2 tips til frokosten: LCHF

Jeg får ofte spørsmål om hva jeg spiser til frokost, så jeg tenkte å tipse dere om to forskjellige varianter; min favoritt og Lars-Kristians favoritt. Müslitipset mitt har dere jo allerede fått – oppskriften på den finner du her.

Til Carolines favorittfrokost trenger du:

 • 1 egg
 • majones
 • salt
 • bacon

Slik gjør du:

Kok egget i 7-8 minutter, og skyll det i kaldt vann. La det hvile før du skreller det. Del det i to, og ha over en god del majones sammen med litt salt. Som tilbehør er det utrolig godt med bacon.

Tips til deg med dårlig tid på morningen: stek baconet i ovnen på 200 grader i ca. 10-15 minutter (avhengig av hvor sprøtt du liker det), så sparer du tid.

Til Lars-Kristians favorittfrokost trenger du:

 • smør til steking – ekte meierismør
 • 2 egg
 • ost
 • skinke
 • majones

Slik gjør du:

Smelt smør i en stekepanne, og stek ett eller to egg (avhengig av hvor sulten du er)

Lag hull på plommen, og pass på at egget ikke flyter for mye utover – det skal ligne en liten brødskive. Ha over noen skiver gulost. .

. . og la det smelte litt over eggebrødskiven.

Deretter har du pålegg over, som for eksempel skinke og majones, sammen med noen skiver bacon.

Begge disse variantene smaker utrolig godt, Lars-Kristians favoritt er bare litt mektigere og tar litt lenger tid enn min favoritt. Dersom jeg spiser eggebrødskive holder det med ett egg (MED pålegg), og noen skiver bacon. Da er jeg mett utrolig lenge.

Håper det smaker ♥

391 kommentarer

 1. Ser godt ut hvertfall, selvom man har et lavkarbo-kosthold eller ikke =))

 2. Hei!

  Jeg og samboeren min lagde Lars Christians yndling nå! Så skal vi lage din i morgen hihi 😀
  Det var sykt godt! Digger at du kommer med slike tips! =D

  Men du, jeg har lyst å lage den muslien din også! Men hvor finner jeg alle de ulike nøtteslagene?:P

 3. Kjære Caroline! Jeg har lest gjennom alle kommentarene dine i dette innlegget, og jeg blir helt satt ut. Jeg skjønner ikke at du klarer å være så sterk, eller at du orker å ta deg tid til å svare alle de bedreviterne. Jeg har alltid trodd og ment at dersom man virkelig bare er ute etter å hjelpe, så sier man ting på en ordentlig måte. Man rakker ikke ned på vedkommende, for å få frem «hjelpen». Jeg er innom bloggen din hver eneste dag, og jeg koser meg med alt av lesestoff!

  STÅ PÅ VIDERE…IKKE LA DEG KNEKKE..Jeg tror faktisk at folk skriver mer dritt fordi du svarer de, at de tror de klarer å komme inn under huden på deg på den måten.

  Jaja, godt å se at du har blitt frisk! Du er absolutt ett forbilde!

 4. Dette må prøves 🙂

 5. Takk for tips! Tror jeg må prøve ut det med å ta baconet i ovnen. 🙂

 6. First of all – Håper du DRITER i alle de ufattelig usaklige kommentarene som florerer.

 7. Folkens? Skal vi ikke bare kristisere Caroline opp og ned i mente, fordi hun ved en feiltakelse skrev feil antall BACONSKIVER?! Gud, jeg får krupp bare ved å lese dette.
  Bra jeg ikke er blogger, jeg hadde nok hunta ned hver og én av disse trangsynte, triste menneskene.

  Jeg lurer på en ting angående lavkarbokostholdet.
  Jeg har hørt om flere som har begynt med dette, og som trives veldig godt – men det har hovedsaklig vært mennesker som har hatt noen kilo de ville bli kvitt.
  Men jeg antar, og håper, at det ikke er tilfellet ditt – så jeg lurer egentlig på hvorfor? 🙂 Jeg har inntrykk av at du har hatt et meget sunt kosthold allerede før lavkarbo, og lurer derfor på hva som var «trekkplasteret» i ditt tilfelle.

  1. Fotballfrue

   Stabilt blodsukker dagen lang, aldri slapp og trøtt på ettermiddagene, null søtsug og bedre metthetsfølelse dagen i gjennom 🙂

   – C

   1. Tusen takk for raskt svar! 🙂 Utrolig kjekt å vite!
    Ha en fortsatt fin dag videre, og håper du har blitt helt frisk!

    Klem

 8. Prøvde din favoritt i dag, smakte herlig! 🙂

 9. Du er tøff som orker skrive om hva du spiser, er helt utrolig så folk henger seg opp i det! :p

  1. må vel gå ann å diskutere? saklig!

   1. Fotballfrue

    Dessverre er det ikke alle som er ute etter å diskutere, Maria :/

    – C

   2. neij, sant det. mange er nok ute etter å bare provosere.

 10. Takk for frokost-tips! Min daglige frokost er relativ lik din. Jeg har imidlertid byttet ut bacon med røkt laks. Jeg legger røkt laks på tallerkenen, deretter tre skiver Norvegia-ost over, så ett kokt egg delt i to, og gjerne persille eller andre urter på toppen. Er dette OK i forhold til LCHF? På forhånd takk for svar 🙂

  1. Fotballfrue

   Høres både bra og godt ut 🙂

   – C

 11. Hoho! Må si jeg ble GREIT underholdt av å lese denne tråden.
  Folk er jammen uvitende her rundt i det norske land? Jeg føler at jeg kan mer enn gjennomsnittet ettersom jeg faktisk har en bachelor grad i matvitenskap til våren, og skal ta master videre.. For å svare på tidligere spørsmål, forskjell på mettet og umettet fett er at mettet fett har en kjemisk struktur for alle binidingene er enkle, mens umettet har en struktur hvor en eller flere av bindingene er doble.

  Så videre til denne usaklige fettdebatten… Mettet fett kan være farlig JA, dette vil si når du spiser mye mer enn du trenger, og eller sitter mye stille/ikke trener.Dette vil si når det blir liggende rundt midjen din eller andre steder på kroppen DA er det farlig. DA kan det øke kolesterolet.

  Man må jo se det i en sammenheng. Caroline har selvfølgelig ikke noe å bekymre seg over(ikke at jeg tror hun gjør det heller). Folk burde lære seg litt mer før de kommer med uvitende utsagn! 🙂

 12. Mettet fett er ikke farlig, men det er heller ikke karbohydrater. Hvorfor ikke heller ha et balansert inntak av begge deler? Jeg har aldri fått ordentlig svar på dette, så lurer veldig nå som jeg har sjangsen til å spørre en som går på LCHF.

  Blir veldig takknemlig for svar. Positivt forresten at du i det hele tatt orker å svare på så kritiske og negative kommentarer. Få bloggere i dag som i det hele tatt svarer på kommentarer. Det er vel greit å si sin mening, men føler det blir så unødvendig og tåpelig når lesere skal rakke ned på bloggeren og komme med så useriøse replikker som ikke kan ha noe annet mål enn å såre andre.

  1. Enig i det du sier… Balansert og fornuftig inntak må jo bare være det beste.

   1. Fotballfrue

    Helt enig, men de gjenstår det å finne ut hva som er riktig balanse. Hvis du prioriterer å få i deg mye fett, for å oppnå alle fordelene med LCHF, kan du ABSOLUTT ikke spise mye karbohydrater. Det er den farligste kombinasjonen du kan ha 🙂

    LCHF hjelper deg til å ha et balansert kosthold, da inntaket av grønnsaker er utrolig viktig. Du får i deg nok fett sånn at kroppen har nok energi, du får i deg proteiner som gjør at musklene bygger seg opp etter for eksempel trening, og du får i deg riktig type karbohydrater som ikke påvirker blodsukkeret 🙂

    – C

   2. Spiser du havregryn? Det er jo et «sunt» karbohydrat som ikke har noen effekt på blodsukkeret:)

   3. Fotballfrue

    Havregryn inneholder mengder med karbohydrater som vil ødelegge et hvert forsøk på å nyttigjøre seg av energien fra fett 🙂

    – C

 13. […] overskriften 2 tips til frokost: LCHF, Skiver fotballfrue Caroline om sin og Lars-Kristians frokostfavoritt. Ganske så fascinerede å […]

 14. KARBOHYDRATER er cellenes og hjernens energilager. Mitokondrier og proteinsyntesen trenger energi til å få kroppen til og fungere, ATP – karbohydrater! Er du syk i hodet?? Ikke rart unge jenter får spiseforstyrrelser vet du.

  Jeg har selv hatt spiseforstyrrelser. Veide 30 kg i en alder av 16 år! Og jeg trente og spiste ikke noe etter trening. Jeg holdt på og DØ.

  1. Fotballfrue

   Kjære deg, du vet at det finnes energi i proteiner og fett også? 😀 I fett er det faktisk dobbelt så mye som i karohydrater. Hvorfor blir folk så friske av LCHF, når karbohydrater er så «viktig»?

   At du veide 30 kg i en alder av 16 år har da fint lite med meg og gjøre, da jeg veier nesten det dobbelte.

   – C

   1. Ingvild

    Hei Caroline.
    Dette er kun ment som en konstruktiv kommentar fra min side, så ikke hogg hodet av meg. Fra en voksen dame til en annen voksen dame.
    Jeg synes du er flink som promoterer en sunn og aktiv livsstil.
    Men du har også mange unge lesere som beundrer deg og vil være som deg.
    Min tenåringskusine kommer nå hjem og nekter å spise vanlig sunn mat.
    Hun nekter å røre potet, pasta, selv ikke hjemmebakt grovt ( som en murstein) brød.
    Fordi hun har lest dette på bloggen din.

    Du er voksen, du har tid og kunnskap til å sette deg inn i hva denne livstilen/dietten innebærer. Det gjør ikke en fjortenåring.
    En fjortenåring ser bare hva du IKKE skal spise og følger ikke opp de andre behovene.
    Så hver så snill å tenk på dette når du legger ut slike innlegg.
    Det er hard nok å være tenåringsfordeldre og tenåring.

   2. Fotballfrue

    Jeg skjønner at dette er vanskelig for deg, og tro meg det er veldig vanskelig for meg også. Jeg er fullstendig klar over at en 14 – åring i de fleste tilfeller ikke ser det store bildet, derfor er jeg svært tydelig på at hvis noen ønsker å endre kosthold på grunn av hva jeg skriver, bør de også lese seg opp på kostholdet via litteratur skrevet av personer med utdannelse innen ernæring eller medisin.

    Jeg har en bred leserskare, fra 12 åringer til 60 år gamle bestemødre, jeg har et like stort ansvar for de eldre som for de yngste. Derfor er det vanskelig for meg å ivareta alles interesser, spesielt når jeg i tillegg må ivareta mine egne og hva jeg står for. Jeg skriver om dette kostholdet med aller beste mening, da jeg mener det er et bedre alternativ enn det «vanlige» norske.

    Hvis det er et stort problem, foreslår jeg at du ber din datter sende meg en mail, så kanskje jeg kan gjøre det litt enklere for dere 🙂

    – C

   3. Kristine

    For en flott konstruktiv kommentar Ingvild og et flott resonnert svar Caroline.

    For å ytre en tanke til deg Ingvild, er jo dette en egnet situasjon å diskutere emnet kosthold, måtehold og lignende med din datter på.
    For eksempel: Be henne lese til seg informasjon og kunnskap for å kunne se saken fra mer enn et perspektiv, altså Carolines blogg.
    Caroline kan jo ikke utdype i det vide og det brede om sitt personlige kosthold. Man har jo i bunn og grunn ansvar for dette selv.

    Jeg ser saken fra begges ståsted og det er et dilemma som jeg tror man kontinuerlig må ta stilling til i dagens samfunn.

    Uansett, veldig fint svar. Det sier mye om deg som blogger at du stiller deg så til rådighet for å hjelpe/gjøre det enklere for Ingvild m/familie.
    Du fikk et stort pluss i boka Caroline!
    Takk for fin, flott og fortsatt inspirerende blogg. Du er ei jente vi heier på 🙂

    Mvh Kristine

   4. Skummelt det der 🙁

 15. Jeg er rystet – at folk kan bare spy ut så mange usaklige kommentarer!! Stå på fotballfrue!!!!!!!!!!!! dette er kun sjalusi og lite kunnskap fra andre! You go girl!!

 16. Jacklinn

  For dere som er litt vågale: frokost: shake ! Innhold: brokkoli,spinat, blåbær og naturell yoghurt! Sunt sunt:)

 17. Isabelle

  Hei Caroline:)

  Har du endret på designet ditt, eller noe? For når jeg prøver å kikke gjennom kommentarfeltet ditt (som forøvrig inneholder en gjeng uvitende og provoserende mennesker), så blir det «smalere og smalere», for hver gang folk svarer hverandre, og til slutt kommer ett og ett ord under hverandre, så hele teksten blir jo evig! Vet du om andre har problemer med dette?

  Jeg elsker tipsene dine om lavkarbo – jeg har virkelig troen på det. Til sommeren flytter jeg hjemmefra, og dette er absolutt noe jeg vurderer sterkt som mitt kosthold, det jeg er redd for er at det er dyrt. Ting fra helsekosten, etc – for en student, hva tror du? Jeg er også med på lavkarbo, da jeg egentlig skulle begynne i januar, men resten av familien var ikke så keen, så jeg bare kutter ut det jeg kan for meg selv (brød, pasta, poteter), også kommer resten senere.
  Elsker mørk sjokolade, så dette kan jeg jo bruke til å «kos», men jeg lurer på en ting til; hva gjør dere med alkohol? Mye er jo rent sukker, som igjen er karbs. Og som regel blir det jo nattmat også. Hamburger uten brød, da eller?

  Sorry for evig kommentar – men du er til stor inspirasjon, og jeg er veldig nysgjerrig på å vite mer, før jeg legger helt om. Kanskje du kunne hatt en egen kategori, med matoppskrifter, og generelt?:)

  1. Jeg er student, og har et lavkarbokosthold. Merker jo at det blir dyrere enn om vi hadde hatt nudler og tomatsuppe til middag, men jeg mener det er verdt å bruke penger på god og næringsrik mat, ettersom du får så utrolig mye igjen for det både nå og senere i livet! Dersom du har studielån og kanskje en deltidsjobb ved siden av, er det absolutt ikke noe problem! 🙂 Hvis du følger litt med, kan du også hamstre kjøttdeig, bacon o.l. når det er på tilbud og fryse ned.

   1. B-Moll

    Om kostnader vill jag påstå att efter en tid (2 månader…) blir portionerna mindre och du äter dig då mätt till samma kostnad som tidigare.
    Førslag på nattmat: linda in en smörklick i en ostskive – smarrigt.

 18. Camilla x

  Hei! Håper du svarer meg (har skrevet over) 🙂 I dag har jeg og mamma bestemt oss for å begynne på LCHF! men hadde vært fint å få svar på det over! Gleder meg til å begynne, vi gjør ikke dette for å gå ned i vekt, fordi det trenger vi ikke, men for å slippe magesmerter, slapphet, trøtthett o.l. 🙂

 19. Jag brukade äta 1 kokt ägg och tre skivor bacon samt en kopp kaffe till frukost. För att öka fettförbränningen bytte jag ut bacon mot 50gr. smör. Tack vare det gick jag ner ca 6kG.

 20. Uff,får vondt av å lese Ingvill sin kommentar! Du burde kanskje skrevet på bloggen din at dette kostholdet ikke skal brukes når man er i vekst,for det skal det IKKE. Ikke si at det skal det Caroline,for det bare skal det ikke! Selv om det har mange fordeler,så er dette best for voksne mennesker.Håper du forstår hva jeg mener,for det er vanskelig for enkelte tenåringer å forstå dette.Som du selv har sagt så har du mange unge lesere,og de vil gjerne være som deg. Det er lett å utvikle en spiseforstyrrelse når man kutter ut enkelte ting av kosten,og det kommer fort ut av kontroll.
  Snakker av erfaring.

  1. Fotballfrue

   Dette kostholdet passer fint til folk i vekst, hvorfor skulle det ikke det? Det eneste man kutter ut på LCHF er jo sukker, og ingen tar skade av det.

   – C

  2. anette: man kutter jo ikke UT noe, man spiser bare mindre av det. Barn i vekst kan fint spise lavkarbo, men de trenger jo ikke å kutte ut like mye som en person som er overvektig og syk av f,eks diabetes.
   Mine barn har ihvertfall ikke vondt av lavkarbo, de er 12, 16 og 17 år gamle.Favorittfrokosten til «minsten» er veldig lik fotballfrues favoritt, ellers så spiser de gjerne egg og bacon på en skive Lindbergbrød. Min sønns kommentar til det:

   – Da holder jeg meg mett helt til lunsj på skolen, og slipper å bli kvalm i gymtimen.

   Har du forresten reflektert over at så mange unge idag kutter ut fett, og hvor ille det kan bli for kroppen å ikke spise fett?

   Her er et innlegg du kan lese, til ettertanke:

   http://lenabeatrice.net/mat-og-helse/sykdommer-og-tilstander/diabetes/lavkarbo-var-losningen/

 21. haha. er glad jeg har naturlig fin kropp og slipper dette stresset. herregud.

  1. Fotballfrue

   Hvilket stress?

   – C

  2. Lavkarbo mat er ikke stress. Jeg lager brød fra bunnen av, og det tar kortere tid enn å dra til butikken og kjøpe et ferdig brød. Det som tar tid er å steke det i ovnen. Altså, generelt så tar lavkarbo mat kort tid å lage, og jeg synes det oftere er enklere å lage enn det kostholdet som er «vanlig». Godt smaker det også;)

 22. Kristine E.

  Jeg slutter aldri å forbause meg over hvor mange som synes det er helt åkei å slenge dritt om andres kosthold! Jeg spiser lavkarbo, men det er det svært få i omgangskretsen min som vet, fordi jeg ikke ORKER å måtte forsvare kostholdet mitt hele tiden. Du er mye mer modig og hardhudet enn meg 🙂

 23. Hei! 🙂
  Jeg bare lurte på en liten ting: Bruker du å ha brød til, eller spiser du det bare sånn? 🙂

 24. Eller glem det 🙂 Jeg så det faktisk nå etter at jeg leste det på nytt!

 25. Har egentlig vært veldig skeptisk til lchf, men nesten så jeg vurderer å prøve det nå 😛 Er ofte sliten, søtsuget er der ofte og føler jeg er sulten hele tiden.. Sååå, imorgen tidlig blir det egg, bacon og majones til frokost! 😀

  1. Fotballfrue

   Sett deg godt inn i det før du starter, og vær tålmodig 🙂

   – C

 26. Blir så oppgitt over folk som uttaler seg om ting de har null peiling på! Ganske flaut å ikke lese seg opp på ett emne før man kommer med påstander syns nå jeg 🙂

  Syns dette så kjempelekkert ut jeg, Caroline!
  Hvis du liker reker er det nydelig å blande inn litt av det med majonesen og ha til egget i stedet for bacon 🙂

  Fortsett å kom med inspirerende lchf oppskrifter, setter så stor pris på det!

 27. Jeg bare visste at du kom til å masse negative og frekke kommentarer på dette innlegget også. Så mye usaklig folk skriver! Hver gang du skriver om trening eller mat, så tar jo folk helt av! Det må jeg si, Caroline, det er virkelig imponerende at du har tålmodighet til å svare på sånne ting. Håper ikke du tar deg nær av det. Man kan jo bli helt nedbrutt av sånne ting.

  Jeg syns det er flott at du skriver dette innlegget, for det er mange som er interesserte i det. Og det er jo nettop derfor du skirver om det, er det ikke?

  Og til dere som bare må skrive piss; hvorfor bruke så mye energi på det? Ok, dere er uenige med Caroline om visse ting, men hun har faktisk ikke spurt om vår mening.

 28. Hei kjære fotballfrue.

  Du må for all del prøve og ikke ta til deg alle disse negative kommentarene(fordi om det er lettere sagt enn gjort). Jeg vil si at du er en stor inspirasjon og motivator, både når det gjelder mote, mat og trening. Syntes du har en super blogg, og kommer med masse flotte tips. Skjønner ikke dere som gidder og komme med forferdelige uttalelser, hva i all verden oppnår dere med dette? Liker dere ikke det dere leser så er jo det opp til dere, men dere trenger ikke rakke ned på andre mennesker av den grunn. Tenk dere to ganger om før dere slenger ut meninger om andre dere ikke kjenner! Maken til barnslig, provoserende og umenneskelig oppførsel!!!

 29. Uff,mange dumme folk desverre. Er de som ikke har peiling som uttaler seg mest ser jeg.Hvis man vil spise lavkarbo brød,rundstykker etc ligger det mange oppskrifter på nett.Nettsiden http://www.lavkarbo.no er helt topp.Forum og MASSE oppskrifter. Det er jo noe å tenke på når man ser besteforeldre generasjonen,de var ikke overvektige og spiste mer fett i maten.Etter at lett bølgen kom på 70-tallet har vi nordmenn aldri vært tjukkere. Lavkarbo er ikke for alle,alle må finne sin vei som passer for dem. Jeg skal ihvertfall gi dette kostholdet en sjangse for merker på kroppen at jeg ikke tåler karbohydrater så godt.Masse magesmerter,oppblåst og leddvondt.
  Stå på Caroline,spis lavkarbo og kos deg du 🙂

 30. Hei Karoline!

  Vil bare si at du har en fin blogg. Mange inspirerende bilder av klær og ikke minst av oppskrifter. Jeg har selv startet på lavkarbo, først og fremst fordi jeg ikke tåler mel. I jakten på oppskrifter uten mel, dukket flere LCHF-blogger opp. Dermed ble jeg introdusert for denne type kosthold, og bestemte meg for å prøve. Siden jeg ikke spiser søtsaker og ikke tåler mel, var disse oppskriftene midt i blinken for meg. Etter å ha lagt om kostholdet mitt føler jeg meg piggere og friskere enn før. Det fungerer for meg, slik som med mange andre. Vi kjenner selv på kroppen hva som fungerer best for oss selv, og derfor synes jeg det er rart at noen er negative til kostholdet du blogger om. Så lenge det fungerer for deg, så er det bra. Og for andre, som for eksempel meg selv, er det godt å kunne få tips til nye oppskrifter.

  Hilsen Marie.

 31. Hei, jeg bare elsker bloggen din, men har et lite spørsmål jeg håper du kan svare på: Hvorfor går du egentlig på lav-karbo diett? Du er jo så tynn, og jeg trodde denne dietten var ment for å slanke seg? Hilsen fast leser 🙂

  1. Fotballfrue

   Dette er ingen diett, men et kosthold. Lavkarbo / høyfett, du erstatter altså karbohydratene med fett, så dette er absolutt ikke slankemat.

   – C

 32. […] om fotballfruen? Hun topper  blogglisten og er en ivrig LCHF spiser. I går la hun ut forslag til LCHF frokoster. Ikke fast leser, men titter innom en gang iblant, og må si jeg er sjokkert over mange av […]

  1. Helt enig! Tror nokk det grønne sjalusimonsteret er ute å lufter seg her i mange inlegg siden fotballfruen er en veltrent, slank og pen dame 🙂
   Begge tomlene opp for bloggen og livstilen hennes 🙂

 33. Hei Karoline.
  Mange fine oppskrifter du har. Ikke bry deg om all kritikken du får angående lavkarbokostholdet ditt. Når man profilerer seg må man jo forvente at man får kommentarer. Og det er mange der ute som ikke gidder å sette seg inn i kosthold og helse. Så bare stå på og spis slik du gjør nå. Det som fungerer i lengden, noe vi som er lavkarboentusiaster vil få erfare med tiden. Holde oss unna sukker og andre hurtige karber.

 34. Stine Brandt

  Hei.
  Slenger inn en oppskrift på lavkarbo ostekake. Den er sinnsyt god, spist den selv, og jeg har hentet oppskriften fra ei veldig god venninnes blogg ( som dessverre ikke lenger er mye brukt)

  Gerds Ostekake

  Bunn:
  250g. grovhakka mandler
  100-150g. romtemperert smør
  – Blandes godt og legges i en papirkledd rund form

  Fyll:
  1 pakke Heistad bringebærgele (1/2 mengde vann)

  – Lag geleen og la den stå og avkjøle

  1 boks seterrømme
  1 pk kremfløte (1/3 l)
  1 pakke Heistad bringebærgele (1/2 mengde vann)(den som er ferdig laget og står til avkjøling)
  1 pk Tine kremost, naturell
  – Rør sammen kremost og rømme til den blir klump-fri
  – Visp kremen.
  Bland så alt sammen, rør forsiktig. Tømmes over bunn. La stå kaldt natta over.

  Kaka totalt inneholder ca 35 karber. Og den er mektig!!!
  **********
  Denne kan også lages i små muffinsformer så en kan ha med seg om en skal i selskap.
  Ha papirformer i en metall muffiinsform så holder de seg finere, frys så muffinsformene og ta de opp når du skal en plass- vreng kaken ut av papiret og WoOOOOla du har også en kake som du kan spise og alle andre rundt deg ikke trenger å syns synd på deg der en sitter uten noe på fatet 🙂

  1. Fotballfrue

   Tusen takk 😀

 35. Disse frokostene ser helt fantastiske ut! 🙂
  De dagene jeg starter med egg og bacon er absolutt de beste! Holder meg god og mett lenge, lite svingninger i energien og jeg overspiser ikke senere utover dagen…

  Stå på! 🙂

 36. Paula/Polleke

  «Ved å gå over på ett fettrikt lavkarbokosthold har tusenvis klart å gjenvinne helsen og funnet ny energi gjennom LCHF metoden. LCHF kost stabiliserer blodsukkeret, og man slipper derfor å være sulten hele tiden, man kan spise godt av god mat samtidig som man går ned i vekt.

  LCHF-kost gjør diabetes 2 pasienter uavhengige av medisiner på kort tid. Dette er et kosthold som i de aller fleste tilfeller hjelper på revmatisme, ADHD, parkinson, ulcerøs colitt, crohns, astma og allergier, fibromyalgi, migrene og en rekke andre sykdommer som kommer av våre moderne matvaner. I tillegg reduserer du risikoen for hjerte og karkomplikasjoner kraftig.»

  Lim inn det til disse tullingene som er redde for fettet sitt. Det finnes ikke forskning på at det er økt fare for hjerte/karsykdommer eller høyere kolesterol hos folk som følger et lavkarbokosthold.

  Folk er så lite opplyste. Du er tøff som gidder å svare de (:

 37. Hvorfor whiner folk om kalorier når det står LCHF? Det er jo faktisk to forskjellige ting..

 38. Blir rent sliten jeg nå. Har lest meg igjennom alle kommentarene til dette innlegget, og må si jeg blir temmelig svett. At det går an å bruke så mye tid, krefter og ikke minst kalorier (! =) ) på å kritisere alt som kan kritiseres! Jeg syns det er rart at enkelte personer her inne som jeg ser skriver gang på gang, absolutt må finne den minste skrivefeil. Altså hallo, for et liv??!

  Som så mange andre har sagt til deg, Caroline, så er det utrolig hvordan du takler alt som kommer inn på siden din uansett om du vil eller ikke. Kan ikke tenke meg hvor slitsomt og ikke minst vanskelig det må være å måtte svare på det samme og det samme til folk som ikke klarer å få faktaene riktig. Jeg har selv en liten blogg, og blir helt frustrert når folk legger igjen unødvendige kommentarer og går til angrep på person. Det syns jeg er lite voksent og veldig barnslig av de som ikke leser alle linjene i innlegget. Selv må jeg si at jeg er fast følger og syns du er veldig voksen og skriver veldig bra i alt du gjør. Det at unge folk leser bloggen din er vel egentlig ikke noe du kan noe for, hvis man skal tenke sånn måtte man stengt internett for veldig mange andre sider som er en million ganger farligere. Ja, jeg vet man må stå til rette for det man skriver, men det gjør du da i aller høyeste grad!

  Usaklige og nødvendige kommentarer er bare så… ja, unødvendig! Hvis det er så ille at dere gidder å bruke tid på å kritisere en fantastisk inspirasjonskilde, da ville jeg revurdert livet mitt og hva jeg bruker fritiden på…

  Vil bare si at du gjør en fantastisk jobb, Caroline, og jeg og min kjære er faste lesere av deg daglig! Du er en utrolig sterk person som takler kritikken med glans, og gir et veldig bra bilde som blogger og livsstilikon, om jeg kan kalle deg det!

  Ha en fantastisk uke! =)

 39. Jeg blir FLAU over å lese alle frekke kommentarene deres, la C være i fred. Hvorfor hakke på andre? Tar du deg selv i å skrive en kommentar som på noen måte kan virke støtende, la være. Hva godt gjør det? Det skal jeg si deg, absolutt INGENTING.
  Takk for meg! Stå på C, du er best! 😉

 40. Liker veldig godt bloggen din 🙂 Jeg la selv om til LCHF kosthold for 4 uker siden, og det fungerer veldig bra. Denne frokosten som det har blitt så stor diskusjon rundt er jo en vanlig LCHF frokost, men det folk bør tenke på at det finnes jo et titalls variasjoner. Ikke alle spsier dette hver dag til frokost, noen spiser middagsrestene sine, lager alt i ett muffinser, rundstykker osv. Hvis man søker finner man masse deilige oppskrifter og man kan variere 🙂 Selv er jeg også veldig fornøyd med egg og bacon eller kokte egg med majones og en dobbelespresso med en svær dæsj fløteskvett oppi -det metter leeenge!

  Lenger opp skriver Caroline at hun stort sett spiser mellom 50 og 100 gram karbohydrater daglig. Utifra definisjonene til LCHF kosthold ligger hun da et sted mellom øvre grense/liberalt LCHF kosthold. Et normalt LCHF kosthold tilsvarer maksimalt 25 gram karbohydrater daglig og ett strengt LCHF kosthold tilsvarer maksimalt 10 gram karbohydrater daglig. Så slapp av folkens, hun vet nok hva hun driver med og bruker ikke LCHF for å gå ned i vekt, men pga alle de andre gode fordelene 🙂

  Selv har jeg fått finere/renere hud, stabilt blodsukker og søtsuget er borte etter at jeg endret til dette kostholdet. Har også gått noen kg ned, men det er ikke hovedgrunnen for at jeg har endret til dette kostholdet. Så alle som kritiserer dette kostholdet bør sette seg inn i hva dette er for noe før de kommer med kritikk 🙂

  Håper du legger ut flere oppskrifter Caroline 🙂

 41. skal prøves! men, kan man droppe bacon og majones? finnes det evt. andre alternativer?

  1. Fotballfrue

   Du kan selvfølgelig droppe dette, men det er fine fettkilder, spesielt bacon – og poenget er å få i seg energi fra fett. Kanskje avocado og rømme / tyrkisk yoghurt kan være et alternativ?

   – C

 42. Hei!
  Du ser så tynn ut! Jeg er 17 år og veier 42,8 kilo, synes du det er mye?

  1. Fotballfrue

   Dersom du synes jeg ser tynn ut,kan jeg fortelle deg at du veier veldig mye mindre enn meg. Vekt må også sees i forhold til høyde,og for meg virker det som at vekten din er altfor lav.

   – C

 43. Health…

  […]2 tips til frokosten: LCHF « Fotballfrue[…]…

 44. Hei!
  Jeg må si jeg tenkte mange av de tankene andre har delt ovenfor, med at dette er alt for lite. Men synes Lars Kristian sin favoritt frokost så veldig fristendes ut og bestemte meg for å prøve det. Jeg er en person som ikke legger på meg, men spiser veldig mye og er glad i å trene. Så jeg tenkte at den får jeg ned uten noe problem. Det er ufattelig mettendes, mer enn du tror når du leser det. Så etter å ha pressa i meg frokosten er jeg veldig mett. Så Caroline har helt rett, etter min mening. Det er faktisk nok. Kanskje man selv bør prøve det før man uttaler seg? Du har mange bra oppskrifter!!!Fortsett slik:)

 45. Hei!

  Må bare få si…: LCHF lenge leve!!!
  Kjempe tips du kommer med – takk for at du deler dem med oss:)
  Bare så synd du virkelig må svare på enkelte uvitne uttalelser her. Hvem kan bevise at mettet fett er usunt – anyone??

  Stå på Caroline!

  1. Fotballfrue

   Så bra at du liker lchf, bedre mat skal man lete lenge etter 😉

   – C

 46. […]  2 tips til frokosten – Fotballfrue.no […]

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *