Min fantastiske laksesalat ?

Jeg er forferdelig stolt av denne salaten, som faktisk er helt etter eget hode. Den smaker helt himmelsk, og er fast på vår meny opp til flere ganger i uken.

Jeg har gitt dere oppskriften en gang tidligere, men siden dette begynner å bli en stund siden, føler jeg det er på tide å friske opp hukommelsen deres. I tillegg har jeg jo fått noen nye lesere, og jeg kjenner dere såpass godt, at jeg vet de færreste leter noe særlig i arkivet.

Til 2 personer trenger du

 • 1 pakke ruccolasalat
 • 1 boks cherrytomater
 • fetaost
 • 2-3 laksefileter
 • 1 sitron
 • olivenolje
 • salt & pepper

Slik gjør du
Skjær opp cherrytomatene, og ha de i en bolle sammen med en god del ruccola. Bruk gjerne hele pakken, men start med litt, og spe på etter hvert. Det kan fort bli for mye.

Skjær opp fetaosten i terninger, og tilsett til salaten.

Vi bruker 3 laksefileter (som er ferdig krydret med urter & sitronpepper), og steker disse på medium varme i panna. Cirka 2 minutter på hver side.

Fjern skinnet, og hakk opp filetene. Avkjøl.

Når laksen er ferdig avkjølt, tilsetter du den med resten av salaten.

Lag en oljedressing. Jeg foretrekker å bruke saften av en hel sitron, blandet med 2-3 spiseskjeer olivenolje. Tilsett salt og pepper etter smak. Hell den over salaten, og bland godt.

Dersom du foretrekker litt karbohydrater ved siden av, smaker det best om du blander inn makaroni – det pleier Lars-Kristian å gjøre.

Håper det smaker ?

83 kommentarer

 1. den laksesalaten der er UTROLIG god! Jeg elsker den, og lager den nesten hver gang vi har laks på menyen! så tusen takk for tipset:D

 2. uuuæææh jeg er så sulten og alt jeg har i kjøleskapet er ben and jerrys! haha 🙂 neida! joda! 🙂

  1. Fotballfrue

   hæhæ 😀

 3. Mathilde

  Ja, denne så veldig god ut!

 4. Den ser utrolig god ut! 🙂 nam

 5. Det så kjempe godt ut Caroline, verdt et forsøk!

 6. Fortsatt helt himmelfallen over at du ikke spiser karbohydrater. Kan umulig være sunt!

  1. Fotballfrue

   Jeg har aldri sagt at jeg ikke spiser karbohydrater, hvor har du dette fra? Et såkalt lavkarbokosthold er ganske vanlig hvis du søker litt rundt på nettet.

   – C

   1. Hva er motivasjonen din for å spise lavkarbo? Raske karbohydrater (sukker, hvitt brød++) er jo som alle vet ikke bra for noe, men hvorfor unngå langsomme karbohydrater (lav GI) ? Bare nysgjerrig altså, alle må jo få spise som de selv vil, bare synes det er interessant, det er jo så mye fokus på kosthold om dagen!

  2. Hei. Vi mennesker trenger ikke karbohydrater, fra starten av levde vi kun på fett og proteiner. Og JA, vi levde kortere, men det skyldes levevilkårene mer enn kostholdet. De minst syke menneskene i verden er eskimoene som lever av hvalspekk, fisk og kjøtt. De spiser 0 karbo og lever lenge og blir aldri syke. Jeg lever selv på et kosthold nesten blottet for karbohydrater, bortsett fra grønnsaker, og er blitt frisk fra lavt stoffskifte og har et blodsukker som som er helt stabilt og alle verdiene mine er testet hos lege og er helt fine. Jeg spiser mye mer rent fett enn tidligere, da kroppen må hente energi fra noen annet enn karbo og det fungerer helt utmerket. På ett år har jeg fått strålende hud, håret vokser fortere, jeg har MYE mer energi, musklene responderer helt annerldes på trening og kroppen min er helt «omformet» og på toppen av det hele har jeg fått ned 10 kilo.
   Egentlig burde vi være mer himmelfalne for at staten anbefaler oss å spise 60% karbohydrater HVER DAG, da det er dette som gjør mange syke og fete.

   Jeg virker kanskje hjernevasket, men når det kommer til dette temaet så kjenner jeg at jeg er veldig engasjert! 🙂
   Men….Whatever rocks your boat! 🙂

 7. Gud, ser himmelsk ut:) Må definitivt spise dette en gang. Tusen takk for tips;)

 8. Den skal prøves 😀

 9. Den skal jeg definitivt prøve i løpet av neste uke. Resten av denne uken er desverre full av sene kvelder, bursdager og alt mulig rart så blir nok ikke tid før neste uke.

  Utfordrer deg til å prøve en salat på min blogg som er min favoritt, smaker sååå fantastisk. Finner oppskriften her: https://ernaerings.blogg.no/1285679287_dagens_sunne_middagst.html

  Her er det bønnene som inneholder karbohydrater, og du spiser jo ikke så mye karbohydrater har jeg forstått, da kan du jo enten bare kutte de ut og gjøre som jeg gjorde hadde i ruccolasalat i stedet, eller så er bønner såkalt trege karbohydrater, fulle av fiber og lav GI, og vil ikke gi deg den samme «oppblåste» følelsen som du har begrunnet avholdenheten din med før 🙂

  1. Hallo :)

   til ernaerings.blogg.no: Bare så du vet det, er ikke bønner kabohydrater, men proteiner. Det er sant det du skriver, at bønner inneholder kostfiber, såkalt lignin(løselig kostfiber), men det inneholder ikke noe av det samme som karbohydrater(hvete, bygg, ris osv.) Noen av bønnesortene inneholder faktisk mer proteiner enn kjøtt.

   Til Caroline: Den laksesalaten så kjempe god ut, den skal jeg prøve ut! Det er også veldig godt å wokke laks sammen med masse grønnsaker.
   Du har en kjempe bra blogg, stå på videre! 🙂

   1. Agathe

    Ja men bønner er fortsatt stappfulle av karbohydrater og hører ikke hjemme hvis man spiser lavkarbo:)

   2. Ja det er proteiner i bønner, men hvis du hadde gått inn å sett på oppskriften og sett at det er Cannellinibønner så får du undersøke litt mer før du uttaler deg :p

   3. Agathe

    fortsat 10 g kbh i 100 g, og det er no no. Cannellinibønner har riktignok lav GI, men det teller ikke når man spiser lavkarbo.

 10. NAM! Dette skal prøves! 😀

 11. NAM! 🙂 Dette spiste jeg faktisk til middag i dag! Ikke helt lik, men var en laksesalat.

  Du, har du tenkt på muligheten å bli treningsinstruktør på Sats?? På gruppetimer f.eks. Tror jeg hadde passet deg! Hvertfall sånn som jeg kjenner deg fra bloggen (som vel egentlig ikke er SÅ godt, men) 😀

 12. namNamNAM! elsker laks :-

 13. namNamNAM! elsker laks, og så er det jo så sunt i tillegg 🙂

 14. Denne lager jeg ca. en gang i uken etter at du delte den med oss i vår. Både jeg og samboer’n elsker den <3 Takk så mye for den fantastiske oppskriften 🙂

 15. lager faktisk en veldig lik en men med tunfisk:)

 16. Den er utrolig god ja. Fast på min ukesmeny også. Du bør teste laksewraps også:
  Steker laks med olje, salt, pepper og sitron,
  Varmer fullkornstortilla (lefser)
  Har på laks, ruccola, cherrytomater, rødløk, agurk, mais, gresk dressing (matyoghurt + knorr gresk dressingmix)

  Jeg pleier som regel å legge en lefse i bunn og så ha masse fyll oppå. Litt karbo er greit 🙂

 17. Det såg utrulig godt ut! Er ikkje noke fiske-jente, men dinna skal eg virkelig prøve 🙂

 18. ååååå, den så bare dødsgod ut da! Du er utrolig flink til å poste bra tips! Bloggen din er rett og slett bare en av de beste 🙂

 19. Vil bare si at du er virkelig en inspirasjon for meg Caroline 🙂
  Trener rundt 3 ganger i uka, men hver gang jeg ikke har noe insp. til å dra så får jeg det av deg. Du er som en privat trener du, som pusher meg gjennom :p
  Synes du har en urtolig blogg og håper du fortsetter slik!

 20. Jeg har laget min egen vri av den, jeg :p Er ikke særlig glad i ruccola, så jeg bruker isbergsalat i steden. Også har jeg agurk oppi da, siden jeg er syyykt glad i det ;D

  Liker bloggen din utrolig godt, det er den eneste jeg ikke klarer å la være å lese hver eneste dag 🙂

  Men jeg lurte på noe. Jeg bruker å kjøpe fetaost på glass med sånn olje i. Er den du kjøper, den som er helt plain, bedre?

  1. Elisabeth

   Pinky: Bruk spinat om du ikke er så glad i ruccola. Litt mer næring i enn isbergsalat. Bare et tips, ikke kritikk eller noe 😀

 21. Lånte oppskriften for ikke så lenge siden, og den var supergod! 🙂 Flinka!

 22. Dette fristet meg! Skal uten tvil lage laksesalat 🙂

 23. Nam, det så utrolig godt ut! Jeg ELSKER laks. Beste jeg vet 🙂 Du er flink å være sunn og å utgi det på bloggen. DU er topp :)!

 24. Tusen hjertelig takk for tipset! Jeg elsker laks mer enn alt annet, og feta ost og pasta er jo mine favoritte ting i salaten. 😀 Gleder meg til å lage middagen neste gang 🙂

 25. Tusen takk, den skal prøves i morgen tenker jeg 🙂

  Tusen takk for at du har gitt meg treningsiver og motivasjon også!! Migrenen min har ødelagt litt vel mye for meg i høst riktignok, men har trent mye siste året takket være deg!
  Klem fra meg.

 26. Denne er blitt en av mine favoritter! Takk, Caroline ! =)

 27. Rebrekkah Rein

  Jeg elsker salaten din! Serverte den langs med andre gode retter i bursdagen min i mai 🙂

 28. Kan man bruke vanlig salat? Liker ikke ruccola-salat…

  1. Fotballfrue

   Det funker sikkert fint 🙂

   – C

   1. Men ruccola-salaten setter virkelig en god smak på sammensettingen. Vanligvis er ikke jeg heller så forferdelig fan av ruccola, men akkurat i denne blandingen så er det helt perfekt <3

 29. håper du kommer til å legge ut flere gode, og sunne oppskrifter:D Kanskje du kan ha ett fast innlegg om dette hver uke? Vet at mange ville satt pris på dette:) Laksefile salaten din skal jeg ihvertfall ha som middag i kveld, gleder meg;)

 30. lurer på om fetaost er sunt? 🙂

 31. også veldig godt om du slenger i oppkuttede kokte egg 🙂

 32. Dette skal jeg prøve:)

 33. Hei! Har forstått det slik at du har et lavkarbokosthold, og jeg lurte på om du kunne gidd noen tips angående det? Har selv nylig fått greie på at jeg har PCO, og må derfor (helst) begynne med et lavkarbokosthold selv. Er veldig glad i ris til middager, og bruker ofte å spise brødskiver til frokost og lunsj (prøver å holde meg unna lyst brød ihvertfall). Men har du noen tips som jeg kan f.eks erstatte det med?

  1. Elisabeth

   Havregryn er en bra erstatning.
   Se fitnessbloggen og iform.no for lavkarbo-tips! 🙂

   1. Til Ine og Elisabeth: Er ganske mye karbohydrater i havregryn, ville ikke spist mye av det. I stedet for brød til frokost og lunsj kan du spise salat eller omelett. Til middag kan du erstattte ris med blomkål eller brokkoli. Kanskje Caroline har flere tips? Kanskje du kan lage et innlegg om det?
    Benytter også anledningen til å takke for en fin og inspirerende blogg 🙂

   2. Elisabeth

    De som går på lavkarbo bruker havregryn! Som sagt, les fitnessbloggen, iform.no eller kriweb.no for tips!

  2. Fedons musliblanding, fedons brød – eller en omelett er flotte frokostalternativer om du prøver å holde deg unna karbohydrater 🙂

 34. Margrete

  Hei!
  Den laksesalaten så fantastisk god ut, skal prøve den ut i helgen.

  Vil bare fortelle deg at du er en fantastisk inspirasjonskilde! Jeg er innom bloggen din flere ganger om dagen og simpelthen ELSKER å lese det du skriver. Å gå inn på bloggen din og se at du har skrevet et nytt innlegg er som å komme hjem og finne en ny utgave av Costume i postkassa. Jeg koser meg mens jeg leser og jeg føler meg stadig vekk inspirert til å bli et litt bedre menneske.

  Jeg ser du får en del kritikk av noen personer, men kjære deg. Jeg syns ikke du skulle måtte se dem en gang! Noen burde slettet alle de negative kommentarene som ikke inneholder noe konstruktivt, fordi du burde ikke komme i dårlig humør av å måtte lese gjennom sånne kommentarer.

  Når det er sagt og jeg har fått fortalt deg hvor mye jeg ser opp til deg, har jeg et spørsmål.
  Jeg sliter veldig mye magen. Oppblåst hver dag, så har jeg dager hvor jeg er kvalm og så har jeg mageknip og sånn har dte vært hver dag i flere år nå. Har vært hos lege flere ganger, men de tar noen blodprøver også sier de » Nei, det er ikke noe galt med deg»

  Har du noen tips på noe jeg kunne prøve?

  Hilsen ei som forguder deg.

  1. Hei, du høre litt lik ut som meg ang. mageproblemer. jeg slet lenge med dette. Legen fant ikke noe galt, fikk bare beskjed om at jeg hadde irritabel tarm (noe jeg skjønner de sier når de ikke klarer å finne ut av det…). Det som funket for meg var å ta Lectinect – tabletter. Fikk disse anbefalt av fastlegen min. Bestilles på nett (bare google Lectinect). Det er et naturprodukt og funker veldig bra for meg i allefall. Er også viktig for meg å holde meg unna alt som har med løk/kål å gjøre, brus og rødt kjøtt. Spiser heller ikke lyst brød, lys pasta ol. men grove knekkebrød, All Bran med Cultura, grovt brød og fullkornspasta og brun ris. Magen min er veldig mye bedre nå og jeg har knapt ubehag i det hele tatt lenger:-)

   1. Margrete

    Tusen takk for tipset! 🙂

 35. Høres helt utrolig godt ut! Skal helt klart prøve den i løpet av uka. Befinner meg i USA akkurat nå, men det skal ikke bli så veldig vanskelig å finne alle ingediensene, tror jeg.
  Takk for at du har en fantastisk blogg!

 36. Salaten ser kjempegod ut! Nam sier jeg bare 🙂

 37. Marte volden

  Så sykt digg ut! En dag, en vakker dag skal jeg lage denne. Takk! Sjeldent jeg kommenterer, og selv om jeg kanskje høres veeldig fjortiss ut nå, digger jeg bloggen din! 🙂

 38. Er så utrolig lei kylling, så denne skal jeg definitivt lage til helgen. Sikkert kjempe godt med spelt brød til for oss som liker noe karbohydrater til! Du er utrolig kreativ og kult at du prøver ut nye ting i matveien og tipser oss:) Slenger meg på spørsmålet over om feta ost er sunt? Noe jeg har lurt lenge på.

 39. Å det så kjempegodt ut! Skal jeg prøve! Jeg har også laget salater utifra mitt eget hode – blant annet en lun salat som flere av venninnene mine elsker å lage. Liker også min egen lune kyllingsalat – som faktisk startet som en tomatsalat:) Gøy å finne på ting som passer sammen!

 40. åå det ser såå godt ut og ikke minst SUNT 🙂 du er kjempe flink til og lage mat 🙂 😀

 41. Naaaaaam!
  Elsker bloggen din, og at du skriver om så mye forskjellig! 😀

 42. Vilde :-)

  Så helt utrolig godt ut, men skjønte ikke helt om man skulle steke laksen før man hadde den i salaten eller? 🙂

  1. Fotballfrue

   Selvfølgelig :p så avkjøler du den, om du ikke vil ha varm laks i salaten da 😉

   – C

 43. Takk for nydelig oppskrift 🙂
  Spiser den veldig ofte, senest i går 😀 Blir vel litt i dag og, før treningen..

  Kom gjerne med flere gode middagstips!
  Det settes stor pris på..

  Hilsen ivrig leser

 44. Jeg gleder meg til å prøve den oppskriften:)<3

 45. Det så så godt og enkelt ut at jeg måtte prøve, og var utrolig godt!
  Syntes det er skikkelig bra at du legger ut sånne oppskrifter på bloggen. 🙂

 46. Jeg lagde denne i dag, men tilsatte isbergsalat for å få den litt mer barnevennlig. Den falt i smak for både store og små!

  Takk for tipset!

 47. Denne var veldig god!

  Har du flere sunne oppskrifter du vil dele?:D

 48. Kristine

  Må steke laks i ovnen, smaker dritt i panna! Transmak.

  1. Fotballfrue

   Ikke bruke så mye olje da vet du 😉

   – C

 49. Åh, denne så utroolig god ut. Er veldig glad i laks, men kjæresten rynker alltid på nesa når vi skal ha det til middag. Kanskje makaroni gjør susen for hans del 😉 Verdt et forsøk, jeg vet hvertfall at jeg kommer til å kooose meg skikkelig med denne salaten.

 50. Du burde prøve med litt coscos oppi, det hadde sikkert vært godt;-)
  også er jo det en ganske sunn variant, sunnere enn pasta…

 51. TGIF!
  I just took a package of salmon out of the freezer tonight and was going to bake it tomorrow, but I might try this recipe instead, I think it sounds delicious. I recently got a new Penzey’s spice called ‘Sunny Spain» and it is really good with fish and I could use that for the seasoning.
  Thanks for the recipe,
  have a nice weekend Caroline!

 52. Cecilie Maria

  Da er den notert på mobilen, og ingrediensene gleder seg til å bli handlet inn neste gang jeg er på butikken! 😉 😀

 53. Takk for oppskriften, den skal testes ut!

 54. Dette så ut som en nydelig salat! Har veldig lyst til å prøve den ut 🙂
  .. men lurer bare på en ting; Er det noe spesielt dere pleier å spise til salaten?
  Tror du f. eks. den hadde passet godt til pasta?

 55. Nå har jeg laget denne for første gang, og ingen av oss klarte spise opp. Hva i all verden har jeg gjort galt, tro?? Hehe. Det smakte kjempesurt med den sitrondressingen, og det var himla mye feta og ruccula. Usj…

  Ser ut som vi er de eneste som ikke likte denne da, men mulig jeg ikke har skjønt mengdeforholdene helt. 🙂

  Nå må vi ha noe annen mat, for er jo kjempesultne her. Og jeg som trodde jeg skulle imponere med en god salat idag. Hihi.

 56. Emanuela

  Hei Caroline!
  har nettopp laget meg laksesalaten og må si at jeg elsket den! tuuusen takk for tipset! 🙂

 57. Dette skal jeg prøve i dag! Hjeelp, jeg som ikke liker fisk engang.. Men da kan du tenke deg hvor godt det så ut 🙂

 58. Inger-Lise

  Det så kjempegodt ut!! 🙂
  Meeeen jeg er allergisk for tomat, og lurte på om du har noe tips til hva det kan erstattes med?
  Hadde laks i dag, men denne skal vi teste ut snart likevel. *takk*

 59. Nam, dette så godt ut! Men du har ikke noen tips til hva man kan bytte ut feta osten med? Er ingen fan av det 😉

 60. Hei Caroline 🙂
  Jeg skal lage denne salaten for andre gang nå, og tenkte bare å tipse deg om å bruke soltørkede tomater oppi. Jeg husker ikke om jeg brukte det i stedet for cherrytomater eller i tillegg til de forrige gang, men de smakte helt fantastisk sammen med laksen!

  Mange gode oppskrifter her. Det er flott. Etter fire år som samboere med det samme repertoaret begynner vi å bli litt matlei. hehe! Synd min kjære ikke syns at salat er middag, men jeg passer på å kose meg med salat når han er borte 😉

  Kos deg videre på gålå!

 61. Du sier at vi ikke leter i arkivet, men det er feil 🙂 Fant denne oppskriften nå (2. juni) etter å ha sett gjennom alle matinnleggene dine! 🙂

 62. den skal jeg lage for familien min en gang, blir sikkert supert 😉

 63. søkte litt i arkivet etter salater i dag, og kom over denne.
  prøvde denne salaten nå nettopp. hadde ikke noe laks i hus, så brukte kylling i stedet. KJEMPE god 😀
  har aldri prøvd slik sitron/olje-dressing før, men det satte virkelig prikken over i’en.
  takk for tips! 😀 (selv om det er et gammelt innlegg) hehe

 64. Hei Caroline! Må bare si at denne laksesalaten er så utrolig god! Har laget den mange ganger og hverken jeg eller mannen går lei 🙂 Sitter på bloggen din nå i skrivende stund og scroller igjennom kategorien «Mat» fordi jeg lager ukesmenyer og trenger inspirasjon. Omtrent alle rettene, eller i hvert fall annenhver, er fra bloggen din! TUSEN TAKK 🙂 Du er også grunnen til at vi har begynt å spise mer fisk. Digger deg. Stå på 🙂 Klem

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *