Den ultimate kaffekoppen

Jeg har virkelig blitt bitt av treningsbasillen i det siste. Ikke aner jeg hva som skjedde, men i uken som nettopp passerte slang jeg på to ekstra økter, og plutselig hadde jeg trent hver dag. Kan ikke akkurat love meg selv at det vil skje denne uken også, men det føles jo virkelig helt fantastisk. I kveld tenkte jeg å starte med yoga igjen. Finne den indre ro 😀

Har mine mistanker om at presskannekaffen kan ha noe med det hele å gjøre. Siden nespressomaskinen vår avgikk ved døden for et par uker siden, og vi ennå ikke har fått ut fingeren for å ringe kundeservice, har jeg stått opp ti minutter tidligere hver dag for å bruke presskannen. Og jeg må skryte, den sorte drikken er upåklagelig. Derfor tenkte jeg å dele min oppskrift for en perfekt kaffekopp med dere

Til cirka 2 kopper trenger du

  • 30 g. presskannekaffe – vi bruker dark roasted fra Evergood, som er malt for presskannne
  • 5 dl. kokende vann
  • presskanne- vår er fra Åhléns
  • spiseskje
  • vaniljesukker

Forvarm presskannen, slik at du får riktig bryggetemperatur. Det gjør du ved å fylle presskannen med kokende vann. I mellomtiden kan du måle opp riktig mengde med kaffe. Det går 60 gram kaffe per liter vann. Du trenger halvparten for å få to kopper, altså 5 dl. vann & 30 gram kaffe.

Hell i kaffen, og deretter halvparten av vannet. Rør rundt og hell i resten av vannet. Tilsett 1 spiseskje med vaniljesukker, og rør. Dette gir en helt fantastisk duft, og en bitteliten smak av vanilje. Kan selsvagt sløyfes, om du ikke er fan.

La kaffen stå i 4-5 minutter, før du presser ned stempelet.

Et tips kan være å fjerne skum på toppen ved hjelp av en spiseskje. Skum har nemlig en tørr konistens, og kan ha smaker som ikke er egnet for kaffekoppen.

I løpet av dagen er treningsartikkelen for Femelle unnagjort, jeg sier i fra når den er klar for deres øyne 😀

Husk å følge meg på Facebook, Twitter og Bloglovin!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *