Oppskrift: Müsli

De dagene jeg ikke orker egg, majones & bacon til frokost, blir det ofte hjemmelaget müsli sammen med enten tyrkisk yoghurt eller kefir. Kjempegodt

Denne inneholder lite karbohydrater, men til gjengjeld en del fett.

Du trenger

 • 1 dl. mandler
 • 1 dl. valnøtter
 • 1 dl. hasselnøtter
 • 1 dl. solsikkekjerner
 • 1 dl. linfrø
 • 1 dl. sesamfrø
 • 1/2 dl. tørket kokos
 • 1/2 dl. pinjekjerner
 • 1/2 dl. kaldpresset rapsolje
 • 1 dl. vann
 • en teskje salt

Grovhakk valnøtter, hasselnøtter & mandler. Bland deretter inn resten av nøttene, kokosen og saltet.

Ha alt utover i en langpanne, og rør inn olje & vann.

Sett det inn i ovnen på 200 grader i cirka. 15 minutter

Pass på underveis, slik at ingenting brenner seg. Avkjøl i en halvtimes tid, før du heller det over på en lufttett krukke eller lignende. Smaker utrolig godt, også som snacks

106 kommentarer

 1. Hvor mye spiser du når du spiser dette til frokost?
  1-2 dl musli oppskrift? Og hvor mye kefir/yoghurt sammen med muslien? 🙂

 2. Det ser vældig lækkert ud!

 3. Jeg bare lurer på noe jeg håper du kan svare på:
  -Den dietten (kan jeg kalle det det?) dere går på inneholder lite karbohydrater, men en del fett ettersom jeg har skjønt. Men blir ikke fett omgjort til kalorier uansett? Så hva er bra med mye fett og lite karbohydrater? Håper veldig på svar!

  1. Kalorier blir omgjort til fett, ikke omvendt 🙂

   1. KARBOHYDRAT kan omgjøres til fett. KALORIER er energien i både fett og karbohydrater.. Poenget med lavkarbo-høyfett er å holde fettforbrenningen høy hele tiden.. Når man spiser karbohydrater går fettforbrenningen noe ned.

   2. takk for svar 🙂

   3. lavkarbo-høyfett er ikke sunt i det hele tatt, med mindre du er feit.

   4. Fotballfrue

    Bra argument 😀 Hilsen Lars-Kristian

    – C

  2. hvis man ikke går inn for å lære seg ting ordentlig er det bedre å ikke fokusere på sånt. Du kommer langt med et tradisjonellt sunt kosthold og trening. Om du skal telle kalorier eller kontrollere inntak av fett, karbohydrat og protein er det lurt å lære seg det ORDENTLIG. Ingen som ikke driver med body-building trenger å telle kalorier, men de fleste kan ha godt av å passe på at de for eksempel får i seg nok protein, men det ordner seg som sagt som regel om man spiser tradisjonelt sunt.
   Og fett, karbohydrat og protein omgjøres ikke til kalorier, eller motsatt. Kalorier er et mål på energien som finnes i disse.
   Sånn jeg har forstått det (jeg er ingen ernæringsfysiolog) så setter karbohydratinntak ned fettforbrenningen fordi kroppen må produusere mer insulin for å regulere blodsukkeret. Derfor vil det trolig være enklere å gå ned i vekt pga. økt fettforbrenning om man tar inn færre karbohydrater. Jeg regner med det har flere effekter, fordi Caroline ikke går på det for å gå ned i vekt, men dette vet jeg ingenting om.

 4. ser godt ut:)
  må testes!!

 5. mmm ser kjempegodt ut 🙂 Takk for oppskrift!!

 6. ser veldig godt ut! Syns du er flink til å legge ut sunne oppskrifter på mat, og skulle gjerne sett mer av det 🙂 Det inspirerer meg veldig ihvertfall 🙂

 7. God jul:)

  Kan ikke du vær så sniill å lage et nytt «slik spiser jeg» innlegg:))

 8. HEi:) tusen takk for oppskrift. Bare lurer på hvorofte du spiser egg og sånn til frokost, i forhold tl dette? Egg ca 4. dager i uka, og dette 3? Hehe vet jeg er utrolig nyskjerrig, sorry:( God jul Caroline!

 9. Så utrolig imponert over hva en ung jente som deg kan !!!!!!!!
  Dette skal jeg lage og mine sønn som er veldig oppmerksom på trening og kosthold ble veldig ineresert.

 10. Ser godt ut. Er veldig glad i nøtter. Men det er jo endel karbohydrater i nøtter så en bør vel begrense inntaket av dette i et lavkarbokosthold?

  1. Fotballfrue

   Nøtter er karbohydrater i sin naturlige form, og er derfor noe en bør få i seg. Et lavkarbokosth. skal helst bestå av ca. 50 – 150 g karbo, så det skal VELDIG mye nøtter til for å gå over denne grensen.

   Du må også tenke på at det finnes forskjellige typer nøtter,noen egner seg mer for et slikt kosthold enn andre. Som disse jeg har nevnt til denne blandingen 🙂

   – C

   1. Ja, vi pleier å spise cashewnøtter når vi skal «skeie ut» på lavkarbofronten uten at det blir for mye utskeing. Nå i jula blir det derimot litt for mye sjokolade :O Men jeg har en fantastisk god oppskrift på sjokoladefondanter som er lavkarbo hvis du vil ha 😀

   2. Katrine

    Fondantoppskrift ja takk :D!

 11. Er ikke så glad i musli jeg. blir litt for tørt..

  https://inamakeup.blogg.no

 12. Du har seriøst den beste bloggen 🙂
  Du ligger på 1 plass på blogglisten.no, og det fortjener du virkelig! Herlighet, tusen takk for en utrolig bra blogg!

 13. Får ikke sett det nye designe ditt ! :-/

 14. Dette så veldig godt ut! 🙂

 15. Du er på førsteplass på blogglisten.no! Gratulerer så mye! 😀 Du fortjente det.

 16. yeey!!! Dette så veldig godt ut! Elsker nøtter! Spiser mandler hver dag ( avhengi) men har du noe peiling på om man går over karbohydrat «grensen» på 150 g om man spiser 100 gr mandler??hmmm..

  1. Hvordan skal du greie å gå over grensen på 150 gram når du snakker om 100 gram mandler??? Det er 6,9 gram karbohydrater per 100 gram mandler.

 17. Så nydelig ut, pleier å lage nesten lik selv.

  Et spm: har du kjøpt deg inn i leiligheten dere bor i eller hvordan har dere løst den saken? Ettersom det var Lars-Kristian sin i utgangspunktet tenkte jeg på:)

 18. kan du være så snill å legge ut bilder av leiligheten din igjen, vet du har gjort det mange ganger. men vil gjerne se hele. bad, soverom, kjøkken, stue, klesrommet osv? Har så lyst til å se det 🙂

 19. Nam!!
  Hvor mange desiliter putter du i bollen til frokost! Så utrolig godt ut!!

 20. Siri Bråtet

  Grattis med førsteplassen Caroline 😀
  Du fortjener det virkelig!!

 21. Jeg lurer på noe, hvordan ser ditt naturlige hår ut? 🙂 hvordan farge og sånt? 🙂

 22. Så veldig godt ut! 😀

 23. Vil bare si jeg virkelig setter pris på matoppskriftene du legger ut. Denne skal jeg prøve etter jul! 🙂

 24. hvilket sølv bestikk liker du best??

 25. Vet du hvor mange kalorier det blir per hundre gram av denne blandingen? Antar du har regnet på det før så jeg spør 🙂

 26. Dette var nytt for meg. Morsom oppskrift 🙂

 27. Åååå, jeg elsker Musli! Men jeg pleier å kjøpe sånn «Solfrokost» på butikken heller, den er kjempe god!

  Forresten så klarer jeg ikke se det nye designet ditt 🙁

  1. Fotballfrue

   Ja,den er god! Men proppfull av sukker 😉 Det nye designet er nede for øyeblikket, var noe galt med det :/

 28. LaChicaFeminina

  Førsteplass på blogglisten!!! GRATTIS!!!! VELfortjent!

 29. 50-150 g karbohydrater??? Det er altfor mye i et lavkarbo kosthold :p

  1. Fotballfrue

   Der tar du helt feil.

   Sitat Dr. Dahlquist: lavkarbokosthold skal bestå av mellom 50-150 g. karbohydrater.

   Lavkarbo handler like mye om hva slags karbo du spiser, som hvor mange gram du spiser, men 150 g. er maksgrensen. Vi ligger vel på rundt 50 om dagen.

   Holder du deg under 50 g. snakker vi Atkins og Ketolyse. Ingen av oss er på slankern. Vi legger om livsstilen.

   – C

 30. Vet du hvor ovnen du fikk i julegave kommer fra?

  1. Fotballfrue

   Nei, dessverre. Kan høre med mamma og pappa jeg 🙂 Det er en miljøpeis.

   – C

 31. Dette så godt ut! Skal absolutt prøves!:)

 32. hvilken hunderase er ronaldo? 🙂

 33. Ser kjempe godt ut! Synd det er mye fett i nøtter, og det har jeg kuttet ut for lenge siden.
  Men kan lage noe sånnt på en lørdagsmorgen til frokost 🙂 alt for fristende var dette.

  1. Fotballfrue

   Du har kuttet ut fett? Du er klar over at fett er livsviktig? Uten fett vil ikke kroppen være i stand til å ta opp for eksempel vitaminer. Det er også den største og viktigste energikilden i kroppen.

   – C

 34. Ada linnea

  Hva er passelig mengde å spise i dl/ gram til frokost av denne herlige mixen? Vet du Caroline du er en utrolig nydelig jente med en veldig inspirerende blogg! Fast innslag i hverdagen!

  1. Fotballfrue

   Tusen takk 🙂

   Det må du nesten avgjøre selv, spis til du er mett 🙂

   – C

   1. Det svaret likte jeg Caroline! 🙂

 35. mariell solbakken

  hva fikk du med lars-kristian til jul ?
  hva gidde du han ? : )

 36. heihei Croline! Så superduper flink du er til å lage mat! Kan du legge ut flere lavkarbo oppskrifter? Har selv denne livsstilen, men maten kan i lengden bli litt ensformig og kjedelig. HJELP MEG!

 37. Flott med oppskrifter i denne kategorien. 🙂
  Hvordan oppbevarer du muslien, og hvor lenge holder den seg?
  Stå på, flotte nyttårsforsetter du har laget.

 38. Hvor mange gram karbohydrater er det pr 100gr da?

 39. Selv liker jeg ikke müsli, men det ser absolutt digg ut!

 40. Da står müslien til avkjøling på kjøkkenbenken. Gleder meg til å teste den etterpå 🙂 (med vaniljejoghurt riktignok)

  1. Fotballfrue

   Herlig, den smaker fortreffelig 😀

   – C

 41. Det der er fryktelig godt! 😀 selv skriver jeg en helseblogg og har laget min egen musli (her: https://www.fashionistamogul.com/healthy_living) men jeg teller verken karbohydrater eller tenker på fett. For meg er det bare viktig å spise variert, sunnt og aller helst IKKE bearbeidert mat. Derfor smaker hjemmelaget mat sååå mye bedre 😉

 42. ser du nevner majones i en bisetning… innerholder ikke det mye karbo?

  1. Fotballfrue

   Nei, majones består av 80% fett og kun 2% karbo 🙂

   – C

 43. nå står den i ovnen!! gleder meg allerede til frokost i morgen 🙂

 44. Kære Caroline

  Nu tager jeg mig endelig sammen til at skrive en kommentar:O)
  Prøvede at lave müslien igår, og har lige spist den til morgen, mums den er fantastisk!
  Smager himmelsk efter en dejlig frisk morgenløbetur.

  Vi vil prøve at lave din lasange en af de kommende dage. :O)

  Tak for en god blog

  Kærlig hilsen

  PIa Sabine

  Ps. Min egen blog er nu online jubii

  1. Fotballfrue

   Så spennende, jeg skal ta en titt 🙂 Glad du likte müslien 😀

   Ha en fin dag!

   – C

 45. Så flink du er til å eksperimentere med matlagingen 🙂 Er det du som står for mesteparten av matlagingen/finne nye oppskrifter/retter eller er LK like lidenskapelig på mat som deg? 😀 Dette så veldig godt ut for dere med LCHF kosthold 🙂

  1. Fotballfrue

   Lars-Kristian er faktisk flinkere enn meg til nettopp dette kostholdet. Siden vi la om, har han vært utrolig ivrig på matlagingen 😀 DEILIG!

   – C

 46. […] går lagde jeg lavkarbo müsli, inspirert av oppskriften til fotballfrue. Det eneste jeg endret på var porsjonen også droppet jeg solsikkefrø (fordi jeg ikke fant det). […]

 47. […] Jeg får ofte spørsmål om hva jeg spiser til frokost, så jeg tenkte å tipse dere om to forskjellige varianter; min favoritt og Lars-Kristians favoritt. Müslitipset mitt har dere jo allerede fått – oppskriften på den finner du her. […]

 48. 0 sukker, bare fett liksom

  1. Fotballfrue

   Ja? Det er hele poenget 🙂 I denne er det jo også noe karbohydrater.

   – C

 49. Heisann! Ser det er flere som lurer på det samme som meg her… har du regnet ut antall karbohydrater pr. 100 gram i denne muslien? Den ser i alle fall svært god ut, og kjenner jeg begynner så smått å bli litt smålei av egg og bacon, og dette ville vært et kjærkomment frokost-tilskudd 🙂

  1. Fotballfrue

   Jeg har dessverre ikke gjort det. Tenker ikke så mye på kcal-inntaket per dag egentlig, bare grovt regnet. Denne småspiser jeg av når jeg er sulten, så jeg vet ikke engang hvor mange gram jeg får i meg av denne per dag ;p

   – C

   1. Vel, thank’s anyway 🙂 Gleder meg til å smake på den!!!

 50. Hei,

  Jeg lagde denne i går, men muslien ble desverre litt brent! Jeg rørte med skje hver 5 min. Neste gang skrur jeg ned varmen og korter ned på steketiden. Veldig synd, for jeg kan kjenne at muslien har en god smak under «brentheten.»

  Øvelse gjør mester 🙂

 51. Hvordan kuttes denne blandingen best opp, redskap? jeg har ikke noen fancy kjøkkenmaskin, bare en billig liten hurtigmikser eller hva det heter. Kan man lagre den på flaske i kjøleskap i flere dager? liker tanken på å ha ferdig mat i kjøleskapet. Du har mange flotte oppskrifter her. Hvilken kjøttdeig skal man spise? synes det er litt vanskelig når noen sier ikke spis kjøttdeig og pølser for det er prosessert mat. Hmm

  1. Hei, laget den! den var litt tørr synes jeg og fant ikke noe å blande den ut med jeg synes passet. Jeg smakte på den før jeg satte den i ovnen og den var bedre da. Det er ikke farlig å spise den før man setter den i ovnen? en ting jeg lurer på, kan man bytte ut smør med olje når man baker? aldri gjort det.

   1. Fotballfrue

    Synes du? Jeg steker det forresten i godt over en halvtime (ved dobbel dose) fordi det er så godt når det er skikkelig sprøtt 😀 Litt som potetgull 😉

    Tror ikke det er farlig å spise dette før steking, men jeg synes rapsolje smaker skikkelig æsj :/

    Tenker du å bytte ut smør med olivenolje, eller hva slags olje? Jeg vil si at ekte smør er absolutt det beste du kan bruke.

    – C

 52. Hei, dette så godt ut! Hvor mye karbo er det i dette? pr 100 gram foreksempel.
  Digger bloggen din!

 53. […] (jordbær+sukrinmelis) 3 ts müsli (oppskrift på müsli finner du hos fotballfrue.no, her) Like this:LikeBe the first to like this post. Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. […]

 54. […] Mange savner brød eller frokostblanding. Og det gjør jeg og. Derfor har jeg tatt inspirasjon fra Fotbalfruen og laget min egen […]

 55. Hei!
  Hvilken honning bruker du til dette? De gangene jeg har lagd müsli har den smakt så utrolig ekkelt, og jeg tror det kan ha noe med honningen å gjøre..

  1. Fotballfrue

   Honning? Jeg bruker ikke honning 🙂

   – C

 56. Dette var utrolig godt!
  Har nå lagd det flere ganger. De som har smakt med meg sier det samme 🙂

 57. […] ingredienslisten til Caroline (se oppskriften hennes HER), men fjernet hasselnøtter (liker ikke), og la til kanel og kardemomme. Huset duftet nystekt […]

 58. under opplæringe

  hei.
  tenkte og lage denne musli nå men har ikke olje i hus!Kan jeg bytte ut med bremykt eller meierismør klatter over istedenfor?hvor mange klatter tror du jeg må slenge over da i så fall????? Eller kanskjecocosa?Har både nøytral og m kokos smak i hus

  håper på svar så jeg tør prøve meg i kveld ;))))))

  1. Fotballfrue

   Prøv cocosa 😀

   – C

   1. under opplæring

    takk for svar 🙂 så det litt seint så jeg tror jeg gjør d i morra kveld jeg.Tror du d holder m ett par gode ss og bare klatte d over musli,for d smelter jo på et øyeblikk når d kommer inn i ovnen?

    takk for raskt svart asså,d hadde jeg jaggu ikke trodd! 😀

   2. Fotballfrue

    Ja, et par gode kladder, så lar du det stå noen minutter før du kanskje rører litt godt for å spre oljen? Håper det funker 🙂

    – C

 59. […] resten av oppskriften her! september 25th, 2012 | Tags: lavkarbo blogg, lavkarbo musli, oppskrifter | Category: Blogger, […]

 60. […] 2.5 dl. müsli – se oppskrift her […]

 61. Hei!

  Når jeg lager muslien blir den så våt?Tørker den etterhvert eller bør jeg la den stå i lav temp., men ovnsdøren på gløtt i en liten tid?
  Har det kanskje ikke noe å si?

  Ha en fin mandagskveld! 🙂

  1. Fotballfrue

   Tørker etter hvert, det har du kanskje merket allerede? 🙂

   Klem!

 62. Hei fotballfrue 🙂
  Jeg lurer på en ting, hvor mange kcal per 100 gram er d i denne frokostblandingen? 🙂
  Du er en positiv sjel, fortsett med det! 🙂

  1. MarianneV

   Pr. 100 g;
   533 kalorier
   50 g fett
   10 g karbohydrater
   14 g proteiner

   Porsjonsstørrelsen er vel rundt 30 g tenker jeg:-))

 63. Hei! Jeg fär ikke müslien til ä törke!? Hilsen Maria

  1. Fotballfrue

   Den tørker etter en halvtimes tid 🙂

   1. Takk for svar:) Jeg har hatt de i ovnen i 40 minutter, har rört hvert 10ende minutt, er fortsatt väte, har tatt de ut og strödd over törkepapir.. Jeg tok mengden som stod i oppskriften med vann og olje!

   2. vet ikke om de har törket, er fortsatt oljete, sä blir litt grisete pä hendene hvis jeg tar pä det, men det er kanskje samme det!? Skal jeg la de ligge ute til i morgen?

 64. Spørende

  Hvor mye er en normal porsjon av denne muslien? Og vet du noe om næringsinnhold i en porsjon?

 65. hei 🙂 stemmer det at denne er glutenfri? hilsen blondie

  1. Caroline

   Ja 🙂

   1. helene

    takk 🙂

 66. hei skal lage denne idag, men trenger et svar. Er tørket kokos det samme som kokosmasse?? klem 🙂

  1. Caroline

   Ja 🙂

   1. helene

    takk 🙂

 67. Hei.
  Min tørker heller ikke. Har stått 1time på benken. Tror du det kan skyldes at jeg hadde bakepapir oppi forma? Eller andre forslag til hva jeg kan gjøre annerledes?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *