2 tips til frokosten: LCHF

Jeg får ofte spørsmål om hva jeg spiser til frokost, så jeg tenkte å tipse dere om to forskjellige varianter; min favoritt og Lars-Kristians favoritt. Müslitipset mitt har dere jo allerede fått – oppskriften på den finner du her.

Til Carolines favorittfrokost trenger du:

 • 1 egg
 • majones
 • salt
 • bacon

Slik gjør du:

Kok egget i 7-8 minutter, og skyll det i kaldt vann. La det hvile før du skreller det. Del det i to, og ha over en god del majones sammen med litt salt. Som tilbehør er det utrolig godt med bacon.

Tips til deg med dårlig tid på morningen: stek baconet i ovnen på 200 grader i ca. 10-15 minutter (avhengig av hvor sprøtt du liker det), så sparer du tid.

Til Lars-Kristians favorittfrokost trenger du:

 • smør til steking – ekte meierismør
 • 2 egg
 • ost
 • skinke
 • majones

Slik gjør du:

Smelt smør i en stekepanne, og stek ett eller to egg (avhengig av hvor sulten du er)

Lag hull på plommen, og pass på at egget ikke flyter for mye utover – det skal ligne en liten brødskive. Ha over noen skiver gulost. .

. . og la det smelte litt over eggebrødskiven.

Deretter har du pålegg over, som for eksempel skinke og majones, sammen med noen skiver bacon.

Begge disse variantene smaker utrolig godt, Lars-Kristians favoritt er bare litt mektigere og tar litt lenger tid enn min favoritt. Dersom jeg spiser eggebrødskive holder det med ett egg (MED pålegg), og noen skiver bacon. Da er jeg mett utrolig lenge.

Håper det smaker ♥

391 kommentarer

 1. er dette alt du spiser til frokost? Ett egg, og bacon? og da har du gjerne løpt en mil før du inntar ditt første måltid? mener ikke å rakke ned, men dette er lite.. 🙂 spesielt for deg med så høyt aktivitetsnivå! 🙂 spiser ikke fryktelig mye mer jeg heller, men klesser gjerne på ett egg til 😉

  1. Fotballfrue

   Dersom du virkelig synes at ett egg med nesten 10 gram majones og 4-5 skiver bacon er lite, tror jeg nesten det er noe galt. Er du klar over hvor mektig dette er? For meg er det mer enn nok, også etter jeg har løpt en mil 🙂 Men det er selvsagt smak og behag.

   – C

   1. Mulig hun trodde det var kun èn bacon da, ettersom det er avbildet og ikke står noe annet? 🙂 Men folk er jo forskjellige.. For meg hadde det nok vært nok og ja. Ser utrolig godt ut, må bare få litt bedre tid om morgen 🙂

   2. Du skriver at «Dersom jeg spiser eggebrødskive holder det med ett egg, og en skive bacon».

    Dersom disse tallene stemmer:

    1 kokt egg (50 gram)
    1 skive bacon (14 gram)
    10 gram ekte majones
    salt

    ….består frokosten av 191 kalorier!

    Med tanke på at Caroline er aktiv og «bare» spiser tre måltider per dag er nok dette ganske lite, men hvem er det egentlig som tror at Caroline spiser mye? Det vil jo være naivt å tro at en person som poserer med tilsynelatende smalere midjemål enn hodeomkrets er så veldig glad i mat. Man må visst lide for skjønnheten:)

   3. Fotballfrue

    Hæ? Og NOEN skiver bacon skriver jeg. . Hvor er de tre skivene med ost, og hvor er skinken? Kan ikke se at du har tatt med dette i beregningen? Regner med du forstod at jeg også hadde pålegg på, i og med at dette er en del av måltidet? Kcal-inntaket øker betraktelig med osten. Og hvordan i alle dager føles det å være så slem?

    – C

   4. Det føles ikke noe bra! Det stod en skive bacon nesten nederst, men nå har du forandret det til noen. Viss dette bare gjaldt den med skinke og ost, så blir det jo uansett en helt annen sak. Beklager misforståelsen, men jeg tror fortsatt at man må lide litt for skjønnheten. Det ligger faktisk ikke noe vondt i det. Viss det er slik at jeg blir slem av å lese og kommentere, så får jeg heller prøve å slutte:) Ha en fin dag!

   5. Fotballfrue

    Jeg vil si at du blir slem av å kommentere, ja – i hvert fall når du skriver slike ting: Det vil jo være naivt å tro at en person som poserer med tilsynelatende smalere midjemål enn hodeomkrets er så veldig glad i mat.

    Forstår ikke hva som er galt med mennesker som føler det er ok å komme med slike fraser. Jeg hadde aldri i verden hatt samvittighet til det.

    Det må ha stått en skiver bacon, da jeg hadde skrevet noen, men det de to første bokstavene hadde sikkert ikke kommet med.

    – C

   6. Dette er jo alt for lite i forhold til ditt aktivitetsnivå! Frokosten din inneholder knapt 200 kalorier, og hvor mye forbrenner du på en løpeøkt….? Du bør være forsiktig med å gi tips, som unge og uerfarne lesere plukker opp. Vi som har levd litt lengre enn i går, skjønner at dette ikke er helsemessig bra i det hele tatt.

   7. Fotballfrue

    Dersom du mener at dette ikke inneholder mere enn 200 kcal, ber jeg deg om å regne om igjen. For der har du gjort en grundig feil, kjære deg. . Her snakker vi 4-5 skiver bacon, mer enn 10 gram majones og ett egg, eller ett egg, skinke, 3 skiver ost, mer enn 10 gram majones, og 2 skiver bacon, eller tyrkisk yoghurt / kefir med hjemmelaget müsli. Hadde du kanskje vært fornøyd om jeg proppet i meg 3 kg. bacon og femten egg? Eller er kanskje dette for lite også?

    Etter trening spiser jeg ofte nøtter, litt mørk sjokolade eller en Atkinsbar, før jeg spiser en god lunsj, og til middag består jo måltidet av 60 – 70 prosent fett.

    Hvordan du kan se dette som lite i forhold til min aktivitetsmengde har jeg vanskelig for å se, dessverre. Jeg har også snakket med en lege om inntaket mitt, og det er ingenting i veien med mengdene jeg spiser. Per i dag får jeg nok i meg nærmere 2600 kcal. på en dag med høyt aktivitetsnivå. Men det er kanskje for lite for en litt eldre dame som deg. .

    – C

   8. Faktisk om du regner riktig er det 363 kcal i frokosten hennes, majones er det masse kalorier i, et kokt egg er 75 kcal og to skiver bacon er 90 =) Så hun spiser nok fler kalorier til frokost enn de fleste da to brødskiver inneholder kun 200 kcal =) Så det er finfin frokost for folk med en aktiv livsstil, man skal jo bare spise 2000 kcal om dagen om man er normalt aktiv=)

   9. Fotballfrue

    Det stemmer litt bedre, ja 🙂

    – C

   10. Caroline.. På bildet av din frokost er det 1 skive bacon på Lars Kristian sin er det 2. Vi har da jaggu øyner. Blåser i hva du spiser og hvor mye, men det er da faktisk 1 egg noen sprut majones og 1 skive bacon du har bilde av. Rart folk tolker det som hele frokosten din da? Å hvorfor tror du ikke at du trenger karbohydrater? Det er tull å si at du blir syk og slapp av det! Velg riktig type så skal du se du ikke blir det! 🙂

   11. Caroline har helt rett i sin påstand om at karbohydrater ikke er nødvendig i kosten. Når det er sagt så har vårt kosthold mer enn nok av det, da spesielt fra grønnsaker og meieriprodukter.

   12. Hvordan kan noen si at 200 kalorier til frokost er altfor lite?!?!?! Jeg spiser ALDRI mer enn 200 kalorier og det holder hetl fint ti lunch, selv med 2 timers trening!! Og uansett, så er nok den frokosten der mer enn 200kalorier…

   13. Mye tyder på at 200kalorier er mer enn nok til frokost!!!

    https://www.kk.no/860452/har-du-gaatt-paa-frokostbloffen

   14. Monica

    Indeed, indeed.

   15. Fotballfrue

    Dårlig i matte du også? 🙂

    – C

   16. Hva ert gleden til folk med å være så innmari frekke, lite å sysle med?

   17. Enig med fotballfrue, samme mengde frokost holder meg mett i en evighet. Selv om jeg er noen kilo mer enn deg, og trener aktivt:).

    Men Lene man er alle forskjellig og kanskje du bare har behov for mer;)

  2. Ser ut som om dette innholder de kaloriene som trengs. Dette er mat som golder lenge på mettheten 🙂

   1. Her støtter jeg Caroline. Dette er mat som gir mye mer energi til kroppen enn mye annen frokost. Caroline får i seg både proteiner og andre sunne stoffer. Mye bedre enn tre brødskiver med nugatti eller smøreost, som metter magen men ikke kroppen.

   2. camilla

    Dette er jo mektig mat, med mye næring. og om hun blir mett så er det vel greit? hun må få spise det hun vil. Syns dette så ut som en bra frokost jeg. Og dere som sier det er lite, vet jo ikke noe om hva hun spiller ellers i løpet av en dag.

   3. Jøsses, folkens.. har det noe å si hvor mye Caroline spiser da? Hun passer vel selv på at hun får i seg nok mat! Hun skriver jo at hun blir mett. Det er jo det viktigste, istedenfor å telle kalorier hele tiden.. Uansett er det helt forskjellig hva og hvor mye hver enkelt trenger av mat..
    Er helt utrolig hvor mye folk reagerer på slikt, bare Caroline poster en oppskrift.
    Som Thea Margrete, og noen andre av dere sier:
    dette er mat som gir mye og langvarig energi 🙂 Jaja..

   4. Hehe, den «Jaja» var ment som at jeg blir litt lei av at alle kritiserer Caroline hele tiden.. ikke at maten gir mye energi 🙂 Hehe

  3. Når du går på LCHF, klarer man ikke så mye til frokost. Jeg er en relativt stor jente, men klarer ikke stort mer til frokost for det 🙂

   Takk for tips, Caroline! Jeg har pleid å lage osteknekkebrød. Ha ost i mikroen helt til den blir hard, og pålegg oppå det. Begynner å bli rimelig lei det nå! Skal prøve denne frokosten i morgen! Ha en fin kveld! 🙂

 2. Birgitte

  Egge»brødskive» så godt ut, skal testes til lunsj:) Har du noen gode lunsjtips også?

  1. Tips for lunsj: EGGERØRE MED BACON OG KRYDRET PØLSE
   Dette trenger du: 3 egg, 1/2 dl kremfløte, smør, salt og pepper, bacon og fet chorizo.

   Noen velger å øke antall eggeplommer i eggerøre eller omelett. Det kan man gjøre for å være sikker på at fettandelen blir høy nok, og dermed at metthetsfølelsen varer lenge nok.

   Stek kjøttet i smør ved middels varme i en stekepanne. Hell stekefettet over i en vid tykkbunnet kasserolle. Rør sammen eggene og fløten, men uten å vispe. Smelt nok en smørklatt i stekepannen ved lav varme. Hell eggestanden og rør med en tresleiv langs bunnen hele tiden mens eggerøren stivner. Når den begynner å tykne, ta kasserollen av varmen og rør inn en anelse kremfløte for å gjøre den kremaktig. Dryss over salt og pepper.

   Tips for lunsj: MYKT EGGESMØR MED KJØTTPÅLEGG
   Dette trenger du for 1 porsjon: 3 egg, 50 g smeltet smør, salt og pepper

   Kan lages av nykokte eller kalde egg.

   Smelt smøret. Finhakk de hardkokte eggene. Rør sammen og krydre. La retten hvile en stund før servering, så den får stivne. Serveres med fordel sammen med kjøttpålegg eller i en litt større porsjon som den er.

   Anbefaler boken matglede med lavkarbo, der er det mange gode tips!

 3. Jeg holder på å lage LCHF-frokost selv nå! Har kjøpt meg boken matglede med lavkarbo 🙂 Jeg steker egg, bruker fårepølse og smelter ost over. Er dessverre ikke glad i majones. Men dette skal bli kjempegodt det også!

 4. Digger at du lager sånne tips. Tusen takk, trenger noen sånne tips, har lyst til å legge om kostholdet en del selv. Du har ikke tips til flere variasjoner og slikt til både frokost, lunsj og middag. Jeg har ikke fått satt meg så godt inn i dette kostholdet enda 🙂

  1. Planlegging er et godt tips, ha alltid noe forberedt i kjøleskapet, f.eks når det gjelder de nevnte egge-brødskivene kan eggene stekes opp på forhånd, de holder seg flere dager i kjøleskapet, det gjør det raskere å lage dem. Du kan ha ferdig kokte egg liggende også, gode sammen med smør, eller lag eggehakk (hakk egg og smelt smør). Kan spises rett fra kjelen eller sammen med fisk, avocado, asparges,skinke, reker eller lignende.
   Pizza…! lag en pannekake av ett egg, legg på topping og krydder, gratineres under grillen i ovnen i et par minutter – døra til ovnen kan stå åpen. – skal du ha den med deg ruller du den sammen og bretter folie rundt.
   Lag pannekaker av egg, kjøl dem ned, smør på filadelfia og legg på f.eks. laks og grønt.
   Squash Carbonara…! erstatt pasta med strimlet squash som du river på en ostehøvel, stek baconbiter og surr squashen i panna med litt hvitløk. Pisk et egg med 1 dl fløte og hell over. tar toppen 10 min.
   Det er bare å bruke fantasien….

 5. Har lyst til å prøve meg litt på lchf, men er utrolig kjedelig når man verken tåler egg, smør eller ost :p

 6. Lager du majonesen selv, eller er det en kjøpt variant? Er bare nysgjerrig på om du tenker på omega6:omega3 balansen? Kjøpt majones inneholder utrolig mye plantefett (omega 6) Dette får vi i oss alt for mye av (snakker på generelt basis), i forhold til omega 3, noe som kan føre til mange negative effekter på helsen. Svært mange på LCHF kosthold er ofte for lite beviste på dette. Har du tenkt gjennom det?

  1. Fotballfrue

   Vi hadde planer om å lage selv, men fant etter hvert ut at det tok altfor mye tid :/ Men det er klart at det er det beste 🙂

   – C

   1. Jeanett

    Å lage majones selv tar bare noen få minutter! 🙂 Vel og merke etter noen prøverunder.. 😉

 7. Det der kan ikke være sunt… Men kjør på med ditt 😉

  1. Fotballfrue

   Orker ikke den diskusjonen. Det er bare å lese om det, skaffe seg kunnskaper. Det er overhodet ikke usunt, men har mange helsefordeler 🙂

   – C

   1. Jo, men det ser jo ut som ren junkfood. Det gjelder også det June skriver her. Det må jo legge seg på innsiden av blodårene etterhvert. Reagerer bare på at fettet kommer fra usunne kilder og er veldig bearbeidet. Tror isåfall på rene proteiner fra Cottage Cheese, egg, fisk og kylling og fett fra avokado, oljer osv, litt mer slik du spiste før, men uten å kutte karbohydratene. Slik prøver jeg å spise selv. Ren mat. Man finner forskning på alt. Men igjen mener jeg ikke at det ikke er opp til deg selv, respekterer valget ditt. Og igjen er det spennende å følge med 😉

   2. Fotballfrue

    Mettet fett er ikke farlig. Det viser nyere forskning 🙂

    – C

   3. Hei. Ka e forskjellen på umetta og metta fett ? 🙂 kan jo googla dette, men tror du kan svara meg bedre. På forånd takk 😀 😀

   4. Opp igjennom årene har det klart vist seg at metta fett øker kolesterolnivået i kroppen, som gjør at årene tetter seg til og kan føre til blodpropp. Umetta fett senker dette høye kolesterolnivået igjen. Men selvfølgelig så kommer det jo an på mengden…

   5. Fotballfrue

    Hvor har det vist seg?

    – C

   6. Før i tiden var gikk det stort sett i mat med metta fett: pølser, flesk, melkeprodukter… På slutten av 1980-tallet var det store kolesterolkampanjer, og gjennomsnittlig kolesterol falt i befolkningen. Vi ble mer forsiktig med det metta fettet. De siste årene har død forårsaket av hjerte- kar sykdomdommer blitt redusert betraktelig.

   7. Fotballfrue

    De siste årene har død forårsaket av hjerte- kar sykdomdommer blitt redusert betraktelig.

    Link?

    Spiste vi ikke masse karbohydrater på 80-tallet også? 🙂

    – C

   8. Her er en link i hvertfall
    https://www.fhi.no/eway/default.aspx?pid=233&trg=MainLeft_6039&MainArea_5661=6039:0:15,4576:1:0:0:::0:0&MainLeft_6039=6041:70806::1:6043:11:::0:0

   9. Fotballfrue

    Men dette sier jo ingenting om kostholdet, karboinntaket var jo høyt for 30 år siden 🙂

    – C

   10. Jeg har sjekka statistisk sentralbyrå, oversikt over dødeligheten av hjerte- og karsykdommer blant menn og kvinner i ulike aldersgrupper. 🙂

   11. Død forårsaket av hjerte- og karsykdommer har faktisk blitt redusert de siste tiårene og nordmenn spiser mer karbo nå enn vi gjorde i 1970/1980

   12. Fotballfrue

    Link?

    Og vi spiste nok karbo for 30 år siden til at forholdet mellom fett og karbo ikke er bra 🙂

    – C

   13. Morten

    Dødeligheten har sunket kraftig, dette på grunn av bedre medisin, raskere behandling blant annet på grunn av bedre logistikk, langt bedre medisinsk utstyr. Men FOREKOMSTEN av hjerte og kar sykdom har ikke sunket.

   14. Marianne

    Har levd på LCHF i snart tre år nå som ett vektregulrende kosthold. Gikk det første halvåret ned til idealvekten min, og har deretter på samme kosthold hold meg nøyaktig der. Etter disse tre årene med så og si ingen behandlet mat, ingen halvfabrikata (med unntak av «ute-spising») og med minimalt med plantefett og mye omega 6.

    Helsen min har alldri vært bedre enn den er nå. Tre ganger under dette kostholdet målt verdiene mine og nå er kolestrolet, blodtrykk og blodprosenten langt bedre enn den var da jeg startet.Energien og livskvaliteten min langt bedre. Dette med mat full av fett og proteiner. Eneste plantefettet her i huset er olivenoljen over salaten min. Det er ikke mettet fett som øker kolestrolnivået, Kombinasjonen av mettet og umettet og flerumettet fett antaes å være årsaken til dette. Går du tilbake til tiden før margarinen kom til Norge var ikke dette en vanlig sykdom. Ser du også på områdene med Middelhavet hvor hovedandelen av fettinntaket er fra plantefett er dette heller ikke ett like vanlig fenomen.

   15. caroline

    Håper du ser denne Marianne.. hvor streng var du med deg selv det første halvåret? Jeg mener; NULL karbs eller litt? Begynte selv på LCHF i februar og har merket svært liten vektnedgang. Vet ikke hva jeg gjør galt. Har vært bevisst på å spise mindre – i og med det er mye fett men vet ikke.. hadde vært fantastisk å se resultater. Nå er det et halvt år siden!

    Svar gjerne på mail, om du har noen tips!

    Caroline: Fantastisk blogg!!!!!!

   16. Uff, jeg må bare kommentere på denne! Det er ikke «blitt vist» at mettet fett øker koleserolnivået i kroppet eller fører til andre helseproblemer. Tvert om! Mange med dårlig helse, høyt kolesterol, eller andre helse plager blir mye bedre av å spise lavkarbo. Det er utrolig hvor mye folk har å si om ting de faktisk ikke vet. Sjekk fakta, les og lær for dere blir verdensmestere og kritikere.

   17. Er du mindre glup???!! Mettet fett er IKKE skadelig? Jeg gir opp deg! Du tror på akkurat det du vil du.. Hvorfor gidder egentlig vi å bry oss, det er jo ditt liv! Det er du som får ærfare de «gode» helsefordelene senere.

   18. Om du ønsker å bidra i kommentarfeltet her, anbefaler jeg litt bedre språkbruk. Det vil også være hyggelig om du bidrar konstruktivt ved å dele hvorfor du åpenbart mener at mettet fett kan være skadelig.

    Om du har fulgt med, så strides de lærde om mettet fett. Årsaken til det er at studiene i beste fall er motstridende. De som viser at mettet fett er skadelig, har også store mengder karbohydrater i seg. Mettet fett har også i enkelte studier vist å ha en beskyttende effekt ved hjerte- og karsykdommer.

    Til og med studiene Helsedirektoratet legger til grunn for sine råd viser ingen økt fare ved høyere inntak av mettet fett.

    https://tidsskriftet.no/article/2940375

    I sine nyeste råd slår også Helsedirektoratet fast at total mengde av fett i kosten ikke er relevant i forbindelse HKS.

 8. Greit at lavkarbo har sine fordeler altså,men det kan da ikke være bra å spise så mye mettet fett?tenker på hjerte og blodårer..

  1. Nettopp. I tillegg må man også tenke på nyrene sine. Hvis man ikke får i seg noe karbohydrater slutter de å fungere, hvilket er veldig farlig. Karbohydratene man burde ha hentes fra grønnsaker, grove korn (jf. fullkornsris/byggris) og havregryn. Forresten, har dere merket at mange av de som går på LCHF-dietten har dårlig ånde? Det kommer fra nyreproblemene som følger med dietten.

   1. Fotballfrue

    Mettet fett er farlig kun i kombinasjon med et høyt inntak av karbohydrater 🙂

    At nyrene trenger karbohydrater for å fungere er bare tull. Det er dog litt delte meninger rundt lchf og nyrer, noen sier at nyrene må jobbe litt hardere, mens andre sier at det er bedre enn høykarbo, da det er insulin som skader nyrene 🙂 Uansett kan man sørge for å drikke rikelig med vann for å hjelpe de 🙂

    – C

   2. Har du lest helsedirektoratets ernæringsråd? Disse anefaler blant annet fullkornsprodukter, magre meireprodukter, magre kjøttprodukter, matoljer og flytende margarin med lavt innhold av mettede fettsyrer og høyt innhold av umettete fettsyrere, i tillegg til øket inntak av fisk, frukt og grønt selvfølgelig. I og med at dette er anbefaninger som går ut til en hel befolkning vil jeg annta et disse er utformet på bakgrunn av forskning som det er rimelig enighet om i fagmiljøet og at de er utformet av fagpersoner som har litt mer kunnskap innenfor området enn det du har. Jeg kan ikke se helt hvordan din frokost er i overenstemmelse med de offentlige kostrådene. Det er påvist at mettet fett endrer forholdet mellom HDL/LDL (high density lipoproteins og low density lipoproteins som frakter kolesterol) i blodet, hvilket gir en øket risiko for hjertekarsykdommer. Umettede fettsyrer har derimot den motsatte virkning på forholdet, dessuten er omega-3 og omega-6 fettsyrene substrater for viktige stoffer som dannes i kroppen.
    Du burde være forsiktig med å gi gode råd til dine unge lesere.

   3. Fotballfrue

    Det finnes ingen forskning som viser at mettet fett er farlig, se blant annet hva klinisk ernæringsfysiolog hos 4M-klinikken sier: Det er komplette gale råd når det gjelder karbohydrat og fettmengde i kostrådet. Og at de sitter på den beste dokumentasjon, det stemmer ikke. At mindre mettet fett fører til mindre hjerte- og karsykdom er en teori som ikke er underbygget av vitenskap og tester i praksis. Det gir ikke noe mindre hjerte- og karsykdommer, hvordan man kan fortsette å si det er en skandale.

    Videre kan du se de linkene her også: https://www.dagbladet.no/dinside/2007/12/12/520958.html
    https://www.iform.no/pub/art.php?id=70
    https://www.forskning.no/artikler/2010/mai/250146

    Dette er i tråd med hva jeg har sagt tidligere også 🙂

    Du må ikke tro blindt på hva helsedirektoratet anbefaler, de er en del av en milliardindustri som heter legemiddelindustrien, de har ALT å tjene på at folk spiser feil. Det er snakk om milliarder av kroner, ikke stol blindt på hva de anbefaler 🙂

    Om kolesterol kan du lese her: https://www.kursagenten.no/artikkel/359/Kolesterol-og-fett-Er-det-farlig-419.aspx

    – C

   4. Haha, ja for alt staten sier må jo være sant:P Og veiavgifta går vel gjerne til å bygge veier den og, haha…. Liker at du har satt deg godt inn i alt og kan svare godt til folk som bare går utifra egen mening caroline! 🙂

   5. SassySmart

    Ajajaj…. hvor i all verden har du dette fra? For det første, alle organene i hele kroppen med unntak av leveren kan bruke ketonstoffer som energikilde når man ikke får i seg karbohydrater. Dette gjelder også nyrene. Leveren får sin glukose gjennom glukoneogenesen, hvor den selv produserer glukose fra aminosyrer, fettsyrer osv.
    Nyrene klarer seg utmerket uten karbohydrater! Grunnen til at noen av de som går på LCHF får dårlig «acetonånde», er at ketonstoffet acetoacetat utskilles også gjennom munnen i meget små mengder, men dette er altså årsaken til den dårlige ånden.

    Nei, skjerp deg! Ikke uttal deg om ting du ikke har peiling på!

  2. Mettet fett er IKKE farlig. Dette viser nyere forskinkng, ta å søk litt på forskingsartikler rundt dette emnet 😉

   Det som er farlig er transfett, som finnes i f eks kjeks og potetgull.

   1. Du har helt rett, blir helt oppgitt når jeg ser alle som langer ut mot Caroline, enten spiser hun for få kalorier, eller så er det for mye fett i maten, alltid er noe galt. Saken er at Caroline vet hva hun driver med, at andre mennesker som tydeligvis ikke aner noe om et kosthold basert på lite karbohydrater, kritiserer og maser, er bare travelt. Dessuten metter fett mye bedre enn karbohyrater, og kalorimengde er det siste en trenger å tenke på når det gjelder LCHF.

    Til deg Caroline; du er kjempeflink, ingen tvil om det! Du er et godt forbilde, ønsker deg virkelig alt godt!! 🙂

  3. Hjertet foretrekker mettet fett. Ved å spise mye karbo og lite fett gjør du hjertet ditt en bjørnetjeneste.

 9. Jeg blir så glad når du legger ut enkle lavkarbo-oppskrifter, Caroline 😀
  Lagde nettopp lasagnen. Kjempegodt!!!

  Nå som du har prøvd ut lavkarbo en periode; hvordan føles denne livsstilen på kroppen din? 🙂

  1. Fotballfrue

   Hittil føles det veldig bra 🙂 Det beste er at jeg aldri har vondt i magen lenger 😀

   – C

   1. Du sa du ble litt kvalm de første dagene? Jeg er nå på min 6. dag med lchf, og jeg har ikke blitt noe kvalm… blir ALLE kvalm, eller er dette individuellt? Hehe.. føler jeg gjør noe feil liksom :O

   2. Fotballfrue

    Det er helt sikkert individuelt, Lars-Kristian ble ikke kvalm 😉 Jeg tørstet også ufattelig mye.

    – C

   3. Det ser rigtigt lækkert ud.

    Jeg har også prøvet at lave din lasagne, en aften vi havde venner på besøg.
    De elskede den! Har lavet den igen siden og den er fantastisk god.

    Din mysli laver jeg hver mandag, og har lige lavet den igen. Portionen passer lige til en uge.
    Kæresten og jeg elsker den. Kæresten ligger lidt honning over også:O)

    Dejlig dag C

 10. har du noen gode sunne matretter? for de bildene du legger ut av middagsrettene ser både sunne og gode ut, og det er varianter, hjemme prøver meg og mamma og lage sunn mat men er ikke så lett å komme med flere retter, det blir på en måte det samme om igjen så man går fort lei.. 🙂

 11. Hei 🙂 dette så godt ut… men, jeg klarer ikke helt å venne meg til bacon til frokost.. jeg bruker derfor avocado istedenfor bacon. Er det en OK erstatning?

  1. Fotballfrue

   Ja 🙂

   – C

 12. Jeg trodde du bare spiste èn bacon jeg, haha! Egg og bacon er digg uansett ! ^^

 13. Jeg blir så glad når du legger ut enkle lavkarbo-oppskrifter, Caroline 😀
  Lagde nettopp lasagnen. Kjempegodt!!!

  Nå som du har prøvd ut lavkarbo en periode; hvordan føles denne livsstilen for kroppen din? 🙂

 14. Takk for tipset om «eggbrødskive», virker genialt! Også for oss som ikke går på LCHF, men som likevel ikke vil ha for mye karbohydrater 🙂

 15. Bli ikke den frokosten litt kalorifattig med tanke på at du trener så hardt som du gjør?
  Er det mange matvarer du har måtte kuttet ut på lchf? Synes å huske at du er veldig glad i brunost:)

  1. Fotballfrue

   Kalorifattig er vel ikke rette ordet her? 😉

   Jeg har kuttet ut brunosten, syltetøyet, honningen og lakrisen, men det er vel nesten det eneste 🙂 Jeg savner det ikke, fordi jeg ikke lenger har søtsug.

   – C

 16. Jeg fikk problemer med urinsyregikt da jeg gikk på lavkarbodiett. Fikk så vondt i stortåa og ned i fotbladet. (fikk beskjed om at det var helst eldre menn som fikk det, hehe)…

  Eneste alternativet mitt var å få i meg mer karbohydrater, nå som jeg har kuttet ut lavkarbo er jeg helt fin. Vet du om flere som har vært borti en slik «bivirkning»?

  Fin blogg!

  1. i kroppen kan aceton bli dannet under sult eller hvis det er for lite karbohydrater i kosten. aceton blir da skilt ut i urinen, ketonuri, og ånden lukter av aceton, som løser fett og tørrer huden. dette er farlig, og en MÅ derfor ha i seg karbohydrater!!

   1. Fotballfrue

    Merkelig at jeg ikke har tørr hud da 🙂 Forøvrig ingen som har sagt noe om sult.

    – C

   2. forøvrig ingen som har sagt noe om din hud heller..var vel mer ment som en mulig årsak til mias bivirkninger..

   3. Fotballfrue

    Så tørr hud førte til at Mia fikk vondt i fotbladet? Er det det du mener? 😀

    – C

   4. urinsyregikt….utskilt aceton i urinen,mulig årsakt. herrgud,drit i den tørre huden.du plukka ut sult og tørr hud,i stedet for urinsyregikt.skjera? les nå vel,jeg gav bare litt tilleggsinfo til andre mulige bivirkninger.beklager det ass

   5. Fotballfrue

    Men det du skriver er jo bare tull, det er ingen som MÅ ha i seg karbohydrater. Karbohydrater er ikke essensielle, da kroppen produserer det selv 🙂

    Og urinsyregikt har jo ingenting med aceton og gjøre 😀 Du vet jo rett og slett ikke hva du snakker om.

    – C

   6. Mulig det finnes en annen ”diskusjonstråd” om dette emnet, men jeg legger her hvor jeg støtte på det først…

    Har sakset dette fra boken Frisk med lavkarbo av Sofie Hexeberg (side 203 om Urinsyregikt). Forkortet avsnittet betraktelig, men mener at jeg gjengir det essensielle:

    Urinsyre dannes i kroppen når puriner nedbrytes. Puriner er viktige viktige bestanddeler for kroppen. Inngår i kosten, men kroppen produserer også puriner selv. Urinsyre har ingen viktig funksjon i kroppen, og overskuddet skilles derfor ut gjennom nyrene. MEN (og her er vel cluet), insulin reduserer utskillelsen av urinsyre fra nyrene, slik at mengden i blodet stiger. («sitat» slutt)

    Når vi da vet at karbohydrater (sukker og stivelse) er det som gir høyt blodsukker og dermed forhøyet insulinnivå, er det vel mer sansynlig at ”tallerkenmodellen” medfører urinsyregikt enn at lchf gjør det. Når det er sagt, skal jeg ikke begi meg inn på noe forsøk på å forklare Mias erfaring.

    Noen kommentarer til diskusjonstråden førøvrig:
    For øvrig kan menneskekroppen selv produsere de ”karbohydratene” (dvs glukose) som er livsnødvendige. Tror det magiske tallet er 30-40 gram pr døgn, forutsatt et kosthold rikt på naturlige fettkilder. Søk på info fra Dag Viljen Poleszynski for mer faglig diskusjon om dette. Eller gå på foredrag med ham i regi av Kostreform.no ….. Det mange mener, også blant lavkarbo’ere, er at det likevel ikke er nødvendig å ”belaste” kroppen med denne produksjonen. Og at det derfor er greit og bra å spise noe karbohydrater. Det som kalles ”Optimal ernæring” baserer seg på 50-70 gram karbohydrater pr. døgn. Ketogen kost er enda lavere, +/- 30 gram pr døgn.

    Videre er det vel også slik at det er ketoacidose, og ikke kostindusert ketose som er farlig. Ketoacidose er først og fremst en risiko for diabetes 1 pasienter, men også ved alvorlig sult, så vidt jeg vet. Da snakker vi nok om vesentlig mindre, og mer næringsfattig, mat enn den Caroline presenterer som sitt kosthold.

   7. Fotballfrue

    Takk 😀

    – C

   8. Hehe.. Jeg hadde definitivt ikke tørr hud. Det var ikke det som var problemet…..

    Selv om dietten var » feil» for meg betyr det jo ikke at den ikke fungerer for andre. Jeg har lagt meg på en annen linje. Kjører nå på langsomme karber, magert fett, proteiner og mye grønt. Det viktigste er jo at vi alle finner noe som vi kan leve med og som fungerer for oss i det lange løp. Sunn fornuft og sunn tankegang kommer man langt med. Sier det igjen – finfin blogg, jeg leser hver dag!

 17. Takk for gode tips!! 🙂
  Nå har jeg lest meg opp så mye at jeg føler meg trygg på å begynne på lchf jeg og, så i dag smeller det i gang 😀 Skal lage Hexebergs proteinbrød og din frokostblanding etterpå. Gleder meg allerede til et sunnere kosthold 🙂

  Ha en flott uke!! 🙂

 18. Tusen takk for oppskrift. Det så veldig godt ut. Jeg spiste en lignende frokost i dag tidlig kl 8 og nå er klokka snart 14 og jeg er ikke sulten ennå. 🙂 Fantastisk! I går skeiet jeg ut med et kakestykke i en bursdag og jeg ble fysisk dårlig. Lavkarbo er livet. Fortsett med oppskriftene! 🙂

 19. kan ikke alle bare skaffe seg et liv og slutte å skrive så negative kommentarer!<3

 20. Har du noen tips for oss som bor i utlandet og hvor egg ikke er så okei å spise pga salmonellafare..? Mister en viktig fett og proteinkilde da..

  1. Fotballfrue

   Den var litt vanskelig :/ Skal se hva jeg finner av info. på det.

   – C

   1. Hvis man ikke har tilgang til «trygge» egg i utlandet, fordi man er redd for Salmonellasmitte, kan det være lurt å innse at man kanskje er nødt til å spise litt utradisjonelt for å få i seg nok proteiner.

    F. eks. Gresk Yoghurt som har mindre sukker og mer næring enn vanlig yoghurt. Eller noe som heter Tempeh, som er et bedre alternativ enn tofu, og som smaker herlig.

    Og om ikke annet, kan man også spise mandler, som gir 6 gram protein per 28 gram.

    Dette er jo gjerne ikke ting man ser på som frokost-mat, men når man ikke har tilgang til det man helst ønsker seg, må man ofte gå noen omveier.

   2. 9 mandler om dagen er ok,mer enn det er tapsprosjekt,altså negativ virkning.

   3. Fotballfrue

    Hvorfor er det et tapsprosjekt?

    – C

   4. fordi det er usunt,og hvis planen er å være sunn,er det tapsprosjekt 🙂

   5. Fotballfrue

    Er mandler usunt? Kan du noe som helst om kosthold? Du har kommentert 10 ganger på 5 minutter nå uten noe vettugt å komme med 🙂 Du som vet så mye, kan ikke du belære oss litt da, del kunnskapen din i stedet for å bare komme med korte usaklige kommentarer? Hva er det som er så usunt i mandler for eksempel? 🙂

    – C

   6. Hva er det du mener er usunt med mandler, Synne? Er det fordi at i 28 gram med mandler er det 14 gram fet? Så er det da også verdt å nevne at det er 9 gram umettet fett og 3.5 gram flerumettet fett. Det vil si at det er fett som kroppen din faktisk behøver og har godt av…

  2. Stine: Salmonellabakteriene dør ved varmebehandling, dvs at du trykt kan spise kokte og stekte egg – men dropp eggedosis o.l med rå egg.
   Lykke til:)

 21. Har du noen tips til oss som bor i utlandet og hvos egg ikke er så okei å spise pga salmonellafare..? Mister en viktig fett og proteinkilde da..

  1. Fotballfrue

   https://www.nettavisen.no/utenriks/article839510.ece

   Denne mannen fikk beskjed av legene at han hadde et halvt år igjen å leve, i dag er han friskere enn noen gang 🙂

   – C

   1. Hvor står det med et halvt år igjen å leve?

   2. Fotballfrue

    Det står ikke i akkurat denne saken, men du kan lese det her; https://lowcarbs.blogg.no/1288813118_skulle_spise_seg_til_.html

    – C

   3. Men mener du caroline at linken til vilde bare er sprøyt?

   4. Fotballfrue

    Det er jo en helt tullete artikkel.

    Saken handler om ÉN person som har fått hjerteinfarkt etter at han la om til LCHF. Hva da med de tusenvis som spiser høykarbo som også får hjerteinfarkt hver dag?

    At leger er uenig er da ingen overraskelse, det vil de alltid være 🙂

    – C

   5. Det kan også nevnes at det var mannens andre hjerteinfarkt. Det første fikk han før han begynte med LCHF

   6. Fotballfrue

    Jaså, interessant 🙂 Det får frem konspirasjonstankene mine, myndighetene altså 🙂

    – C

 22. Hei 🙂
  Bruker du fortsatt dermalogica-produktene, eller har du gått helt over til Ole Henriksen nå? har du prøvd noen av ansiktsmaskene til dermalogica? Hva synes du isåfall om de?

  1. Fotballfrue

   Jeg har gått over til Ole Henriksen, det gjorde jeg vel i oktober 🙂

   Har dessverre ingen erfaring med ansiktsmaskene til Dermalogica.

   – C

   1. Det var det jeg trodde 🙂

    Tusen takk for veldig raskt svar!!

 23. Det så veeeldig godt ut 🙂 Hadde jeg bare hatt matlyst. Tror du smittet meg over tastaturet, ligger nemlig med influensa:p hehe. Pokkern og! Satser på at jeg blir fort frisk:)

 24. Jeg sliter litt med at jeg ikke har tilstrekkelig med energi til overs på slutten av harde økter når jeg spiser lavkarbo.

  Jeg har forsøkt å fylle på med fett o.l. , men finner ikke helt ut hvor MYE fett som må til for at jeg skal holde ut en hel økt.

  Finnes det noen tommelfingerregel på dette kanskje? (Har saumfart bøkene mine uten å finne noe). Hvordan opplever du dette?

  1. Fotballfrue

   Spiser du nøtter som mellommåltid, og nok grønnsaker til middagen? 🙂

   – C

 25. Jacklinn

  Dette er en utmerket frokost for de som følger lav karbo, jeg og gubben selv bruker mye egg og bacon til frokost, dropper da majones, men hvis jeg skulle ha hatt det ville jeg ha laget det selv:P sååå mye bedre hjemmelaget, også med hvitløk i 🙂 sunnere 😛 Egg og bacon er super frokost:)

 26. Hei!
  Folk skal kritisere deg for ALT.. Ikke bry deg om det 🙂

  Så man kan virkelig spise brød når man lever på lavkarbo?
  Er det noen brød man kan kjøpe ferdige, eller må man bake selv?

  1. Fotballfrue

   Jeg tror Atkins eller Fedon har brød du kan spise 🙂

   – C

  2. marianneibergen

   I Bergen på Lie Nielsen (Bakeri og konditori) selger de lavkarbobrød. Dette har sikkert andre bakerier andre steder i landet også 🙂

 27. *Kathrine*

  Vil bare skryte litt av deg som blogger 🙂

  det du sier holder du deg til 🙂
  det du skriver, tror jeg på 🙂
  Det jeg leser liker jeg 🙂
  Etter jeg har lest sitter jeg igjen med en god følelse =)
  Det er ikke mange bloggere som får til..
  Du legger fram sakene på en smakfull måte, og ikke sånn «vise frem se alt jeg har,se alt det dyre jeg har»
  Ønsker dæ en fin dag videre

  1. Fotballfrue

   Tusen takk, Kathrine, så snill du er!

  2. Må sei meg heilt enige me Kathrine her. Du e ein stor inspirasjonskilde! Du e klok, søt og så e du deg sjøl. Det elske eg. Stå på og ikkje la deg bryta av folk uten nettvett!! Ha ein fine kveld.

   1. chrissie

    Helt enig med Karhrine og ML, Caroline. Jeg har flyttet utenlands, men er nødt til å følge med på bloggen din hver dag. Du er et forbilde for meg. Jeg har lyst å trene, spise og leve som du gjør:) Men jeg mangler litt motivasjon. Er så glad i sjokolade og sløve i sola. Hvor får du viljestyrken din fra? Du er mitt forbilde om dagen:)

   2. Fotballfrue

    Tusen takk 🙂

    Jeg vet ikke helt hvor jeg har den fra,trening er bare en livsstil for meg. Jeg blir i dårlig humør om jeg ikke får trent 😉

    – C

 28. Så utrolig glad for at du deler LCHF oppskrifter med oss! Legg gjerne ut flere oppskrifter!:) Jeg er fristet til å begynne på LCHF selv fordi jeg ønsker å øke fettforbrenningen og få mindre fettprosent. Uansett hvor mye jeg trener føler jeg ikke at fettprosenten min går ned.
  Det som stopper meg er at det må være fryktelig vanskelig når man blir bedt bort på middager, er på restaurant ol? Hvordan gjør du det? Og må man være 100% «comitted» til kostholdet for at det ikke skal ha motsatt effekt? jeg tenker som så at spiser man slik (LCHF) og ikke kutter karbohydratinntaket til 50-150 g per dag går det vel helt galt?

  Hilsen Maria:)

  1. Fotballfrue

   Jeg har jo ikke holdt på så veldig lenge, men de gangene vi har spist borte, har vi bare kuttet ut karbene 🙂 Ikke noe problem i det hele tatt. På restauranter er det ikke noe vanskelig, da bestiller vi bare mat som vi kan spise. Jeg skeier ut en gang i mellom, med for eks. smågodt eller bakevarer, men det er vel ikke noe som bør skje hver eneste uke.

   Om du spiser mye fet mat, og ikke kutter ned på karbohydratene vil du nok få en ikke-ønsket effekt ja 😉 Da blir det direkte usunt.

   – C

   1. Jeg har bare et spørsmål om hva dere gjør når dere spiser borte, og noen har lagt mye arbeid i karbohydratrik mat? Vertskapet har feks laget hjemmelaget potetmos fra bunnen av, fløtegratinerte poteter, hjemmelaget fersk pasta, bakt en avansert kake, bakt foccaciabrød e.l. Har dere hjerte til å droppe det da? Vet du sier at du skeier ut en gang i blant men at «det ikke er noe som bør skje hver eneste uke». Men jeg opplever at jeg havner i denne type situasjon hvertfall en gang i uken! Mamma baker hjembakt brød, venninner baker kaker til bursdag, venner byr på middag osv… Man vil jo ikke være frekk/uhøflig når noen har gjort en innsats? Har ikke lyst å si til dem (verken på forhånd eller der og da) at «Nei du, pga mitt karbofrie kosthold vil jeg ikke ha det du bruker tid og krefter på å lage». Og du kan si så mye du orker at er de glade i deg respekterer de ditt kosthold… Men nei, jeg vil ikke alltid være den sære som andre på tilpasse seg etter! Det er slitsomt!
    Hva gjør du og LK ift dette?

   2. Fotballfrue

    Du velger selv livsstil, og det må jo folk akseptere. Du må også si tydelig i fra om din kostholdsendring, så vil de vel forstå? Dersom kun vi blir bedt bort på middag, ville vertskapet vært klar over kostholdet vårt, og helt sikkert ikke laget det så avansert som du beskriver over her. Dersom flere blir bedt bort er det en annen sak, da spiser resten av gjengen det avanserte, og vi dropper det. Enkelt og greit 🙂

    – C

   3. Samira

    Det er vel nesten det samme som hvis det er mat man ikke tåler eller ikke kan spise pga sin tro.. Man gjør det ikke for å være frekk eller uhøflig, og det tror jeg de som lager maten vil forstå 🙂

 29. Else Marie

  Hva spiser du etter du har trent? =)

  1. Fotballfrue

   Se svar lenger opp 🙂 Ofte holder metthetsfølelsen til lunsj også, om jeg spiser frokost i åtte-tiden, så det er ikke alltid jeg trenger noe etter trening. Det kommer an på dagsformen, og hva jeg har trent.

   – C

 30. Takk for svar:) Skal gå til innkjøp av en bok og lese meg litt opp på temaet. Har du noen bøker du anbefaler?

  Maria:)

 31. Takk for tipset! I dag stod jeg opp tidlig, spiste ett egg med majones, litt avocado, litt bacon og nøtter til frokost og dro på trening. Hadde energi under hele treningsøkten, og ble aldri kvalm og slapp som jeg har blitt tidligere. Fungerte opptimalt for meg! Trengte heller ikke å spise noe rett etter treninga, er mett lenge! 🙂

  1. Fotballfrue

   Godt å høre 🙂 Jeg vet det, en trenger ofte ikke noe etter trening, og det føles så innmari godt 🙂

   – C

   1. Cecilie

    Jeg har alltid trodd at man alltid skal spise noe etter trening for å fylle på så man får effekt av treningen? Er ikke det riktig?

   2. Fotballfrue

    Jo, hvis man i utgangspunktet har et karbohydratrikt kosthold bør du absolutt spise rett etter trening 🙂

    -C

   3. Cecilie

    Okei, så det ødelegger ikke musklene på noe måte? Sikkert dumt spm men ;P Kan jo umulig bygge muskler da tenker jeg. Hmm..

 32. Jeanette

  skjønner ikke hvorfor noen sier at dette er usunt.Ja,det er det i kombinasjon med karbohydrater!Fettet som ikke er bra for oss er transfett,ikke fettet som er på kjøtt.Jeg kjenner meg igjen i det du har sagt før om at du fikk så vondt i magen før du begynte på dette kostholdet,jeg har heller ikke vondt mer etter at jeg begynte med det.
  Men jeg har litt problemer med dette fordi jeg får så dårlig samvittighet om jeg spiser bacon! Prøver å tenke at det ikke er usunt siden jeg ikke spiser karbo,men får dårlig samvittighet likevel:S Noen tips`?

  Jeg har spist noe lignede til frokost selv,men jeg ble ikke mett så lenge av det desverre.Gikk en time før jeg var kjempesulten igjen:S

 33. majones er jo ikke veldig sunt? trodde du var veldig sunn ?

  1. Majones er kjempesunt. Inneholder masse bra fett 🙂

   1. Viktig å presisere at majones er sunt når man har LCHF-kosthold. Ikke når man har et tradisjonelt norsk kosthold.

   2. Ingvild

    Majones i seg selv er full av sunne fettsyrer (enumettede og flerumettede), som også er bra for mennesker som ikke er på lavkarbo. Dog er majones veldig energirikt, så spiser man for mye kan det føre til vektoppgang. (Som med alt annet.) Men majones er sunt likevel 😉

 34. Elisabeth

  Hei Caroline
  Visste nok du ville få negative kommentarer når du skrev om mat. Jantenorge altså – du har ikke lov til å se så bra ut uten å få litt kjipe kommentarer. 🙂

  Digger bloggen din, sjekker den flere ganger daglig for å se om du har oppdatert. Mange fine tips du kommer med. Digger deg! 😀

 35. Siri Olafsen

  Hei Caroline!

  Jeg har lagd lasagnen din og den er fantastisk! Min kjære elsket den også:) Ble sykt mett av den, og følte den varte lenge i magen:) Herlig tips!

  Er kult at du tørr å stå i mot alle besservissere og jante loven som gjelder her i landet:) Husk at folk bare er misunnelig fordi du har det de ønsker seg; Struktur, selvdisiplin, et vakkert ytre og en jobb du elsker.

  Gøy å se hvor mange som har mening om treningen og kostholdet ditt med tanke på at du kjenner deg best selv, og er gift med en toppidrettsutøver som sikkert også besitter høyere kunnskap om dette enn de fleste…

  Bare fortsett som du gjør, jeg blir underholdt og får mange gode tips:)

 36. Supert tips siden både jeg og min kjære går på lav carbo diet og så langt så har frokost og kvelds vært det som har vært vanskeligst og laga no godt til 🙂

 37. Jeanette

  mener å ha lest et sted at man ikke kan drikke melk på lavkarbokostholdet.Stemmer det? gjelder det all type melk i såfall?

  1. Fotballfrue

   Det er en del karbo i melk,men du kan fint drikke ett glass om dagen 🙂 det gjør jeg. I tillegg bruker jeg usøtet soya eller soya light i tee bla. Nesten karbofritt 🙂

   – C

 38. Hei Caroline!

  Da du var på bryllupsreise raste det en debatt om skjult markedsføring, som startet fordi du kontaket forlaget Cappelen Damm med ønske om å anmelde/fremheve/linke til boken deres LAVKARBO – mot betaling. I et intervju svarte du at du nok kom til å trekke frem denne boken uansett, fordi du skriver om det du står for og som opptar deg – uavhengig av markedsstøtte.

  Er oppskriftene du bruker hentet fra denne boken? Evt. hvilke andre lavkarbo-kilder bruker du? Hvorfor har du eventuelt valgt å la være å skrive om boken som du henvendte deg om?

  Beste hilsen Ida

  1. Fotballfrue

   Oppskriftene er hentet fra en helt annen bok, da den boken du nevner ikke inneholder oppskrifter. Ellers har jeg nevnt den ganske ofte i kommentarfeltet 🙂 Jeg er fortsatt i en prosess hvor jeg planlegger hvordan jeg vil presentere boken 🙂

   – C

 39. Alexandra

  Uff, skjønner ikke at noen virkelig orker å kritisere dette, jeg. Men men, ikke bry deg om det! Du er en sterk kvinne og blogger, noe jeg beundrer sterkt! Kjempefint at du kommer med varierte tips og ideer 🙂

 40. digger at du lager sånne tips (:
  før nevnte du at du leser en blogg, eller ei mat-side ellernoe sånn, som har mange mat-tips. hva heter den siden ? (:

  1. Fotballfrue

   Du tenker nok på bakebloggen: passion4baking.com 🙂

   – C

   1. trineblogg.blogspot.com

    Her finner du mange, fine oppskrifter.:)

 41. Nam, dette så godt ut, men muslimer spiser ikke bacon, kan du si hva annet man kan lage istedenfor bacon? Jeg elsker Egg og majones 😛

  Btw, jeg lurte på en ting, kan jeg ta noen bilder fra bloggen din? Så får du vite hvorfor senere?? :P<3

  1. Fotballfrue

   En over her nevnte avocado 🙂

   Ja, du kan låne bilder av meg, bare du skriver at de er mine.

   – C

   1. Åja, jeg så ikke det, men ja da skal jeg prøve på det da:D

    Haha, du tuller :P? Seff gjør jeg det;)

 42. syns det er godt å se at du spiser ‘usunn’ mat som bacon ogsånt jeg, for å motsi de lengre oppe som har regnet på kaloriene.
  Caroline spiser det hun ønsker, hvis noen andre trenger å spise 2 egg for å bli mette så trenger dere ikke å rakke ned på henne for å føle dere bedre!

  Har nettopp spist Lars Kristian sin favoritt, og for min del så synes jeg også den var mektig, vedder på at dere ikke har prøvd å spise det en gang før dere taster Submit Comment.
  Grow up people! og ja – dette kommer fra en 15åring

  Gode tips Caroline, smakte kjempegodt :- )

 43. Vi spiser samme frokost!! 🙂 Lasse sin så også veldig god ut.. Kanskje jeg skal prøve: )

 44. Kjempe flott at du viser oppskrifter, Caroline !:) og igjen, så viser du det på en såpass enkel måte at man VIRKELIG ønsker å lage det:) fortsett gjerne med det !

 45. Hei hei!

  Vil bare si at jeg syns du ble veldig flott med restylane (eller hva det nå er) i overleppen! Du minner meg litt om bloggeren livingdoll på bildene i de siste par innleggene dine 🙂 Ha en fin dag!

  1. Fotballfrue

   Takk, men restylanen er ute av leppene mine nå 🙂

   – C

   1. Åå? Vel i så fall har du blitt veldig dyktig på leppesminke, du ser veldig flott ut 😀

   2. Fotballfrue

    Takk 😀 Har funnet en utrolig fin lipliner i samme farge som leppene mine 🙂 Den forstørrer litt. Tenker på å ta restylane igjen, men er usikker.

    – C

 46. DRIT I MENGDEN DA FOLKENS. Er vell det samme for dere hvor lite eller hvor mye hun spiser så lenge hun blir mett. Takk for oppskriften på lavkarbo pizzaen med eggebunn. Den var god :- ))

 47. «Hjerte og karrsykdommer??, samme det så lenge jeg er tynn!!»
  Huff huff, trist lesing dette her, jeg er nok en av mange som burde slutte å lese bloggen din. Føler meg sinnt og frustrert etterpå. Sinnt fordi du kommer med masse feil informasjon og frustrert over at alle vi som prøver å komme med et motargument her på bloggen din alltid blir slått tilbake. Kan ikke du ta deg en prat med en KLINISK ernæringsfysolog? (Klinisk betyr at de har gått 5 år på universitetet ikke 2 uker på SATS/ELIXIA kurs) De kan fortelle deg LANGTIDS virkingen av denne dietten, det Caroline har du tydeligvis ikke tenkt på.

  1. Fotballfrue

   Du vet det finnes klinikker drevet av leger med laaaang utdannelse som går god for dette kostholdet?

   – C

   1. Da vil jeg veldig gjerne vite hvilke klinikker du snakker om!

   2. Fotballfrue

    Blant annet denne: https://www.drhexeberg.no/

    Det finnes også et høyt antall leger og kostholdseksperter som har gitt ut bøker om temaet.

    – C

   3. Elisabeth

    «klinikk for alle» anbefaler dette kostholdet til en del pasienter. Mange blir kvitt muskelplager o.l. ved å legge om til lavkarbo.

   4. https://www.telegraph.co.uk/science/6081712/Atkins-style-diets-can-clog-up-arteries-claims-study.html

    «Nobody wants to hear this,» groans Dr. James W. Anderson, professor of medicine and clinical nutrition at the University of Kentucky School of Medicine in Lexington. «People lose weight, at least in the short term. I am not arguing with that. But this is absolutely the worst diet you could imagine for long-term obesity, heart disease, and some forms of cancer. If you wanted to find one diet to ruin your health, you couldn’t find one worse than Atkins’.»

    Kunne ikke sagt det bedre selv!

    Dette er et «kosthold» som ikke vil fungere på langsikt.

   5. Fotballfrue

    Er det derfor over 90 % av pasientene til Atkins blir friske, og får bedre blodverdier etter hans hjelp? 😀

    – C

   6. Hanne. – Norske helsemyndigheter har i årevis basert rådene sine på dårlig forskning. Noen gang lurt på hvorfor vi bare blir feitere og feitere mens rådene er fler og fler?

    Ikke snakk om ting du ikke har peiling på.

   7. Her var det veldig mange meninger.. Skal ikke si noe til eller fra om deres kunnskaper, men vil bare dele denne linken med dere: https://www.medhelse.no/index.jsp
    Har selv lagt om til lavkarbokosthold, LCHF(i samarbeid med fastlegen)for 1 1/2 år siden, går jevnlig og tar blodprøver, og alle har nå fine verdier.. blodsukker, kolestrol, stoffskifte bla. Har fått meir energi, mindre søtsug m.m.

    Stå på Caroline, du ha en flott og intressant blogg! 🙂 Ha en fin dag videre.

  2. Selv blir jeg trist og sint av å lese kommentarer som dette.. Du får ikke hjerte- og karsykdommer av fett. I stedet for å skrive noe mer, vil jeg bare siterer dr. Sofie Hexeberg, som bare er én av maange leger som har fått et annet syn på nettopp dette:

   «Med en tradisjonell legeutdannelse og doktorgrad innen ernæring var jeg like indoktrinert med at fett var farlig som mine kolleger og resten av befolkningen. Etter hvert begynte jeg av ulike grunner å interessere meg for lavkarbokosthold og studerte litteraturen nøye. Jeg måtte etter hvert erkjenne at jeg hadde tatt helt feil med tanke på at et fettfattig kosthold var best for vår helse. Jeg har i mange år vært opptatt av mat og helse og begynte derfor i 2006 å behandle pasienter med lavkarbokosthold. De fleste som oppsøkte meg i begynnelsen kom fordi de ville ned i vekt. Etter hvert oppdaget jeg at de også ble friske av ulike sykdommer og plager. Dette resulterte i at jeg måtte fjerne eller redusere betydelig på en del av medisinene de tok. Det gjelder blant annet blodtrykkmedisiner, insulin og tabletter mot diabetes, medikamenter mot sure oppstøt og Levaxin. Pasientene sluttet selv med smertetillende medisiner de ike trengte».

   1. Ann-Kristin

    Holder du deg unna karbohydrater? Da kan du bare glemme å trene, sier professor Jorunn Sundgot-Borgen.
    – Å, jeg blir så frustrert når den kulørte pressen omtaler karbohydrater som nei-mat. La meg slå dette fast en gang for alle: Poteter, ris, brød og pasta er ikke fy, fy – og skal ikke fjernes fra kostholdet. Hvis du trener mye, er du helt avhengig av å få i deg nok karbohydrater for å få utbytte av treningen – men sats på langsomme fremfor raske karbohydrater, sier hun.

    Anerkjent dame med mye kunnskap:)

   2. Fotballfrue

    Hvis du trener, er det overhodet ikke noe i veien for å spise mye karbohydrater. Men mannen i gata bør absolutt kutte ned på inntaket.

    Når det kommer til karbohydrater og trening, spør henne om Björn Ferry, og be hun forklare hans suksess siden han la om til LCHF 🙂

    – C

   3. Kan du referere til en annen en Bjørn Ferry…….

   4. Altså uten å google det

   5. Fotballfrue

    Hvorfor kan jeg ikke google, det er jo ikke akkurat sånn at jeg kjenner mengder av idrettsfolk og hva de spiser?

    – C

   6. men flere av bloggleserne dine kjenner kanskje idrettsfolk?! for å si det sånn,du hadde faila STORT hvis dine kunnskaper om kosthold,kropp og trening skulle ha blitt testa! bortsett fra litt mangel på kunnskap på dette området liker jeg bloggen din,men ikke når du avviser andres synspunkt og meninger som feilinfo.

   7. Fotballfrue

    Kunnskapen jeg deler med dere lesere, har jeg tatt fra leger og kostholdseksperter 🙂 Kritiserer du meg, kritiserer du de. Det er vel heller dine kunnskaper om kosthold som ikke er så bra. Kan ikke du heller komme med noe dypere rundt hva du mener om kosthold, enn bare en tynn kommentar uten noen som helst begrunnelse eller fakta?

    – C

   8. Marianne

    Strømsgodset og Odd spiser lavkarbo 🙂

   9. Fotballfrue

    Strømsgodset og Odd Grenland, Lars-Kristian. I tillegg kan du gå inn på lavkarbo.forum.no og lese om flere som driver med idrett/aktiv trening, og som har dette kostholdet.

    – C

   10. Ann-Kristin

    Skjønte nesten at du kom til å nevne Ferry, men jeg ønsket bare å nyansere og bevisstgjøre leserne på at karbo fungerer fint det også:) Karbohydrater er ikke farlig. Og nei, det har du aldri hevdet. Men enkelte kan finne på å tro det.

   11. Fotballfrue

    Hvis du trener, så fungerer jo selvfølgelig karbo 🙂 Det er det jo tusenvis av eksempler på. Men mennesker i lite aktivitet, bør absolutt kutte ned på karbohydrater. Det er jo ikke sikkert alt Sundgot-Borgen sier kommer like tydelig frem i intervjuet 🙂

    – C

   12. Agus/Anne

    Synne og Steff (og Ann Kristin):

    Foruten «kjentfolk» som Ferry, og fotballspilleren på Odd Grenland og Strømsgodset, så er det mange «vanlige» mennsker som trener mye og har et lavkarbokosthold (meg inkludert):

    https://lilalife.no/wordpress/

    https://linn-sin-verden.blogspot.com/

    https://blisunn.no/ (Idrettsjente, utdannelse fra Norges idrettshøgskole)

    Kan nevne flere …

    Dessuten har det nydelig blitt publisert forskning fra Norges idrettshøgskole om overvektige damer som gikk på LCHF og trente styrke. De gikk ned i vekt og kroppsfett SAMTIDIG som de beholdt musklemassen. De overvektige damene som gikk på vanlig kosthold, gikk opp i vekt, ingen endring i fettprosenten. (Forfatterne Pål Jåbekk og Sissel Tomten er forskere ved Norges idrettshøgkole)
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed

    Pål Jåbekk har også bl.a. skrevet denne kronikken:
    https://www.forskning.no/artikler/2009/januar/207538

    Så selv om spiseforstyrrelse-spesialisten Sundgot-Borgen ved Norges idrettshøgskoler mener det hun mener, så er det altså andre ved samme utdanningsinstitusjon som mener noe annet.

   13. Saken er vel egentlig den at det ikke er FARLIG og NEI med karbohydrater! Problemet er at mange spiser for mye av det, og da får i seg for mange kalorier i forhold til hva de forbruker i løpet av dagen. På et lavkarbo kosthold, blir ofte den totale mengden kalorier ferre = vektnedgang!

   14. Fotballfrue

    Hvorfor blir kalorimengden lavere, du får jo i deg masse fett som inneholder mye mer kalorier enn karbohydrater? Årsaken til vektnedgang er jo at blodsukkeret blir stabilt, og derfor stopper ikke fettforbrenningen opp 🙂

    – C

 48. Ragnhild

  Ser utrolig godt ut:) Fikk lyst til å prøve dette selv!
  Og til alle som mener at man må spise mye da man har ett høyt aktivitetsnivå, så er det helt sant ja. Men det er store forskjeller på hvor mange kalorier forskjellige matvarer inneholder. Det som Caroline spiser her, inneholder mange kalorier og er en god og sund frokost!
  Ha en fin dag videre Caroline :))

 49. Hei! Takk for gode tips, kom gjerne med fler oppskrifter! Du skrev tidligere om juice+ eller noe, kunne du linke til dette inlegget, har veldig lyst på de pillene!

  1. Fotballfrue

   Se i headeren min 🙂

   – C

 50. Hei Caroline!

  Blant de mange tingene jeg liker ved din blogg, er du stort sett svarer på kommentarene du får. Jeg lurer på to ting med det kostholdet du har:

  Siden du spiser så mye fett, får du problemer med fet hud og fett hår?
  Siden du spiser så lite karbohydrater betyr det at i noen dager er du i ketose?

  Takk for en fin og variert blogg!

  1. Fotballfrue

   Jeg tror ikke jeg er i ketose, i og med at jeg spiser karbohydrater – fra 50 – 100 gram per dag. For å være i ketose skal du vel helst spise rundt 20 eller mindre. Tror jeg, er ikke helt sikker, siden jeg ikke er så opptatt av akkurat det 🙂

   Jeg har aldri hatt, og har heller ikke nå problemer med verken hud eller hår 🙂 Fett er den beste kremen for huden, og LCHF blir derfor bla. anbefalt til de som har hudsykdommer som for eks. psoriasis. Jeg hadde noen tørre flekker i ansiktet (kommer alltid på vinterstid), og disse forsvant etter noen uker på dette kostholdet. Veldig gunstig for huden.

   – C

 51. Jeanette

  ok,takk for svar.liker ikke soyamelk,men går det greit med skummet melk? helmelk blir for kvalmende for min del

  1. Fotballfrue

   Skummet er fint 🙂 Jeg drikker hel :p Men jeg synes jo det er godt 😉

   – C

 52. Jeanette

  er det egentlig noe smart av deg å ikke spise noe etter trening?kroppen trenger jo mat rett etter trening vel?

  jeg er alltid skubbsulten etter trening hverfall:) blir cottage cheese med kanel for min del:)

  1. Fotballfrue

   Spiser du tilstrekkelig med frokost når du har et LCHF-kosthold, trenger du nødvendigvis ikke noe etter trening. Men som jeg har skrevet lenger opp, avhenger det av hva du selv føler. Noen ganger blir det nøtter, mørk sjokolade, cottage cheese eller en atkinsbar for min del, andre ganger ingenting 🙂

   – C

 53. Å dette innlegget passet perfekt siden jeg begynte på lavkarbo kosthold selv i dag, nå sliter jeg faktisk mest med middagene men suger til meg alle gode forslag og får skrevet dem ned sånn at jeg lett kan finne noe godt og spise om jeg en dag skulle mangle krativitet eller matlyst. Må si at den muslien din må prøves ut, for tror jeg kan bli litt lei av egg til frokost hver dag hehe. Du må gjerne komme med flere gode mat forslag, synes alle de du har kommet med hittils ser utrolig bra og gode ut! =)

 54. Hei!

  Du har virkelig insperert meg Caroline, og jeg har så smått begynt å legge om kostholde selv.
  Blir veldig glad når du legger ut frokost/lunch-tips, da dette kan være litt vanskelig..

  Jeg har i likhet med deg blitt mye bedre i magen etter at jeg kuttet ned på karbene, og ting fungerer for første gang i hele mitt liv omtrent som normalt. Utrolig deilig å våkne om morgenen uten å føle seg som en ballong!

  Men det er et par ting jeg lurer litt på, som hvor ofte må en spise når en ikke spiser karbohydrater? Opplever at jeg kan i mange timer uten å bli sulten eller slapp, men er samtidig redd for å ødelegge forbrenningen. Det siste jeg vil er å legge på meg! Er det lurt å spise ca. hver 3. time, eller kan en like gjerne spise to ganger om dagen?
  Hvordan er det å spise så mye fett hvis en vil ned i vekt? Ta f. eks baconsnack fra kims. Det inneholder nesten ikke karbohydrater, noe som tilsier at det er helt ok for de som unngår karber. Det betyr vel ikke at en kan hive innpå med god samvittighet?

  Og kan du linke til eller legge ut den oppskriften på musli? Høres veldig godt ut..

 55. Du har kanskje skrevet om det før, men regnes dette for en kur for en liten periode eller en endret livsstil? Som kur er den nok sikkert bra, men det inneholder jo endel mettet fett som man ikke skal ha for mye av i lengden. Jeg tenker rødt kjøtt, majones, egg, ost osv..

  1. Fotballfrue

   Dette er et utrolig bra kosthold, og ingen diett. Det er ikke for ingenting at leger og ernæringsfysiologer anbefaler dette kostholdet. Det har en rekke helsefordeler, blant annet for de med hjerte-og karsykdommer, og diabetes. Mettet er kun farlig i kombinasjon med mye karbohydrater 🙂

   – C

 56. pernilla

  hei! jeg lurte på om du har tips til hva som kan være godt oppå «eggebrødskiva» i stedet for skinke? er ikke særlig glad i skinke, men selve idéen er jo god men jeg er så lite oppfinnsom.

 57. Heisann!
  Jeg vil bare si jeg synes du er kjempe flink som ikke lar deg knekke av all den ufortjente kritikken! Synes det er kjempe flott at du er deg selv- uansett om folk er enig eller ikke er det viktigå ikke gi slipp på seg selv! FOLKENS: det er vell en grunn for at dere er inne på denne blioggen?? Tenk så kjedelig det hadde vært hvis alle var lik på alle områder! Caroline er faktisk et skikkelig godt forbilde- i stedenfor å ligge å dra seg i sengen til 12 hver dag, står hun opp, trener, og er aktiv. Der har mange masse å lære! I tillegg gjør hun det hun kan for å spise det som er mest riktig for hennes kropp. Hun påpakker ingen å spise likt, men deler tips fordi det har virket for henne, slik at flere kanskje kan få gleden av det samme!
  Jeg liker bloggen din kjempegodt! Du er flink å skrive, og imotsetning til mange endre er du flink å variere innleggene! Stå på, folk er bare misunnelig;) (klisje, men sant!) 😉

 58. Åhh, takk for ett nytt godt tips! 😀

 59. Hei.
  Jeg har tidligere spist lignende mat. Men mitt problem ble at etterhvert ble hukommelsen min ble så dårlig. Og det var ganske skummelt. Men så blir jeg høy på karbs. Altså jeg kan spise og spise ferskt brød til jeg stuper, og ender opp med magevondt fra en annen verden. Og det er heller ikke så bra. Jeg fant min middelvei ved å ha et måltid med trege karbohydrater i form av enten fullkornspasta, villris eller hypergrovtbrød (ala vitahjertegod) pr dag. Unngår karbsuget og hukommelsen er der.

  1. Fotballfrue

   Hukommelsen din hadde nok ikke noe med kostholdet å gjøre 🙂

   – C

   1. Jo, det mener jeg å ha lest at det har. Det sukkeret kroppen lager av karbs er det hjernen lever av, eller noe… https://www.side2.no/helse/article3039686.ece

   2. Fotballfrue

    Det er nok ikke riktig. I et vanlig kosthold (mye karbo) lever hjernen av glucose, da kroppen først omsetter energien fra dette og lagrer fettet. Men faktisk foretrekker hjernen energi fra ketoner(fett). Når du spiser VELDIG lite karbo, og havner i ketose, vil kroppen selv produsere akkurat hva den trenger av glucose gjennom en prosess som heter glukoneogenese 🙂 Hjernen vil da leve på ca 80 % ketoner og 20 % glucose mener jeg å ha lest, litt usikker på de tallene der 🙂

    – C

   3. åja. I stand corrected, hvis det du sier stemmer da. Dette med kosthold blir jo ingen klok på av ekspertene, som alltid er uenige. Men det du sier virker jo logisk, og virker som om du kunne det.

   4. Dette er ikke helt riktig.. Hjernen vil helst bruke glukose som forbrenningstoff, men når den ikke har dette tilgjengelig bruker den ketonlegemer. Det er kun disse to stoffene/stoffgruppene hjernecellene har tilgang til (blood-brain barrier). Kroppen produserer noe glukose selv gjennom glukoneogenese, men den trenger å få byggesteinene for å kunne produsere dette. (puryvat, glycerol, laktat, a-ketosyrer). Grunnen til at man sier at nyrene får en ekstra belastning under ketose er at glukoneogenesen flytter seg fra leveren til nyrecellene.

    Jeg synes det er litt underlig at du velger å skrive om dette når du vet du har lesere sikkert langt ned i 12-13 års alder. Barn er i vekst, og har behov for karbohydrater, spesielt til frokost. Det er ikke noe galt med å spise karbohydrater, heller tvert imot. Det handler om å spise riktige karbohydrater, og å regulere kostholdet.

    Hilsen en som studerer dette på universitetsnivå..

   5. Fotballfrue

    At du studerer dette på universitetsnivå har fint lite å si, da dere lærer hva myndighetene bestemmer er riktig, noe som LCHF tilhengere mener er helt feil.

    Det du sier om nyrene stemmer, derfor er det viktig å drikke mye vann på LCHF. Men det du sier om at barn i vekst trenger karbohydrater, det stemmer jo, men i hvor store mengder mener du? Jeg må nesten be om en litt dypere forklaring før jeg kan svare deg?

    Hvis du ikke vet det, så spiser man karbohydrater på LCHF.

    – C

   6. Vi lærer ikke hva «myndighetene» mener er riktig. Vi lærer biokjemi, cellebiologi osv. Dette er vitenskaplige fag som overhodet ikke har noe som helst med politikk å gjøre. Og om du lurer studerer jeg medisinske fag..

    Synd at du er i så voldsom forsvarsposisjon på dette emnet. Jeg kritiserer ikke deg personlig, dette er ment konstruktivt. Det er vanskelig å vite mye om dette området når man ikke selv har en utdannelse i det, da det er så ufattelig mange forskjellige meninger/synsinger fra «lekmenn». (Det er forsåvidt også veldig tydelig at du har lest mye, men også at du ikke forstår kroppslige mekanismer på biokjemistadiet.)

    Jeg har personlig ingenting imot LCHF, da dette er et godt kosthold for mange mennesker (blant annet meg selv da jeg lider av kroniske leddinfeksjoner. Forstår derimot ikke helt hvilken helsemessige fordeler du skulle kunne oppnå fra det, da det har virket (ja, jeg har fulgt bloggen din en god stund) som at du trener, spiser sunt, og lever et «healthy» liv). Jeg stilte bare spørsmål ved din påvirkningskraft i vårt yngre norske samfunn.

    Jeg ville påpeke at selv om du leser mye om selve emnet, så vet du som sagt åpenbart (utfra hvordan du selv kommenterer i denne posten) veldig lite om hva som egentlig foregår i kroppen.

    Du ville tjene på å ikke være så fientlig og avvisende. Du virker så ufattelig positiv og blid i innleggene dine.. om du ikke vil ha diskusjon rundt egen person burde du kanskje vurdere å ikke poste innlegg som mange andre for det første vet veldig mye mer om enn deg, og for det andre kan oppfattes som kontroversielt.

    Ønsker deg all lykke til videre, synes du virker som en flott person. Du må også gjerne kontakte meg om du har lyst på en konstruktiv og hyggelig utveksling av erfaring osv.

   7. Fotballfrue

    Bøkene du leser hver dag er godkjent av myndighetene 🙂

    Jeg lurer på hvor jeg har vært fiendtlig? Jeg praktiserer kun min rett til å være uenig med enkelte kommentarer 🙂

    Forstår derimot ikke helt hvilken helsemessige fordeler du skulle kunne oppnå fra det, da det har virket (ja, jeg har fulgt bloggen din en god stund) som at du trener, spiser sunt, og lever et “healthy” liv).

    Nei, hvor skal jeg begynne? Jeg føler meg mye mer opplagt hele dagen, aldri slappe perioder, det påvirker meg til å spise mer grønnsaker, det gir meg mer energi på trening, søtsuget forsvinner og jeg har nesten ikke mensensmerter 🙂

    Du glemte spørsmålet mitt forresten:

    Men det du sier om at barn i vekst trenger karbohydrater, det stemmer jo, men i hvor store mengder mener du? Jeg må nesten be om en litt dypere forklaring før jeg kan svare deg?

    – C

   8. Hei igjen,

    glemte visst spørsmålet ditt ja, skrev så langt at jeg skrev meg litt bort her 🙂 Med fientlig mener jeg egentlig bare at du avviser enhver form for spørsmål vedrørende kostholdet. Jeg leste gjennom kommentarfeltet igjen med «friske øyne» og ser at du overhodet ikke er fientlig, bare veldig i forsvarsposisjon. Som Anne sier, om man bare oppsøker en side av saken vil man naturligvis kun se denne..

    Jeg vet at man spiser noe karbohydrat i LCHF, utenom de menneskene som vil oppnå å komme i ketose for å gå ned i vekt. Jeg går ut fra at dette ikke er målet ditt. Som sagt har jeg kroniske leddinnflammasjoner, så jeg er selv veldig bevisst på å ikke spise produkter som vil få insulinnivået mitt til å svinge veldig. (betennelser elsker insulin) 🙂

    Jeg skrev en kommentar her fordi jeg først og fremst reagerte på at dette er noe mange barn kommer til å lese, og prøve å kopiere. Du er voksen og har evne til å vurdere dette på en helt annen måte enn et barn. Du er en kvinne som har en enorm fanskare. Du ser ufattelig bra ut, du har en flott kropp, er generelt veldig vakker, og fremstår som perfekt utad. Mange barn tenker ikke over hva du spiser ellers, at du har oppsøkt leger/kostholdseksperter osv. Det er fort gjort at de ganske enkelt kopierer deg og begynner å trikse med kosthold for å ligne deg, Det er skremmende enkelt å påføre et barn spiseforstyrrelser, og jeg er personlig livredd for at barn skal tro de kan se ut som deg om de slutter å spise enkelte matvarer. (Og bare så det er på det rene, jeg tror de har mye verre av fri tilgang til internett enn å lese denne bloggen, men dog.. 🙂 Det er så ufattelig lett å plante «jeg kan ikke spise dette eller dette»-tanker i hodet til barn, og når det først er gjort vil det ofte eskalere.

    Barn trenger som sagt karbohydrater, hovedsaklig i form av polysakkarider (kornprodukter (personlig mener jeg grove), røtter osv, men også frukt og grønnsaker, fordi disse produktene inneholder mengder av vitaminer, mineraler, antioksidanter som er livsnødvendige for å drive mange cellereaksjoner. Jeg synes det er mye bedre at man spiser brokkoli eller drikker melk for å få i seg kalsium enn å ta kalsiumtilskudd i form av tabletter. Det handler om å ha et normalt forhold til kost. Barn er i vekst, har et helt annet aktivitetsnivå, og utvikler fremdeles organer, vev og la oss fremheve spesielt hjernen. De har et helt annet behov for tilgang på glukose enn voksne mennesker har. Fra riktige kilder.

    I tillegg er det fort gjort å havne i en felle om man spiser så mye glukose at kroppen ikke går over i ketose, men ikke nok til at man har nødvendig med substrat for celleånding. (Det er en mellomfase når man slutter å spise karbohydrater hvor kroppen tror den sulter, og bryter ned muskelmasse for å kompensere for dette. Den vil også bryte ned beinvev for å få tak i bla kalsium, og man kan ende opp med osteoporose istedenfor) Som man sier når man er gravid – om man ikke spiser nok tar likevel fosteret det den trenger. Men da tar fosteret det fra deg.

    Noen av de fordelene du nevner kan godt ha med insulinnivået ditt å gjøre. Du stabiliserer insulinnivået ved å ikke spise så mye karbohydrater. Du holder det på et konstant lavt nivå. Mens sug på grønnsaker kan også være et tegn på mangler av diverse.

    Og mens du snakker om myndigheter osv… jeg har flere professorer som er forskere i sine fag, og for å si det sånn så er ikke de sensurerte av staten. Verken i forhold til hva de forsker på (nei, ikke alle er det), eller hva de sier i egen forelesningssal. Det er rett og slett ikke riktig. Og i forhold til hva som står i bøkene: jeg er med på at historiebøker, samfunnsfagsbøker osv kan være farget av forfatteren, men helt ærlig; prøver du å si at biokjemien er forskjellig i USA, Japan og Norge? Jeg forstår ikke helt hva du mener med dette. Og bare så det er sagt, jeg leser ikke bøker om LCHF-kosthold. Jeg leser bøker om bl.a. cellebiologi, biokjemi, og lignende. Faktabøker. Det skal vanskelig gjøres å putte inn egne meninger i kapitler om insulinsekresjon, glykolyse eller pentosefosfat-shuttelen.

    Jeg ser det er refererert til dr hexeberg flere steder (ikke sikker på om det var deg eller noen andre) for å overbevise. Jeg må bare si (og datteren hennes har vært min gode venninne siden barndommen, så jeg kjenner henne faktisk, hun er ufattelig flink) at hun også anbefaler og bruker dette kostholdet som medisin. Altså. Hovedsaklig for mennesker som har helseproblemer, som fedme, diabetes, leddinflammasjoner (som meg) osv. Kanskje det ville være lurt å også opplyse om dette her på bloggen? Som hun selv sier «Erfaringene jeg har fått i pasientbehandlingen har forsterket min oppfatning om at det er riktig å legge om til lavkarbokost ved en rekke livsstilssykdommer og mange ulike plager.»

    Ja, jeg er med på at mange livsstilssykdommer kan forebygges vha kosthold. Ingen tvil om dette. Jeg er bare ikke enig i at man må gå så drastisk til verks når man allerede har et sunt kosthold. Litt forsiktig må man være når man har så stor påvirkningskraft på barn.

   9. What R just said 😉

   10. Syns R har noen gode poenger. H*n begrunner faktisk sine påstander.. Det som irriterer meg mest er at det virker som Caroline bare ser en side av saken, det er ikke enighet om alle ting rundt LCHF kostholdet, men likevel påstår du ting som er omdiskuterte, og er ikke villig til å innse at det ikke er sikkert at alt er så svart-hvitt. Kommer sikkert til å bli slaktet av deg og alle de 40 i mente som støtter deg blindt og ikke er kritiske til noe du sier, men det får så være 🙂

    Ellers en flott blogg med gode tips!

   11. Fotballfrue

    På samme måte som det er uenighet om myndighetenes råd og viten, er det uenighet om LCHF. Det er akkurat det samme 🙂 Det er bare det at LCHF har folkehelsestatistikken på sin side, og folks erfaringer 🙂

    – C

   12. Ja, hvis man kun leser det man ønsker å lese, så selvfølgelig 🙂

   13. Fotballfrue

    Åh, eksempler?

    Folkehelsen blir dårligere og dårligere, uansett hvilken måte man leser det på. Er du uenig i dette? 🙂

    – C

   14. Annema

    Jo, kostholdet påvirker hukommelsen i alle høyeste grad! Ta et kjapt søk på google. Trodde dette var allmennkunnskap.

   15. Fotballfrue

    Det kan godt hende at kostholdet kan påvirke hjernen på en eller annen måte, jeg har aldri sagt at det ikke gjør det. Jeg sa bare at det ikke var lavkarbo-kostholdet sin feil at hun ble glemsk eller hva hun ble 🙂

    På hvilken måte blir hjernen påvirket?

    – C

   16. Fotballfrue

    For det første er dette tester gjort på mus, for det andre blir overskudd av proteiner omdannet til glucose (karbohydrater), og for det tredje spiser ikke vi mye proteiner 🙂

    – C

 60. Tusen takk for gode tips:) Tenker det må være slitsomt å bli «angrepet» med negavtive kommentarer fra folk som ikke vet like mye hver gang du skriver om lchf kostholdet. Synes det er veldig bra at du gjør det uansett. Stå på videre:)

 61. Du må virkelig finne deg i mye rart :/ Håper du vet at du har fler med deg enn mot deg! :))

 62. Liten Ida

  Hei
  Om du er interessert, har jeg oppskrift på veeerdens beste lavkarboscones….. egg, velnøtter, mandler, ost… ååååååå drøm..

  vil ikke prakke på deg, hyl ut om du er int:-)

  1. Agus/Anne

   Jeg er superinteressert! Kan du skrive oppskriften her på Carolines blogg?

  2. Me too, kjør på! 😀

 63. Hehe, for noen spm du får… Utrolig at du takler det så bra!
  Jeg skal definitivt prøve den frokosten, det så utrolig godt ut 🙂
  Ha en fantastisk uke 🙂

 64. Blir skikkelig kvalm av egg, vet ikke helt hvorfor.
  Jeg pleide å spise det ofte før, men nå klarer jeg ikke engang tanken på egg.

 65. Hei 🙂

  Jeg sliter med magen min selv, og vil nå prøve å legge om til LCHF for å se om dette kan hjelpe meg også. Har bestilt bøker, men setter stor pris på mattipsene du legger ut.
  Det jeg lurer på er hva pleier du å drikke hver dag? Går det i vann eller har du andre tips til god drikke? Vet at jeg blir veeeeeldig lei av å drikke bare vann. Er veldig glad i pepsi max og sukkerfri saft, vet du om dette har noe å si for LCHF?

  Takk for en super blogg – leser den fast hver dag 🙂

  1. Fotballfrue

   Vi drikker masse vann og Bris 🙂 Vi pleide alltid å drikke Pepsi Max, men har sluttet med det da jeg synes det har blitt altfor søtt 🙂

   – C

   1. Bris ja, det var lurt. Det skal jeg teste ut 🙂 Er så utrolig glad i kullsyre nemlig. HÅPER Pepsi Max blir for søtt for meg også.. det er ikke så lett å slutte helt med den brusen 😉

    Takk for tips, og ha en fin kveld.

   2. Fotballfrue

    Bris har utrolig mange gode smaker, bare så synd ikke alle kommer i 1,5 liters flasker 🙁

    – C

   3. Om du ikke har en allerede, så annbefaler jeg deg en kullsyremaskin/farrismaskin (eller hva det heter), Caroline. Det er helt supert! har en selv, og det er så greit. 😀 5 sekunder så har du farris (med så mye kullsyre du selv ønsker), og kan tilsette den smaken du vil ha (jeg pleier å drikke den nøytral eller med sitron)
    🙂

   4. Fotballfrue

    Oh, takk for tipset 🙂

    – C

 66. Ragnhild

  Hei!
  Jeg skjønner at dette kan fungere som livsstil, men de der ute som tror det funker som en kjapp slankekur tar feil. Samboeren min har slanket seg 2 ganger med lavkarbo, hver gang går han kjapt opp de 10-15 kiloene han har gått ned når han begynner å spise «normalt» igjen. Merker at jeg går opp i vekt og får oppblåst mage av brød, så det har vi kuttet ut mest mulig. Var det sånn for deg også Caroline? (mageproblemene)

  Det ergrer meg at jeg er allergisk for meleprotein, kan ikke spise noen melkeprodukter what so ever. Hadde vært enkelt for meg med lavkarbo om jeg hadde kunnet spise det. Selv om jeg aldri har levd på lavkarbo, har jeg lang erfaring med å lage slik mat, det var nemlig jeg som laget mesteparten av maten til min kjære.

  Fyllt paprika:
  En til 2 normalt store røde paprikaer (fjern toppen og innmat)
  Olivenolje
  1/4 løk per paprika (eller etter ønske)
  1 fedd hvitløk
  Ca. 100 gr kjøttdeig/karbonadedeig per paprika
  1 tube heinz tomatpure
  tørket oregano og basilikum
  En dasj heinz ketsjup (kan kuttes ut for de som er fanatikere)
  Ost etter eget ønske (for de som tåler det)

  Stek løk og hvitløk «blanke» i panna, ha over ca en halv tube tomatpure samt en skvett vann(skal ikke være veldig vått), krydre med oregano og basilikum, tilsett stekt kjøttdeig samt en klype salt og evt pepper. Smak til med en dasj ketsjup, la det småkoke i 5-10 min. Fyll paprikaen, dryss over ost og sett den i ovnen på 200 grader til paprikaen er myk. For de som ikke er på lavkarbo kan man blande inn kokt ris i kjøttblandingen.

  1. Fotballfrue

   Ser godt ut 🙂

   Når du går over til lavkarbo, vil kroppen slippe opp vannet som karbohydratene holder i kroppen. Jeg vet ikke hvor mye din samboer veide, men hvis han var tung, kan han fort gå ned en del kg i kun vannvekt. Disse kiloene spretter da opp igjen med en gang et kosthold med mye karbohydrater blir gjenopptatt 🙂

   – C

  2. Ja det sier seg vel selv at dersom man endrer til et sunt kosthold i 1-2 mnd så vil man oppleve effekt, men dersom man så går tilbake til sitt gamle koshold så vil man naturligvis få tilbake sin gamle kropp også. Det er elementært!!

   1. Ragnhild

    Hehe, lol. Oi oi Heidi.Jeg slanket meg selv 10 kg i samme periode som han slanket seg 15, jeg levde normalt sunt og spiste litt mindre enn jeg gjorde til vanlig. Min vekt har stabilisert seg, mens han spratt opp i vekt igjen til samme nivå som før. Poenget er vel at lavkarbo ikke kan brukes som en diett, men som en livsstil. Det værste for mange føler jeg er at de ikke unner seg noe søtt, dette gjorde at min samboer hadd mye værre craving enn meg selv om jeg spiste karbo. By the way, han prøvde denne dietten for mange mange år siden, vi har venner i usa, lest bøker som er skrevet av atkins osv. Vår amerikanske venn(professor i fysikk og kjemi) sverger til atkins, han har faktisk blitt kvitt sin diabetes på lavkarbo(kan ikke bevege seg mye nå, syk). Han forbanner margarin og sverger til the real thing som meierismør og fete oster. Jeg skjønner poenget med livsstilen, men den ble vel i utgangspunktet utviklet for folk med sykdommer som diabetes osv.

   2. Fotballfrue

    Jeg har ingen cravings, de fleste som spiser LCHF mister søtsuget fullstendig, det er jo en av fordelene 🙂

    – C

   3. Lever selv lavkarbo, og det fins jo tusenvis med lavkarbo søtsaker.. Både kaker, is og sjokolader. Man må bare være interessert i livsstilen og hva man kan få til selv!

 67. Ser kjempegodt ut. Her er egg, bacon og majones blitt tradisjon 🙂 Jeg bare lurte på noe angående skinken Lars-Kristian spiser, hvilket merke er den fra? Den fra Gilde har jo mais/potetstivelse og glukose..

 68. Hei Caroline! 🙂

  Lurte bare på en ting, som over hodet ikke har noe med dette innlegget å gjøre, men håper det går fint! 🙂
  Har tenkt å bestille bikini fra VS, men arg, jeg finner ikke utav dette med størrelsen .. Siden du har bikini derfra lurte jeg på om du kort kunne forklart, bare som en komentar til min komentar 🙂 Det er kanskje noe gale med meg, men jeg er helt papp når det gjelder slik.. 🙂

  Ellers, du er verdens største forbilde!! Du er nydelig, og virker utrolig fantastisk. Begge bena godt plantet på jorda! 🙂

  1. Victoria Secret bruker de britiske str!
   Viss det ikke går på BH-str kan du bruke. XS=6, S=8, M=12. Britiske str kan være litt mindre enn Norske 🙂

 69. Først vil jeg bare si at det er så tåpelig av både Caroline og alle andre som kommenterer og griner over alle de «negative» kommentarene som tikker inn. Dette er en stor blogg som er levebrødet til Caroline. Når man poster sånne innlegg på en så stor blogg må man regne med å få kommentarer. SÅNN er det! Er så idiotisk at folk synes det er så teit,klart det er kjedelig med negative kommentarer. Men sånn er det! Og ang dette innlegget skjønner jeg det veldig godt. De fleste av leserene her spiser nok mer enn det lille her til frokost,skjønner godt at de reagerer. For det er veldig lite for noen som trener så mye. Uansett hva noen sier. Men funker det for Caroline er det vel greit for henne da. Altfor kjedelig og ensformig for min del som heller vil spise litt mer variert. Kanskje en ide og ikke ha sånne innlegg når du vet at folk reagerer så? Det er jo ikke første gangen. Må du ikke bli sur for det her,for jeg synes faktisk bloggen din er veldig bra:)

  1. Fotballfrue

   La meg se om jeg forstår deg rett nå. Du mener at det er greit at folk reagerer og er negative, men at jeg og andre som ikke er enige med kritikken har ikke lov å svare tilbake? Det er altså bare kritikerene som har talerett?

   En frokost som inneholder 300 – 450 gram er overhodet ikke lite. Folk er forskjellige, mange dropper til og med frokost. Dette er absolutt innenfor hva som er normalt 🙂

   – C

   1. Fotballfrue du kverulerer og lite tyder på at du tar til deg konstruktiv kritikk.

   2. Fotballfrue

    Kverulerer? Har jeg ikke lov å være uenig? Trodde det var det diskusjoner handlet om jeg, motstridende påstander, stemmer ikke det? Du derimot, bidrar med svært lite konstruktivt.

    – C

   3. Jeg mener at negative kommentarer følger med på en blogg med så mange lesere som du har. Og istedet med å svare kvast tilbake,eller at andre svarer kvast for å ta deg i forsvar så hva med å bare la det gå? Eller å slutte å legge ut sånne innlegg som dette.
    Grunnen til at folk reagerer er fordi flertallet som leser bloggen din er vel rundt 16 år og tror automatisk det du skriver er normalt. Det er ikke normalt å spise så lite når man trener så mye. Og før du blir irritert igjen; selv om det er normalt for deg (High five) så er det ikke normalt for resten av befolkningen.

   4. Fotballfrue

    Prøv å motta noen titalls kommentarer, uten grunnleggende kunnskap, og se hvor tålmodig du er 🙂

    Hvor har jeg vært kvass forresten?

    – C

   5. Du er kanskje ikke kvass,men merker en forskjell på svarene dine nå i forhold til før. Virker som du tar det negative mer til deg nå,og det synes jeg ikke er noe greit. Men det henger vel sammen med det du svarte rett over. Så jada,ser jo den..

   6. Fotballfrue

    Hvis det er svaret mitt til Hanne du sikter til, så må du ta i betraktning at jeg ser alle kommentarer hun har lagt igjen tidligere på bloggen. Og når samtlige er av den negative og nedlatende typen, er terskelen for å være litt «kvass» tilbake ganske mye lavere 🙂

    – C

   7. Åååårh. Kjenner jeg blir så ekstremt irritert over alle de som kommenterer om at «Caroline spiser så lite, og trener så mye» bla bla bla, Hvorfor kan dere ikke lese gjennom kommentarene før dere skriver noe ?? Tror dere helt oppriktig at ei jente som er såpass bevisst på både kosthold og trening som det C er, ville gjort noe som kunne vært skadelig for helsen sin ?? Er jo tvert imot det hun prøver å vise oss at hun ikke gjør !!

   8. Cecilie

    Må si meg enig med Hege her. Hvis man ser på sammensetningen av fett og proteiner så skjønner man at dette ikke er lite. Caroline har peil, det velger jeg å tro på! Jeg tror ikke hun er en så populær blogger for ingenting. Jeg skal ikke si at jeg vet alt om lavkarbokosthold, for det gjør jeg definitivt ikke, men alt jeg har lest bare på det ene innlegget her som Caroline har kommentert, virker da som veldig bånnsolid fakta. Hvordan tror dere jenta har det så bra som hun har det, har energi til det hun vil og blir intervjuet på tv og diverse? Nei, hent dere opp litt real fakta her og les dere opp på lakarbo sier bare jeg….

   9. du er definisjonen på kvass! en liten ting til er at det er påvist at du får dårligere hukommelse av lchf kostholdet. dette synes vel du er en lame påstand og tynn kommentar.men du er tynnere enn kommentaren. barnslig kommentar fra meg,jeg vet,men blir mektig irritert over svarene dine som er umotakelige for innputt.alltid sett på deg som positiviteten selv,og selvfølgelig er det grenser for hva man skal tåle,men du er fullstendig klar over at dette er et omdiskutert tema,og at du kan bli en «skyteskive» med sånne diskusjoner. men neste gang sundgot-borgen skal holde foredrag,be there!

   10. Fotballfrue

    Jeg er kjempeåpen for input, men de 10 siste kommentarene dine har bare vært svada og null fakta. Kan ikke du begrunne påstandene dine litt bedre i stedet for å bare angripe mine meninger?

    Jorun Sundgot-Borgen er en klok damen, men når hun sier at man er avhengig av karbohydrater for å prestere på høyt nivå, da er hun helt på viddene 🙂

    – C

   11. hvorfor sier du at det er null fakta? hva hvet du egentlig om det? det som er tingen..du sier jeg har feil,uten å begrunne det.infoen jeg har kommet med er fakta,2 av utsagnene er identiske som utdrag fra bøker på universitet,og som gjentatte ganger har blitt tatt opp av eksperter,men det er altså svada? du mener jeg er usaklig,men det er jammen du og,pluss en anelse trangsynt. btw så hvet jeg ikke om en eneste toppidrettsutøver som har prestert jevnt og kontinuerlig på topp med et kosthold som ikke inneholder kalorier.

   12. Fotballfrue

    Ingen av dine kommentarer inneholder noe som helst av opplysninger, du sier bare at jeg har feil, og at ditt og datt er usunt. Hva er det som er feil og hvorfor er det usunt spør jeg da? Hvilke 2 kommentarer er det du snakker om igrunn?

    Kalorier? Regner med du mener karbohydrater? Hva med han her; https://www.tanum.no/product.aspx?isbn=911303314X, prestert ganske stabilt siden han gikk over til LCHF 🙂

    Hvis du ikke har planer om å komme med noe saklig, men bare fortsetter med svada, sperrer jeg ip-adressen din pga spam.

    – C

  2. Jeg vet av erfaring at når man er blitt vant til å spise så lite som C gjør så blir kroppen vant med det og føler seg mett

   1. Fotballfrue

    Åja, du vet tydeligvis hva jeg spiser, du? Jeg forstår ikke hva det er med mennesker som deg, du har gjort deg opp en mening om meg uten noe som helst grunnlag for det. Jeg har aldri nevnt med mengder hva jeg spiser i løpet av en dag, så hvor du har det fra at jeg spiser lite, er rett og slett ufattelig vanskelig for meg å forstå. Kroppsbygningen min er som den er, jeg er slank. Dersom du synes jeg er tynn, javel. Men sånn er jeg. Hvor frekk går det an å bli?

    – C

   2. Damn! Hars, girl.. Jeg tror ikke det var slik «steff» mente det, du må ikke ta alt i verste mening 🙂

   3. Fotballfrue

    Han har kommentert 100 ganger før i dag, det var en liten oppsamling av irritasjon 😉

    – C

   4. Jeg synes egentlig bare enkelt og greit at folk kan ta seg en titt i arkivet jeg, og se på bildene fra f.eks. da du startet bloggen.

    Du har absolutt ikke blitt tynnere siden den gang, nesten, men bare nesten kan jeg heller si at det ser ut som du har gått bittelitt opp (antageligvis muskler men likevel), så for lite kan du umulig spise 😀

   5. For en merkelig argumentasjon. Bare fordi man har hatt stabil vekt kan det ikke være usunt? Det går fint an å være overvektig over lang tid uten å gå opp eller ned i vekt, og det samme gjelder for undervekt.
    Når det kommer til Caroline stoler jeg på at legen hennes ville merket det om det var noen fysiske problemer med vekten hennes…

   6. Skrev jeg noe om at det verken var sunt eller usunt da? NEI!

    Jeg skrev bare at hun tydeligvis får i seg nok kalorier, som ALLE driver og maser om her inne at hun umulig kan få. Ellers hadde hun gått ned i vekt. Det er enkelt matte :p

  3. ^ Gud. Greit at det er et annerledes kosthold enn hva mange tenker er helsemessig forsvarlig (inkludert meg selv), men LITE er det jo ikke. Jeg spiser helt annen mat og hadde aldri fått i meg det der til frokost, men kalorimessig blir det sikkert nok, særlig til frokost å være. Dessuten er det slettes ikke alle som spiser frokost i det hele tatt. Derfor er jeg helt enig med Caroline om at frokosten kalorimessig er innenfor normalt. Spørsmålet blir heller om dette er sunt.

   Folk bør derimot slutte å snakke om kritikk og janteloven… Har nesten ikke sett noen kritiske kommentarer rettet mot Caroline her. De er rettet mot anbefalingen hun gir, og det er faktisk BRA at folk er kritiske til ting de leser om på nett, særlig når det er snakk om noe så vesentlig som kosthold. Ingen har over et livsløp testet ut kostholdet du, Caroline, nå presenterer for tusenvis av unge jenter, på samme måte som du anbefaler sminke og er klar over din kommersielle makt ellers. Igjen er det vanskelig å se hvor grensen går for bloggere, men du bør kanskje presisere at det finnes bred forskning som taler imot det du nå anbefaler og at forskerne derfor ikke er enige, fremfor å komme med veldig direkte uttalelser som at «mettet fett er sunt». For som du sier, leserne dine har ikke peiling, men du er heller ikke ernæringsfysiolog, forsker eller lege. Jeg sier ikke med det at du tar feil (det er jo derfor jeg er opptatt av å vite hvordan dette går for deg, over tid), men man skjønner jo at unge jenter kan utvikle spiseforstyrrelser av å lese slikt, særlig når du ser ut som du gjør. Bare viktig å vise at det er et subjektiv syn basert på hva du har lest.
   Mye fra meg, men for en som muligens ønsker å studere ernæring er dette engasjerende. Liker bloggen din 🙂

 70. Hei!

  Lurte på om du har bestilt bikinier fra Victoria’s Secret sin nettbutikk? Hvor mye kommer frakten evt. på, hvor lang tid tar det før varene blir levert, og hvilke str. bruker du hos dem vs. størrelsen du bruker ellers?

  1. Da jeg bestilte fikk jeg aldri bikiniene jeg hadde betalt for! Etter 3 måneder og mye masing fikk jeg tilbake pengene. Det kan hende dette var en engangsfeiltakelse fra deres side da;)

   1. Ååå? Da tror jeg ikke jeg skal ta sjangsen på å bestille derifra. Takk for tilbakemelding 🙂

 71. Jeg blir så oppgitt over folk som klager på andre mat!
  Dette så kjempe godt ut, og heelt sikkert miin frokost i morgen! Kanskje jeg prøver allerede i kveld! 😀 Elsker bloggen din og all inspirasjonen jeg får av deg, Caroline!

 72. Heihei.

  Jeg gikk på lavkarbo en god stund, og gikk ned 15 kg på det uten at jeg trente. Det sto nemlig i boken jeg hadde at man ikke skulle trene mer enn 30 min rask gange pr dag.

  Derfor lurer jeg litt på hvordan det er med trening i forhold til kostholdet deres, med tanke på ditt og lasse sitt aktivitetsnivå.

  Ha en flott dag !

  1. Fotballfrue

   Det fungerer helt fint, masse energi gjennom hele økten 🙂

   – C

 73. Hei!

  Lurte på om du hadde bestilt bikinier fra Victoria’s Secret sin nettbutikk? Hvis du har det, hvor mye kommer frakten og toll osv på, hvor lang er leveringstiden, og hvilke bikinistørrelse bruker du kontra din vanlige BHstørrelse? 🙂

 74. Jeg skjønner ikke hva problemet er her. Tidligere har jeg bekymret meg litt for deg, Caroline, fordi det kunne se ut som du spiste veldig lite. Men jeg ble oppriktig glad når jeg så dette innlegget. Dette er jo en finfin frokost det 🙂

  1. Fotballfrue

   Jeg spiser mer enn det folk flest tror 🙂

   – C

   1. Ingrid

    Når man trener kan man spise ganske mye og fortsatt være tynn!

 75. Spiser du dette/ før du trener når du trener tidlig, eller trener du på tom mage?

  1. Fotballfrue

   Som oftest før jeg trener 🙂

   – C

 76. Guri hvor folk henger seg opp i ting og tang da.. dere kan ikke ha det godt med dere selv.
  Jeg synes det så ut som en kjempegod frokost, skulle ønske jeg hadde energi om morgenen til å lage meg noe sånt selv. nam nam.

 77. Hei Caroline!:-) Må begynne med å si at jeg ikke helt ser grunnen til at enkelte personer her inne har et behov for å komme med lite hyggelige kommentarer! Det kommer nok trolig av misunnelse! Jeg har et spørsmål ( mulig det har komt før men fikk ikke tid å lese gjennom): Jeg har også gått en periode på lavkarbo ( ca 15-20g om dagen) Da jeg trente ble jeg fysisk dårlig, hvordan klarer dere det aktivitetsnivået, du som trener så mye og din kjære som er fotballspiller? Ha en strålende mandag! («,)

  1. Fotballfrue

   Det er normalt at kroppen bruker litt tid på å venne seg til et nytt kosthold, denne perioden varierer fra person til person, og kan faktisk vare noen måneder på sitt værste har jeg hørt. Det du kan prøve på, er en gradvis overgang, hvor du trapper litt og litt ned på karbohydrater samtidig som du øker fettet 🙂

   Det fungerer fint for oss når vi trener 🙂

   – C

 78. Hei! 🙂

  Leser bloggen din slavisk, og har jo fått med meg at du og LK skulle begynne med et nytt kosthold. MEN kunne ikke du skrevet litt om hva LCHF er og hvorfor dere gjør det? Kan godt være du har gjort det, og at jeg har glemt det, i så fall, kan du henvise meg til innlegget? 🙂 Tusen takk 🙂

 79. herregud, hvorfor er alle så hekta opp i hvor mange kalorier caroline får i seg til frokost? Det er hennes liv, og hun bestemmer vel selv hvor mye hun vil spise, enten det er for mye eller for lite for andre 🙂

  Bare lurer; hvor mye veier du caroline? 🙂

  1. Latterligste kommentaren ever.
   «Hvorfor lurer alle på hva hun spiser,jeg er bare interessert i hva hun veier jeg»

   1. hahaha so true

   2. Fotballfrue

    Tenkte akkurat det samme :p

    – C

 80. Ser faktisk godt ut, aldri tenkt over å legge ost på stekt egg.. men må prøves!

  https://inamakeup.blogg.no/

 81. jegjobber med ungdom, mine jenter leser bloggen din og blir påvirket. Jeg tror at de fleste av dine lesere er på ungdomskolestadiet. Tenker du noengang på hva du poster????

  1. Fotballfrue

   Selvfølgelig gjør jeg det 🙂 Hadde det vært bedre om jeg postet et bilde av meg med en godteripose i fanget?

   – C

   1. Godt svart Caroline!

   2. charlotte

    Vet du hva karoline, det tror jeg nesten hadde vært bedre.(ironi) Menneskene som komenterer på bloggen din vet jo overhodet ikke hva de snakker om. jeg har sagt det før og sier det igjen, jeg berømmer deg din måte og svare på. Tenk og måtte sitte og forklare no som du vet du kan ut og inn, til personer som ikke har peiling, og ikke kommer de til og få peiling heller. nei, stå på karoline. Du er et forbilde, du gjør sånn at jeg føler meg bedre. du er blid og god og virker så snill. Er glad du blogger, du inspirerer- go klem til deg.

   3. Haha, bra svart Caroline!!

 82. Margrete

  åh, namnam!:)

 83. charlotte

  hei! har bare et lite spørsmål angående LCHF-kostholdet: Slet du med hodepine de første ukene etter at du begynte å legge om?

  1. Fotballfrue

   Nei, ikke jeg og ikke Lars-Kristian 🙂 Men det er sikkert noe som er individuelt.

   – C

 84. Vet du noe om hvordan dette kostholdet fungerer for de som allerede har høyt kolesterol? Jeg har familiær hyperkolesterolemi, og skal helst holde meg unna fett :/

  1. Fotballfrue

   Det er mange teorier rundt kolesterol. Du kan jo for eksempel lese denne artikkelen; https://www.kursagenten.no/artikkel/359/Kolesterol-og-fett-Er-det-farlig-419.aspx

   – C

  2. Veronica R

   Hjelpes meg. OM du lurer på dette bør du gå til LEGEN din og ikke spørre fotballfrua!!

 85. Gjett hva jeg skal ha til frokost i morgen! 🙂

 86. Må innrømme at jeg knapt rekker frokost.. og det er vel det dårligste kostholdstipset som finnes..

 87. Jeg skjønner ikke, det virker som det er en del salt i den maten du spiser, jeg trodde salt var fyfy ?

  1. Fotballfrue

   Nei, jeg salter maten min helt normalt 🙂 Hvis det er baconet du tenker på, så spiser jeg det kun til frokost og eventuelt i en omelett til lunsj 🙂

   – C

   1. Leste i Dr. Hexeberg sin bok at urøkt bacon var bedre enn røkt, men jeg er litt skeptisk til hvordan det vil smake…. :p Går ut i fra, pga kommentaren over, at dere bruker røkt bacon. Har dere prøvd urøkt? Hvordan smaker det i forhold?

    Laget forresten frokostblandingen i går. Yum yum 😀

 88. Nam, dette var utrolig godt og smart!
  Selv elsker jeg egg, favorittfrokosten/kveldsmaten min er egg som jeg bare moser til små biter, med tomat og bønner. Det bør smakes! 🙂

  Elsker foresten tipsene dine, har så og si laget alt som du har poster ut på bloggen 🙂 Så det setter jeg stor pris på at du gjør.

 89. veldig gøy med oppskrifter 🙂 vurderer å legge om til lchf jeg også, men lurer på noen ting.
  kan man ha periodisk faste med dette kostholdet? har du gått opp i vekt siden du startet? er veldig redd for at jeg vil legge på meg!

 90. Så mye styr fordi du spiser akkurat det antallet egg, huff:P Alle har forskjellig matlyst, er man storspiser lag tre egg eller fem, og slutt og klag til Caroline fordi hun spiser et egg. Dummeste jeg har hørt på lenge.. Tusen takk for frokostoppskrift:)
  Jeg klarer ikke tanken på majones, men har ofte avokado til eggene, masse fett i den og;)

 91. Kjempefint med mattips Caroline! Spiser selv lavkarbo, og laget den muslien som du har lagt ut oppskrift på her, er blitt en favoritt 🙂 Spiser den med yoghurt naturell og litt rørte bær (uten sukker såklart, kjører bare jordbærene i blenderen). Fortsett med sånne tips! Ellers en veldig bra blogg, liker den bare bedre og bedre! Anniken 🙂

 92. Nicoline

  Du er vel klar over at med lavkarbodietter så vil man, når man avslutter dietten, gå opp ca dobbelt så mye som man gikk ned. Det er farlige saker dette her, siden kroppen faktisk trenger karbohydrater. Det man gjør med kroppen er å sulte den og gjør den fet på innsiden, når du avslutter dietten, vil kroppen være så bestemt på å legge på seg at den tar til seg alle kallorier og vil til slutt bli meget stor. Man gjør rett og slett kroppen klar for å bli tjukk.

  1. Fotballfrue

   Hvem har lurt deg til å tro på dette?

   LCHF er et kosthold, det er ingen diett. Og det du skulle legge på deg når du eventuelt slutter, er vann som karbohydrater binder opp i kroppen. Du blir absolutt ikke fet på innsiden, da du vender kroppen til å forbrenne fett, i motsetning til karbohydrater som isolerer fettet i kroppen.

   Hvem har sagt noe om å sulte seg? På LCHF er du mett som ALDRI før 🙂

   – C

  2. Det er faktisk ikke riktig!
   Er nettopp startet på min andre periode med LCHF.
   Den første gangen brukte jeg det som en diett for å ta av 10 kilo. De kiloene forsvant sakte, men sikkert. Underveis registrerte jeg at jeg også ble kvitt muskelsmertene som jeg hadde slitt med siden tenårene; Jeg ble smertefri!

   Etter at jeg hadde tatt av de planlagte 10 kiloene, gikk jeg tilbake til det dere som kritiserer LCHF kaller for et «NORMALT» kosthold. Og hva skjedde?

   Vekten lå stabilt på sitt nye nivå, den! Og det har den gjort i 1,5 år nå!

   Men etter hvert som tiden gikk kom smertene krypende tilbake…

   Så jeg har konvertert helt: LCHF blir mitt kosthold resten av livet! 😀
   Merker allerede forbedring etter 1 uke, om en uke til regner jeg med å være smertefri igjen! 😀

 93. Kristine

  Flott at du hever deg over teite og rare kommentarer. Du er bedre enn som så 🙂

  Jeg har selv nylig lagt over til lavkarbo, men sliter med energi på treningen. Slet du med dette i begynnelsen eller gikk overgangen smertefritt? Jeg har også en del sug etter sjokolade og boller,har du noen tips til hva jeg kan gjøre med det?
  Takk for en flott blogg 🙂

 94. Er det jeg spisser til frokost.
  eller jeg stekker eggene også bacon.

 95. Hei Caroline.

  Jeg lurer på hvordan det vil være å leve på et lavkarbokosthold ved graviditet. Vet du noe om dette? Og hvordan kan man gjennomføre et slikt kosthold med små i hus? Små barn bør vel heller leve med et tradisjonelt kosthold, eller? Det er kanskje for tidlig å tenke på dette i deres tilfelle, men for meg er det veldig aktuelt, og jeg spør deg fordi du ser ut til å ha god greie på dette:)
  Bloggen din inspirerer. Jeg håper du ikke lar deg påvirke av alle de negative kommentarene!

  Mandagsklem fra Heidi, 29

 96. Tusen, tusen takk for oppskrift Caroline! Åh, da smakte himmelsk begge deler. Synest det er tøft av deg å legge ut oppskrift selv om enkelte må plukke på deg, vit at mange setter pris på at du gjør det 😀

 97. Tipset var vel ment som nettopp det og hvis man ønsker å spise mer eller noe annet i tillegg kan man vel gjøre det selv uten å kritisere Caroline for hennes porsjon:) Så lurt å lage speilegget litt mindre og bruke det som skive med pålegg på! Må prøves:) nam!

 98. Camilla x

  Hei 🙂 jeg trener mye kondisjon og styrke, men synes dette ned kosthold er vanskelig, med tanke på at jeg er sulten 24/7.. Er slank og alt, men vil gjerne få litt mer ut av treninga, og samtidig får jeg vondt i magen av brødmat. Har så lyst til å prøve kostholdet du sverger til, men synes det virker så stressende å lage alt, isteden for å smøre ei brødskive.. Koster det mye penger, forhold til «vanlig» kosthold(er student) 🙂 og hvordan er mettetsfølelsen? Jeg er som sagt sulten hele tiden, og blir fort sur og slapp om jeg ikke spiser ofte!! 🙁 det er slitsomt.. Pluss at jeg får fort vondt i hode når jeg kjenner blodsukkeret synke (noe det gjør fort).. Trener ca. 2-timer hver dag, så hadde vært fint å fått mer ut av det 🙂

 99. HAHAH ! Virker som noen har misforstått og tror kanskje dette er for å gå ned i vekt, og siden du allerede er slank fra før av og trener regelmessig så er det vel slik folk reagerer.
  Jeg ble på min side solgt når du sa at det hjelper for folk med hudproblemer, jeg har så og si null «fettinnhold» i kroppen og må smøre meg og ta vitaminer, sole meg and you name it for å ikke «flasse av».Huden altså.
  OG FOR ALL DEL folk, slutt å kritiser. Ikke rart hun kommer med kvasse kommentarer når 40% av kommentarene er stygge. Personlig hadde jeg jaget de med øks !!

  Syns det er bra at du er opptatt av kosthold og trening, det er tross alt nesten eneste måten å få drømmekroppen på. Vil du være slank så spis et eple og en banan om dagen og løp 46 kilometer.
  Vil du være feit så spis en burger, chips og en liter is i halvtimen og aldri beveg deg ut av sofaen.
  (nå satt jeg dette utafor spissen, men du skjønner kanskje likevel) Det er hennes og kjærestens eget valg, og ingen kan komme her og si at du ikke har pen kropp, selv om jeg personlig liker litt mer å ta i.
  Syns du er fornuftig, som er bevisst på hva som er bra for deg og ikke

 100. Ser godt ut hvertfall, selvom man har et lavkarbo-kosthold eller ikke =))

 101. Hei!

  Jeg og samboeren min lagde Lars Christians yndling nå! Så skal vi lage din i morgen hihi 😀
  Det var sykt godt! Digger at du kommer med slike tips! =D

  Men du, jeg har lyst å lage den muslien din også! Men hvor finner jeg alle de ulike nøtteslagene?:P

 102. Kjære Caroline! Jeg har lest gjennom alle kommentarene dine i dette innlegget, og jeg blir helt satt ut. Jeg skjønner ikke at du klarer å være så sterk, eller at du orker å ta deg tid til å svare alle de bedreviterne. Jeg har alltid trodd og ment at dersom man virkelig bare er ute etter å hjelpe, så sier man ting på en ordentlig måte. Man rakker ikke ned på vedkommende, for å få frem «hjelpen». Jeg er innom bloggen din hver eneste dag, og jeg koser meg med alt av lesestoff!

  STÅ PÅ VIDERE…IKKE LA DEG KNEKKE..Jeg tror faktisk at folk skriver mer dritt fordi du svarer de, at de tror de klarer å komme inn under huden på deg på den måten.

  Jaja, godt å se at du har blitt frisk! Du er absolutt ett forbilde!

 103. Dette må prøves 🙂

 104. Takk for tips! Tror jeg må prøve ut det med å ta baconet i ovnen. 🙂

 105. First of all – Håper du DRITER i alle de ufattelig usaklige kommentarene som florerer.

 106. Folkens? Skal vi ikke bare kristisere Caroline opp og ned i mente, fordi hun ved en feiltakelse skrev feil antall BACONSKIVER?! Gud, jeg får krupp bare ved å lese dette.
  Bra jeg ikke er blogger, jeg hadde nok hunta ned hver og én av disse trangsynte, triste menneskene.

  Jeg lurer på en ting angående lavkarbokostholdet.
  Jeg har hørt om flere som har begynt med dette, og som trives veldig godt – men det har hovedsaklig vært mennesker som har hatt noen kilo de ville bli kvitt.
  Men jeg antar, og håper, at det ikke er tilfellet ditt – så jeg lurer egentlig på hvorfor? 🙂 Jeg har inntrykk av at du har hatt et meget sunt kosthold allerede før lavkarbo, og lurer derfor på hva som var «trekkplasteret» i ditt tilfelle.

  1. Fotballfrue

   Stabilt blodsukker dagen lang, aldri slapp og trøtt på ettermiddagene, null søtsug og bedre metthetsfølelse dagen i gjennom 🙂

   – C

   1. Tusen takk for raskt svar! 🙂 Utrolig kjekt å vite!
    Ha en fortsatt fin dag videre, og håper du har blitt helt frisk!

    Klem

 107. Prøvde din favoritt i dag, smakte herlig! 🙂

 108. Du er tøff som orker skrive om hva du spiser, er helt utrolig så folk henger seg opp i det! :p

  1. må vel gå ann å diskutere? saklig!

   1. Fotballfrue

    Dessverre er det ikke alle som er ute etter å diskutere, Maria :/

    – C

   2. neij, sant det. mange er nok ute etter å bare provosere.

 109. Takk for frokost-tips! Min daglige frokost er relativ lik din. Jeg har imidlertid byttet ut bacon med røkt laks. Jeg legger røkt laks på tallerkenen, deretter tre skiver Norvegia-ost over, så ett kokt egg delt i to, og gjerne persille eller andre urter på toppen. Er dette OK i forhold til LCHF? På forhånd takk for svar 🙂

  1. Fotballfrue

   Høres både bra og godt ut 🙂

   – C

 110. Hoho! Må si jeg ble GREIT underholdt av å lese denne tråden.
  Folk er jammen uvitende her rundt i det norske land? Jeg føler at jeg kan mer enn gjennomsnittet ettersom jeg faktisk har en bachelor grad i matvitenskap til våren, og skal ta master videre.. For å svare på tidligere spørsmål, forskjell på mettet og umettet fett er at mettet fett har en kjemisk struktur for alle binidingene er enkle, mens umettet har en struktur hvor en eller flere av bindingene er doble.

  Så videre til denne usaklige fettdebatten… Mettet fett kan være farlig JA, dette vil si når du spiser mye mer enn du trenger, og eller sitter mye stille/ikke trener.Dette vil si når det blir liggende rundt midjen din eller andre steder på kroppen DA er det farlig. DA kan det øke kolesterolet.

  Man må jo se det i en sammenheng. Caroline har selvfølgelig ikke noe å bekymre seg over(ikke at jeg tror hun gjør det heller). Folk burde lære seg litt mer før de kommer med uvitende utsagn! 🙂

 111. Mettet fett er ikke farlig, men det er heller ikke karbohydrater. Hvorfor ikke heller ha et balansert inntak av begge deler? Jeg har aldri fått ordentlig svar på dette, så lurer veldig nå som jeg har sjangsen til å spørre en som går på LCHF.

  Blir veldig takknemlig for svar. Positivt forresten at du i det hele tatt orker å svare på så kritiske og negative kommentarer. Få bloggere i dag som i det hele tatt svarer på kommentarer. Det er vel greit å si sin mening, men føler det blir så unødvendig og tåpelig når lesere skal rakke ned på bloggeren og komme med så useriøse replikker som ikke kan ha noe annet mål enn å såre andre.

  1. Enig i det du sier… Balansert og fornuftig inntak må jo bare være det beste.

   1. Fotballfrue

    Helt enig, men de gjenstår det å finne ut hva som er riktig balanse. Hvis du prioriterer å få i deg mye fett, for å oppnå alle fordelene med LCHF, kan du ABSOLUTT ikke spise mye karbohydrater. Det er den farligste kombinasjonen du kan ha 🙂

    LCHF hjelper deg til å ha et balansert kosthold, da inntaket av grønnsaker er utrolig viktig. Du får i deg nok fett sånn at kroppen har nok energi, du får i deg proteiner som gjør at musklene bygger seg opp etter for eksempel trening, og du får i deg riktig type karbohydrater som ikke påvirker blodsukkeret 🙂

    – C

   2. Spiser du havregryn? Det er jo et «sunt» karbohydrat som ikke har noen effekt på blodsukkeret:)

   3. Fotballfrue

    Havregryn inneholder mengder med karbohydrater som vil ødelegge et hvert forsøk på å nyttigjøre seg av energien fra fett 🙂

    – C

 112. […] overskriften 2 tips til frokost: LCHF, Skiver fotballfrue Caroline om sin og Lars-Kristians frokostfavoritt. Ganske så fascinerede å […]

 113. KARBOHYDRATER er cellenes og hjernens energilager. Mitokondrier og proteinsyntesen trenger energi til å få kroppen til og fungere, ATP – karbohydrater! Er du syk i hodet?? Ikke rart unge jenter får spiseforstyrrelser vet du.

  Jeg har selv hatt spiseforstyrrelser. Veide 30 kg i en alder av 16 år! Og jeg trente og spiste ikke noe etter trening. Jeg holdt på og DØ.

  1. Fotballfrue

   Kjære deg, du vet at det finnes energi i proteiner og fett også? 😀 I fett er det faktisk dobbelt så mye som i karohydrater. Hvorfor blir folk så friske av LCHF, når karbohydrater er så «viktig»?

   At du veide 30 kg i en alder av 16 år har da fint lite med meg og gjøre, da jeg veier nesten det dobbelte.

   – C

   1. Ingvild

    Hei Caroline.
    Dette er kun ment som en konstruktiv kommentar fra min side, så ikke hogg hodet av meg. Fra en voksen dame til en annen voksen dame.
    Jeg synes du er flink som promoterer en sunn og aktiv livsstil.
    Men du har også mange unge lesere som beundrer deg og vil være som deg.
    Min tenåringskusine kommer nå hjem og nekter å spise vanlig sunn mat.
    Hun nekter å røre potet, pasta, selv ikke hjemmebakt grovt ( som en murstein) brød.
    Fordi hun har lest dette på bloggen din.

    Du er voksen, du har tid og kunnskap til å sette deg inn i hva denne livstilen/dietten innebærer. Det gjør ikke en fjortenåring.
    En fjortenåring ser bare hva du IKKE skal spise og følger ikke opp de andre behovene.
    Så hver så snill å tenk på dette når du legger ut slike innlegg.
    Det er hard nok å være tenåringsfordeldre og tenåring.

   2. Fotballfrue

    Jeg skjønner at dette er vanskelig for deg, og tro meg det er veldig vanskelig for meg også. Jeg er fullstendig klar over at en 14 – åring i de fleste tilfeller ikke ser det store bildet, derfor er jeg svært tydelig på at hvis noen ønsker å endre kosthold på grunn av hva jeg skriver, bør de også lese seg opp på kostholdet via litteratur skrevet av personer med utdannelse innen ernæring eller medisin.

    Jeg har en bred leserskare, fra 12 åringer til 60 år gamle bestemødre, jeg har et like stort ansvar for de eldre som for de yngste. Derfor er det vanskelig for meg å ivareta alles interesser, spesielt når jeg i tillegg må ivareta mine egne og hva jeg står for. Jeg skriver om dette kostholdet med aller beste mening, da jeg mener det er et bedre alternativ enn det «vanlige» norske.

    Hvis det er et stort problem, foreslår jeg at du ber din datter sende meg en mail, så kanskje jeg kan gjøre det litt enklere for dere 🙂

    – C

   3. Kristine

    For en flott konstruktiv kommentar Ingvild og et flott resonnert svar Caroline.

    For å ytre en tanke til deg Ingvild, er jo dette en egnet situasjon å diskutere emnet kosthold, måtehold og lignende med din datter på.
    For eksempel: Be henne lese til seg informasjon og kunnskap for å kunne se saken fra mer enn et perspektiv, altså Carolines blogg.
    Caroline kan jo ikke utdype i det vide og det brede om sitt personlige kosthold. Man har jo i bunn og grunn ansvar for dette selv.

    Jeg ser saken fra begges ståsted og det er et dilemma som jeg tror man kontinuerlig må ta stilling til i dagens samfunn.

    Uansett, veldig fint svar. Det sier mye om deg som blogger at du stiller deg så til rådighet for å hjelpe/gjøre det enklere for Ingvild m/familie.
    Du fikk et stort pluss i boka Caroline!
    Takk for fin, flott og fortsatt inspirerende blogg. Du er ei jente vi heier på 🙂

    Mvh Kristine

   4. Skummelt det der 🙁

 114. Jeg er rystet – at folk kan bare spy ut så mange usaklige kommentarer!! Stå på fotballfrue!!!!!!!!!!!! dette er kun sjalusi og lite kunnskap fra andre! You go girl!!

 115. Jacklinn

  For dere som er litt vågale: frokost: shake ! Innhold: brokkoli,spinat, blåbær og naturell yoghurt! Sunt sunt:)

 116. Isabelle

  Hei Caroline:)

  Har du endret på designet ditt, eller noe? For når jeg prøver å kikke gjennom kommentarfeltet ditt (som forøvrig inneholder en gjeng uvitende og provoserende mennesker), så blir det «smalere og smalere», for hver gang folk svarer hverandre, og til slutt kommer ett og ett ord under hverandre, så hele teksten blir jo evig! Vet du om andre har problemer med dette?

  Jeg elsker tipsene dine om lavkarbo – jeg har virkelig troen på det. Til sommeren flytter jeg hjemmefra, og dette er absolutt noe jeg vurderer sterkt som mitt kosthold, det jeg er redd for er at det er dyrt. Ting fra helsekosten, etc – for en student, hva tror du? Jeg er også med på lavkarbo, da jeg egentlig skulle begynne i januar, men resten av familien var ikke så keen, så jeg bare kutter ut det jeg kan for meg selv (brød, pasta, poteter), også kommer resten senere.
  Elsker mørk sjokolade, så dette kan jeg jo bruke til å «kos», men jeg lurer på en ting til; hva gjør dere med alkohol? Mye er jo rent sukker, som igjen er karbs. Og som regel blir det jo nattmat også. Hamburger uten brød, da eller?

  Sorry for evig kommentar – men du er til stor inspirasjon, og jeg er veldig nysgjerrig på å vite mer, før jeg legger helt om. Kanskje du kunne hatt en egen kategori, med matoppskrifter, og generelt?:)

  1. Jeg er student, og har et lavkarbokosthold. Merker jo at det blir dyrere enn om vi hadde hatt nudler og tomatsuppe til middag, men jeg mener det er verdt å bruke penger på god og næringsrik mat, ettersom du får så utrolig mye igjen for det både nå og senere i livet! Dersom du har studielån og kanskje en deltidsjobb ved siden av, er det absolutt ikke noe problem! 🙂 Hvis du følger litt med, kan du også hamstre kjøttdeig, bacon o.l. når det er på tilbud og fryse ned.

   1. B-Moll

    Om kostnader vill jag påstå att efter en tid (2 månader…) blir portionerna mindre och du äter dig då mätt till samma kostnad som tidigare.
    Førslag på nattmat: linda in en smörklick i en ostskive – smarrigt.

 117. Camilla x

  Hei! Håper du svarer meg (har skrevet over) 🙂 I dag har jeg og mamma bestemt oss for å begynne på LCHF! men hadde vært fint å få svar på det over! Gleder meg til å begynne, vi gjør ikke dette for å gå ned i vekt, fordi det trenger vi ikke, men for å slippe magesmerter, slapphet, trøtthett o.l. 🙂

 118. Jag brukade äta 1 kokt ägg och tre skivor bacon samt en kopp kaffe till frukost. För att öka fettförbränningen bytte jag ut bacon mot 50gr. smör. Tack vare det gick jag ner ca 6kG.

 119. Uff,får vondt av å lese Ingvill sin kommentar! Du burde kanskje skrevet på bloggen din at dette kostholdet ikke skal brukes når man er i vekst,for det skal det IKKE. Ikke si at det skal det Caroline,for det bare skal det ikke! Selv om det har mange fordeler,så er dette best for voksne mennesker.Håper du forstår hva jeg mener,for det er vanskelig for enkelte tenåringer å forstå dette.Som du selv har sagt så har du mange unge lesere,og de vil gjerne være som deg. Det er lett å utvikle en spiseforstyrrelse når man kutter ut enkelte ting av kosten,og det kommer fort ut av kontroll.
  Snakker av erfaring.

  1. Fotballfrue

   Dette kostholdet passer fint til folk i vekst, hvorfor skulle det ikke det? Det eneste man kutter ut på LCHF er jo sukker, og ingen tar skade av det.

   – C

  2. anette: man kutter jo ikke UT noe, man spiser bare mindre av det. Barn i vekst kan fint spise lavkarbo, men de trenger jo ikke å kutte ut like mye som en person som er overvektig og syk av f,eks diabetes.
   Mine barn har ihvertfall ikke vondt av lavkarbo, de er 12, 16 og 17 år gamle.Favorittfrokosten til «minsten» er veldig lik fotballfrues favoritt, ellers så spiser de gjerne egg og bacon på en skive Lindbergbrød. Min sønns kommentar til det:

   – Da holder jeg meg mett helt til lunsj på skolen, og slipper å bli kvalm i gymtimen.

   Har du forresten reflektert over at så mange unge idag kutter ut fett, og hvor ille det kan bli for kroppen å ikke spise fett?

   Her er et innlegg du kan lese, til ettertanke:

   https://lenabeatrice.net/mat-og-helse/sykdommer-og-tilstander/diabetes/lavkarbo-var-losningen/

 120. haha. er glad jeg har naturlig fin kropp og slipper dette stresset. herregud.

  1. Fotballfrue

   Hvilket stress?

   – C

  2. Lavkarbo mat er ikke stress. Jeg lager brød fra bunnen av, og det tar kortere tid enn å dra til butikken og kjøpe et ferdig brød. Det som tar tid er å steke det i ovnen. Altså, generelt så tar lavkarbo mat kort tid å lage, og jeg synes det oftere er enklere å lage enn det kostholdet som er «vanlig». Godt smaker det også;)

 121. Kristine E.

  Jeg slutter aldri å forbause meg over hvor mange som synes det er helt åkei å slenge dritt om andres kosthold! Jeg spiser lavkarbo, men det er det svært få i omgangskretsen min som vet, fordi jeg ikke ORKER å måtte forsvare kostholdet mitt hele tiden. Du er mye mer modig og hardhudet enn meg 🙂

 122. Hei! 🙂
  Jeg bare lurte på en liten ting: Bruker du å ha brød til, eller spiser du det bare sånn? 🙂

 123. Eller glem det 🙂 Jeg så det faktisk nå etter at jeg leste det på nytt!

 124. Har egentlig vært veldig skeptisk til lchf, men nesten så jeg vurderer å prøve det nå 😛 Er ofte sliten, søtsuget er der ofte og føler jeg er sulten hele tiden.. Sååå, imorgen tidlig blir det egg, bacon og majones til frokost! 😀

  1. Fotballfrue

   Sett deg godt inn i det før du starter, og vær tålmodig 🙂

   – C

 125. Blir så oppgitt over folk som uttaler seg om ting de har null peiling på! Ganske flaut å ikke lese seg opp på ett emne før man kommer med påstander syns nå jeg 🙂

  Syns dette så kjempelekkert ut jeg, Caroline!
  Hvis du liker reker er det nydelig å blande inn litt av det med majonesen og ha til egget i stedet for bacon 🙂

  Fortsett å kom med inspirerende lchf oppskrifter, setter så stor pris på det!

 126. Jeg bare visste at du kom til å masse negative og frekke kommentarer på dette innlegget også. Så mye usaklig folk skriver! Hver gang du skriver om trening eller mat, så tar jo folk helt av! Det må jeg si, Caroline, det er virkelig imponerende at du har tålmodighet til å svare på sånne ting. Håper ikke du tar deg nær av det. Man kan jo bli helt nedbrutt av sånne ting.

  Jeg syns det er flott at du skriver dette innlegget, for det er mange som er interesserte i det. Og det er jo nettop derfor du skirver om det, er det ikke?

  Og til dere som bare må skrive piss; hvorfor bruke så mye energi på det? Ok, dere er uenige med Caroline om visse ting, men hun har faktisk ikke spurt om vår mening.

 127. Hei kjære fotballfrue.

  Du må for all del prøve og ikke ta til deg alle disse negative kommentarene(fordi om det er lettere sagt enn gjort). Jeg vil si at du er en stor inspirasjon og motivator, både når det gjelder mote, mat og trening. Syntes du har en super blogg, og kommer med masse flotte tips. Skjønner ikke dere som gidder og komme med forferdelige uttalelser, hva i all verden oppnår dere med dette? Liker dere ikke det dere leser så er jo det opp til dere, men dere trenger ikke rakke ned på andre mennesker av den grunn. Tenk dere to ganger om før dere slenger ut meninger om andre dere ikke kjenner! Maken til barnslig, provoserende og umenneskelig oppførsel!!!

 128. Uff,mange dumme folk desverre. Er de som ikke har peiling som uttaler seg mest ser jeg.Hvis man vil spise lavkarbo brød,rundstykker etc ligger det mange oppskrifter på nett.Nettsiden http://www.lavkarbo.no er helt topp.Forum og MASSE oppskrifter. Det er jo noe å tenke på når man ser besteforeldre generasjonen,de var ikke overvektige og spiste mer fett i maten.Etter at lett bølgen kom på 70-tallet har vi nordmenn aldri vært tjukkere. Lavkarbo er ikke for alle,alle må finne sin vei som passer for dem. Jeg skal ihvertfall gi dette kostholdet en sjangse for merker på kroppen at jeg ikke tåler karbohydrater så godt.Masse magesmerter,oppblåst og leddvondt.
  Stå på Caroline,spis lavkarbo og kos deg du 🙂

 129. Hei Karoline!

  Vil bare si at du har en fin blogg. Mange inspirerende bilder av klær og ikke minst av oppskrifter. Jeg har selv startet på lavkarbo, først og fremst fordi jeg ikke tåler mel. I jakten på oppskrifter uten mel, dukket flere LCHF-blogger opp. Dermed ble jeg introdusert for denne type kosthold, og bestemte meg for å prøve. Siden jeg ikke spiser søtsaker og ikke tåler mel, var disse oppskriftene midt i blinken for meg. Etter å ha lagt om kostholdet mitt føler jeg meg piggere og friskere enn før. Det fungerer for meg, slik som med mange andre. Vi kjenner selv på kroppen hva som fungerer best for oss selv, og derfor synes jeg det er rart at noen er negative til kostholdet du blogger om. Så lenge det fungerer for deg, så er det bra. Og for andre, som for eksempel meg selv, er det godt å kunne få tips til nye oppskrifter.

  Hilsen Marie.

 130. Hei, jeg bare elsker bloggen din, men har et lite spørsmål jeg håper du kan svare på: Hvorfor går du egentlig på lav-karbo diett? Du er jo så tynn, og jeg trodde denne dietten var ment for å slanke seg? Hilsen fast leser 🙂

  1. Fotballfrue

   Dette er ingen diett, men et kosthold. Lavkarbo / høyfett, du erstatter altså karbohydratene med fett, så dette er absolutt ikke slankemat.

   – C

 131. […] om fotballfruen? Hun topper  blogglisten og er en ivrig LCHF spiser. I går la hun ut forslag til LCHF frokoster. Ikke fast leser, men titter innom en gang iblant, og må si jeg er sjokkert over mange av […]

  1. Helt enig! Tror nokk det grønne sjalusimonsteret er ute å lufter seg her i mange inlegg siden fotballfruen er en veltrent, slank og pen dame 🙂
   Begge tomlene opp for bloggen og livstilen hennes 🙂

 132. Hei Karoline.
  Mange fine oppskrifter du har. Ikke bry deg om all kritikken du får angående lavkarbokostholdet ditt. Når man profilerer seg må man jo forvente at man får kommentarer. Og det er mange der ute som ikke gidder å sette seg inn i kosthold og helse. Så bare stå på og spis slik du gjør nå. Det som fungerer i lengden, noe vi som er lavkarboentusiaster vil få erfare med tiden. Holde oss unna sukker og andre hurtige karber.

 133. Stine Brandt

  Hei.
  Slenger inn en oppskrift på lavkarbo ostekake. Den er sinnsyt god, spist den selv, og jeg har hentet oppskriften fra ei veldig god venninnes blogg ( som dessverre ikke lenger er mye brukt)

  Gerds Ostekake

  Bunn:
  250g. grovhakka mandler
  100-150g. romtemperert smør
  – Blandes godt og legges i en papirkledd rund form

  Fyll:
  1 pakke Heistad bringebærgele (1/2 mengde vann)

  – Lag geleen og la den stå og avkjøle

  1 boks seterrømme
  1 pk kremfløte (1/3 l)
  1 pakke Heistad bringebærgele (1/2 mengde vann)(den som er ferdig laget og står til avkjøling)
  1 pk Tine kremost, naturell
  – Rør sammen kremost og rømme til den blir klump-fri
  – Visp kremen.
  Bland så alt sammen, rør forsiktig. Tømmes over bunn. La stå kaldt natta over.

  Kaka totalt inneholder ca 35 karber. Og den er mektig!!!
  **********
  Denne kan også lages i små muffinsformer så en kan ha med seg om en skal i selskap.
  Ha papirformer i en metall muffiinsform så holder de seg finere, frys så muffinsformene og ta de opp når du skal en plass- vreng kaken ut av papiret og WoOOOOla du har også en kake som du kan spise og alle andre rundt deg ikke trenger å syns synd på deg der en sitter uten noe på fatet 🙂

  1. Fotballfrue

   Tusen takk 😀

 134. Disse frokostene ser helt fantastiske ut! 🙂
  De dagene jeg starter med egg og bacon er absolutt de beste! Holder meg god og mett lenge, lite svingninger i energien og jeg overspiser ikke senere utover dagen…

  Stå på! 🙂

 135. Paula/Polleke

  «Ved å gå over på ett fettrikt lavkarbokosthold har tusenvis klart å gjenvinne helsen og funnet ny energi gjennom LCHF metoden. LCHF kost stabiliserer blodsukkeret, og man slipper derfor å være sulten hele tiden, man kan spise godt av god mat samtidig som man går ned i vekt.

  LCHF-kost gjør diabetes 2 pasienter uavhengige av medisiner på kort tid. Dette er et kosthold som i de aller fleste tilfeller hjelper på revmatisme, ADHD, parkinson, ulcerøs colitt, crohns, astma og allergier, fibromyalgi, migrene og en rekke andre sykdommer som kommer av våre moderne matvaner. I tillegg reduserer du risikoen for hjerte og karkomplikasjoner kraftig.»

  Lim inn det til disse tullingene som er redde for fettet sitt. Det finnes ikke forskning på at det er økt fare for hjerte/karsykdommer eller høyere kolesterol hos folk som følger et lavkarbokosthold.

  Folk er så lite opplyste. Du er tøff som gidder å svare de (:

 136. Hvorfor whiner folk om kalorier når det står LCHF? Det er jo faktisk to forskjellige ting..

 137. Blir rent sliten jeg nå. Har lest meg igjennom alle kommentarene til dette innlegget, og må si jeg blir temmelig svett. At det går an å bruke så mye tid, krefter og ikke minst kalorier (! =) ) på å kritisere alt som kan kritiseres! Jeg syns det er rart at enkelte personer her inne som jeg ser skriver gang på gang, absolutt må finne den minste skrivefeil. Altså hallo, for et liv??!

  Som så mange andre har sagt til deg, Caroline, så er det utrolig hvordan du takler alt som kommer inn på siden din uansett om du vil eller ikke. Kan ikke tenke meg hvor slitsomt og ikke minst vanskelig det må være å måtte svare på det samme og det samme til folk som ikke klarer å få faktaene riktig. Jeg har selv en liten blogg, og blir helt frustrert når folk legger igjen unødvendige kommentarer og går til angrep på person. Det syns jeg er lite voksent og veldig barnslig av de som ikke leser alle linjene i innlegget. Selv må jeg si at jeg er fast følger og syns du er veldig voksen og skriver veldig bra i alt du gjør. Det at unge folk leser bloggen din er vel egentlig ikke noe du kan noe for, hvis man skal tenke sånn måtte man stengt internett for veldig mange andre sider som er en million ganger farligere. Ja, jeg vet man må stå til rette for det man skriver, men det gjør du da i aller høyeste grad!

  Usaklige og nødvendige kommentarer er bare så… ja, unødvendig! Hvis det er så ille at dere gidder å bruke tid på å kritisere en fantastisk inspirasjonskilde, da ville jeg revurdert livet mitt og hva jeg bruker fritiden på…

  Vil bare si at du gjør en fantastisk jobb, Caroline, og jeg og min kjære er faste lesere av deg daglig! Du er en utrolig sterk person som takler kritikken med glans, og gir et veldig bra bilde som blogger og livsstilikon, om jeg kan kalle deg det!

  Ha en fantastisk uke! =)

 138. Jeg blir FLAU over å lese alle frekke kommentarene deres, la C være i fred. Hvorfor hakke på andre? Tar du deg selv i å skrive en kommentar som på noen måte kan virke støtende, la være. Hva godt gjør det? Det skal jeg si deg, absolutt INGENTING.
  Takk for meg! Stå på C, du er best! 😉

 139. Liker veldig godt bloggen din 🙂 Jeg la selv om til LCHF kosthold for 4 uker siden, og det fungerer veldig bra. Denne frokosten som det har blitt så stor diskusjon rundt er jo en vanlig LCHF frokost, men det folk bør tenke på at det finnes jo et titalls variasjoner. Ikke alle spsier dette hver dag til frokost, noen spiser middagsrestene sine, lager alt i ett muffinser, rundstykker osv. Hvis man søker finner man masse deilige oppskrifter og man kan variere 🙂 Selv er jeg også veldig fornøyd med egg og bacon eller kokte egg med majones og en dobbelespresso med en svær dæsj fløteskvett oppi -det metter leeenge!

  Lenger opp skriver Caroline at hun stort sett spiser mellom 50 og 100 gram karbohydrater daglig. Utifra definisjonene til LCHF kosthold ligger hun da et sted mellom øvre grense/liberalt LCHF kosthold. Et normalt LCHF kosthold tilsvarer maksimalt 25 gram karbohydrater daglig og ett strengt LCHF kosthold tilsvarer maksimalt 10 gram karbohydrater daglig. Så slapp av folkens, hun vet nok hva hun driver med og bruker ikke LCHF for å gå ned i vekt, men pga alle de andre gode fordelene 🙂

  Selv har jeg fått finere/renere hud, stabilt blodsukker og søtsuget er borte etter at jeg endret til dette kostholdet. Har også gått noen kg ned, men det er ikke hovedgrunnen for at jeg har endret til dette kostholdet. Så alle som kritiserer dette kostholdet bør sette seg inn i hva dette er for noe før de kommer med kritikk 🙂

  Håper du legger ut flere oppskrifter Caroline 🙂

 140. skal prøves! men, kan man droppe bacon og majones? finnes det evt. andre alternativer?

  1. Fotballfrue

   Du kan selvfølgelig droppe dette, men det er fine fettkilder, spesielt bacon – og poenget er å få i seg energi fra fett. Kanskje avocado og rømme / tyrkisk yoghurt kan være et alternativ?

   – C

 141. Hei!
  Du ser så tynn ut! Jeg er 17 år og veier 42,8 kilo, synes du det er mye?

  1. Fotballfrue

   Dersom du synes jeg ser tynn ut,kan jeg fortelle deg at du veier veldig mye mindre enn meg. Vekt må også sees i forhold til høyde,og for meg virker det som at vekten din er altfor lav.

   – C

 142. Health…

  […]2 tips til frokosten: LCHF « Fotballfrue[…]…

 143. Hei!
  Jeg må si jeg tenkte mange av de tankene andre har delt ovenfor, med at dette er alt for lite. Men synes Lars Kristian sin favoritt frokost så veldig fristendes ut og bestemte meg for å prøve det. Jeg er en person som ikke legger på meg, men spiser veldig mye og er glad i å trene. Så jeg tenkte at den får jeg ned uten noe problem. Det er ufattelig mettendes, mer enn du tror når du leser det. Så etter å ha pressa i meg frokosten er jeg veldig mett. Så Caroline har helt rett, etter min mening. Det er faktisk nok. Kanskje man selv bør prøve det før man uttaler seg? Du har mange bra oppskrifter!!!Fortsett slik:)

 144. Hei!

  Må bare få si…: LCHF lenge leve!!!
  Kjempe tips du kommer med – takk for at du deler dem med oss:)
  Bare så synd du virkelig må svare på enkelte uvitne uttalelser her. Hvem kan bevise at mettet fett er usunt – anyone??

  Stå på Caroline!

  1. Fotballfrue

   Så bra at du liker lchf, bedre mat skal man lete lenge etter 😉

   – C

 145. […]  2 tips til frokosten – Fotballfrue.no […]

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *