Lykke

I følge wikipedia er lykke en dyp glede, eller følelsen av glede.

For meg er lykke kjærlighet. Den varme følelsen som vokser i meg når han ser på meg. Følelsen av trygghet når han omfavner meg, klemmer meg inntil seg, og sier at han elsker meg. To lepper som møter hverandre. Tanken på at han har valgt meg, og vil dele resten av livet med meg. Samtaler om fremtiden. Vår fremtid. Vi skal bli gamle sammen.

Lykke er familie. Mennesker av mitt eget kjøtt og blod. Personer jeg har opplevd alt sammen med, vokst opp med. Mamma, pappa, storesøster. Verdens beste støttespillere. Mennesker jeg ville gjort alt for, ofret alt for. Mennesker jeg har opplevd alt med. Vokst opp sammen med, lært av. Kanskje vært rampete og slem mot, men alltid fått tilgivelse hos. Mennesker jeg har reist og opplevd verden med.
Farmor, mormor. Alltid godteri på lur. Lune vafler, syltetøy og rømmegrøt. Pianospill.
Tanter, onkler, søskenbarn. Julaften, bursdager og alle fantastiske høytider vi har sammen. Latter, kaker og kaffe.

Lykke er vennskap. Samhold og tillit mellom mennesker som har funnet likhet i hverandre. Som ler sammen, ser filmer og spiser godteri til magen står rett ut. Jenter som hvisker i teltet, og deler hemmeligheter til solen står opp. Bestevenner som går på epleslang med hjertet i halsen, og oppdager at eplene de så tappert plukket med seg, aldri er modne nok til å kunne spises. Hytter i trærne, og i skogen. Jenteturer, jentekvelder, ost, kjeks og deilig vin. En god klem. Alltid noen å ringe til. Alltid noen som lytter og forstår.

Lykke er muligheten til å oppleve ting, fordi jeg er frisk. Kjenne vinden i håret en sommerdag, mens tærne er nakne i gresset. Spise iskrem, ligge på svaberget og føle varmen fra sola. Løpe etter en kjærlighetssyk mann, fordi han elsker å kile meg. Løpe i skogen, dit jeg vil at beina skal ta meg. Hvor jeg vil. Trening. Bruke kroppen, forme den, og gjøre den sterk. Våkne opp til en ny dag, og vite at jeg kan gjøre hva jeg vil for å gjøre dagen min. To hunder som møter meg når jeg åpner soveromsdøren. En våt tunge i ansiktet. Logrende hale, myk pels. Duften av kaffe, og følelsen av det å være søvnig. Følelsen av søndag.

2 kommentarer

  1. Hei!
    Ville bare si at dette var utrolig godt skrevet. Ble glad ut i fingertuppene av å lese.

    🙂

    1. Fotballfrue

      Tusen takk 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *