Bloggere & markedsføring

Visste du at dersom du omtaler et produkt på bloggen din og har mottatt penger eller produkter for det, skal dette oppgis? Hvor mange bloggere gjør egentlig dette per i dag?

Det siste året har dette med bloggere og markedsføring vært mye omdiskutert i media. Blogg blir mer og mer populært, og det er ingen tvil om at vi som bloggere har en utrolig stor påvirkningskraft. For meg, og helst sikker for mange andre store bloggere, er dette med troverdighet overfor leserne våre utrolig viktig. Uten dere er vi ingenting, og for meg er i hvert fall regel nummer èn å være ærlig med dere.

Jeg får daglig mail og henvendelser fra annonsører og firmaer som ønsker å jobbe med meg. De ønsker å sende meg produkter mot omtale på bloggen min. En slik omtale er gull verdt for enhver annonsør eller nettbutikk, og det er først når bloggen min har blitt så stor som den er i dag, at jeg ikke lenger føler at dette er noe jeg vil gjøre uten å tenke meg om. Alt startet da jeg gjennom blogg.no fikk bloggmanager Thomas Moen (som jeg ikke lenger har som manager). Han forklarte meg at det per i dag er vanlig for bloggere å ta betalt for innlegg og produktomtale, fordi vi har så stor markedsføringsverdi, og fortjener å få noe igjen for dette. Jeg er selvfølgelig helt enig. Det koster å annonsere, og det koster å markedsføre.

Meningene mine er likevel ikke til salgs. Mine regler er klare. Jeg omtaler aldri noe jeg selv ikke ville brukt, eller noe jeg ikke kan gå god for. Jeg ville for eksempel aldri ha omtalt produkter med dårlig kvalitet. Jeg har blitt kontaktet av firmaer som selger utrolig mye rart, men har filtrert ut det meste fordi det ikke er produkter med hold i, og sitter i dag igjen med kun èn fast samarbeidspartner. Et godt eksempel er Coverbrands. Jeg bruker per i dag kun sminkeprodukter som de fører, og alle disse ( i hvert fall mange ) har fått omtale på bloggen min, nettopp fordi dette er produkter jeg selv vil anbefale dere. Produkter jeg mener er gode, og som fortjener min markedsføring. Jeg tester alltid produktene ut i 3 – 4 uker før jeg eventuelt omtaler det. Først da føler jeg at jeg kjenner produktet godt nok, og kan ta et valg på om dette er noe jeg liker eller ikke.

Et annet eksempel er en epost jeg for noen dager siden sendte til Cappelen Damm. Dere vet hvor opptatt jeg er av kosthold, og etter bryllupsreisen vår har jeg og Lars-Kristian bestemt oss for å teste et lavkarbokosthold full ut – sammen. Dette krever kunnskap, og derfor har jeg også gått til innkjøp av en del bøker om emnet. Noen av bøkene falt bedre i smak enn andre, spesielt en som er utgitt av forlaget Cappelen Damm. Jeg kontaktet derfor forlaget, og lurte på om de kunne være interessert i min mening om boken / omtale av boken på min blogg. Dette er jo knall markedsføring for både boken, forfatteren og forlaget, fordi jeg vet at jeg vil nå ut til så mange mennesker som ønsker å lese om akkurat dette temaet. Dette er en bok jeg virkelig ønsker å anbefale dere. De var derimot ikke interessert i mitt forslag, men jeg kommer nok uansett til å anbefale den.

Jeg har tidligere opplyst om samarbeid ved diverse blogginnlegg som har omhandlet for eksempel sminke fra blant annet Coverbrands, men det har vært anledninger hvor jeg har glemt å opplyse om dette. Det skal endres på fra i dag av.

For en stund tilbake var det for eksempel snakk om en «Vær Værsom Plakat» for bloggere. I denne saken var jeg blant de som mente at dette absolutt kunne være en fin tanke. En blogg er, og skal også være, både personlig og noe som er ditt eget. Men i dag har det i også utviklet seg til å noen ganger være en markedsføringskanal. Er det ikke da utrolig godt for de fleste å ha klare regler å forholde seg til? For hvem ønsker vel å bryte loven?

På grunnlag av hva jeg har fortalt over, ønsker jeg i fremtiden å være mer klar i innleggene mine som gjelder markedsføring, selv om disse er basert på mine egne meninger. Jeg vil at dere skal være klar over at jeg noen ganger får betalt for visse omtaler, og da kommer jeg også til å opplyse om dette. Jeg ønsker på ingen måte å svekke mitt forhold til dere, og håper også at flere bloggere etter hvert vil følge mitt eksempel.

177 kommentarer

 1. Jeg må innrømme at dette kom ikke som noe sjokk at du får betalt for å reklamere for ting. Du er jo åpen om at lever av bloggen din.

  Og selvfølgelig må du gå ut å fortelle oss at du er selektiv når det kommer til produktene du reklamerer for,ellers mister du endel av troverdigheten som gir deg lesere. E24.no maler ikke akkurat ett positivt blilde av deg. Det virker som du er ute å tigger etter penger.

  Jeg kan skjønne at de som føler de «kjenner» deg på bloggen, ser opp til deg og vil være som deg, og har handlet mye av produktene du har anbefalt kanskje blir skuffet når de nå har det svart på hvitt at dette er endel av jobben din, og at du blir betalt for snakke positivt om produktene. Men om det er slik at du liker produktene du skriver om er jo det kjempe bra.

  Du gjorde en feil, du er obs på det nå, det er sånt man lærer av!

  Håper du bruker for mange timer på dette, det er bryllupsreisen din og du burde kose deg, ikke sitte fremfor dataskjermen 🙂 skjønner at du liker og lever av bloggen din, men vi er her når du kommer hjem også 🙂

 2. Yeah Right

  Yeah right.

  Du shoppet meningene dine rundt og ble fersket av noen som ikke ville betale. Nå som storyen er ute i pressen – http://e24.no/media/article3908968.ece – er det på tide å gjøre damage control, ikke sant?

  Skynd deg tilbake til leserne og fortell at du virkelig ikke mente det.
  Som en annen kommenterte her, det at du selv aktivt tar kontakt med et forlag er noe av det som utgjør tillitsbruddet. Det vitner om at profitt er en prioritet for deg og ikke bare en følge av blogg-virksomheten din. Dermed blir det mulig å stille spørsmål ved mange av meningene du har ytret på bloggen. Er de virkelig ekte? Uberørt av profittønsker?

  Man må være ganske naiv for ikke å lure på det hver gang du omtaler noe nå.

  Merk en ting: det er ingen som er uenig i at du ikke skal kunne ha inntekter av bloggen din. Men du visker ut skillet mellom genuint innhold og sponset innhold.

  Dette står i sterk kontrast til Leo Leporte, en podcaster jeg hører på. Han er meget tydelig og konsekvent på at han ikke tar imot tilsendte produkter. Han kjøper alle produktene selv, for egne penger, så det aldri er noen tvil. Han omtaler produkter positivt eller negativt.
  En eller to ganger i løpet av podcasten sier han:

  «og nå skal vi ha en litt reklame…» og så leser han høyt tilsendt reklamekampanjetekst fra en av sponsorene. Han takker også sponsorene tydelig for at de sponser showet med reklame. Det er alltid VELDIG tydelig når han gjør vanlige omtaler og når han leser reklame. Både fordi han annonserer at det kommer reklame, og fordi produkter fra sponsorer ikke blir omtalt redaksjonelt.
  Han har ofte sagt at dette er helt essensielt ift. å ha tillit hos sine lyttere / seere, som forøvrig er over hele verden.

  Denne tydeligheten mangler på din blogg, eller ihvertfall så skaper denne saken sterk tvil.
  Det blir for lettvint at du NÅ skal begynne å liste opp prinsippene du liksom har fulgt, eller hvilke tøffe valg du har gjort ved å velge bort alle bortsett fra en sminkeprodusent.

  Håpet er at du virkelig benytter anledningen til å gå foran og bli et eksempel til etterfølgelse.
  Det vil kreve at du :

  1. Offentliggjør hvilke produkter du tidligere har mottatt penger for å omtale

  2. Tydelig og synlig lister opp prinsipper som heretter vil gjelde,
  slik at lesere ALDRI er i tvil.
  Du vet, din blogg er vel mindre fokusert på produktanmeldelser enn Leo Leporte (som snakker om gadgets) og mer på livstil, så det kan hende du ikke har problem med å ta penger fra noen hvis produkter du omtaler. Men du har garantert samme behov for TYDELIGHET om du skal ha tillit.

  3. Avstår fra å motta produkter

  4. Innleder med produktomtale innlegg med: «la meg nå si noe om noen produkter fra en av mine velvillige sponsorer. … » eller lignende. Hver gang.

  1. Therese

   Unnskyld, men har du fulgt med på denne bloggen, eller er dette ditt første besøk?

   Caroline har både skrevet her, og uttalt i intervjuer på bl.a. God Morgen Norge på tv2, at hun lever av bloggen, og får betalt for avtaler hun har.

   Hun har også gjort det klinkende klart at hun aldri omtaler et produkt hun ikke kan gå god for, osv. Egentlig synes jeg dette blogginnlegget hennes bare var en gjentagelse/samleinnlegg av noe hun har sagt før.

   Tillittsbrudd? Jeg hevet ikke et øyebryn engang. Å meddele episoden med bokforlaget, og samtidig gjenta det hun før har sagt utallige ganger, er i min bok et stykke unna tillittsbrudd.

 3. Herregud, artikkelen på e24(?) er tatt helt ut av sammenheng. Du har alltid gjort det klart at du blir sponset med produkter til anbefalinger og alle vet at du kun anbefaler produkter du selv synes er gode nok. Selvfølgelig skal du ta betalt for det, det tar tid og energi å blogge, dette er faktisk jobben din. Jeg er sikker på at leverandørene (hvertfall av enkelte produkter) tjener mye mer på at du anbefaler dem, enn på alminnelig reklame. Du er så flink, Caroline, kos deg videre på bryllupsreise, prøv å nyt fritiden din :))

 4. Jeg synes det er meget betenkelig at du skriver et slikt innlegg ETTER at flere medier har skrevet om prislisten på forskjellige innlegg som du sendte til forlaget. Jeg lukter flause!

 5. Hei:) Vil bare si at jeg synes det er kjempe trist at du må tenke på dette og bekymre deg over dette nå, du er faktisk på bryllupsreise.. ! Media blåser alltid opp ting og gjør en stor sak ut av ingenting. Hvorfor de har valgt å svartmale deg kan man lure på, når faktisk alle andre bloggere gjør akkurat det samme som deg. Skal jeg si min mening så synes jeg du er en av de mest profosjonelle og modene bloggerne.Ikke la dette knekke deg!

  1. Fotballfrue

   Tusen takk! Gårsdagen endte med en enorm krangel mellom oss, og masse telefoner fra journalister. De burde også ringe de andre bloggerne på listene, som heller ikke er klar over dette.

   – C

 6. http://www.nrk.no/nett-tv/klipp/15401/
  Viktig og ikke bare forlese seg på «hvorfor velge lavkarbobøker». Mange negative sider ved dette kostholdet også. Ikke lurt å overdrive noe sier jeg.

 7. Kjære, kjære Caroline…
  Jeg har vært en fast leser av bloggen din lenge, men holdt meg mer oppdatert da du var på blogg.no. Og denne saken gjør at jeg mister litt respekten for deg. Selv om bloggen kan regnes som jobb for mange av topplistebloggerne, er det lavmål å spørre om å få penger for å anbefale noe du liker. Anbefaler du ingenting om du ikke får noe for det? Mulig du gjør det heretter, men det virker i alle fall ikke som du har gjort det hittil, og meningene dine virker ikke særlig troverdig etter dette.

  1. Fotballfrue

   Jeg har jo skrevet at det først var etter anbefaling fra Thomas Moen at jeg startet å ta betalt. Vi som bloggere har en enorm markedsverdi. Selvfølgelig anbefaler jeg også ting uten å ta betalt. Jeg har redigert alle innleggene som har vært sponset, så det er bare å bla seg bakover i akrivet.

   – C

   1. Astrid

    Du har redigert? Så du skrev det ikke i utgangspunktet??

   2. Fotballfrue

    Ikke på absolutt alle hadde jeg skrevet det, nei. Men på de fleste. Jeg har flere ganger forklart at jeg har et samarbeid med Coverbrands, og var ikke klar over at dette skulle nevnes hver gang, men det har jeg altså gjort nå. Sjekk andre bloggere også, alle tar betalt, men ingen sier noe. Jeg sier i hvert fall i fra.

    – C

 8. Ser hva du skriver, men har desverre mistet tillit til det du skriver. Synd :/
  Kan du egentlig kreve moms? Har du org.nr? Spør av ren nysjerrighet 🙂

  1. Fotballfrue

   Selvfølgelig har jeg et org. nr. Herremin.

   – C

 9. Elizabeth

  Jeg syns det er helt forferdelig at du blir satt i et så dårlig lys på din egen bryllupsreise! Jeg blir oppriktig lei meg på dine vegne. Syns ikke man skal bli hengt ut på denne måten bare fordi man eier litt forretningssans. Greit, det er ikke lov – men hvem i helvete vet sånt? Its a jungle out there!

  Kos deg videre i paradis med mannen i ditt liv, nyt det for alt det er verdt! Ikke tenk på alt det negative folk kommer med, stormen roer seg etterhvert. I morgen er det frøken Wulff som er i hardt vær, deretter Voe osvosv.

 10. Synd at alt dette skulle komme opp når du skulle kose deg på ferie……håper du klarer å roe ned tross alt. Skal ikke kommentere saken…..vi tar det når vi treffes i desember 🙂 Kos og klem, hilse maen!

 11. Annette

  Skjønner ikke hvorfor folk klager! Du har ta tidligere vært flink til å fortelle at du får betalt og sponset sakene, MEN at du ikke gjør det til hvem som helst. Og kun hvis du er fornøyd med produktet! Dette er da noe alle topp bloggere gjør, tror dere at feks Kristinaandersen.no ikke får betalt for det hun reklamerer for? Hvis dere ikke har skjønt dette tidligere så er dere dumme!!!
  Og selfølgelig så spør hun om Cappelen er intressert i dette, Hvis hun anbefaler boken deres, så kan de få mange flere henvendelser pga det er så go reklame!!
  Ingen aviser som reklamerer for ting gjør dette gratis, så hvorfor skal Caroline??
  35 000 lesere, garantert at mange kjøper de produktene hun anbefaler!! 🙂
  Jeg synes ikke dette satt deg i et negativt lys, de som synes det er tydligvis ikke klar over din omtales verdi! Stå på!!
  Og kos deg på reisen! 🙂

 12. Flink du er! Sjekk ut bloggen min med bilder fra modellkarrieren:)

  http://www.vilde-g.blogspot.com

 13. Katrine

  Kjære Caroline

  Jeg forstår det sånn at det er blitt gjort en ærlig feil, som leserne har fått en ærlig forklaring og unnskyldning på. Det er fint at du blir mer tydelig på produktpresentasjoner og jeg synes det også er fint at du tjener penger på å gjøre det. Så mye tid som du bruker på bloggen din, så må du nesten få penger for det…akkurat som vi andre tjener penger på våre jobber.

  Håper du klarer å legge saken død nå slik at du kan nyte resten av bryllupsreisen din. Bruk tid på hverandre og kos dere!!

 14. Morten

  Hei.

  Vil bare sende deg et tips: Boken «Istället för doping, av Frank Nilsson. En veldig god bok for de som trener på lavkarbo. Selv er jeg en slank person,og gikk over på lavkarbo sommeren 2009 for å sikre en god helse resten av livet. Går på ca 80 % fett hver dag, 1-2 % karbohydrater. 15-20% protein.
  Tipper du har kjøpt boken av Sofie, hun er veldig dyktig, men for deg som trener er det mye lurt å hente i både bedre uten brød (for å forstå hvordan mitokondriene fungerer med myyye fett) og boken til Frank for bedre forståelse av hormonbalansen under trening.
  Lykke til 🙂
  (du som er så kjent kan vel bare kontakte Kenn Hallstensen?) Det han ikke kan om trening…

 15. Ingunn

  Ut i fra artikkelen jeg leste på e24 fikk jeg inntrykk av at Cappelen/e24 prøver å henge deg ut… Tok Cappelen kontakt med deg og forklarte deg hva som var problemet (før artikkelen)? På den måten kunne du sagt nettopp det du har skrevet i blogginnlegget. Dette kommer ikke fram av artikkelen… synes også det er synd at e24 ikke tar kontakt med deg for en kommentar, slik at vi kan se begge sider av saken. Det kommer fram at det foregår en «ugrei praksis» på sosiale medier, men artikkelen tar ikke opp _hvorfor_ det er slik.

  Veldig få kjenner til hvordan markedsføringsloven fungerer, noen har sikkert aldri hørt om den, så det er ikke rart at du brenner deg på dette. Dette er jo, som du sier, et problem som eksisterer på de aller fleste blogger! Jeg er helt enig med at bloggere bør si fra om produktet de omtaler ble sendt til de gratis, om de tar betalt for skrive om produktet osv. (det er også en fordel om bloggerne nevner om de har kjøpt tingen selv) Hvis ikke kan det skade tilitten og forbrukere kan føle seg lurt. Og så vil man jeg ikke bryte loven heller… Jeg er glad at du i framtiden vil ta med en liten setning der du sier hvordan forholdene er. Håper andre følger etter.

  Jeg ser det er mange som kommenterer at du tar deg betalt for å anbefale ting. Herlighet, du bruker jo masse tid og legger inn masse arbeid på bloggen din, har mange lesere som fører til stor markedsverdi — hvorfor skal du ikke utnytte denne muligheten? Fortjener man ikke lønn for «strevet»? Jeg synes det er bra at du i innlegget sier du vil anbefale boken, selv om du ikke får betalt for det – du understreker på den måten at penger ikke styrer meningene dine.

  Jeg synes denne saken er litt blåst opp og kommer litt feil fram i mediene. Flott du rydder opp med et innlegg om temaet. Du har en flott og inspirerende blogg. U go girl 🙂

  Jeg håper du storkoser deg i det fjerne, varme land (noe som jeg egentlig vet at du gjør). Du gjør oss stakkars, kalde og forfrosne blogglesere veldig misunnelig… det er minusgrader og snø her i Oslo ;(

 16. Elisabeth

  Har akkurat lest gjennom artikkelen på E24 og lest alle kommentarene her. Mange er skuffet, men hvorfor det? Caroline gjør det samme som alle andre toppbloggere, hun lever av det! Hun sier selv i dette innlegget at hun kun anbefaler produkter hun går god for etter flere ukers testing. Det var kanskje litt dumt at hun ikke la med linken til artikkelen til E24, men hva kan man forvente? Vi som lesere klarer å grave det opp uansett, så hvorfor bry oss? Dette kommer kun opp fordi Caroline er en kjent blogger og nå var det på tide «å ta henne» (Ida Wulff tar 5,000 kroner for en produktanbefaling, så ikke kom her og si at Caroline er den eneste!).

  Gi henne heller cred for at hun gir sin side av saken og forteller hvordan det gjøres! Hun har til og med redigert tidligere innlegg for å vise at hun er betalt av CoverBrands! Jeg synes dette er kjempebra! Hun har gjort en feil, men det gjør da vi også i livet? Hvem har vel ikke gjort feil i jobben sin? Det har jeg og da er det like greit å innrømme og beklage det med en gang. Det er akkurat det Caroline har gjort.

  Jeg håper virkelig at dere klarer å skru av telefonen Caroline og legge dette bak dere! utrolig synd at det kom midt i bryllupsreisen…. ha en strålende ferie videre og legg bloggen på hylla et par dager! Det har dere fortjent!

 17. anette

  stolt av deg søstra mi 🙂
  kjempe glad i deg, håper dere koser dere i sola i dag 🙂

  og jeg regner med at du ikke bryr deg om de negative kommentarene her. folk er så frekke. det er bare til å riste på hue, det gjør jeg 🙂

 18. Helene

  Hei Caroline! Vil bare legge igjen min støtte, jeg. Synes denne saken er blåst opp til å bli noe MYE større enn den er – folk har rett og slett for lite å snakke om. og det er nok dessverre mye misunnelse ute og går. Herregud, bloggen din er jo JOBBEN din, SELVFØLGELIG skal du ta deg betalt for det?! Jeg synes du er kjempetøff, smart og ambisiøs – og det synes jeg du skal fortsette med.
  Lavmål og uprofft av Cappelen å gå ut med dette på denne måten. Håper ikke du tar dette innover deg i det hele tatt, hev deg over det, for om en uke er det glemt! 🙂

 19. Ok det var kanskje litt feil approach å sende et forslag med prisliste uten først å ha blitt kontaktet, men det er lett å være klok på andres bekostning!!!!! 🙂 Show some mercy, hva med å være litt raus?? Damen er på bryllupsreise, og verden går ikke under fordi hun har sendt en litt ubetenksom mail som faktisk for henne er jobbrelatert. Fortsatt god bryllupsreise dere to vakre mennesker og lykke til videre med en super blogg:-)

 20. Huff!
  Du må ikke la dette ødelegge bryllupsreisen! Disse dagene handler om deg og din kære.
  Alle blogglesere har vel ikke peiling på hva dette anngår uansett, media blåser ting til storm, og ALLE kan gjøre en ÆRLIG feil uten at noen skal bite hode av en!
  Ingen er perfekt, men når det er sagt synes jeg du har gitt ganske klar beskjed om ditt samarbeid med coverbrands, og at dine omtaler er ekte meninger BØR alle lesere ha fått med seg FØR de uttaler seg! Det er nok veldig lett(desverre) å sitte på en PC og kommentere og slenge ut meninger om et menneskes personlige liv, og dømme nord og ned uten å tenke over det 5 min etterpå.

  Er det i det hele tatt noen som tenker over at det er en person får dette? En person som skal måtte «face» på tusenvis av sinte bloggere for å være ærlig? Vær takknemlig for å i det hele tatt ha «lov» til å ha en mening!

  Kjenner eg blir frustrert på dine vegne!

  Uansett, håper dere koser dere videre, tøm hodet og glem oppstyret! Helt riktig av deg å være ærlig, og ingen tillit er tapt her!

  Klem til deg!

 21. Må legge til en ting til. Det er en ting at andre bedrifter tar kontakt med deg og tilbyr deg gratis produkter/betaler for en omtale, men det som er det verste er at du SELV HAR KONTAKTET FORLAGET, OG BEDT OM PENGER. du er ikke bedre enn tiggerne på Oslo S. Synes veldig synd på deg, som går rundt og tigger forlag om penger. Det er tydelig at du ikke akkurat er den smarteste kniven i skuffen.

  Hva skjer med at du KUN VIL OMTALE ET PRODUKT DERSOM DU FÅR PENGER? Hva er ditt forsvar til det? Hvorfor omtalte du ikke bare boken her? Hvorfor krevde du penger fra forlaget, og attpåtil 7 500 kr!!

  I beste fall kunne jeg ha sett at du kunne bedt om summen av det boken kostet, men herregud 7 500 kroner for én omtale! OMG, er det rart økonomien i verden sviker, når det finnes grådige sjakaler som deg?

  1. Fotballfrue

   Hmm, du er vel ikke den «smarteste» kniven i skuffen du heller 😀 En kniv er skarp, ikke smart.. 7 500, tror du jeg hadde tenkt å filme meg selv mens jeg leste boken?

   – C

 22. Jeg har lest bloggen din en stund nå, du er den eneste «rosabloggeren» (i mangel på bedre ord) jeg følger, jeg er mer svart av meg…:)

  Jeg vil bare si at jeg støtter deg, og det tror jeg det er mange andre som gjør også. Det er ofte de mest negative som skriker høyest, mens de som er på ens side ikke kommenterer. Jeg har opplevd noe lignende selv, ikke helt det samme, men jeg tror likevel jeg forstår hvordan du har det akkurat nå. Noen ganger gjør man ting som er ment på en annen måte enn sånn det ender opp… Man mener vel, og så blir responsen noe helt annet enn det man forventet.

  Selvsagt må du se på bloggen din som en jobb, og kreve betalt deretter. Denne gangen traff du ikke helt, men herregud, alle gjør feil. Det er bare noen som er så «heldige» at de får det blåst opp i media. Men heldigvis går det overraskende fort over, folk glemmer lett. Gi det noen uker, og folk bryr seg ikke lenger.

  Jeg håper du klarer å ta avstand fra alt dette mens du er på ferie. Jeg er selv på en øy i Østen, og kan lett forestille meg hvor stresset jeg hadde vært om noe slikt skjedde meg nå. Ikke la dette ødelegge bryllupsreisen din!

 23. Synd at dette kommer midt i ferien deres! Jeg ble positivt overrasket da jeg leste innlegget ditt i går kveld. Synes det er veldig bra at du er ærlig om at du får betalt for noen av omtalene dine:)

  Jeg bestilte noen produkter forrige uke etter anbefaling fra deg. Tror de kommer i posten i dag. Gleder meg masse! Jeg er helt sikker på at de er like bra som du sa, uansett om du fikk betalt eller ikke. Nekter å tro at du ville anbefalt et produkt du ikke ville brukt selv!

  Kos dere masse på ferie videre! 😀

  Stor klem fra (fortsatt) fast leser!

 24. Jeg har blogget kommersielt i mange år, men det eneste jeg sitter å forundrer meg over i all denne «umoralske kapitalismen» er ditt lave prisnivå!?

 25. Caroline, først og fremst vil jeg bare si at jeg liker bloggen din utrolig godt. At andre folk har problemer med å forstå seg på hvordan det er å være blogger, det skjønner jeg godt, og jeg tror nok mye av oppspinnet rundt dette kommer av sjalusi osv. Meningene dine er åpenbart mye verdt, så hvorfor skulle du ikke ta deg betalt for det? Drit i det de andre sier, og fortsett med bloggingen sånn som du gjør, du er kjempebra!

 26. jannenat

  Veldig bra! Flere burde følge ditt eksempel

 27. Katrine Elisabeth

  Din mening er ikke verdt noe for meg. Ikke andre bloggeres heller.

 28. Jeg kan ikke skjønne hvorfor folk skal henge seg oppi dette. Caroline legger mye tid og jobb i bloggen sin, og selvsagt skal hun få betalt for å teste produkter o.l.
  Caroline – du er min favorittblogger, jeg stoler 100% på deg og jeg elsker elsker elsker å lese det du skriver 🙂 Du inspirerer og overrasker, får meg til å le og virker som ei riktig koselig og herlig jente.

  Håper dere blir masse sol i resten av ferien deres 😉

 29. Jeg synes det var flott at du skrev og informerte oss eller ikke – selvom det var en sak på VG som fikk deg til å åpne øynene først.
  Allikevel synes jeg dette er helt latterlig! Klart at bloggere har stor makt blant dagens unge, men jeg ville aldri gått så langt å kalle en blogg, et medie. Et blogginnlegg er(forhåpentligvis) en persons personlige mening, uansett om de får betalt eller ikke. Om en blogger ikke er ærlig, er dette derimot uetisk, men ikke et lovbrudd, slik som det kanskje blir fremstilt som. Jeg føler at en blogg kan sammenlignes med det å være populær på barne- eller ungdomsskolen. Det finnes jo mange jenter som ser opp til andre, fordi de har mange venner, er populære, har fint hår, merkeklær osv. Alle vil jo være like populære og begynner å stelle håret likt, kjøpe klær fra samme butikk o.l. Det var iværtfall slik når jeg var yngre, før blogg.no’s glanstid.
  Slik er det med blogging også, mener jeg. Vi ser jo opp til dere, det er nettopp derfor vi leser bloggen deres. Dere en mennesker som deler deres meninger, erfaringer og hverdag på nett, og selvfølgelig vil man tjene penger på det, om man kan. Om man oppgir det, eller ikke? SO WHAT!? Jeg skjønner virkelig ikke problemet. Blogging og bloggere er på en måte en liten døgnflue. Man gir seg ettervært, og blogging er kanskje ikke like populært om 5 år.
  Jeg skjønner virkelig problemstillingen din. Dette er et veldig vanskelig emne, og det med en «vær varsom- plakat» er kanskje lurt. Men for meg blir det unaturlig…

 30. Skjønner godt at du vil ta deg betalt jeg! TENK hvor mange som går inn på f.eks. coverbrands og kjøper den mascaraen du anbefaler, fordi «alle» synes du har så fine vipper, eller concealeren fordi du har så fin hud osv osv.

  Skulle da bare mangle!

 31. Det er KLART du må gjøre sånn, du er ikke uærlig, dette er jo jobben din! Jeg stoler på deg:)

 32. Anne/Agus

  Hei Caroline,

  Fryktelig synd at dette skulle komme nå som du er på bryllupsreise! Det henger sikkert over deg, det må føles (litt) urettferdig og det forstyrrer garantert idyllen og kosen. Du er et menneske, du har gjort en tabbe (ALLE tabber seg ut en eller annen gang, eller kommer til å gjøre det!!!) og nå skal alle de som har vært ute etter deg tidligere endelig få ta deg: «Jippi, der tok vi henne!» Noen vil alltid være ute etter en person som skiller seg ut, og spesielt om personen er som deg: ung, hunkjønn, vakker, smart, suksessfull både på privaten og i jobbsammenheng, og kler seg «unorsk». Prøv å ikke tenke mer på det, nyt ferien og tenkt på at dette er en filleting: du har ikke skadet noen, du er ikke ondskapsfull og din kjære, dine venner, din familie og dine trofaste blogglesere vet hvem du er, de støtter deg og VET at alle mennesker trenger å tabbe seg ut for å lære, for å tenke seg om to ganger. Nå har du har lært noe nytt og mange andre bloggere har fått en aha-opplevelse og vil ta lærdom av din erfaring. Din troverdighet er like sterk – i mine øyne.

  Slik tolker jeg dette:
  – du har en suksessfull blogg (en forretning)
  – du er dermed en forretningskvinne og ser verdien i din forretning (som er bloggen)
  – forretningen/bloggen er ditt levebrød/din inntekt (annonser/omtaler som påviker folk)
  – du tenker nytt for stadig å tilfredsstille dine kunder (bl.a. leserne) og for å utvikle din forretning/blogg (derav prisliste for hva du «selger» – som omtaler, reklame og blogginnlegg)
  – du skrive/reklamerer/»selger» kun det du har prøvd i 3-4 uker og som du selv kan stå for
  – du er som hvilken som helst annen forretningskvinne/-mann (Middelfart, Stordalen, Reitan, Hæland, Damlie, you name it!)

  INGENTING GALT I DETTE!

  Noen mener at det du mister troverdigheten din fordi du reklamerer for ting/tjener penger UTEN å si at du får betalt for det. Jeg tolker det slik at du ikke visste at du skulle oppgi det – bl.a. fordi du er ikke er utdannet innenfor business/økonomi/markedsføring og fordi du er nybegynner i forretningslivet, en tabbe ALLE kunne ha gjort! Nå har du lært og derfor skrev du artikkelen.

  Noen mener at du mister troverdigheten fordi du ikke nevnte avisomtalene i innlegget ditt og at innlegget ditt dermed ble en slags unnskyldning/bortforklaring siden du visste at folk ville få vite om dette. Du mister – som sagt – ikke troverdigheten din i mine øyne, men det er nok her «tabben» din ligger: Folk forventer at du skal si unnskyld, ikke bortforklare. At du skal innrømme at du har gjort en feil, «legge deg langflat». Hadde du startet bloggen din med et unnskyld og så forklart, så tror jeg responsen hadde vært annerledes: «Jeg har tabbet meg ut og jeg ber leserne mine så mye om unnskyldning! I dag har jeg fått vite at, bla, bla, bla, se avisinnleggene her. Jeg er lei meg for det, men med hånden på hjerte jeg visste ikke at bla, bla, bla. Jeg kan bare si at nå vet jeg og jeg skal gjør mitt beste for at bla, bla, bla.» Men: du skal ALDRI si unnskyld for at du er dyktig, en forretningskvinne og for prislista di. De tre punktene henger jo sammen!

  Jeg unner deg all suksess fordi du jobber hardt for det! Stå på videre :-))

 33. Katrine Elisabeth

  Og forresten: Vi skal se på hva som er rett og galt, ikke hva som er vanlig.

 34. Jeg også støtter deg kjære Caroline! Håper du leser alle de positive kommentarene du får i dette havet av ufordragelige utsagn. Du klarer å glemme denne saken slik den kommer til å være glemt for alle andre i løpet av kort tid. Folk må forstå at dette er jobben din, ikke bare en hobby som du tilfeldigvis bruker så mye tid på. Håper dere klarer å legge dette bak dere nå på bryllupsreisen! Kos dere masse søte deg!

Kommentarfeltet er stengt.