Ukens leserspørsmål

Veldig mange av dere er ganske nysgjerrige på kostholdet mitt. Jeg kan i hvert fall avsløre så mye som at jeg spiser i hvert fall 3 ganger daglig, i tillegg til mellommåltider. Til frokost pleier det som regel å bli kost i flytende form, altså tre kopper kaffe & en smoothie. Noen ganger blir det heller cottage cheese, men det vet dere jo.  Smoothien har jeg gitt dere oppskriften på en gang før, men siden jeg har byttet plattform, og også fått noen nye lesere den siste tiden, gir jeg den til dere en gang til – i fornyet versjon.

Til 2 personer trenger du:

 • blender – vi har en fantastisk fin en fra Kitchen Aid
 • 2 bananer
 • 1 nesten full kopp kaffe (eller to doble Nepsressoespresso om du er så heldig å ha en som funker) Her kan du også bruke
 • pulverkaffe, men lag den gjerne litt sterkere enn vanlig. Og den skal selvfølgelig være kald.
 • 70 gram mandler
 • 8 isbiter

Knus mandlene først

Ha i isbitene, og knus disse

Tilsett bananer & kaffe

Kjør blandingen ganske lenge, før du serverer – mmmmm. . .

89 kommentarer

 1. Det høres egentlig ganske… ekkelt ut. Skal teste imorgen tidlig, kanskje jeg liker’n jeg og:)
  En av mine favoritter er 1 avokado, ca 100 g frosne bringebær, litt ingefær og litt væske (varierer med Biola naturell yoghurt,, kultura, eplejuice, Farris e.l, eller vanlig yoghurt) Mmm! Sånn om du vil teste noe nytt:)
  Kaffekoppen tar jeg ved siden av:)

 2. Hm, tror jeg må omstille smaksløkene litt når jeg skal blande kaffe i smoothien…

 3. det der var jo bare frokost! Er nysgjerrig på resten av dagen også 🙂

 4. Hei fineste Caroline:)

  Si at du skal trene på morgenen,spiser du ingenting før trening? (En banan etc) Og føler du at du får nok frokost med dette dersom du ikke spiser noe før trening?

  Mvh
  Nysgjerrigperen 🙂

  1. Fotballfrue

   Flotte Charlotte 😀

   Hvis jeg trener mellom 6 – 7 orker jeg sjelden noe før trening. Da orker jeg nesten ikke kaffe en gang, men prøver å tvinge i meg en banan. Hvis ikke blir det smoothie etter treningen, og deretter noe smått en liten time etterpå.

   Trener jeg mellom 8 – 10 (som jeg som oftest gjør nå for tiden) blir det denne smoothien, eller ca. 100 g. cottage cheese med syltetøy 🙂 Så blir det lunsj, og deretter middag.

   Klem til deg 🙂

 5. Mmmm…jeg elsker denne 🙂 har dog ikke prøvd denne «nye» versjonen. Liker godt å tilsette enten vaniljekesam eller kesam + vaniljeessens. Jeg bruker kaffen varm, for den blir avkjølt av isbitene uansett 🙂

  lovely og gøtt 😉 Ha en fin dag, caroline! thanks for sharing

 6. Tusen takk 🙂

  Dagen blir ikke den samme uten deg frue:)
  Takk for verdens herligste blogg!

 7. Men får du ikke i deg lite mat når du løper så mye? Jeg er rimelig høy og ganske mye kraftigere enn deg og bør ligge på 1800 kcal i døgnet. Trener ca 5 timer i uka, mye styrke og en del kondisjonstrening. Spiser du stor lunsj og stor middag?

  1. Fotballfrue

   Du er klar over at det er over 300 kcal i denne smoothien? 😉

   – C

   1. Miamaja

    Ok, da skal jeg prøve smoothien din!

 8. Kaffe, mandler og banan er en super kombinasjon! Vil tipse deg om å fryse ned bananene, oppkuttet, og så er det bare å slenge de rett i blenderen. Frossen banan smaker så mye bedre, både konsistensen og smaken blir mye bedre! Ps. du kan lage «softis» av frosne bananer i en foodprosessor, helt uten å måtte tilsette noe ekstra.

 9. foretrekker andre ting enn kaffe i smoothien, men så er ikke jeg så glad i kaffesmak heller da.. har lyst på ny blender,kanskje jeg skulle prøvd denne 🙂

 10. Hei!

  Jeg lurer på om du har et kontrollert kosthold, jeg mener ikke om du teller kalorier eller noe, men om du tenker på hva du spiser i forhold til hvor mye du trener osv. Jeg trener og spiser sunt, men i tillegg til dette spiser jeg veeeeldig mye usunt. Spiser stortsett det jeg vil.. Heldigvis har jeg høy forbrenning og legger ikke på meg, men det kommer jo ikke til å være sånn for alltid, så det jeg lurer på er hvordan klarer du å holde deg «i tøylene»?

 11. Hei 🙂

  Har du noen gang prøvd å lage denne (eller annen type smoothie) dagen før og la den stå i kjøleskapet til morgenen etter? Jeg har av en eller annen grunn ALLTID så sykt dårlig tid om morgenen nemlig 😉

 12. Smoothie

  Jeg jobber på SmoothieXchange.
  Vi har en lignende smoothie som er kjempegod!!
  3 dl soyamelk
  espressoshot
  5 isbiter
  bananer
  frossen jogurt uten sukker og fett.

 13. Nå har jeg vært på SATS og prøvd ut intervallene dine med 1,5 min løp og 30 sekunder pause tilsammen i 15 min. så 2 min. gange og så på’an igjen, og det funket jo strålende! Akkurat som du sa gikk tiden liksom mye fortere =D
  Tusen takk for flott tips!

 14. Det høres ut som om du synes 300kcal er kjempemye…Du forbrenner jo helt sikker over 1000 kcal på treningen…og 100 gr cottage cheese inneholder kun 94 kcal..Nei caroline du får ideg alt for lite næring. Synes også jeg har lest at du lager pizza uten bunn, og lasagne uten pastaplater, pgr av karbohydratene??? men du kan spise boller???? Du lever en farlig livsstil etter min mening.

  1. Fotballfrue

   Hehe,dersom du ikke synes at nesten 300 kcl i en frokost er mye,burde du virkelig revurdere kostholdet ditt..

   – C

   1. Skjønner virkelig ikke at det er nødvendig å klage på kostholdet hennes! Det virker som om Caroline spiser sunt. Hun spiser ikke mer enn hun klarer, og er nok bevisst på hva hun putter i seg, men hun har da ikke noen spiseforstyrrelse! Jeg er naturlig tynn og har høy forbrenning, jeg spiser til jeg er mett, men likevel må alle absolutt klage på at jeg må spise mer. Sykt irriterende! I tillegg må folk klage på at jeg er for tynn som om det er så mye bedre enn å si at noen er tykk. Noen klarer virkelig ikke å godta at man er bygd forskjellig.

    Hørte deg forresten på radioen i dag 🙂 Bra blogg!

   2. min mening er at vi jenter bør bli flinkere til å ikke rakke ned på hverandre. Kosthold er faktisk noe som er veldig individuelt og man må se helheten. Selv spiser jeg gjerne 300-400 kcal til frokost, men mindre resten av dagen, og ender på ca 2000 kcal tilslutt uansett, det funker for meg!

  2. Farlig livsstil? Haha. Og nei, de aller fleste forbrenner ikke OVER 1000 kcal på 1 times trening. Du bekrefter bare gang på gang at du har lite peiling, så hvorfor uttale deg? Hvorfor bryr du deg om noen du ikke kjenner spiser en matvare og ikke en annen? Jesus.

 15. Mandler og banan er jo noe av det mest næringsrike man kan ha i seg. Tror dette er en mer kaloririk frokost enn mange spiser, er bare at den er i flytende form som lurer folk:)

  Caroline, jeg lurer på en ting; Hvilken sports-bh bruker du? Jeg trener ganske likt som deg men finner ikke en som virkelig støtter når jeg løper(ikke at jeg har veldig mye foran å skryte av).

  Trener du med pulsklokke? Lurer på litt på hvordan du fant makspulsen din. Noen tips?

  Takk for en fin blogg

 16. Og by the way: Caroline visst voksen og bestemmer selv hvordan hun skal leve. Slutt å lese bloggen hvis man ikke liker det man leser. Ganske enkelt.

  Hun hadde aldri klart å trene så masse hvis hun ikke hadde spist nok!

 17. Maja Charlotte

  Hvorfor giidder du alltid å komentere tilbake? Da får de jo som de vil når de skriver sånne ting 🙂 Me du har en super blogg da Caroline 🙂 <3

 18. Hvis du spiser/drikker ca 300 kcal til frokost, hvor mange kcal inntar du da ved lunch og middag?

 19. Jeg er IKKE enig i at 300 kalorier i frokost er mye. Min mor er kostholdsekspert og vi lever etter temmelig strenge regler, og en av hennes regler er at man skal få i seg 20% av det daglige inntaket ved frokost, altså 400 kalorier for en normal diett hos kvinner. Man skal få i seg 2000 kalorier hver dag i gjennomsnitt. For meg lyder det som du lever litt farlig…

  Det er ikke for å være slem, jeg elsker bloggen din, jeg bare syns det var litt rart det der 🙂 Hørte deg på radio i morges, keep it up!

  1. Fotballfrue

   Jeg får i meg 2000 kcal per dag, avhengig av hvor mye jeg trener selvsagt. Men ofte blir det ikke mer enn 300 til frokost. Er ikke det akkurat det samme, bare jeg passer på meg selv? Og tro meg, jeg vet om tusenvis av jenter som spiser to knekkebrød til frokost, og er fornøyd med det. Da snakker vi 100 – 150 kcal.

   – C

   1. ingvild

    hehe, jeg spiser 2 knekkebrød til frokost 🙂 riktig nok et med et kokt egg på det ene, (og leverpostei/brunost/makrell i tomat på /etc på det andre) og et stort glass juice/melk.. kommer greit over 100 kcal da, hehe 😛 virker som du spiser sunt og fornuftig, caroline!:) om bare alle hadde din viljestyrke, hehe:P skal prøve smoothien engang snart. men! blir mandlene virkelig så most av bare å ha de i blender? håper de blir like finknust i min og! 🙂

   2. Fotballfrue

    Ja, det blir de. Nesten som mel 😉 Krever sikkert sin blender 😀

    – C

   3. Andrea

    MIN mor er også kostholdsekspert, og hun har lært meg at vi ikke skal telle kalorier. Det som teller, er hvilken mat i stapper i oss, uavhengig av hvor mange kalorier de forskjellige matvarene inneholder.
    Jenter, dere blir tullete i hodet av å drive å telle kaloriene. Dere som vil gå ned i vekt, kutt heller ut sukker og annen karborik mat, tren og ellers ha et helt normalt, sunt koshold!

  2. At din mor er ‘kostholdsekspert’ betyr ingenting. Finnes mange ‘eksperter’ som lar sin egne personlige mening gå utover det faglige. Dessuten, man blir ikke ekspert på den individuelles matbehov uansett hva slags utdanning man har. Frokost er ikke det viktigste måltidet engang som alle sier. Man skal ikke stappe i seg mat om man ikke er sulten – det er jo i hvert fall ikke sunt. Jeg har i mange år droppet frokost og det fungerer for meg og mange andre.

 20. Hei:) hvilket radioprogram var du på i dag? 🙂

  1. Fotballfrue

   mp3 🙂 Skal finne link 🙂

   – C

 21. hei 🙂

  bare lurte på hvor du hadde kjøpt blenderen ? Og hvor mye den kostet ??

  Har 3 stk blendere, fordi når jeg har kjøpt en – har den lovt mye, men klarer ikke knuse frosne jorbbær engang.. Og det gjentar seg .. Men hvis din knuser is, så må den jo være bra .. ??

  Super blogg :))

  1. Fotballfrue

   Blenderen koster ca. 3000,- , men så varer den også i årevis. Den er rett og slett SUVEREN! Tror den er å finne i de fleste butikker som selger slike ting, expert, jernia etc. Vi fikk den til jul 🙂 Den knuser ALT 😀

   – C

 22. Jeg skulle ønske du hadde skrevet litt mer om kostholdet enn bare frokosten, at du spiser 3 måltider og ellers mellommåltider. Som du sikker skjønner er det nok fler enn jeg som gjerne skulle vite enda litt mer enn det. Du er tross alt en sunn, vakker og flott dame – mye er sikkert i din natur, men noe er nok også grunnet livsstilen din.

  Håper det kommer idag, for imorgen drar jeg avgårde på en 70 dagers reise – og kommer faktisk til å savne å kunne lese bloggen din. Den er superbra !!

 23. Jeg lurer også på hviken blender du har. Har en «toppmodell» selv, men den sliter virkelig med å knuse frosne ting, må omtrent ta i ett bær/isbit om gangen for at den skal klare å knuse det. Så jeg kunne godt tenke meg å prøve den du har 🙂

  1. Fotballfrue

   Denne er fra Kitchen Aid, fikk den til jul i fjor. Funker som krutt, kan helt sikkert gjøre betong om til småstein 😉

   – C

 24. Super blogg! Høydepunktet i hverdagen 😉

  Ser at det er mange som spør om kosthold og trening her, men jeg lurer på noe helt annet 😛 Du virker som om du er ganske travel om dagene med jobb, trening og blogg, så får du tid til andre ting? Slik som å se på tv og slik? Lurer egentlig bare på om du ser på noen bra serier eller noe sånn 🙂

  Å den smoothien ser kjempegod ut! Men smaker den mye kaffe? Liker noen iskaffer og kaffe mocca, men ikke noe sterkere ;P

  1. Fotballfrue

   Den smaker ikke mye kaffe 🙂 Du kan jo regulere som du vil også, ta midre kaffe, eller bare droppe den, og heller ta i litt soyamelk 🙂 Hender jeg har gjort det dersom vi for eks. har vært tom for kaffe. Smaker like bra 🙂 Nesten ulovlig godt.
   Jeg ser SJELDEN på tv, jeg rekker egentlig ikke, og dersom jeg rekker, velger jeg heller å lese. Men tenkte å få med meg 71 Grader Nord fremover, går jo i reprise på søndager, og det pleier å være en rolig dag. Ellers elsket jeg frustrerte fruer før, men har mistet det med årene. Prøver å få med meg Gossip Girl, så det laster jeg ned når jeg har tid. Pleier å få tid til å catche opp når Lars-Kristian drar på treningsleir i januar / februar 😀

   – C

 25. Dette høres helt fantastisk godt ut… Tror det blir litt for mye energi, når jeg kun skal være på skolen, men om jeg skal løpe på morningen skal jeg lett teste denne! 😀 Nesten så jeg fikk lyst til å løpe bare pga. av denne.
  Ha en flott dag, Caroline!

 26. netopp vaert og kjopt banan og mandler 🙂 smoothien skal lages imorgen tidlig! pleide og lage endel frukt smoothies, men kaffe passer meg ypperlig paa morgenen, selv om jeg maa lage en ordentlig kopp ved siden av og sikkert.

  1. Fotballfrue

   Håper du liker den 😀 Gi gjerne rapport 😉

   – C

 27. Uff… du må da bli bra lei av de smålige kommentarene i blant? Er det rart det blir krig?

  Men jeg lurer på en ting.. kanskje litt smådumt, men… når dere var i london.. bet du i det sure eplet og spiste den forferdelige engelske frokosten, eller smuglet du rett og slett med deg noe fra norge? 😛
  hehe…

  Klarer ikke tanken på hvitt brød og syltetøy!!

  1. Fotballfrue

   Haha 😀 De hadde alright eggerøre der 🙂 Den gikk ned. Spiste også noen muffins, er jo ikke SÅ ofte i London 😉

   1. hehe… okei! Da dropper jeg å ta med blender +++ 😛

 28. Har du anoreksi? Please, kan du svare? Jeg bare begynner å undre litt når du trener så ekstremt mye, spiser nesten ingenting og at det stikker ut bein over alt fra kroppen din.

  1. Fotballfrue

   HVORDAN våger du å si at jeg spiser nesten ingenting? Er du flue på veggen hos meg kanskje? Jeg har jo akkurat uttalt at jeg holder meg innenfor dagsbehovet på 1800 – 2000 kcal. HVER dag. Selvsagt reguleres dette av treningsnivået mitt. Jeg er ikke dum, jeg vet en hel del om kosthold, og jeg klarer å ta vare på meg selv. Er det SÅ vanskelig å forstå? Må jeg spise 3000 kcal. om dagen for at enkelte skal være tilfreds?

   – C

   1. Makan til frekkheter folk kan komme med…
    Jeg skjønner ikke at du tørr å være så respektløs en gang Camille! Hva Caroline spiser og ikke spiser er vel hennes valg, og ut i fra alt som står over og alt hun har skrevet i tidligre innlegg på den gamle platformen så virker det som hun ikke er noe annet enn ei jente som har lyst til å ta vare på kroppen sin og helsa si!

    Jeg er litt misunnelig med tanke på at du takler sånne kommentarer så godt, det må jeg nesten innrømme.

    klem

 29. Ja kan du ikke skrive resten og 😀

 30. Elisabeth

  Denne skal prøves! Ser kjempegodt ut, til og med mannen min fikk lyst på den 🙂

  Et spørsmål: Du spiser veldig lite karbohydrater? Har du problem med den velkjente acetonlukten som de skriver at man får når man er på en lavkaloridiett?

 31. Føler jeg må legge inn en hyggelig kommentar for å veie opp for alle de dårlige her! Ville bare si at jeg synes du er et bra og sunt forbilde. Skulle gjerne vært like flink som deg, men jeg prøver så godt jeg kan, og kommer meg stadig. Henter mye inspirasjon fra bloggen din. Er på vei bort til butikken for å kjøpe banan nå, i morgen blir det smoothie til frokost. Du er ei flott dame som virkelig kan være stolt av deg selv. Stå på!! 🙂

 32. Bare lurte på en ting ang smoothiesen: bruker du både en kopp vanlig kaffe(eller nespresso) Og en kopp pulverkaffe? hehe…
  En kjempebra blogg forresten! Leser den hver dag!
  300 kcal høres ut som en akkurat passe frokost for deg, høres veldig bra ut for deg som trener mye;)

  1. Fotballfrue

   Bare en kopp vanlig kaffe, med midre jeg har Nespresso tilgjengelig. Da blir det dobbel espresso x 2.

   – C

 33. Hva gjør soyamelk bedre enn vanlig melk? 🙂

  1. Fotballfrue

   Den er søtere 😉 Og derfor tror jeg den er litt mer usunn også. Men det smaker bedre til smoothiebruk.

   – C

 34. Har du tips til noe annet man kan bruke istede for banan, hvis man ikke liker det? 🙂

 35. Hei Caroline! Må bare si at jeg synes det er flott av deg at du tar deg tid til å svare leserne dine. Det er det ikke mange toppbloggere som gjør–det viser at du setter pris på leserne dine 🙂
  Men det jeg egentlig skulle si, er at du er tøff som deler så mye av deg selv når du vet du kommer til å få negative kommentarer. Jeg synes du er utrolig flink til det du gjør, og du er en inspirasjon hva trening angår. Om du har funnet et kosthold som er perfekt for deg, er vel det det viktigste? Selv kunne jeg aldri levd på ditt kosthold, men hvem har sagt at mitt kosthold dermed er bedre enn ditt? Stå på og vær deg selv :))
  Jeg har et spørsmål: hvordan klarer du å ikke ta deg nær av de negative kommentarene? Du har sagt før at du har god selvtillit, men lurer likevel på hvordan du klarer dette?

 36. Hvordan mener du at en perfekt jentekveld er? Liker du det best med koseklær, masse puter og pledd, eller ville du helst ha valgt en mer elegant kveld med høye hæler, pene kjoler og pent pådekt bord?
  Liker bloggen din kjempegodt! 😉

 37. Hei Caroline
  Som CiCi skrev, det er flott at du tar deg tid til å svare på kommenterene. Du er min største inspirasjons-kilde når det kommer til trening. Jeg var aldri noe glad i å løpe (løp kun når jeg måtte i gym-timene), men i sommer prøvde jeg meg på tredemølle, for jeg ville gi det en siste sjanse. Nå er jeg også blitt hektet. Det er så gøy å se at kondisjonen har blitt MYE bedre på så kort tid.

  Håper du får en flott kveld:)

 38. Flott innlegg. Kom gjerne med flere mattips 🙂

  Jeg tror mange kommenterer matinntaket ditt siden du er så tynn og blir (jeg blir sikkert hudlettet nå) misunnelig og slenger dritt uten å ha noen grunn. Å trene så mye som du gjør, krever mye mat. 2000 kcal er omtrent det en vanlig kvinne trenger bare for å holde det gående uten å trene noe spesielt mye. Samtidig er vi alle skapt forskjellige med ulike behov. Hadde ikke du spist det kroppen din trenger, ville jo du rast ned i vekt, uke for uke. Det tror jeg mange ikke tenker på. Du har jo vært tynn, (bestandig?) det er ikke noe du ble for en måned siden liksom…

  Skriv gjerne med om kostholdet ditt, det er inspirerende! 🙂

 39. Vil bare få en ting på plass. Dersom Caroline led av akutt anoreksi , hvordan i alle dager ville hun klart å holde det aktive livet hun lever i dag? Vi følger henne fra jobb til jobb, fra fotballkamp til vennemiddager, hytteturer og kosekvelder.

  En person med anoreksi lever et strengt regime,alt avhengi av hvordan sykdommen utspiller seg for den enkelte. Men fellesnevneren er ekstremt lav sosial aktivitet.

  Jeg blir sint av å lese disse kommentarene.

  Caroline er jente. Vi har alle komplekser,enten vi tør å innrømme det eller ikke. Noen av oss tyr til ENDA en sjokolade når vi føler oss slappe i fisken og har dårlig samvittighet for å ha fråtset i mange dager. Mens noen velger faktisk å gjøre noe med det,slik at sjokoladen smaker like godt neste gang man skal unne seg noe godt.

  All ære til deg Caroline!

  Klemmer

  1. Det er ingenting som heter 100% syk eller 100% frisk. Dersom du ikke har lidd av spiseforstyrrelser selv, eller har nok kunnskap rundt sykdommen, blir det feil å uttale seg.

   Jeg lider av anoreksi. Har gjort det i 5 år, men lever likevel et tilsynelatende vanlig liv. Man lærer seg å takle tempoet i hverdagen, men man møter mest sannsynlig veggen før eller senere.

   Ingen vinkling til Caroline her, men jeg ville bare rette på deg, Lotta.

 40. Elisabeth

  Åh Caroline!!! TUSEN TAKK for det tipset med soyamelk i stede for kaffe! Jeg har brukt denne smoothien til frokost siden du blogget den sist gang, alltid med kaffe og kesam. Nå kom jeg akkurat fra trening og jeg lagde den med soyamelk (kaffe passer litt dårlig kl. 23.00), SÅÅÅÅ GODT!!!! 🙂 🙂

  PS: blir veldig glad hver gang du blogger mat,bl.a. har den salaten med mango og feta + fylte paprikaer blitt slagers i hjemmet vårt!

  STÅ PÅ! 🙂 🙂

 41. Hei Caroline! 😀
  Så denne oppskriften din sist du la den ut også, men prøvde den aldri fordi jeg ikke hadde alt tilgjengelig, men nå har jeg alt sammen. Så i morgen blir det Caroline- smoothie til frokost;D

  Jeg er også veldig spent på resten av dagen din ang. kostholdet ditt. Men skjønner jo hvis du nesten ikke har lyst til å legge det ut, du får jo så innmari mange uhyggelige kommentarer om det. Forresten, vært veldig fornøyd med middagstipsene dine også, og det har mamma vært også. Så håper det kommer flere av de : )

  Synes du er kjempe flink til å blogge. Og tror ikke du har anoreksia selv om du ikke spiser dritt mat, klart du er tynn, men det betyr ikke at du er syk! Folk må jo være innmari sjalu siden de rakker så ned på deg.

  Uansett, ha en fin dag.
  Klem : )

 42. Spiser du før eller etter trening? Om etter, hva spiser du før? 🙂

 43. Lager nesten samme smoothie selv og den er supergod! Bruker en frossen banan i biter, ca 1,5 dl lettmelk, en teskje espressopulver og en spiseskje (Eller to..) med Oboy! Din variant var nok sunnere sånt rent næringsmessig, men min er god den også 😉

 44. 300 kalorier per person eller for to? (oppskriften var vell for 2 pers) :))

  1. Fotballfrue

   Per porsjon. Tilsammen i denne er det ca. 550 – 600.

   – C

 45. ååååå jeg digger deg Caroline, du er så flink til å kose deg i hverdagen,virker som du nyter hver eneste dag. Jeg blir glad av å lese her:)

  Må være utrolig irriterende med al disse kommenetarene ang hva du spiser, hvorfor bry seg så mye.Du ser uansett kjempe bra ut. Men ti log med jeg reagerer litt når du sier du spiser rundt 2000 cal per dag, det er ca 1700 etter frokost,det ,hvis du drikker den smoothien…hvor kommer resten fra..druer,kylling fillett og kafffe?

  Uansett, kjempe fin blogg.

  1. Fotballfrue

   Hva med lunsj, mellommåltid, middag, mellommåltid, kvelds pluss eventuell drikke gjennom dagen?

   – C

 46. Første gangen jeg er inne på denne bloggen men må si at den er veldig artig for den skaper litt debatt. Leser her at flere er ekstremt opptatt av hva du spiser og hvor mange kcal du får i deg ved din type kosthold. Dette er nok fordi du har et veldig annerledes kosthold enn de fleste av dine lesere. Ta for eksempel din frokost, med smoothies. Dette er jo merkelig frokost for staute nordmenn som er vant til brødskiver og go`morgen yoghurt, men dog ikke feil i et ernæringsfysiologisk perspektiv. Faktisk vil jeg tro at din «proteinshake» innholder langt flere kcal enn de fleste her aner, og dersom du får i deg hele din oppskrift så er vi oppe i nærmere 700 kcal. Så til dere som ytrer at fotballfruen er anorektisk; ikke bland anoreksi med å være bevisst på hva man spiser. Hadde vi alle vært så riktige i vårt kosthold og trening ville det norske folk kunne eliminere en rekke sykdommer som følge av dårlig kosthold. Og anoreksi er en sykdom som er langt mer sammensatt enn bare å vedgå mat.
  Jeg synes du er ei flott jente, Caroline, som virker målbevisst og bestemt. Sunne kvaliteter og ha i en hektisk hverdag hvor mange glemmer bort seg selv.

  Mvh Rita. (Som nok er en god del eldre enn alle andre her på din blogg, men som kjenner til «faget»)

 47. Nam! Jeg prøvde det ut i går kveld. Hadde det på cottage cheese med nøtter og tørket frukt. Helt nydelig! 🙂
  Spise du ofte cottage cheese?

 48. ragnhild

  sitter og drikker denne nå – spesiell men god 😀

 49. Virker som en veldig god smoothie, men er det mulig å bytte ut mandlene? Har nøtte allergi. F.eks. havregryn eller noe sånt?

 50. Folk er forskjellige og har ulikt næringsbehov etter kropp og aktivitetsnivå. BMI og kcal kalkulatoren på nutritiondata kan vera til hjelp og oppklarande for dei som lurer 😉

  https://nutritiondata.self.com/tools/calories-burned

 51. hoho har akkurat prøvd smoothi et par dager, den var veeeeldig god, det blir frokost fremover (takk for tips), men kan det være at den blir best hvis man bruker litt modne bananer, jeg brukte veldig «ferske» i dag og den var bedre i går da jeg brukte litt modne. Uansett, den var kjempegod 🙂

 52. Jeg har gått å rynker på nesen i to dager nå. «Banan og kaffe?! Kan det være godt» Men man skal jo ikke dømme noe før man har prøvd det! Så denne herlige morgenen måtte jeg prøve den ut selv. Den var god!! Takk for tips! 😀 Dette kommer til å bli en gjennganger her!

 53. Imponert

  G-e-n-i-a-l-t! Lagde denne i går kveld, og satte den i kjøleskapet, ettersom jeg alltid har liten tid om morgenen. Det som var litt kjedelig, var at den ble litt tykk over natten, men da har jeg lært av det.

  Etter kun fire timer søvn før jobb, i helsevesnet, var jeg redd denne dagen kom til å bli altfor slitsom, men nei! Denne drikken til frokost ga meg alt. En herlig energibombe! Den holdt meg mett tre timer, og jeg følte meg våken og opplagt. Jobbvakten gikk som en drøm, fordi starten på dagen ble så bra!

  Tusen takk for supert tips!

 54. Karoline

  Er det Kitchen Aid kjøkkenmaskin dere har, eller er det «kun» en blender?

 55. Hei Caroline, nå har jeg drukket denne smoothien i noen uker og vil bare takke deg for den supre oppskriften. Den er utrolig god og metter faktisk ganske bra. Ettersom det nå begynner å bli ganske kaldt ute lurer jeg på om du har oppskrift på en frokostsmoothie som er god varm? Jeg har surfet litt på nettet i dag, men finner ikke så mange varme drikker som en blir mett av og som er sunne. Har du eller noen av dere andre noen tips?

  Ha en fantastisk høstdag og tusen takk for en veldig inspirerende blogg.

  1. Fotballfrue

   Jeg skal se om jeg kan finne på noe lurt 😉

   – C

   1. Katrine

    Tusen takk 🙂

 56. […] Et glass med kaffesmoothie / banansmoothie – oppskrift her Etter trening: En banan & proteinshake Lunsj: 200 gram cottage cheese med syltetøy & […]

 57. charlotte

  hvor mange kalorier er det i denne smoothien ? 🙂

 58. Hei!

  Jeg har drukket denne smoothien typ hver morgen siden jeg fant oppskriften her. ELSKER DEN, og blir aldri lei! 🙂

  Det jeg lurer på er: Hvordan kan det være 300 kalorier i den? Ikke at det er for mye, men jeg er bare nysgjerrig. Det er jo bare sunne ingredienser. Mandler inneholder vel endel fett, men det er ganske sunt fett? Og banan har vel endel kalorier kanskje, men er fortsatt sunt?

  Litt nysgjerrig bare, siden dette er frokosten min nesten hver eneste dag 🙂

  1. Fotballfrue

   Det er ikke usunt selv om det inneholder mange kcal 🙂

   – C

   1. Majken

    Nei jeg vet det, men ble bare overraket over hvordan en smoothie med de ingrediensene kan bli 300 kcal 🙂

    Jeg pleier foresten og ha oppi litt fiberpulver. Utgjør ingenting på smaken, og metter litt mer 🙂

    Kjempebra blogg forresten, er innom støtt og stadig 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *