Salat med blåmuggost & valnøtter

Laget denne for første gang i går. Synes alltid det er gøy å eksperimentere med salater, jeg får jo aldri nok av grønne blader, og deilige dressinger. Denne smaker helt fantastisk. Tror det er min nye favoritt, faktisk over laksesalaten.

Du trenger

 • bladspinat
 • crispiesalat du ønsker – kan droppes
 • tomater
 • soltørkede tomater
 • 2 pakker castello
 • valnøtter
 • oliven – kan selvfølgelig droppes om du ikke liker det

Mengden ser du helt an selv, det avhenger jo av hvor mye du skal lage, hva du liker etc.

Skyll godt av salatbladene, og legg de i bunnen av bollen

Ha i resten av ingrediensene, og bland godt

Du kan også tilsette litt kylling. Dressing lager du av 2 spiseskjeer balsamicoeddik & 4 spiseskjeer olivenolje. Smak til med salt og pepper, hell over salaten, og bland godt.

Håper det smaker

Ps. resten av oppskriftene jeg har lagt ut, finner du under kategorien mat til høyre. Her er direktelink.

100 kommentarer

 1. nydelig! jeg har også laget en med biter av tørket aprikos. smaker fantastisk sammen med valnøtter og osten.

 2. Så kjempe god ut…:-)

 3. Det så godt ut! Elsker blåmuggost, har du forresten prøvd det på pepeperkaker? Utsøkt! Anbefales! Ha en fin dag!

  1. Fotballfrue

   JA! Som juletapas 🙂 Elskverdig!

   1. Blåmuggost på pepperkaker ble jeg faktisk anbefalt for litt siden, hihi! Synes det høres ut som en spesiell kombinasjon, men skal virkelig prøve det 🙂

   2. Fotballfrue

    Det anbefales 🙂

    – C

  2. Flere som har innsett at det er en fantastisk kombinasjon, ja:) Høres så rart ut, men er så godt!

 4. Denne hørtes god ut 🙂 skal jeg definitivt prøve!

 5. Så veldig godt ut =) har ikke smakt blåmuggost før….må kanskje testes ut 🙂

  Har dere starter på LCHF-kosthold nå, du og LK?

  Have a nice day! ;))

  1. Fotballfrue

   Yes, we have 😀

   – C

   1. kunne du fortalt litt om det ? hva det er godt for, pos og neg sider, oppskrifter uten blåmuggost (hater det desverre).

 6. Det så kjempe godt ut :o) har tidligere vært litt skeptisk til smaken av blåmugg-ost, men skader vell aldri å prøve noe nytt ;o)
  Er dette en del av den nye lavkarbo-dietten deres? Vil det komme med et innlegg om hvordan du/dere synes dette fungerer og en bokanbefaling? det hadde vært supert :o)
  Vet du har vært litt skadet i det siste, og håper virkelig du er på bedringens vei! Jeg ser frem mot et nytt treningsinnlegg snart ;o) (hehe, ja det var et hint…(o; )
  Ha en super dag :o)

 7. Takk for kjapt svar angående merket på skidressen din 🙂 En ting til jeg lurte på. Vet du hva navnet på boblebuksen er? Og er den tykk?

  1. Fotballfrue

   Den er tykk, ja 🙂 Husker ikke helt navnet, men det er i hvert fall Bergans. Kan se etter ved neste skianledning 😉

   – C

 8. Mmm, det så godt ut! Har noen spørsmål i forhold til lavkarbokostholdet. Hvor mange karbo ligger du omtrent på om dagen, og hva slags fett(kilder) spiser du? Jeg har også planer om å legge om til et lavkarbokosthold.

  Ha en fin dag;)

  1. Fotballfrue

   opp til 50 gram karbo 🙂 Fett som ost, fløte, rømme, h-melk, creme fraiche, bacon, kjøtt, nøtter, tyrkisk matyoghurt, smør, ja, sånne ting 🙂

   – C

   1. Andrea

    Og da har jeg et spørsmål, HVOR kjøper du den tyrkiske yoghurten? 🙂 Jeg finner den ikke på noen matbutikker her i Tr.heim!

   2. Hei Caroline!

    hvor har du fått dine info om low-card diet? jeg har lyst til å begynne med den også men jeg vil lære alt om det før jeg begynner! :-))
    ha en flott dag!

   3. Jeg tror de selger den på Meny på Solsiden 🙂

   4. Skal du anbefale boken og skrive et innlegg om kostholdet?? 🙂

   5. De selger det på Meny på Solsiden ja 🙂

   6. Fotballfrue

    Jeg har kjøpt på både Kiwi og Rimi, men det varierer veldig fra uke til uke om de har eller ikke :/

    – C

   7. på meny solsiden har vi alt:D så ja, vi selger tyrkisk yoghurt 😀

 9. Ååhh det så godt ut!! Super blogg 🙂

  Isabel

 10. ikke etter min smak men den er sikkert god 🙂 klippet deg?? 🙂

 11. ser sykt godt ut 🙂

 12. Hvor lenge har dere av den bollen? Spiser dere mye av den til et måltid, eller bare litt..?

  1. Fotballfrue

   Vi spiser til vi blir mett, så nesten hele bollen forsvant. Vi 1 kyllingfilet vedsiden av også, fikk ikke plass til den i bollen :p

   – C

 13. Heidu 🙂
  Ser veldig godt ut, må kanskje prøve!
  Lurer bare på en ting. Hvor mange e-mailer får du hver dag? You see, jeg venter på svar på en jeg sendte for noen få dager siden, håper virkelig du får tid til å svare på den!! 🙂

  1. Fotballfrue

   Jeg prøver å svare alle, men jeg rekker dessverre ikke. På en dag kan jeg motta mellom 50 – 70 mail, så det er ikke alltid like lett å svare alle sammen 🙂

   – C

   1. Åh, det var ikke lite heller det 🙂 håper uansett at du ¨får tid til å svare på den (a)

 14. Jeg elsker blåmuggost! Kunne nesten levd på bare ost, haha.

 15. åh, den så veldig god ut 🙂 men jeg er ikke så glad i blåmuggost lenger, etter en litt dårlig opplevelse i London, haha. Men funker kanskje med brie i stedet, hehe 😛 ha en fin dag! 🙂

 16. Elsker bloggen din<3 Hvor er den nydelige toppen din fra?:)

 17. Jeg har lest blogger nå i maange år,men ALDRI kommentert noen før idag. Jeg synte du fortjener en. Nettopp fordi du er et godt forbilde,du svarer på spm og bruker tiden din til og holde på leserene dine. Personligheten din kommer godt gjennom via bloggen og jeg vil nesten si jeg kjenner deg. Nesten litt sånn at jeg kunne sagt hei om jeg møtte deg,uten og fått stygge blikk. Du skriver godt,og du har gode bilder som viser til dine innlegg. Forsett slik og du vil nå langt,ikke bare med blogging med at du er så imøtekommende og blid. Du skriver ALDRI klageinnlegg noe som er deilig og lese. Jeg er hvertfall fast leser,og det er noe jeg kommer til og bli også.

  Men det er faktisk en ting jeg lurte på? Jeg vil ikke være kravstor og spør om hvor ditten og datten er kjøpt. Men da du hadde krøllet håret ditt på pepperkakebakingskvelden så du rett og slett STUNNING ut! Jeg så du skrev du gjorde det med rettetangen eller noe,men kunne du forklart det litt mer nøye? Dette er virkelig en look jeg ville brukt nå i julebordstidene. 🙂 Så husk på at du har mange gode lesere,men også noen nye som meg som faktisk tør og skrive og håper på svar! Ønsk meg lykke til på eksamen,hihi..

  1. Hei! Beklager at jeg svarer, men kan hjelpe deg med det du lurer på 🙂
   Det var ikke en rettetang. Det var en bølgetang 🙂 Det får du kjøpt på de fleste frisørsalonger. Jeg har en slik selv. Det tar litt tid, men resultatet blir alltid bra.
   Hvis du leser gjennom kommentarfeltene på bloggen pleier Caroline å svare en del spørsmål der, å da finner du som regel det du lurer på. ved at hun har svart noen andre:) :

   Fotballfrue says:
   December 6, 2010 at 12:07
   Takk 🙂 Jeg bruker en fra Gamma Triferro / Makestyle https://www.makestyle.no/epages/makestyle.sf/no_NO/?ObjectPath=/Shops/MyStyle/Products/15623 🙂 Bruker nesten en hel time :/ Bah. Heldigvis holder det seg i to – tre dager etterpå 🙂

   – C

  2. Hei! Beklager at jeg svarer, men kan hjelpe deg med det du lurer på 🙂
   Det var ikke en rettetang. Det var en bølgetang 🙂 Det får du kjøpt på de fleste frisørsalonger. Jeg har en slik selv. Det tar litt tid, men resultatet blir alltid bra.
   Hvis du leser gjennom kommentarfeltene på bloggen pleier Caroline å svare en del spørsmål der, å da finner du som regel det du lurer på. ved at hun har svart noen andre:) :

   «Fotballfrue says:
   December 6, 2010 at 12:07
   Takk 🙂 Jeg bruker en fra Gamma Triferro / Makestyle https://www.makestyle.no/epages/makestyle.sf/no_NO/?ObjectPath=/Shops/MyStyle/Products/15623 🙂 Bruker nesten en hel time :/ Bah. Heldigvis holder det seg i to – tre dager etterpå 🙂

   – C»

 18. Prøv med pære også! Veldig godt. Jeg pleier å ha skinke, pære, druer, og cashewnøtter til blåmuggsost.

  1. det går jo ikke… fordi det er alt for mye karbo i frukt! :O

 19. Hei!!:) Deen så god ut. Men spiser du mye frukt? Du har aldri skrevet at du spiser så mye av det. Når begynner du egentlig å kjøpe julegaver?:) Ha en fin dag! er en fast leser som fulgte med helt fra start=)

 20. Salaten ser utrolig god ut, sånn bortsett fra at jeg ikke er spesielt fan av blåmuggost. Men kan tenke meg at kombinasjonen fungerer svært bra 🙂

 21. Jeg hadde tenkt å kommentere på innlegget ditt i går,at du burde ha en egen sjanger for mat. Da jeg hadde tenkt å prøve meg på paprika fylt med fetaost,og jeg ikke fant oppskriften. Men jeg googlet fotballfruen,og paprika med fetaost å da dukket det opp =) Får du beskjed om dette,eller var det ren tilfeldighet? Hehe,bra du har fått fikset det vertfall,da du har mange gode tips =D

 22. Hei

  Har du noen tips til hvordan man skal starte med lavkarbokosthold?Jeg har gått ned 20 kg før med et sånt kosthold,så skulle gjerne hatt noen tips.Problemet sist var at jeg ikke klarte å holde meg til den

 23. Du er så veldig pen:)

 24. Namm, så godt det så ut. Jeg elsker oliven 😀 Men må man ha i muggost? Det høres bare ikke godt ut, har aldri smakt det da, haha! Smilte av hvordan du stod, står sånn i kjøkkenet jeg også om jeg ikke har på innesko. Du ser veldig pen ut og som vanlig:)

 25. Castello er jo en mildere blåmuggost, men har du prøvd Saint Agur, den er ganske kremet og god den også. Syns du ikke 2 pakker ost er litt vell mye til to personer?

  1. Fotballfrue

   Nei, osten inneholder jo masse fett, som er veldig bra i LCHF kosthold 🙂

   – C

   1. Anette C

    Hvordan kan fett være bra? Litt fett, sonn omega og slik går ann.

   2. Fotballfrue

    Hehe, tror nok du må lese litt om LCHF for å forstå at fett overhodet ikke er farlig 🙂 Det er karbohydrater som er fienden her. .

    – C

 26. Er det bare oliven? Ser litt ut som bønner nemlig, noe jeg tror kan passe i den salaten 🙂 Har selv nettopp funnet en ny salat-oppskrift som jeg elsker; spinatblader, kylling, cherry-tomater, avocado, rødløk/sjalottløk og brie-ost (med eller uten smak). Anbefales! 🙂

 27. ha litt honning og god sennep (dijon el.) i balsamikodressingen, så blir det fab. bare bittelitt da, typ på tuppen av en teskje

 28. hei!
  Jeg lurte på om noen kunne være super snille å stemme på vennina mi

  https://apps.facebook.com/sunsilkminerals/?ItemGuid=15df362a-8f0d-49ce-ab05-fc43bb66caa5&ref=mf trykk stem, tillat og stem igjen! Hadde vært veldig snilt:D Tar 2 sek.

 29. Kan du ikke skrive litt om det nye lavkarbo kostholdet deres?
  Hva dere spiser mye av osv?

  Har du klippet deg forresten, så litt kortere ut? 🙂

 30. Så utrolig godt ut 🙂 har du klipt deg foresten ? så ut som du hadde mye kortere hår, det var kjempe fint ! 🙂

  1. Fotballfrue

   Ikke mye, men litt i tuppene 😉 Takk!

   – C

   1. Cathrine R

    Lurte på det samme 😉 Enig med Emilie, det var veldig fint 🙂

 31. nam det så godt ut!

 32. Så utrolig godt ut 🙂 har du klippet deg foresten? så ut som håret dit var mye kortere, det var utrolig pent! 🙂

 33. Skijakken din, er den veldig kort? 🙂 Sånn at den glir lett opp?

  1. Fotballfrue

   Nei 🙂

   – C

 34. så godt ut! 🙂

 35. Hva spiser du til frokost og lunsj nå som dere har begynt med lavkarbo kostholdet?

  1. Fotballfrue

   Vi har laget egen müsli som jeg spiser med kefir eller tyrkisk y til frokost 🙂 Noen ganger blir det det samme til lunsj, eller en omelett med rømme 😉

   – C

   1. Camilla

    Det er jo veldig mye karbo i yoghurt og kefir, OG müsli…passer dårlig med lavkarbo…

   2. Fotballfrue

    herregud, jeg vet da hva jeg prater om! vi har laget vår egen müsliblanding fra lavkarbokokebok, hvor det også står anbefalt å spise det til for eks. tyrkisk matyogh kefir / yogh. naturelle. Jeg TROR Dr. Lindqusit har mer peiling enn deg 😉

    – C

   3. Fotballfrue

    herregud, jeg vet da hva jeg prater om! vi har laget vår egen müsliblanding fra lavkarbokokebok, hvor det også står anbefalt å spise det til for eks. tyrkisk matyogh kefir / yogh. naturelle. Jeg TROR Dr. Lindquist har mer peiling enn deg 😉 Dessuten har ingen av de nevnte produktene mer enn ca. 5 gram karbo per 100 g. Når grensen per dag ligger opp mot 50 gram, så tror jeg kanskje at 5 gram av disse FINT kan gå med til frokosten.

    – C

 36. Elisabeth

  Jeg liker veldig godt å lese bloggen din, er fast leser, det så oppmuntrenen å lese hva du gjør eller mener 🙂 !
  Men jeg lurer veldig på en liten ting , om du kunnne lagt ut noen bilder fra leiligheten din ? det hadde vert så gøy å se hvordan du har det ? 😀 jeg elsker intriør å slikt !
  ps. hehe.. Salaten såg deilig ut, gøy med mattips innimellom !

 37. Det må jeg prøve! Du lager så mange spennende salater!

 38. Hva synes du om LCHF så langt? Trives dere med det? Håper du vil skrive et innlegg om hvorfor dere har valgt denne omleggingen, og hvilke erfaringer dere har:)

 39. Har du gjort noe med håret? Det var kjempefint 😀

  1. Fotballfrue

   Bare striping og stussing 🙂

   – C

   1. Helle c

    striper du håret i hette eller i folie? eller annen måte?:-)

 40. karoline

  På dette bildet: https://fotballfrue.blogg.no/1267178870_being_lazy.html og dette: https://fotballfrue.blogg.no/1254500869_selveksponerende_phot.html har du på deg to nydelige fuskepels jakker fra H&M og zara som jeg ønsker meg til jul. Har lett overalt men finner INGEN fine!! Jeg lurte bare på om du hadde vært interresert i å selge en av de til meg hvis du ikke vil ha de selv lenger.
  Vet jeg har spurt om dette før, men har ikke fått svar, så prøver igjen 🙂
  (ps: dette er et serriøst spørsmål)

 41. Eg er litt skeptisk til osten, men det såg jo utrulig godt ut 😀 Så vel berre hoppe i det og smake!

 42. Ser kjempe godt ut! 🙂
  Så forresten et nydelig brudebilde av deg og Lars Kristian i sunnmørsposten (avisen i Ålesund).

 43. Hei.
  Hvor kommer den toppen du har på fra? Veldig fin:)

 44. Dette så bare herlig ut! Må testes 🙂

 45. Jeanette

  i et lavkarbokosthold er ikke fett farlig på den måten at man legger på seg,men det er uansett skadelig med mettet fett.Dette er jo fett som blokkerer blodårene,uansett om man spiser karbo eller ikke.Har snakket med en lege som har peiling på dette,og han sa at dette kostholdet er farlig om man spiser for mye av mettet fett.Som sakt: det blokkerer blodårene,altså det er IKKE bra

  1. Fotballfrue

   Jeg vet at det er vanlig blant norske kostholdseksperter å si at mettet feil er farlig. Jeg vil gå så langt å si at det er feil, mettet fett er ikke farlig. I det siste er det kommet forskning som avkrefter at mettet fett er grunnen til hjerte- og karsykdommer. Du kan lese den artikkelen her: https://www.forskning.no/artikler/2010/mai/250146.

   Hvis du i tillegg googler «mettet fett lavkarbo», du kan kopiere linken her https://www.google.no/search?sourceid=chrome&ie=UTF-8&q=mettet+fett+lavkarbo, så kommer det opp masse interessante linker hvor andre eksperter også mener det samme 🙂

   – C

 46. Hei! Jeg har lest bloggen din lenge og aldri kommentert, men nå må jeg bare kommentere fordi du nå har begynt å spise sånn som meg 🙂 Hvordan går det så langt?
  Selv har jeg spist sånn i litt over et år, gått ned vel 17 kg, noe jeg aldri klarte med vanlig norsk kosthold. Kroppen min har det bedre; kvitt plager med magen, problemer med slapphet og søvnproblemer (de to sistnevnte henger vel sammen).

  Til dere som sier at mettet fett er farlig – oppdater dere og ikke lev slavisk etter det «ekspertene» sier. De har nemlig ikke oppdatert seg på nyere forskning. Det har vært mye om dette i media i det siste, blant annet dagbladet, aftenbladet, bt.no og debatt på nrk. I forbindelse med de nye kostholdsrådene.

  Mettet fett er ikke farlig, mettet fett er naturlig.. Litt googling på lchf, mettet fett og lavkarbo vil gi dere mange gode kilder som beviser dette 🙂

  Håper du skriver et innlegg om kostholdet! Stå på og drit i all kritikken 😀

  1. Fotballfrue

   Virkelig HERLIG å høre, Mette 🙂 Det er så sant, det du sier! Hittil kjenner jeg ingen stor forskjell, jeg er ikke så glad i den type mat vi spiser heller, men presser i meg så godt jeg kan 😉 Har heller mer problemer med å holde meg unna for eks. pepperkaker nå som det er høytid for det. Og gløgg! Men i helgene er alt lov, i hvert fall på lørdag 😉 Oppdaterer deg etter hvert, tenker jeg 🙂

   – C

 47. I forhold til lavkarbo.. Er det «lov» å skeie ut en gang i blant, eller ødelegger dette alt? Det er jo for eks. mye karbo i alkohol, så må man droppe festingen helt? Synes dette er interessant, og vurderer å prøve

  1. Fotballfrue

   Alkohol kan være litt vanskelig ja. Sånn jeg har forstått det, er det bedre å skeie skikkelig ut en gang, enn litt hver dag. Hvis du leser på forum.lavkarbo.no finner du masse informasjon 🙂

   – C

   1. Takk for svar 🙂 Har ingen planer om å drikke hver dag, men en til to ganger i mnd hadde det jo vært hyggelig å ikke telle karbs i alt. Du er forresten en stor inspirasjon for meg til å begynne og trene 🙂

   2. Man bør være litt obs på at alkohol gjerne virker litt sterkere når man spiser lavkarbo. Litt flåste sagt blir man billigere i fylla.
    Så kan man tenke på at det er bedre med tørre viner (rød og hvit) uten mye restsukker (kan sjekkes på polets sider) og ren sprit. Ikke øl, og ellers søte drinker.
    Den som skal ned i vekt bør tenke på at så lenge man har alkohol i kroppen så blir alkoholen brukt energi først om fremst, fettforbrenning blir satt «på vent».

   3. Sprit inneholder 0 karber.. Bland med lightbrus, fun light osv = ca 0 karbers fyll. Vin kan variere veldig, men de fleste er veldig lav på karber de også. Finnes også lavkarbo øl for de som liker det.

 48. Hvor er toppen din fra? Salaten ser også utrolig god ut:D mmmmm

 49. Kristine

  Salat med valnøtter, blåmuggost og pære er fantastisk!!

 50. Salaten så og høres fantastisk god ut, men er ikke så glad i blåmuggost, så kanskje jeg prøver den med Brie eller Camembert i stedet…

 51. mm.ser godt ut!!:D

 52. Hvis du ta litt sitronsaft i dressingen sammen med balsamico, olje og salt og pepper, smaker den enda bedre 🙂

 53. Hvor er toppen fra?? Den var lekker!! <3

 54. Lik min favorittsalat!! Elsker blåmuggost og gorgonzola!

 55. […] flere som har skaffet seg kunnskap, f.eks Fotballfruen. Hun svarer i kommentarene til innlegget Salat med blåmuggost og valnøtter i bloggen sin: … tror nok du må lese litt om LCHF for å forstå at fett overhodet ikke er […]

 56. […] Dersom du ikke er fan av fisk, kan du jo sjekke ut blåmuggost – og valnøttsalaten min, her. […]

 57. må si jeg er virkelig imponert over alt du får til! Stå på Caroline!

 58. […] Ser godt ut – Salat med blåmuggost og valnøtter. […]

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *