Bloggere & markedsføring

Visste du at dersom du omtaler et produkt på bloggen din og har mottatt penger eller produkter for det, skal dette oppgis? Hvor mange bloggere gjør egentlig dette per i dag?

Det siste året har dette med bloggere og markedsføring vært mye omdiskutert i media. Blogg blir mer og mer populært, og det er ingen tvil om at vi som bloggere har en utrolig stor påvirkningskraft. For meg, og helst sikker for mange andre store bloggere, er dette med troverdighet overfor leserne våre utrolig viktig. Uten dere er vi ingenting, og for meg er i hvert fall regel nummer èn å være ærlig med dere.

Jeg får daglig mail og henvendelser fra annonsører og firmaer som ønsker å jobbe med meg. De ønsker å sende meg produkter mot omtale på bloggen min. En slik omtale er gull verdt for enhver annonsør eller nettbutikk, og det er først når bloggen min har blitt så stor som den er i dag, at jeg ikke lenger føler at dette er noe jeg vil gjøre uten å tenke meg om. Alt startet da jeg gjennom blogg.no fikk bloggmanager Thomas Moen (som jeg ikke lenger har som manager). Han forklarte meg at det per i dag er vanlig for bloggere å ta betalt for innlegg og produktomtale, fordi vi har så stor markedsføringsverdi, og fortjener å få noe igjen for dette. Jeg er selvfølgelig helt enig. Det koster å annonsere, og det koster å markedsføre.

Meningene mine er likevel ikke til salgs. Mine regler er klare. Jeg omtaler aldri noe jeg selv ikke ville brukt, eller noe jeg ikke kan gå god for. Jeg ville for eksempel aldri ha omtalt produkter med dårlig kvalitet. Jeg har blitt kontaktet av firmaer som selger utrolig mye rart, men har filtrert ut det meste fordi det ikke er produkter med hold i, og sitter i dag igjen med kun èn fast samarbeidspartner. Et godt eksempel er Coverbrands. Jeg bruker per i dag kun sminkeprodukter som de fører, og alle disse ( i hvert fall mange ) har fått omtale på bloggen min, nettopp fordi dette er produkter jeg selv vil anbefale dere. Produkter jeg mener er gode, og som fortjener min markedsføring. Jeg tester alltid produktene ut i 3 – 4 uker før jeg eventuelt omtaler det. Først da føler jeg at jeg kjenner produktet godt nok, og kan ta et valg på om dette er noe jeg liker eller ikke.

Et annet eksempel er en epost jeg for noen dager siden sendte til Cappelen Damm. Dere vet hvor opptatt jeg er av kosthold, og etter bryllupsreisen vår har jeg og Lars-Kristian bestemt oss for å teste et lavkarbokosthold full ut – sammen. Dette krever kunnskap, og derfor har jeg også gått til innkjøp av en del bøker om emnet. Noen av bøkene falt bedre i smak enn andre, spesielt en som er utgitt av forlaget Cappelen Damm. Jeg kontaktet derfor forlaget, og lurte på om de kunne være interessert i min mening om boken / omtale av boken på min blogg. Dette er jo knall markedsføring for både boken, forfatteren og forlaget, fordi jeg vet at jeg vil nå ut til så mange mennesker som ønsker å lese om akkurat dette temaet. Dette er en bok jeg virkelig ønsker å anbefale dere. De var derimot ikke interessert i mitt forslag, men jeg kommer nok uansett til å anbefale den.

Jeg har tidligere opplyst om samarbeid ved diverse blogginnlegg som har omhandlet for eksempel sminke fra blant annet Coverbrands, men det har vært anledninger hvor jeg har glemt å opplyse om dette. Det skal endres på fra i dag av.

For en stund tilbake var det for eksempel snakk om en «Vær Værsom Plakat» for bloggere. I denne saken var jeg blant de som mente at dette absolutt kunne være en fin tanke. En blogg er, og skal også være, både personlig og noe som er ditt eget. Men i dag har det i også utviklet seg til å noen ganger være en markedsføringskanal. Er det ikke da utrolig godt for de fleste å ha klare regler å forholde seg til? For hvem ønsker vel å bryte loven?

På grunnlag av hva jeg har fortalt over, ønsker jeg i fremtiden å være mer klar i innleggene mine som gjelder markedsføring, selv om disse er basert på mine egne meninger. Jeg vil at dere skal være klar over at jeg noen ganger får betalt for visse omtaler, og da kommer jeg også til å opplyse om dette. Jeg ønsker på ingen måte å svekke mitt forhold til dere, og håper også at flere bloggere etter hvert vil følge mitt eksempel.

177 kommentarer

 1. Utrolig bra at du er så ærlig! 🙂

  1. Jeg er helt enig! (:

   1. Jeg og!:)

  2. Nonsens!

   Ærlig??? Her er hun rett og slett tatt med buksene nede så nå fossror hun det hun klarer! (Beklager rotete metaforbruk…)

   1. ENIG….! tragisk.

  3. Det er lett å være ærlig etter at man er avslørt 😉

   https://e24.no/media/article3908968.ece

   1. Helene

    oi sann.. Med egen prisliste og greier…

   2. Litt driti ut?

 2. Jeanett

  Kjempeflott initiativ! 🙂

  1. Det var vel ikke et initiativ fra Carolines side. Sjekk vg.no. Tatt på fersken 😉

 3. Her mistet jeg en god del respekt for deg Caroline. Det virker utrolig uproft å selv henvende seg til et forlag for å be om betaling for en mening du uansett ville postet. Tror nesten jeg vil kalle det tigging jeg.

  Er du så blakk at du ikke kan poste meninger om et produkt uten å få betalt? Er du redd for å «kaste bort» meningene dine på noe ikke-kommersielt? Ser du ikke verdien av å skape et tillitsforhold til leserne dine?

  At du ikke har visst om denne regelen synes jeg er merkelig iom at du i dette innlegget forteller at du var opptatt av bloggplakatsaken, for umerket reklame var et av temaene i diskusjonen rundt den.

  Hvor er både din og andre bloggeres ansvarsfølelse, når dere ikke engang sjekker ut lovverket før dere begynner å jobbe kommersielt? Jeg bare spør..

  1. Fotballfrue

   Da tror jeg ikke at du er klar over hvor mye meningene mine er verdt. Dette gjelder forsåvidt flere bloggere enn meg selv. Ta en titt på topplisten, og fortell meg hvor mange som egentlig er klar over dette?

   Jeg har ikke tenkt på markedsføringsloven som noe som gjaldt bloggere, fordi ingen av oss kan egentlig anses som «redaksjonelle», men jeg ser jo i ettertid at jeg har misforstått. Det er nettopp DERFOR jeg ville ha en bloggplakat, for å ha klare retningslinjer.

   Du spør: «ser du ikke verdien av å skape et tillitsforhold til leserne dine?» Det er jo nettopp det jeg gjør ved å fortelle dere dette!

   – C

   1. HenrikM

    Nei, det du gjør nå er å komme med en unnskyldning etter du tar gjort en stor tabbe.

    Det er såklart ingenting i veien for at et bokforlag sender deg en bok til omtale gratis så lenge omtalen faktisk er dine egentlige meninger, men det øyeblikket du ønsker å ta betalt for å publisere en omtale har du krysset en grense. Du skriver din mening ikke er til salgs, men det tror jeg ikke. Alle har en pris og hvorvidt den er 10 000, 100 000 eller 1 000 000 skal ikke jeg spekulere i, men jeg vil aldri ha tillit til en omtale som jeg vet du har fått betalt for å skrive og jeg tror mange andre deler den oppfatningen.

    Voe var faktisk tidlig ute og skrev kort om dette temaet her: https://voe.blogg.no/1288021134_25okt2010.html

   2. Solveig

    Hvor ærlig er det å fortelle dette etter saken har komt frem i en av landets største aviser? Flott at du støtter en bloggplakat, dette er noe som virkelig burde komme på plass 🙂

   3. Det er dessverre blitt slik at flere og flere bloggere lurer leserne sine mot å motta penger fra et større firma. Har selv en del nettsider, der jeg spurte XX antall bloggere om de vil skrive positivt om sidene og produktene mine mot at jeg ga dem XXXX antall kroner. Samtlige sa ja.

    Nå var ikke du en av dem, og det er vel kun andre gang jeg er innom bloggen din, men det må sies at troverdigheten min til «toppbloggere» når de skriver om produkter er svært, svært liten. Og den dømmekraften har dessverre ikke den jevne rosablogg-leser (som er 15-16 år og har lyst til å bli som blondinen i banneret øverst på siden).

    Flott at du tar initiativ, og synd at det er du som blir «hengt ut» på e24 når det, etter hva du sier i hvert fall, er helt andre toppbloggere som burde bli det.

  2. For meg virker det overhode ikke som Caroline er uproff i det hele tatt, Men heller det at hun faktisk har sett verdien på seg selv og den påvirkningskraften hun har ut til sine lesere. Hvorfor skal hun ikke kontakte forlaget for dette å få betalt for det? Er det virkelig så galt.

   Syns bare det virker som hun har en super kremmerånd jeg. Det krever faktisk ganske mye tid og ha en god blogg, la henne få en belønning for det da. Du skal være glad hun er ærlig og tar opp emnet som ingen andre gjør.

   Caroline forsett som du gjør du, syns du er ei super jente med flotte meninger og en god forretningssans.

  3. Heidi K

   Jeg er enig med deg, Heidi. Hvorfor nevner du ingenting om bakgrunnen til dette innlegget? Hele grunnen til at dette kom opp på bloggen din er jo kritikken du fikk i E24 i dag. Hjelper ikke at du forter deg å skrive dette innlegget, skaden er allerede skjedd. Hadde dette kommet før artikkelen, greit. Men nå virker det bare krampeaktig. Ikke nevner du artikkelen med et eneste ord heller, det blir for dumt å bare liksom «tilfeldigvis» nevne at du sendte en mail til Cappelen, også overskygger du innlegget med alt mulig annet.

   Og at du sier nå at du likevel skulle anbefale boka, herregud, skjerp deg.Troverdigehten på det blir jo lik null nå som vi vet at du opprinnelig ville ha betalt for å omtale den boka, og når du ikke fikk det så lot omtalen vente på seg eller hva. STÅ nå hvertfall for det du gjør på en måte som gjør at man kan respektere det.

  4. Tilfeldig at dette innlegget kommer samtidig som avsløringene fra Cappelen Damm? Må si meg 100% enig med Heidi her. Greit at du har muligheten til å UTTRYKKE de «verdifulle» meningene dine til mange mennesker, men det vil ikke si at de er så mye verdt at du kan ta betalt for dem. Dette er jo å misbruke både lesernes tillitt og norsk lov.

 4. Dette er god lesning! Fint at du er selektiv med hva du velger å promotere videre til dine lesere!

  Lavkarbo, det blir interessant å lese om hvordan det går med dere. Jeg må være ærlig å si at jeg ikke ser noe poeng i at veltrente mennesker som deg og Lars-kristian går på lavkarbo, fordi jeg er av den mening at karbohydrater er en viktig del av et balansert kosthold. Nettopp av den grunn vil det være ekstra spennende å følge med på, kanskje dere kan snu min mening 😉

  Kos dere videre på bryllupsreisen. Synd at valiumen ikke fungerte optimalt, men med tanke på at du satte deg inn i et sjøfly så vil jeg si at du er veldig tøff!

  1. Lavkarbo er en fellesbetegnelse for alle dietter/kosthold som inneholder et daglig inntak av mellom ca. 5-150 gr karbohydrater! Jeg har vært aktiv idrettsutøver og trener nå 6-10 timer i uka (mest kardio som løp, langrenn og sykling). Jeg hadde kronisk hodepine i mange måneder og bestemte meg for å trappe ned på karbohydrater spesielt de raske og delvis usunne, og gå mer over til sunt fett, mer proteiner og sunne karbohydrater. Leste boken «Frisk med lavkarbo» og «Bedre uten brød». Trappet litt for raskt ned på karbohydratene og var svimmel, kvalm og energiløs i en ca. 1 uke, men hodepinen jeg hadde hatt hver dag i over 3 mnd. forsvant. «Bedre uten brød» ble min bibel (boka har en lang litteraturliste m vitenskaplige artikler/forskning) og jeg har nå et balansert lavkarbokosthold m ca. 70-100 gr karbohydrater daglig. Disse får jeg fra grønnsaker og frukt. Jeg har aldri spist så mye grønnsaker før! I tillegg har jeg økt fettinntaket, det sunne fettet fra fisk, nøtter, avokado, egg, olje, m.m. Min samboer, som er idrettsfysiolog, spiser det samme, og treninga går som vanlig.

   For alle som ønsker å trappe ned på karbohydrater er det viktig å øke inntaket av det sunne fettet! Og husk; Lavkarbo er altså en fellesbetegnelse på mange dietter/kosthold: atkins og Ketose har veldig lite karbo, LCHF (Low Carb High Fat) har litt mer, Fedon Lindberg enda mer, m.fl.

   1. Anne/Agus

    Glemte i farta å si: Flott innlegg, Caroline! Som vanlig godt skrevet 🙂 Fortsett med å nyte bryllupsreisen!

   2. Det kan ikke være at noe av hodepinen ble vekk nettopp FORDI du begynte å spise mer grønnsaker og sunt fett, og dermed fikk et generelt sunnere kosthold da? Og at det dermed ikke var slik at karbohydratene gav deg hodepinen, men at du trengte mer vitaminer ++ som du nå får fra grønnsaker? Helt for å kutte ut raske karbohydrater, men vi trenger de langsomme!!!

   3. Som jeg skrev, jeg har vært aktiv idrettsutøver og hadde et sunt og normalt kosthold. Trenere og ernæringsfysiologer rådet oss om hva vi skulle spise, men for meg var det mye raske karbohydrater (pasta, grovbrød, korn, rosiner, bananer) og lite fett (light produkter). I tillegg til grønnsaker, men ikke så mye som nå, siden jeg ble mett av tilbehøret som pasta, ris og poteter! Og da jeg hadde kronisk hodepine, gikk jeg selvfølgelig til lege: MR av hodet og «ørten» blodprøver som viste at jeg fikk i meg nok vitaminer. Det er ikke sikkert at mitt lavkarbo bestående av kun naturlig sukker var årsaken til at hodepinen min forsvant, men det pirret nysgjerrigheten min og jeg ville vite mer. Har lest mange bøker, mange vitenskaplige artikler (jobber ved Norges idrettshøgskole hvor jeg har tilgang til bred forskning) og hørt på erfaringer fra andre. Alle disse kanalene fortalte meg at mange har blitt kvitt hodepine og migrene pga et kosthold med lite (og raske) karbohydrater. Så etter over 1 år med et lavkarbokosthold, er jeg overbevist at det er det rette for MEG! Men NB!!! Superviktig at man leser om det og får råd før man kutter karbohydrater, at man lærer seg å sette sammen måltider til et sunt og balansert måltid: alltid med sunt fett, proteiner og trege/sunne karbohydrater 🙂

 5. Kjempebra sagt, helt enig med deg 🙂 Tror du har mye å vinne på å være ærlig jeg!

 6. Kristine

  Skriver det her også jeg 🙂

  Men du,jeg lurte på om du kanskje kunne skrive et lite innlegg (når du kommer hjem og har tid) om The Cove. Hvis du ikke har hørt om det,er dette en dokumentar om brutale drap av delfiner i Japan. Kjøttet selges til uvitende folk som tror det er hvalkjøtt (det inneholder livsfarlige doser merkur), mens andre delfiner blir holdt fanget resten av livet.
  På disse linkene står det en del om det: https://thecovemovie.com/ og https://www.takepart.com/thecove . Det foregår en underskriftskamspanje, og på causes på facebook samles det inn penger. De trenger 50,000 dollar innen 31.desember, så det er viktig å få spredt dette så fort som mulig.

  Du har jo mange lesere og har mye innflytelse, håper dette er noe du vil vurdere å skrive om! :

  1. Helene Løvaas

   supert forslag! Den dokumentaren gjorde meg kvalm, og så utrolig sint og trist over at mennesker kan være så lite humane!

   ANBEFALER ALLE Å SE THE COVE- og hjelpe til å spre budskapet!

   På youtube er det og videoer for de som ønsker å få opp øynene for hva som foregår i Japan.

  2. Jeg så dokumentaren på tvNorge, om jeg husker rett.. kan ikke beskrive med ord hvor utrolig provosert og såret jeg ble av å se på. HELT forferdelig!!!!!

  3. Gjesp. Dette hørtes kjedelig ut.

  4. Den støtter jeg ! Det hjelper ikke om oss «normale folk og bloggere» skriver om det,.. folk trenger det døtta inn med kjendiser og populære bloggere for å hjelpe ! I det minste spør om folk kan skrive under på kampanjen :)? virker som du liker dyr , og the cove er en film jeg anbefaler selv om jeg hater den.

 7. Kjempebra sagt! 🙂
  Kos dere videre på bryllupsreisen! ♥

 8. Anna H J

  braa!

 9. Hannah

  Der vokste min troverdighet 🙂

  1. Jeg regner med at du mente at det var fotballfrues troverdighet som vokste? Og nei, det gjorde den ikke da hun bare var ærlig med oss leserne etter at hun var avslørt i E24.

   https://e24.no/media/article3908968.ece

 10. Det er en grunn til at jeg elsker bloggen din 🙂

 11. Burde egentlig Lars-Kristian som fotballspiller, ha et lavkarbokosthold?
  Man TRENGER karbohydrater når man trener, og ikke minst når man er en fotballspiller!!

 12. Lavkarbo høres interressant ut…innebærer det en sukkerfri diett? Jeg har sjøl en gutt som ikke skal ha hvitt sukker- det har vi funnet ut sjøl, hvorfor kan du lese om på siden min. Men skal bli spennende å følge bloggen din!

  Synes den er veldig bra- du virker reflektert.

  1. Hun skriver at de ønsker å kjøre lavkarbo fullt ut, dvs. minimalt med karbonydrater. 20 – 30 g. hver dag, kanskje mindre. Sukker er derfor HELT utelukket. Det samme med brød, pasta, ris, mange typer frukt, melk, nøtter osv.

   At såpass aktive mennekser går på lavkarbo høres helt på trynet ut.

 13. Hvorfor vil du- som er såpass slank, gå på et lavkarbo-kosthold?
  Har ikke noe negativt å si om det, men dette er jo en slankekur, har selv gått ned mange kilo ved å spise lavkarbo-mat.

  1. Det som er positivt med et lavkarbokosthold er at om du er overvektig, så kan du bruke det som en DIETT for å gå ned i vekt, er du undervektig kan du gå opp og er du normalvektig, så holder du vekta. (Les «Bedre uten brød» av Woldgang Lutz og «Frisk med lavkarbo» av Dr. Sofie Hexeberg). Jeg er normalvektig (170 cm høy, 59/60 kg) og går hverken opp eller ned. Lavkarbo er IKKE diett for alle, for mange (inkl. meg) er det et daglig KOSTHOLD. Jeg har en kommentar om lavkarbo litt lengre opp på denne siden. Ikke meningen å «ta over» Carolines blogg, men kjenner jeg begynner å bli lei av feil bruk av ordet lavkarbo og myten om at lavkarbo er farlig og kun en diett for overvektige folk og/eller folk med Diabetes 2.

  2. Lavkarbo er vektREGULERANDE, ikkje nødvendigvis berre vektSENKANDE (så om du er undervektig, så kan det hende du går opp i vekt). Sidan det er basert på rein mat utan raffinert sukker, mjøl og skit, så er det bra for alle, ikkje berre dei som treng å gå ned i vekt. Det er mange som et lavkarbo av eit eller anna slag (det finst som nemnt fleire retningar og idear) fordi dei får mindre problem med mage og tarm, hovudverk, etc.

   Caroline, synest det er spennande at både du og mannen din vil prøve det. Det er mogleg å trene på lavkarbo også, men kroppen må verte van med det.

   Såg artikkelen i VG i kveld. Greit og fint at du skriv om det sjølv, det gir i det minste inntrykk av at du vil vere seriøs. Bra. (og no får vi sjå om kommentaren min kjem med, for dei har ein tendens til å forsvinne i det store «intet» …)

 14. Prinsesse Marthe

  Heier på deg, Caroline! 🙂

 15. Bra Caroline 🙂

 16. hva er baktanken med å starte et lavkarbokosthold?

 17. Ikke sitt inne og skriv så masse på bryllupsreisen din! Nå holder det at du oppdaterer med bilder, masse bilder! Å gud som jeg savner Veligandu!

  1. Ingeborg K.

   Sikkert forhåndsskrevet innlegg 😉

   Jeg er så enig! Ofte merker man at anmeldelser er kjøpt og betalt, og det gjør en blogg upålitelig og dårlig. Ikke en blogg jeg vil lese verfall! Du er best 🙂

  2. Hun har helt sikkert forhåndspostet dette innlegget, kan aldri tenke meg hun satt på ferie og skrev dette:)

   1. Ja nyt ferien… leserne fotsetter å følge deg uansett. Ikke tenk for mye på det her, fokuser heller på å legge ut bilder, tips og reiseskildringer:D det er det vi er her for!!!!

    KOS DERE!!

   2. Nei, men hvis det er forhåndsskrevet, så er det jo litt merkelig at det kommer ut nesten samtidig som e24 har en sak om nettopp henne, å hvordan hebbe gjør det med bloggen….

 18. Susanne

  Du er et fantastisk menneske! Stå på! 🙂 Nyt tiden videre i varmere strøk!

 19. Har du slettet de «spørsmålsrundene» du hadde før, hvor du samlet opp en del spm fra leserene og delte det inn i del I del II osv?

 20. utrolig bra at du er ærlig caroline! det gir meg mere tilgitt til deg som blogger å privat person! stå på videre, jeg elsker bloggen din =)

 21. kamilla

  for å være helt ærlig, har jeg aldri vært i tvil om at det du skriver om er sant 🙂 du er en av de som jeg VET jeg kan stole 110% på når det kommer til annbefalinger av produkter 😉 det er bra du tar det opp, for det er ikke sikkert alle er like flinke som deg 🙂

 22. Jeg synes markedsføring av produkter på blogger er tull og vås. Det fører kun til kjøpepress og tanker som «ååh, det bør jeg kjøpe!», når man egentlig ikke hadde behovet for det på forhånd. Det er nok reklame rundt om som det er.

  Man reklamerer for selvbruning, og påvirkelige jenter tenker som så «må bli brun», det er ikke alltid det beste med diverse produktomtaler. – Satt på spissen.

  1. Birgitte :)

   Men kjære deg, det er da hele tiden nye kommunikasjonskanaler, hvorav blogging er en av disse «nye». Dette er en del av jobben deres !

   Jeg kan ikke fatte og begripe at folk bruker så mye energi og tid på å irriterer seg over hva folk skriver på bloggen sin – det er da ingen tvang å lese disse, er det vel? Bruk tiden din på å oppmuntre og komme med positive kommentarer – da får både du og andre en bedre hverdag. Det er mange som kommer med forespøresler på produkter, klær og andre ting, bloggerne prøver vel så godt de kan å innfri disse 🙂

   Og til slutt – jeg syns det er fint de annonserer for selvbruning – fremfor solarium!

 23. Lavkarbo er faktisk for folk som skal ned i vekt!!!! Uten unntak! Og du burde ikke gå ned i vekt. Man kan spise lite karbohydrater selv om man er så slank som deg, men lavkarbo er faktisk for folk som skal ned i vekt. Pass på hva du skriver, du er slank og skal begynne med det, det lager jo bare et feil syn på lavkarbo er for andre. Du burde helt klart lese Kristine Weber sitt innlegg om lavkarbo.

 24. Du eier Caroline! Blir så utrolig inspirert av deg =)

 25. Lav karbo går jo ut på og spise fett da, litt rart att du som er så opptatt av kostholdet ikke tenker på att det beste er og få i seg litt av «alt». men men. du kommer til og se helt syk ut når du er ferdig. man «raser» ned i vekt! er det slanke deg du vil? kan jeg bare spørre om hva ditt forhold til «formfulle modeller» (hater det ordet men) er?

 26. Hei,
  Går ikke du til vanlig på lavkarbo diett?

  kos deg masse videre!
  PS. har alltid stolt på dine anbefalinger:)

 27. Bra skrevet!!

 28. Veldig bra, Caroline!! 🙂

 29. Ingrid

  Hehe, guri. Det er mye fjamseri ute å går her.. Til opplysning så er lavkarbokosthold verken en SLANKEKUR eller en DIETT (vet dere at diett er et kosthold for syke mennesker?). Lavkarbokosthold er som navnet sier et kosthold; altså det man spiser i hverdagen (livet ut!) 🙂 Men ja, en av grunnene til å skifte om på kostholdet sitt kan være å gå ned i vekt (noe jeg vil anta neppe C og LK skal gjøre), men det finns tusen andre grunner til å skifte om på kostholdet også! Vi er alle forskjellige med forskjellige kropper som takler sukker, hvetemel, kunstig søtning osv forskjellig. Derfor er det slik at noen lever mye bedre på et kosthold av LCHF, mens andre på et kosthold med noe mer karbohydrater. (og min mening er at INGEN har godt av de mengder karbohydrater og transfett som markedet byr på nå).

  Samtidig så kan LK uten problem spise LCHF som fotballspiller, flere idrettsstjerner gjør dette uten problem, hvis det er et kosthold kroppen deres sier jatakk til. (kan bla nevne skistjerna Bjørn Ferry).

  – Så jeg gleder meg til å følge meg hvordan dere reagerer på dette 🙂 Man kan nok regne med sympt som hodepine og slapphet de/den første uken, og mindre energi og fremgang på trening i begynnelsen, helt til kroppen har vendt seg til sitt nye energiforbruk 🙂 Så ikke gi opp i starten!

  Blir spennende å høre hvordan dere velger å spise i forhold til proteiner og fett, og evt liten mengde karbohydrater

 30. […] This post was mentioned on Twitter by Peter Andre Jensen, Ann Merete Slåttland. Ann Merete Slåttland said: Fotballfruen forklarer sin bloggmarkedsføring https://bit.ly/8Z0Cqr […]

 31. trodde på dette innlegget til jeg så saken om det på e24.no .. 7500 kroner for en video med et produkt?

 32. https://e24.no/media/article3908968.ece

  har du sett at det har blitt lagd sak om dette og deg? ;o

 33. Jeg synes det er veldig flott at du kommer med denne opplysningen, selv om jeg tror mange allerede visste dette. Jeg har iallfall forstått at du har et sammarbeid med Coverbrands, men jeg har også hele tiden hatt tillit til dine anbefalinger, fordi du ikke overdriver dem, og man finner ikke anbefalinger for det ene og det andre produktet konstant på din blogg – i motsetning til en del andre bloggere, da særlig med en spesiell side2-blogger i tankene.

  Fortsett med å være sterk i dine meninger og stå på ditt. Jeg synes det er så flott å lese din blogg, selv om jeg faktisk aldri har kommentert hos deg før, jeg bør kanskje bli flinkere på det 🙂

  Det er så deilig å lese en blogg med godt språk!!!

  Takk 🙂

 34. Ingen tvil om at du lever godt. Du må da være virkelig glad for å tjene 3000 kr på en linking? Helt sykt.. noen bloggere skuffer meg når det kommer til dette – spesielt du!

 35. Leste denne, og har ikke ord altså! https://e24.no/media/article3908968.ece SÅ PATETISK AV DEG! Sorry altså, men du framstår som en som tror du er veldig mye viktigere enn det du egentlig er.

 36. pussig at dette kommer akkurat samtidig som at Cappelen Damm forteller om at du kontaktet dem for å «selge dine tjenester»?

  https://e24.no/media/article3908968.ece

  vanlig praksis for utenlandske blogger er å ha sponsorer med annonseplass på bloggen – helt greit og tydelig, så ser man tydelig at dette er en reklame. Hvis samme sponsor nevnes i bloggen, skrives det også klart og tydelig at dette er en av bloggens sponsorer. Veldig ryddig.

 37. https://e24.no/media/article3908968.ece

  For en utrolig tåpelig ting å lage sak av. Synes de satte deg i et urettferdig dårlig lys her!

  Stå på, Caroline – og nyt bryllupsreisen deres fullt ut!

 38. da lurer jeg bare litt på hvorfor du omformulerte mitt spørsmål om dette da du hadde spørsmålsrunde og valgte å svare veldig vagt. kan du fortelle om hva som har blitt sponset til nå også?

 39. Det var et bra innlegg! Liker så godt at du er ærlig, og ikke lyver om slikt 🙂

  Kos dere resten av turen! 😀

 40. Kjære Caroline. Du må ikke blogge når du er på bryllupsreise, da må du bare kose deg og slappe av 😀 Man er jo bare på bryllupsreise en gang i livet(med mindre man ikke tar flere da).
  Klem

 41. Amen! 🙂

 42. Syns det er kjempe bra at du er så ærlig. Det viser bare at man kan stole på det du skriver om. Kjempe flott!
  Kos deg masse videre på ferien deres, her i oslo er det kaldt om dagen brrr…

 43. Helt forkastelig spør du meg.. Forresten så ligger mailen din til Cappelen Damm ute på vg.no.. Rart at du ikke nevnte denne prislisten din for leserne dine du som er så ærlig? 😉

 44. Anonym

  Vet ikke hvor mye du overhode kan om kosthold, men er det ikke litt drastisk å sette en «toppidrettsutøver» på lavkarbodiett når karbohydrater faktisk er den viktigste og raskeste energikilden til kroppen ? For meg virker det helt på jordet.

 45. Jeg elsker bloggen din, leser den flere ganger om dagen.. Og jeg MÅ si du er sååå heldig der du er nå, ser helt fantastisk ut, pga her hjemme er det kald=(
  Men jeg var innom vg.no så ser jeg at de har skevet om deg der.. Og jeg synes det var veldig lei det som stå der (https://e24.no/media/article3908968.ece), men uansett stå på med det du gjør, jeg vet det er mange som setter pris på det.. Og jeg vil gjerne ønske dere en utrolig god bryllupsreise videre.. Kos dere masssse <3

 46. Forstår virkelig ikke hvorfor dere som er såpass slanke, veltrente og aktive skal begynne med lavkabokosthold! Det er jo tross alt en form for diett.

  Ønsker dere ellers en fantastisk bryllupsreise i paradis! 🙂

 47. Her blir du satt i skikkelig dårlig lys.. https://e24.no/media/article3908968.ece

 48. Nå mistet jeg bare så utrolig mye respekt for deg.. At du i det hele tatt legger ut dette innlegget her – når du vet at det kommer til å bli en sak i media etter at har blitt kontaktet av e24. At du lar leserne dine tro at du publiserer dette innlegget fordi du er «ærlig» og «snill», men når du egentlig bare skal forsvare ditt eget skinn før mediaoppslag.. Det er så lavmål.

 49. Queen Elizabeth of Sarpsborg

  Ey, hvor mye får du av Coverbrands for å nevne dem i dette innlegget? Kr 3000 utifra listen som var postet på VG, om jeg ikke husker feil 😉 utrolig bra at du liksom skal forsvare deg men likevel ender opp med å bruke 70% av innlegget på å reklamere og tjene penger.. he-he-he-he, du virker så smart.. 🙂

  Forressten, jeg vil reklamere litt for meg selv, og lurte på hvor mye du vil ha for å poste et bilde av meg og skrive «QUEEN ELIZABETH OF SÆRP ER BEST» under? 🙂

  1. Siden det alltid er med bilde, så sikkert 4500,-. Men kan hende det er anderledes når det er et fast samarbeid. Hun får jo også produktene til vanlig bruk, men har sikkert også en kontrakt som sier hun ikke skal promotere/»reklamere» for konkurrerende selskaper.

   Hva er inntekten din fra Coverbrands, Caroline? Har du «fast» månedslønn, der du skal skrive X antall innlegg pr. måned der du promoterer Coverbrands-produkter, eller får du betalt pr. innlegg, eller en kombinasjon?

 50. IdaLinda

  Dette var tragisk. Nå endret jeg syns på deg og alle dine «produktanbefallinger». Dine meninger er null verd i kroner og øre! Skjerp deg frøken fotaballfrue. Har du ikke råd til sko nu?

 51. Flott initiativ!

  Etter du gikk over til egen domene, har du blitt yndlingsbloggen min 🙂
  Gleder meg til å følge dere på lavkarbo-kostholdet, da dette er noe jeg har prøvd ut og liker veldig god.

 52. Iselin

  https://e24.no/media/article3908968.ece

  Du legger ut dette innlegget som om dette er tanker som bare slo deg helt på egenhånd, men du nevner jo ikke at det har blitt sak ut av denne mailen din til Cappelen på vg.no og e24?! Merkelig sammentreff spør du meg.. Synes det var meget spesielt at du sender mail med PRISLISTE over diverse typer innlegg du kunne lagt ut for omtale av den boken.. Kanskje ikke fullt så troverdig?!!! Liker forsåvidt bloggen din utrolig godt, men må si jeg ble litt overrasket over denne saken! Igjen, du må prate rett fra hjertet og «levra», og ikke etter en prisliste med hva produsenten ønsker at blir sagt!! For det kaller ikke jeg ærlighet hvertfall.. Håper hvertfall du lærte av denne hendelsen da.. Virker jo slik på innlegget:)

 53. Amanda

  Jeg skjønner at bloggere ønsker å tjene penger på bloggen sin. Men må si at jeg reagerte når jeg leste at du selv kontakter Cappelen Damn, for å ta betalt for positivt omtale av en bok. Hadde du virkelig likt denne boken, så hadde du skrevet om den, uten å be om betaling. Saken hadde vært en hel annen om det de som faktisk kontaktet deg. Jeg kommer nok ikke til å stole på dine anbefalinger fremover.

  I tillegg så synes jeg det er helt feil at du fronter lav-karbo kosthold, når du selv er på grensen til undervektig. Jeg mener ikke å dømme deg, for du virker som en flott jente. Men hva tror du unge jenter tenker, når du som allerede er så slank, skal drive med slanking (som er det jeg forbinder med lav-karbo kosthold). De som er normalvektige må jo tro de er skikkelig overvektige. Synes du må begynne å tenke litt på hvilke signaler du faktisk sender ut, når så mange bloggere leser bloggen din.

  1. Morten

   Det er desverre en feil vinkling som lavkarbo har fått gjennom media, først og fremst på grunn av Atkins, som slanket folk på denne måten. Riktig benevnelse er hormonnormaliserende kosthold. Undervektige går opp, overvektige går ned, men det som er poenget: Vi har levd lavkarbo i over en million år. Høykarbo har vi spist i kun 8-10 000 år, og hormonsystemet vårt og cellene våre har ingen sjanser til å klare en så rask overgang. Derfor florerer sykdommer i vårt samfunn. På toppen av dette sitter vi pal rolig idag, og kremen av alt at raffinert mat har toppet kostholdet vårt de siste 25 årene.
   Caro har gjort det helt riktige her, og gått til innkjøp av bøker, for å sjekke ut hva som ligger bak frasen lavkarbo.

 54. Det var mye snakk om dette at bloggere må rapportere om gaver de får for noen måneder siden. Da var det spesielt rundt Voe blesten var.
  Syns vel det er noe rart at du ikke fikk med deg dette.

  Og er dette innlegget en respons fra artikkelen i E24.no?
  Der har de publisert prislista di. Skal si du tar deg godt betalt for å «nevne ett produkt».

 55. Jeg syns synd på deg for alt du må gjennomgå jeg… 🙁

 56. Jeg synes du ror veldig. her. Har du i det hele tatt LEST artiklene i NA24? Du legger ved prisliste,- herlighet, hadde du likt produktet er det vel bare å skrive uten å kreve betaling ? Du selger deg selv, og jeg tror du har mistet troverdigheten til mange lesere og resten av folket der ute. Du har rett og slett » Dritet på draget»!

 57. Leste nettopp en artikkel om forlagsaken. Tja…..

 58. Jeg må bare si at du er en så utrolig flott og inspirerende kvinne, Caroline! Du er den eneste toppbloggeren jeg følger, men jeg ble betatt fra første gangen jeg leste bloggen din. Det er så tydelig at du liker og bryr deg om det du skriver om, i motsetning til veldig mange andre bloggere som tjener grovt på bloggingen, men som ikke bryr seg i det hele tatt!

  Du når ut til enormt mange mennesker og du har et utrolig stort press på deg. Folk vil finne feil på deg for å føle seg bedre selv, men jeg er helt sikker på at du er ei flott jente tvers gjennom og med bein i nesa til å stå for dine egne meninger! Jeg digger jenter som deg, det må jeg bare få si! Du er råtøff!

  Nyt noen solstråler for meg også, det hadde jeg virkelig trengt nå i mørketiden her hjemme. Ha det helt fantastisk og jeg skjønner godt hvorfor du kaller det for paradis. Det må da være paradis for oss som liker varme, sol, krystallklart vann, saftig frukt og kjølende drinker! Kos dere!

 59. Fast leser av bloggen, men må innrømme at jeg syns det er litt merkelig at du oppsøker forlag å tilbyr omtale av en bok på bloggen mot penger. Hvis de ikke hadde sagt ja, ville du da ikke anbefalt boken? Ser at du skriver at du likevel ville ha gjort det.. men synes det hele høres merkelig ut. Leste saken på vg.no å synes egentlig hele saken er ganske pinlig.

 60. Jeg har en følelse av at du aldri hadde vært «ælig» og skrevet dette innlegget, om du ikke hadde blitt oppringt av E24 for en kommentar på saken det gjorde rundt deg….

  Jeg er enig med Heidi… Tigging. Dette er patetisk!

 61. Kjersti

  Først og fremst vil jeg si meg enig i Kine: nyt bryllupsferien din! Lange innlegg som dette kan du fint ta igjen etterpå! Den dårlige samvittigheten ovenfor oss lesere skulle jeg ønske du slapp – vi som lesere burde unne deg denne ferien!

  Når det er sagt har jeg savnet et innlegg her på bloggen omhandlende mediakjøret rundt kåringen av årets bloggboble. Jeg synes det er rart at du ikke har kommentert dette på bloggen din.

  – Kjersti

 62. Bloggen din er helt fantastisk er innom her hver dag og syns du er utrolig flink! Kom over denne artikkelen: https://e24.no/media/article3908968.ece.
  Jeg vet at din mening teller, og det er bra at du har såppass mye selvinnsikt at du tar opp temaer som media setter som dagsorden ang. blogging og markedsføring.
  Men jeg må inrømme at det er veldig utfordrende for oss som blogglesere og forbrukere å tråle oss igjennom den jungelen av infromasjon som man får om produkter.

  Og du skriver at du ikke ville skrevet om noe på bloggen din med mindre du syns det er et bra produkt. Men hva hvis det er noen som vil ha deg til å promotere et produkt for dem, og de tilbyr deg mye penger (mer enn det som sto på prislisten din), og sier at du kan prøve produktet først. Før du bestemmer deg om du vil skrive om det eller ikke.
  Så er det jo også mulig at du blir litt «blendet» av pengene? Og kanskje overbeviser deg selv om at produktet er bedre enn det egentlig er? Dette er ikke ment som kritikk, det er noe jeg har lurt på lenge. Studerer markedsføring og er veldig opptatt av psykologi. Og mennesker er veldig lette å påvirke. Jeg vet med meg selv at hvis jeg hadde vært i samme situasjon så hadde det ikke vært vanskelig å tro at noe er bedre enn det, det virkelig er, fordi man blir litt «blendet». Dette er jo noe underbevisst, som man kanskje ikke tenker over..

 63. Du er helt rå, du. Jeg føler nesten at jeg er utrolig glad i deg, haha.. hvor spesielt er ikke det. Og jeg vil gi deg en stor, god klem! <3

  Selv om du fortjener absolutt alt det fine du opplever og alle goder som kommer av bloggen, og at det er velfortjent, så er jeg veldig enig i dette: "Uten dere er vi ingenting". Misforstå meg rett, du har jo jobbet hardt for dette, men jeg syns det virker som mange bloggere egentlig ikke skjønner at det er leserne som har fått dem dit de er i dag, selv om de påstår det.. får ikke helt samme følelsen av noen andre bloggere, som jeg gjør med deg, Caroline. Du er en helt topp persom som utstråler godhet, ærlighet og varme.

  Super flott innlegg, og for å ikke nevne veldig oppriktig og ærlig.

  Du må huske å hygge og kose deg da, det er tross alt bryllupsreise!! 🙂

 64. Helt utrolig. Dette innlegget skriver du kun fordi E24.no har omtalt dette. Se link: https://e24.no/media/article3908968.ece At du faktisk har en prisliste for innlegg er jo bare helt uvirkelig. Du har jo ingen troverdighet igjen jo! Kjøpt og betalt er vel den første tanken som slår meg. Griskhet er den andre.

 65. Det lyser ikke akkurat troverdighet av det brevet du har sendt til Cappelen. Er denne bloggposten det som på godt norsk heter brannslukking?

 66. Utrolig flott skrevet Caroline, og det er veldig bra du setter fokus på dette. Dette er det for lite fokus på rundt om på ulike blogger har jeg lagt merke til. Jeg har alltid hatt en stor troverdighet til deg. Syns du har en utrolig flott blogg, og fulgt med den veldig lenge. Håper dere koser dere kjempe masse på bryllupsreisen, det ser virkelig ut som et paradis.

 67. Snakk om à TIGGE om penger for og sà gi oss en falsk omtale av en bok du liksom «elsker» !!! Skuffende Caroline, her har du ihvertfall mistet en leser. Blir tragisk hvis du ikke poster denne kommentaren i frykt for à miste flere lesere. Da vet ihvertfall vi i min vennegjeng hvor falsk du er!

 68. Ingunn

  Se artikkel her om ansvar ift. å svare unge lesere: https://www.kjendis.no/2010/11/18/kjendis/blogg/slanking/spiseforstyrrelser/barneombudet/14331898/

  Tror det er fint om bloggere er bevisst sin store påvirkning. Og det virker deg som om du er. I alle fall kommersielt. Når det gjelder det å spise lite, og trene mye stusser jeg av og til. En ung og aktiv person trodde jeg trengte mer mat.

  Mvh Ingunn

 69. Christian

  Kjøpt og betalt… Men du fikk vel litt ekstra trafikk inn på siden din ut av denne oppmerksomheten, så ingenting er vel så galt at det ikke er godt for noe…

 70. Står et innlegg om deg på vg siden nå.. ang den mailen du sendte Cappelen.

 71. https://e24.no/media/article3908968.ece

  Må si jeg ble litt overrasket/skuffet over at du faktisk sender ut prisliste…

 72. Synes det er en selvfølge å opplyse lesrne sine om man har fått betalt for å skrive om noe, for det kan jo hende man anbefaler produktene LITT mer når man tjener 7 % av salgsinntektene man bidrar med. Har selv mottatt et par ting via bloggen min, men da har jeg skrevet at jeg har fått det…

  I dag leste også litt om debatten i forhold til bloggere og spiseforstyrrelser som pågår nå. Jeg er helt enig i kritikken mot bloggere. Jobber man «med» blogg må man ta visse forhåndsregler på lik linje som man må følge regler om man hadde jobbet på hvilken som helst arbeidsplass. ALLE vi som blogger trenger å tenke på slike ting. Det er jo en grunn til at en blogg kan være god inntektsskilde; man har massiv påvirkningskraft. Om bare én person hadde utviklet et negativt forhold til mat eller trening på grunn av meg ville det gjort meg utrolig trist. Dette er ikke ment som kritikk mot deg personlig, det er bare viktig for alle bloggere å være klar over hva man sender ut.

 73. Hei!
  Jeg må først og fremst si at jeg syns det er spennende at dere har lyst til å teste ut et lavkarbo-kosthold!
  Og jeg ser ingen grunn til at dere IKKE skal teste det ut fordi dere er veltrente mennesker som noen her kommenterer.

  Lavkarbo er ikke ene og alene en slankekur, det er en livsstil. Og til deg Linda; Du som har gått ned mange kilo ved hjelp av lavkarbo-mat selv, har vel fått med deg de mange helsefremmende tingene dette kostholdet gir deg? Bare det at blodsukkeret holder seg stabilt er en grunn i seg selv til å velge dette kostholdet fremfor karbohydratrikt kosthold.

  Man mister etterhvert sukkersuget, kolesterolverdiene reduseres, stoffskifteproblemer forbedres, hodepine forsvinner som nevnt, blodtrykket går ned, mange opplever i tillegg at søvnproblemer, irritabilitet, svimmelhet, humørsvingninger, angst etc. forsvinner, listen er lang.

  Du kan også spise til du er mett og trenger ikke telle antall kalorier, samtidig som sultfølelsen mer eller mindre forsvinner. Kun positivt i mine øyne!

  Jeg ville allikevel tatt en prat med legen hvis jeg var Lars-Kristian. Som en idrettsutøver på hans nivå er det kanskje behov for litt mer karbohydrater enn ved feks å følge Atkins diett.

  Uansett, til dere begge, et lite tips til slutt; spis nok fett, veldig uvant til å begynne med, men husk at når dere kutter ut karbohydratene, så er det fettet som blir næringskilden. Lykke til!

 74. Åååå Caroline! Hver gang jeg ser at du IKKE har svart på hvor den fantastiske blå kjolen din er kjøpt, får jeg et lite angstanfall mens jeg ser for meg hvordan den siste i min størrelse plukkes ned fra stativet av noen som ikke er meg.
  Jeg er veldig klar over at du har 1000 andre ting å tenke på i paradis, men værsåsnillmedsukkerpå, kan du ta deg tid til å svare? 😉

  Og angående innlegget ditt. Jeg tror ikke du mister noe cred på at du sier ifra om at du er sponset for en anbefaling. «Alle» gjør jo dette, og så lenge det er produkter du faktisk kan gå god for, så er det jo helt ok. Noe må man jo leve av!

 75. […] Fotballfruen Caroline (som har en av Norges aller største blogger) og hennes mann, fotballspilleren Lars-Kristian,  skal teste lavkarbo, så dere får følge med i bloggen hennes fremover og se hvordan det går. Hun skriver kort om lavkarbo i innlegget bloggere og markedsføring . […]

 76. Karoline

  https://forum.e24.no/forum/article209739.ece?posting=209766#posting209766

  Her er litt mer om akkurat denne saken. Syntes det er litt spesielt det hele, at Caroline har en egen prisliste for forskjellige former for omtale på bloggen, som sendes ut til potensielle «kunder», som i dette eksempelet, Cappelen Damm, om omtale av en bok på bloggen.

  Her gjelder det for oss lesere å være kritiske og obs på hva vi faktisk leser og blir fortalt / anbefalt, husk at muligheten er stor for at noen har betalt bloggeren for at hun/han skal anbefale/omtale nettopp dette produktet. Mister mye troverdighet, spør du meg.

  Forøvrig bra at du heretter vil opplyse om hva som er betalt/ikke betalt. Det gjør det i det minste litt mer legitimt. Men du kunne forsåvidt likeså gjerne bare merket det «Reklame».

 77. Ellen Margrethe

  Dette er jo vel og bra, men det jeg synes er helt ræva er jo at det er 100% åpenlyst at dersom Vg.no/e24 ikke hadde hengt deg ut i denne artikkelen https://e24.no/media/article3908968.ece , så hadde du aldri skrevet dette innlegget. Dette gjør du kun for å redde ansikt og det funker ikke. Falskt. Hvis ikke den artikkelen hadde kommet ut tror jeg ikke du hadde tatt deg tid på bryllupsreisen din til å skrive et eget innlegg om dette, hvis det brevet hadde blitt mellom deg og forlaget, hadde vi heller aldri fått høre om det…

 78. Hvordan kan man stole på dine meninger og omtaler når man vet at de er betalt for. Skal vi bare stole på deg? For du vet like godt som alle andre at hvis du omtaler produktet i negativ retning, så kommer det ikke mer penger neste gang…

 79. Brått ble du for innbilsk! Du er ente verdt noe mer enn noen andre. Hilsen skuffa særpehjerte

 80. Godt forsøk.

  Men enkelte brølere kan man ikke «ro» seg inn igjen fra.

  Conclusion: Fail.

 81. Syns det er bra du er så ærlig som du er , stå på videre ! 🙂

 82. Det var jaggu på tide! Snikreklame er ulovlig, men bloggere holder jo på med det i hytt og pine.

 83. Jeg har fått lest alle kommentarene her nå, og jeg må faktisk si meg enig i det du skriver her Maren. Bloggingen har en utrolig påvirkning på unge jenter, også voksne for den saks skyld.
  Føler du da at du går rundt med rent mel i posen når dette med kjøpspress o.l kommer inn?

 84. Ellers må jeg si det er en super lesning!!!

 85. Dessverre for deg mistet du her all troverdighet. Heretter kan ingen være sikker på om dine meninger her er ærlige, eller bare betalt. Attpå til endte det med at forlaget fikk en masse gratisreklame for denne boka. Virkelig smart gjort!

 86. tittentei

  Det at du skal få så mye cred for å være ærlig syns jeg blir for dumt nå..
  Hadde du funnet ut av dette selv, så skulle du hatt all honør for det, men det er litt for sent etter at det alt har kommet ut i media, for du har jo bare 1 valg her, og det er å beklage deg. Hva annet kan du gjøre?

 87. Utrulig flott initiativ Caroline! Du og de andre store bloggerene i Norge er forsåvidt «prøvekaniner» fordi dere er de første bloggerene som virkelig har blitt populære og har stor påvirkingskraft for et stort publikum. Jeg synes du forholder deg til bloggen og arbeidet rundt på en meget professionel måte, og vil at du skal vite at du har veldig mange takknemelige lesere. Stå på, fordi du gjør en utmerket jobb. Både som blogger, og det du faktisk skriver om. Det er en grunn for at så mange besøker bloggen din så ofte! Syns du skal nyte følelsen av å være suksessfull inniblandt, fordi det er du. Og du har all grunn til å være stolt over arbeidet ditt. Og du ER ærlig med leserene dine:)

 88. Skjønte ikke hvorfor du plutselig kom med dette innlegget før jeg leste dette:

  https://e24.no/media/article3908968.ece

  hehe ja den gjorde det litt mer forståelig med et selvforsvarinnlegg….

  Likevel er elsker jeg bloggen din C! 🙂

 89. Hei Caroline, jeg har lest bloggen din lenge og synes du er en søt og reflektert jente. Du motiverer til et sunt kosthold og skriver fengende og humoristisk. Det jeg ikke synes er spesielt fint er din håndtering av denne saken på e24. Utifra bloggen din virker det som at du fikk et innfall om å skrive om nettopp dette når du ikke opplyser om at ditt innlegg kommer som følge av negativ omtale i avisen. Cappelen Damm er et seriøst forlag- et bokforlag Caroline, de KAN ikke betale for omtale av bøkene. Jeg ble helt sjokkert over forespørselen din og den vedlagte prislisten. Tror absolutt at du har påvirkningskraft, men om jeg vil ha bokanmeldelser eller konkrete matråd vender jeg meg til profesjonelle. Jeg ønsker selv å jobbe i forlagsbransjen senere, og håper virkelig ingen forlag vender seg til rosa-bloggere for betalte bokomtaler noensinne..
  Når det er sagt ønsker jeg deg en fortsatt fin ferie!

 90. Jeg skjønner at bloggere ønsker å få inntekter via bloggen sin, og mange ser jo på bloggingen som en slags «jobb.» Men å selv spørre om å få penger for å omtale et produkt synes jeg virker helt rart og lite troverdig. Man må da kunne anbefale noe uten at en skal få penger for det. Og som du sier, så har du tenkt å anbefale denne boken uansett nå. Vet ikke om det er fordi det kom frem på vg jeg. Og apropop den boken, så har det jo vært mye snakk i media om at bloggere foukserer alt for mye på slanking og kropp, og jeg synes bloggere også skal ta dette seriøst. Det er mange barn som leser blogger, og de blir jo også anbefalt dette når de leser bloggen. Jeg regner med du hadde tenkt å vinkle det på den sunne måten, det er ikke det. Men det er bare så mye fokus på det.

 91. […] har fulgt debatten ivrig fra sidelinjen i hele kveld, og nå har også Caroline gått ut i bloggen sin og forklart hva hun mener om bloggere som får betalt for omtale. Et godt skrevet innlegg hvor hun […]

 92. så latterlig å være ærlig om dette først nu når det står i VG. Du følte at du sikkert måtte forsvare deg, ergo dette innlegget. Må si at jeg også mistet en del av respekten min for deg etter dette. Nu er du en leser mindre, men det betyr vel ikke noe for deg? 😉

  1. Therese

   Kan ikke være en god leser hun mister siden dette er nytt for deg? Jeg for min del føler jeg har hørt dette så mange ganger før, at hele blogginnlegget bare er en oppsummering. Hun har til og med snakket om det på tv. Greit det er lettere å slenge med leppen når man er beskyttet med anonymitet på internett, men alvorlig talt. Sjekk fakta før leppen får slenge fritt.

 93. Benedikte

  Enig med Heidi!
  Du er virkelig grådig!

 94. Hei, har aldri kommentert bloggen din før, men lest den lenge. Vil bare si at dette var virkelig bra skrevet. Tror de fleste store bloggene i Norge kunne ha godt av å lese dette og forstå det du allerede vet. Elsker at du ikke er redd for å si at produsenter må fortjene å få omtale av deg – det er jo helt sant. Kjempeflott, Caroline.

  🙂

 95. Kjempe flott at du opplyser om dette, og nå har du ditt på det rene Caroline 🙂 Så ikke bekymre deg for det nå.. husk at selvom bloggen er «jobben» din, har du også et privatliv. Du er på bryllupsreise, nyt den 🙂
  (Og ta masse bilder, så vi i kalde Norge kan drømme oss bort litt 😉 )

 96. Jeg må innrømme at dette kom ikke som noe sjokk at du får betalt for å reklamere for ting. Du er jo åpen om at lever av bloggen din.

  Og selvfølgelig må du gå ut å fortelle oss at du er selektiv når det kommer til produktene du reklamerer for,ellers mister du endel av troverdigheten som gir deg lesere. E24.no maler ikke akkurat ett positivt blilde av deg. Det virker som du er ute å tigger etter penger.

  Jeg kan skjønne at de som føler de «kjenner» deg på bloggen, ser opp til deg og vil være som deg, og har handlet mye av produktene du har anbefalt kanskje blir skuffet når de nå har det svart på hvitt at dette er endel av jobben din, og at du blir betalt for snakke positivt om produktene. Men om det er slik at du liker produktene du skriver om er jo det kjempe bra.

  Du gjorde en feil, du er obs på det nå, det er sånt man lærer av!

  Håper du bruker for mange timer på dette, det er bryllupsreisen din og du burde kose deg, ikke sitte fremfor dataskjermen 🙂 skjønner at du liker og lever av bloggen din, men vi er her når du kommer hjem også 🙂

 97. Yeah Right

  Yeah right.

  Du shoppet meningene dine rundt og ble fersket av noen som ikke ville betale. Nå som storyen er ute i pressen – https://e24.no/media/article3908968.ece – er det på tide å gjøre damage control, ikke sant?

  Skynd deg tilbake til leserne og fortell at du virkelig ikke mente det.
  Som en annen kommenterte her, det at du selv aktivt tar kontakt med et forlag er noe av det som utgjør tillitsbruddet. Det vitner om at profitt er en prioritet for deg og ikke bare en følge av blogg-virksomheten din. Dermed blir det mulig å stille spørsmål ved mange av meningene du har ytret på bloggen. Er de virkelig ekte? Uberørt av profittønsker?

  Man må være ganske naiv for ikke å lure på det hver gang du omtaler noe nå.

  Merk en ting: det er ingen som er uenig i at du ikke skal kunne ha inntekter av bloggen din. Men du visker ut skillet mellom genuint innhold og sponset innhold.

  Dette står i sterk kontrast til Leo Leporte, en podcaster jeg hører på. Han er meget tydelig og konsekvent på at han ikke tar imot tilsendte produkter. Han kjøper alle produktene selv, for egne penger, så det aldri er noen tvil. Han omtaler produkter positivt eller negativt.
  En eller to ganger i løpet av podcasten sier han:

  «og nå skal vi ha en litt reklame…» og så leser han høyt tilsendt reklamekampanjetekst fra en av sponsorene. Han takker også sponsorene tydelig for at de sponser showet med reklame. Det er alltid VELDIG tydelig når han gjør vanlige omtaler og når han leser reklame. Både fordi han annonserer at det kommer reklame, og fordi produkter fra sponsorer ikke blir omtalt redaksjonelt.
  Han har ofte sagt at dette er helt essensielt ift. å ha tillit hos sine lyttere / seere, som forøvrig er over hele verden.

  Denne tydeligheten mangler på din blogg, eller ihvertfall så skaper denne saken sterk tvil.
  Det blir for lettvint at du NÅ skal begynne å liste opp prinsippene du liksom har fulgt, eller hvilke tøffe valg du har gjort ved å velge bort alle bortsett fra en sminkeprodusent.

  Håpet er at du virkelig benytter anledningen til å gå foran og bli et eksempel til etterfølgelse.
  Det vil kreve at du :

  1. Offentliggjør hvilke produkter du tidligere har mottatt penger for å omtale

  2. Tydelig og synlig lister opp prinsipper som heretter vil gjelde,
  slik at lesere ALDRI er i tvil.
  Du vet, din blogg er vel mindre fokusert på produktanmeldelser enn Leo Leporte (som snakker om gadgets) og mer på livstil, så det kan hende du ikke har problem med å ta penger fra noen hvis produkter du omtaler. Men du har garantert samme behov for TYDELIGHET om du skal ha tillit.

  3. Avstår fra å motta produkter

  4. Innleder med produktomtale innlegg med: «la meg nå si noe om noen produkter fra en av mine velvillige sponsorer. … » eller lignende. Hver gang.

  1. Therese

   Unnskyld, men har du fulgt med på denne bloggen, eller er dette ditt første besøk?

   Caroline har både skrevet her, og uttalt i intervjuer på bl.a. God Morgen Norge på tv2, at hun lever av bloggen, og får betalt for avtaler hun har.

   Hun har også gjort det klinkende klart at hun aldri omtaler et produkt hun ikke kan gå god for, osv. Egentlig synes jeg dette blogginnlegget hennes bare var en gjentagelse/samleinnlegg av noe hun har sagt før.

   Tillittsbrudd? Jeg hevet ikke et øyebryn engang. Å meddele episoden med bokforlaget, og samtidig gjenta det hun før har sagt utallige ganger, er i min bok et stykke unna tillittsbrudd.

 98. Herregud, artikkelen på e24(?) er tatt helt ut av sammenheng. Du har alltid gjort det klart at du blir sponset med produkter til anbefalinger og alle vet at du kun anbefaler produkter du selv synes er gode nok. Selvfølgelig skal du ta betalt for det, det tar tid og energi å blogge, dette er faktisk jobben din. Jeg er sikker på at leverandørene (hvertfall av enkelte produkter) tjener mye mer på at du anbefaler dem, enn på alminnelig reklame. Du er så flink, Caroline, kos deg videre på bryllupsreise, prøv å nyt fritiden din :))

 99. Jeg synes det er meget betenkelig at du skriver et slikt innlegg ETTER at flere medier har skrevet om prislisten på forskjellige innlegg som du sendte til forlaget. Jeg lukter flause!

 100. Hei:) Vil bare si at jeg synes det er kjempe trist at du må tenke på dette og bekymre deg over dette nå, du er faktisk på bryllupsreise.. ! Media blåser alltid opp ting og gjør en stor sak ut av ingenting. Hvorfor de har valgt å svartmale deg kan man lure på, når faktisk alle andre bloggere gjør akkurat det samme som deg. Skal jeg si min mening så synes jeg du er en av de mest profosjonelle og modene bloggerne.Ikke la dette knekke deg!

  1. Fotballfrue

   Tusen takk! Gårsdagen endte med en enorm krangel mellom oss, og masse telefoner fra journalister. De burde også ringe de andre bloggerne på listene, som heller ikke er klar over dette.

   – C

 101. https://www.nrk.no/nett-tv/klipp/15401/
  Viktig og ikke bare forlese seg på «hvorfor velge lavkarbobøker». Mange negative sider ved dette kostholdet også. Ikke lurt å overdrive noe sier jeg.

 102. Kjære, kjære Caroline…
  Jeg har vært en fast leser av bloggen din lenge, men holdt meg mer oppdatert da du var på blogg.no. Og denne saken gjør at jeg mister litt respekten for deg. Selv om bloggen kan regnes som jobb for mange av topplistebloggerne, er det lavmål å spørre om å få penger for å anbefale noe du liker. Anbefaler du ingenting om du ikke får noe for det? Mulig du gjør det heretter, men det virker i alle fall ikke som du har gjort det hittil, og meningene dine virker ikke særlig troverdig etter dette.

  1. Fotballfrue

   Jeg har jo skrevet at det først var etter anbefaling fra Thomas Moen at jeg startet å ta betalt. Vi som bloggere har en enorm markedsverdi. Selvfølgelig anbefaler jeg også ting uten å ta betalt. Jeg har redigert alle innleggene som har vært sponset, så det er bare å bla seg bakover i akrivet.

   – C

   1. Astrid

    Du har redigert? Så du skrev det ikke i utgangspunktet??

   2. Fotballfrue

    Ikke på absolutt alle hadde jeg skrevet det, nei. Men på de fleste. Jeg har flere ganger forklart at jeg har et samarbeid med Coverbrands, og var ikke klar over at dette skulle nevnes hver gang, men det har jeg altså gjort nå. Sjekk andre bloggere også, alle tar betalt, men ingen sier noe. Jeg sier i hvert fall i fra.

    – C

 103. Ser hva du skriver, men har desverre mistet tillit til det du skriver. Synd :/
  Kan du egentlig kreve moms? Har du org.nr? Spør av ren nysjerrighet 🙂

  1. Fotballfrue

   Selvfølgelig har jeg et org. nr. Herremin.

   – C

 104. Elizabeth

  Jeg syns det er helt forferdelig at du blir satt i et så dårlig lys på din egen bryllupsreise! Jeg blir oppriktig lei meg på dine vegne. Syns ikke man skal bli hengt ut på denne måten bare fordi man eier litt forretningssans. Greit, det er ikke lov – men hvem i helvete vet sånt? Its a jungle out there!

  Kos deg videre i paradis med mannen i ditt liv, nyt det for alt det er verdt! Ikke tenk på alt det negative folk kommer med, stormen roer seg etterhvert. I morgen er det frøken Wulff som er i hardt vær, deretter Voe osvosv.

 105. Synd at alt dette skulle komme opp når du skulle kose deg på ferie……håper du klarer å roe ned tross alt. Skal ikke kommentere saken…..vi tar det når vi treffes i desember 🙂 Kos og klem, hilse maen!

 106. Annette

  Skjønner ikke hvorfor folk klager! Du har ta tidligere vært flink til å fortelle at du får betalt og sponset sakene, MEN at du ikke gjør det til hvem som helst. Og kun hvis du er fornøyd med produktet! Dette er da noe alle topp bloggere gjør, tror dere at feks Kristinaandersen.no ikke får betalt for det hun reklamerer for? Hvis dere ikke har skjønt dette tidligere så er dere dumme!!!
  Og selfølgelig så spør hun om Cappelen er intressert i dette, Hvis hun anbefaler boken deres, så kan de få mange flere henvendelser pga det er så go reklame!!
  Ingen aviser som reklamerer for ting gjør dette gratis, så hvorfor skal Caroline??
  35 000 lesere, garantert at mange kjøper de produktene hun anbefaler!! 🙂
  Jeg synes ikke dette satt deg i et negativt lys, de som synes det er tydligvis ikke klar over din omtales verdi! Stå på!!
  Og kos deg på reisen! 🙂

 107. Flink du er! Sjekk ut bloggen min med bilder fra modellkarrieren:)

  http://www.vilde-g.blogspot.com

 108. Katrine

  Kjære Caroline

  Jeg forstår det sånn at det er blitt gjort en ærlig feil, som leserne har fått en ærlig forklaring og unnskyldning på. Det er fint at du blir mer tydelig på produktpresentasjoner og jeg synes det også er fint at du tjener penger på å gjøre det. Så mye tid som du bruker på bloggen din, så må du nesten få penger for det…akkurat som vi andre tjener penger på våre jobber.

  Håper du klarer å legge saken død nå slik at du kan nyte resten av bryllupsreisen din. Bruk tid på hverandre og kos dere!!

 109. Morten

  Hei.

  Vil bare sende deg et tips: Boken «Istället för doping, av Frank Nilsson. En veldig god bok for de som trener på lavkarbo. Selv er jeg en slank person,og gikk over på lavkarbo sommeren 2009 for å sikre en god helse resten av livet. Går på ca 80 % fett hver dag, 1-2 % karbohydrater. 15-20% protein.
  Tipper du har kjøpt boken av Sofie, hun er veldig dyktig, men for deg som trener er det mye lurt å hente i både bedre uten brød (for å forstå hvordan mitokondriene fungerer med myyye fett) og boken til Frank for bedre forståelse av hormonbalansen under trening.
  Lykke til 🙂
  (du som er så kjent kan vel bare kontakte Kenn Hallstensen?) Det han ikke kan om trening…

 110. Ingunn

  Ut i fra artikkelen jeg leste på e24 fikk jeg inntrykk av at Cappelen/e24 prøver å henge deg ut… Tok Cappelen kontakt med deg og forklarte deg hva som var problemet (før artikkelen)? På den måten kunne du sagt nettopp det du har skrevet i blogginnlegget. Dette kommer ikke fram av artikkelen… synes også det er synd at e24 ikke tar kontakt med deg for en kommentar, slik at vi kan se begge sider av saken. Det kommer fram at det foregår en «ugrei praksis» på sosiale medier, men artikkelen tar ikke opp _hvorfor_ det er slik.

  Veldig få kjenner til hvordan markedsføringsloven fungerer, noen har sikkert aldri hørt om den, så det er ikke rart at du brenner deg på dette. Dette er jo, som du sier, et problem som eksisterer på de aller fleste blogger! Jeg er helt enig med at bloggere bør si fra om produktet de omtaler ble sendt til de gratis, om de tar betalt for skrive om produktet osv. (det er også en fordel om bloggerne nevner om de har kjøpt tingen selv) Hvis ikke kan det skade tilitten og forbrukere kan føle seg lurt. Og så vil man jeg ikke bryte loven heller… Jeg er glad at du i framtiden vil ta med en liten setning der du sier hvordan forholdene er. Håper andre følger etter.

  Jeg ser det er mange som kommenterer at du tar deg betalt for å anbefale ting. Herlighet, du bruker jo masse tid og legger inn masse arbeid på bloggen din, har mange lesere som fører til stor markedsverdi — hvorfor skal du ikke utnytte denne muligheten? Fortjener man ikke lønn for «strevet»? Jeg synes det er bra at du i innlegget sier du vil anbefale boken, selv om du ikke får betalt for det – du understreker på den måten at penger ikke styrer meningene dine.

  Jeg synes denne saken er litt blåst opp og kommer litt feil fram i mediene. Flott du rydder opp med et innlegg om temaet. Du har en flott og inspirerende blogg. U go girl 🙂

  Jeg håper du storkoser deg i det fjerne, varme land (noe som jeg egentlig vet at du gjør). Du gjør oss stakkars, kalde og forfrosne blogglesere veldig misunnelig… det er minusgrader og snø her i Oslo ;(

 111. Elisabeth

  Har akkurat lest gjennom artikkelen på E24 og lest alle kommentarene her. Mange er skuffet, men hvorfor det? Caroline gjør det samme som alle andre toppbloggere, hun lever av det! Hun sier selv i dette innlegget at hun kun anbefaler produkter hun går god for etter flere ukers testing. Det var kanskje litt dumt at hun ikke la med linken til artikkelen til E24, men hva kan man forvente? Vi som lesere klarer å grave det opp uansett, så hvorfor bry oss? Dette kommer kun opp fordi Caroline er en kjent blogger og nå var det på tide «å ta henne» (Ida Wulff tar 5,000 kroner for en produktanbefaling, så ikke kom her og si at Caroline er den eneste!).

  Gi henne heller cred for at hun gir sin side av saken og forteller hvordan det gjøres! Hun har til og med redigert tidligere innlegg for å vise at hun er betalt av CoverBrands! Jeg synes dette er kjempebra! Hun har gjort en feil, men det gjør da vi også i livet? Hvem har vel ikke gjort feil i jobben sin? Det har jeg og da er det like greit å innrømme og beklage det med en gang. Det er akkurat det Caroline har gjort.

  Jeg håper virkelig at dere klarer å skru av telefonen Caroline og legge dette bak dere! utrolig synd at det kom midt i bryllupsreisen…. ha en strålende ferie videre og legg bloggen på hylla et par dager! Det har dere fortjent!

 112. anette

  stolt av deg søstra mi 🙂
  kjempe glad i deg, håper dere koser dere i sola i dag 🙂

  og jeg regner med at du ikke bryr deg om de negative kommentarene her. folk er så frekke. det er bare til å riste på hue, det gjør jeg 🙂

 113. Helene

  Hei Caroline! Vil bare legge igjen min støtte, jeg. Synes denne saken er blåst opp til å bli noe MYE større enn den er – folk har rett og slett for lite å snakke om. og det er nok dessverre mye misunnelse ute og går. Herregud, bloggen din er jo JOBBEN din, SELVFØLGELIG skal du ta deg betalt for det?! Jeg synes du er kjempetøff, smart og ambisiøs – og det synes jeg du skal fortsette med.
  Lavmål og uprofft av Cappelen å gå ut med dette på denne måten. Håper ikke du tar dette innover deg i det hele tatt, hev deg over det, for om en uke er det glemt! 🙂

 114. Ok det var kanskje litt feil approach å sende et forslag med prisliste uten først å ha blitt kontaktet, men det er lett å være klok på andres bekostning!!!!! 🙂 Show some mercy, hva med å være litt raus?? Damen er på bryllupsreise, og verden går ikke under fordi hun har sendt en litt ubetenksom mail som faktisk for henne er jobbrelatert. Fortsatt god bryllupsreise dere to vakre mennesker og lykke til videre med en super blogg:-)

 115. Huff!
  Du må ikke la dette ødelegge bryllupsreisen! Disse dagene handler om deg og din kære.
  Alle blogglesere har vel ikke peiling på hva dette anngår uansett, media blåser ting til storm, og ALLE kan gjøre en ÆRLIG feil uten at noen skal bite hode av en!
  Ingen er perfekt, men når det er sagt synes jeg du har gitt ganske klar beskjed om ditt samarbeid med coverbrands, og at dine omtaler er ekte meninger BØR alle lesere ha fått med seg FØR de uttaler seg! Det er nok veldig lett(desverre) å sitte på en PC og kommentere og slenge ut meninger om et menneskes personlige liv, og dømme nord og ned uten å tenke over det 5 min etterpå.

  Er det i det hele tatt noen som tenker over at det er en person får dette? En person som skal måtte «face» på tusenvis av sinte bloggere for å være ærlig? Vær takknemlig for å i det hele tatt ha «lov» til å ha en mening!

  Kjenner eg blir frustrert på dine vegne!

  Uansett, håper dere koser dere videre, tøm hodet og glem oppstyret! Helt riktig av deg å være ærlig, og ingen tillit er tapt her!

  Klem til deg!

 116. Må legge til en ting til. Det er en ting at andre bedrifter tar kontakt med deg og tilbyr deg gratis produkter/betaler for en omtale, men det som er det verste er at du SELV HAR KONTAKTET FORLAGET, OG BEDT OM PENGER. du er ikke bedre enn tiggerne på Oslo S. Synes veldig synd på deg, som går rundt og tigger forlag om penger. Det er tydelig at du ikke akkurat er den smarteste kniven i skuffen.

  Hva skjer med at du KUN VIL OMTALE ET PRODUKT DERSOM DU FÅR PENGER? Hva er ditt forsvar til det? Hvorfor omtalte du ikke bare boken her? Hvorfor krevde du penger fra forlaget, og attpåtil 7 500 kr!!

  I beste fall kunne jeg ha sett at du kunne bedt om summen av det boken kostet, men herregud 7 500 kroner for én omtale! OMG, er det rart økonomien i verden sviker, når det finnes grådige sjakaler som deg?

  1. Fotballfrue

   Hmm, du er vel ikke den «smarteste» kniven i skuffen du heller 😀 En kniv er skarp, ikke smart.. 7 500, tror du jeg hadde tenkt å filme meg selv mens jeg leste boken?

   – C

 117. Jeg har lest bloggen din en stund nå, du er den eneste «rosabloggeren» (i mangel på bedre ord) jeg følger, jeg er mer svart av meg…:)

  Jeg vil bare si at jeg støtter deg, og det tror jeg det er mange andre som gjør også. Det er ofte de mest negative som skriker høyest, mens de som er på ens side ikke kommenterer. Jeg har opplevd noe lignende selv, ikke helt det samme, men jeg tror likevel jeg forstår hvordan du har det akkurat nå. Noen ganger gjør man ting som er ment på en annen måte enn sånn det ender opp… Man mener vel, og så blir responsen noe helt annet enn det man forventet.

  Selvsagt må du se på bloggen din som en jobb, og kreve betalt deretter. Denne gangen traff du ikke helt, men herregud, alle gjør feil. Det er bare noen som er så «heldige» at de får det blåst opp i media. Men heldigvis går det overraskende fort over, folk glemmer lett. Gi det noen uker, og folk bryr seg ikke lenger.

  Jeg håper du klarer å ta avstand fra alt dette mens du er på ferie. Jeg er selv på en øy i Østen, og kan lett forestille meg hvor stresset jeg hadde vært om noe slikt skjedde meg nå. Ikke la dette ødelegge bryllupsreisen din!

 118. Synd at dette kommer midt i ferien deres! Jeg ble positivt overrasket da jeg leste innlegget ditt i går kveld. Synes det er veldig bra at du er ærlig om at du får betalt for noen av omtalene dine:)

  Jeg bestilte noen produkter forrige uke etter anbefaling fra deg. Tror de kommer i posten i dag. Gleder meg masse! Jeg er helt sikker på at de er like bra som du sa, uansett om du fikk betalt eller ikke. Nekter å tro at du ville anbefalt et produkt du ikke ville brukt selv!

  Kos dere masse på ferie videre! 😀

  Stor klem fra (fortsatt) fast leser!

 119. Jeg har blogget kommersielt i mange år, men det eneste jeg sitter å forundrer meg over i all denne «umoralske kapitalismen» er ditt lave prisnivå!?

 120. Caroline, først og fremst vil jeg bare si at jeg liker bloggen din utrolig godt. At andre folk har problemer med å forstå seg på hvordan det er å være blogger, det skjønner jeg godt, og jeg tror nok mye av oppspinnet rundt dette kommer av sjalusi osv. Meningene dine er åpenbart mye verdt, så hvorfor skulle du ikke ta deg betalt for det? Drit i det de andre sier, og fortsett med bloggingen sånn som du gjør, du er kjempebra!

 121. jannenat

  Veldig bra! Flere burde følge ditt eksempel

 122. Katrine Elisabeth

  Din mening er ikke verdt noe for meg. Ikke andre bloggeres heller.

 123. Jeg kan ikke skjønne hvorfor folk skal henge seg oppi dette. Caroline legger mye tid og jobb i bloggen sin, og selvsagt skal hun få betalt for å teste produkter o.l.
  Caroline – du er min favorittblogger, jeg stoler 100% på deg og jeg elsker elsker elsker å lese det du skriver 🙂 Du inspirerer og overrasker, får meg til å le og virker som ei riktig koselig og herlig jente.

  Håper dere blir masse sol i resten av ferien deres 😉

 124. Jeg synes det var flott at du skrev og informerte oss eller ikke – selvom det var en sak på VG som fikk deg til å åpne øynene først.
  Allikevel synes jeg dette er helt latterlig! Klart at bloggere har stor makt blant dagens unge, men jeg ville aldri gått så langt å kalle en blogg, et medie. Et blogginnlegg er(forhåpentligvis) en persons personlige mening, uansett om de får betalt eller ikke. Om en blogger ikke er ærlig, er dette derimot uetisk, men ikke et lovbrudd, slik som det kanskje blir fremstilt som. Jeg føler at en blogg kan sammenlignes med det å være populær på barne- eller ungdomsskolen. Det finnes jo mange jenter som ser opp til andre, fordi de har mange venner, er populære, har fint hår, merkeklær osv. Alle vil jo være like populære og begynner å stelle håret likt, kjøpe klær fra samme butikk o.l. Det var iværtfall slik når jeg var yngre, før blogg.no’s glanstid.
  Slik er det med blogging også, mener jeg. Vi ser jo opp til dere, det er nettopp derfor vi leser bloggen deres. Dere en mennesker som deler deres meninger, erfaringer og hverdag på nett, og selvfølgelig vil man tjene penger på det, om man kan. Om man oppgir det, eller ikke? SO WHAT!? Jeg skjønner virkelig ikke problemet. Blogging og bloggere er på en måte en liten døgnflue. Man gir seg ettervært, og blogging er kanskje ikke like populært om 5 år.
  Jeg skjønner virkelig problemstillingen din. Dette er et veldig vanskelig emne, og det med en «vær varsom- plakat» er kanskje lurt. Men for meg blir det unaturlig…

 125. Skjønner godt at du vil ta deg betalt jeg! TENK hvor mange som går inn på f.eks. coverbrands og kjøper den mascaraen du anbefaler, fordi «alle» synes du har så fine vipper, eller concealeren fordi du har så fin hud osv osv.

  Skulle da bare mangle!

 126. Det er KLART du må gjøre sånn, du er ikke uærlig, dette er jo jobben din! Jeg stoler på deg:)

 127. Anne/Agus

  Hei Caroline,

  Fryktelig synd at dette skulle komme nå som du er på bryllupsreise! Det henger sikkert over deg, det må føles (litt) urettferdig og det forstyrrer garantert idyllen og kosen. Du er et menneske, du har gjort en tabbe (ALLE tabber seg ut en eller annen gang, eller kommer til å gjøre det!!!) og nå skal alle de som har vært ute etter deg tidligere endelig få ta deg: «Jippi, der tok vi henne!» Noen vil alltid være ute etter en person som skiller seg ut, og spesielt om personen er som deg: ung, hunkjønn, vakker, smart, suksessfull både på privaten og i jobbsammenheng, og kler seg «unorsk». Prøv å ikke tenke mer på det, nyt ferien og tenkt på at dette er en filleting: du har ikke skadet noen, du er ikke ondskapsfull og din kjære, dine venner, din familie og dine trofaste blogglesere vet hvem du er, de støtter deg og VET at alle mennesker trenger å tabbe seg ut for å lære, for å tenke seg om to ganger. Nå har du har lært noe nytt og mange andre bloggere har fått en aha-opplevelse og vil ta lærdom av din erfaring. Din troverdighet er like sterk – i mine øyne.

  Slik tolker jeg dette:
  – du har en suksessfull blogg (en forretning)
  – du er dermed en forretningskvinne og ser verdien i din forretning (som er bloggen)
  – forretningen/bloggen er ditt levebrød/din inntekt (annonser/omtaler som påviker folk)
  – du tenker nytt for stadig å tilfredsstille dine kunder (bl.a. leserne) og for å utvikle din forretning/blogg (derav prisliste for hva du «selger» – som omtaler, reklame og blogginnlegg)
  – du skrive/reklamerer/»selger» kun det du har prøvd i 3-4 uker og som du selv kan stå for
  – du er som hvilken som helst annen forretningskvinne/-mann (Middelfart, Stordalen, Reitan, Hæland, Damlie, you name it!)

  INGENTING GALT I DETTE!

  Noen mener at det du mister troverdigheten din fordi du reklamerer for ting/tjener penger UTEN å si at du får betalt for det. Jeg tolker det slik at du ikke visste at du skulle oppgi det – bl.a. fordi du er ikke er utdannet innenfor business/økonomi/markedsføring og fordi du er nybegynner i forretningslivet, en tabbe ALLE kunne ha gjort! Nå har du lært og derfor skrev du artikkelen.

  Noen mener at du mister troverdigheten fordi du ikke nevnte avisomtalene i innlegget ditt og at innlegget ditt dermed ble en slags unnskyldning/bortforklaring siden du visste at folk ville få vite om dette. Du mister – som sagt – ikke troverdigheten din i mine øyne, men det er nok her «tabben» din ligger: Folk forventer at du skal si unnskyld, ikke bortforklare. At du skal innrømme at du har gjort en feil, «legge deg langflat». Hadde du startet bloggen din med et unnskyld og så forklart, så tror jeg responsen hadde vært annerledes: «Jeg har tabbet meg ut og jeg ber leserne mine så mye om unnskyldning! I dag har jeg fått vite at, bla, bla, bla, se avisinnleggene her. Jeg er lei meg for det, men med hånden på hjerte jeg visste ikke at bla, bla, bla. Jeg kan bare si at nå vet jeg og jeg skal gjør mitt beste for at bla, bla, bla.» Men: du skal ALDRI si unnskyld for at du er dyktig, en forretningskvinne og for prislista di. De tre punktene henger jo sammen!

  Jeg unner deg all suksess fordi du jobber hardt for det! Stå på videre :-))

 128. Katrine Elisabeth

  Og forresten: Vi skal se på hva som er rett og galt, ikke hva som er vanlig.

 129. Jeg også støtter deg kjære Caroline! Håper du leser alle de positive kommentarene du får i dette havet av ufordragelige utsagn. Du klarer å glemme denne saken slik den kommer til å være glemt for alle andre i løpet av kort tid. Folk må forstå at dette er jobben din, ikke bare en hobby som du tilfeldigvis bruker så mye tid på. Håper dere klarer å legge dette bak dere nå på bryllupsreisen! Kos dere masse søte deg!

Kommentarfeltet er stengt.