Ørret på grønnsaksseng

Fiskegratengen vi laget i går glemte jeg helt å ta bilder av, så den får dere oppskriften på en annen gang. I dag får dere oppskriften på en annen favorittrett her i huset – ørret på grønnsaksseng.

Du trenger

  • det du kommer over av grønnsaker, jeg brukte alt jeg fant i kjøleskapet
  • appelsin
  • hvitløk
  • ingefær
  • ørretfilet (vi bruker 500 gram til oss to)
  • balsamico
  • salt og pepper
  • seterrømme som tilbehør
  • ost

Slik gjør du

Sett ovnen på 200 grader. Kutt opp de grønnsakene du ønsker å bruke, og ha alt i en ildfast form.

Ha rikelig med balsamico over det hele, sammen med saften av én appelsin, masse hvitløk, ingefær og revet ost.

Settes inn i ovnen.

Etter 30 minutter tar du ut den ildfaste formen, og legger ørretfiletene over. Husk å salte og pepre disse, og ha gjerne litt balsamico og appelsinsaft over filetene også.

Sett formen inn i ovnen igjen, i cirka 4-8 minutter, avhengig av hvordan du foretrekker fisken. Vi foretrekker den lite stekt, så for oss holder det med 4 minutter.

Dekk et koselig bord for to eller flere, og server retten sammen med masse seterrømme. Smaker helt fantastisk ♥

73 kommentarer

  1. Pernille

    Supert med oppskrifter! Dette håper jeg på å se mer av 🙂

  2. laks på purreseng er også veldig godt!

  3. Så flink du er til å lage mat, Caroline!
    får helt vann i munnen av å lese oppskriftene 🙂

    Klem<3

  4. Dette så fantastisk godt ut!

  5. Det så utrolig godt ut! 🙂
    Vi har prosjekt på skolen nå og skulle finne en matrett, og da syns vi din så perfekt ut, vi fant den igjen nå og det blir vår hovedrett i prosjektet 🙂 TUSEN TUSEN TAKK!

  6. Jeanette

    Hei 🙂 Igår hadde vi den middagen med laks istedet for ørret. Nydelig, og fantastisk god, så tusen takk for den oppskriften 🙂 God helg, og kos deg.

  7. Takk for gode oppskrifter! Jeg har laget både fiskegrateng og lasagne. Utrolig godt! Kjærsten er også superbegeistret. Han hilser og spør om du kan tipse meg om flere middagsoppskrifter. Kanskje jeg kan lure han til å kommme tidligere hjem fra jobb…

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *