Honning- og sesampanert kalkunbryst

Til 2 personer trenger du dette av ingredienser

  • ca. 1 kg kalkunfilet
  • olje til steking
  • 1 ts salt
  • pepper
  • 1 dl hønsebuljong (utblandet)
  • 2 ss sesamfrø

Ingredienser til honningglasuren

  • ½ dl smeltet honning
  • ½ dl soyasaus
  • 1 båt revet hvitløk

Ingredienser til ppelsinsausen

  • 2 stk sjalottløk
  • 1 ss smør
  • ca. 2 dl væske (silt sjy, evt. med litt hvitvin)
  • 1 ts hakket, rød chili
  • 2 stk saften av appelsin (ca. 2 dl)
  • 2 dl lett crème fraîche
  • ½ ts salt
  • litt kvernet, hvit pepper

Slik gjør du

Krydre kalkunfileten, og brun den på alle sider i en panne med olje. Legg den over i en ildfast form. Hell over buljongen, og stek fileten ved 180 °C i ca. 30 minutter, eller til det gjenstår 10 minutter av steketiden (avhengig av størrelsen)

Sil fra sjyen. Rør sammen glasuren og pensle over fileten. Stek videre ved 225 °C i ca. 5 minutter. Pensle gjerne et par ganger. Dryss over sesamfrø og stek videre i ca. 15 minutter. La fileten hvile ca. 15 minutter.

Finhakk løken, og stek den blank i pannen med olje.

Ha i chili. .

. . sjyen og appelsinsaft, og la det syde i ca. 10 minutter. Tilsett crème fraîche og kok ytterligere noen minutter. Smak til med salt og litt kvernet pepper.

Valgfritt tilbehør

Vi valgte å bruke 4 sjalottløk sammen med 2 spisspaprika som tilbehør til dette. Krydret med salt & pepper, og stekte i panna. Kjempegodt!

Håper det smaker en lørdagskveld ?

51 kommentarer

  1. Julianne

    Åååh, så godt det ser ut!! 😀

  2. stupid question but could you please make a tutorial on how to do that hairstyle?
    http://fotballfrue.no/wp-content/uploads/2010/10/DSC04239.jpg
    it looks «simple» but still really cool.. please make a tutorial 🙂

    1. Katrine

      I agree – it looks very cool!

  3. saa himmelsk ut!!! 🙂 faar vann i munnen 🙂

  4. har dere ikke noe annet tilbehør? Ris, eller noe..?

    1. Fotballfrue

      Lasse hadde poteter 🙂

      – C

      1. Spiser du ikke potet?

        Kyllingen så veldig god ut!
        Her ble det tapas på Toto Toro i Vika i dag. Deilig. 🙂

      2. hehe, hvorfor ikke spise skikkelig grov ris – basmati natur ris, hvis du er så nøye på å spise sunt;) er kjempe godt 😉

      3. Fotballfrue

        Jeg får dessverre vondt i magen av karbohydrater, DET er hovedgrunnen til at jeg stort sett holder meg unna. Grovt brød = døden for magen min.

        – C

      4. hahah…. i dette innlegget for ikke så lenge siden: http://fotballfrue.no/?p=1204 , er du jo innom Espa for å kjøpe hveteboller!? vil ikke akkurat si meg enig da.. litt dumt å juge for leserne sine å, eller hva? : ) kebab spiser du jo å? karbohydrater i brødet/lefsa, vettu! … driti ut..

      5. Fotballfrue

        Haha, det er DU som driter deg ut! Ser du ikke hva jeg skriver? Har jeg lyst på boller, spiser jeg det, men jeg får vondt i magen. Har aldri sagt at jeg lever helt uten karbohydrater. Herregud. Du er ikke lite frekk, som påstår at jeg lyver. Jeg spiste kebabtallerken for første gang på 5 år da jeg var fyllesyk for tre-fire uker siden. KebabTALLERKEN, det vil si UTEN lefse / brød.

        VOKS OPP!

        – C

      6. Haha Anni, for en taper du er 😀 spre kvalme et annet sted, og be foreldrene dine om en ordentlig oppdragelse, hvis du ikke er foreldreløs eller noe sånt da, virker nemlog sånn

      7. Jeg mener ikke å skape kvalme altså, men jeg syntes det er så frustrerende og forvirrende at karoline i noen innlegg skriver at hun ikke spiser karbs, og i andre innlegg så tar hun seg plutselig en bolle!! Jeg er liksom ganske overvektig selv, og prøver å finne ut om jeg skal leve på et kosthold med mine deilige karbs, eller rett og slett helt uten.. Livet er HARDT! Uf

        jeg elsker bollene mine, spesielt de med sjokolade….. 🙁

      8. Fotballfrue

        Jeg spiser stort sett det jeg vil,bare ikke i voldsomme mengder. Har aldri fulgt noen diett,men får magevondt av for mye karbs. Håper du ble litt klokere.

        – C

      9. Ellen Marite

        Du blir jo ikke tynn av å snavle godteri! Det blir vel kalorier,ikke carbs..uansett,så trenger du ikke kutte ut karbohydratene for å gå ned i vekt. Men i så tilfelle må du gå på en low-fat-diet. Dette går jo óg andre veien. Men i bunn og grunn så et oppskriften på å gå ned i vekt enkel: Sunt kosthold og trening, og ikke spise særlig mye mer enn hva du klarer å trene bort.

  5. Kalkun er godt. Sesamfrø er godt. Honning er godt. Ser helt fantastisk ut! Selv driver vi og forbereder lammelår. Det er perfekt på en lørdagskveld når det er høst og varmt og godt på hytta:)

    Ha en fin lørdag Caroline:)

  6. MorTilEn:)

    DEt så veldig godt ut, du er flink på kjøkkenet:) Her blir det elggryte:)
    Hvor pleier du å bestille cupcakes?

    Ha en fin lørdagskveld:)

  7. Åh, det så utrolig godt ut! Du er litt av en kokk 🙂

  8. Ragnhild

    Så godt ut det der:) Hvor langt er ditt eget hår, altså når du har tatt ut løshåret?

  9. Så utrolig godt ut 🙂

  10. Det så helt deilig ut!

    -Emma
    makeupconfessions.blogspot.com

  11. Camilla

    Hvor er den skjorta fra? Den så jo bare helt deilig ut!!! 🙂

  12. TAKK for tipset! Jeg kjøper alltid kalkunfileet i Sverige men er DRITLEI måten jeg lager det på….dette skal jeg jammen prøve, takk som deler!!!

  13. Det så ekstremt godt ut! 🙂 Takk for tips!

  14. Har du mulighet til å skrive om hvordan Nike + Ipod funker på Iphone? 🙂 med ship osv.

    1. Fotballfrue

      Jeg har ikke Iphone :/ Jeg må bruke Sportsband 🙂

      – C

  15. jammi 🙂 det må jeg prøve 🙂

  16. Så flink du er!
    Bruker ikke mannen din giftering?
    Go søndag! Husk å still klokken 🙂

    1. Fotballfrue

      Jo, det er klart! Men han tar den av når han lager mat, spiller fifa, ordner håret etc. Ikke spør hvorfor 😉

      – C

      1. Hehe, gutter er gutter 🙂 Ikke alltid like lett å forstå de 😉

  17. Rett og slett nydelig!
    Takk for nok en inspirerende oppskrift, Caroline! 🙂

  18. Dette er kanskje ikke riktig innlegg å spørre på, men jeg tar sjansen likevel.
    Jeg mener å huske at jeg har lest at du er 1.73 høy, samme som jeg selv.Jeg er høyere enn de fleste av vennene mine, og jeg lan aldri bruke høye heler uten å bli over 1.80. Men du bruker veldig ofte høye hæler, og jeg lurer på om du har noen komplekser med høyden din?
    Ikke fordi du burde ha det, bare fordi jeg hardet selv. 🙂

    1. Henriette

      Jeg er 176 høy og kan godt bruke høye hæler! Det er flott å være høy, og du er jo langt fra unormalt høy.. Det er jenter som er over 1,80 barfot og superflotte! Modeller er høye og på film er alltid de små damene sjalu på de høye slanke 😉

      1. Sorry, jeg synes ikke det er spesielt fint når jenter er så høye og i tillegg bruker gigaheler. Da snakker jeg om jenter som er 175 og oppover. Men smaken er som baken, den er delt! Idelt burde man være fra 168 – 173, fin høyde. Men jeg er ikke der selv jeg altså, så det er vel det jeg vil kalle drømmehøyden min hvertfall.

  19. Ida Marie Sørland

    Så godt ut ! 😀

    Jeg må bare spørre om noe, hva syntes du om Ralph Lauren nye støvler? De som er rideinspirerte ?

  20. Det er jo karbohydrater i frukt og grønnsaker også, spiser du litt mindre av det? Det er jo mindre enn i brød, ris og lignende så man merker det kanskje ikke noe særlig?

    Den middagen så veldig god ut forresten, kalkun er kjempegodt! 🙂

    1. Fotballfrue

      Epler dør jeg av :/

      – C

      1. Å, så kjedelig! Men det ser ut som om du finner gode alternativer, det finnes jo mye annet å bli mett av 🙂

  21. så kjempegodt ut!!:)

  22. Det så nydelig ut, alltid fint med litt middagsinspirasjon!

  23. Hvor har du lært å lage mat? Virker som du er ei god «husmor». Maten så fantastisk god ut. 🙂

  24. Hei,

    Lurte på om oppskriften stemte. Syntes 1 kg kalkunfilet på to personer virket som ganske mye kjøtt per person?

    1. Fotballfrue

      Vi laget såpass, men hadde en litt til overs, så du kan med fordel lage for eks. 600 g. Lars-Kristian er en storspiser skjønner du 😉

      – C

  25. hei 🙂 er på lavkarbo diett.. lurer på om jeg ødelegger alt om jeg spiser karbohydrater i helgen?

    1. Fotballfrue

      Jeg har lest at du kan ha én fråtsedag. Men jeg går ikke på lavkarbodiett 😉

      – C

  26. […] på kjøkkenet. Norges fotballfrue Caroline Berg Eriksen har blant annet slått på stortrommen med honning- og sesampanert kalkunbryst. Manuela bak bloggen passionforbaking.com fristet oss alle med sine deilige vanilje-cupcakes, og […]

  27. Elisabeth

    Hei!
    for en nydelig skjorte, lurte på hvor du hadde kjøpt den, og om det er lenge siden. jeg dør etter en sånn 😛
    Elsker bloggen din 😀

  28. Nå har jeg skrevet handleliste og skal prøve oppskriften i morgen. Har laget svineindrefileten din med squash flere ganger, loved it både jeg, kjæresten, og til og med bikkja som var så frekk å stjele en bit! 🙂

    1. Nå har vi kost oss med kalkunfilet, og det ble utrolig velykka. Kjempespennende smaker! Dette skal jeg absolutt prøve igjen! Kom gjerne med flere gooode mattips og ha en fortsatt fin helg:)

      1. Fotballfrue

        Så bra 🙂

        – C

  29. Stine MM

    Går det ann å spise denne på lavkarbo???? 🙂
    Er det evnt. noe jeg kan kutte ut for å kunne spise den?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *