Oppskrift: Müsli

De dagene jeg ikke orker egg, majones & bacon til frokost, blir det ofte hjemmelaget müsli sammen med enten tyrkisk yoghurt eller kefir. Kjempegodt

Denne inneholder lite karbohydrater, men til gjengjeld en del fett.

Du trenger

  • 1 dl. mandler
  • 1 dl. valnøtter
  • 1 dl. hasselnøtter
  • 1 dl. solsikkekjerner
  • 1 dl. linfrø
  • 1 dl. sesamfrø
  • 1/2 dl. tørket kokos
  • 1/2 dl. pinjekjerner
  • 1/2 dl. kaldpresset rapsolje
  • 1 dl. vann
  • en teskje salt

Grovhakk valnøtter, hasselnøtter & mandler. Bland deretter inn resten av nøttene, kokosen og saltet.

Ha alt utover i en langpanne, og rør inn olje & vann.

Sett det inn i ovnen på 200 grader i cirka. 15 minutter

Pass på underveis, slik at ingenting brenner seg. Avkjøl i en halvtimes tid, før du heller det over på en lufttett krukke eller lignende. Smaker utrolig godt, også som snacks

106 kommentarer

  1. Hei,

    Jeg lagde denne i går, men muslien ble desverre litt brent! Jeg rørte med skje hver 5 min. Neste gang skrur jeg ned varmen og korter ned på steketiden. Veldig synd, for jeg kan kjenne at muslien har en god smak under «brentheten.»

    Øvelse gjør mester 🙂

  2. Hvordan kuttes denne blandingen best opp, redskap? jeg har ikke noen fancy kjøkkenmaskin, bare en billig liten hurtigmikser eller hva det heter. Kan man lagre den på flaske i kjøleskap i flere dager? liker tanken på å ha ferdig mat i kjøleskapet. Du har mange flotte oppskrifter her. Hvilken kjøttdeig skal man spise? synes det er litt vanskelig når noen sier ikke spis kjøttdeig og pølser for det er prosessert mat. Hmm

    1. Hei, laget den! den var litt tørr synes jeg og fant ikke noe å blande den ut med jeg synes passet. Jeg smakte på den før jeg satte den i ovnen og den var bedre da. Det er ikke farlig å spise den før man setter den i ovnen? en ting jeg lurer på, kan man bytte ut smør med olje når man baker? aldri gjort det.

      1. Fotballfrue

        Synes du? Jeg steker det forresten i godt over en halvtime (ved dobbel dose) fordi det er så godt når det er skikkelig sprøtt 😀 Litt som potetgull 😉

        Tror ikke det er farlig å spise dette før steking, men jeg synes rapsolje smaker skikkelig æsj :/

        Tenker du å bytte ut smør med olivenolje, eller hva slags olje? Jeg vil si at ekte smør er absolutt det beste du kan bruke.

        – C

  3. Hei, dette så godt ut! Hvor mye karbo er det i dette? pr 100 gram foreksempel.
    Digger bloggen din!

  4. […] (jordbær+sukrinmelis) 3 ts müsli (oppskrift på müsli finner du hos fotballfrue.no, her) Like this:LikeBe the first to like this post. Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. […]

  5. […] Mange savner brød eller frokostblanding. Og det gjør jeg og. Derfor har jeg tatt inspirasjon fra Fotbalfruen og laget min egen […]

  6. Hei!
    Hvilken honning bruker du til dette? De gangene jeg har lagd müsli har den smakt så utrolig ekkelt, og jeg tror det kan ha noe med honningen å gjøre..

    1. Fotballfrue

      Honning? Jeg bruker ikke honning 🙂

      – C

  7. Dette var utrolig godt!
    Har nå lagd det flere ganger. De som har smakt med meg sier det samme 🙂

  8. […] ingredienslisten til Caroline (se oppskriften hennes HER), men fjernet hasselnøtter (liker ikke), og la til kanel og kardemomme. Huset duftet nystekt […]

  9. under opplæringe

    hei.
    tenkte og lage denne musli nå men har ikke olje i hus!Kan jeg bytte ut med bremykt eller meierismør klatter over istedenfor?hvor mange klatter tror du jeg må slenge over da i så fall????? Eller kanskjecocosa?Har både nøytral og m kokos smak i hus

    håper på svar så jeg tør prøve meg i kveld ;))))))

    1. Fotballfrue

      Prøv cocosa 😀

      – C

      1. under opplæring

        takk for svar 🙂 så det litt seint så jeg tror jeg gjør d i morra kveld jeg.Tror du d holder m ett par gode ss og bare klatte d over musli,for d smelter jo på et øyeblikk når d kommer inn i ovnen?

        takk for raskt svart asså,d hadde jeg jaggu ikke trodd! 😀

      2. Fotballfrue

        Ja, et par gode kladder, så lar du det stå noen minutter før du kanskje rører litt godt for å spre oljen? Håper det funker 🙂

        – C

  10. […] resten av oppskriften her! september 25th, 2012 | Tags: lavkarbo blogg, lavkarbo musli, oppskrifter | Category: Blogger, […]

  11. […] 2.5 dl. müsli – se oppskrift her […]

  12. Hei!

    Når jeg lager muslien blir den så våt?Tørker den etterhvert eller bør jeg la den stå i lav temp., men ovnsdøren på gløtt i en liten tid?
    Har det kanskje ikke noe å si?

    Ha en fin mandagskveld! 🙂

    1. Fotballfrue

      Tørker etter hvert, det har du kanskje merket allerede? 🙂

      Klem!

  13. Hei fotballfrue 🙂
    Jeg lurer på en ting, hvor mange kcal per 100 gram er d i denne frokostblandingen? 🙂
    Du er en positiv sjel, fortsett med det! 🙂

    1. MarianneV

      Pr. 100 g;
      533 kalorier
      50 g fett
      10 g karbohydrater
      14 g proteiner

      Porsjonsstørrelsen er vel rundt 30 g tenker jeg:-))

  14. Hei! Jeg fär ikke müslien til ä törke!? Hilsen Maria

    1. Fotballfrue

      Den tørker etter en halvtimes tid 🙂

      1. Takk for svar:) Jeg har hatt de i ovnen i 40 minutter, har rört hvert 10ende minutt, er fortsatt väte, har tatt de ut og strödd over törkepapir.. Jeg tok mengden som stod i oppskriften med vann og olje!

      2. vet ikke om de har törket, er fortsatt oljete, sä blir litt grisete pä hendene hvis jeg tar pä det, men det er kanskje samme det!? Skal jeg la de ligge ute til i morgen?

  15. Spørende

    Hvor mye er en normal porsjon av denne muslien? Og vet du noe om næringsinnhold i en porsjon?

  16. hei 🙂 stemmer det at denne er glutenfri? hilsen blondie

    1. Caroline

      Ja 🙂

      1. helene

        takk 🙂

  17. hei skal lage denne idag, men trenger et svar. Er tørket kokos det samme som kokosmasse?? klem 🙂

    1. Caroline

      Ja 🙂

      1. helene

        takk 🙂

  18. Hei.
    Min tørker heller ikke. Har stått 1time på benken. Tror du det kan skyldes at jeg hadde bakepapir oppi forma? Eller andre forslag til hva jeg kan gjøre annerledes?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *