Påskesnackstips nr. 1

Dette er den første tingen jeg har lagt i påskeegget til Lars-Kristian. Det er litt rart å tenke i andre baner for første gang i løpet av et helt liv. Godteri nesten uten sukker høres nesten umulig ut, men jeg skal få det til! Før lørdagen skal det også bli plass til flere godbiter der, i tillegg til litt andre saker som er gøy for en mann å få.

Jeg har laget biscotti dekket med mørk sjokolade! Han har allerede fått en smakebit, og jeg måtte faktisk kjempe for å ta dem fra han. Dette smaker himmelsk, med andre ord.

Du trenger:

 • lavkarbobiscotti – oppskriften finner du her (jeg brukte ca. 10 biscotti og en hel plate med sjokolade)
 • mørk sjokolade – helst over 70 prosent

Slik gjør du:

Smelt sjokoladen i vannbad. Dette gjør du ved å koke opp en kjele med vann. .

. . og plasserer en bolle i det kokende vannet. Deretter bryter du opp sjokoladeplaten, og lar det smelte i bollen. På denne måten er det lettere å ha kontroll over temperaturen, og du slipper sjokolade som stivner eller brenner seg.

Når alt har smeltet, dypper du én og én biscotti i sjokoladen.

La herlighetene renne av seg på bakepapir, før de settes inn i kjøleskapet.

Etter noen timer har sjokoladen stivnet, og de kan for eksempel legges i en liten pose.

Noe ala dette:

Lykke til ♥

52 kommentarer

 1. Jeanette

  Nam! Jeg er alene i påsken,så jeg skal lage disse da.Takk for herlig oppskrift:) God påske til dere begge

 2. Birgitte

  Det så kjempe godt ut! 😀 God tur til Danmark!

 3. Hei Caroline!
  Kan du være så snill å komme med noen alvorsord til meg?
  Siden du vet så mye om kosthold osv, trenger jeg et spark i ræva :p
  Jeg trener 4-5 ganger i uken, spinning/styrke, men blir litt furt siden det ikke blir noe særlig resultater av det.
  Grunnen er nok pga jeg er totalt avhengig av cola! Drikker en halv liter til dagen..minst! Nå er det snart sommer, og jeg vil så gjerne bli fornøyd med kroppen. Noe jeg kan bytte ut colaen med?

  1. Pepsi max! Inneholder ingen kalorier, men smaker like godt. Men i det lange løp, burde du nok kutte ut brusen, det er fort gjort å få syreskader på tennene og skadene forsvinner aldri.

   1. Pepsi Max inneholder Aspartam, akkurat som alle andre «light» produkter. Anbefales ikke 😉

   2. Uansett bedre i forhold til vektnedgang!

 4. Neej fantastisk ide, det kan kun smage godt;o)
  Håber I har den skønneste kærestetur til dejlige Kbh.
  Alle glade tanker til jer <3 hi hi

 5. Naaam! 😀

 6. Åhh, det så kjempegodt ut!!! Det må jeg lage. God påske til deg Caroline! 🙂

 7. Mmm… Disse så veldig gode ut og skap absolutt prøves. Jeg synes det er utrolig flott at du legger ut tips til påskegodis i et LFCH kosthold. Jeg har gått på dette et par måneder selv og jeg merker stor forskjell på kroppen i en god retning. Jeg må nok lage disse selv om jeg skal få et påskeegg jeg kan spise alt oppi, uten å få dårlig samvittighet, så får jeg heller kjøpe litt annen godis til min bedre halvdel.

  Ha en fin tur og kos dere masse. Håper dere får litt fri fra alt mas og jobb. Shop litt for meg også <3

 8. O’ himmel!!

  Dette såg jo bare heeeelt utrolig diggdiggdigg ut 😀

  Skal definitivt prøves 😀

 9. Smelter ikke plastikkbollen oppi gryten? :p

  1. Går helt fint å koke vann i vannkokern, helle det over i en stor bolle og deretter sette den mindre bollen med sjokoladebiter i oppi. Bollen smelter ikke da.

 10. Monika ♥

  Så utrolig godt ut! 🙂

 11. Anne Eva

  Høres lekkert ut. Men hvis liker drops som godteri kan du kjøpe de sukkerfrie på apoteket, de inneholder ingen karbohydrater.
  Ha en fortsatt fin påske

 12. Så bra du kommer med tips! Jeg tenkte selv å komponere et påskeegg til kjæresten, hehe 🙂

 13. Lurer bare på én ting. Hvorfor vil dere ikke spise noe særlig sukker? Vil dere ikke unne dere dette i påskeegget engang? Bare lurer altså, ikke ment som kritikk 🙂

  1. Jeg spiser ikke sukker pga bivirkningene. Da vet jeg at jeg sliter en 2-3 dager etterpå med søtsug. Det er så utrolig deilig å slippe det søthungeret som jeg hadde før. Sukkeret er ikke godt for magen min heller. Blir fort oppblåst og stinn av det. Det er helt rart når man har holdt seg unna det lenge så har man overhodet ikke lyst til å utsette kroppen sin for det. Det er jo så utrolig mye godt man kan lage uten sukker:):) Goood påske.

 14. Natalie Pettersen

  Lager dere påskeegg til hverandre eller er dette noe du gjør til begge to eller bare han? Litt kjipt hvis du må lage ditt eget påskeegg!

 15. dette var et super-tips og skal herved adopteres!! 🙂 ha det fint i heerlige København!!! <3

 16. Har du forsøkt å lage ingefærbiscotti noengang? DET er utrolig godt! Og kombinasjonen ingefær + kakao er faktisk overraskende bra 😀

 17. Cathrine

  Jeg er også i Danmark 😀 Reiser hjem på onsdag med ferjen 🙂 Ska du også reise med ferjen, og hvis du skal, når går din ferje ? Kose deg i Danmark

 18. Takk for tipset! Virker utrolig godt! 😉 Håper dere har det fint i København 🙂 Tok dere ferje?

 19. Ta en tur på Røtter St. Hanshaugen, der er det mye godsaker uten sukker. Finner sikkert noe som faller i smak!

 20. Flink du er til å varte opp mannen din 🙂 Han er en heldig fyr!

 21. Å, det hørtes utrolig godt ut! Nesten prøve meg på det jeg!

  Tenkte å lage hjemmelaget lavkarbomarsipan (din oppskrift) til påsken, den var utrolig god:-D Mmm, gleder meg til påske!

 22. Hei Caroline 🙂 Vet ikke om det er mulig å få svar på dette, men prøver meg!

  Høsten 2008 ble jeg og scooteren min påkjørt, og det endte ikke særlig bra for min del. Jeg ble 100% hjelpetrengende, og har vært det ganske lenge. Men i januar i år, begynte jeg på ett treningssenter. Det har fungert relativt greit, med oppfølgning av fysioterrorister(fikk hjerneskader og brakk bekkenet i kollisjonen). Jeg har fått tøyd ut muskler og litt sånn. Men det er en ting som plager meg, og det er hold! Jeg jogger/løper ikke, da jeg ikke klarer dette. Men så fort jeg prøver meg på å gå litt fortere, da får jeg hold. Og som en del av treningen min, driver jeg å går til senteret, tar meg egentlig 30 minutter. Men jeg kan fort bruke lenger tid, da hold plager meg grusomt mye. Jeg må gå ekstremt sakte. Jeg er og ei relativt liten jente, på 171 cm og 51 kg. Det jeg da egentlig trenger hjelp med, er hva jeg bør gjøre med holden. Burde jeg fortsette å gå fort? Burde jeg gå sakte? Jeg kunne sikkert ha spurt fysioterroristene, men de er mer sånn at jeg burde konsentrere meg om de altfor stramme musklene. Dessuten er du min inspirasjonskilde til trening, så da spør jeg deg om hjelp 🙂 Håper på svar!

 23. Hei.
  Så flink du er til å tenke alternativt! Da ligger det jo faktisk ganske mye mer omtanke og energi bak påskeegget enn å bare kjøpe en pakke sjokolade og legge oppi!

  Vil forresten tipse deg om denne testen her, som viser hvilke mørk sjokolade som er sunnest.
  https://www.klikk.no/helse/dinkost/tester/article664363.ece

  Lykke til med videre blogging og påskeegg, og god påske!

  Hilsen fra Tina.

 24. Du er så utrolig kreativ 🙂
  Lever selv på LCHF og setter pris på tips til påskekos 😀

  Kos dere masse på tur 🙂

 25. Oj, det så godt ut 🙂

 26. Marianne

  Det såg godt ut:-)
  Vett du om någen butikker som har mange fine maxi kjoler?:)
  God påske:)

 27. Hva ligger hvilepulsen din på?

 28. Så lur ide! Ser kjempegode ut!

 29. Hiv oppi en tube majones og litt egg og bacon. Eller legg oppi et brev og minn han på hvorfor han må avstå fra alt godt her i livet. Vi skal leve evig vøtt kjære 🙂

  1. Fotballfrue

   Avstå fra alt godt i livet? Bare fordi du er en dårlig kokk, behøver ikke det gjelde alle andre 🙂 Hva godt er det et eventuelt barn må avstå fra da? Nå er jeg spent 😀 Jeg har forøvrig skrevet i kommentaren over her at et friskt og aktivt barn, vil ha null problemer med sukket en gang i uken 🙂
   Forøvrig tipper jeg at et LCHF barn ikke vil ha særlig lyst på det 🙂

   – C

   1. Kjære frue 🙂

    Det var kun et forslag til hva du kunne hive oppi påskeegget til mannen din og om han stusset over innholdet kunne det være fint med en lapp med forklaring på hvorfor akkurat egget var fyllt med dette. Det var faktisk humoristisk ment, derav smiletegnet 😉
    Kokkekunskapene mine har du forøvrig 0 kunnskap om, så at du påberoper deg retten til å ta en slik nedlatende tone ovenfor meg som person og hva jeg besitter av evnt evner, får du selv stå inne for. Jeg trodde du tok avstand fra slikt? Eller var det bare humoristisk ment, kanskje 😉 Trolig mer sarkasmeCaroline vil jeg tippe 🙂
    Jeg er forøvrig enig i at sukker bør begrenset og at ingen, hverken voksne eller barn er i noe behov av daglig inntak av det. Og at det er alt for mye av det i samfunnet vårt. Det går selvsagt ann å kose seg uten at det innebærer pølser, brus og godteri. Men det er klart at et LCHF barn (artig betegnelse på et barn forresten. Høres ut som en ny diagnose hehe) trolig ikke vil være i behov av sukker i noen særlig grad og kun vil merke annerledesheten sin i situasjoner hvor flertallet av den norske befolkningen inkludert deres barn ikke er fanatisk opptatt hva man ikke skal putte i seg (flere burde imidlertid være noe mer opptatt av det). Litt som Jehovas Vitner barn- see?

    God Påske Caroline! Lev som dere selv ønsker, spis det dere selv vil og fremst av alt lev godt! Og smil ofte 🙂

   2. Når du er sarkastisk og frekk i tonen til Caroline hva forventer du egentlig da?

 30. Du imponerer som vanlig. 😉 Hadde jeg sagt til min kjære at jeg hadde bakt sjokoladetrukne biscotti hadde han antagelig bare sett rart på meg. Egner meg ikke på et kjøkken.

 31. Nei og nei :/ Freia sin 70% sjokolade er den verste av de mørke sjokoladene du kan bruke når du går på LCHF :S Det er mye mer sukker i den enn det som er oppgitt. Ikke bra 🙁 Premium sin er den beste å bruke.
  Men ellers et kjempebra tips!! Vil prøve det selv, men med premium sin sjokolade 🙂

  1. Fotballfrue

   Var det eneste jeg fikk tak i på en søndag :))

   – C

 32. De biscottiene dine har jeg bakt to ganger, og de er jo HELT fantastiske. Veldig grisete når man skal forme dem til «pølser», men, så syyyykt digg når man våkner neste morgen og de har stått tiden ut. Biscotti-frokost 😉 Men nå også med sjokolade….. oooooh my god! Da har jeg noe å drive med i påsken 😀 😀 😀 Har gått på lavkarbo i 6 uker nå, og gått ned 5 kg. Men, kjenner at jeg synes det blir ganske begrenset hva man kan spise. Egg og bacon er ikke det det en gang var… så det ble en liten peppes pizza smell på søndag. Og rester igår. Så da er det noen dager til jeg er tilbake i ketose. Jaja. Motivasjonen kommer jo tilbake når man ser at man legger på seg med en gang igjen 😮 Maten er jo mye bedre enn på f.eks Grete Roede kosthold. Men, man blir jo alltid lei i ny og ne, uansett hvilken diett man holder seg til… ha en super påske! Gleder meg til å se resultat av Køben-shopping 😀

  1. Fotballfrue

   Hvis du er lei egg og bacon til frokost, finnes det mange andre alternativer. Det finnes jo lavkarbo-brød og lavkarbo-knekkebrød 🙂 Eventuelt kan du lage müslien jeg har skrevet om før. Masse alternativer 🙂

   – C

 33. Nam! Disse så utrolig gode ut! Du er så kreativ Karoline.. Stå på! Du har en fantastisk blogg!

 34. Supert at du legger ut slike oppskrifter! Disse lagde jeg igår:)
  jeg bare lurte på en liten ting. Du skrev i forrige innlegg at du skulle legge ut flere påskesnack-oppskrifter fremover.. Kunne du lagt de ut før torsdag? På den måten får vi jo handlet inn de ingrediensene som vi trenger:)

  1. Fotballfrue

   Jeg er på en miniferie i København. Dette var veldig spontant fra vår side, da vi ikke visste om LK fikk fri eller ei. Jeg hadde planlagt å legge ut oppskriftene før torsdag, men nå kommer de altså ikke før torsdag, fredag og lørdag. Beklager dette, men jeg må prioritere denne lille ferien denne gangen. Kunne ikke unngå å reise pga. disse oppskriftene 😉

   – C

 35. du er så kreativ og flink, caroline! 😀

 36. Veronika

  Jeg har ikke særlig mye peiling på det her, men prøver å svare deg.
  Jeg sliter litt med det samme, og har prøvd mye. Blant annet har jeg skjønt at spising i forhold til trening er viktig. Jeg må vente rundt en og en halv time med å trene (spørs litt hvor mye jeg har spist). Dette må du kjenne litt på selv.

  Får jeg fortsatt hold pleier jeg å ta en stein i hånden på den siden jeg har hold, og den holder jeg hardt rundt. Det kan hjelpe. Ellers er det å prøve og holde armene over hodet. Det kan også hjelpe.

  Det er også viktig å varme ordentlig opp. Ikke start for hardt! Ta deg god tid, og pass på å puste ordentlig ut og inn med magen, og helst la være å prate med noen.

  Hjelper ikke noe av dette, er det bare å prøve og blåse i smertene og fortsette å trene. Det er i hvert fall ikke farlig! 🙂

  Lykke til i hvert fall!

 37. Veronika

  Det så utrolig godt ut, Caroline! 🙂

  Tror jeg må prøve det en dag jeg har god tid 😀

 38. Ida Marie

  Hei, Caroline. Jeg må bare få si, at du provoserer meg veldig.
  Du er syltynn, det er bare skinn og bein, du veier ca.40 kg og er 170, og trener flere timer om dagen. Greit nok, tenkte jeg i starten. MEN, jeg trodde du var fornøyd med kroppen din? Og »formene» dine? Det hadde vertfall jeg vært om jeg veide ca.40 kg og var 170. Jeg er 170 og 60 kg. Du provoserte meg iherdig mye da du begynte på LCHF(vet ikke hvilken rekkefølge bokstavene kommer i). Det er greit nok at du vil spise sunt, og godt. Men, tror du ikke veldig mange begynner å lure når du ikke spiser kalorier? Det er faktisk sånn kost mennesker som slanker seg veldig spiser. Dette er min mening, og nå sprakk jeg. Jeg måtte bare få det ut. Jeg beklager om du tar deg veldig nær av dette, for det er ikke meningen. Jeg elsker å lese bloggen din, men jeg må bare kommentere dette. 🙂

  1. Fotballfrue

   Før du kritiserer, bør du skaffe deg litt bakgrunnsinformasjon og kunnskaper om temaet. Hvis ikke blir det bare ille å lese kommentaren din.

   1. Jeg veier nok langt mere enn 40 kg. Det er faktisk ikke i nærheten en gang 🙂

   2. Hva har LCHF med lite kalorier å gjøre? Vet du i det hele tatt hva LCHF er?

   Jeg skjønner egentlig ikke hvorfor jeg gidder å godkjenne denne kommentaren, da du neppe kan være så veldig gammel. Likevel føler jeg du burde få svar,i og med at du ikke vet all verden om verken lchf eller min vekt.

   – C

 39. Jeg veit at du har fått deg nytt kosthold og alt det der, men kan man ikke spise «normalt» godis en dag i påsken engang? Sikkert nydelig det du lager her altså, men det må da være NOE vanlig godis du har lyst på?

 40. Disse var utrolig gode, tusen takk for oppskrift.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *