Å blogge er ikke journalistikk

Nå er jeg så utrolig frustrert. Jeg føler meg rett og slett uthengt. Det er faktisk grenser for hva en person kan tåle. Jeg er i utgangspunktet veldig sterkt, og tåler forferdelig mye, men nå er det stopp.

Jeg har ligget på sengen i fosterstilling i flere timer nå. Jeg gråter, er sint og utrolig kvalm. I tillegg regner det. Makan til bryllupsreise.

Saken som kom ut på e24 i går kveld, er etter min mening totalt unødvendig, og har ingenting med noe som helst å gjøre. Hva er dette å lage et oppslag om? Å blande inn min utdannelse som journalist i forhold til bloggingen er fullstendig unødvendig.

Det å være journalist er én ting. Det å blogge er noe helt annet. Disse to tingene har ikke noe særlig med hverandre å gjøre. Jeg driver ikke journalistikk på bloggen min. Det er faktisk en grunn til at jeg ønsket meg en jobb som journalist ved siden av denne bloggen: for å ha noe å falle tilbake på etter at bloggen kanskje ikke kan være et levebrød lenger, og for å kunne bruke utdannelsen min. For å jobbe med det jeg brenner for.

Bloggen min er personlig. Jeg er ikke journalist når jeg skriver på fotballfrue.no. Jeg er journalist når jeg skriver saker for side2.no, og når jeg jobber for Femelle.

Generalsekretæren i Norsk Presseforbund, Per Edgar Kokkvold sier dette til e24:

– Nettavisen er en del av den redaktørstyrte presse og er underlagt Vær Varsom-plakaten – pressens selvpålagte etiske normer.

Ja, så visst er den det! Jeg følger både Tekstreklameplakaten & Vær Varsom-plakaten når jeg jobber som journalist.

Hos Nettavisen / side2.no jobber jeg som journalist. Men når jeg skriver på bloggen, har dette ingenting med min jobb hos side2.no å gjøre. På bloggen følger jeg ingen Tekstreklameplakat eller Vær Varsom-plakat. Det finnes ikke slike plakater for en som blogger. Men jeg har sagt det før; skaff en slik plakat for bloggere også, så vil alle disse misforståelsene unngås.

Videre sier Kokkevold

– Å skrive om en vare mot betaling er jo i strid med de fundamentale regler for god presseskikk.

Ja, selvsagt er det det. Dersom du jobber som journalist. Skulle jeg ha omtalt et produkt for side2.no, hadde jeg vel aldri i min villeste fantasi tatt betalt for dette! Hos Side2.no er jo journalist. Men, det å ta betalt for en produktomtale på en BLOGG er noe helt annet. Jeg tror ikke Kokkevold helt klarer å skille mellom en blogg og et redaksjonelt nettsted. Disse tingene er nemlig ikke det samme. Side2.no / Nettavisen er redaksjonelle steder. Bloggen er et personlig nettsted uten regler eller tekstreklameplakater.

Det er ikke ulovlig å omtale produkter på en blogg. Det er heller ikke ulovlig å ta betalt for det. Det som er ulovlig er å ikke oppgi at du har blitt sponset / tatt i mot betaling. Dette er en glipp jeg gjorde. En feil jeg har innrømmet. Men dette er også en feil som titusenvis av andre bloggere gjør hver eneste dag. Bare ta en titt på blogglisten, eller på blogg.no. Alle fra Voe til Lars Tangen. Alle har produktanmeldelser på sin blogg.

Tror dere at dette er noe de gjør gratis? Tror dere at disse produktene ikke er sponset? Har disse bloggerne oppgitt at de er sponset eller tar betalt? NEI. Det har de ikke. De bryter også loven, sikkert fordi de heller ikke har vært helt kjent med markedsføringsloven. Men blir disse bloggerne nevnt av e24? Nei.

Jeg synes det er kjipt at jeg har blitt eneste skyteskive i en sak som angår så utrolig mange flere enn meg selv. Jeg har lagt meg flat, og innrømmet en feil. Jeg har også sagt at dette aldri skal skje igjen. Jeg er ærlig, og det har jeg alltid vært. Det å dra inn min jobb som journalist på et nettsted som er totalt uavhengig av bloggen min, blir bare så altfor feil. Det er nesten så jeg føler at dette kun er for å ødelegge for meg.

Jeg er utdannet journalist hos Norges Kreative Fagskole, som så utrolig mange andre også er i disse dager. Dette er en utdannelse som gir deg tittelen journalist. Jeg kjenner mange som jobber i både ukeblader, hos tv2 og på andre nettsteder, som også har tatt sin utdannelse hos NKF, så det å sette spørsmålstegn ved tittelen min, blir bare dumt.

———————

Og når vi først er inne på Vær Varsom Plakaten, står blant annet dette under punktet som gjelder journalistisk atferd og forholdet til kildene

Opptre hensynsfullt i den journalistiske arbeidsprosessen

Har du tenkt på dette, Tommy Brakstad? Så jævla hensynsfull har du vel ikke vært? Å henge ut enkeltpersoner, og i tillegg ringe når de er på bryllupsreise og har sagt at de ikke vil bli forstyrret, er ikke hensynsfullt.

Jeg forventer flere saker fra e24 fremover, hvor de også tar for seg andre bloggere som begår akkurat den samme feilen som jeg gjorde. Bloggere som fortsetter å omtale produkter, uten å oppgi verken sponsing eller betaling. Alle burde rette opp i dette slik som jeg har gjort, med mindre de ønsker å gå i mot lovverket.

718 kommentarer

 1. Dette fortjener du ikke. Makan til uthenging! Jeg føler med deg. Fortsett å vær sterk!!! 🙂

  Stor klem 🙂

  1. Det eneste de ønsker er å ØDLEGGE bryllupsreisen din/deres, som skal være det mest fantastiske i hele verden. DETTE ER MOBBING. Du har ikke gjort noe galt, blir så provosert.

   men husk: du kan dra på så mange bryllupsreier du bare vil i fremtiden. Å TRAKASERE ANDRE ER IKKE GREIT.

  2. Lisabeth

   Helt enig med Sarah! Dette fortjeren du ikke!
   Skru av pc-en og nyt resten av bryllupsreisen din 🙂 Dette er helt uakseptabelt!!
   Håper du ikke tar deg nær av det, vi er mange som støtter deg og som bryr seg om deg! Det er helt utrolig hvordan de kan henge deg ut på denne måten!

   Skru av pc-en, gå på spa og ikke tenk mer på dette før etter bryllupsreisen din! Du fortjener så mye mer 🙂
   Kos og klem <3

  3. Send Tommy Brakstad en mail dersom du føler deg like sint og frustrert på Caroline sine vegne som det jeg gjør, og fortell han hvilke idiot han er og kreve at han gir henne en unnskyldning!

   Mail til Tommy Brakstad, personen som skrev artikkelen for E24:

   tommy.brakstad@e24.no

 2. Hei Caroline,
  Du oppsummerer dette bra, synes jeg. Saken er blitt dratt for langt nå – med ensidig fokus på deg. Noen av de andre bloggerne du nevner har skrevet om dette uten å skjønne poenget, det har du gjort. Hold ut! Alle oppegående mennesker skjønner at dette har tippet over nå. Prøv å nyte de siste dagene! Ser ikke at du har kunnet håndtert dette noe annerledes 🙂

 3. Jeg kunne ikke vært mer enig med deg Caroline. Ser virkelig ut som om noen er ute etter å henge deg ut. Du fortjener ikke den behandlingen. Støtter deg 100%. Kos deg videre på bryllupsreisen 🙂 Klem fra trofast leser

 4. dette fortjener ikke du!

 5. Heldigvis «kjenner» vi deg, så du har nok din fulle støtte fra oss lesere. Jeg kunne ikke brydd meg mindre om hva de skriver om deg, jeg leser DIN blogg fordi jeg synes den er morsom og interessant, bryr meg fint lite om lover og regler osv. Håper du klarer å nyte den sisten uka av bryllupsreisen, ikke la noen ødelegge den 🙂

 6. Uff, har ikke ord…

 7. Hei Caroline!
  Dette er utrolig urettferdig og dårlig gjort. Hvordan går det ann?
  Noen mennesker eier ikke forståelse, det er så byråkratisk.

  Hold deg sterk, Caroline. Pressen kan skrive hva de vil, vi lesere «kjenner» deg
  og støtter deg. Akkurat som din familie, la oss si at vi blogglesere også er familie.

  Ikke gi deg!

  Stor klem fra Helene

 8. Uffameg! Dette er så utrolig utfortjent som det går ann å bli! Ihvertfall når du er på bryllupsreise itillegg.. Hadde jeg vært deg nå hadde jeg bare glemt alt som heter blogg og telefon.. Klem
  Og kos på deg 😀

 9. Er så utrolig enig med deg Caroline!
  Kjenner jeg blir satt ut av dette direkte personangrepet mot deg. Og så på din bryllupsreise. Alle med to antenner ute vil se at dette er langt over streken for hva som er ok å gjøre mot et menneske. Dette er et mye større tema enn bare deg, og jeg opplever at det er du som sitter igjen og må ta støyten for ALLE..
  La idioter være idioter, nyt din mann og deres deilige ferie. Vær så snill og ikke la dem ødelegge resten av ferien!!
  Varme tanker fra meg 😉

 10. Enig med deg! 🙂 Du fortjener så mye bedre!
  Håper ikke dette har ødelagt turen din. Kos deg masse videre, så er dette noe du kan tenke på når du kommer hjem. For den turen er bare «once in a lifetime»

 11. Men Caroline da…
  Ikke la dette ødelegge en fantastisk tur med en fantastisk mann.
  Det skjer ikke så mye her hjemme vet du, og da må man finne noen å plage!
  Det er lettere å plage en som ikke er der til å forsvare seg selv.

  Alle gjør feil…hvertfall på privaten. Han Tommy gjør sikkert mye rart på privaten han også! 😉
  Du innrømmer en glipp… ok så fint at du også glipper da, for du virker irriterende perfekt til tider 😉
  Drit i det!

  Sier som moren min: det du gir tanken gir du makten.
  Kom deg opp av sengen, ta deg en sinna løpetur og gå på spa!

  Lykke til!

 12. Anne/Agus

  Fortsett med å være sterk, Caroline! Behandlingen av deg og din blogg er blodig urettferdig, og jeg finner ikke ord for hvor sjofelt de oppfører seg overfor deg!!! Jeg støtter deg 100 %!!

  Uff, jeg kan bare tenke meg hvor fælt dette er for deg/dere nå som dere endelig skulle få nyte hverandre og ha deres velfortjente ferie. Jeg finner ikke ord her heller, men varme tanker sendes.

 13. Selv om det kanskje er liten trøst nå, så blåser stormen av etterhvert.. jeg syns det er feil å bruke deg som aleneeksempel. Du har jo innrømmet hva som var feil.. hvor er de andres innrømmelser? At noen journalister ikke ser forskjell på jobb og hobby er ikke din feil.
  Stå på Caroline, nyt resten av ferien din og skru av internett.. Verden står nok til påske skal du se

 14. Herremin Caroline! Nå må du slå av datamaskinen å kun tenke på deg selv. Jeg får vondt i meg med tanken på hvor stressende du må ha det akkurat nå, og spesielt på bryllupsreisen din. Jeg håper inderlig uansett hvor mye du tenker på disse sakene, at du likevel nyter oppholdet ditt, som jeg tror du gjør!

  🙂

  Ha en riktig fin ferie! =)

 15. Stå på Caroline, dette er dårlig gjort mot deg 🙁

 16. Nathalie

  er så lei meg! denne bryllupsreisen skulle du bare nyte! hver eneste dag! er så utrolig dumt at det her kom midt oppi bryllupsreisen deres. dette fortjene du ikke Caroline. Jeg er 100% sikker på at du alltid har hvert ærlig med oss!

  hååper virklig det tulle her slutter, sånn at du får nyte bryllupsreisen din i fred de siste dagene som er igjen! 🙂
  Stå på Caroline, du har den beste bloggen uansett hva:) jeg støtter deg 110%.

 17. Fy søren, for noen mennesker!!! Herlighet, dere har bryllupsreise jo! Hadde jeg vært deg Caroline så hadde jeg ikke blogget mer resten av reisen din, nyt de siste dagene for alt det er verdt, og ikke tenk på noen andre enn dere to, JEG MENER DET!

  Vi lesere er her når du kommer hjem også<3 Selvom kanskje hvor dritt det er, så prøv å yt resten av ferien, det er det bryllupsreise er for, ikke for å ligge og gråte i sengen. Er ufattelig trist at dette skjer nå, og i det hele tatt! Men fortsett å vær sterk, dropp bloggingen resten av ferien deres, ordn heller ting når du kommer hjem! Dette er ones in a lifetime, ikke la den gå fra deg!!

  varme klemmer fra trofast leser sendes til deg nå<3

 18. Leste dette nettopp, helt sykt at de fortsetter å skrive nye ting om denne saken. De tar til og med kontakt med skolen du har gått på og din arbeidsgiver, herregud.. Det går jo på deg som person, ikke bloggen.

 19. Latterlig sak av e24.. Dette fortjente du ikke. Kos deg videre og prøv å la disse problemene vente til du kommer hjem

 20. Makan til artikkel, det er jo helt sykt. Caroline: vær så snill å legg fra deg internett resten av bryllupsreisen. Ta en pause fra E24, bloggen, resten av verden. Jeg er overbevist om at folk vil respektere det og skjønne det at du vil ha litt fri i paradis noen dager til. En som legger ut deler av privatlivet sitt hver dag, og er såå trofast mot sine lesere vil ikke ta skade av noen dager helt fri. Mitt tips: Skru av pcen, mobilen og koble vekk alle tanker relatert utenfor bryllupsreise og kos deg med mann og strand!
  Thea

  1. Helt enig! Jeg er helt sikker på at leserne skjønner at du tar pause fra bloggen til du kommer hjem og er i topp form. Dette var veldig urettferdig av E24.

   1. Ta oppfordrinigen Caroline.. Du fortjener en liten pause 🙂

 21. Hei!

  Håper du står opp fra sengen og hever deg over dette. Gå rakrygget ut på terrassen og nyt resten av bryllupsreisen deres!

  Jeg tror ikke de som har kritisert deg i e24 har lest bloggen din, kun den lille artikkelen som var på nettavisen her for noen dager siden. Ergo, de ser saken kun fra det lille de har lest og gjort seg opp en mening. Er det god journalistikk?

  Nyt det siste som er igjen av ferien og kos dere 🙂

  Hilsen fast leser av bloggen!!

 22. Altså, jeg går ANDRE KLASSE MEDIA og er klar over hvordan vær varsom plakaten fungerer. Du kan ikke si at du er helt uskyldig. Du så det på en måte komme mot deg da du lagde en tabell med betalingspriser – selvsagt kommer på til å reagere.

  1. Fotballfrue

   Kan du lese hva jeg skriver? Jeg er KLAR over vær varsom-plakaten, og kan den nesten utenat. Men denne plakaten GJELDER IKKE bloggere! Jeg er ikke den eneste bloggeren som tar betalt for innlegg. Det er da for søren ikke ulovlig å ha en prisliste! Det som er ulovlig er å ikke oppgi at du er sponset. Dette er en FEIL som jeg har gjort og som MANGE ANDRE FORTSATT GJØR. Les hva jeg skriver da!

   – C

   1. Stine Marthinsen

    Å skrive på en så agressiv måte gir deg absolutt ikke flere lesere, eller for denne saks skyld mer medfølelse. Jeg skjønner at det er vanskelig, og jeg skjønner at dette passer så dårlig nå som du er på bryllupsreise, men Caroline – du som altid er så søt og snill mot leserne dine – forstå at det du skrev over er mye å lese, det er mye informasjon på en gang, og det er fullt mulig å glippe, og ikke få med seg alt. Jeg måtte selv lese det tre ganger for å få med meg alt, selv om jeg er relativt god til å lese og leser mye.

    Dette takler du fint, gå ut til mannen din og nyt ferien, og få gnisten tilbake 🙂

   2. Hun må da få lov til å forsvare seg, og syns ikke det var aggressivt svart :O
    Sjønner ikke att det er mye å lese? (…)

    Du har klart min støtte i denne saken, Caroline! Jeg har aldri sett en blogger oppgi att h*n har fått betalt for innlegg. Men «alle» sjønner att ting de anbefaler er som oftest ting de har fått sponset e.l. Ser ikke problemet i dette. Hvis jeg ikke har lyst på reklame, kan jeg vel bare se på NRK..forresten de har jo reklame de også! De er jo sponset! Hvorfor betaler jeg da lisensen?? 😛 hehe

    Forferdelig att de «angriper» en enkeltperson…som beleilig(..) er langt unna på ferie, og ikke kan forsvare seg… :S

    Plassen dere er på ser HIMMELSK ut!!! 😀

  2. Fy faen for et trangsynt menneske, LES innlegget før du kommenterer da!

  3. Jeg blir så sinnssyk provosert av folk som ikke tar seg tid til å lese hele innlegget! Det går ikke ann å komme med slike kritiserende kommentarer dersom en ikke leser alt. Ser mange eksempler på alle toppbloggerne når det gjelder dumme lesere som kritiserer, gir stygge kommentarer osv, nettopp fordi de bare leser det de vil lese!

  4. LES innlegget før du uttaler deg, din idiot!

  5. Jeg har selv gått media i 3 år, og du over der som går i hele ANDRE KLASSE burde kanskje følge litt mer med i timen? Kom deg vekk fra facebook i timen og hør på hva som er riktig. Det Caroline skriver ang. Vær Varsom-plakaten gjelder absolutt ikke blogg OVERHODET! Jeg har faktisk hatt eksamen i journalistikk fordi jeg skal studere dette neste år, og jeg kan med sikkerhet si at Caroline har 100% rett! Dette er en personlig blogg, der Caroline kan skrive akkurat det hun føler for, uten at lover og regler innenfor JOURNALISTIKK skal bli innblandet. Hvis du ikke forstår det, eller klarer å lese, greit nok, men da får du jammen meg la være å komme med helt feil informasjon, for du har feil. feil, feil.feil.

   Stå på Caroline, han journalisten som har skrevet det har jo også gått på en ganske så pinlig smell for hans egen del. Jeg vet at du er sterk, så kos deg videre med Lars Kristian og ikke bry deg om en alskens idiot som ikke skjønner hva han skriver. Dere er jo i paradis, gråt og ubehag hører definivt ikke med der 🙂

   Klem Ida

   1. Når man er utdannet journalist, er det noe som går over på hvordan man skal ta hensyn til plakaten i resten av dagliglivet å.. Man kan ikke bare legge bort yrket når man drar hjem fra jobb, slik er det med de fleste yrker.
    En lærer kan ikke bare legge bort lærerollen på fritiden å ta narkotika å spille inn pornofilmer.. Det er ikke ETISK RIKTIG!!

    Ja blablablaba, andre gjør det fremdeles osv osv osv.. Tenk på deg selv, så får andre bloggere tenke på seg.. Blir for dumt når du ska nevne at «de andre gjør det enda» i hvert innlegg, blir så mye mindre saklig da…

   2. Det er faktisk ikke uetisk å reklamere for ting. Synes du er litt på viddene her når du sammenligner med en lærer som tar narkotika.
    som hun skriver (hvis du faktisk leser innlegget) så er det visse andre regler som gjelder for blogg, og når man har blogg så har man faktisk lov til å ta seg betalt, hvis man oppgir dette (noe hun ikke gjorde før, men som hun har skrevet et eget innlegg om tidligere, og nå gjør).

   3. Stine Marthinsen

    Unnskyld meg, men hvordan kan du vite at den personen over sitter på facebook i timen? Snakker om å uttale seg saklig.

 23. Akkurat her blir det litt for dumt ja. Føler neste det er å lese se&hør sladder for å ødelegge for deg! Men ja, de prøver seg på deg som blogger for du er helt ærlig ein av de som virkelig tar detta heilt «seriøst» og tjener ganske bra på det. Eg leser mange av de andre bloggene og, men det er det som funker for deg. Du er forretningskvinne oppi det heile.

  Du har alle dine faste lesare bak deg. Kos deg vidare og prøv å legga detta bak deg mens du e på ferie. Nyt sola som snart kjem!!

  Klem

 24. Er det mulig?? Hvordan kan folk i den alderen , »voksne» oppføre seg sånn? Jeg er selv 18 og jeg er alt for gammel til å gjøre noe slikt:S .. Jeg skjønner at temaet om at bloggere gjør slikt er et aktuelt tema å diskutere, men det de skrev var tydelig uthenging. Alt handlet om DEG og hvor forferdelig DU er. Ikke hvor dumt det er at BLOGGERE generelt gjør sånne ting. De får det til å høres ut som du har drept noen.

  Og på bryllups-reisen din og alt….. Det er faktisk ondt gjort. Det å kalle ungdommer umodne og slemme, så må det bare sies at de finnes i full voksen alder å. Noen vokser tydeligvis aldri opp.

 25. Ufff…så kjedelig at de henger ut bare deg 🙁 Du får ordne opp i dette når du kommer hjem. Nå må du prøve å kose deg sammen med mannen din. Det går nok bra skal du se ;*

 26. Syns det er så sykt uretferdig å heng deg ut slik, spesielt når du er på bryllupsreise! Stå på videre og ignorer all driten <3

 27. Uff

 28. Huff:( Tenker på deg!
  Hva med å koble ut pc’n siste uken på bryllupsreisen?
  Uansett, eneste trøsten er at alt dette er fort glemt om en uke eller to! 🙂

 29. Sier som hun over, nå må du slå av datamaskinen, å kose deg uten tanke på omverden! Jeg tror alle her kan respektere at dere trenger litt tid for dere selv nå. Personlig synes jeg det er helt forferdelig trist å lese at du ligger å gråter på din egen bryllupsreise. Når du allerede har innrømmet feilen, sammen med MANGE andre toppbloggere, synes jeg det er direkte uhørt at han slakter deg alene på den måten der.

  Håper du kommer deg over dette, å kos dere så utrolig mye videre på bryllupsreisen, det fortjener du 😉

 30. Dette her fortjener du virkelig IKKE! Jeg synes rett og slett noe av dette blir uforskammet dårligjort.
  En slik uthenging fortjener du overhode ikke, Føler de hele tiden anklager deg for det ene og det andre. Og hvor blir respekten av?! Du er jo tros alt på ditt livs bryllupsreise. Nei nå skal du bare NYYYTE resiten av ferien din!
  Vi støtter deg fult og heltuansett Caroline, Stå på! : D

 31. Skuffet over e24. Stolt over deg! Stå på Caroline! Og prøv å nyt resten av bryllupsferien. Det fortjener du!

 32. Jeg kjenner at jeg blir sint når jeg ser at noen driver på sånn! Også på bryllupsreisen din! Det er så uforskammet som man kan bli. Hvem har hjerte til det? Tenker de egentlig før de publiserer? Forstår de ikke at de sårer andre mennesker? Du som er så ærlig og virker så snill ..

 33. uff stå på Caroline! ikke la dette ødelegge bryllupsreisen din. slå av alt som heter mobiler og pc og lev i nuet 🙂 kjipt at du er blitt uthengt på den måten, det er lov å bli sint! du får trøste deg med at dette heldigvis ikke er en hverdagskost. klem fra trofost leser 🙂

 34. Stå på Caroline! Jeg synes dette er ufattelig dumt fra e24s side og de burde virkelig komme med en unnskyldning til deg. Å henge ut enkeltpersoner er overhodet IKKE ok, i tillegg når de ikke klarer å skille rett fra galt blir det bare flaut og leit.

  Jeg håper du klarer å nyte de siste feriedagene på bryllupsreisa di. den ser jo helt fantastisk ut (bildene) 🙂

 35. Dette vil du sikker ikke publisere, da du pleier å være spekulativ i forhold til hvilke kommentarer som får plass her… MEN; du får som fortjent her mener nå jeg. Du har blitt kjepphøy og blitt grådig. Du, som proff, burde vite bedre. Det er en grunn til at du blir «tatt» for dette og ikke de andre. Her har du ikke hatt et ryddig forhold til din rolle.

  Ser at du har fjernet reklamen for reiseselskapet, etter all omtale! Og hvorfor har du gjort det, om du ikke var noen spes grunn til dette.

  Jeg har lest bloggen din lenge, og vet at produktomtaler er gjort etter mottatte gaver osv. Helt naturlig, men å nekte for det blir for dumt. Uansett hva andre gjør…

  1. Fotballfrue

   Hvilken reklame har jeg fjernet? Manta har kjøpt reklameplass på bloggen min, den har jeg da ikke fjernet! De har ikke sponset denne reisen.

   Grådig? Fordi dette er jobben min?

   «Det er en grunn til at du blir “tatt” for dette og ikke de andre. Her har du ikke hatt et ryddig forhold til din rolle»

   Hva er det jeg gjør annerledes, som de andre ikke gjør?

   – C

   1. du har bedre forutsetninger for å vite at den praksisen er på kanten.

    og, uansett plakater og plakater som ikke er det, så bør det ha ringt en etisk bjelle.
    du har bakgrunn i både juss, journalistikk, og femellevervet ditt. dette bør ikke ha kommet som en overraskelse på deg. derfor er du annerledes.
    du hadde alle forutsetninger for å vite at dette er en etisk gråsone. enten har du vært ignorant eller ja, litt grådig.

    du tjener vanvittig med penger på dette. bare sammenlign deg med en sykepleier. det er en merkelig verden vi lever i når det å skrive om seg selv kan skape så verdier.

    Du skriver at blogging er personlig. og ja, jeg vet at du er personlig og ikke minst ærlig. Men, det er og en velfungerende bedrift som du tjener mye penger på. Pengene stammer fra folk som vil påvirke dine lesere, og da har du et ansvar for å oppgi om det er sponset. men, dette vet du og har selv sagt du skal forandre på.

    Som fast leser ville jeg hatt mer respekt for deg dersom du ikke ville hatt en forsvarslinje som baserte seg på at alle andre gjør det også. Du er en moden og sterk kvinne med en bakgrunn i media som tilsier at du bør har opptrådd annerledes. og det vil du gjøre i fremtiden. i mellomtiden tar du all kritikk med ydmykhet og strak rygg.

    denne artikkelen er både viktig og fullstending latterlig. ikke bry deg om Grimstad, ingen andre gjør det heller. og sjefen din i nettavisen bør ha utvist nok skikk til å ikke uttale seg mer enn en linje.

    den største lærdommen du vil få ut av dette er å kaste bort andre folks munndiare (les, grimstad og 50% av e24 artikkel ( noen vil kanskje si meg og ;))) og finne ut det som er verdt å ta til seg og lære av.

    husker du mariann dama og kåre conradis nakenbilder? nei, du hadde glemt de. det skje med dette og.

   2. Veldig riktig skrevet av deg Lise.

    Men kjære Caroline! Du er på bryllupsreise. Dette skal være dager du skal nyte til fulle med mannen din. Jeg syns det er vanvittig uretferdig at dette kom opp midt i ferien. Har ikke ord. Kan du ikke prøve og legge vekk alt dette resten av oppholdet og heller ta det som eventuelt er når du kommer hjem igjen? Det er veldig mye posetive tilbakemeldinger her inne, som er veldig fint og kanskje godt for deg og lese, men så er det jo også noe negativt som gir deg frustrasjon og sinne. Det er ikke noe som hører hjemme på en bryllupsreise.
    Jeg tenker på deg og syns dette er ufortjent!

    Gode klemmer<3

   3. Linnea

    Har du i hele tatt lest overskriften på dette innlegget?? Skal Caroline være en syndebukk bare pga hun har utdannelse i journalistikk? Skal de andre bloggere være unnskyldt bare fordi de IKKE har denne utdanningen?

   4. Caroline skal ikke være syndebukk, og jeg er enig i at e24 kunne tatt opp bloggproblematikken på et mer generelt grunnlag.

    Men, når det er sagt stiller hun i en annen klasse en veldig mange av de andre bloggerne. Caroline har vært myndig i over 5 år, hun er godt over 20 år gammel, hun har tatt utdannelse, hun har hatt jobb flere ulike steder. Caroline har med andre ord mye mer livserfaing enn veldig mange bloggere. Og med erfaring og visdom følger det med krav om rett handling og det å være et forbilde for andre i hennes situasjon. Media og vi lesere forventer mye mer av en voksen gift dame med utdannelse og jobberfaring enn vi forventer av Voe på 14 og resten av ungdomsskolebloggerne som bor på pikerommet.

    Vi lesere er ikke dumme, vi vet godt at en blogg ikke er et redaksjonelt nettsted. Men selv om du ikke har en PLIKT til å følge Vær Varsom og andre retningslinjer som gjelder for redaksjoner, hadde vi som faste lesere forventet oss mer av deg. Forventet at du hadde sett dette komme (det har jeg!), og undersøkt bedre hva som er gjeldende lovregler for det du omtaler som din hovedinntekt.

   5. Innlegg fra e24

    Et innlegg fra en leser i debatten som pågår i e24. Snu meningen i denne kommentaren til noe positivt, så ser du at dette vinner du på: du blir «berømt», du får ny reise, du får enda flere blogglesere, osv. Den lille tabben din som e24 har overdrevet noe vanvittig, kommer til å gi deg suksess:

    «Sett ut fra et kommersielt ståsted er saken en skikelig opptur for Fotballfrua. Den sikrer hennes posisjon på blogglista og utrolig mye sympati fra den trofaste tilhengerskaren hennes. At jenta kaster seg inn i debatten om journalistikk versus blogging som hun skriver om på bloggen sin i dag, er en god metode for å holde liv i omtalen på. Det er åpenbart at jenta bruker saken for det den er verdt og lar bryllupsreise være bryllupsreise. Hun skriver i dag at hun ligger i fosterstilling og gråter. Hun beskriver en følelse av å være uthengt, og at hennes praksis er lik andre bloggeres metode for inntjening. Selvfølgelig skriver hun det! Leserne skal nå slå ring om lille vennen som kommer til å «bli syk» av oppstyret.Forskjellen fra andres tilnærmingsmetode er at å innynde seg hos et velrenomert forlag ikke gikk upåaktet hen. Det er også interessant å stå på sidelinjen og se objektivt på de involvertes engasjement. Det er innlysende at i tiden fremover vil Fotballfrua være et yndet objekt for den kulørte presse. Når hun returnerer til hjemlandet vil hun bli møtt av media på flyplassen. Da velger hun enten å ta på seg store solbriller og si «ingen kommentar», eller å snakke til de fremmøtte om hvor ødelagt bryllupsreisen ble. Hun vil bli invitert til «å snakke om saken» i radio og TV. Hun kommer til og med til å skrive en bok om sin historie! Da spiller det ingen rolle om hun må vinke farvel til tilkallingsjobben sin i side2. Hennes kommersielle verdi øker i takt med de henvendelser som gir penger i pungen. Det er åpenbart at dette er et PR – stunt på flere plan. Snart vil Carro være ute på en erstatningsreise, som plaster på såret for en mislykket Valigandutur. Og debatten vil rase mens pengene strømmer på. Genialt.» (Leserinnlegg fra e24, 22.nov.2010)

 36. Enig, enig, enig, enig, Caroline! <3

 37. Det er veldig urettferdig at de henger deg ut på denne måten.
  Jeg tror at de fleste som leser denne bloggen, vet at du får betalt for å omtale produkter, det gjør i hvert fall jeg. Så egentlig ser jeg ikke helt problemet..
  Synd at dette skulle skje akkurat nå når du er på bryllupsreise.

 38. Jeg kan godt forstå at dette er en sak de tar opp, det er litt uheldig å ikke nevne at man blir sponset for produktomtale, men det er jo noe veldig mange gjør. Ikke bare bloggere, men sjekk også yotube-sminke-jentene, det er en stor debatt om dem også.
  Uansett er det ikke fair å henge ut EN blogger som gjør dette, og etter at du har unnskyldt og lovet å ikke gjøre dette igjen, syns jeg det er unødvendig å gjøre som de gjør nå. Og i hver sak om deg nevnes det op til flere ganger at du ikke vil kommentere, som om dette er noe du vil holde hemmelig eller håper skal forsvinne av seg selv ved å ignorere det.
  En ide ville kanskje være å faktisk legge ut en produktomtale med disclaimer om at du blir sponset for det eller har fått produktet gratis, så kan du henvise journalister til dette. Det viser at du har lært av dine feil, og vil forhåpentligvis få dem til å slutte, eller eventuelt ikke bare fokusere på deg.
  Ikke la dette ødelegge ferien din!

 39. Dette blir rett og slett for latterlig. Skal man angripe noen, så burde det i hvert fall ikke være en av de som faktisk har vært ydmyk nok til å innrømme «feilen» de har gjort. At du blir offentlig hengt ut, fordi du vil skrive en personlig blogg i tillegg til å ha en journalistikk utdannelse blir jo helt usaklig..
  Håper du koser deg masse på bryllupsreise, og ikke tenk for mye på dette her.
  Du har nok flere enn du tror som støtter deg 🙂

 40. Ble skikkelig lei meg når jeg leste dette. Virker som noen tror du er en upersonlig datamaskin som er programert til og skrive en blogg, og ikke et menneske som trofast deler omtrent alt med leserne sine! Jeg synes du skal slå av pcen for resten av ferien, ingen fortjener og lese sånt på bryllupsreisen sin!!!!! Håper du klarer og kose deg resten av ferien, drit i mennesker som bare prøver og dra deg ned i sølen. Vet at det ikke er enkelt, men prøv. Vi lesere støtter deg 100% 🙂

 41. Ida Elise

  Ikke riktig å bare henge ut deg. De andre toppbloggerne burde også bli bli nedringt fra pressen, dersom du blir nedringt. De legger vel et ekstra press på deg, siden du har journalistutdannelse og «burde vite bedre», men det fritar på ingen måte noen av de andre toppbloggerne.

  Slå av mobiltelefonen og steng Internett den neste uka, og nyt Lars Kristian og bryllupsreisen uten at noen kan forstyrre.

  Men du burde luansett ikke banne i et innlegg. Råder deg til å slette banneordet i nest siste avsnitt.

  1. Fotballfrue

   Noen ganger er det godt å uttrykke sinne 🙂 Jeg banner jo aldri i noen innlegg, men i dette gjør jeg det altså for å vise akkurat hvor frustrert jeg er.

   – C

   1. Ida Elise

    Jeg skjønner godt at du trenger å uttrykke sinne. Det skulle bare mangle i en situasjon som denne!

    Samtidig finnes det kraftuttrykk som man kan bruke og som uttrykker sterk frustrasjon, som ikke er banning. Spesielt med tanke på at du er et forbilde for mange. Men du har i det minste tenkt gjennom det, og det er bra. 🙂

    Håper det går bedre med deg nå. 🙂

   2. Alexsandra

    haha Caroline, du kan jo alltid skriva.. Å huttemegtu og fyttikatten,,. heheheheheheh omg alt folk må terpa på…

   3. helene

    Herregud.
    Tror noen av dere glememer at Caroline bare er et menneske, og at de fleste mennesker banner av og til. Tror dere hadde blitt utrolig slitene av å konstant passe på hva dere sier og gjør, på grunn av stempelet som «rollemodell». Blir litt latskap å legge et slikt ansvar over på Caroline, normer for høfflighet og atferd får man hjemmefra.

    Tenker at det må være utrolig slitsomt å konstant få kritikk fra andre (uavhengi om den er konstruktiv eller ei) når det gjelder utseende, meninger, og skrivemåte. Slutt å bry dere så mye, hva er vitsen med å be henne fjerne banneordet? Ville du/dere bedt en person dere ikke kjente så godt om å slutte å banne om dere hadde hatt en normal samtale? Nei nettopp, fordi det er frekt.
    Caroline er et et voksent menneske, og trenger garantert ikke veiledning eller mer oppdragelse fra leserene sine (som antageligvis ikke er myndige engang), selv om det er i beste mening.

    Til Caroline: dette er mest sannsynlig din eneste (bank i bordet) bryllupsreise. Kom deg vekk fra pcen, og kos deg. Triste og kjipe dager kan du ha hjemme i Norge:)

   4. Ida Elise

    Aller først: Dette er et svar på kommentaren fra helene.

    Det er stor forskjell på muntlig og skriftlig språk. Man skriver ikke som man snakker, og man snakker ikke som man skriver. Det er derfor viktig å skille disse to typene kommunikasjon. Å banne er generelt ikke passende i skriftlig språk. Muntlig er det en annen sak, men som sikkert de fleste har fått med seg, så unngår man å banne i tv osv.

    Dersom en person jeg kjente hadde hatt blogg med mange lesere, og vedkommende hadde skrevet et innlegg med banneord, så hadde jeg rådet vedkommende til fjerne banningen og ev. erstatte det med et annet uttrykk. (Merk:Jeg skriver «råder», for jeg har ingen mulighet til å bestemme.) I en muntlig samtale med en venn hadde jeg ikke sagt noe.

    Selv om man har passert 18/20/23 år /blitt voksen, så vil ikke det si at man er ferdig utlært som menneske og dermed ikke kan ha godt av veiledning i enkelte saker. Caroline fremstår som reflektert, men det betyr ikke at andre ikke kan være uenig med henne. Ingen er perfekte, og vi kan alltid utvikle oss, selv om vi har blitt voksne og har mye livserfaring, gode begrunnelser, refleksjoner og trening

    Alder er ikke det vesentlige her. Det som er viktig er at kommentarer og kritikk (både positivt og negativt) er gjennomtenkt og gjerne begrunnet. Det gjelder uavhengig om man er 14, 18 eller 25+. For sikkerhets skyld kan jeg informere om at jeg er eldre enn Caroline, og jeg har en master innen nordisk språkvitenskap fra Universitetet i Oslo – jeg regner med at det gir meg mer etos her, selv om min bakgrunn ikke er det som er viktig.

    Caroline, jeg støtter deg i det du har skrevet. Er enig med helene i at du må komme deg bort fra datamaskinen og kose deg på bryllupsreise!

 42. Celine ;)

  You go girl 😉 Vær sterk, ingen er perfekte og alle gjør feil. der iblandt alle andre bloggere.. Jeg blir flau over det jeg leser på e24 etc, jeg kaller det nesten på grensen på mobbing, og henge ut en person av så mange ti talls andre mennesker.. Sørr du meg, virker det som de ikke har noe og skrive om, å driver å plukker på andre mennesker på denne måten, også dra den så langt. de burde skamme seg!

  Prøv å fortreng det, den siste uken dere har sammen , så kan du heller kicke some ass, når du kommer hjem.. ! Kos dere i paradiset 😉 =)

 43. Dette vil iallfall forhåpentligvis føre til at de fleste slutter å tenke på at de synes du gjorde noe unødvendig, til at de istedet begynner å tenke på hvor latterlige e24 fremstår ved å fortsette denne saken. Det er der fokuset bør ligge nå. Håpløst å bruke enkeltpersoner som skyteskive på den måten, de burde virkelig ta opp flere blogger når de først skal skrive om slikt.

  Vi støtter deg!

 44. Utrolig dårlig gjort! Du fortjener ikke dette, hvertfall ikke på bryllupsreise. Du er ei sterk dame, og vi lesere støtter deg. Uansett hva!

 45. Hei
  Jeg følger bloggen din hver dag men har aldri lagt igjen en kommentar. Føler det er på sin plass nå.
  Veldig skuffet over e24 jeg også. Syntes du har gjort alt riktig. Ikke bry deg om andre, de er bare misunnelig på alt du har oppnådd. Du er vakker, flink og i tillegg virker du som ei ordentlig koselig jente. Det er sjelden vare. Folk blir misunnelig på deg og ønsker å rakke ned på deg. Dessverre er det sånn noen ganger….. Ta vare på de som bryr seg om deg og glem de andre.

  Kos deg på bryllupsferie 🙂

  Hilsen ei jente på 34 år.

 46. Annie Helene

  Herregud, drit nå i hva de skriver om deg. Uansett, det gir deg bare flere lesere til bloggen, all pr er god pr. Det at de nevner deg spesielt er jo fordi du er den mest interessante bloggeren for tiden, den folk faktisk bryr seg om, de andre, pøh, hvem bryr seg. Så det er veldig positivt at du har blitt valgt ut. Uansett, folk driter vel i at du tjener penger på bloggen din, de kommer jo bare til å titte innom bloggen din, og vips, har du fler lesere enn noen andre. Så ta deg en drink og smil, for det er verre å ikke bli snakket om i det hele tatt 😉

 47. Stine Øyna

  Du har min fulle støtte, Caroline! Jeg opplever deg som den bloggeren på topplista med mest integritet, fornuft og ærlighet. IKKE la skandalehungrige journalister knekke deg. Du er ei fantastisk jente som inspirerer tusentalls av lesere hver dag! Jeg kunne skrevet side opp og side ned om hvor feil jeg syns det e24 gjør er, men jeg tror faktisk det bare hadde blitt en kopi av ditt innlegg. Det er lov å la slike ting gå inn på seg, og du trenger ikke å føle det som et tap at du gjør det. Det viser at du er menneskelig! Det er ikke menneskelig å tåle urettferdighet på dette nivået.

  Unner deg alt godt, spesielt en vellykket bryllupsreise!

 48. Ja, dette er urettferdig mot deg, Caroline! Ser ut som om de prøver å henge ut deg som enkeltperson, noe som du ikkje fortjener i det hele tatt! Men nå «kjenner» heldigvis vi bloggere deg, og kommer til å støtte deg i denne saken! Du fortjener så mye bedre, dette er ikke rettferdig gjort mot deg i det hele tatt. Skjønner at du er lei nå, men jeg beundrer deg at du har vært så tøff som du har, jeg bøyer meg i støvet for deg! 🙂
  Og nå må du prøve å nye ferien videre så godt du kan og ikke la noe mer ødelegge for deg! 🙂
  Stor klem fra Malin, som er og forblir en trofast leser 🙂

 49. Hvis det er noen trøst, vil si at nærmere ingen bryr seg om dette oppslaget.Det er en ikke-sak.Folk tenker ikke på det i det hele tatt, i promise you:-) Det er jo slik at alle liker penger, men «ingen» liker at andre har det, tjener det – og det er disse som lager denne saken på deg. Stå på og nyt solen og glem alle dustene som ikke har noe å gjøre her hjemme annet enn å skrive slike saker som ingen bryr seg om og som ligger langt ned på viktighetslisten.

 50. Dette har gått alt for langt nå!
  ALLE vet at bloggere blir sponset, alle vet at dere får penger for å vise frem ett produkt på bloggen, men fader heller, det er jo dette vi som lesere synes er spennende å lese om! Dette blir bare for dumt! Fortsett som før Caroline, jeg kommer i hvertfall til å fortsette å lede bloggen din så lenge den eksisterer!
  Du er faktisk en av de beste bloggerne vi har i Norge!:)
  Prøv å nyt ferien din!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *