Ukens leserspørsmål

Hva mener du om plastiske operasjoner? Er det noe du vil vurdere noen gang?

Dette med plastiske operasjoner er et vanskelig tema. Det synes i hvert fall jeg. I dagens samfunn blir det stadig mer vanlig å gjennomføre slike inngrep. Vi kan jo bare stikke nesa ned i et hvilket som helst magasin, for å lese om de nyeste oprasjonen til for eksempel Heidi Montag eller Pamela Anderson.

Selv ser jeg ingenting feil i å legge seg under kniven. Men, og dette er et stort men, det kommer helt an på hvilken grunn denne personen har til å ville la seg operere, i tillegg til at det kommer an på hva slags inngrep det faktisk er snakk om. Dersom dette er en person som har vært med i en ulykke, eller er født med en feil, og en operasjon er noe som kan bedre livskvaliteten – da er det klart at det ikke er noe galt i å gjøre et plastisk inngrep.

Jeg ser heller ikke noe galt i å enten ordne på magen, eller brystene dersom en fødsel har satt sine spor, og dette er noe som hindrer at et menneske kan være glad og lykkelig. Jeg ser heller ikke noe galt i å rette på en nese som er altfor stor, lepper som er altfor små, eller bryster som er altfor tunge.

Dersom det er snakk om å ordne på noe som åpenbart er fantastisk fra naturen av, da mener jeg at det er feil. Se for eksempel på Heidi Montag. Hun var en naturlig, pen dame, og kunne fint gitt seg etter de første inngrepene hun gjorde.  I dag er hun jo som besatt, og ser helt plastisk ut. Et klassisk eksempel på hvor galt ting kan gå, hvor fort ting går til hodet på oss mennesker.

Selvfølgelig er det lett å si at alle bør være fornøyd med seg selv slik de er skapt, men jeg er stygt redd for at dette uttrykket begynner å bli litt slitt. Vi blir så altfor lett påvirket av Hollywood, av TV eller av reklame i dag. Plastiske inngrep er noe som stadig blir mer og mer vanlig, og selv om jeg ikke liker tanken, er jeg sikker på at hver fjerde kvinne har brystimplantat – selv uten noen særlig grunn.

Jeg kan vel konkludere med at dette med plastiske operasjoner får være opp til hver enkelt. Jeg ser ingenting galt i å la seg operere, dersom det er snakk om et lite inngrep, eller et nødvendig inngrep. En operasjon av stor karakter bør tenkes nøye gjennom – før det eventuelt utføres.

Om jeg noen gang vil vurdere en operasjon? Det kan godt være, jeg vet jo aldri hva fremtiden bringer. Men det er over hodet ikke noe jeg tenker på.

Til nye lesere: jeg prøver hver uke å svare på lesernes spørsmål i disse innleggene. Dersom du lurer på noe, eller du har noe på hjertet som du tror kan hjelpe andre, er du også velkommen til å sende meg eventuelle spørsmål / historier på epost: carolineberg2@hotmail.com ♥

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *