Oppskrift: pizza på lavkarbovis

På andre forsøk ble pizzaen endelig perfekt. Sprø ytterst og akkurat passe tynn med nydelig smak. Her har dere oppskriften ♥

Du trenger

  • 4 egg
  • 2 spiseskjeer kremfløte
  • 1 teskje bakepulver
  • 2 – 3 never revet ost
  • en klype salt
  • 2 spiseskjeer olje

  • 4 spiseskjeer soyamel (kjøpes på Meny eller helsekosten)
  • 2 teskjeer JBKM (johannesbrødkjernemel – kjøpes på helsekosten)
  • 2 teskjeer hi maize (kjøpes også på helsekosten. Kan sløyfes, jeg bare brukte det jeg hadde for å få en jevn / passe tykk røre)

Slik gjør du

Kakk eggene og tilsett fløten sammen med bakepulveret. Bruk en kjøkkenmaskin / visp til å blande ingrediensene.

Tilsett soyamel, jbkm, hi maize og revet ost. Smak til med salt. Rør til du får en passe tykk blanding (slik du vil ha den). Tilsett gjerne mere mel om du ønsker en tykkere deig.

Hell deigen over på et stekebrett med bakepapir. Smør den utover i ønsket størrelse (klumpene du ser er osten, de vil smelte i ovnen)

Sett pizzabunnen inn i ovnen på 200 grader i ca. 15 minutter. Følg med underveis, slik at den ikke blir brent.

Så skal du jo ha på fyll, og dette bestemmer du selv. Vi hadde kjøttdeig, cherrytomater, soltørkede tomater, løk, pepperoni og ost. Vi blandet den klassiske pizzafyllposen fra Toro sammen med kjøttdeigen. Her er det noen karbohydrater, men det er såpass lite at vi ikke synes at det gjør noe. Det går også helt fint an å blande for eks. tomatpuré sammen med kjøttdeigen i stedet.

Ha osten over (eller under om du vil, vi foretrekker over), og sett pizzaen inn i ovnen igjen.

Etter ca. 15 minutter er den ferdig.


Håper det smaker ♥

solvi_lokken@hotmail.com

175 kommentarer

  1. Jeanette

    Kristine: Jeg skjønte heller ikke noe av det først.Men her skal jeg forklare: Når du spiser karbohydrater,så stiger insulin nivået.Om man hele tiden har et høyt insulin nivå så vil fettforbrenningen stoppe opp.Kroppen vil da lagre fettet istede for å forbrenne det.Spiser du derimot ikke karbo,så vil ikke du skille ut insulin,og fettet du spiser vil bli brukt som energikilde istede for karbo som ellers fungerer som energi.

    Det fettet som er farlig og usunt,er transfett,vegitabilsk fett (palmeolje) osv.
    Spiser man fett kjøtt og sånt,men ikke karbo,så er det ikke farlig.Kombinerer du med karbo,så er det ikke sunt i det hele tatt.

  2. Sarpsborg

    Jeg prøver ut en 1500 kalori – diett nå, egner denne pizzaen da? eller hvordan er den med kaloriene?

    1. Fotballfrue

      Aner ikke :/ Jeg teller ikke kcal. :O

      – C

  3. Nam, pizza <3
    Kanskje jeg skulle ha prøvd den ut, sier jo ikke neitakk til lavkarbomat 🙂

  4. Hei Caroline..Har nylig startet på lavkarbo selv. Denne pizzaen så veldig god ut, så skal prøve den en dag 🙂 Men et tips; bytt ut Hi-maise med f.eks fiberhusk kanskje? Hi-maise er laget av mais og inneholder faktisk en del karbo.. Lasagnen din var fantastisk forresten 🙂

    1. Fotballfrue

      Ikke så veldig mye at det gjør noe, jeg brukte det bare fordi jeg hadde det, en teskje 😉 Også skrev jeg det her fordi jeg ikke turte å utelate det, sånn i tilefelle det utgjør en stor forskjell. Men det tror jeg ikke at det egentlig gjør, ettersom det er så lite. Tenkte bare for å få fyldigere deig, men jeg ville heller ha tilsatt litt mer soyamel eller jbkm.

      – C

  5. Hei – skal prøve denne neste fredag til hele familien.
    Vet du om jeg kan bruke Bake Pro (proteinpulver uten smak, bruker det til baking) istedet for soyamel ?

  6. Kristine

    Hei du! Et lite tips bare; hvis du kjøper karbonadedeig istede for kjøttdeig blir det mye sunnere, og bedre. Karbonadedeig inneholder mer kjøtt og mindre fett -mer kjøttsmak og mindre rennende fett. Super godt og mye sunnere enn vanlig kjøttdeig. Prøv det! 🙂

    1. Fotballfrue

      Hvorfor i all verden skal jeg ha mindre fett? Jeg vil ha mer fett 🙂 I LCHF er det bra med fett. Men uansett så foretrekker jeg kjøttdeig av svin, jeg synes det smaker bedre 🙂

      – C

  7. Hei!
    Bruker du lett ost og et sunnere alternativ til kjøttdeigen på en slik pizza? 🙂
    Synes bloggen din er super, og du legger ut utrolig mye bra og motiverende på både trening, mat og hverdagen ellers. Keep up the good work! Og god bedring! 🙂

    1. Fotballfrue

      Bruker den feteste revetosten som finnes 🙂 det er meningen med MYE fett i dette kostholdet 🙂

      – C

  8. Det ser herlig ut! Om jeg får den til har jeg en fast lørdagspizza 🙂 Jeg har forresten laget lasagnen du la ut oppskrift på flere ganger i det siste. Den gjør stor suksess, både hos kjæreste og middagsgjester.

  9. Hei! 🙂
    Har veldig lyst til å prøve den pizzaen der, men er litt skeptisk. er veldig kresen på mat, og jeg lurer derfor på om den smaker veeldig annerledes fra «normal» pizza?
    Ettersom dere følger LCHF, spiser dere da mye poteter og ris?

    1. Fotballfrue

      Den er nok litt annerledes enn vanlig pizzabunn 🙂

      Selvfølgelig spiser vi ikke poteter og ris på LCHF kosthold 🙂

      – C

  10. Kunne du ha komt med frokost og lunsj forslag i eit innlegg ? 🙂

  11. hehe, mye rare spm om LCHF her 😛

    Jeg har veldig troen på dette kostholdet!
    jeg prøvde det selv en stund, men jeg ble så dårlig av det at jeg ikke orket noen ting. det var nesten som om kroppen ikke fattet at den fikk energi gjennom noe annet enn karbohydrater, altså fett. Så jeg måtte gi opp. Det var litt kjipt å måtte gi opp, men jeg skal forsøke med en mykere overgang. Jeg har rett og slett ikke tid til å bli helt slapp og tussete 😛 Opplevde du noe lignende da du kuttet ut karbohydrater helt?

  12. Så syyyykt godt ut.

  13. Den deigen skal jeg prøve, den virket ikke dum 🙂

    PS-ikke vær så redd karbohydrater 😉
    http://manneblogg.no/dietten-din-virker-ikke-bedre-enn-andre-men-den-virker/

    1. Fotballfrue

      Du har ikke skjønt det, tror du jeg spiser LCHF for å gå ned i vekt? Jeg spiser det for å føle meg bedre, se svar under 🙂

      – C

      1. Ups, beklager 🙂

  14. Lavkarbo, men høy fettdiett. Æsj. Spiser du ikke brød? Jeg synes det er litt hysterisk, hva er egentlig målet?

    1. Fotballfrue

      Nei, ikke «lavkarbo, men høy fett diett.» LCHF, low carb, high fat 🙂 Mer overskudd, aldri småsulten, stabilt blodsukker, mer energi, aldri trøtt og slapp i løpet av dagen, penere hud etc etc etc 🙂

      – C

  15. Denna oppskrifta må æ jo bære stjele. Pizza’en så veldig god ut.

  16. Hvor mange kcal ca blir det i en slik pizza? Så veldig god ut, men litt redd for kcal-innholdet :/

    1. Fotballfrue

      Aner ikke, men det er mindre enn en vanlig hjemmelaget pizza 🙂

      – C

  17. Hihihi, liker kildehenvisningen til Dagbladet… 😉

  18. Så utrolig godt ut! Dette skal jeg prøve å lage en gang:)

  19. Hva spiste dere på juleaften? Jeg bare spør ettersom du ikke har skrevet noen om det, og poteter er vel ikke lov 🙂 Eller var dette en unntakskveld? 🙂
    God bedring!

  20. Spurte deg om jeg kan bytte Soyamel med Bake Pro – men du vet kanskje ikke ?
    Nå har dere gått på dette kostholdet noen uker, og jeg lurer på om noen av dere har merket noe på vekten, enten opp eller ned ?
    Klarer du å opprettholde de lange kondisøktene på dette kostholdet, eller blir du fort sliten ?
    De fleste som trener mye utholdenthet, slik du gjør – merker fort at de får mye mindre å gå på med lite karbohydrater.

    1. Fotballfrue

      i starten ble jeg litt fortere sliten, men nå går det fint 🙂 jeg er usikker, men du kan helt sikkert bytte om på ingrediensene 🙂

      – C

  21. Hei!
    Jeg prøvde den lasagnen,den var kjeempe god..
    Men så såjeg at det er 20 g karbs pr 100g…er ikke det litt mye?
    Jeg har prøvd flere middager som har vært middels gode,men denne likte jeg.
    Håper på svar 😉

    1. Fotballfrue

      det kommer an på hvilket merke du kjøper 🙂

      – C

  22. huff…beklager…i tomatpuren jeg mener altså 😉

  23. Heisann!
    Kan du skrive et innlegg om hvordan du begynte med kavkarbo? Hva spiste du? fulgte du en diett? Hadde du en kostplan? i tilfelle hvordan så den ut?

    spiser du mye mer karbohydrater nå enn du gjorde i begynnelsen?

  24. Hey! Var godt dette. Har startet lavkarbokosthold selv nå, og kjenner meg lengre mett etter måltider enn tidligere. 😉 Kombinert med treningsrutinene jeg allerede har, ser jeg frem til mer overskudd og energi. Pizzabunnen fikk en slags tjukk pannekakekonsistens. Skal det være sånn? Jeg syntes uansett at det var godt, og et meget bra alternativ, da pizza dessverre er en av favoritt-kosemåltidene. Men…alt med måte, right? 😉 Ha en fin dag videre.

  25. TGIF!
    Your pizza looks delicious, think I’ll have pizza and a beer tonight sounds good.
    Take good care Caroline!

  26. Therese

    Nydelig!
    erstattet bare JBK mele med samme mengde Fiberhusk og Hi-Maize med Mandelmel:) nam nam!

  27. Katrine

    Hvor mange karbohydrater er det i den pizzabunnen ca?

  28. Heia:) kan man bruke vanlig matfløte istedet for kremfløte i bunnen?

  29. Hei Caroline,

    Jeg har gått på LCHF i nesten ett år, og må innrømme at pizza er noe jeg savner! Så ble kjempeglad da jeg så oppskriften din. Jeg lagde den i kveld og var sånn passelig fornøyd. Bunnen er helt OK, men den kan på ingen måte sammenlignes med vanlig hvetebunn! Fungerer greit som hverdagsmat, men skal jeg virkelig kose meg kommer jeg nok til å lage pizzabunn med speltmel (som selvfølgelig ikke er LCHF, men noen ganger må man bare unne seg!).

    Ellers har jeg bare positivt å si om LCHF, det gir så masse energi (eller rettere sagt, det stjeler ikke engergi slik karbohydrater gjør!)

    Lykke til med LCHF, det er ikke lett med alle skeptikerne rundt oss.

  30. Kristin

    Den pizza’en så herlig ut! 🙂

    Vet du om denne pizzaen egner seg til frysing?

    Ha en fin-fin tirsdagskveld 🙂

    beste hilsen
    Kristin

  31. Hei! Jeg går på atkins lavkarbo diett nå.
    Synes det går veldig bra, men begynner
    Å gå litt tom for ideer til middagsmat
    I og med at jeg kun skal ha 20 karbohydrater
    Om dagen foreløbig. Derfor lurer jeg på ca hvor mye
    Karbo pr 100g i denne pizzabunnen.
    Settter veldig pris på svar:)

  32. Hei,

    Googlet etter lavkarbopizza, og fant denne. Har testet en annen før, full av linfrø…den falt ikke i smak. Ble gledelig overrasket over denne 🙂 Ikke like god som samboeren min sin høykarbopizza, men en fullgod erstatter 🙂

  33. Elisabeth 19

    Lagde nettopp denne til familien, og alle likte den! Sinnsykt godt faktisk, og DEN proteinbomben 😀

  34. […] blir det snart enda mere jobb, før jeg skal lage pizza i kveld (oppskriften finner du her) Så har jeg forferdelig lyst til å slippe fantastien løs og mekke sammen med dessert. Noen andre […]

  35. jeg må bare si at jeg skjønner ikke dette hysteriet med lavkarbo diett. Sorry Caroline, men jeg synes du tar litt av med dette her. For det første er du kjempetynn, mye tynnere enn normalt spør du meg. Så det hadde ikke vært krise dersom du spiste en brødskive i ny og ne liksom…Jeg er opptatt av hva jeg putter i munnen min, og jeg spiser selvfølgelig ikke ALT jeg har lyst på hver dag, men jeg er sikker på at jeg spiser masse karbohydrater sammen med masse meiereprodukter. Jeg trener vanligvis 2 ganger i uken, og jeg holder meg slank. Så jeg tror ikke det er nødvendig å stresse så utrolig mye med kosthold og trening. Greitt nok å tenke på helsen sin, men dette er ikke sunt spør du meg. Hadde du vært overvektig hadde det kanskje vært en løsning, men for en jente som knapt veier 50 kilo synes jeg dette er helt sykt. Har du tenkt på hvile signaler du sender ut til unge jenter?

    1. Fotballfrue

      1. Du har helt rett, du skjønner ikke dette med lavkarbo. Foreslår at du skaffer deg litt mer kunnskaper før du kritiserer 🙂

      2. Selv om du er slank som du sier, og det fungerer for deg, så er vi to HELT forskjellige personer med forskjellige interesser. Jeg trener fordi jeg elsker det, ikke nødvendigvis for å holde meg slank 🙂 Og selv om du er slank og alt det, betyr ikke det at du er frisk på innsiden. Kombinasjonen mye fett og mye karbo KAN være dødelig :/

      3. Du kjenner meg kun gjennom bloggen, ville vært veldig forsiktig med å komme med denne type råd til personer du ikke kjenner 🙂 Jeg koser meg med god mat og rødvin, ikke alle som trenger en sjokolade eller brødskive for å kose seg vet du. At du tror at jeg ikke koser meg, viser bare hvor dårlig du kjenner meg 🙂

      – C

  36. Lilly Riise

    Hei Caroline, har levd på LCHF i noen år, men har klart meg uten pizza etc, fordi jeg ikke har vært så opptatt av å erstatte alt mulig, men; tusen takk for en fantastisk oppskrift på pizzabunn, vi har storkost oss i kveld og det er så deilig å slippe den stappmettfølelsen som vanlig melbunn ga. Kommer til å måle opp de tørre ingrediensene i plastposer, så vips, noen egg, olje og ost – er pizzan klar 🙂 Har forresten aldri skjønt meg på mennesker som uttaler seg så bastant om saker og ting de aldri har prøvd – 0 respekt for dem!
    Hilsen fra Ålesund : )

  37. […] Fotballfrues Lavkarbo Pizza: Smakfull og god lavkarbo pizza. Masse pizzafyll og en mett mage i timesvis. Deilig! […]

  38. Caroline!!!
    Det brenner! For en katastrofe. Vi hadde ikke fløte så tok rømme og vi hadde ikke johannesmel så vi tok et ekstra egg, og så hadde vi ikke soyamel så vi tok hvetemel. MEN DETTE BLE NOE RARE GREIER!!!

    (det brenner ikke helt da, men vi fikk dytta inn grill knappen til ovnen, så ja, du kan jo tenke hvordan resultatet ble.. Men vi spiste det jo selvfølgelig siden det er oppskrift fra deg)
    Men vi DIGGER bloggen din. Du er Deilig og utrolig kul. Hadde vært morro om du hadde hatt noen tips til gutter ang klesstil og liknende.

    Klemm

  39. Ååh, eg er nødt å prøve denne oppskrifta. Nettopp begynt på dietten sjølv, så derfor er det fint at du legger ut gode oppskrifet. Kunne gjerne lagt ut fleire for min del! 🙂

  40. Nå har jeg endelig fått prøvd ut denne oppskriften!:) Endret litt på den, måtte blant annet doble oppskriften for at den skulle passe i langpanna. Men den ble utrolig god! Var veldig i tvil hvilken pizzabunn jeg skulle velge (finnes jo uttallige versjoner der ute), men er veldig glad jeg valgt denne 🙂 Har skrevet et innlegg på bloggen min med oppskriften, så jeg linket til deg for å vise hvem jeg fikk inspirasjon fra. Håper det var greit 🙂

  41. Hei du!
    Jeg har nettopp laget denne pizzaen og røra ble veldig flytende. Hva skjedde første gangen du lagde den når pizzaen ikke ble velykket?

    1. Fotballfrue

      Da laget jeg etter helt feil mål blant annet. Du steker vel bunnen før du setter den inn med fyll igjen, regner jeg med? 😉

      – C

  42. NAM sier jeg ! Jeg lagde denne oppskriften idag og det er den beste pizzaen jeg har smakt ! Tusen takk for oppskriften 🙂

  43. Har lånt litt inspirasjon fra oppskrifta di til ei pizzaoppskrift på bloggen vår 🙂 Beste pizzabunnen ever! Takk! 🙂

  44. Hei Caroline!

    I kveld prøvde jeg pizzaen din for første gang! Og den er kjempegod! Takk for at du deler oppskrifter med oss! Og lykke til med kokebok!!

  45. Satt og tittet gjennom dine gamle matinnlegg, også fant jeg ut at jeg ville prøve denne pizzabunnen. Håper det er sunt for meg også, selv om jeg ikke går på lchf:P synes bare det blir for meget med en bunn basert kun på hvitt mel. Uansett, går det bra å bruke mandelmel isteden for soyamel?

    1. Sandra Rørvik

      det lurte jeg også på… hvar ikke soyamel, bare havre eller mandelmel.
      Noen som har prøvd ut med mandel eller havremel i stedet?

  46. […] deig. Jepp, den berømte lavkarbo-dietten brukes i denne heimen også. Fulgte en oppskrift jeg fant her, det smakte faktisk ikke så verst. Jeg er en kløpper på kjøkkenet […]

  47. Hei!

    Denne pizzabunnen så veldig grei ut og noe jeg uten tvil har lyst til å prøve. Det jeg derimot lurer på er om du vet omtrent hvor mange karbohydrater du kan regne med på bunnen? Er det avskrekkende mye, eller er det helt greit? Har ingen kjennskap til soyamel, skjønner du. Fant oppskriften gjennom et googlesøk, og nå skal jeg uten tvil saumfare bloggen din og se om jeg ikke finner andre geniale tips! Takk.

    1. Fotballfrue

      Soyamel inneholder 14 gram karbo per 100. Så det er svært lite i bunnen 🙂 Hvis du vil ha tynn og sprø bunn, må du passe på at du smører tynt nok. Blir det for tykt, blir det fort mykt :/

      Skal hilse fra Lars-Kristian og si at denne bunnen er bedre enn vanlige hvetebunn 😉

      – C

  48. Hei du 🙂

    jeg bare lurer på om du bruker å blande ut JBKM med vann før du setter i blandingen?

    1. Fotballfrue

      Ikke her 🙂

      – C

  49. Melanie

    Please can you help me? I wanna make this LCHF pizza, but i dont speak bokmal so I use google translate and I dont know, what is «Hi maize»? Is it kind of some cornmeal?? Thank you

    1. Fotballfrue

      Hi maize is not that important, you can use an extra spoon of johannesbrødkjernemel in stead (St.John’s bread / Locust Bean Gum)

      Hugs 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *