Nøkkeltrender: vår 2011

Endelig en liten miniguide til dere som lenge har lurt på om jeg kan lage noe på trendene for vår & sommer 2011.

Sophisticated 70’s

De siste årene har vi kledd oss i det beste fra både 20- og 30-tallet, 80-tallet har blitt gjenfødt (og gravlagt igjen), og nå er det altså 70-tallet som står for tur.

Stikkord for denne trenden er slengbukser, pologensere, bluser i silke eller satin med sløyfedetaljer, vester, hotpants, jumpsuits og maxikjoler.

Tilbehør: smale belter, mye smykker – gjerne rene smykker (bland for eksempel et langt kjede sammen med et litt kortere perlekjede) , mange store ringer, gå for langt hår, gjerne med flettekrøller eller store krøller.

Get inspired: Bianca Jagger, stilikon fra 70-tallet

Punk & biker

punk

Militærtrenden var stor i 2010, men i år må den se seg slått av noe nytt; nemlig punk & biker chic. Kolleksjonen til både Balmain og Burberry Prorsum var preget av skinn – og punkplagg.

biker

Stikkord for disse trendene: Skinnbukser, motorsykkeljakker, biker boots, skinnskjørt, revne jeans, revne strømper, sikkerhetsnåler og studs.

Godteripose

Oransj, turkis, sukkertøyfarger, fersken og sitrongul er bare noen av de friske fargene som florerte på catwalken for denne sesongen. Hos blant annet Dior, Nina Ricci, Chapurin, Badgley Mischka og Oscar De La Renta var farger mye i fokus.

Transparent

Emilio Pucci, Chloe, Derek Lam og Lanvin var blant designerne som presenterte antrekk i lette materialer og see through maxikjoler-og skjørt på catwalken.

Stikkord for denne trenden: antrekk i florlette materialer, gjerne lag på lag.

Get inspired

Print: blomster og striper

Blomsterprinten våkner nesten alltid til liv om våren, ofte sammen med den maritime stilen, og godt er det. Motehus som D&G, DKNY, Michael Kors, og Dior var blant de som viste blomster eller maritime innslag på catwalken.

Get inspired: fidelity denim // jill sander – ss11

She’s a lady

Mad Men gjorde suksess på tv-skjermen i 2010, og tok dermed med seg trenden fra 60-tallet. Også i år dominerer dette tiåret motebildet, sammen med 50-tallet.

Stikkord for denne trenden: klassiske snitt, voluminøse skjørt, oppsatt hår, spisse sko og båthals.

Hvit på hvitt

Vår og sommer 2011 skal du gjerne være helhvit, i hvert fall om du vil la deg inspirere av designere som Chloe, Badgley Mischka, Michael Kors, Stella McCartney og Tommy Hilfiger.

Æh, som jeg gleder meg til vår og sommer, dere 😀

Kilder: style.com // fashionising.com // kk.no

62 kommentarer

 1. kjempebra innlegg caroline! du orker ikke å linke meg det innlegget med bilder av garderoben din igjen? jeg har rotet en del i arkivet, men fant det ikke. dårlig å lete kan man si 😉 elsker bloggen din!

 2. det er vel feil å si at 80-tallets trender er «gravlagt» de gjelder ennå. F.eks biker-trendene, militære farger og generelt den militære stilen, high split dress.

  1. Fotballfrue

   det essensielle med 80-tallet er helt klart borte: tights, neonfarger, over sized hetegensere og kreppet hestehale med tykke pannelugg.

   – C

 3. Åh, som jeg gleder meg til sommeren når jeg ser dette!
  Jeg lurte bare på hva du selv synes om slengbukser?
  Jeg klarer ikke helt og like det ennå… Tror du at det er et plagg du kommer til å skaffe deg i løpet av våren?
  Ha en fin dag <3

 4. Så mye fint 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *