Homemade: proteinbar

Disse er nok mer egnet til helgekos, siden de inneholder en del fett, men igjen er det i hvert fall ganske sunt fett (minus peanøttsmøret).

Hadde veldig  lyst på noe godt og nytt i går, derfor ble det til at jeg prøvde meg på proteinbarer. Passe sunt, passe søtt og passe mektig. Oppskriften er selvfølgelig hentet fra Manuela sin herlige bakeblogg, og er en ganske tro kopi. Men jeg har likevel gjort min egen, lille vri, kuttet ut noen ingredienser, og lagt til noen andre.

Du trenger:

 • 1 dl. valnøttkjerner
 • 1 dl. solsikkefrø
 • 1 dl. tørket mango
 • 1 dl. tørket tranebær
 • 2 dl. kokosmasse (tok litt ekstra fordi jeg ELSKER kokos)
 • 1 dl. mørk sjokolade, fant en pose med 70 prosent mørk sjokolade fra Freia på Meny, formet som knotter – beregnet til baking.

Brukte 5 spiseskjeer av dette proteinpulveret med vaniljesmak. Det er forresten dette jeg drikker med melk etter trening.

Putt alle ingrediensene i en stor bakebolle, tilsett 3 – 4 spiseskjeer peanøttsmør, 4 spiseskjeer honning og 2 teskjeer vaniljesukker. Rør med all din kraft. Til slutt blir alt som en eneste stor deigklump, og det betyr at du er ferdig.

Siden jeg ikke har noe særlig fancy bakeutstyr, benyttet jeg meg av noen søte muffinsformer jeg hadde liggende. Funket kjempebra. En liten proteinklump istedet for proteinbar. Fylte cirka 10 medium store muffinsformer.

Skal være i fryseren i 2 timer før kan du sette tennene i godsakene. Bevar dem i kjøleskap i tiden etterpå ?

Alle ingredienser er handlet inn på Meny, i tilfelle noen skulle lure.

50 kommentarer

 1. Hmm. Peiling på hvor mange carbs det er i en sånn muffins a? Uansett så blir man vel mett etter en munnfull. Det er jo et helt måltid! Kraftige saker det der.

 2. Jeanette

  de ble sikkert gode! skal teste de i helgen.men skal de spises frossen?:S blir de ikke veldig hard da?

  1. Fotballfrue

   De vil aldri bli helt frosne 😉 jeg har mine i fryseren hele tiden,spiser de derfra.

   – C

 3. Dette er ikke akkurat proteinbarer.. Masse karbohydrater, masse fett og litt proteiner.
  Men ser veldig gode ut da:) Sikkert fine før trening, mens man bør ha noe med mer proteiner etter.

 4. Super idé 🙂
  Skal prøve de i løpet av uken 🙂
  Takk for oppskriften 🙂

 5. Hvor kjøper du proteinpulveret?

 6. Hvor mange kalorier er det i en proteinbar? :- )

  1. Fotballfrue

   Aner ikke,men bla. valnøtter inneholder en del. Så jeg tipper det er mer enn nok i disse :/ en vanlig proteinbar du kjøper i butikk inneholder i hvert fall rundt 220-250 🙂

   – C

 7. Går på sånn lavkarbo-greie nå, og da skal man ha mye fett – så de ser jo ganske greie ut, de her tilhelgekosen 🙂 Bedre enn Kims, i hvert fall! 😀

 8. Haff, skulle ønske jeg faktisk fikk til matlaging 🙂

 9. SV: åja :- ) Så man kan egentlig bruke de som et måltid ??
  Eller er de som nutrilett, man kan bruke de som måltidserstatning? Det er veldig bra med nøtter, men selvsagt ikke for mye. Dette var jo veldig lurt hvis man har lyst på noe søtt, også slipper man og få dårlig samvittighet. Pluss at man får i seg masse nøtter og frukt :- D

 10. Proteinbar? Det er jo mer som en fettbar.

  Om du regner på de ingrediensene så inneholder «proteinbarene» 7% protein, 23% karbohydrater og 69% fett….

  1. Fotballfrue

   Mye mulig,det er ikke min oppskrift 😉 sunt fett er det i hvert fall,minus peanøttsmøret.

   – C

   1. Naturlig peanøttsmør er sunt fett! Så vet du det. 🙂

   2. Fotballfrue

    Så bra! Da er de ikke så usunne likevel, disse da 😀

    – C

   3. Bare et lite tips, de fleste tørkede tranebær er tilsatt olje og sukker…..

   4. Fotballfrue

    Ja, det lønner seg å sjekke næringsinnholdet på det meste 😉

    – C

 11. Så kjempe godt ut!!!

  Koselig om du har to minutter til overs til å stemme på bildet vårt : https://trygghet.tryg.no/historie/624/Anette-Land-Hagen-Trygg-i-Hjemmet

  Eller om du ønsker å oppfordre andre til å stemme 🙂

  Ha en toppen dag :O)

 12. Tror jeg må prøve å lage slike selv, de så utrolig gode ut! 🙂

 13. De så herlig ut!!
  Jeg skal forsøke å lage dem (om jeg får det til er noe annet)

 14. Kreativt:) Kan du ikke skrive et innlegg om proteinene du drikker etter trening? Sånn om de er effektive for jenter, hva det hjelper for osv.. Hadde vært veldig fint!:)

 15. (Dette er ikke ment så bitchy som det høres ut, men jeg tenkte at folk kanskje har lyst til å vite dette). Når du sier at disse proteinbarsene blir fulle av sunt fett får du ta å se nærmere på peanøttsmøret ditt. 4 Spiseskjeer er ganske mye, og for å si det sånn: peanøtter er omtrent rent, harskt fett som blokkerer årene. Jeg ville hatt et mer bevisst forholdt til hvor usunt det er.

  Men jeg elsker bloggen, og ønsker deg en god torsdag!

  1. Fotballfrue

   Jeg skrev at de inneholder en del sunt fett, minus peanøttsmøret. Sjekk kommentarene før du kommenterer 😉

   Fin torsdag til deg også!

   – C

  2. Der tar du nok ganske feil Anna. Peanøttsmør inneholdeer masse enumettede fettsyrer, altså sunt fett. Det fins noen typer peanøttsmør som er tilsatt masse rart som sukker og andre oljer, men naturlig peanøttsmør laget av kun malte peanøtter er kjempe sunt. Enumettede fettsyrer blokkerer garantert ikke årene, det er det mettet fett som gjør.

 16. Ser mange klager oveer fett innholdet. Kan enkelt bytte ut halvparten av både peanøttsmør og f.eks. sjokolade og nøtter uten at det vil ha noe særlig innvirkning på smaken 🙂

  Bare et tips fra ernæringsstudenten 🙂

  ernaerings.blogg.no

 17. De så skikkelig gode ut, har lyst til å prøve selv! Men er super allergisk mot nøtter, hva kan jeg erstatte peanøttsmør og nøttene med??? Takk for en super blogg Caroline!

 18. Hei! Så flott blogg du har! (Jeg er trolig den siste i verden som har oppdaget det, men likevel…)
  Bildene fra bryllupet deres er de vakreste jeg har sett!! Er det greit at jeg viser et av bildene på bloggen min for å anbefale den til alle mine gifteklare venninner?
  Unasett -nå blir det smoothie til frokost her i huset framover! Bananer og mandler står på handlelista.

  1. Fotballfrue

   Hei, og velkommen 🙂 Tusen takk! Det er helt i orden 🙂

   – C

 19. Hei. Jeg har lest tildligere at du bruker ghd, så lurer jeg på da om den er verd alle de pengene? Veldig kjedelige penger å bruke på en styler, men har jo veldig lyst på en da. hihi. Stor klem 😀

  1. Fotballfrue

   Oh, it’s worth it!

   – C

 20. Peanøtter i seg selv er jo kjempesunne! Dersom man ser bort fra kcal-innholdet selvsagt. De innheloder jo masse SUNT fett og antioiksidanter. Det er salte og røstede nøtter som er fulle av det usunne.. Og bruker du økologisk peanøttsmør, som finnes i velassorterte matbutikker, består dette kun av naturelle peanøtter og litt havsalt. Så ingen kan da komme og si at det er fullt av usunt fett! 🙂

  1. Fotballfrue

   Jeg brukte en krukke av økologisk merke 😀 Hurra!

   – C

 21. Hei Caroline! Jeg trener og trener, og jeg er ikke akkurat usunn. Jeg spiser faste måltid og er ikke overvektig eller noe altså, men jeg får IKKE bort magefettet som helst skal bort!:( Jeg trener både kondisjon og styrke, noe jeg har hørt er lurt å kombinere om man vil forbrenne fett. Hva gjør jeg feil, har du noen tips?:)

  1. Jeg er ingen ernæringsekspert, men vet at det går an å være allergisk mot karbohydrater eller noe i karbohydratene som gjør at kroppen legger på seg når man spiser karbohydrater fordi kroppen ikke tåler det. Spiller da ingen rolle om det er havregryn eller sjokolade karohydratene kommer fra hvis man har slik sykdom så man kan være supersunn og kun spise grovbrød og likevell legge på seg. Dette er bare noe jeg har lest i en artikkel en gang, så husker ikke detaljene, men husker hvertfall det jeg har nevnt. Kan hende det er lurt å snakke med legen om det, er sikkert mulig å teste om man er allergisk?:)

 22. Hei:) Bare lurte på hvilket kamera du har? Bildene dine har alltid så bra kvalitet, enten du tar antrekksbilder eller nærbilder som f.eks her. Du har kanskje svart på det før, men håper du kunne svart igjen:)

  1. Fotballfrue

   Takk! Det er et speilreflekskamera, sony alpha380 🙂

   – C

 23. Du fikk et bra resultat 😀 Manuela har så masse herlig på bloggen sin 😀

 24. Da har du vel kanskje sett at kokos-yoghurten til Tine har kommet i 4-pakning??? HURRA:D

  1. Fotballfrue

   JEG VET! Lykke!!

   – C

 25. Mmmm, de så supergode ut! 🙂

 26. Det så godt ut! 😀

 27. Åh, disse skal prøves! Det er jo ganske genialt med proteinbars (eller -klumper 😉 der en selv kan bestemme hva som skal være i – så kan jeg i alle fall slippe de forhatte rosinene… 😉

 28. Fantastisk..:):) takk for oppskriften:) Gleder meg til å lage de og sette tennene i dem:)

 29. mm,ser deilig ut! men jeg blir veldig dårlig av peanøtter, har du noe forslag til hva jeg kan bytte ut med peanøttsmøret? 🙂

  super blogg du har, har vært fast leser siden du startet!

 30. Peanøttsmør er jo sunt! Om du bruker det riktige valget selvfølgelig.
  Om du kjøper økologisk peanøttsmør, så innholder dette bare peanøtter og litt salt. Sunt og kjempe godt fett 🙂

 31. TAAAKKKK!! Gleder meg til aa mekke disse til gubben.. 😉

 32. Det ser kjempegodt ut! Så flink du er!!!

 33. hei 🙂 Ser noken har spurt kor du har kjøpt proteinpulveret, men ser ikkje at du har svart. hadde vert bra om du kunne svart på det 😉

 34. Hvor kjøpte du det proteinpulveret med vanilje smak?:)

 35. Sånne har jeg laget før, supergode!! 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *