Oppskrift: lavkarbobiscotti

Du trenger:

  • 200 gram malte mandler  – skoldet
  • 1 neve grovhakkede mandler – disse kan du gjerne la være å skolde
  • 80 – 100 gram sukrin (inneholder den type karbohydrater som ikke påvirker blodsukkeret, og er derfor lov på LCHF)
  • 2 ss. fiberhusk
  • 2 ts. bakepulver
  • frøene fra 1 vaniljestang
  • skallet fra 1 sitron – rives opp med rivjern
  • 2 egg

Slik gjør du:

Mal de skoldete mandlene, og grovhakk de som har skallet på.

Ha alt i en bakebolle, sammen med sukrin og resten av det tørre.

Ikke ta med det hvite innenfor skallet, det smaker ikke like godt.

Skjær vaniljestangen i to, og skrap ut frøene med en teskje.

Bland inn 2 egg. Rør godt til deigen blir fast.

Rull deigen til pølser, og klapp de flate på et bakebrett med bakepapir. Tilpass bredde og tykkelse etter ønske.

Sett pølsene inn i ovnen på 175 grader i 25 minutter. Ta dem deretter ut, og skjær dem i den klassiske biscottiformen, skrått.

Sett dem inn i ovnen igjen, denne gangen på 75 grader, og med ovnsdøren på gløtt. Nå skal de ferdigstekes, og bli ordentlig sprøe. Dette kan derfor ta opp til 3 timer.

Når du føler at de er ferdige, lar du de avkjøles i en halvtimes tid, før du setter tenna i dem 😀 Håper det smaker ♥

89 kommentarer

  1. Hva kan jeg erstatte egg med slik at disse blir gode for meg også? =)

  2. Alessandra

    Vil disse bli ikke-lavkarbo biscotti hvis man legger til cirka 75 g med pecannøtter? Det gjorde jeg nemlig samt blandet de med mandler. Er litt usikker nå på hvor mye jeg kan spise av disse! Har allerede gaflet ned et visst antall og har fryktelig dårlig samvittighet!

  3. Hvor mye kan man spise av dette hvis man er på LCHF kosthold? Er de så å si guilt-free?

    Forresten, fantastisk inspirerende blogg du har! Har glemt å si det når jeg har kommentert 🙂

  4. […] skal overraske mannen med masse deilig bakst når han kommer hjem. Holder på å lage biscotti nå (oppskrift her), og skal trekke disse med sjokolade […]

  5. Ingvild S

    I kveld skal jeg lage disse til min lavkarbospisende k j æ r e s t e !
    (takk for tips for noen uker siden, det ble faktisk tapas, hvor jeg lagde masse av alt mulig og begge spiste det de likte uten at å føle man spiste noe «fy»)

  6. Jubii, jeg er ved at prøve at lave disse med den mørke mandelmel fra FunksjonellMat.
    Første gang jeg prøvede dem brugte jeg skolede mandler og gjorde som du i opskriften, men det tog så lang tid.
    Nu er jeg spændt på hvordan de bliver med det færdigt malet mel :O)

    Dejligste søndag

    <3
    Pia Sabine

  7. […] Lavkarbobiscotti med blant annet revet sitronskall og mørkt sjokoladetrekk. Disse var gode! Oppskriften fant jeg i kokeboken Fotballfrues dagbok, men du kan også finne den på bloggen hennes HER. […]

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *