Julekveld med verdens beste & oppskrift på marsipan

Det var utrolig deilig å treffe jentene mine igjen, etter månedsvis fra hverandre. Det er så typisk, jo eldre vi blir – dess mindre ser vi til hverandre. Men så er det også ekstra godt å treffes igjen. I går fikk vi blant annet snakket om Stockholmturen vi skal på til neste år for å se Rihanna (weeee), også skal vi snart planlegge ny tur til Gålå i februar. Jeg gleder meg allerede. Det er så mye gøy og spennende som skjer i 2011.

Mens vi pratet i munnen på hverandre, og gestikulerte med armene på kryss og tvers i stua, rakk vi også å spise grøt med mandel og gjennomføre den årlige gavetrekningen.

Jeg fikk pakke nummer 5 😀

I LOVE YOU TOOOO ♥

Elise sin berømte DiscoMo (v) ose

Jeg er i gang med å trille marsipan

Dette trenger du for ca. 12 kuler, jeg pleier å doble den:

 • 90 g. mandelmel – kjøpes på helsekost
 • 60 g. sukrinmelis – kjøpes på helsekost
 • 2 eggehvitter
 • 2-3 dråper mandelessens
 • mørk sjokolade, hakkede nøtter eller kokos til pynt

Slik gjør du:

Bland mandelmel, sukrinmelis, mandelessens og eggehviter. Det kan være lurt å bruke en slikkepott i starten, men når alt blander seg kan du like gjerne bruke hendene.  Smak til etter hvert som du blander den, og tilsett gjerne mer sukrinmelis eller essens om du savner smak. La deigen hvile i ca. 15 minutter før du begynner å trille marsipankuler.

For topping kan du smelte mørk sjokolade (70 prosent eller mørkere), som du dypper marsipanen i. Strø gjerne litt kokos eller hakkede nøtter over.

Smaker utrolig deilig ♥

https://www.coverbrands.no/no/shop/glo-minerals/glo-minerals-perfecting-powder

113 kommentarer

 1. Ja,dere har bestilt billetter til konserten i Stockholm i stedet?? Vi har også vurdert dette. Var jo HELT håpløst å få tak i billetter til konserten her:( Bare synd det er på en mandag men.. Venninnekveld er det beste!!!!

  1. Enig i at det var håpløst å få tak i biletter.
   Hørte på radio at de ble utsolgt etter 3 minutter!!!!!

 2. Nam det så kjempe godt ut…så kooooooooooooooselig…..

 3. Lager marsipan på samme måte selv. Utrolig godt! Men jeg maler mandlene selv. Egentlig bare fordi det er billigere, hehe. Men det funker jo veldig fint óg. Mandelkvern koster jo nesten ingenting, og er en god investering.
  Jentekvelder er fantastisk hyggelig!

 4. Åhh, jeg skal også på Rihanna i Stockholm! kanskje jeg ser deg da 😀

  1. daa er vi flere 😉

 5. som om du spiser no da!! du tilbringer jo 80% av dagen din med trynet over doskåla! BARF!!!

  1. Fotballfrue

   Haha, jeg har aldri kastet opp maten min eller sultet meg i hele mitt liv. Herregud.

   – C

  2. åh, herregud! drit i å skriv sånt bullshit..! sikker på at de som skriver slike ting som dette har mer problemer selv…

  3. det var grusomt sagt Alex, at du ikke skammer deg!!!!

  4. Alex, hvor gammel er du egentlig? Tydeligvis ikke gammel nok til å skjønne hva man ikke skal si til andre mennesker. For det første vet du absolutt ingen ting om Caroline. For det andre skal man ikke tulle om så alvorlige ting. Mange mennesker sliter med spiseforstyrrelser hver eneste dag, og det ødelegger livet deres. Jeg er enig med Eline; du burde virkelig skamme deg. Vet ikke hvor gammel du er, men VOKS OPP. En dag kommer du til å angre sterkt på at du snakker til andre mennesker på den måten.

   Caroline, jeg syns det er så bra at du ikke sletter en sånn kommentar. Det viser hvor sterk du er og hvordan du hever deg over usaklige kommentarer. Du er et sunt forbilde for mange mennesker 🙂

  5. Jeg er bulimiker, Alex. I behandlig og sliter for å bli frisk. Antyder du at dette gjør meg til et dårlig menneske?

  6. det var skikkelig slemt sagt. Kjenner mange som har slitt med spiseforstyrrelser og det er ikke noe å tulle om. stå på caroline jeg syns du virker som en fantastisk jente. Ikke hør på sånn dritt!!

 6. Hahaha, elsker pepperkakeelgen 😀 fantastisk

 7. Marsipanen så kjempegod ut! 😀 Spiser du bare lavkarbo nå? 🙂

  1. Fotballfrue

   Ja, LCHF 🙂

   – C

 8. Dette er absolutt ikke ment frekt, men hvordan kan du drikk så mye hvis du er på lavkarbodiett? Alkohol er jo tross alt rene karbohydrater..

  Uansett; UTROLIG kul elg! (eller ælj, da :p), vet du hvor cookie cutteren er fra?

  1. Fotballfrue

   Jeg drikker kun rød- eller hvitvin, der er det nesten ingen karbohydrater. De Galianoshotene var et unntak, og kanslkje ikke HELT frivillige 😀 Men uansett, det er jo bare jul en gang i året 🙂

   – C

   1. Ok, syntes bare du har skrevet mye festinlegg i det siste, men hvis det går i vin så er det jo forståelig, i alle fall om den er tørr! Tror faktisk det er ambefalt å få i seg litt fruktsukker om man går på lavkarbo, og da er sikkert druesukkeret i vin bra.
    Forresten så finnes det en lavkarbo musserende hvitvin som er ganske god. husker ikke helt hav de heter men de har i alle fall på etr av Frogner-polene 😀

   2. Fotballfrue

    Har blitt en del i jula, men fra januar av så er det tilbake til det gamle 🙂 Fruktsukker er bra i små mengder, ja, men minuset med vinen er at alkoholen stopper opp fettforbrenningen.

    – C

   3. hvor har du fett da? Don’t worry, Be happy!

   4. Fotballfrue

    I maten, MASSE. På generelt basis er ikke alkohol forenlig med lavkarbo. Du kan tenke deg selv, 60 – 80 % av energien du får i deg kommer fra fett, da er det ikke særlig lurt å drikke alkohol og stoppe opp fettforbrenningen over tid 🙂

    – C

   5. Sånn ja 🙂 tenkte mer på det «fettet» du har (ikke har!) på kroppen.. tenker du aldri slik: hva om morgendagen aldri kommer? legge vekk alle bekymringene og kose deg helhjertet, ikke halvhjertet. Det syntes jeg i alle fall du skal prøve nå i julen. Du er nydelig, og stresser hele tiden året rundt. Du er gift, har flott familie og mange gode kvaliteter som du heller burde fokusere på enn akkurat et halvt gram fett. 😉

    klem til deg!

   6. Agus/Anne

    Alle har rett til å ha sin egen mening, også du Lene. Men hvem er det som bestemmer hva som er stress og hva som er glede/lykke? Det som er stressfullt for deg, eller glede for deg, er kanskje ikke det samme for Caroline, meg eller en annen person? Det er jo individuelt hva vi føler og opplever. Du er kanskje en helt annen type enn Caroline og finner hennes «tilværelse» stressende og halvhjertet, mens jeg som kjenner meg igjen i mye av Caroline, tenker at Caroline er en livsnyter, ei som gir alt, gjør akkurat det hun vil fordi hun har lyst til det og at hun er ei glad og positiv jente som nyter til fulle og gir masse av seg selv til sine nærmeste og oss leserne.

    Jeg synes det er nedlatende av folk å mene at ens egen sannhet er den eneste sannhet! Min kjære samboer og jeg er livsnytere i våre øyne, vi er bl.a. frivillig barnløse (42 år) og vi reiser mye. Vi trener f.eks. ALLTID i alle ferier uansett hvor vi er, være seg løping, sykling eller langrenn. Vi får stadig vekk høre at vi stresser med trening, trives dere ikke hjemme? uff så kjipt at dere ikke vil ha barn, osv. Men vi er jo ikke disse folka! Vi er jo oss og har funnet vårt «perfekte» verden. Jeg ville ikke byttet med noen! Så, fremfor å «dømme» folk for det ene eller det andre, hva med å glede seg over andres unikhet og evnen til å finne sin egen lykke?

   7. Amen to that:)

 9. Karoline

  Hvor får du tak i litt mer «spesielle» ingredienser som mandelmel og sukrinmelis? Alltid lurt på det 🙂

  1. Anbefaler dere å handle på Iherb.com. Mye billigere og bedre enn helsekosten i Norge. De har et enormt utvalg hvis du er interessert i raw-varer, sjokkis, helsekost, økologiske og organiske produkter.
   Jeg er ihvertfall kjempefornøyd med alt jeg har kjøpt der!
   (P.S. bruk denne koden: HEB583, så får dere $5 i avslag på første kjøp!)

   1. Karoline

    Tusen takk for svar! 🙂

 10. julia =)

  går du på lchf for å opprettholde en maksimal fettforbrenning? det høres veldig slitsomt ut når du har postet innlegg om at du laget julebakst sammen med fam din og du laget en spesiell versjon for å ikke legge på deg, det samme gjør du i dette innlegget, lchf. Det virker som du lider fordi disse ikke er like god som vanlig marsipan.

  1. Fotballfrue

   Jeg har et LCHF-kosthold fordi det er mye sunnere enn det ellers karborike kostholdet 🙂

   Hvorfor skulle jeg lide? Fordi jeg putter andre ingredienser i marsipanen min enn de andre? Den eneste forskjellen er at jeg bruker sukrinmelis i stedet for vanlig melis.

   – C

   1. Hvorfor er det sunnere? Hva er feil med grovt brød og havregryn?

   2. Og «bivirkningen» av et lavkarbo-kosthold er jo at en går ned i vekt antar jeg. Vil du det, og evt hva gjør du for å ikke gå ned i vekt?

   3. Fotballfrue

    Bivirkningene av et lavkarbokosthold et mer stabilt blodsukker, aldri småsulten, metthetsfølelse hele dagen gjennom, du orker mer på trening og et generelt sett sunnere legeme 🙂 Vekten kontrolleres med riktig inntak av karbohydrater. Grovt brød er bra det, men da skal det være grover enn de du kjøper i butikken, som stort sett består av hvitt mel. Lavkarbo går ut på å få i seg mat i sin naturlige form, hva kan være galt med det? Det meste man får kjøpt i dagligvarebutikker er kunstig fremstilt mat, som ikke er bra for kroppen.

    I stedet for å ha spørrerunde med meg, foreslår jeg at du tar deg en tur på forum.lavkarbo.no, eller går til innkjøp av følgende bøker: «Frisk med lavkarbo» og «Doktor Dahlqvists kokebok «. Du kommer til å få en aha opplevelse 🙂

    – C

   4. Til Anne,

    Lavkarbo er vektREGULERANDE, ikkje berre vektsenkande slik som mange trur. Har du for mykje på kroppen i forhold til kva som er bra for kroppen din, så går du ned, og har du for lite, så kan du gå opp i vekt.

    Kroppen har det betre med lavkarbo, magetrøbbel forsvinn blant anna.

    Flott at du står på med kosthaldet, Caroline! 🙂 Håper du trivast godt med det også.

   5. Er det dyrere med lavkarbo enn «vanlig» mat ? Da tenker jeg på all mat, middag, brød u name it ;p

 11. hva gjør du når resten spiser etter grøt? sitter du bare å ser på fordi du ikke kan spise carbs? 🙂

  1. Fotballfrue

   Jeg lager fløyelsgrøt utifra lavkarbo oppskrift 🙂

   – C

   1. OMG! Du er på jentekveld og alle koser seg med julegrøt. Er det ikke innmaei slitsomt å hele tiden måtte være annerledes å måtte lage seg spesialmat? Kan du ikke bare spise risgrøten din og slappe av? Må ditt ønske om slankemat gå foran venninnekos? For JA det gjør det… Jeg hadde ikke likt å være venninnen din som hadde laget grøt og ordnet i stand, og så kommer du med egen lavkarbo-oppskrift. Jeg hadde heller ikke likt å sitte ved siden av deg med risgrøten min mens du spiste diettmat den ene gangen i året man skal ha julekos med jentene. Det virker så slitsomt å være venninnen din!

    Når en jente i en venninnegjeng holder på sånn som deg sprer det seg lett et usunt forhold til mat i venninnegjengen. Det opprettholder et fokus på kropp og mat. Jeg trodde at gode venninner skulle være en motvekt fra det mat/kroppfokuset vi hele tiden blir utsatt for fra mediene.

    Jeg er så glad for at ingen av venninnene mine holder på sånn som deg.

    Håper du er voksen nok til å godkjenne denne kommentaren.

   2. Fotballfrue

    Tror du må sette deg inn i ting før du åpner munnen din, litt kunnskap tar ikke skade.

    Lavkarbo er ikke slanke- eller diettmat, har aldri vært det, og vil aldri bli det. Det er en livsstil som jeg og Lars-Kristian prøver ut nå, og hadde ikke venninnene mine akseptert det, så hadde ikke de vært særlig gode venninner.

    – C

   3. «Livsstil» er et ord flaue slankere bruker om dietten sin.
    Jeg har mye kunnskap om emnet, jobber med å forebygge spiseforstyrrelser hos unge jenter. Forholder meg til uke «livsstiler» hver eneste år.Det er viktig at evnner støtter oppom et sunt kosthold, men det er aldri sunt å være ekstrem. Alle kan spise risgrøt og marsipan i jula.

   4. Fotballfrue

    Mener du virkelig at de med spiseforstyrrelser propper i seg sæterrømme og fete sauser? Det er jo en del av LCHF. Nei, vet du hva. Kunnskaper om emnet? Dette er en livsstil, ikke snakk om annet. Og jeg har da ALDRI sagt at en ikke kan spise risgrøt og marspian i jula. Selv har jeg planer om å proppe i meg alt jeg vil på julaften. Men alt med måte i førjulstiden, jeg vil ikke ødelegge noe vi nettopp har startet på. Kanskje en god tanke å ikke henge seg så mye opp i hvordan andre bestemmer seg for å leve? Lars-Kristian er toppidrettsutøver og han vet i hvert fall hva vi driver med, og det er IKKE noe som er usunt for verken oss eller noen av Norges befolkning. Tvert i mot.

    – C

   5. Mariann

    Beklager, dette er litt på siden av samtalen. Men; mener du med dette å si at du propper i deg seterrømme og fete sauser? Av en eller annen merkelig grunn skurrer det når du snakker om deg selv og setrrømme:-) En spiseskje cottage cheese kanskje… ;-p

    -M

   6. Fotballfrue

    Ja, det er nettopp det det betyr. Skjønner ikke hvor folk har mitt kosthold fra, nå forstår du kanskje hvor lite enkelte vet om meg 😉

    – C

   7. Det er bare det at du forteller så mye om dine sunne matvaner og nå lavkarbodietten. Vi har fått det inntrykket at du spiser som en kanin hele uken, for så å skeie ut med godteri. Men nå har du kuttet ut det også går jeg ut ifra? Spis og lev som du selv vil, prøver bare å få litt klarhet i saken.

   8. Fotballfrue

    Det er mange misforståelser angående mitt kosthold. En eneste gang, for 1 1/2 år siden, postet jeg et eksempel på hva jeg kunne spise i løpet av en dag, og det henger folk seg fortsatt opp i. Ellers poster jeg kun «retter» og oppskrifter, aldri hvor mye jeg spiser. Jeg spiser til jeg er mett 3 ganger om dagen, hverken mer eller mindre, og det burde alle gjøre uavhengig av størrelse og vekt 🙂

    – C

   9. Inger Lise

    Kanskje fordi du tidligere har nevnt at Cottage Cheese pleier å være en av din faste frokost. Strengt tatt ikke hele boksen, men ca. 100 g.

    Jeg er enig i deler av det Nora skriver. Lavkarbo har blitt en hit, ettersom flere går ned i vekt av kostholdet. Du gjør akkurat som du vil (selvsagt), men det virker bare som du har fokus på helt feil plass, å måtte lage din egen spesialmat når du ikke lider av noe (feks. allergi).

    Å si at venninne dine hadde vært dårlige venniner dersom de ikke hadde aksepert det, synes jeg blir usaklig. Å uttrykke bekymring er nettopp det å være en god venninne. Du godkjenner sikkert ikke konstruktive tilbakemeldinger, men det viktigste er at det kommer fram til den personen det gjelder, nemlig deg.

   10. Fotballfrue

    Du er enig med Nora du ja, passer bra, dere er like kunnskapsløse begge to 😀

    Så du tror man må lide av noe for å spise lavkarbo? Jaja, det er der kunnskapsnivået ligger altså 😀 Foreslår at du leser deg opp om lavkarbo, skaffer deg kunnskaper, så kan du komme tilbake 🙂

    – C

   11. Jeg er vegetarianer og vant til at folk stiller spørsmålstegn ved både det ene og det andre rundt min livsstil. Jeg aksepterer det selv om det til tider er svært frustrerende og føles av og til respektøst. Alle har rett til å leve og spise akkurat slik de vil (såfremt det ikke skader noen) og ingen bloggleser har rett til å legge seg opp i det eller forvente at Caroline svarer for seg på den måten flere her gjør. Selvfølgelig er det interessant å høre hvorfor du spiser som du gjør, og spesielt oppskrifter, men jeg ville ikke akseptert så mye hets fra totalt fremmede som du gjør, C. Det er faktisk ikke blogglesernes rett å uttrykke bekymring; det er familie og venner sin jobb!!!!! (Ikke at jeg tror det er noe å bekymre seg for, men det er uansett ikke min business..) Takk for en fin blogg!!

   12. Skremmende om du jobber med dette, «N», for det virker ikke som du har veldig mye peiling. For mye karbohydrater er ikke bra, hva tror du det er så mange overvektige i Norge for? Latterlig. Det er derimot ekstremt å fråtse i seg marsipan og godteri fra 1. desember og ut julen. Det er faktisk mulig å begrense seg.

   13. Både du og Caroline misforsto meg…
    Jeg er ingen ekspert på lavkaro. Jeg er heller ikke ekspert på South Beach, ananasdietten, Fedon, ketolyse osv.
    Det jeg har mye kunnskap om er unge jenter og deres vanskelige forhold til mat. Uansett hvilken diett/»livsstil» det er snakk om, er det i bunn og grunn snakk om mat og kropp. Og blogger, aviser, blader, tvprogrammer osv som omtaler disse diettene påvirker de unge jentene. Om det anbefales å spise havregryn eller seterrømme er likgyldig – unge jenter blir usikre, begynner å tenke på mat, hva de kan/ikke kan spise.
    Jeg er selgvfølgelig ikke for at man skal «fråtse i marsipan og godteri fra 1. desember». Jeg er for et sunt og variert kosthold. Jeg er for frukt og grønnsaker. Men jeg er mot fokus på det ekstreme. Jeg er for unge jenters selvfølelse. Og har man 35 000 lesere, har man om man vil eller ikke et ansvar for mange tusen unge jenter. Det er prisen man betaler.

   14. Fotballfrue

    Men et lavkarbokosthold er jo ikke ekstremt, ikke i nærheten en gang, det er jo bare det motsatte av et karborikt et. Jeg anbefaler folk å tenke sunt, kutt ut de vanlige karbohydratene med fett. Spis kun karbohydrater i naturlig form, nøtter, grønnsaker etc.

    Usikker på om du leser bloggen min fast, eller har kommet over den tilfeldig nå. Men hvis du leser, så ser du at jeg har et naturlig forhold til mat, jeg har aldri lagt skjul på at jeg spiser godteri og koser meg med mat. Men når jeg fikk tilbud om å «skeie» ut 3 dagen på rad, følte jeg at nok var nok 🙂 Det var ikke verre enn det.

    – C

   15. hannem

    For oss som spiser lavkarbo til vanlig, kan en god porsjon risgrøt ødelegge en ellers hyggelig kveld, dvs forårsake magetrøbbel. Spiste selv litt risgrøt med mer rømmegrøt oppå + et par rundstykker her om dagen. Først langt ut på dagen neste dag ble magen min god igjen. (Det var nok rundstykkene som laga krøll.) Jeg skjønner godt at Fotballfruen tok med sin egen grøt, og dette var blant venninner!

   16. monique

    Unskyld…men vilken riktig veninne er det, om hun ikke kan håndtere at en hun er gla i har valgt et kosthold som passer for henne, og har med seg egen mat? Jeg bare spørr?….

   17. Enkelte i familien min har skiftet om til lavkarbo, og det er ikke slitsomt i det hele tatt at de spiser annen mat enn oss andre. De lærer oss utrolig mye, slik at det kan være lettere for oss å invitere dem på middag. For hvis vi skal lage middag med poteter, da spiser de alt annet enn potet, dermed er det bare å koke litt grønnsaker til dem og de kan spise det, på samme måte som vi spiser potet. Det er ikke slitsomt på noen måter. Skjønner ikke at du gidder kommentere det en gang, spesielt når du ikke vet hva du snakker om 😉

 12. Du har kjempe fine øyenbryn, napper du selv? Du svarer aldri på kommentarene mine, kanskje jeg spørr for ufornuftige spm til at du skal svare:(

  1. Fotballfrue

   Hei, jeg får så mange spørsmål at det er vanskelig å svare på alt 🙂

   Vanligvis går jeg til en som heter Fred hos Jan Thomas Studio, men i det siste har jeg nappet de selv. Søsteren min er ikke gift, og foreldrene mine bor i Sarpsborg. Det er ca 1 time fra Oslo 🙂

   I salaten kan du sikkert bruke andre typer oster, men jeg anbefaler deg å prøve blåmuggost, det er supergodt 🙂

   Håper du fikk svarene du ønsket nå 🙂

   Ha en riktig god jul 🙂
   – C

   1. Haha, jeg skjønner:) Du er jo Norges beste hverdags blogger! Unnskyld for at jeg ble masete liksom. Men jeg kommer alltid innom bloggen din flere ganger om dagen, og når jeg kommenterer, kommer jeg igjen for å se om jeg har fått svar 😀 Jeg smilte med engang jeg så du hadde svart…

    Jeg napper meg selv og vennene mine og tanter og bekjente, vurderer å åpne egen salong en gang i livet:D Er bare 17 enda see…

    Sarpsborg ja, er ikke langt fra Halden, hvor jeg bor:)

    Jepp, skal gjerne prøve om du sier det så:D

    Takk og God Jul til deg også, caroline:)

    klem:-*

 13. Det så utrolig koselig ut med venninnekveld. Så artig med gavetrekningen 😀

  Jeg hadde satt stor pris på om du skunne skrevet noen ord om dette. Jeg ønsker selv også å gjøre litt endringer i kostholdet, men jeg er redd for å virke «sær» når jeg spiser borte, spesielt nå i julen. Når du f.eks spiste hos familien til Lars Kristian i starten, hvordan synes du dette var? Hvis man velger å ikke spise kaker o.l. kommer denne janteloven igjen, spesielt hvis man er slank selv 🙁 Jeg vet man burde spise det man selv ønsker, men man vil heller ikke sår følelsene til de som har stått på kjøkkenet i timesvis…

  Jeg håper du kunne tatt deg tid til å svare på dette, nå før det ene juleselskapet etter det andre kommer.

  Tusen takk 🙂

  1. Fotballfrue

   I julen passer jeg på å ikke spise «feil» på de dagene hvor det ikke skjer noe. Men ellers er julen en høytid hvor jeg koser meg, jeg er ikke så nøye på hva jeg spiser når vi har gjester eller er på besøk 🙂 Jeg liker å ta i bruk et gammelt ordtak, «du legger ikke på deg mellom jul og nyttår, men mellom nyttår og jul» 🙂

   Sånn ellers så passer vi på å si ifra før vi kommer at vi ikke spiser karbohydrater. Da vet vedkommende om det, og det blir ikke noe problem 🙂 Men vi fører ingen strikt linje, en kveld i uken skeier vi ut 🙂

   – C

   1. En ting er at folk sier ifra om allergier og intoleranser, det må man ta hensyn til. Det samme hvis man har, ut i fra et etisk standpunkt, valgt å være vegetarianer. Men det at dere sier ifra til venner som har vært så hyggelige å be dere på middag at dere ikke spiser karbohydrater er bare veldig frekt. De som tilbyr seg å lage god mat, handle inn , betale og stille hjemmet sitt åpent for dere, burde da selv få velge menyen? Skal den virkelig dikterers av deres diettbehov? Hvem har lært dere folkeskikk…

   2. Fotballfrue

    Lurer virkelig på hva slags mat du lager? Det er jo null stress å spise kjøtt og saus. Karbohydratene er det jo bare å ikke forsyne seg av. Hvem er det egentlig som LAGER karbohydrater? Det kommer i form av ferdigprodukter som pasta, ris og poteter. Neste gang foreslår jeg at du ikke tar den spydige tonen, og heller leser kommentaren min, der står det at vi ikke har noen som helst problemer med å skeie ut en gang i uken. Hvis noen ber oss på middag, så spiser vi jo det vi blir servert.

    – C

   3. Slapp litt av da Ms/Mr ‘N’oone! Caroline har faktisk sagt flere ganger at hun VET HVA HUN DRIVER MED! men kanskje litt vanskelig å forstå for sånne som dere som alltid skal drive å pirke rundt på andre livsstil!

 14. Tusen takk caroline! Jeg setter utrolig stor pris på at du tar deg tid til å svare leserene dine!! Ha en fin kveld 🙂

 15. jeg gjorde faktisk akkurat det samme med venninne mine i går. Lagde hjemmelaget marsipan altså! Moro:)
  Selv om vi lagde med vanlig sukker.

  jeg er kokk og litt imot kunstige søtningsmidler fordi jeg ikke tror det er bra for kroppen. Vanlig sukker kan hvertfall forbrennes, men om kroppen vår tåler blandingen av alle typer kunstige søtningsmidler vi får i oss i disse dager vil vel vise seg etter noen år.
  Men uansett er det gøy å se hvordan man kan lage samme produkt av ulike råvarer:)

 16. så utrolig koselig ut! spiser du ingenting frukt f.eks?

  1. Fotballfrue

   Jo, litt frukt, spesielt mandariner nå siden det er jul 🙂

   – C

   1. Men hva med rådene om fem om dagen? Nei, alt med måte sier nå jeg, synes det blir litt for overdrevent å skal leve et så sunt liv. Det går litt over styr spør du meg.

   2. Fotballfrue

    «5 om dagen»? Vet du i det hele tatt hva «5 om dagen» er for noe? Det er 2 frukt, og 3 grønnsaker 🙂 Og hva er galt med å leve et såååå sunt liv, når maten er kjempegod? Hva er bedre enn å kose seg med god samvittighet? Jeg er jo ikke noe glad i karbohydrater uansett 🙂

    – C

   3. Ellen Marite

    Yes! Frukt inneholder druesukker, og hvis du vil ned i vekt burde du ikke spise fem frukt om dagen. Eller hvis du skal prøve å opprettholde et lavkarbokosthold.:)

   4. kan spise tusenvis av mandariner, i jus luv’m!:D

   5. klementiner;)

 17. Så koselig, elsker juletiden! <3
  Hadde vært supert om du kunne fortalt litt mer om kostholdet deres på bloggen. Jeg er så nysgjerrig. Oppskrifter på middager osv. 🙂 Og frokoser.. Hva spiser dere til frokost? 😀

 18. Høres kjempedigg ut, det må jeg kanskje prøve ut:)

 19. Jeg mener det når jeg sier det: Du er det vakreste mennesket jeg vet om! Kan drømme meg vekk i øynene dine, rett og slett 🙂

 20. julia =)

  jobber du bare med bloggen nå for tiden? så luksus =) det er litt drøyt å si ifra til folk at dere ikke spiser karbohydrater… da må de lage noe helt etter deres vilje. Alkohol, røyk, å sove for lite, stress, sukker og masse annet er også usunt! det virker som du ønsker å være tynn for enhver pris, du ser det kanskje selv en dag. Alle disse tipsene dine vil småjentene ta tak i og kanskje forsterke. Dette er noe du innerst inne vet godt. Du er jo oppegående og særs intelligent =)

  1. Fotballfrue

   Jeg har aldri sagt at jeg ikke spiser karbohydrater, da tror jeg du har misforstått. Jeg har et lavkarbokosthold, derfor unngår jeg poteter, ris, pasta, brød etc. Litt karbohydrater i form av nøtter, grønnsaker og LITT frukt er bra 🙂 Selvfølgelig vil jeg være tynn, men ikke for en hver pris, jeg vil da ha barn en gang 🙂

   – C

   1. Haha, du vet..Jeg elsker poteter av hele mitt hjerte, hva skulle jeg ha gjort uten dem:P Eneste stede jeg legger på meg da er jompa! Men er egentlig ganske fornøyd med den, er fint med litt former bak, eller hva:P Caroline, vet du hvordan jeg kan få litt større bryster? Jeg liker å spise grønnsaker, men i pakistansk/ indisk mat putter vi veldig mye olje da.. derfor liker jeg NORSK grønn og sunn mat:DBare at jeg ikke klarer å være uten potetetr:D Så om du kunne sendt en mail til meg og sagt hva jeg helst burde spise, hadde vært supert.. Eller her da:) Så at jeg blir slank, med former akk som deg:) (litt større bryster)

   2. på meg selv **mente jeg da;) hihi

   3. Spis erter, og puppene vokser som pokker! haha..Det er nok dessverre ingen spesielle matvarer som gir deg større bryster, Shona.. Det hadde jo vært ganske suverent.. 😛
    (eller, du får jo større pupper dersom du legger på deg – som regel, men..)
    Det funker ikke slik at kroppen former seg akkurat som du vil,dersom du spiser det og det..
    Dersom du ønsker å stramme opp forskjellige «problemområder» så er det nok trening (blant annet forskjellige styrkeøvelser) som gjelder 😉 I tillegg til sunn kost, med riktig næring og proteiner.

    … Du ser jo i bloggen til Caroline at hun er flink å trene (creds til Caroline!!:))

 21. Godt med litt tid med jentene og!:) God juul!

 22. Du er så utrolig flink og tolmodig som tar deg tid til å svare de som stiller spm! Viser bare hvor mye du setter pris på leserne dine 😀 Fortsett slik! 😀

  1. Der er jeg så enig med deg Live, også ikke for å snakke stygt om andre bloggere men det er langt i fra alle som gidder og svare på alle spørsmålene de får ;D

 23. Hva fikk du i gaven?? Eller venter dere med å åpne til julaften? (Jeg spør fordi vi pleier å åpne gavene til hverandre i vår jentegjeng på juleforeningen)

 24. Hei! Skulle bare legge igjen en kommentar å si at jeg likte det nye designet ditt! 😉

  Stor klem

 25. KA skjer me alle de negative kommentaran da? Hjelpes!

  La Caroline få lev på sin måte!

  Masse artie og gode innlegg Caroline, alltid! Æ kose mæ bestandig når æ læs bloggen din! Hæli 🙂
  Ha en fantastisk god jul!

 26. OI! Nydelig design du har fått deg! Kjempeflott, du er utrolig pen!

 27. De nye headerene er fantastiske! Fine fargesammensetninger, likte spesielt den sorte fra bryllupet 😉

 28. Elisabeth

  Hvoor har du kjøpt den sorte blusen din henn Caroline? Utrooolig fin, som alt annet du har! 🙂 Så ut som en veldig koslig venninnekveld forresten ! 🙂

 29. Ååå, den oppskriften skal prøves 🙂 Ser ut som dere hadde det veldig hyggelig altså 🙂

 30. Å så fin ny header du har fått….superfin var den 🙂

 31. Nam, ser deilig ut, vil også lage marsipan til jul, men blir vel bare og kjøpe ferdig rull.. -.-

  – inamakeup.blogg.no

 32. Jeg liker marsipan å må prøve den oppskriften din.

 33. Kjempe fint design! 🙂

 34. Ikke for å fortelle deg hva du bør gjøre, men hadde det ikke vært lurt å lage et eget innlegg om lavkarbo kostholdet deres? Så kan du bare henvise alle som spør til det innlegget,så blir det kanskje ikke så mange misforståelser osv. Bare et tips:) Virker bare så slitsomt å måtte «forsvare» seg i hver kommentar,når du ikke akkurat gjør noe galt i det hele tatt! Og sikkert veldig mange som er interessert i høre mer om det:) Jeg får selv veldig vondt i magen av karbo som ris og pasta osv:(

  1. Fotballfrue

   Jeg er helt enig, men samtidig så vil ikke jeg gå ut å skrive om hva jeg spiser i forhold til lavkarbo. Risikoen da er at unge jenter med null kunnskaper om kosthold, kopierer mitt. Men på et generelt basis, så kanskje jeg kunne gjort det, men da ville jeg alliert meg med en ekspert på lavkarbo. Kanskje dr.Hexeberg er interessert 🙂

   – C

   1. Ja, det skjønner jeg veldig godt. Du har mye å ta hensyn til. Er selv like gammel som deg, men jeg glemmer det at du har veldig mange yngre lesere, som ikke en gang er ferdig utviklet!
    Men det hadde jo vært helt genialt hvis du hadde klart et sånt sammarbeid:D I mellomtiden får man kjøpe bøkene dere har tatt i bruk;)

   2. Ann-Helen

    Syntes det er veldig fornuftig av deg å ikke gå inn på dette i detalj, Caroline. De som følger deg vet at du er en frisk og sunn jente som spiser og unner deg både det ene og andre med jevne mellomrom. Om du velger et lavkarbo kosthold, er det din sak. Ikke noe alle trenger å legge seg opp i og ha meninger om. Du ser kjempebra ut 🙂

 35. Mmmm, den marsipanen skal jeg lage idag :), takk for oppskrift.
  Og fløyelsgrøten skulle jeg gjerne hatt oppskriften på, har lurt litt på denne risengrynsgrøtproblematikken nå i jula :). Har levd på LCHF i noen måneder nå, og kan fortelle at jeg har fått et nytt liv. Fra å være trøtt, sliten og ha null energi er jeg nå i mye bedre form, trener flere ganger i uken, og har gått ned de kiloene jeg ønsket.. de som satt limt på fra graviditeten for snart to år siden. Takk for inspirerende innlegg 🙂

  1. Fotballfrue

   Bare hyggelig 🙂 Jeg skal lage fløyelsgrøt igjen lille julaften, kan jo legge ut oppskriften da 😀

   Så flott at du har gått ned de siste kiloene du ønsket, flink er du 🙂 Kos deg i julen, det har du fortjent 🙂

   – C

   1. Mariann

    Å ja, gjør gjerne det 🙂
    Ha en herlig jul selv også 🙂

 36. Josefine

  Så fint, og elegant det nye designet ditt er 🙂

  Noen ganger sitter jeg, og helt sikkert en haug andre og tenker «stakkars Caroline som må håndtere alle disse bedreviterne hver eneste dag». Det er ganske utrolig å se hvordan folk legger seg opp i hva du spiser og drikker. Jeg antar likevel at det er prisen du må betale for å se sunn ut, og klare det mange av oss ikke klarer, trene flere ganger i uken.

  Om du skriver et innlegg om lavkarbo eller ei, vil nok ikke roe de kritiske røstene som synes du ser så mager ut, men det kan kanskje være greit å skrive litt om det, for å avklare en del ting rundt lavkarbo. Jeg tror folk reagerer på den måten de gjør, fordi lavkarbo er kjent for å være den aller beste slankekuren. Den er bra forbi det er livsstil, fordi ved å følge denne etter at de 20 kiloene har rast av, så holder man vekten nede. Dette brukes av folk flest, men også av kroppsbyggere som skal holde en minimal fettprosent, og høy muskelmasse.

  Jeg tror du er såpass smart, frisk og fornuftlig at du skjønner du ikke trenger å gå ned i vekt, men går på lavkarbo for å leve sunnere, men for mange er lavkabo automatisk tilhørende med diett. Derfor synes jeg du skal lage et innlegg, (gjerne med en ernæringsfysiolog!) hvor du forklarer grundig hvorfor du driver med dette, hvem som kan drive med dette, og anbefaler litteratur som de som har lyst å begynne, kan lese.

  God jul til deg, Caroline. Jeg er sikker på at julemiddagen blir perfekt, både estetisk og kulinarisk 🙂

 37. Jeanette

  Hei Caroline.Lurte på en ting angående kostholdet ditt.Hva spiser du i stede for brød? Spiser du knekkebrød foreksempel?
  Lurer også på om man MÅ spise masse usunt fett om man går på lavkarbokosthold? Vet at det av nyere forsking kommer frem at det ikke er skadelig med usunt fett,men jeg stoler ikke på det.Dessuten har jeg masse hjerteproblemer i min familie.Holder det med å kun få i seg sunt fett?

 38. Hei, jeg og venninna mi skal ha med oss søsteren min og venninna hennes på rihanna konsert i stockholm ;DD
  Hvilken dag skal du på konserten og vet du hvor du skal sitte/stå ? <3

 39. Hei Caroline 🙂
  Artig at dere har slått dere på lavkarbo-bølgen!

  Jeg har spist lavkarbo i snart ett år og trives godt uten mel og sukker.
  Føler meg mer energifylt og har aldri lenger luftsmerter eller mageknip.

  Lurte på om du har du regnet ut karbo-innholdet i marsipankulene ?
  Jeg tenkte jeg skulle lage dem, men jeg så ikke noe om det på Funksjonell Mat-siden hvor oppskriften ligger, bare at det er 29 kcal pr kule.

  Fint å høre dere liker LCHF-kostholdet, jeg trives veldig godt med det og det er absolutt ikke noe pes å lage seg noe annet når venner eller familie spiser høykarbomat.

  Våre venner og familie er vant til at jeg alltid har med meg «reservemat» når vi er borte og blir servert noe.
  Vi har også glutenallergi i familien vår (cøliaki) og det er full forståelse fra alle på at «noen har det bedre med annen mat».
  (det er liksom mere «tillatt» å spise annerledes hvis man har en matallergi – så av og til bare forteller jeg at jeg er glutenallergiker – da er det ingen som bryr seg om at jeg har med eget brød eller dropper tilbehøret f.eks)

  Ingen er vel tjent med at man trykker i seg noe man får ubehag og vondt av, så det er det gudskjelov ingen som forlanger av oss.
  Jeg spiser ikke noe for å glede andre.
  Venner som måler andre etter hva de spiser – er ikke venner jeg ønsker å ha iallefall, livet er da mer enn mat !

  (Folk som synes det er kjempepes når noen vil spise noe annet enn dem selv, kjenner kanskje bittelitt på den lille stemmen inni dem som sier at de også burde leve litt sunnere …?- Jeg bare funderer :-))

  Lykke til !

 40. Ups – jeg fant karbo-innholdet – det er 8g karbs på 100g mandelmel – så da er det altså 8 karber på hele «deigen» – hvor mange kuler fikk du ?

 41. Kjenner jeg blir litt matt i lakken når jeg leser hva folk skriver til deg ang lavkarbo.
  Jeg er en med for mange kilo som har gått på dette siden 20 sept, Har gått ned 8 kilo og var strent de første 6 ukene.
  Er så utrolig mye uvitskap om lavkarbo og folk tror jo alltid det verste

  De som sier hvorfor kan du ikke bare spise det som du får servert og de har lagt tid og penger på handling og slik.

  Du sier jo selv at DU lagde fløyelsgrøt som DU hadde med deg, vertinnen slapp jo og lage noe annet en grøt som alle de andre jentene din koste seg med.

  Spiser en person som går på lavkarbo mye karbs en dag så kan de by på MYE ubehag med mageproblemer og oppblåsthet.
  Jeg smakte på et lite stykke med fuccatia brød på jentejulebordet vårt og sleit resten av natta så noen ganger er det bare ikke verdt det og ete de karbsene

  Skal man starte på lavkarbo så er det MASSE og sette seg inn i. MANGE forskjellige typer livstiler

  Vil bare si FY til dere som bare spyr ut ukvemsord over noe dere ikke har peil på, dere må være grønne av sjalusi for at noen har det bra med seg selv. Om man er tynn eller tykk.

  Stå på Caroline. Håper dere finner lavkarbo en livsstil dere kan leve med :O)

 42. haha, du vet..jeg satt og tenkte på deg i dag.. og ditt koshold…fikk så sykt lyst til å gjøre det samme.. jeg sa til mamma idag.. mammaa fra og med nååå skal jeg ikke spise, poteter, ris osvvvv…jeg skal være sunnn!! du er så heldig som klarer å jogge ute i kulda, trene flere ganger i uka……… for dette er jo viktig dette også samtidig som bra kosthold

  1. Fotballfrue

   Du burde lese litt litteratur før du begynner på lavkarbo, usikker på om du har forstått poenget med det. Hva skal du erstatte karbohydratene med? Jeg trener forøvrig inne 😉

   – C

 43. Jeg lager marsipan etter din oppskrift nå, bare at jeg bruker vanlige mandler som jeg har tatt av skallet på og knust slik at det blir som mel ; ) Håper de blir gode!!

 44. Forresten, her har du en blogg hvor det står mange oppskrifter på lavkarbo mat. Alt fra kaker til brød 😉 https://marisvends.blogg.no/ Hun lager mye godt, marsipan, karameller, pepperkaker, kaker som brownie, som alle vet egentlig inneholder mye mye sukker! Dette er lavkarbo, alt sammen! =) Anbefaler deg å ta en titt på den ;D

 45. […] Vi hadde nesten akkurat startet med LCHF-kostholdet, og jeg trikset med lavkarbomarsipan, som faktisk smaker ulovlig godt. Oppskrift finner du her. […]

 46. Heisann 🙂
  morro å få nye oppskrifter!
  Jeg laget marsipanen din i dag, nå som det er påske 🙂
  Men jeg lurte på en ting, marsipanen min ble veldig brun.. Hvordan fikk du din så lys? Har du lysere mandelmel kanskje? Så mye bedre ut når den var lys 😉

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *