Utradisjonell fiskegrateng

Vi har diskutert litt frem og tilbake her hjemme, og kommet frem til at vi kaller dette for en fiskegrateng, selv om det på mange måter kan kalles en fiskegryte også. Grateng fordi den tross alt skal gratineres i ovnen.

Uansett, grateng eller gryte, fantastisk deilig smaker det likevel. Selve oppskriften har vi stjålet fra moren til Lars-Kristian, også har vi både kuttet ut noe og lagt til noe selv ♥

Dette trenger du til 2:

  • 1 spisspaprika
  • 1 gulrot (se bort fra den ekstra på bildet)
  • 1 purreløk
  • revet ost
  • 1 boks crème fraîche
  • ca. 450 gram torsk
  • smør til steking, vi bruker Tine Ekte Meierismør
  • 2 bokser krydderkremost, vi elsker denne – Afrikansk paprika

Slik gjør du:

Kutt grønnsakene i skiver . .

. . ha dem i en bolle, og bland.

Deretter surrer du dem i smør, hvor mye ser du an selv. Etter cirka 10 minutter skal de være ferdigsurret – blanke og fine.

Kutt torsken i små terninger / skiver. .

. . ha det i en ildfast form, og hell over grønnsakene.

Ha over både paprikaosten og crème fraîchen . .

. . og bland alt sammen.

Rørerøre . .

Ha deretter over så mye revet ost du ønsker (vi foretrekker MYE), og sett herligheten inn i ovnen på 200 grader i 30 – 40 minutter.

Lykke til, håper det smaker ♥

Mineelisa@hotmail.com

163 kommentarer

  1. Herlig! Den dagen jeg skal lage mat til familien, veit jeg hvilken side jeg skal finne oppskrifter på 😀

  2. Hei Caroline!

    Jeg lurer på hvordan du forholder deg til lchf når du skal ha middagsgjester, skal i middagsbesøk eller ut å spise?

    1. Agus/Anne

      Hei Å,

      Jeg er jo ikke Caroline, men har erfaring med LCHF i over 1 år:

      – Når vi har middagsgjester som ikke har et LCHF-kosthold, lager vi den maten vi vanligvis lager, men har ting ved siden av slik at gjestene selv kan velge det de vil, Serverer fisken eller kjøttet sammen med grønnsaker/salat, har ulike typer sauser i skåler ved siden av (fete og mindre fete – kjapt å lage) og har f.eks. kokt noen poteter/pasta for de som ønsker det. Dessert kan være bær/kremfløte/mørk sjokolade (over 70 % kakao eller mer) eller litt frukt/masse nøtter/kremfløte/litt mørk sjokolade. De fleste liker det.

      – Når vi er ute og spiser, spiser vi det vi vil (vi er ikke overvektige/vi er «idrettsmennesker»). Vi spiser ikke ute ofte, så det går bra. Om jeg i perioder er mye ute og spiser ifbm. med jobb, sier jeg at jeg vil ha grønnsaker istedenfor poteter/ris/pasta og seterrømme i en skål ved siden av. Har de ikke seterrømme, tar jeg sausen de har, men i en skål ved siden av slik at jeg selv forsyner meg så mye jeg vil. Aldri møtt noen problemer ute på restauranter. Bestiller jeg en biffburger med ost/bacon, spiser jeg alt + salat, men lar brødet ligge. Bestiller uten poteter/pommes (så unngår du fristelsen).

      – Er jeg på besøk, spiser jeg det jeg får, men lar være å forsyne meg av poteter/ris/pasta/brød. Tar litt dessert (jeg er ikke overvektig/skal ikke ned i vekt, jeg spiser dette kostholdet pga. helseeffekten/treningseffekten (trener mye utholdenhet + styrke),

      – Hvis jeg skal i et stort selskap med masse kaker, har jeg en kontrollert utskeielsesdag: Dvs. jeg spiser LITE fett (spiser magert) og lite raske karbohydrater resten av dagen (feks. cottage cheese + bær til frokost, salat med kylling eller scampi/reker og lettdressing til lunsj og hva som helst i dette selskapet). Dagen etter er det vanlig LCHF-kosthold igjen. Toppen 1 gang i uka, men husk: dette er for normalvektige, ikke om du skal ned i vekt.

  3. Jeg gikk på LCHF i et par uker, men jeg klarer rett og slett ikke all det fettet. Jeg ble kvalm av lukten. Det eneste jeg klarer er Norvegia ost. Men jeg har lært noe viktig, at fett er bra, men MÅ jeg spise alt i «ekte vare», altså ekte rømme, ekte majones osv (jeg spiser nesten ikke karbs og spiser ikke sukker, hvis det har noe å si).

    1. Fotballfrue

      Det kan være litt vanskelig i starten, mange velger å begynne gradvis. Jeg hadde samme opplevelsen som deg, mye kvalme i starten 🙁 Derfor valgte jeg å gradvis øke fettinntaket 🙂

      – C

  4. Takk for oppskrift! Den skal nok prøves! 🙂

  5. Sv: Tusen takk for så fine ord fra deg, vakre jenta!

    Åå! var flink å laga dette masse før, men tror jeg ble for lat til å lage mat. Nydelig er det hvertfall, og absolutt verdt å ta seg tida til! Takk for oppskrift. Får prøve å finne fram kokkeleringskunnskapene igjen!;)

    Ha en kjempefin dag frøken!:)

  6. Agus/Anne

    Hei Caroline,

    Takk for nok en fristende oppskrift. Gleder meg til å prøve den ut 🙂 En strålende dag ønskes deg! 🙂

    1. Fotballfrue

      Bare hyggelig 😀 Takk for at du er så delaktig på en positiv måte i kommentarfeltet mitt 🙂

      Strålende dag til deg også <3

      1. Agus/Anne

        Takk, det var veldig hyggelig å høre (lese)! Det er ikke noe problem å være positiv, og i hvert fall ikke overfor deg og bloggen din. Du er positiv selv og det skinner godt igjennom at du legger ned masse hardt arbeid i bloggen din for å tilfredsstille lesere i alle aldre. Og da fortjener du ikke annet enn hyggelige, interesserte og takknemlige lesere 🙂 <3

  7. Dette så kjempegodt ut! Elsker oppskriftene du legger ut 🙂
    Men er det normalt å bli så tørst i starten? Jeg er supertørst nesten hele tiden.

    1. Fotballfrue

      Ja det er helt vanlig, vi opplevde akkurat det samme. Lars-Kristian svettet også noe helt enormt under trening og kamp, men alt det har gått over nå 🙂

      – C

    2. Fotballfrue

      Ja! Jeg var så tørst at jeg drakk mer enn dobbelt så mye som jeg gjorde tidligere.

      – C

      1. Vibeke

        Ok, takk for svar! Har blitt fast leser, og elsker bloggen din. Den inneholder alt jeg interesserer meg for og skiller seg klar ut fra andre blogger. Ha en fin dag! 🙂

      2. lavkarbo

        Takk for en fin oppskrift! Jeg har hatt så lyst på fiskegrateng, også er jeg egentlig ikke så begeistret for torsk, men skal prøve denne, siden du sier at krydderosten maskerer smaken. Bruker du fersk torsk, eller tiner du fryst filet?

        Jeg begynte på lavkarbo i desember, og jeg har fortsatt dager hvor jeg er helt umenneskelig tørst! Dette kommer helst de dagene jeg ikke trener, men spiser mer enn jeg vanligvis gjør (spiser faktisk mer når jeg ikke trener). I natt våknet jeg hver andre time og drakk et glass vann/saft jeg satte i kjøleskapet hver gang jeg våknet! Jeg drakk altså 9 dl – 1 liter drikke i løpet av kl 00 – 07! I går kveld spiste jeg veldig mye bær med kremfløte og sukrin og kakao med kremfløte og soyamelk (lurer fremdeles på hva som er galt med soyamelk, Caroline?), så tipper det var derfor jeg var så tørst. Tipper dette kommer av at kroppen trenger hjelp til å fordøye fett. Slitsomt å alternere mellom springen og toalettet hele natten gjennom, men.

        Ønsker dere alle en fortsatt strålende dag! Solen skinner på østlandet, og i morgen kommer visstnok varmen også 🙂

      3. Fotballfrue

        Vi opplevde akkurat det samme den første måneden 🙂 Kjempetørste 😀 Men nå har det gått over og er tilbake til det normale.

        Soya ja, dette kan ta sin tid 😀 Jeg har originalteksten på svensk, så for å ikke lage noen misforståelser, skriver jeg de ordene jeg ikke kan oversette til norsk på svensk 🙂

        Alle belgvekster blir sprayet med «växtgifter», det skal beskytte de mot bl.a skadedyr. Soyabønner blir sprayet med «växtgifter» som inneholder Fytinsyre og Lektiner.

        Fytinsyre hemmer kroppens evne til å ta opp mineraler som kagnesium, kalsium, kopper, jern og sink. Lektiner kan passere gjennom tarmveggene, og om proteininntaket er ufullstendig, kan det dra med seg proteinrester og skape allergiske reaksjoner. Lektiner hemmer i tillegg kroppens opptak av proteiner og mineraler.

        Soya forstyrrer også hormonsystemet: Hos jenter kan soyabønner føre til kjønnsutvikling helt ned i 8-årsalderen, noen ganger helt ned i 3-årsalderen. Kilde: Freni-Titualer LW et al.. Am J Dis Child 1986 Dec;140(12):1263-1267

        Barn som har fått soyabasert brystmelkserstatning har østrogennivåer som er 13 000 – 22 000 ganger høyere enn barn som har fått melkebasert brystmelkserstatning. Kilde: Am J Clin Nutr 1998 Dec;68(6 suppl):1453S-1461S

        Dobbelt så mange barn som har vokst opp på soyabasert brystmelkserstatning har utviklet diabetes, sammenlignet med de som har vokst opp på melkebasert brystmelkserstatning. Kilde: Fort P et al. Breast feeding and insulin- dependent diabetes mellitus in children. J Am Coll Nutr 1986;5(5):439-441

        U.S. Food and drug administration har en liste på 228 vitenskapelige studier, som tar opp de skadelige effektene av å spise soyaprodukter. Kilde: Sharpe RM et al. Infant feeding whit soy formula milk; effects on the testis and on blood testerone levels in marmoset monkeys during the period of neonatal tes-ticular activity. Hum reprod 2002 Jul;17(7):1692-703

        Håper dette var forklarende 😀

        – C

      4. lavkarbo

        Dette var veldig oppklarende! Men hva gjør dere selv m.h.t melk nå? Jeg vet du har sagt at du drikker ca ett glass h-melk om dagen, men jeg tenker på hvis du skal lage noe der melk er en ingrediens? Grøt (jhbk-mel), saus, kakao, osv. Det blir både dyrt og fryktelig fettrikt om man bare benytter kremfløte (det gjør jeg stort sett). Kremfløte og vann, eventuelt, for å kutte ned på karbene i melk?

      5. Fotballfrue

        Det eneste vi får i oss av melk, er et glass til frokost og i eventuelle sauser 🙂 Hvis du lager ferdigsauser spiser du aldri opp hele sausen alene, så du får i deg minimalt med laktose derfra 🙂 Grøt lager vi svært sjeldent, kakao og for den saks skyld. Hvis vi for en gangs skyld lager kakao eller grøt, så spiller det ikke så veldig stor rolle om du får i deg 15 – 20 gram laktose mer enn vanlig. Det er så lite uansett 🙂

        – C

      6. lavkarbo

        Skjønner. Jeg drikker egentlig ikke så mye soyamelk til at jeg ikke kan bytte det ut med vanlig melk, men har drukket det fordi jeg liker det, og for å spare på laktosen. Også har den jo fin holdbarhetsdato 🙂

        Takk for svar om soya, skal sette meg mer inn i dette! Og fortsatt fin dag! Håper fysio gikk fint.

      7. Jeg har lest at i japan er soyaprodukter veldig vanlig, og de har funnet ut at de forlenger levealderen med produktene ;o

      8. Fotballfrue

        Statistikk over levealder i Japan ville jeg stolt svært lite på 🙂 Som du ser har jeg lagt ved ganske tunge kildehenvisninger som sier det stikk motsatte.

        – C

  8. May-Kristin

    Hei!
    Dette så ut som en supergod grateng. Denne skal jeg prøve idag, for her i huset spiser vi altfor lite fisk. Er ikke noe gla i fisk selv, men kanskje denne retten gjør susen….?
    Serverer du noe til, eller spiser dere bare denne gratengen? (salat, poteter eller lignende)

    Takk for en super blogg forresten. Følger deg hver dag ; )

    Klem fra meg…

  9. Katrine

    Wow, vasker du ikke purreløken? aner du hvor sykt mye jordbakterier det er i den.

    1. Andrine

      For real?
      Aner du hvor sykt lang tid det ville tatt henne å ta bilder av hvert eneste steg i matlagingen?

      1. Fotballfrue

        Inn med teskje 😉

  10. Kristine

    Hei Caroline

    Takk for en kjempefin oppskrift. Skal absolutt prøves.

    Håper du får en flott dag i sola.

    Klem

  11. Det så godt ut, og jeg er sykt kresen!

  12. Det så utrolig godt ut! Det vil jeg prøve ut en gang.
    Takket være så mye god mat du legger ut, har jeg begynt å lage mat fra bunnen av. Dette er noe jeg ikke har gjort før, og det gjør meg i så mye bedre humør! Men jeg lurte på en ting: hvor lang tid tar dette å lage ca? Og jeg fikk med meg at torsken skulle stå i ovnen i 30-40 minutter, men hvor lenge etter grønnsakene?

    Du har en veldig inspirerende blogg Caroline!

    1. Fotballfrue

      Det går veldig fort 🙂 Torsken skal i gratengen sammen med grønnsakene.

      5 min til å hakke opp grønnsaker og dele opp fisken, surr grønnsakene i 10 min, og bland alt sammen i en ildfast form. Dette tar vel ikke mer enn 20 min 🙂 Putt formen i ovnen og vent i 30 – 40 min,

      – C

  13. Ble tidlig middag i dag, så har akkuratt laged den, og den ble kjempe god!:)

  14. Natalia

    Takk for tips 🙂 kjempe bra at du legger ut 🙂 Vår ligger i ovnen nå, familien gleder seg til å prøve dette 🙂

  15. Jeg er ikke noe glad i sjømat/fisk, men dette både så og hørtes kjempe godt ut! Takk for tipset 🙂

  16. Hei! Syns det er så flott at du går på lavkarbo, det er det beste for kroppen, undervektig, normalvektig eller overvektig. Og ikke minst at du skriver om det her, det er veldig bra, stå på videre! 🙂

  17. student84

    dette har ingenting med fiskegrateng å gjøre, men lurte på om du spiser lavkarbo brød og lavkarbo knekkebrød?

    1. Fotballfrue

      Nei, men Lars-Kristian spiser av og til et par fiberrik med solsikkefrø og makrell i tomat 🙂

      – C

  18. Mums vad gott! Detta måste jag testa:)

  19. Annonym

    Dette var helt fantastisk! Hadde det til middag i dag 🙂
    Tusen takk for tips <3

  20. Det så supergodt ut! 🙂 Får prøve neste uke når min superkresne kjæreste ikke er hjemme 😉

  21. Dette så nydelig ut!

  22. Andrine

    Hei Caroline!

    Spiser dette «as we speak». Kjempegodt!! Enig med deg, Caroline, veldig lite fiskesmak, så dette kan man fint spise dersom man ellers ikke er så glad i fisk! Kanskje en fin måte for foreldre å lure i barna litt fisk!?

    Neste gang kutter jeg nok ut halve Creme fraiche-boksen eller 1 boks kremost. Evt. vil jeg anbefale de som ikke er på LCHF å ha enten pasta eller poteter ved siden av for å skape litt mer «tyggemotstand» da det ble litt bløtt for min smak. Men smaken var det ingen ting å si på- dette blir en ny rett i «matforrådet» mitt, og DET trengte jeg!

    God vårkveld til deg!

    1. Fotballfrue

      Da tror jeg at jeg ville valgt poteter, føler det passer bedre til dette enn pasta 🙂 Mengde Creme Freche kommer litt an på konsistensen og mengden grønnsaker/fisk, enig i at den ikke bør være for «flytende». Smøreosten bør du ikke spare på, er jo den som gir den gode smaken. Hvis du er skeptisk for fettet, bør du heller velge en light variant (GUD FORBY) 😀

      – C

      1. Andrine

        Ånei da, absolutt ikke redd for fettet!:) Drikker H-melk og har kremfløte i kaffen for å si det sånn, hehe;) Men jeg tenkte mer i forhold til konsistensen, for smaken var helt perfekt! Sant som du sier, man kan jo heller spe på med mer grønnsaker eller fisk dersom man vi ha den litt fastere. Tror kanskje jeg hadde litt lite fisk..

        Anyways, takk for inspirasjon, Caroline! Å lese bloggen din er jo som å abonnere på et godt kvinnemagasin!:)

      2. Fotballfrue

        HURRA 😀 Så glad jeg blir for å høre det 😀 Tusen takk!

    2. barn burde ete det de får i vårt samfunn er det jo vanlig at foreldrene lar barna omtrent bestemme hva de skal ha å spise vil du ha pølser hver dag lille gullet???? dere med barn burde spare noen husdyr og sett fisk på bordet tre dager i uka minst ,dere skjemmer bort ungene med dilldallet.lurer på åssen alle disse ungene blir som store ?skal bare ete kjøtt mer dyr må slaktes og bare fjas.ungene hadde aldri latt være ete fisk om ikke fioreldrene hadde gitt de alt annet så fort de hart litt nykker.ta barna med på slakteriet en tur så kanskje de eter fisk.

  23. Kristine Louise

    mm, såg hærlig ut !
    nå trur eg at eg veit ka eg skal lage når eg har heimedag fra skulen og skal lage mat til heile familien 🙂

  24. Takk for en herlig oppskrift! Kjempegodt var det 😀

  25. Cathrine R

    Lager ofte samme greia, bare jeg bytter ut fisk med kylling (A). Det er knallgodt 😀

  26. Too bad your blog isn’t written in English!!! I’ve been checkin’ it for a whiile now and I must say that I love it! Your outfits are cute, your dishes seems to be simple and tasty. Hope too see some notes and recipies in English someday! xo

    1. Fotballfrue

      You can use google translate, just type in the url to my blog 🙂

      – C

      1. Joanna

        Thanks!!! Now I’m finally able to try out some of your recipies! :). x

  27. Hei Caroline!

    Synes det er så kjekt og inspirerende når du legger ut så spennende, sunne og ikke minst fargerike oppskrifter! Tenkte å prøve ut denne fiskegratengen, men lurer på om du har noen tips til hva den kan serveres med? Klarte ikke heelt å se for meg poteter, grønn salat kanskje?

    Stor klem fra fast leser, som eeelsker bloggen din

    1. Fotballfrue

      Vi spiser den alene, men moren til Lars-Kristian pleier å servere den med poteter 🙂

      – C

  28. Fantastisk godt! Tusen takk

  29. Marianne

    Hei Caroline! 🙂
    Jeg handlet inn kylling og grønnsaker i går, tenkte å lage ovnsstekte kyllingfilleter. Men så kom jeg på at jeg hadde sett oppskriften din her, så da laget jeg denne med kylling istedenfor, til meg og kjæresten! Det var kjempegodt! Jeg brukte ikke purreløk, for det liker jeg ikke, men hadde kjøpt inn blomkål på forhånd, så hadde oppi det istedenfor. Oh lord, det var en veldig god «kyllinggrateng», hehe. 😉 Kan dere spise kylling i det nye kostholdet? Klem.

  30. Jeanette

    Hei 🙂

    Idag har jeg laget den gratengen med grillpølser av kalkun, og hadde i løk og broccoli som ekstra grønnsaker i tillegg, og jeg brukte kremost med hvitløk og urter istedetfor. Det ble en stor suksess ved middagsbordet. Jeg, mann og gutta likte det så godt, så tusen takk for oppskriften. Det var en god ide med den type grateng 🙂 Vi bortsett fra den ene sønnen spiste det alene, imens han hadde ris ved siden av. Nydelig. Jeg skal prøve grateng med torsk en dag 😉 Ha en fortsatt fin kveld! Hilsen Jeanette

  31. Cecilie

    Denne prøvde jeg, og den smakte helt fantastisk 😀
    Håper du kan komme med flere slike middagsforslag?

    Elske bloggen din 🙂

  32. kjempegodt!!! Lagde gratengen til familien idag, og den falt i smak hos både store og små!!!

  33. Hei Caroline!

    Takk for en super blogg! Og takk for fristende oppskrift. Dette ble laget til middag idag og var kjempegodt! Ser for meg at denne også blir god med laks eller grillet kylling feks. Takk for tipset!

    Hilsen Karianne

  34. Første gang jeg kommenterer!
    Skulle bare si at jeg laget denne retten idag, hadde i litt ekstra grønnsaker, og det ble helt NYDELIG!
    Tusen takk for oppskriften! Gleder meg til flere!
    (Jeg varmet opp creme fraiche og osten i en kjele før jeg hadde det over fisken og grønnsakene, da ble det lettere å fordele!)

    1. Fotballfrue

      Smart! Eller du kan mikse med stavmikser 🙂

      – C

  35. Bruker mye fisk selv, men denne oppskriften var ny for meg. Det ser jo meget innbydende ut, og smaker sikker også fortreffelig. Dette må prøves, så takk for flott oppskrift.

  36. Lavkarbo er tingen ! Har du oppskrifter på noe lavkarbo thaimat?

  37. Hei! Jeg har akkurat begynt med lavkarbo, og er kjempefornøyd sålangt! Jeg er allikevel så fersk at jeg ikke klarer å regne ut karbs selv, så lurte på om hvis du vet hvor mange karbo matrettenedu legger ut inneholder, om du kunne oppgitt dette? 🙂 Vil ned en del vekt og da tørr jeg ikke overstige «det lovlige» antall karbohydrater per dag. Derfor tørr jeg ikke bruke oppskifter enda der karbo ikke er oppgitt.

    Ellers vil jeg si du er ei tøff jente som virkelig inspirerer! 🙂

  38. Hei! Har laget din utradisjonelle fiskegrateng flere ganger nå til familie og venner og alle elsker den! Så takk for at du deler oppskriftene dine med oss:)

  39. […] hadde hun funnet på bloggen til Fotballfrue- jeg låner den for den var virkelig god! Jeg lagde min egen variant, men den fikk godkjent av min […]

  40. Smakfullt og godt! Eg har gjort litt om på oppskrifta, så er det greit om eg låner og linker til deg på matbloggen min?

    1. Fotballfrue

      Det er greit 🙂

      – C

  41. Takk 🙂

  42. […] I dag hadde vi lyst på fiskegrateng. Søkte litt rundt på nettet, og valget falt til slutt på denne utradisjonelle fiskegratengen, som jeg fant hos toppblogger nr 1, […]

  43. Rådgivning…

    […]Utradisjonell fiskegrateng « Fotballfrue[…]…

  44. […] litt kjedelig fisk igrunn. I fiskegrateng er det godt, så jeg går for fotballfrues oppskrift: http://fotballfrue.no/?p=5201. Jeg syns den ser helt nydelig ut, gleder meg til å prøve den i ettermiddag! Nå først er det […]

  45. Elisabeth

    Hei, denne laget jg i dag og den var supergod! Eneste er at jg synes d ble mye saus, så neste gang skal jg ta oppi dobbelt med fisk/grønnsaker, Evt halvere creme fraiche/osten. Alle 3 barna likte den:)

  46. Hei! Jeg og kjæresten min lagde denne til middag i dag, og den var helt fantastisk! Takk for mange flotte oppskrifter og detajert beskrivelse med bl.a. bilder. Det passer oss veldig bra! 🙂

  47. Dette blir middag idag! Står allerede i ovnen, gleder meg veldig til middag:)

  48. Anne Berit

    Hei! 🙂 Det såg ut som en veldig bra oppskrift! Jeg kan ikke huske å ha sett kremosten med afrikanske paprika i butikken på en stund. Vet du om noe godt alternativ? 🙂

    1. Fotballfrue

      Nei, jeg vet det! Tror ikke den finnes lenger, den som var så god 🙁

  49. Endelig fikk jeg prövet denne oppskriften, og jeg ville bare si tusen takk. Utrolig godt. Baade mann, barn og jeg selv spiste til det var tomt. Nydelig. Vi liker litt sterk mat, saa vi hadde tabascosaus til. Passet veldig godt sammen med de andre smakene.

  50. Kristine B

    Beklager at jeg kommenterer på ett så gammelt innlegg, håper på svar uansett 🙂 Jeg har så lyst å prøve denne, men er ikke så veldig fan av mye fett i maten, blir dårlig av det 🙁 Kan ikke begynne på LCHF ennå, for jeg er myyyye innlagt på sykehus i lange perioder om gangen og der tar de IKKE hensyn til sånt. Fryktelig dumt! Spiser ikke pasta, ris eller poteter da, så er på god vei!
    Kan jeg bare bytte ut creme fraiche med lett creme fraiche? Og osten med en lettere ost? Såååå dumt at de har sluttet med den afrikanske, den var knallgod! Hvilken bruker dere nå?

    Puh, mange spørsmål her, men du er så flink på matlaging!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *