Nøkkeltrender: vår 2011

Endelig en liten miniguide til dere som lenge har lurt på om jeg kan lage noe på trendene for vår & sommer 2011.

Sophisticated 70’s

De siste årene har vi kledd oss i det beste fra både 20- og 30-tallet, 80-tallet har blitt gjenfødt (og gravlagt igjen), og nå er det altså 70-tallet som står for tur.

Stikkord for denne trenden er slengbukser, pologensere, bluser i silke eller satin med sløyfedetaljer, vester, hotpants, jumpsuits og maxikjoler.

Tilbehør: smale belter, mye smykker – gjerne rene smykker (bland for eksempel et langt kjede sammen med et litt kortere perlekjede) , mange store ringer, gå for langt hår, gjerne med flettekrøller eller store krøller.

Get inspired: Bianca Jagger, stilikon fra 70-tallet

Punk & biker

punk

Militærtrenden var stor i 2010, men i år må den se seg slått av noe nytt; nemlig punk & biker chic. Kolleksjonen til både Balmain og Burberry Prorsum var preget av skinn – og punkplagg.

biker

Stikkord for disse trendene: Skinnbukser, motorsykkeljakker, biker boots, skinnskjørt, revne jeans, revne strømper, sikkerhetsnåler og studs.

Godteripose

Oransj, turkis, sukkertøyfarger, fersken og sitrongul er bare noen av de friske fargene som florerte på catwalken for denne sesongen. Hos blant annet Dior, Nina Ricci, Chapurin, Badgley Mischka og Oscar De La Renta var farger mye i fokus.

Transparent

Emilio Pucci, Chloe, Derek Lam og Lanvin var blant designerne som presenterte antrekk i lette materialer og see through maxikjoler-og skjørt på catwalken.

Stikkord for denne trenden: antrekk i florlette materialer, gjerne lag på lag.

Get inspired

Print: blomster og striper

Blomsterprinten våkner nesten alltid til liv om våren, ofte sammen med den maritime stilen, og godt er det. Motehus som D&G, DKNY, Michael Kors, og Dior var blant de som viste blomster eller maritime innslag på catwalken.

Get inspired: fidelity denim // jill sander – ss11

She’s a lady

Mad Men gjorde suksess på tv-skjermen i 2010, og tok dermed med seg trenden fra 60-tallet. Også i år dominerer dette tiåret motebildet, sammen med 50-tallet.

Stikkord for denne trenden: klassiske snitt, voluminøse skjørt, oppsatt hår, spisse sko og båthals.

Hvit på hvitt

Vår og sommer 2011 skal du gjerne være helhvit, i hvert fall om du vil la deg inspirere av designere som Chloe, Badgley Mischka, Michael Kors, Stella McCartney og Tommy Hilfiger.

Æh, som jeg gleder meg til vår og sommer, dere 😀

Kilder: style.com // fashionising.com // kk.no

62 kommentarer

 1. Fantastisk innlegg !

 2. Tusen takk for super guide! Gleeeeder meg til vår! :-)))

 3. Hoho, kjenner jeg gleder meg til våren, ja!

 4. Herlig! Du er så flink, Caroline! Du har ikke vurdert å ta en utdannelse innen kost-/ ernæringsveiledning? Folk med denne typen utdanning vil bli mer og mer attraktive med tiden. Selv er jeg idrettspedagog og kjenner igjen mye av meg selv i det du skriver om. Fantastisk at du deler så mye forskjellig og fantastisk med oss!

 5. Line Beate

  Tusen takk for et kjempebra innlegg:) Masse gode tips til vårmoten:D

 6. Tusen takk for tips! Det blir mange fine trender 🙂 Gleder meg så syykt til sommeren nå,heldigvis har det begynt å bli ganske varmt her allerede 🙂

 7. Herlig! Her i gården blir det 70-talls stil! Jeg har allerede gått til innkjøp av en del basisplagg som høytlivet, vid jeans, vide dressbukser og Lennon solbriller 🙂 Jeg elsker 70-tallet!

 8. Hei, siden du er ganske god på sminke osv, så jeg lurer på om du har en god concealer og anbefale?
  Jeg plages med veldig mørke ringer under øynene, og det er jo ikke så veldig fint, så håper du har et godt tips og at den ikke koster så mye :))

  1. se på linken hennes under sminke, der anbefaler hun en fin en til å bruke under øynene. Den heter glo minerals concealer under eye, bruker den selv og den er kjempefin 🙂 også er det så bra at den har to farger så du kan blande etter hvor brun/blek du er 🙂

   1. Takk, hadde ikke tenkt på det!
    Bra at du svarte meg :))

 9. She’s a lady stilen er så fiin!

 10. Christina

  Supert innlegg Caroline! Du er super som tar deg tid til å sette dette sammen for oss. Ikke rart du ligger på toppen på blogglisten.no! Stå på, du er herlig! :):)

 11. Jeg ELSKER vår og sommer! 3 timer!!!? Holy SHIT! Aldri brukt så lang tid på et innlegg…..smask, du er flink! Sees manjana!

 12. Kjempebra innlegg! 😀

 13. Så fint og inspirerende innlegg!
  Ååå, jeg gleder meg sånn til våren og sommeren. Fine kjoler, bølger i håret, runde solbriller og flate sandaler.:) Og verdens fineste retro-veske som jeg fant på Asos!

  Ha en finfin kveld!

 14. Herlig innlegg, du er utrolig dyktig! 🙂

 15. For et gjennomført innlegg!

 16. ChloÉ :)thihihi

 17. Ååååå

  ELSKER slike innlegg som dette! Virkelig inspirerende.

  Godt jobba 😀

 18. Fantastisk bra innlegg, Caroline!
  Du er flink til å inspirere 🙂

 19. Jeg gleder meg sånn til vår og sommer klærne nå. Men jeg kjenner at jeg er litt trist pga at militærfargene er går bort :/ Øynene mine er militærgrønne og blir veldig glade hvis jeg tar på meg noe militært 😛 Men den gang ei 😛
  Men jeg gleder meg alikevell jeg 😀

  1. selv om «moten går vekk» betyr det jo ikke at du ikke kan gå med det 🙂

 20. WELL DONE CAROLINE!!!
  Megabra innlegg 😀 😀 😀

 21. ELSKER Hvitt på hvitt trenden, for ikke å snakke om sofistikert 70 talls! 🙂

 22. det kommer også ganske mange forskjellige millitærfarger:)

  1. Fotballfrue

   Ja, fargen er her fortsatt, bare ikke snittet.

   – C

 23. EEEEELSK!!!!!!!!!! fy faen gleder meg sjæl as

 24. Hei. Jeg skal i bryllup til veninnen min nå i februar, og lurte derfor på om du har noen gode forslag til kjole? begynner å nærme seg datoen nå, og jeg begynner å bli rimelig oppgitt av å ikke vita hva jeg skal ha på meg.

 25. hærregud! æ ælske punk outfitan! dæm va rå fin! finn æ nå sånt lignanes så lande dt e handlekurva fer å sei dt sånn! 😀

 26. https://minmote.no/index.php/2011/01/varens-store-lugg/

  Hva sier du, Caroline? Kommer du til å klippe lugg til våren? 🙂

 27. Du skriver så utrolig gode innlegg! Gleder meg hver gang jeg kommer innpå bloggen din, og blir skuffet om det ikke er noe nytt (ikke at du oppdaterer sjeldent!!) 🙂
  Du legger veldig mye arbeid nedi bloggen, og det legges merke til 🙂

 28. Elisabeth

  Du er så flink Caroline! Du er ett utrolig flott forbildet, både når det gjelder koshold, trening og mote 🙂 Leser bloggen din hver dag, men første gangen jeg kommenterer! Du er Norges beste blogger, helt klart!! Keep up the good work <3 DU ER FANTASTISK <3

 29. DØDS bra innlegg 😀

  Elsker våren 🙂 Cant Wait ! 😉

 30. åååh, det øverste bilde helt til høyre! (Sophisticated 70′s) DET antrekket vil jeg valse rundt i om sommeren!!
  Liker også veldig godt She’s a lady-looken 🙂 Gir meg så sommerfølelse ala Dirty Dancing, haha 😀
  Veldig flott innlegg, Caroline. Takk for inspo!! 🙂

 31. Oi, skal si du kan deg på moter! 😀 Jeg synes det er så morsomt å lese når du legger så mye tid inn i innleggene dine, og når du skriver om noe du har lest om og kan 🙂 Du har definitivt den beste bloggen!

 32. så herlig med 70-talls og transparent !
  takk for informerende innlegg.

  1. slenger meg på her 😀 synes det er så greit med gjennomførte oppsummeringer av sesongens trender 😉

 33. Var ikke alt dette som var så veldig fint. Tror jeg holder meg langt unna den gjennomsiktige grønne kjolen. Men mye fint også.

 34. Denne guiden likte jeg kjempe godt 😀

 35. Hei Caroline 🙂
  Først vil jeg bare si at for andre gang har jeg drømt om deg. Hehe, i natt drømte jeg at jeg og noen andre skulle spise middag hos deg, også endte det i ett mareritt når noen skulle drepe meg. Var så mareritt at jeg ikke en gang kom meg på skolen idag. Og jeg er 19 år, veldig kult. Not 🙂

  Jeg synes bloggen din er utrolig kreativ, du har mye å dele med oss, og kommer med mange nyttige tips, jeg merker at selv om jeg har lest bloggen din i over 1 år,(og det vil jo si at jeg er fornøyd med det jeg leser) blir jeg skikkelig sjalu, jeg merker at den bitchie siden min kommer frem når jeg ser dine nye klær eller bildene dine, og tenker faen, hun er jo ikke pen da. Når jeg egentlig synes du er esktremt pen, og klestilen din er veldig aktuell, veldig classy om man kan si det sånn. Merker mine jentesider og sjalusi kommer frem. Så nå har jeg tatt meg selv i å tenke deg, og jeg skrriver heller et koselig innlegg i stede for å komme med en kommentar som er helt ivesentlig for det jeg egentlig tenker 🙂 Og den utdannelsen din innenfor journalist kommer virkelig til nytte, du skriver utrolig bra 🙂

 36. Oo, dette likte vi! 😀 Likte faktisk antrekk nr 2 og 3 på det aller første bilde. Og de sukkertøyfargene var jo bare så nydelige 😀 Men, har sett i noen butikker nå, det har kommet bukser som er veldig åpne under, sånn som på det inlegget hvor du posta et bilde med bar mage, liten topp og fin dressjakke, hun hadde sånn bukse på.. Kommer du til å gå med sånne?:-D

 37. Just a question; Har du noen gang tenkt på å farge håret i en annen farge? Jeg tror du hadde passet kjempebra med nøttebrunt hår! 😀 (ikke at du ikke er pen med blondt;)

 38. Haha, er så kult å drømme om deg syns jeg 😛 går rundt og forteller alle liksom.

  For noen uker siden drømte jeg også om deg for andre gang.

  Jeg og mine to små søskenbarn var hjemme hos deg og Lars Kristian. Huset så HELT HELT anderledes ut, det var bare svarte møbler. Jeg fortalte deg hvor heldig du var som hadde så mye bra sminke(mens du så etter ting og tang i hyllene dine), og du åpnet noen skuffer og sa at jeg kunne få sminke fra deg..Jeg ble så glad. (du snakka Urdu, morsmålet mitt- bli snakket i Pakistan) Så mens vi stod og snakka om sminke, ringte telefonen min.. Lars Kristian kom bort med mobilen, bøyde seg ned til meg som satt på gulvet og spurte om det var min mobil.. Jeg var så flau at jeg sa Nei, og han bare »’ Acha ? »= Javel? Så gikk du og han inn på badet og begynte å snakke høyt. Det var mye latter, samtidig som du prøvde å etterligne noen ( du var litt irritert, men dere lo samtidig), plutselig kunne jeg høre indisk musikk fra badet.

  Søskenbarnet mitt spurte meg hva dere drev med, og jeg sa..»pst.kom hit, du skal ikke høre på når dem snakker sammen’.. Så stod vi i kjøkkenet, og du hadde laget masse junkfood til oss. Fettern min bare» Er alt det der til oss?:O» Men det var både mat fra dagen før og fersk mat til oss.

  Dere hadde en katt (som ligna veldig mye på en av hundene dere har nå) Og kusina mi elskerrrrr katter, så hun staka på den 😛 Når jeg stod opp tegnet jeg tilogmed huset deres.. viste den til mamma.. Hun sa jeg var helt på pæra 😛

  Kan sikkert tegne en gang på pc’n og sende deg på mail, haha.. hvis det intresserer..

  1. Hahahahaha. er det mulig 🙂 så sykt bra!

 39. bikertrend og transparent! <3

 40. Hei Caroline 🙂
  Vil bare si igjen at du er helt fantastisk. Takket være deg har jeg spist sunt lenge, trener 4 ganger hver uke og har fått kroppen min tilbake. Jeg er så evig takknemelig, du skulle bare visst hvor positiv virkning du har på folk igjennom bloggen din.

  Jeg lurte også på en annen ting, du er vel nesten lommekjent i Oslo regner jeg med? Og jeg lurte bare på om du visste om noen ledige stillinger (haha, høres kjempe teit ut). Men jeg ser jo på bloggen din at du handler mye i Oslo, og det kunne jo hende at du hadde sett et oppslag eller hørt noe om en ledig stilling, i en klesbutikk eller matbutikk eller noe. hehe.. Skjønner at du får massevis av komentarer og ikke rekker å svare eller lese alle. Men jeg synes du er FANTASTISK forde.

  Grunnen til at eg spør, er fordi jeg skal flytte til Oslo i februar-mars, og trenger sårt en jobb for å klare meg:)

  Takk uansett 🙂 <3

 41. Tuuusen takk for guiden! Du er en engel! 😀
  Ser vi noe til denim jakker osv i år også eller var det bare i fjor??

 42. Flink du er Caroline!

  Synes absolutt den hvite blondekolleksjonen til Dolce & Gabbana trenger et eget innlegg! Makan, nydelig!!

 43. jeg vet ikke helt om jeg likte dette her… biker og slengbukser? huff… Men en bra guide var det hvert fall, du er kjempeflink Caroline!

 44. Hmm. Veldig fine plagg og trender, og et veldig godt innlegg, men: Når man legger sammen trendene føler jeg at det er nok en sesong med alt er lov, og det er jo i og for seg veldig greit, dog litt kjedelig.

 45. Faktastisk!

  Lurte på om du noen gang kunne tenke deg å skrive et innlegg om en god måte å begynne å trene på og hvordan sanke motivasjon? Du har jo sånn en utrolig viljestyrke og motivasjon når det gjelder båe trening og kosthold, blir helt missunlig! Håper du kan skrive et innlegg om noe sånt en gang, trening og kosthold for nybegynnere! Skulle gjerne sett ut som deg til sommern! ellers super blogg! Fulgt det i langt over 1 år nå!

  1. Hun har skrevet innlegg om motivasjon og trening før. Du finner det sikkert i arkivet under kategorien trening 😀

 46. Takk for bra moteartikkel! 🙂

  Veldig bra, dette kan du 🙂

 47. Hei Caroline!
  Vet du hvor den lange, beige, transparante kjolen kommer i fra (dama med solbriller på seg fra bildet ditt til venstre lengre opp)Jeg har sett denne flere steder, men finner aldri ut hvilken designer det er. er sikkert couture, men mååå finne ut hvilken designer det er.
  Ellers vil jeg si at jeg leser bloggen din masse, og burde bli flinkere til å kommentere. Jeg liker bloggen din veldig, veldig mye skal du vite. Er som et never-ending fashion magasin med din blogg siden du oppdaterer så ofte. Håper du ikke slutter på veldig veldig lenge ü
  Klem Lina

 48. Elsker transparent stilen, og da spesielt den ene kjolen som var avbildet. Den kjolen jeg tenker på er et av de tre små bildene, den lengst til høyre 🙂 Med beige å grønn toner, syntes den var utrolig fin! Hvem er designeren bak?

 49. kjempebra innlegg caroline! du orker ikke å linke meg det innlegget med bilder av garderoben din igjen? jeg har rotet en del i arkivet, men fant det ikke. dårlig å lete kan man si 😉 elsker bloggen din!

 50. det er vel feil å si at 80-tallets trender er «gravlagt» de gjelder ennå. F.eks biker-trendene, militære farger og generelt den militære stilen, high split dress.

  1. Fotballfrue

   det essensielle med 80-tallet er helt klart borte: tights, neonfarger, over sized hetegensere og kreppet hestehale med tykke pannelugg.

   – C

 51. Åh, som jeg gleder meg til sommeren når jeg ser dette!
  Jeg lurte bare på hva du selv synes om slengbukser?
  Jeg klarer ikke helt og like det ennå… Tror du at det er et plagg du kommer til å skaffe deg i løpet av våren?
  Ha en fin dag <3

 52. Så mye fint 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *