Å blogge er ikke journalistikk

Nå er jeg så utrolig frustrert. Jeg føler meg rett og slett uthengt. Det er faktisk grenser for hva en person kan tåle. Jeg er i utgangspunktet veldig sterkt, og tåler forferdelig mye, men nå er det stopp.

Jeg har ligget på sengen i fosterstilling i flere timer nå. Jeg gråter, er sint og utrolig kvalm. I tillegg regner det. Makan til bryllupsreise.

Saken som kom ut på e24 i går kveld, er etter min mening totalt unødvendig, og har ingenting med noe som helst å gjøre. Hva er dette å lage et oppslag om? Å blande inn min utdannelse som journalist i forhold til bloggingen er fullstendig unødvendig.

Det å være journalist er én ting. Det å blogge er noe helt annet. Disse to tingene har ikke noe særlig med hverandre å gjøre. Jeg driver ikke journalistikk på bloggen min. Det er faktisk en grunn til at jeg ønsket meg en jobb som journalist ved siden av denne bloggen: for å ha noe å falle tilbake på etter at bloggen kanskje ikke kan være et levebrød lenger, og for å kunne bruke utdannelsen min. For å jobbe med det jeg brenner for.

Bloggen min er personlig. Jeg er ikke journalist når jeg skriver på fotballfrue.no. Jeg er journalist når jeg skriver saker for side2.no, og når jeg jobber for Femelle.

Generalsekretæren i Norsk Presseforbund, Per Edgar Kokkvold sier dette til e24:

– Nettavisen er en del av den redaktørstyrte presse og er underlagt Vær Varsom-plakaten – pressens selvpålagte etiske normer.

Ja, så visst er den det! Jeg følger både Tekstreklameplakaten & Vær Varsom-plakaten når jeg jobber som journalist.

Hos Nettavisen / side2.no jobber jeg som journalist. Men når jeg skriver på bloggen, har dette ingenting med min jobb hos side2.no å gjøre. På bloggen følger jeg ingen Tekstreklameplakat eller Vær Varsom-plakat. Det finnes ikke slike plakater for en som blogger. Men jeg har sagt det før; skaff en slik plakat for bloggere også, så vil alle disse misforståelsene unngås.

Videre sier Kokkevold

– Å skrive om en vare mot betaling er jo i strid med de fundamentale regler for god presseskikk.

Ja, selvsagt er det det. Dersom du jobber som journalist. Skulle jeg ha omtalt et produkt for side2.no, hadde jeg vel aldri i min villeste fantasi tatt betalt for dette! Hos Side2.no er jo journalist. Men, det å ta betalt for en produktomtale på en BLOGG er noe helt annet. Jeg tror ikke Kokkevold helt klarer å skille mellom en blogg og et redaksjonelt nettsted. Disse tingene er nemlig ikke det samme. Side2.no / Nettavisen er redaksjonelle steder. Bloggen er et personlig nettsted uten regler eller tekstreklameplakater.

Det er ikke ulovlig å omtale produkter på en blogg. Det er heller ikke ulovlig å ta betalt for det. Det som er ulovlig er å ikke oppgi at du har blitt sponset / tatt i mot betaling. Dette er en glipp jeg gjorde. En feil jeg har innrømmet. Men dette er også en feil som titusenvis av andre bloggere gjør hver eneste dag. Bare ta en titt på blogglisten, eller på blogg.no. Alle fra Voe til Lars Tangen. Alle har produktanmeldelser på sin blogg.

Tror dere at dette er noe de gjør gratis? Tror dere at disse produktene ikke er sponset? Har disse bloggerne oppgitt at de er sponset eller tar betalt? NEI. Det har de ikke. De bryter også loven, sikkert fordi de heller ikke har vært helt kjent med markedsføringsloven. Men blir disse bloggerne nevnt av e24? Nei.

Jeg synes det er kjipt at jeg har blitt eneste skyteskive i en sak som angår så utrolig mange flere enn meg selv. Jeg har lagt meg flat, og innrømmet en feil. Jeg har også sagt at dette aldri skal skje igjen. Jeg er ærlig, og det har jeg alltid vært. Det å dra inn min jobb som journalist på et nettsted som er totalt uavhengig av bloggen min, blir bare så altfor feil. Det er nesten så jeg føler at dette kun er for å ødelegge for meg.

Jeg er utdannet journalist hos Norges Kreative Fagskole, som så utrolig mange andre også er i disse dager. Dette er en utdannelse som gir deg tittelen journalist. Jeg kjenner mange som jobber i både ukeblader, hos tv2 og på andre nettsteder, som også har tatt sin utdannelse hos NKF, så det å sette spørsmålstegn ved tittelen min, blir bare dumt.

———————

Og når vi først er inne på Vær Varsom Plakaten, står blant annet dette under punktet som gjelder journalistisk atferd og forholdet til kildene

Opptre hensynsfullt i den journalistiske arbeidsprosessen

Har du tenkt på dette, Tommy Brakstad? Så jævla hensynsfull har du vel ikke vært? Å henge ut enkeltpersoner, og i tillegg ringe når de er på bryllupsreise og har sagt at de ikke vil bli forstyrret, er ikke hensynsfullt.

Jeg forventer flere saker fra e24 fremover, hvor de også tar for seg andre bloggere som begår akkurat den samme feilen som jeg gjorde. Bloggere som fortsetter å omtale produkter, uten å oppgi verken sponsing eller betaling. Alle burde rette opp i dette slik som jeg har gjort, med mindre de ønsker å gå i mot lovverket.

718 kommentarer

 1. du har full støtte hos meg og alle andre lesere. vi »kjenner» deg og synes du er helt fantastisk å blogge. du fortjener ikke dette i hele tatt!

 2. Nå når jeg leste dette, fikk saken en helt annen venning. Uff, og alt dette på bryllupsreisen din.

  du har min støtte i hvertfall<3

 3. Jeg er så enig med deg. Syns så synd på deg da jeg leste disse sakene i går kveld. Dette fortjener du ikke. Du er jo faktisk en av dem jeg har fått inntrykk av er mest seriøs. Kos deg på bryllupsreise og drit i disse som «vet alt.»

 4. Ingeniøren

  Heisann! Tenkte jeg skulle fortelle deg at jeg elsker bloggen din, enda jeg ikke er noen standardleser. Jeg er noen år eldre enn deg, ingeniør snart og hører stortsett på rock og metal, noe som vises på stilen min.
  Du virker som ei flott og fornuftig dame!!!
  Vær sterk, frøken 🙂

 5. Synes det var utrolig kjekt å se at Kristina støtter opp om deg! Håper andre følger etter. Jeg bryr meg virkelig ikke om hva dere tjener på å reklamere. Det viktigste for meg er at dere står for det dere reklamerer for, og der har jeg 100% tillitt til deg! Det ser det ut som om 99% av dine lesere også mener, så du har virkelig fått deg en god tilhenger klubb;0) Kjekt å se! Lykke til og KOS DERE! Alle dine lesere ønsker deg alt vel og at du fortsetter slik som før! Og det er jo det viktigste;)

 6. […] som kalles mot Håper Resten av bloggnorge kryper til korset og innrømmer sine feil ! Gå innom Fotballfrue og Gi dama enn trøst fordi dette har hun ikke fortjent og ta støyten […]

 7. SKRU AV PC OG MOBIL! Viktig at du ikke lar dette ødelegge brylluppsreisen! De fortjener ikke din oppmerksomhet nå!!

 8. Vi støtter deg nå har jeg lest bloggen din i over et år og dette er absolutt ikke noe du fortjener, i hvert fall ikke midt i en bryllupsreise.
  WELCOME TO NORWAY sier jeg bare. Visse folk kommer alltid til å være misunnelig på deg, du har alt i forhold til dem.
  STÅ PÅ!!!!!

 9. Veldig bra skrevet og jeg synes du har taklet dette kjempebra. Du har innrømmet feilen du gjorde, men blir beskyldt for mye annet som jeg synes er urettferdig og tatt ut av sammenheng og perspektiv. Itilegg til det så ødelegger dette en del av bryllupsreisen din.
  Håper du klarer å legge dette til side så du får nyte resten av bryllupsreisen din. U go girl!

 10. Anne Berit

  Støtter deg Caroline! Selv om det er en viktig sak E24 tar opp, så gjorde de det på en helt feil måte.. Som sagt er det tusenvis av andre som gjør den samme feilen, men jeg har ikke sett deres navn i noen sak.. Uthenging av personer støttes ikke..
  jeg har skrevet det før, men til alle dere som fremdeles kritiserer: SKJERP DERE! tenk med hodet innimellom, det har dere bare godt av..

 11. èn ting til !!!! Hvorfor skriver de bare om deg? Hva med de andre bloggere? De reklamerer ikke mindre produkter.

 12. Av alle bloggerne som finnes har jeg alltid ment at du er den mest troverdige! Jeg kjenner deg jo ikke, men har likevel fått et inntrykk av at du er en ærlig person som setter stor pris på leserne dine og som ikke ville lurt dem med å f.eks. omtale et produkt du selv ikke syns er bra.

  Det er flere grunner til at du er en av de mest leste bloggerne i Norge, og en av dem er nok at du er såpass ærlig som du er!

  Stå på videre, og ikke la dem ødelegge bryllupsreisen din som er så velfortjent! Jeg håper du greier å kose deg resten av tiden dere har der 🙂

  Klem 🙂

 13. Du er tøff!

 14. Jeg støtter deg! Syns det er utrolig dårlig gjort at du blir hengt ut, og at det blir satt spørsmål ved alt fra din personlighet til utdannelse og jobb! Det er uhørt! Om de først skal skrive slike saker så syns jeg de skal henge ut flere, ikke bare deg.. De må nesten henge ut alle bloggere da.. Det er på grensen til trakassering. Stakkars deg som er på bryllupsreise nå! Dette ødelegger så utrolig mye av den ferien!
  Jeg håper du finner støtte i bloggen din og alle her som støtter deg 🙂 Ønsker deg alt godt Caroline! Du er en utrolig sterk og god person, det vet ALLE som følger med på bloggen din 🙂
  Selv om du ikke har skrevet at du er sponset av visse produkter har jeg egentlig bare regnet med det, så syns ikke det er så big deal jeg.. Det var ikke noe kjempesjokk.
  Norge i et nøtteskall, skal blåse opp alt og lage så jævlig mye styr av ingenting!!!

 15. Ida-Elen

  Jeg trodde at man som en god journalist skulle se saker fra ulike synsvinkler. I denne artikkelen har han jo bare valgt ut personer med en negativ mening i denne saken! Og det er jo uhørt at de ikke har gitt deg en mulighet til å forsvare deg og si din mening når det gjelder denne saken før de skrev den!

  Uheldigvis skjer dette altfor ofte med mange mennesker, men de burde ikke slakte deg som journalist, når de ikke har noe saklig å komme med + det viser hvor gode jounalister de er!

  Stå på, du skriver en kjempe fin blogg!

  Og når man legger så mye tid i bloggen din, fortjener du også å få noen goder for den 🙂

  1. selvfølgelig har de gitt henne mulighet til å komme med sin versjon!! det står nederst i artikkelen at hun ikke har svart på deres henvendelser.
   å ikke uttale seg er et valg caroline har gjort

   1. Fotballfrue

    Jeg hadde slått av telefonen fordi jeg er på bryllupsreise 😀 😀 😀

    – C

   2. og forresten; hadde du hatt lyst til å gi en kommentar hadde de nok gladelig gitt deg muligheten til det 😉

   3. Ida Elise

    Godt å høre at du har slått den av. La den forbli avlått! Du er tross alt på bryllupsreise. 🙂

 16. Maybe you can take a break from blogging and focus on your husband 🙂 Tomorrow is a new day! Everything is going to be fine!

 17. […] Fotballfrue: Å blogge er ikke journalistikk. […]

 18. Hei der på bryllupsreise!

  Ja, det her var ikke noe kjekt å lse om 🙁
  Uansett er jeg fast følger av bloggen din hver eneste dag og du skriver utrolig bra synes jeg.

  Alri noe kjekt å bli hengt ut på den måten du har blitt her og i tillegg når dere er på bryllupsreise!!!
  Journalister skulle noen ganger hatt et godt spark i ræven (ikke for å dra alle over samme kant) 🙂

  Det ordner seg alltid og det vil det også i dette tilfelle, så ønsker dere en fortsatt flott bryllupsreise <3

  Litt inspirasjon er alltid godt Caroline 🙂

  "To laugh often and much; to win the respect of intelligent people and the affection of children; to earn the appreciation of honest critics and to endure the betrayal of false friends; to appreciate beauty; to find the best in others; to leave the world a bit better whether by a healthy child, a garden patch or a redeemed social condition; to know even one life has breathed easier because you have lived. This is to have succeeded. "
  ~ Ralph Waldo Emerson

  Nyt dagene i paradis…!

 19. Herregud, så utrolig lite saklig.. Har ikke hørt om E24 før nå, så er vel kanskje en måte å skaffe enda flere lesere på? Ikke vet jeg..
  Og..
  Hva skjedde med: «Av feil lærer man best»? Og for å si det sånn, e24 kritiserer deg for brudd i diverse presseetiske normer (som forøvrig ikke kan sies å gjelde i bloggverden), men hva med dem? Hva skjedde med at man skal opptre hensynsfult?
  Syns virkelig ikke du skal bry deg om slike usakeligheter som har blitt tatt opp av e24 de siste dagene.. Dette er rett og slett en dårlig repotasje skrevet av en journalist som ikke har stort annet å ta seg til enn å hakke på den/de første han kommer over med håp om å skape debatt i den ellers triste og lite meningsfylte hverdagen sin. Desverre går dette ut over deg 🙁 Ja, du gjorde en glipp.. HVA SÅ? Verden går ikke under av den grunn, finnes værre ting… Så synes du skal heve deg over dette Caroline, og nyte bryllupsreisen din.. <3

 20. Helt ærlig bryr jeg meg ikke så veldig om akkurat dette temaet, for det at dere bloggere tjener penger på denne måten er jo ikke akkurat en hemmelighet : ) Men jeg syns det er sykt unødvendig å lage så mye oppstyr og at det skal gå så hardt utover deg! Du skal hvertfall vite at du får støtte fra mange.
  Prøv å ikke tenk så mye på det, og heller kos deg på bryllupsreisen din <3

 21. støtter DEG !!!!

 22. Er helt enig med deg 🙂
  Det var skikkelig unødvendig av dem. 🙂

 23. Hei, jeg vet at jeg bare er en person, med ett synspunkt, men jeg ville bare si at jeg støtter deg 200% 🙂
  Faktumet er at det er en idiot som ønsket litt oppmerksomhet fra dette forlaget, og det er feil at det skal gå på bekostning av deg. Jeg tror jeg representerer så og si alle leserene dine når jeg sier at du har all rett til å skru av pc-en din, og kose deg med resten av ferien din, ingen av oss lesere bryr oss egentlig om denne saken, vi liker deg like godt for det 🙂

  Selvom det er et personlig angrep mot deg, så hjelper det kanskje å tenke på at det ikke er deg mot hele verden, det er bare et par tullinger med dårlige argumenter mot deg – og alle de tusenvis av leserne dine som er på din side!
  Kos deg videre på bryllupsreisen din! 🙂

 24. Kjære Caroline!

  Ikke gråt og vær lei deg, drit i onde mennesker! Du skal være på bryllupsreise og kose deg masse!! Det eneste jeg virkelig håper, er at du skriver litt om den lavkarbo-boken du likte så godt når du kommer hjem. For i det sekundet du ikke gjør dét, mister du en del av integriteten din. Da blir det slik at jeg ikke lenger føler at jeg kan stole på at du er ærlig mot oss lesere. Dersom du skal være kjøpt og betalt for hver eneste mening, og du ikke vil skrive noe positivt om noe du ikke for penger for, blir det helt gærent. Jeg skjønner godt at du mottar masse produkter og tilbud om reklame!! Men det var kanskje en liten blunder å kontakte et forlag for å få penger for å reklamere for en bok du faktisk likte. Kan du ikke gi forfatteren litt gratis reklame?

 25. IKKE BRY DEG! Det er så tåpelig at de velger å henge ut en enkelt blogger når 99,9% av alle blogger som er store nok til å tjene penger på bloggen sin gjør dette! Du har vert ærlig med oss lesere og du har forklart deg mer enn godt nok! Nok er nok!

  Ikke tenk mer på dette, du har mange som støtter og forstår deg. Kos deg halvt i hjel å legg dataen til sides å ta «skittentøys» vasken når du kommer hjem. Du fortjener å nyte ferien! :)))

 26. makan! har ikke ord! Stå på Caroline, digger deg tværs gjennom! 🙂

 27. Håper virkelig ikke dette ødelegger resten av turen deres!
  Dette var en flott tekst hvor du fikk frem poenget ditt på en bra måte. Det er tydelig hvem som har feilet her. Stå på!

 28. «Eksperter slakter kjendisblogger» – Virkelig…?

  (Jeg har mye på hjertet,liten konsentrasjonsevne og vanskelig for å ordlegge meg,men here we go)

  1. Hvilke eksperter?
  – Generalsekretæren i Norsk Presseforbund, Per Edgar Kokkvold: Jeg synes ikke det er forsvarlig av en talsperson å uttale seg om en sak h*n ikke har satt seg ordentlig inn i, i hvertfall ikke en talsperson for presseforbundet. Virker som Kokkvold har uttalt seg på bakgrunn av ensides informasjon. Ingen er uenig i at journalister skal være nøytrale,ergo ikke skal få goder i form av penger eller produkter eller andre godtgjørelser mot nevning av et produkt. Men det er ikke det som er saken. Du må huske det Kokkvold, at det er skille mellom privat og jobb,å trekke inn at nettavisen er redaksjonell er unødvenig,for saken gjelder faktisk ikke nettavisen, men en privat blogg. Så lenge Caroline følger god presseskikk når hun gjør redaksjonell arbeid, så har du egentlig ikke noe rett til å uttale deg om saken, for bloggen er ikke redaksjonell. Og det burde vel du som Generalsekretær være fullt klar over?Hvis ikke så vil jeg foreslå at du setter deg på skolebenken og får informasjon som gjør deg kapabel til å uttale deg om saker som foregår i år 2010.
  – Redaktør i side2, Gaute Tyssebotn: Skaff deg ryggrad, om Caroline så bare er tilkallingsvakt så er det ikke rettferdig å hive henne til hundene på den måten. Som arbeidsgiver og sjef har du et ansvar ovenfor dine ansatte.
  – Norges kreative fagskole, Carl-Erik Grimstad: Jeg skjønner dere er livredde for at noen skal peke fingeren mot dere og at dere derfor må redde fjes. Men burde ikke du som journalist lærer vite forskjell på privat blogg og redaksjonell arbeid? Synes du ikke du burde klare å komme med en bedre uttalelse enn dette? Det synes jeg er litt skummelt,i og med at du er lærer mener jeg;)

  Jaha,så de såkalte ekspertene var ikke så eksperter alikevel.Hvor er uttalelsene fra en medieviter?En ny sosiale medier lærer?Brakstad følte vel ikke det var så veldig viktig.»Bare vi får en uttalelse fra en journalist,da er vi safe». Beklager Brakstad,men dette var en dårlig skrevet sak.

  2.Internett er relativt nytt,det vokser i en slik hurtighet at det er vanskelig å holde følge. I løpet av kort tid så kan hele bildet være snudd opp ned. Med internett ble innsatsen høynet og vi klarer ikke å holde tritt lenger, heller ikke kontrollere det.

  3. Skjønner meg heller ikke på de som griner over at bloggere tjener penger. Tror ingen er klar over hvor mye jobb det egentlig er å drive en suksessfull blogg,hvor mye tid det krever. Det er ikke bare skriving og publisering av innlegg som tar tid,det er lesing av kommentarer,svar på kommentarer og mail osv. Synes det er bra at bloggere kan tjene penger på det,jeg lider jo ikke av at f.eks caroline tjener noen slanter på at jeg er her eller at jeg kjøper et produkt hun anbefaler. Hadde ikke kjøpt det produktet hvis jeg ikke ville ha det,så hva er problemet?

  3. En annen ting dere rare mennesker må huske på er hvor mye bedriftene egentlig tjener på bloggere. Veldig mange (spesielt unge) bloggere blir grovt utnyttet av bedrifter. De sender produktet til bloggeren,bloggeren blir overlykkelig for produktet som er verdt la oss si 1000,- ,og skriver villig om det i bloggen sin helt uvitende om at bedriften tjener sinnsyke med penger på det. Ikke bare sparer de skyhøye reklamekostnader, men de får kjøpere de ikke hadde fått ved tradisjonell reklame som igjen blir til Kaching i kassa. Hvor er de redaksjonelle sakene om dette alvorlige bruddet på etikk og lov?

  4. Synes saken har blitt blåst helt ut av proposjon, og det bokforlaget burde skamme seg for håndtering,bokforlaget er en bedrift samme som bloggen er. De skulle aldri gått til pressen med den mailen,de skulle sendt en mail tilbake der de enkelt forklarte at de ikke betalte for omtale. De oppførte seg ikke særlig profosjonelle synes jeg.

  5. Det er ikke urettferdig at Caroline må styre med dette når hun er på bryllupsreise (ikke slemt mot deg Caroline), verden går videre og pressen står ikke stille av den grunn. Det er derimot kjedelig at hun må styre med det,trist at hun føler så på det,og ekstremt ubeleielig tidspunkt.

  6. Kjære Caroline,ikke tenk med over det. Nyt resten av ferien din,du har uttalt deg angående saken og den kommer til å gå sin gang. Vet det er vanskelig å tenke det,men denne saken kommer til å blåse over snart. Prøv heller å dra styrke fra det. Du har den støtten du trenger og vissheten om at det eneste du har gjort feil er å ikke informere godt nok om sponsede innlegg,noe du har tatt ansvar for ergo som er en avsluttet sak i mine øyne.

  Ta vare på deg selv Caroline,nyt paradis og mannen i ditt liv. Du har familie,venner og støttende lesere på din side,drit i resten,de er ubetydelige 🙂

  1. Hør hør!

   Hele denne saken bunner i at det ikke finnes retningslinjer for bloggere på samme måten som for journalister. Blogging har rett og slett blitt big business, og resten av verden (les: de såkalte «ekspertene» + lovverket) har ikke klart å følge med.

   Hele denne saken hadde vært unngått dersom det fantes en vær varsom-plakat for bloggere. Hadde dette vært fokus, i stedet for det som nå arter seg som personangrep på Caroline, hadde jeg hatt respekt for journalisten bak. Men den respekten er definitivt borte.

   Og en ting til: Hvor god reklame er egentlig denne saken for Cappellen/Damm? For meg fremstår de nå som sirompa, gammeldagse kjerringer som sladrer til pressen og angriper ei ung, flott jente som har blogging som sin inntektskilde. En gjeng drittsekker som har utnyttet en suksessfull blogger for å få litt gratis PR og som burde ha kontaktet henne direkte om dette i stedet for å gå til pressen med det med en gang.

   Dette har gått alt for langt! Få på plass et regelverk for blogging som bloggere må stille seg bak og send Caroline en unnskyldning!

   Og Caroline: Kos deg med mann og sol og varme. Det er de som står deg nærmest som betyr noe her i livet, ikke de få menneskene som har fått denne saken til å bli alt for stor og alt for feil…

 29. Kjære deg,

  Dette synes jeg var en fryktelig uthengning av deg som person – og noe du absolutt ikke fortjente. Det de påstår er jo langt i fra riktig. Bloggen – og jobben din er to separate foretak, og de stiller ikke samme krav til objektivitet og dokumentasjon. Det virker som om forfatteren av denne artikkelen ikke helt har satt seg inn i dette. Du er journalist, men når du skriver bloggen din opptrer du ikke som journalist, men som privatperson. Det at dere (bloggere) nå skal oppgi hvor mye penger dere tar for å promotere et produkt er en annen sak, men det har du jo tatt fatt i nå. Kan tenke meg at dette ellers er noe som vil ta laaang tid å gjennomføre i praksis i bloggverden. Så det er jo bra at du har begynt.
  Det er jo ikke slik at bare fordi du er journalist så har du andre krav på deg som blogger. Da måtte jo alle bloggere hatt journalistutdannelse og forholdt seg til gjeldende lover og regler. Sånn er det ikke, og sånn skal det heler ikke være. Det er jo hele ideen bak en blogg – at det er et fritt uttrykksted der man uttaler seg med egne meninger som et individ. Ikke objektivt som en journalist.
  Og jeg har ingen tvil om at du opptrer objektivt og profesjonellt når du tar tar saker fra Side.2.
  Men du skjønner jo at dette blir en «sensjonalitet» og at de angriper deg nettopp fordi du er journalist (på si, hehe). Det er jo for å belyse et punkt om at bloggere mottar store mengder penger for å promotere produkter, og at de fleste er dårlige til å oppgi dette i bloggen sin. Jeg tror ikke det går på deg som person, du var bare et godt mål på akkurat den problemstillingen. Desverre. Men jeg synes artikkelen er svært dårlig og viser egentlig mye mer om forfatterens misforståelser enn dine påståtte feiltrinn. Jeg er meget sikker på at NKF også er feilsitert, evt svarer på et generelt grunnlag uten å ha satt seg inn i saken. Jeg hadde iallefall opptått akkurat som deg. Som profesjonell på jobb og AKKURAT som jeg ville når jeg ikke var på jobb. Jeg er snart farmasøyt, og hvis jeg ville skrevet en blogg om alle de idiotene som tror de kan fikse livet sitt med antidepressiva istedenfor å skrape kroppen sin opp av sofaen og ta seg en joggetur – ja så hadde jeg gjort nettopp det! Til og med om jeg var blitt sponset av det lokale treningssenteret!
  Tenk å plage deg med dette på bryllupsreise… Jævlig dårlig gjort ja.
  Lov meg at du driter i dette og går ut og glemmer hele greia. Jeg tipper han Tommy Brakstad er jævlig snurt fordi han ikke har en blogg på sida selv..

  Stor klem

 30. kresen !

  Hei ! Jeg kjente at jeg ble skikkelig provosert nå ! Hvorfor henge ut deg, som er så ærlig og ordentlig, legger deg langflat for en feil du har gjort, vil det best for alle, og er en alle tiders jente ! Stå på, jeg støtter deg 110 %, og alle veninne mine er så enige med meg, dette går ikke ann ! Henge ut enkeltpersoner på denne måten.. ! Jeg bøyer meg virkelig i støvet for deg !
  Også det å ringe og plage deg når dere er på bryllupsreise ?! Prøv å hev deg over alt dette, og KOS dere! Dere skulle egentlig lagt igjenn alt av mobiltlf’er, pc’er og andere kommunikasjonsmidler hjemme !

  Stå på !

  Stor og varm trøsteklem fra kalde Norge !

 31. At det er en forskjell på en blogg og den tradisjonelle pressen er helt korrekt.

  Det betyr derimot ikke at man ikke kan etterstrebe integritet i arbeidet med sin blogg. Å ta betalt fra produsent/selger for å omtale et produkt, enten man liker produktet eller ei, er noe som drar ryktet til bloggmediet ned i søla. Jeg personlig, som både blogger og leser av blogger, syntes lite om slik praksis og jeg er veldig glad for at pressen tar tak i dette (jeg har selv blogget om dette tidligere: http://flagglima.com/2010/04/bill-mrk-blogger-til-salgs/ ). Det går ut over vår troverdighet og vår autoritet.

  Det er nok tungt for deg at du ble ansiktet pressen har valgt å sette på denne kulturen, selv ville jeg valgt (og gjorde nettopp det i min bloggpost om det samme) å ikke identifisere vedkommende – men journalistikken liker å sette ansikt på saker. Dette vet du nok, som utdannet journalist.

  Som du nevner, det er nok av andre som også bedriver denne formen for blogging. Men igjen, du bør tåle å stå for dine handlinger. Ta dette som en mulighet til å diskutere hvilken etikk man som blogger bør forholde seg til. Selv donerer jeg vekk ethvert produkt som sendes til test, å ta betalt for det ville ikke falt meg inn.

  Du får ha en god bryllupsreise, la denne saken ligge til ferien er ferdig. Den og mannen din bør komme før dette her vettu. What don’t kill you makes you stronger 🙂

  1. Troverdigheten DIN blir ikke så stor når du ikke klarer å skrive engelsk riktig! 🙂

   1. Jeg tror jeg overlever, jeg skriver som regel til de som klarer å fokusere på budskapet og ikke budbringeren. Grisespillerne, som det er flere av i dette kommentarfeltet (de som tar spiller fremfor ball) får heller seile sin egen sjø 🙂

 32. Off du skulle latt dataen ligge hjemme vennen, så kunne du tenkt heller på det når du kommer hjem :/
  Håper mannen din får oppmuntra deg og at dere kan kose dere denne uka dere har igjen 🙂 JAAA 😀

 33. Så utrolig dårlig gjort. Synes virkelig ikke du fortjener dette Caroline!

 34. Stå på du!! du er vakker

 35. Stå på Caroline 🙂

 36. Christina

  Kjære Caroline! Jeg synes så uffatelig synd på deg nå! Du er en av mange bloggere i samme båt, og så har du vært så uheldig å bli den uthengte. Det kunne like gjerne vært en av de andre toppbloggerene denne saken handlet om. De fleste som leser saken vil forhåpentligvis fatte dette. Det er jo ikke lett å forholde seg til regler når de ikke er spesifisert for bloggere, dette er noe staten må ta tak i nå som blogging har blitt så innmari stort. Jeg håper inderlig du klarer å skyve dette litt foran deg, slik at du kan nyte resten av bryllupsreisen din.

  Jeg henger meg på det de andre skriver her, la bloggen være til du kommer hjem igjen, vi er her fortsatt!

 37. Nå har du vel kanskje lært til neste gang.

  1. Fotballfrue

   Du TULLER? Leste du ikke mitt forrige innlegg ang. dette? Det er jo nettopp LÆRT jeg har gjort! Og det håper jeg gjelder flere enn meg selv.

   – C

   1. Stine Marthinsen

    CAROLINE! Nå får du lære deg å ta litt kritikk fra leserne dine. Blir så provosert at du svarer så sint.

   2. Fotballfrue

    Vet du hva, når jeg tar meg tid til å skrive et saklig innlegg, så forventer jeg at folk gidder å lese og sette seg inn i fakta før de kommer med kritikk. Dessuten må jeg få lov til å svare for meg, uten at det blir oppfattet som at jeg ikke tåler kritikk.

    – C

   3. Synes ærlig talt ikke dette var et «sint svar». Det er lov å være oppgitt når sånne ting som dette skjer, og folk kommer øsende med kritikk uten å skjekke fakta først! Jeg syns du takler dette bra Caroline. Du er virkelig et forbilde.

 38. Kjaere Caroline, vil bare si at du har full stotte fra min side. Mitt tips naa er at du prover aa nyte bryllupsreisen din til det fulle. Skru av telefon og legg vekk pcen (tror alle leserene dine har forstaelse for at du er pa bryllupsreise og at du burde ta en liten pause naa) ogsaa koser du deg som best du kan. Saa kan du heller ta fatt i dette naar du kommer hjem. Ikke la disse personene odelegge denne spesielle ferien for deg. Staa paa Caroline, dette kommer du deg igjennom. Stooor klem

 39. Ta fri fra bloggen og media mens du er på bryllupsreise, nyt den 🙂 Gi faen alle som driver å anklager deg.

 40. gulltopp

  Herreminhatt – de på e24 har jo misforstått hele saken fullstendig! Virkelig dårlig journalistikk å ikke undersøke saken ordentlig, OG dårlig journalistikk å legge frem saken på den feilaktige måten de tydeligvis har gjort til lærerene dine! Lærerne dine blir jo også driti ut når de uttaler seg negativt om en elev som ikke har gjort noe galt som JOURNALIST. Herlighet, er det mulig!

 41. Fra nå av gjelder det bare å føre opp hva du har blitt sponset. Man lærer av sine feil;)

 42. Karoline

  «Luna» har et poeng da, selv om jeg synes at saken ble blåst opp av mediene… det er ikke noe gøy å være Caroline nå da…

 43. Om disse sakene har gått for langt, med tanke på personifisering og lignende, er jeg ikke ute etter å kommentere. – Jeg tror likevel at grunnen til at du fremstår som ansiktet i denne saken, er på grunn av listen du sendte ut (som er aktuell i tiden) og fordi du har en redaksjonell bakgrunn. Selv om blogging ikke helt offisielt regnes som redaksjonelt stoff, skrevet av en journalist, er det ofte en slik funksjon bloggere har. Så når du, med journalistisk utdannelse, begår en feil i henhold til Vær Varsom-plakaten og markedsføringsloven, forventes det noe helt annet enn fra bloggere uten denne forankringen.

  Du sier at du har vært pådriver for en såkalt «bloggplakat», og jeg regner med at den ville inneholdt ganske lignende retningslinjer som Vær Varsom-plakaten og Tekstreklame-plakaten. Selvfølgelig er det lov å glemme og å gjøre feil, men det burde vært vanskeligere for deg å begå slike type pga overnevnte. Jeg tror det handler om integritet og den er noe svekket hos deg etter dette.

 44. Stå på du, caroline:) du har mange lesere som støtter deg..det er han som har dritt seg ut, han burde sjekke alle fakta før han uttaler seg!!

 45. Uff, kjære deg! Jeg er også en av de som stadig leser bloggen din, men aldrig kommenterer – nå ble jeg så provosert at jeg bare måtte! Leser kommetnarene nedover her og skjønner ikke at folk klarer å lire ut av seg at du «drar alle andre bloggere med på noe som handler om deg», for dette handler jo om absolutt alle bloggere der ute! Jeg leser flere blogger, og ingen av dem har noen sinne oppgitt noe som helst om støtte for produktanmeldelser og lignende – så dette handler absolutt ikke bare om deg MEN OM SAMTLIGE BLOGGERE.

  Det jeg synes er mest synd er at dette hender på brylløpsreisen din. Så jeg vil bare si skru av pc, mobil og alt som kobler deg til det som skjer her hjemme, og prøv å glem dette og KOS DEG resten av reisen. Det er en reise du tar en gang i livet, og du er på et helt nydelig sted! NYT det! Og glem journalister som tydligvis tror de er det samme som en blogger! Du har lesernes støtte! SÅ NÅ GÅR DU UT OG TAR EN DRINK I BAREN OG KOSER DEG MED KRISTIAN!

 46. Du får prøve å legge dette til side, selvom jeg skjønner at det er vanskelig. Du er på bryllupsreise, og må konse på å kose deg!! Ikke la dette ødelegge!

 47. Hei hei. Det er jo letter sagt enn gjort, men prøv å se det positive, du får mer PR for bloggen din, dermed flere lesere. 🙂

 48. <3

 49. Bra du sier ifra! Stå på! Ikke bry deg! Sikkert ikke en tilfeldighet at de tok opp dette midt i brullypsreisen din… media er jo sånn: de vil bare skape drama, drama og drama.

  Det var jo egentlig en utrolig liten bagatell også… men igjen: media vil skape drama…. få det til å virke viktigere enn det det egentlig er.

  Jaja , stå på! Du er best!

 50. U go girl! Kos dere masse videre.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *