullt av vitaminer og mineraler… Blir for dumt å kalle henne underærnært fordi hun ikke spiser sukker .. haha 🙂 jaja.. God påske frua, nå er jeg her for å hente påskegodt oppskrifter=)

 4. Nam, ser supergodt ut! Særlig baconsmash’en, jeg elsker vanlig smash så… 🙂

 5. Åh, det så godt ut. Ha en nydelig påske i vår solen 🙂

 6. de mandlene skal jeg teste ut!! NAM

 7. Baconcrisp med sjoko skal jeg prøve!

 8. Namm!! Det så utrolig godt ut ;P Tror nok jeg må få prøvd ut noe av dette…
  Men ett sprøsmål;
  Hva er sukrin? Er det nesten som sukker bare uten så mange kalorier eller..? Går det ann for oss som ikke går på lchf, og da heller bruke vanlig sukker istedenfor sukrin?

  1. Rakel: Sukrin er et sukkeralkohol som er 100% naturlig. Det er nesten like søtt som sukker, ser og oppfører seg på samme måte, er tannvennlig og inneholder 0 kalorier. Den kan brukes av alle 🙂 Jeg tåler ikke vanlig sukker og digger dette produktet! Jeg har samlet informasjon om sukrin her http://ingunnss.blogg.no/1285491781_sukrin__et_sunnere_al.html

 9. Nam nam naaaam 🙂 Får du påskeegg du også, eller? Gleder meg til å se det ferdige egget! God påske 🙂

 10. Monika ♥

  Baconsmash så utroolig godt ut! Du er flink 🙂

  Men lurer på noe..har du testet ut lavkarbo brød? laget ett for litt siden, og det ble veldig godt 🙂

 11. Kjære Caroline, ville bare si at takket være deg og din herlige entusiasme for trening, har jeg gått fra å være hun som pleide å hate gym på skolen og som holdt på å besvime etter 2 minutter av årets ene joggetur, til å jogge en time hver morgen (bortsett fra søndag) og elske det mer og mer! Har heller ikke rørt raske karbohydrater på en måned (og her snakker vi ei som kunne spise en hel eske Krispy Kremes over en helg). Livet er fantastisk og du er en stor inspirasjon. Tusen takk!

 12. Kan du vise klærne du kjøpte i København?

 13. Hei Caroline! Laga påskesnacks nr. 1 idag, og blei kjempefornøyd 😀 Tusentusen takk for kjempefine tips. Du er så flink, og har så veeldig gjennomført blogg. Håpe du får en fin påske lammi mann din 😉
  ..Trur egget blir en suksess!

 14. Så kreativ du er! Håper for din del at Lars-Kristian er likedan, så får du deg et godt påskeegg du også 😀
  hihi. Såg virkelig godt ut 🙂

 15. Liten Ida

  hallo

  kan ikke du bruke «hverdagsmakta» di og skrive litt om Rachel Nordtømmehetsen? Stakkars jente, leste bloggen hennes-og fikk bakoversveis av enkelte kommentarer. Nettmobbing – å det verste!!!!

  Du formulerer deg så godt at du kanskje kan få noen til å tenke seg om en ekstra gang..(antar dere har en del av de samme leserne)

  1. Huff, nettmobbing er så galt!! 🙁 Idiotiske mennesker som gjemmer seg bak en dataskjerm..
   Men Caroline har faktisk nylig satt fokus på akkurat det, og skrevet om mobbing – med vekt på nettmobbing 🙂 Søk i søkefeltet, eventuelt blogit.no, så finner du det nok

 16. mmm,det så jo kjempegodt ut,namnam:))

 17. ser utrolig godt ut! 🙂

 18. Hei 🙂 ser supergodt ut og jeg prøvde nettopp å lage mandlene.. men må ga gjort noe feil? etter 20 min i ovnen på 200 grader var de helt svarte! Jeg fulgte ikke med dem siden de skulle stå en time 😛 hehe ops.. 🙂

  1. Fotballfrue

   Å nei 🙁 Jeg har skrevet feil, det skal være 120 grader :S

   – C

 19. Du er jo bare så søt & herlig. Verdens fineste husmor!

 20. Jeanette

  skjønner ikke hvordan noen klarer å spise baconsvor! GRUSOMT kvalmende!

 21. ahaa.. da er det ikke så rart 😀 Prøver igjen jeg ^^

 22. Ingrid Svendsen

  Så sinnsykt flink du er med egget til Lk 😀 Selv så kreativ jeg pleier å være når min LCHF-hjerne setter i gang, har jeg faktisk ALDRI tenkt på baconsvor med sjoko!!!!! Aldri har jeg lest om det noe annet sted heller, så her tror jeg jammen meg du er første kvinne ut……(kanskje ihvertfall). Utrolig imponert over oppfinnsomheten din!!! Kjempegøy, skal definitivt prøves!!!! Mandler tåler jeg ikke, så da er man nødt til å være kreativ…..de fleste «kakeoppskrifter» på LCHF er med nøtter av noe slag, så baconsmash var perfekt for meg 😀 Nå sitter jeg forresten i skrivende stund og koser meg med hjemmelaget lavkarbo-iskrem med sjokolade 😀 Utroooolig god!!

  Nyt kvelden og påskegodtet!

  Masse klemmer <3

  1. Fotballfrue

   Øy! Det har jeg også laget i dag 😀 oppskriften kommer i morgen 😀

   Tusen takk for fine ord,du er så søt 🙂

   Klem til deg!

  2. Baconsvor med sjokolade er nok oppfunnet gitt 😛 Fant den på lavkarbo.no i fjor en gang.

 23. Nam den bacosvor greia der må jeg jammen prøve….
  Håper dere har en strålende påske…

 24. Haha, så fantastisk søt du er som pynter med påskekylling på bildene. <3 Ingenting å utsette på detaljene hos deg i hvertfall 🙂

 25. Marte Kristine

  Hvorfor lager du heller ikke din egen sjokolade? Superenkelt, og det er så godt. Så kan du lage den sukkerfri også..

 26. Lagde de nøttene i sted! Herregud så gode de var! Tusen takk for tips…

  1. Fotballfrue

   😀 😀

   – C

 27. […] er oppskriften på påskesnacs. Jeg hentet inspirasjon fra fotballfrue.no. Det er så mye inspirasjon å hente fra den dama der altså. Kudos i lange baner. Jeg fulgte i […]

 28. […] 1. Spicy Påskemandler: Disse er så utrolig gode! Oppskriften la jeg ut i fjor, og den finner du her. […]

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *