SLITEN

I dag har jeg vært hos Rolf Ørjan i Drammen, på photoshoot. Han gjorde make-up, også tok vi noen bilder ute i det fine høstværet. Veldig laidbacke bilder. Blir spennende å se hvordan resultatet blir. Viser dere når han sender over.

Klar for make-up

Vel hjemme var det godt å få av seg sminken. Kan helt ærlig ikke huske sist servietten var SÅ skitten!

Nå ligger jeg på sofaen. Kjemper mot kvalme og hodepine. Det slår aldri feil. Jeg blir alltid dårlig hver 3. uke. Migrene.
Jeg har ikke tid til dette! Jeg hadde jo planer i kveld. Trene skulle jeg også. Ser ut til at jeg bare må akseptere at kroppen ikke vil henge med i dag. Dumme kropp. Jeg må bare finne senga, og sove ut til i morgen.

67 kommentarer

 1. God bedring 🙂

 2. Fantasia

  Så spennende dag du har hatt:) Heldig som får vært med på slike ting.
  Kjenner meg veldig godt igjen. Det er irriterende når kroppen stritter imot, men den vet faktisk best inni mellom.. Nok søvn virker som oftest, så i morgen er du nok sterkre tilbake igjen! God bedring:)

 3. Huffda, god bedring!! 🙂

 4. Gleder meg til å se bildene ! :o)

 5. Karoline

  Du trenger ikke å ha dårlig samvittighet for én dags avvik fra treningen. Du er besatt, og trenger vel hvile mer enn noe annet, tenker jeg. Bare nyt det! 🙂

 6. Huff.. God Bedring 😀

 7. God bedring! 🙂
  Gleder meg til å se bildene!! 🙂

 8. Så artig med photoshoot da 🙂 Ikke fullt så artig med migrene… God bedring!

 9. Har du fått undersøkt om du mangler f.eks jern? Har en niese som får migrene omtrent en gang i måneden, hun spyr også da, og hun fikk svar fra sykehuset at hun måtte ta jernkapsler. Sier jo ikke at det er det samme med deg, men er en ganske enkel ting å ordne, dersom det skulle være det 😉 Husker for en tid tilbake at du hadde tatt diverse tester, men sikker på at de tok jernlageret og sånne ting også?
  God bedring iallefall!

  Gleder meg til å se bildene 😀

 10. Margrethe FL

  Spennende.. Gleder meg til å se 🙂

 11. Mai-Linh

  så kult! Rolf`ern er jo typen til søs 🙂

 12. Ahh så koselig 😀 har vært noen ganger til han selv;) sist da jeg var gravid!;)

 13. God bedring. Gleder meg til å se bildene:)

 14. Heisann, jeg slet også jevnlig med kraftig hodepine som kunne vare i flere dager før. Dette startet etter jeg begynte med p-piller. Jeg hadde aldri hatt det slik før, og det ble faktisk borte når jeg sluttet med prevensjon og skulle ha barn. Har ikke brukt de siden og har aldri hatt slike migreneanfall igjen, det var en utrolig lettelse. Jeg tror hormoner i prevensjonsmiddel har stor innvirkning på kroppen vår og hvordan vi har det. Bare et tips hvis du bruker ev p-piller eller liknende, og ev høre med legen om det er noe annet du kan prøve en periode. Lykke til og god bedring!

  1. Fotballfrue

   Takk for tips! Jeg bruker ikke prevansjon i pilleform,så det er nok ikke grunnen. Det henger sammen med syklusen min,har nok vært litt uheldig :/

   – C

   1. Det er flere som sier at plager av diverse slag forsvinner når du blir gravid. Ei venninne har ikke hatt migrene etter hun ble gravid, ungen er to år. Maby u need to have a baby 8)

 15. Cathrine

  elsker bloggen din Caroline. du er verdens peneste! :))

 16. Spennende med bildenen 😀 God bedring 🙂

 17. wow, hver 3 uke? jeg fikk super god hjelp på migreneklinikken som ligger på sjølyst, fra 4-6 anfall i mnd.. nå har jeg det en gang i blandt, det kan gå både 3 og 4 mnd mellom hver gang! god bedring! 🙂

 18. Huff, hater når jeg har planlagt å trene, men blir syk eller dårlig.. Du må god bedring, og huske på at kroppen bare har godt av hvile når når den ikke henger helt med:)
  Blir spennende å se bildene 😀

 19. Da kan du jo kose deg med masse interessant ernæringsstoff så lenge, mens du ligger på sofaen mener jeg 🙂

  Håper du blir frisk og rask og fit for fight igjen innen morgendagen gryr 😀

  Ha en strålende kveld!

  https://ernaerings.blogg.no/

 20. hei!
  Jeg vil bare si at du har en flott blogg 🙂 Og at du er veldig innspirerende når det gjelder trening! Har akkurat kommet i gang med det nå og skal legge om kostholdet osv så er så glad du har egen «link» til alle de gode oppskriftene du har hatt på salater osv her på bloggen 🙂 Og smoothie! God bedring og fortsett å blogge!

 21. hei!
  du har jo litt erfaring med hair extention og lurer på om du har prøvd rapunzel of sweden?

  1. Fotballfrue

   Aldri prøvd rapunzel. Prisen virker for god til å være sann :/

   – C

 22. Så gøy! Bildene blir sikkert flotte 🙂
  Jeg var også plaget med migrene og prøvde ulike tabeletter mot dette, men ingenting virket. Det siste jeg brukte var nesespray (Zomig) mot migrene og det virket raskt mot smertene. Etter å ha hatt migrene i 6 år er det nå over et år siden sist 😀

 23. digger bloggen din!!!

  God bedring 🙂

 24. Huffda, kjedelig å høre at du er dårlig. Hvis det hjelper har jeg( takket være motivasjon fra deg) løpt 1 time i strekk uten stans for første gang idag:-) FOR en deilig følelse!

 25. Digger bloggen din 🙂
  Bare lurer: Er det deg i badekaret på bilde 2? Med ryggen opp?
  God bedring 🙂 <3

  1. Fotballfrue

   Hehe, nei 😉

   – C

 26. Marianne

  Hei.
  Jeg tror ikke du kan ha migrene og samtidig skrive et blogginnlegg? Migrene er veldig veldig vondt (anfall), og man må som regel ligge i et mørkt rom uten støy, lys eller lyd…

  1. Fotballfrue

   Der tar du feil. Migrene kan ramme mennesker på forskjellige måter. Noen kan ha det som du sier, andre kan ha det som meg, mens andre har det helt annerledes. Dessuten rammer det meg forskjellig fra gang til gang. Forrige gang måtte jeg dra hjem fra ny jobb, fordi jeg ikke klarte å sitte foran dataskjermen, jeg skalv, kastet opp, og måtte rett hjem og legge meg. Lasse måtte bære meg fra garasjen, og i seng. Dessuten kjenner jeg faktisk en som ser dobbelt/trippelt når han har migrene, men han sitter ikke i et mørkt rom av den grunn.

   – C

   1. Hadde dette vært facebook ville jeg klikket på liker etter alle svarene dine 😉

 27. søsteren min var veldig plaget av migrene. Hun ble kvitt plagene med soneterapi(: Hun hadde bare noen behandlinger og har nå ikke hatt noen anfall på over 8 år (: Verdt et forsøk i hvertfall (:

  Lykke til og god bedring

 28. Hei Caroline! 🙂

  Ang. migrene ved menstrasjon. Jeg hørte på en reklame på Spotify at det søkes kvinner med migrene under menstrasjon. De har visst funnet en medisin som kan hjelpe 🙂 Det kan jo være noe å prøve hvis du er veldig plaget med det? 🙂 De som prøver det ut får god oppfølging av lege, så det skal være ganske trygt. 🙂 Jeg vet ikke hvor du kan finne denne info, men hvis det er interessant for deg, så finner du det sikkert.

  Håper du finner noe som hjelper, så får du ha god bedring! 🙂

  1. Elisabeth

   Kan kanskje være denne… https://www.msdstudier.no/migrenestudien

   1. Kristin

    Ser ut til å være den ja! 🙂 takk!

 29. Ugg! Jeg sliter også med migrene fra tid til annen, spesielt etter en stressende dag. Det er så irreterende!!
  Håper du føler deg bedre i morgen 🙂

 30. Kjenner meg godt igjen i beskrivelsen din Caroline! Har du fått noen ordentlige smertestillende? Etter jeg fikk migrenemedisin så varer anfallet mine bare noen timer etter jeg tar tabletten (hvis jeg klarer å ikke kaste den opp), i forhold til 5 dager som det varte før. Du er kanskje ikke så glad i tabletter, men jeg går aldri noe sted uten nå. Etter jeg begynte med medisinen så får jeg ikke lenger anfall hver mnd heller, kanskje bare hver tredje. En befrielse! Ellers er alt som har med syklus å gjøre noe dritt, omtrent umulig å gjøre noe med. Allle er forskjellige så jeg er glad jeg har funnet det som hjelper meg, selv om kjemisk løsning ikke er det beste :-/

  Gleder meg til å lese bloggen din hver dag, variert, positiv og godt skrevet, herlig!

  God bedring!

 31. Hvis du plages av kvalme, kan jeg på det sterkeste anbefale armbånd mot det.. Jeg kjøpte mine på danskebåten, siden jeg blir sjøsyk.. Jeg plages generelt mye av kvalme, og har brukt de også ï andre sammenhenger når jeg blir kvalm. Og de fungerer skremmende godt.. Det er stramme strikker, med en kul som klemmer på et spesiellt punkt på håndleddet.. Det er visst et «akupunkturpunkt».. Det brukes på sykehus ved blant annet cellegiftkurer.. Det koster ikke mye, og du får kjøpt det på apoteket.. Det er jo ikke noe medisin som kroppen kan ta skade av, så er jo verdt et forsøk.. De funker i allefall kjempe godt på meg, og de funker etter bare 5-10 minutter..

  1. Hjelper jo selvfølgelig ikke mot hodepine.. =)

 32. Du kan prøve magnesium mot migrene.. det er uanset lurt og ta når du trener mye 🙂

  1. Eirin fra bergen

   bare husk å ta den til kvelden slik at du ikke må løpe på do hele dagen 😉 magnesium har flere virkemåter vettu, så er viktig at den får «ro» i systemet, og at en er minst mulig i aktivitet når en har tatt. altså om natten 🙂 men ellers godt forslag 🙂
   noe forskning viser også at magnesium kan ha god effekt på kramper også.. bare kom på det nå 😉

 33. heia 🙂
  jeg kjenne Rolf- Ørjan, han har bodd i Mo I Rana noen år og drev et fotostudio kalt frihuset. han er en veldig flink fotograf og har tatt så utrolig mange fine bilder. gleder meg veldig til å se bildene ::)

 34. Var det noen spesiell grunn til photoshoot’en eller var det mest for gøy? Blir sikkert kjempefine bilder 🙂
  Synd med migrenen din, har ingen gode råd dessverre! Take care!

 35. Du nå har jeg kjikket gjennom brudesminken din, og klart måtte jeg bestille noe 🙂 må teste det ut, men det hadde vært morro å se deg uten sminke, så steg for steg hva du bruker til hverdag 🙂 Selv har jeg migrene, men jeg blir så dårlig at jeg spyr o.l. Kan du ikke dra til legen å få resept på tabeletter? har noen som jeg er kjempe fornøyd med, fungerer med en gang, men man kan blir ufattelig trøtt så man kanskje sover i 16 timer i strekk uten å våkne 😛 spørs hvor sliten man er fra før av… men de er som sagt knall gode!

  1. Fotballfrue

   Takk for tips 🙂 Heldigvis kastet jeg ikke opp denne gangen, men jeg pleier dessverre også det :O

   – C

 36. Moren min slet også veldig med migrene før, helt til hun prøvde ut et tips hun fikk: botox! Ved å sette botox på et par spesifikke punkter i pannen så forsvinner migrenen. Hun merker det etter ca et halvt år igjen nå botoxen begynner å gå ut, at migrenen kommer sakte tilbake. Da er det tid for nytt påfyll, og migrenen forsvinner igjen! Sprøtt, men det funker! Kanskje litt for tidlig for deg å begynne med botox, men det har ihvertfall 100% virkning.

 37. Anbefaler deg akupunktur mot migrene. Samboeren min kunne til tider ha migrene hver fjortende dag,etter noen ganger med akupunktur så har han det kanskje 2-3 ganger i året. så går han til akupunktør hver 3 måned for og opprettholde balansen i kroppen som akupunktøren stabiliserer. noe ying og yang….høres jo veldig rart og alternativt ut,men det fungerer jo! 🙂 Lykke til!

 38. Jeanette

  uff,så dumt at du blir dårlig hver 3.uke.Må være slitsomt.Men kvalme/oppkast og migrene henger jo desverre sammen:( God bedring!

 39. Hmm.. hvis jeg ikke husker helt feil, så jobbet / bodde vel Rolf Ørjan i Mo i Rana for ikke så lenge siden 🙂 mener mange kjente av meg har vært å tatt bilder hos han og syntes han var kjempe flink! Kan godt hende jeg tar feil… men mener å ha sett han før!

  1. Stemmer, Rolf-Ørjan er fra Mo og det er ikke lenge siden han flyttet der i fra. Han er en dyktig fotograf 🙂

 40. Du sier du ikke bruker prevensjon i pilleform. Hvilke bruker du da? plaster eller stav? noe i den duren?:)

 41. Karoline

  Migrene er sikkert slitsomt. Venninnen min på seksten slet hele ungdomsskolen med migrene, mens jeg slapp unna. Skjer det ulike situasjoner med migrene, så vet jeg at en faller sammen. Uff. God bedring. Digger deg, Caroline!! 🙂

 42. så morro! 🙂 jeg var også på shoot med han. bl.a til headerbilder, for noen uker siden. ble veldig fornøyd med resultatet. får nye bilder av han idag. blir gøy og bruke de nye også. han er veldig flink. gleder meg til å se bildene 🙂

 43. Hei Caroline, har fulgt med bloggen og her på siden kjempe lenge, som forresten er helt super:) ser at du plages med migrene, dette er noe jeg å gjør, har over 2 år brukt migrene medisin fra legen min, men prøvd ut noe nytt nå, 1 ibux 600 mg, 1 paracet og 1 dispril og det er borte innen 20 minutter uten kvalme og lignende.

  Håper du blir bedre og at dette kanskje hjelper deg å:)

  Klem Liss!

 44. ragnhild

  migrene er så vondt 🙁 mamma har en nesespray mot migrene som hjelper veldig bra!

 45. Ikke klag! Jeg mener. Når du greier å sitte på dataen og skrive blogg når du har migrene, så vil ikke jeg kalle det migrene. Migrene er når du ligger å spyr inn på et mørkt rom og ikke tåler en eneste lyd. Jeg har det selv, og er veldig plaget med det 4-10 ganger pr måned!! Jente 17.

  1. Fotballfrue

   Jeg liker ikke bedrevitere som deg. Kan du i det minste lese svarene jeg har gitt i kommentarfeltet, før du slenger ut slike påstander?

   Migrene kan ramme mennesker på forskjellige måter. Det rammer meg forskjellig fra gang til gang. Forrige gang måtte jeg dra hjem fra ny jobb, fordi jeg ikke klarte å sitte foran dataskjermen, jeg skalv, kastet opp, og måtte rett hjem og legge meg. Lasse måtte bære meg fra garasjen, og i seng. Dessuten kjenner jeg faktisk en som ser dobbelt/trippelt når han har migrene, men han sitter ikke i et mørkt rom av den grunn.

   – C

   1. Leste at det var en som skrev «hadde dette vært facebook hadde jeg likt hver eneste av dine kommentarer» og det hadde faktisk jeg og. Du er flik til å svare saklig på kritikk og kommentarer, Stå på!!

 46. God bedring!:) har noe av det samme selv og kjedelig hvordan det ødelegger dagen.
  Gratulerer med suksessen rundt bloggen og arbeidslivet.

 47. Dobbelt/trippel syn kalles aura. Har det selv og det er jævlig. Har du vært utredet hos lege og nevrolog? Det har jeg. Til og med vært innlagt pga migrene.

 48. Hei,
  Ser at du har fått mange tips her, men jeg MÅTTE bare kommentere nå. Jeg sliter (slet) også med migrene. Jeg fikk resept på en slags nesespray som heter Imigran på apoteket og den hjelper med en gang. Men siden det er varseltrekant på den og man blir sløv og generelt i dårlig form så ville jeg heller prøve å bli kvitt hele migrenen.

  Jeg gikk til en healer som har hjulpet veldig mange jeg kjenner (venner, familie, barna m.fl). Det syke er at hodepinen slapp taket i det hun tok på meg og jeg har ikke hatt antydning til migrene siden. Jeg hadde anfall alt fra 1-6 ganger i måneden, ofte hver 3. uke som deg. Jeg er egentlig skeptisk til sånne veldig alternative metoder og jeg har ingen forklaring på hva hun gjør, men hun har hjulpet MANGE, og migrene er hennes «spesialfelt». Hun fjernet rett og slett alle spenningene mine, som satt i nakken.

  Ta kontakt hvis du er interessert. Hvis ikke ønsker jeg deg god bedring. Jeg vil bare avsnlutte med å si at du MÅ gå til legen å få resept på imigran nesespray. Funker som bare det.

 49. Eirin fra bergen

  hei.
  ble visst mange tips og råd her fra alle, men jeg kunne ikke dy meg selv.
  har selv hatt påvist migrene fra fem års alderen. anfallene er standar medperiodevise anfall, storesynsforstyrrelser, lyssky, lydsky, kvalme og oppkast. har prøvd det som er av medisiner, og hatt en liten men langt ifra tilfredstillende effekt.hadde ofte og langvarige anfall, hvor det lengste jeg har hatt varte i 16 dager..(ble innlagt og greier). Så ble jeg henvist etter mange år til nevrolog. der ble jeg utredet, foretatt EEG m/lysstimulering og diverse andre tester. SÅ fant de ut at grunnen til at jeg ikke har effekt av tradisjonell migrenemedisiner er pga. migrenen min ikke er så tradisjonell likevel. jeg blir jo blind som jeg har prøvd å si til alle legene, men denne legen fant jo ut at jeg faktisk ble HELT blind under anfall..ergo min migrene var atypisk. long story short, jeg fikk medisiner som er tilpasset meg/min migrene, og har den dag idag det mye bedre!! 🙂 så en dypere utredning kan være en god idè hvis du ikke har vært enda 🙂
  har selv hatt gode erfaringer med akupunktur så dette kan jeg anbefalle. var selv veldig skeptisk, men fikk troen når det var det eneste soom hjalp etter 16 dager med migrene.
  naboen sverger til en skje med olivenolje hver dag, og har sjeldnere anfall.
  evt så finnes det faktisk forebyggende migrene medisiner som kanskje du skulle stått på.
  er mange muligheter, som kan gjøre livet litt lettere 🙂
  men nok mas fra meg!jeg beklager alt for langt innlegg. håper du finner en løsning som gjør livet ditt litt lettere migrene messig sett.

 50. Eirin fra bergen

  herregud.. glemte helt å skrive GOD BEDRING selvfølgelig!! håper du snart er frisk.

 51. Er de smertene mensensmerter?
  Jeg hadde forferdelige smerter, i både mage og hode, rett og slett hele kroppen, i den perioden jeg hadde mensen. Så jeg startet på p-pillen Cerazette, og den fjernet alt. Så om det skulle hjelpe, så kunne du testet den 😉 har ikke hatt smerter på over 1 år.

  Men om det bare er generelle smerter, så god bedring 🙂

 52. Hei Caroline! Ser du har fått masse tips, men jeg hiver meg på 🙂 Sliter selv med migrene opptil flere ganger i måneden. Jeg bruker som flere andre har sagt en nesespray som heter imigran, fordi jeg kaster opp piller når jeg har anfall. Den er sterk, så bør brukes med litt forsiktighet. Samtidig går jeg jevnlig til fysioterapi og akupunktur, noe som har halvert anfallene mine. Anbefales! En jeg kjenner fikk god hjelp av osteopat, uten at jeg har forsøkt det, men det kan være verdt et forsøk. Etter at jeg sluttet med hormonell prevensjon ble jeg også bedre ( det kan påvirke hyppigheten av migrenen).

  Håper du blir bedre, jeg vet hvordan du har det og føler med deg!!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *