Ukens leserspørsmål

Jeg får utrolig mange spørsmål om hundene våre, og selv om dette er et tema jeg har skrevet om veldig mange ganger før, gjør jeg det gjerne igjen. I love my dogs ♥

Generelt: Vi har to hunder, Hugo som er en langhåret chihuahua og Ronaldo som er en tibetansk spaniel. Jeg hadde Hugo da jeg traff Lars-Kristian, og han hadde Ronaldo fra før av, men begge hundene er like mye hans som mine.

Om

Hugo– stamtavlenavn ChiCago’s A Hugo Hurley

 • langhåret chihuahua
 • fra A-kullet til kennelen Chi-Cago
 • født 10. september 2006
 • veier 2, 27 kg.

Bestevenn: Ronaldo og Tigergutt

Sulten: Hele tiden. Jakter på smuler på gulvet sammen med Ronaldo hele tiden

Elsker: å blir fortalt hvor vakker han er, oppmerksomhet, kosing, susse, ligge i sengen med mamma og pappa, lange turer, ligge på bordet (helst oppå tastaturet) når mamma jobber.

Prater veldig mye, spesielt når han blir koset med. Elsker å danse med mamma og å synge etter a-has Take On Me. Bjeffer kun på Tigergutt. Jeg har aldri opplevd en hund med like mye personlighet som denne lille myggen. Han er helskjønn!

Hater: å bade, men synes det er veldig deilig etterpå

Om

Ronaldo – stamtavlenavn Tirililles Sterling

 • tibetansk spaniel
 • fra Tirililles kennel i Lillehammer
 • født 17. september 2006
 • veier 6 kg

Bestevenn: Hugo

Sulten: Non stop. På konstant matjakt døgnet rundt

Elsker: å filosofere, sove leeeenge, leke med Hugo, bjeffe på andre hunder når vi er på tur, ligge på klær, riste seg i sofaen, bruke hjernen, bare ligge på teppet. . lenge. .

Hater: å bli løftet på, gå i sølevann, komme når matmor og matfar roper.

Ronaldo er en liten skeptiker av natur, noe jeg tror de fleste tibber er. Det vil si at det tar lang tid før du kommer skikkelig inn på hunden, den trenger tid før den godtar deg. Men når den først gjør dét, er det den mest elskverdige vofsen som finnes. Ronaldo ble angrepet av en mye større hund da han var liten, noe som i dag har ført til at han er livredd for andre hunder når vi er på tur. Han går i forsvarsposisjon med en gang, og bjeffer for å roe ned seg selv. Dette er ganske slitsomt, for det tar bort litt av gleden med det å gå turer med dem, men vi jobber med problemet hver dag, og ser hele tiden fremskritt.

—————–

Dette er spørsmålet som tikket inn i kommentarfeltet for noen uker siden: hvordan får tid til å ta deg av hundene deres på travle dager? Står hundene i bur når dere er ute, eller har dere de løst i leiligheten? Og sist men ikke minst, føler du hundene får den plassen de trenger ettersom dere bare bor i en leilighet?

Selv om dette er to små hunder, betyr ikke det at de ikke trenger mosjon og lek. Det er så mye energi stappet inn i en slik liten hund, at det er en fryd. De kan begge gå timesvis i skog og mark, og elsker trim. Men på travle dager er det ikke like lett å få til lange turer, så i hverdagene blir det som oftest tre turer per dag, to turer på ca. 15 minutter, og en litt lenger. Dette er ingen kunst å få til, det krever bare litt ekstra av oss som hundeeiere. Vi må for eksempel regne med en halvtime ekstra på morgen, og deretter må kanskje middagen utsettes fordi hundene trenger å gå på do. Men etter å ha hatt hund i snart fem år, er ikke dette en kunst lenger. Det blir ren rutine som alt annet, du gjør det nesten automatisk.

Etter morgenturen får de mat, og deretter blir det kanskje litt lek (det er utrolig hvor mye disse to leker sammen) før de legger seg i sengene sine på gangen. Gangen er et ganske greit rom å være på for disse to, der har de alt de trenger. En hund kan fint klare seg 7-8 timer alene, så her ligger de altså og holder hverandre med selskap (har ofte lurt fælt på hva de holder på med når vi ikke er hjemme). De er i hvert fall ikke i bur. Jeg liker ikke å ha hundene i bur med mindre vi skal kjøre bil eller skal til veterinæren.

Angående svar på ditt siste spørsmål: JA! Jeg føler absolutt de har den plassen de trenger på våre 68 kvm. Her får de både løpt litt fra seg, og gjort alt annet de vil, som stort sett ikke er noe annet enn å ligge på teppet i stua, tygge på bein, kose med oss og spise mat. Men når det er sagt, noen større hunder kunne vi nok ikke hatt.

Håper dette besvarte det meste du lurte på.

Tusen takk til Merete for vakre bilder 

Dersom det er noe du vil at jeg skal besvare i ukens leserspørsmål neste gang, må du bare spørre i kommentarfeltet ♥

118 kommentarer

 1. heei: )
  lurer rett og slett på om vi kunne fått sett noen flere bilder fra legliheten deres?
  fra gangen,kjøkkenet,soverommet osv…
  kanskje neste ukens leserspørsmål ?

 2. Hvorfor kaller du Lars-Kristian for Lasse mange ganger? Og hva gjør dere når det skal finne på noe sammen, når dere skal finne på noe gøy?

  1. Fotballfrue

   Han blir kalt for det 🙂

   – C

 3. Synes tre såpass korte turer høres forferdelig lite ut. Du sier jo selv at selv om det er små hunder så trenger de mosjon. Vel, ca en time tur hver dag kan ikke akkurat kalles det?

  1. Fotballfrue

   To turer på 20 minutter, og deretter en siste på kanskje en time er for lite? Nesten to timer med tur på en hund på 2 kg og en på 6 er for lite? Da kan ikke du mye om hunder, vil jeg tro. Dette er små hunder, de trenger mosjon – ja, men ikke tre-timers turer som en retriever trenger for eks.

   – C

   1. Typen min har en 12 år gammel chihuahua. Og den får 4 turer om dagen. 3 på 10 min og en litt lengre midt på dagen. Dette er mer enn nok for så småe dyr. Jeg tok han med på en treningstur og noen andre litt lengre turer en dag, og det stakkars lille vesenet var dødssliten etterpå og lå rett ut resten av dagen. :p hehe, så det er ikke så mye som skal til, husk de har småe bein og kropper!

   2. Camilla

    Er enig med Caroline her. Hun skriver jo også at hundene leker og har selskap av hverandre,og hunder får da brukt litt energi når dem leker? 🙂

 4. så herlig å lese om ronaldo! har tibbe selv, og kjenner veldig igjen de trekkene du beskriver:)

 5. jeg trodde det var et år forskjell på hugo og ronaldo? her står det jo at begge er født i 2006. eller har du skrevet feil? 😉

  1. Fotballfrue

   Feil 😉 Ronny er født i 2005 :)) Takk!

   – C

 6. vi har også en liten leilighet, men det er jo ikke meningen av hunden skal kunne springe 60meteren i leiligheten. vår hund er også mye alene, men vi tar det igjen!

 7. Kan du fortelle litt om jobben din? Hva den går ut på osv?

 8. awww, så søtt!! kjempefine hunder dere har ! 😀 de har det nok veldig fint med dere som eiere og 🙂 🙂

 9. Hugo høres ut som min yorkie Miley 😉
  Verdens merkligste personlighet som smelter alle hjerter 😉

 10. Ingeborg

  Veldig herlige bilder av to søte hunder 🙂
  Har noen spørsmål, jeg håper du kansje kan svare på :
  Du har skikkelig god stil, jeg bare lurer på hvor du får insprasjonen din fra ? Kan du lage en sminke video eller lignende om en av de sminke stilene du liker best ? Kan du vise noen bilder av legliheten din?

  Du har en skikkelig god blogg/side som man liksom ikke blir lei av. Siden du skriver jo for det meste flere innlegg om dagen. Og om du kansje skal noe den ene dagen og ikke får skrevet noe, hvet man at man får et skikkelig godt innlegg neste dag. Og jeg liker at du viser bilder, da blir det mer intressant.

  Forsett med den gode jobben 🙂

  1. 7-8 timer alene går helt fint for en hund, men ikke lenger, og helst ikke hver dag.

   1. Fotballfrue

    Våre er jo alltid to 🙂 jeg jobber jo for det meste hjemme,så våre er jo aldri alene 😉

    – C

 11. Caroline

  Syntes at 7-8 timer er i det meste laget.. I EU har de en lov som sier at hunder ikke skal være alene hjemme mer enn 5 timer i strekk, og tror ikke at den er innført uten grunn. Er nok mye forskning og undersøkelser som ligger til grunn for at de valgte akuratt 5 timer.

  Det ble blandt annet publisert en spørreundersøkelse: «The study finds 52 per cent of canine owners think a dog should be left a maximum of five hours alone; 17 per cent consider six hours the ideal limit, 15 per cent say eight hours, and four per cent believe a dog is fine on its own for upward of 10 hours (the remaining owners are unsure).»

  Så flertallet er uenige med deg i at 7-8 timer er helt greit.

  1. Jeg pleier aldri å kommentere på noen bloggposter noe sted, men nå bare måtte jeg.

   Nå vet jeg ingenting om din alder/utdanning/yrke eller liknende, men å komme å presentere en spørreundersøkelse som hard evidence og bruke det som bakgrunn for din svært bastante påstand er nok i tynneste laget. Bare et tips til neste gang.

   1. Caroline

    Hvis du ville vite utdanning/yrke så kan jeg fortelle at jeg holder på med en master i biologi med etologi som hovedfag- dette er mye av grunnen til at jeg kommenterte. Vi lærer om dyrs adferd, og derfor er dette et tema som jeg er interessert i. Jeg er enig i at man skal vise til kilder- men i et kommentarfelt på en blogg kan jeg ikke akkurat sitere til flere forskjellige forskninger. Dette var en av studiene som EU la ut, så tror ikke det akkurat det er en «stopp på gata» spørreundersøkelse. Kanskje du mener at den var i det tynneste laget- men jeg skrev også om loven i EU landene- og det er hvertfall hard evidence.

    Og den eneste grunnen til at jeg kommenterte i det hele tatt var at jeg syntes synd på hundene, hvis de er 7-8 timer alene hjemme hver dag- for det kan skape mye stress og uro for hundene. Jeg tviler ikke et sekund på at Caroline elsker hundene sine, og kommentaren var ikke et angrep på henne, men jeg bryr meg om alle dyr, og da sier jeg hva jeg mener. 😉

   2. Det er forskjell på om hunden er helt alene eller har selskap av en annen hund. Jeg har selv to chihuahuaer, og de klarer HELT FINT å være alene i 7-8 timer. De sover jo hele tiden vi er borte uansett, eller leker sammen. Hvis det du påstår er sant, mener du da at det kun er folk som er hjemmeværende/sykemeldte/uføre/pensjonister som kan ha hund? For andre folk i dette land må jobbe for å tjene penger, og kun et fåtall kan gjøre det fra stuen sin. Og disse som er uføre/pensjonister eller sykemeldte er det jo som regel for en grunn, og kan gjerne ikke gi hundene lange turer? Hva er best, at en hund er litt alene hver dag og får masse turer og oppmerksomhet ellers, eller en hund som ligger hjemme og får lite stimuli (kanskje en tur ut i hagen) i løpet av en dag?

   3. Fotballfrue

    Jeg er så enig med deg,Bente! Det er klart at en lykkelig hund klarer seg i 7 timer alene,om oppmerksomheten resten av dagen er upåklagelig. Hunder har jo heller ikke noe særlig tidsperspektiv,så 2 timer fra eller til har ingenting å si.

    – C

 12. Herlige hunder!=)

  Jeg har ett spørsmål som du kanskje kunne svart på. Du er jo utrolig interessert i mote og finner inspirasjon fra mange forskjellige kanter. Hvor gammel var du da du først ble interessert i dette? Hva var det som inspirerte deg den gangen? =D

  1. Ja, du kan jo fortelle litt om hvordan det hele begynte og litt om arbeidsdagen din! 🙂 Fantatisk blogg!

 13. Hei 🙂
  Jeg har en tibbtansk spaniel selv
  Selv om hun er verdens beste hund, sliter jeg litt med bjeffing og kjefing når vi er på tur. Jeg prøver å anvende henne det.
  Har du noen tips til metoder dere bruker når dere er på tur?

  Love your blog!

  1. Stine MM

   Jeg har en liten shi tzu-gutt selv, og jeg slet med akkurat det samme!
   Lærte av en god venninne og oppdretter at man må «snappe» de ut av det. Det betyr at med en gang du bare ser at den TENKER p å bjeffe, må du enten si en kort og konsekvent lyd, som «Tsshj!», dytte borti den med foten(ikke sparke såklart, bare gjøre den oppmerksom, akkurat som om det skulle vært hånda), eller bruke to fingre å dytte til den rett bak frambeina samtidig som du lager lyden. Da vil du få hunden ut av «that state of mind», og flytte oppmerksomheten over på deg selv.

   Det viktige er å gjøre det med en gang du ser at den ser på andre hunder/mennesker, eller i det hele tatt tenker på å bjeffe. Når den allerede har begynt å bjeffe er det for sent:) Lykke til!

 14. Så ufattelig fine bilder av vofsene! Søøøøøte ♥

 15. Hei!

  Jeg lurte på hva du gjør for å få den fine korketrekkeren på hestehalen din som du ofte har. Den er superfin. Hadde vært moro med en trinn for trinn serie eller noe 🙂

 16. Benedicte

  hei. du nevnte i en episode med TVting at du sluttet med soya melk etter Lars Kristian bemerket deg at det ikke var så bra. Kan du utdybe hva det var som fikk deg til å legge fra deg dette? Du kan dessuten gjerne poste flere oppskrifter 🙂

 17. Hei Caroline!
  Dette var gøy! Fine vofsene! 🙂 Man kan trygt si at dette ble en dag med leserekord som jeg aldri kommer til å se igjen..haha… 🙂 Tusen takk! 🙂
  klem fra Merete

 18. Så søte hunder du har:)

 19. hvis dere skilles, som nesten 30 prosent av befolkningen i Norge gjør, er Ronaldo til gjenstand for skjevdeling, og således er din hund. det dere tok med dere inn i ekteskapet er til gjenstand for skjevdeling.!

  1. Fotballfrue

   Haha! Også?!? Vi skal ikke skilles akkurat. .

   – C

   1. Kristine

    Siri, skjevdeling innebærer at man kan holde noe utenfor delingen. Siden Lars-Kristian eide Ronaldo, kunne han ha krevd å holde den utenfor delingen. Sjekk loven nøyere neste gang du prøver deg på å rådgi noen 😉

    For øvrig, ser det ikke ut som Caroline trenger slike råd uansett 😉

 20. Hei! Når det gjelder hundene deres, har man tid til hund selv om man går på skole eller jobb? Har veldig lyst på en liten hund og går på skole, og jobb! Får jeg tid til det? Noen råd eller anbefalinger?

  Håper på svar 🙂

 21. Herreguuud så nydelige de er! Og for noen flotte bilder som var tatt av de, akkurat som de skjønte at de ble fotografert. 🙂

 22. aw, smelt! herregud så nydelige

 23. Stine Tomasine:)

  Hundene deres er bare så utrolig vakre!
  Hunder som blir angrepet husker dette utrolig godt, og det er ikke rart han er redd. Har selv opplevd at hunden min ble angrepet (alt gikk heldigvis bra og han ble ikke skadet) men lille hunden min nekter å gå forbi det huset der den andre hunden bor. Det er helt grusomt for de, men det er godt dere jobber aktivt med at han skal tilvenne seg andre hunder igjen, og lære seg at ikke alle hunder er slemme:)

 24. Så nydelige, begge to! 🙂 Får selv hun om under to uker, gleder meg masse!

  Hadde vært spennende med et innlegg om hvordan det er å være gift med en fotballspiller, om folk kjenner dere igjen (altså, ikke for at du er blogger, men som par) på gaten, om dere har mye tid sammen og slike ting 🙂

 25. […] Her kan du lese mer om våre hunder. […]

 26. Røyter de mye? 🙂

  1. Fotballfrue

   Ronaldo – ja! Hugo – nei 🙂

   – C

 27. Hei,

  Jeg er hundeeier selv og jobber ganske crazy tider siden jeg er i filmbransjen. Likevel, har jeg aldri latt min hund være alene i 7-8 timer. Det er rett og slett usunt. Hunder skal maximalt være alene i 6 t. Dette for de fysiske behovene, men også psykiske. Jeg dømmer deg ikke siden det er klart at du er en travel kvinne, men kanskje du burde invistere i en hundepasser? Altså en som kommer og lufter hundene i løpet av den perioden ingen er hjemme. Jeg har en slik en og det er herlig å vite at voffsen ikke ligger alene hjemme. Det er viktig å huske på at selv om du er kjempe glad i dem, så er du hele deres verden.

  Sist men ikke minst: Kanskje dere burde prøve å skaffe tibben deres en hundekompis som ikke er broren hans? Da blir han lettere sosialisert og mindre bjeffete på tur. Sheltien min var like dann, men etter vi tillott oss å slippe han løs med noen andre hunder i parken har det blitt sinnsykt mye bedre. Han boffer litt her og der, mer for å la oss få vite at HEI, DER ER DET EN HUND, enn noe annet. Aggressiv blir han ikke. I tillegg fant vi ut at han blir «aggressiv» av å hilse på andre hunder hvis begge er i bånd. Finn en hyggelig kamerat til tibben, slipp de løs i et ok område og øv. Dette blir kjempe bra!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *