Oppskrift: lavkarbobiscotti

Du trenger:

  • 200 gram malte mandler  – skoldet
  • 1 neve grovhakkede mandler – disse kan du gjerne la være å skolde
  • 80 – 100 gram sukrin (inneholder den type karbohydrater som ikke påvirker blodsukkeret, og er derfor lov på LCHF)
  • 2 ss. fiberhusk
  • 2 ts. bakepulver
  • frøene fra 1 vaniljestang
  • skallet fra 1 sitron – rives opp med rivjern
  • 2 egg

Slik gjør du:

Mal de skoldete mandlene, og grovhakk de som har skallet på.

Ha alt i en bakebolle, sammen med sukrin og resten av det tørre.

Ikke ta med det hvite innenfor skallet, det smaker ikke like godt.

Skjær vaniljestangen i to, og skrap ut frøene med en teskje.

Bland inn 2 egg. Rør godt til deigen blir fast.

Rull deigen til pølser, og klapp de flate på et bakebrett med bakepapir. Tilpass bredde og tykkelse etter ønske.

Sett pølsene inn i ovnen på 175 grader i 25 minutter. Ta dem deretter ut, og skjær dem i den klassiske biscottiformen, skrått.

Sett dem inn i ovnen igjen, denne gangen på 75 grader, og med ovnsdøren på gløtt. Nå skal de ferdigstekes, og bli ordentlig sprøe. Dette kan derfor ta opp til 3 timer.

Når du føler at de er ferdige, lar du de avkjøles i en halvtimes tid, før du setter tenna i dem 😀 Håper det smaker ♥

89 kommentarer

  1. 3 timer?! :O Kan dessverre ikke skryte på meg en slik tålmodighet.

    1. Fotballfrue

      .. eller to 🙂 Men jeg liker dem ekstra sprøe 🙂

      – C

  2. Åh, så sinnsykt nam ut!
    Må prøves. =)

  3. sukrin gir en kald vemmelig følelse når man spiser det =(

    1. Fotballfrue

      ikke akkurat i denne oppskriften faktisk 🙂

      – C

      1. ok =) men ellers da. Stevia er vel bedre… laget hjemmelaget is av sukrin og en eller annen kake. Jeg ble helt sår i halsen av isen, det føltes bare ikke rett.

      2. kunstig søtning er dimensfremkallende. Men det vet du vel? Take care pena! 🙂

      3. Fotballfrue

        Kunstig søtning er hundre ganger bedre enn vanlig sukker, det er ikke meningen at du skal fråtse i det.

        – C

      4. Sukrin er et naturlig søtstoff! 🙂

      5. Zillah

        Både sukrin og stevia er naturlege alternativ til sukker.

  4. Synne-Marie

    De så gode ut! Er sukrin laget av naturlig søtning eller inneholder det kunstige søtningsstoffer også?

    1. Sukrin er naturlig søtning.
      Det består av sukkeralkoholer.

  5. Jeanette

    enig om at tre timer var lang tid på å få de helt ferdige.men man kan jo lage de en helg

  6. Birgitte

    Mmmm, ser deilig ut. Tror du man kan bytte ut malte mandler med samme mengde mandelmel?
    Finnes det noe lchf alternativ til vanlig bakepulver? Sikkert ikke, da hadde du sikkert brukt det istedenfor:)

    Ha en god kveld!

    1. Fotballfrue

      det er så lite, så det gjør ingenting 🙂 Resten er jo så og si karbofritt 😉

      – C

      1. birgitte

        Erstatter dette et annet måltid, og hvor mange kan man unne seg før det blir for mye?
        Forstår meg ikke helt på dette med karbohydrater, at noen påvirker blodsukkeret og andre ikke (som i sukrin).

      2. Fotballfrue

        Du kan trekke fra sukkeralkoholer,om det er 100 g karber og 100 g sukkeralkoholer,er det 0 gram karber.

        Dette er ingen måltidserstatter,og du kan spise hvor mye du vil 🙂 nøtter er fint på lchf,det er veldig lite karber i disse.

        – C

      3. Birgitte

        Men kan man erstatte de malte mandlene med mandelmel? 🙂

      4. Jeg vil tro de blir litt tunge om du bruker mandelmel. Bedre med finmalte mandler (ikke helt melkonsistens) for det «bygger» litt.

  7. Åå, det så ufattelig godt ut! Må absoltt prøves. Kanskje på venninnetur til hytta mi i helga? 😉

  8. bruker fiberhusk mye i glutenfri mat også, kanskje du kunne skrive litt om matintoleranse en gang? Da vil nok mange få vite hva det er ettersom at du har så mange lesere :)) Det er nok mange som ville satt pris på det, men såklart bare skriv det du føler for, er jo din blogg 😉

  9. nam, det så kjempe godt ut!

  10. De blir enda bedre hvis du dypper dem litt i sukkerfri mørk flytende sjokolade 🙂

    1. Fotballfrue

      Ja,men disse er litt mer hverdagskos 🙂

      – C

  11. Ser nydelig ut! Vet du hvor mange kalorier hver inneholder (avhenger sikkert av str, men sånn ca?)

    1. Fotballfrue

      Sikkert ikke vanskelig å regne ut 🙂

      – C

  12. Hei Caroline!
    Har nettopp lagd marsipankuler med sukrinmelis, kjekt å kunne bake noe uten sukker 🙂
    Supert at du deler oppskrift på biscotti!
    Men lurte på to ting… * kan jeg bruke mandelmel istedetfor å skolde + male mandlene? *Hadde du dine i ovnen med åpen dør i 3 timer?

    Ha en strålende flott dag
    *Siv*

    1. Fotballfrue

      Ja og ja 🙂

      – C

  13. Namm! Det så utrolig godt ut:) Spørs om ikke jeg må få prøvd å lage det;)

  14. vet du hva næringsinnholdet er? 😀

  15. Ser veldig godt ut:-) Lurer på om det er greit med sukrin når man har diabetes 2… Og ikke bruker medisiner. Kanskje bedre med søtningsmiddel? Noen som vet?

    1. Fotballfrue

      Sukrin er søtningsmiddel,lav gi og ingen innvirkning på blodsukkeret.

      – C

      1. Da lærte jeg noe nytt i dag også:-) Kjøpte «Hjemmet» i dag fordi det var kakeoppskrifter der, uten mel og sukker. Oppskrifter med sukrin. Må man på helsekostbutikk for å få tak i sukrin?

      2. Fotballfrue

        Ja 🙂

      3. Anonym

        Nei 😀
        Du kan også bestille mye billigere på nettet!
        Da må du betale frakt, men på den siden jeg liker til, er frakten rimelig. Da bør du bestille flere pakker!
        https://www.iherb.com/Now-Foods-Erythritol-100-Pure-Natural-Sweetener-1-lb-454-g/579?at=0
        Der kan du bestille. Du kan lese mer om Sukrin/Erythrol her:
        https://www.iherb.com/Now-Foods-Erythritol-100-Pure-Natural-Sweetener-1-lb-454-g/579?at=0

  16. Disse så kjempegode ut! 🙂 Skal prøves ut på søndag!

  17. Åh det så godt ut, men nå tåler jeg ikke mandler, hva kan jeg bruke da?:)

  18. Oi! Nice!! Såg kjempegodt ut! Nå får jeg bare vente på at bakeånden skal komme å gi meg et spark i rævva til å bake!:)

    Ha en fortsatt fin onsdag frøken!

  19. Mmmm, de så gode ut! Takk for en super fristende oppskrift, skal prøves ut:-)

  20. De så deilige ut! Alltid like kjekt når du deler oppskrifter 🙂

  21. Det så fantastisk godt ut!
    Skal prøve å få tid til å lage noen lignende i helgen 🙂

    Jeg lurte på en ting; spiser du frukt? I og med at du holder deg unna karbohydrater?

    1. Fotballfrue

      Jeg holder meg ikke unna karbohydrater, prøver å ligge opp mot ca 50 gram per dag. Frukt spiser jeg ikke så mye av, men masse grønnsaker, bær, nøtter og fete meieriprodukter 🙂

      – C

  22. Nam, disse så gode ut, de skal jeg teste! 🙂

    Jeg har lagd to forskjellige desserter i det siste.
    Igår pisket jeg krem med litt søtningsmiddel i, og sukkerfri sjokolade som jeg smeltet og hadde oppi. GUUD det var godt !!!!!

    Og sjokolademuffins:
    125 gr mandler som du maler. /treger ikke skålde.
    1 dl søtningsmiddel. 75 gr smelta smør.
    3 egg
    1 ts bakepulver.
    100 gr Hakka sjokoladebiter
    Pisk til eggedosis, så hiv oppi resten og bland alt sammen, hell over i muffins form- stek i ovnen 20 min på 175 grader 🙂

  23. Såg utrulig godt ut 😀

  24. Hei Caroline

    Må først si at du har en kjempebra blogg! Begynte å lese rett etter nyttår og du skriver bra og gir kjempe gode tips til både trening, mat og utseende/klær osv. Jeg har et spørsmål som jeg håper du har muligheten å svare på eller gi meg en god link til en nettside. Jeg veier litt for mye og ønsker å gå ned i vekt. Jeg har hørt at lavkarbodiett er bra og lurte på om du kunne fortelle meg litt om din diett?

    Anne

    1. Fotballfrue

      Søk etter Hexeberg i søkefeltet, i tillegg kommer det et innlegg om temaet i morgen 🙂

      – C

  25. Hei! De så utrolig gode ut, jeg går ikke på lavkarbo- men har bla. mamma og tante i huset som går på det..har selv cøliaki og disse var jo også glutenfrie! Har lenge lett etter glutenfri biscotti 😉 men stå på- du er en så utrolig sterk jente med superbra stil- stjeler inspirasjonen min herifra ofte 😛 og oppskriftene er detaljerte og kjempegode- bla. kaffe-banan-mandel-smoothie <3
    Klemmer fra lille meg 😀

  26. Ser kjempe godt ut! dette skal absolutt testes! ;D

  27. vannimunnen.com Dette så utrolig godt ut! Må testes =)

  28. Elisabeth

    Sukrin er et kunstig søtningstoff ikke sant? Bekymrer du deg ikke for at det kan være helseskadelig å innta for mye av? Ikke at sukker er så mye bedre, men har hørt så mye negativt om kunstig søtning. Økt kreftfare b.la..?

    1. Sukrin er naturlig og ikke kunstig søtning da

  29. MammaTilToSmå

    Er det hestehover som står bak bakevarene??? For i såfall: HURRA, DET ER ENDELIG VÅR!!!!!!!!!! Yay!

  30. Namnam, disse så enormt gode ut. Må prøves!

  31. Nam, det så veldig godt ut! Jeg tåler ikke mandler, har du forslag til noe annet jeg kan bruke? Tåler heller ikke nøtter, så det er også utelukket. 🙁 Men jeg vil gjerne lage noe lignende!

  32. Det så utrolig godt ut!!

  33. Biscotti er forresten italiensk for kjeks, så vet dere det 😉

    1. Fotballfrue

      I know 😉

      – C

      1. Jammi… jeg levde på disse når vi var i toscana i sommer 🙂 sannsynligheten for at det finnes noe bedre i verden er lik null… tror jeg 😀

        Og sist, men ikke minst; du tar pusten fra meg caroline, du er enestående vakker 🙂

      2. Fotballfrue

        Tusen takk <3

  34. Vann i munnen! NAM. Så herlig, herlig, herlig ut! 🙂

  35. Du er kjempeflink, Caroline. Det virker som du har god arbeidsmoral og tar jobben din seriøst, det skal du ha ros for! Jeg har kjøpt lid primer, og shady lady vol 2 fra Coverbrands, er kjempefornøyd. Tusen takk for flotte tips.

    Ha en strålende dag, Caroline. Ønsker det samme for dere lesere 🙂

    -Nina-

    1. Fotballfrue

      Å, nå ble jeg glad! Herlig at du er fornøyd 😀

  36. Jeg har gått ned 2,7 (!) kg på litt over 1 uke med LCHF! Takk for inspirasjonen som fikk meg til å bytte til dette fantastiske kostholdet! LCHF for life:)

  37. Det der så jo veldig godt ut 🙂 Tror nok aldri jeg kommer til å skifte diett med mindre jeg må da, for det virker som litt styr 😉

  38. Hei ! Vil bare si at du inspirerer. Hver gang jeg er drittlei av alt det vanlige som foregår på kjøkkenet, er det bare å ta en titt her 🙂 Også lager du så mye godt. Fortsett med slike innlegg!

  39. Hei 🙂 Har du noen gode nettsider som selger kjoler? Skal være forlover i sommer, og er på jakt etter den perfekte kjolen 🙂

  40. Åh, de så gode ut! Må nok prøves! 🙂

  41. Ann-Hege

    Laga disse i dag, greit å ha helgekosen klar! 😉 De ble kjempegode!! Bra oppskrift. Jeg følger ikke LCHF eller noe, men prøver å være bevisst på hva jeg putter i munnen, at det ikke blir for mye karbohydrater, gjerne økologisk osv. Flere av oppskriftene du har delt med oss er testet og har falt meget godt i smak. Osteflarn, mm-mm sier jeg bare! 🙂

    Takk for inspirasjon til mat og snacks, trening, fashion og andre gode tips. Du er herlig! 🙂

    Håper du og dine får en strålende helg!!

    Hilsen fra Nord-Norge.

  42. vilde chatrin

    Så godt ut, men det smaker sikkert ikke noe godt siden det er sukrin i det… prøv agavesirup istedenfor, det smaker MYE bedre 😉

    1. Fotballfrue

      Agavesirup er ikke ideelt for oss på lchf 🙂 jeg lover deg,disse er himmelske! Sukrin er naturlig søtning 🙂 Det kan gi en litt kald smak i enkelte bakevarer,og ved tilsetning i for eks krem,men akkurat disse biscottiene funket perfekt med sukrin 🙂

      – C

  43. Dette så kjent ut 😉
    Perfekte til en kopp kaffe 🙂

    1. Fotballfrue

      Ja, ikke sant? 🙂 Fant den i en LCHF bakekokebok, men ser nå at du også har den 🙂 Herlig blogg du har! Glad jeg oppdaget den 🙂 Kommer sikkert til å stjele noen oppskrifter herfra, og da linker jeg deg i så fall 🙂

      – C

  44. Hvor kan man kjøpe fiberhusk ? finner det ingen steder.. 🙂

    1. Fiberhusk får du blant annet kjøpt i de fleste Meny butikker 🙂

  45. Hei!
    Takk for super oppskrift!
    Lurer på om du lar mandlene tørke lenge etter du har skåldet dem?

  46. hvor finner man fiberhusk?

  47. Hei,
    Aå spennende oppskrift!
    Hvor kjøpte du skoldete mandler? I matvarebutikker finner jeg kun de med skallet på…

    1. Fotballfrue

      Skold dem selv 🙂 La de ligge i vann over natten, og la de tørke noen timer, kanskje til og med et døgn 😉 Hvis ikke får du kjøpt ferdig skoldete 😉

      – C

  48. […] – oppskriften finner du her (jeg brukte ca. 10 biscotti og en hel plate med […]

    1. Kan de fryses? 🙂

  49. Hva kan jeg erstatte egg med slik at disse blir gode for meg også? =)

  50. Alessandra

    Vil disse bli ikke-lavkarbo biscotti hvis man legger til cirka 75 g med pecannøtter? Det gjorde jeg nemlig samt blandet de med mandler. Er litt usikker nå på hvor mye jeg kan spise av disse! Har allerede gaflet ned et visst antall og har fryktelig dårlig samvittighet!

  51. Hvor mye kan man spise av dette hvis man er på LCHF kosthold? Er de så å si guilt-free?

    Forresten, fantastisk inspirerende blogg du har! Har glemt å si det når jeg har kommentert 🙂

  52. […] skal overraske mannen med masse deilig bakst når han kommer hjem. Holder på å lage biscotti nå (oppskrift her), og skal trekke disse med sjokolade […]

  53. Ingvild S

    I kveld skal jeg lage disse til min lavkarbospisende k j æ r e s t e !
    (takk for tips for noen uker siden, det ble faktisk tapas, hvor jeg lagde masse av alt mulig og begge spiste det de likte uten at å føle man spiste noe «fy»)

  54. Jubii, jeg er ved at prøve at lave disse med den mørke mandelmel fra FunksjonellMat.
    Første gang jeg prøvede dem brugte jeg skolede mandler og gjorde som du i opskriften, men det tog så lang tid.
    Nu er jeg spændt på hvordan de bliver med det færdigt malet mel :O)

    Dejligste søndag

    <3
    Pia Sabine

  55. […] Lavkarbobiscotti med blant annet revet sitronskall og mørkt sjokoladetrekk. Disse var gode! Oppskriften fant jeg i kokeboken Fotballfrues dagbok, men du kan også finne den på bloggen hennes HER. […]

Legg igjen en kommentar til Monica Andersson Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *