Oppskrift: pizza på lavkarbovis

På andre forsøk ble pizzaen endelig perfekt. Sprø ytterst og akkurat passe tynn med nydelig smak. Her har dere oppskriften ♥

Du trenger

  • 4 egg
  • 2 spiseskjeer kremfløte
  • 1 teskje bakepulver
  • 2 – 3 never revet ost
  • en klype salt
  • 2 spiseskjeer olje

  • 4 spiseskjeer soyamel (kjøpes på Meny eller helsekosten)
  • 2 teskjeer JBKM (johannesbrødkjernemel – kjøpes på helsekosten)
  • 2 teskjeer hi maize (kjøpes også på helsekosten. Kan sløyfes, jeg bare brukte det jeg hadde for å få en jevn / passe tykk røre)

Slik gjør du

Kakk eggene og tilsett fløten sammen med bakepulveret. Bruk en kjøkkenmaskin / visp til å blande ingrediensene.

Tilsett soyamel, jbkm, hi maize og revet ost. Smak til med salt. Rør til du får en passe tykk blanding (slik du vil ha den). Tilsett gjerne mere mel om du ønsker en tykkere deig.

Hell deigen over på et stekebrett med bakepapir. Smør den utover i ønsket størrelse (klumpene du ser er osten, de vil smelte i ovnen)

Sett pizzabunnen inn i ovnen på 200 grader i ca. 15 minutter. Følg med underveis, slik at den ikke blir brent.

Så skal du jo ha på fyll, og dette bestemmer du selv. Vi hadde kjøttdeig, cherrytomater, soltørkede tomater, løk, pepperoni og ost. Vi blandet den klassiske pizzafyllposen fra Toro sammen med kjøttdeigen. Her er det noen karbohydrater, men det er såpass lite at vi ikke synes at det gjør noe. Det går også helt fint an å blande for eks. tomatpuré sammen med kjøttdeigen i stedet.

Ha osten over (eller under om du vil, vi foretrekker over), og sett pizzaen inn i ovnen igjen.

Etter ca. 15 minutter er den ferdig.


Håper det smaker ♥

solvi_lokken@hotmail.com

175 kommentarer

  1. Sandra Rørvik

    Kan man bruke mandelmel eller havremel i stedet for Soyamel?

    1. Fotballfrue

      Det har jeg dessverre ikke prøvd, men du kan jo prøve 🙂 Anbefaler i så fall å halvere mengden om du skal bruke mandelmel 🙂

      – C

      1. Sandra Rørvik

        Jeg brukte halvdelen mandelmel og litt fiberhusk, og pizzaen ble kjempegod! 🙂
        Takk for vidunderlig oppskrift!

      2. Fotballfrue

        Så bra å høre, da skal jeg prøve det neste gang 🙂

        – C

  2. Går det an å lage denne bunnen uten ost?

  3. Monika Bostad

    Denne deigen er beste lc pizza jeg har smakt 🙂 bloggen din inspirerer 🙂 takk! Jeg er to mnd gml i lavkarboverden, men lærer hver dag OG nyter maten 🙂

    1. Fotballfrue

      SÅ bra 😀 Takk! Det er mer der det kommer fra 😉

      Klem!

  4. Kristine

    Kjempegod pizza ! Akkurat lagt om til lavkarbo og med oppskriftene dine kommer jo dette til å gå som en lek 😀 du inspirerer !

  5. Den her pizzabunn e godt brukt her i heimen. Elsker den 🙂
    Takk for at du deler oppskrifter med leserne 🙂

  6. Hvor mange karbohydrater er det i denne oppskriften?

  7. elsker denne pizzaen:) !

  8. kenneth

    Greit at dette er en lavcarbo pizza men Kcal er skyhøyt på denne pizzaen, så sunt er det vel ikke 😉 tar du 3-4 biter så har du neste en dags rasjon for en normal jente…

    1. Er det usunt med kalorier? Spiser du de rette kaloriene så holder du deg mett lenger. Lavkarbomat er har høy energitetthet, men totalt spiser man mindre på et slikt kosthold, selv om man skulle tro det motsatte.

  9. Hei!

    Lurer på å teste ut denne oppskriften, men kan du forklare hva er funksjonen til Johannesbrødkjernemelet er?

  10. Vet du om man kan erstatte JBKM med fiberhusk, og i så fall i hvilket forhold? 🙂

    1. Du kan heller droppe jbkm 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *