Q’s & A’s : Bryllupsreise

Vår bryllupsreise gikk til herlige Maldivene, nærmere bestemt Veligandu. Veligandu er en øy som er 600 x 200 meter (inkludert bungalowene), og vi brukte cirka 15 minutter på å gå rundt hele paradiset. Ikke store plassen, med andre ord.

Maldivene ligger i Asia, og består av over 2000 øyer. Veligandu er altså en av disse.

Vi valgte å reise med Manta reiser, fordi det er disse som er eksperter på Maldivene i Norge. De skreddersyr reisen etter deres ønsker og behov, du kan for eksempel legge fram budsjettet deres for dem, også leter de deretter.

Grunnen til at valget vårt falt på Veligandu, kom faktisk av at denne øya rett og slett så mest delikat ut i våre øyne. Bungalowene ligger på påler i vannet, akkurat som vi drømte om, og interiøret er smakfullt og ikke minst, nytt. Nydelig parkett og vakker innredning. Det er jo faktisk viktig med riktige omgivelser når du skal være et sted i to uker.

Mange av dere ønsket å se bilder av noe annet enn bungalowen hvor vi bodde, derfor har jeg snekret sammen en del bilder fra naturen og omgivelsene rundt. Prepare for a lot of green!

Dere som ikke fikk med dere innlegget «her bor vi», kan klikke her.

På kveldstid

Fra bungalowene går du et stykke på brygga, før føttene treffer den mykeste sanden du kan tenke deg. .

Stiene med sand slynger seg absolutt over alt, så her trenger du ikke sko.

Bassengområdet

By night

Baren

Inne i baren

Siden av baren, med verdens deiligste sitteplasser

Skål 😀 Ser du det er sand her inne også? Det samme gjelder for restaurantene.

Utsikten fra restauranten, her ser du både bassengområdet & baren

Stranden

Hengekøyer var å finne så og si over alt. herlig!

Aaaahhh. .

Husker dere fuglen jeg fortalte om, som spiddet den vakre fisken på stranda? De var også over alt. Finner du den på dette bildet?

På siden av resepsjonen

Inne i resepsjonen

Utsikten fra resepsjonen

Utenfor resepsjonen

Vannaktivitetssenter. Her kan du leie kajakk, lære deg windsurfing, kjøre katamaran og ta dykkerlappen.

Bibliotek & Internettcafé

Mange av dere har etterspurt shoppingmuligheter. Vel. Hva kan jeg si? Dette er øyas to butikker. Gullsmed og suvenirshop. Sistnevnte solgte både tannbørster, tannkrem, snacks, postkort, neglefil – nesten alt.

Er du megainteressert i å shoppe på en slik tur, er det fullt mulig å dra på utflukter til andre øyer hvor det finnes x antall innbyggere, og shoppingmulighetene faktisk er tilstede. Vi tenkte tanken, men tro det eller ei, fant ikke tid til å presse inn en slik utflukt.Det finnes også andre utflukter, som for eksempel sunset dolphin cruise (som vi var på) hvor du drar på delfinjakt i solnedgangen, utflukt til privat øy eller andre ting.

Her ser dere hvor mye grønt som rommer øya. Til venstre i dette bildet ligger gamingrommet, mens butikkene ligger til høyre.

Bortsett fra vannaktiviteter, utflukter og andre private sprell, kan du jo alltid spille biljard, bordtennis eller fußball. .

. . dra på treningssenteret

. . eller spille fotball med de ansatte.

Ser dere Lars-Kristian? Veldig kjekk ordning, jeg tok meg en løpetur, mens han spilte fotball 😀 Begge fikk altså gjort det de liker best. Ja, bortsett fra å være sammen med hverandre selvsagt. .

Når det gjelder temperaturen på Maldivene, lå den tett opp mot 30 grader hver eneste dag, selv om det stormet som verst. Klimaet er jo tropisk, så vær forberedt på høy luftfuktighet, og pakk gjerne en hel toalettmappe med antifrizz-produkter. Selv hadde jeg med meg både antifrizzkurer, tilsvarende shampoo, balsam & serum. Fra John Frieda. Håret fikk ikke nok! Det er bare å la krølltanga ligge hjemme, for krøllene mine falt ut etter nøyaktig 6 minutter utenfor bungalowens fire vegger. Ingenting vil sitte. Det beste er å ha i masse antifrizz-produkter, rette det ut, og deretter spraye det ganske stivt. Det blir mykt nok når du kommer ut i lufta uansett. Håret mitt holdt seg i hvert fall rett nesten hele kvelden, og når du har drukket for mange paraplydrinker, er det uansett ikke så viktig. .

Badetemperaturene er så fantastisk. Rett og slett perfekt for en frostpinne som meg, som helst ikke bader i Norge om sommeren en gang. Det lå nok på rundt 30 grader her også.

Så tilbake til øya, og dens stil. Den var så gjennomført! Alt var en fryd for øyet. Bare sjekk resirkuleringskassa under her

Askebeger

Bittesmå «palmer» som lyste om kvelden / natta

Skiltene som viste vei

Insektlivet på øya var heldigvis ikke det helt store. Men noe var det selvfølgelig, i tillegg til små haier, stingrays og merkelig fisker.

Du trenger ikke å vaksinere deg før du reiser hit.

Se på han her da! Så fin

En titan triggerfisk som stort sett holdt seg rundt trappa vår. De fire første dagene var jeg livredd, men så ble jeg plutselig trist da han ikke dukket opp. Han var ikke så pen stakkar, hadde skikkelig menneskekjeft med masse spisse, skjeve tenner.

Det er ikke farlig å bade på Maldivene. Bortsett fra triggerkameraten vår, så vi bare snille fisker. Haiene og stingrayene kom frem  etter solnedgang. Sistnevnte så vi bare to ganger.

Når det kommer til priser, er dette noe som varierer etter hva du ønsker, hvor lenge du ønsker å bo på øya, og hvorvidt du ønsker all inclusive eller ikke. Siden dette tross alt var bryllupsreise, slo vi på stortromma og bestilte all inclusive plus. Dette inkuderte nesten alt i minibaren, som de kom og fylte opp hver dag. Utrolig deilig! Vi betalte 85.000,- totalt, og dette inkluderte absolutt alt, bortsett fra den lille neglfilen jeg måtte kjøpe i suvenirshopen. . Vi var der i 13 netter. Men som sagt, snakk med reisebyrået, så er det nok fullt mulig å finne andre priser også.

Vi bodde i en jacuzzi water villa bungalow på vestsiden av øya, som skal være den beste siden å bo på. Vi bodde nærmere bestemt i nummer 160 – som jeg har ringet rundt.

Da hadde vi sola fra klokken 12.00 på dagen, og helt til den gikk ned i havet. .

Du kan også bo i beach villa eller water villa, men jeg vil absolutt anbefale den typen vi bodde i. Helt herlig å bare stupe rett ut i vannet fra terrassen.

Du kan ta bort alt som heter vinduer og dører, slik at det blir helt åpent ut på terrassen.

Snorkeljenta

Terrassen sett fra trappa / havet

Sukkertøyhimmel

Når det gjelder hva slags aldersgrupper som befant seg på øya, vil jeg si det var en god blanding. Mange nygifte på vår alder, litt eldre og mye eldre. Spesielt la jeg merke til et par som helt sikkert hadde vært sammen i over 70 år. De var så søte! Det er selvfølgelig flest par på et slikt sted, men jeg så faktisk én barnefamilie også. Ellers var det utrolig mange tyskere og briter der, men vi traff også et norskt par, i tillegg til fire amerikanere.

—————–

Jeg tror og håper at jeg har svart på alt dere lurer på nå. Alt annet som har med turen og gjøre, ligger i arkivet under bryllup. Hvis ikke kan dere jo ta turen til hjemmesiden til Veligandu.

Til nye lesere: bryllupsbilder (alt fra fredagen & lørdagen) ligger også i arkivet under bryllup. Tror det er godt over 100 bilder fra bryllupshelgen der, i forskjellige innlegg. Det er bare å bla seg bakover.

Nå skal vi spise middag mens vi hører på Sissel & Odd sin juleplate fra i fjor. Den er så fiiin!

Absolutt ingenting med dette innlegget er sponset eller betalt, bare så det er sagt.

Vår bryllupsreise gikk til Maldivene, nærmere bestemt Veligandu. Veligandu er en øy som er 600×200 meter, og vi brukte cirka 15 minutter på å gå rundt hele. Ikke store plassen, altså.

Maldivene ligger i Asia, og består av over 2000 øyer. Veligandu er altså en av disse.

149 kommentarer

 1. Det ser så sykt fristende ut!! Kroppen min lengter etter varme og sol – hadde vært paradis å være på et slikt sted nå:)
  – Kaja

 2. Jeg må bare si det; supert innlegg, Caroline. Gav oss oversikten over absolutt alt vi nysgjerrige lesere vil vite. Du skriver også veldig bra. Stå på 🙂

 3. therese

  hei! er evig misunnelig på dere! Hele bryllupsreisen så fantastisk ut!

  jeg har bare et spørsmål som jeg vet du har skrevet flere ganger før, men hvor har du kjøpt den nydelige blåe kjolen du har på deg ved biljardbordet?

  Håper veldig på svar om den ikke er utsolgt. hilsen fast leser : )

  1. Fotballfrue

   Den er fra Nelly / Rare Fashion 🙂 Jeg er jo Nellyshopoman 😉

   – C

   1. therese

    tusen takk for svar! : D tenkte å kjøpe den til juleballet! jeg får utrolig masse inpirasjon av deg, elsker stilen din.

   2. Fotballfrue

    Bare hyggelig, søte du 🙂

 4. For et utrolig fint innlegg!! Du er så flink 🙂
  Hit må jeg dra en gang ! Begynner å spare allerede 😛

 5. Sunniva

  Hvor er bikinien din på snorkelbildet fra? 🙂

  1. Fotballfrue

   Victoria’s secret 🙂

   – C

 6. For et herlig innlegg! Jeg bare elsker bloggen din ! Ikke bare er du dødsgo til å skrive, du er så pen, morsom og legger virkelig litt jobb i innleggene dine. Er imponert : )
  Ha en fortreffelig kveld 🙂

 7. Kristine

  for et nydelig sted! skjønner godt hvorfor dere valgte dette stedet. har selv lysst til å reise til en sånn plass.
  jeg liker bloggen din veldig godt! bra innlegg, bra design, og ikke minst er du veldig pen 🙂
  ha en fin kveld!

 8. Ida Sofie E.A

  wow, så utrolig fint 🙂

 9. *sukk* FOR en fantastisk fin og idyllisk bryllupsreise dere har vært på! Helt utrolig! Og det nydelige bildet av deg i hengekøyen ser ut som det er tatt RETT ut av en reklameplakat for nettopp et sånt idyllisk reisemål:)

 10. […] Dersom dere har spørsmål angående reisen, kan dere ta en titt på dette innlegget. Der har jeg besvart alt som kan besvares 😀 […]

 11. Hvordan kamera bruker du/dere? Bildene ser jo ut som sydenkatalogbilder 🙂

  1. Fotballfrue

   Sony Alpha 380 tror jeg det heter 🙂

   – C

 12. hvor kjøpte du den mørkeblå kjolen du hadde på et bilde her?
  tror vi hr lik 😀

 13. Hei Caroline!
  Jeg har et prosjekt om Maldivene i faget reiseliv. Jeg har sett litt på bloggen din og funnet mye nyttig informasjon om øygruppen. Jeg lurte på om du kunne fortelle meg noe om hvordan befolkningen var? I forhold til engelskkunnskaper og lignende? Jeg skjønner at der dere befant dere, er det nok særlig tilrettelagt for turister, men fikk du noe inntryk av skikkene eller tradisjonene til de innfødte?
  Jeg lurte samtidig på om jeg kan få låne noen av bildene du har lagt ut på bloggen? De skal kun brukes i en powerpoint, som skal vises til lærerinnen samt 4 medelever.

  Håper virkelig du tar deg tid til å hjelpe meg, på forhånd tusen takk 🙂

 14. Jeg lurte samtidig på hvordan transporten ned til Maldivene var? Hvor mange fly tok dere og hvor mellomlandet dere? 🙂
  Håper virkelig du tar deg tid til å svare på disse spørsmålene!

 15. åååh! drømmer bort i bryllupsinnleggene dine! selger du den bikien du har på bildet her? (den rød/rosa)

 16. Ååh, drømmer så om en bryllupsreise til Maldivene selv. Ser helt fantastisk ut. Drev og kikket på denne siden i dag, og drømte meg helt bort: http://reisetoppen.com/bryllupsreise-maldivene/

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *