Ukens leserspørsmål

_FF_inleggHeaders__0003_c-1
Hvordan takler du sjalusi i forhold til det å ha kjæreste / ektemann? Jeg har selv et langvarig forhold, og når han for eksempel sender meldinger til andre jenter som han har vært venn med lenge, stikker det liksom litt.
Har du noen gode råd for sjalusi?
Svar:
Det er helt normalt å føle et stikk av sjalusi når kjæresten din for eksempel gir andre jenter lange blikk, eller sms’er med gamle flammer. De fleste eksperter har faktisk kommet med uttalelser om at litt sjalusi kan være sunt. Det kan tolkes som et bevis på at du elsker den andre personen veldig høyt. Men det er klart sjalusien blir et problem dersom det bryter ned parfoholdet.

Å være over snittet sjalu er forferdelig vondt, og jeg tror den eneste løsningen er å jobbe med seg selv. De fleste mener sykelig sjalusi kan komme av for eksempel lav selvfølelse, og det tror jeg garantert at det er noe i. Dersom du ikke er trygg på deg selv, kan det selvfølgelig være vanskelig å være trygg på andre.

Tenk over dette når du føler et stikk av sjalusi – det gjør jeg, spesielt kommuikasjonsdelen. Vi er veldig flinke til å snakke sammen.

Sjalusi kan ofte komme av manglende bekreftelse, fordi for oss mennesker er det viktig å bety noe for andre. Gir kjæresten din deg den bekreftelsen du trenger? Dersom han gjør det, må du tro på det han sier. Det er faktisk deg han vil ha, fordi det er deg han er i et forhold med.

Tell til ti, før boblen sprekker. Fortell hva du føler. La han fortelle sin side av saken. Prat sammen. Kommunikasjon er forferdelig viktig dersom et parforhold skal fungere i lengden. Jeg er helt sikker på at kjæresten din lettere vil forstå din sjalusi / frustrasjon, dersom du forklarer han hvorfor du føler som du gjør.

Spør deg selv om du er i et godt forhold. Har du en faktisk grunn til å være sjalu? Behandler han deg urettferdig, eller er det dine følelser som tar overhånd når du reagerer som du gjør?

Til slutt må du huske at kjæresten din har valgt deg som partner. Det er deg han vil være sammen med, og ingen andre. Han synes du er den vakreste personen i hele verden. Du vil aldri komme utenom at det finnes pene medmennesker, men du må tenke at deres følelser for hverandre er sterkere enn noe som er overfladisk. Konsentrer deg om å gå inn for at du er den beste for han, og at dere to er riktige for hverandre.

2 kommentarer

  1. Sitter her å leser gjennom alle «ukens leser spørsmål» og må bare si at jeg er helt fascinert over hvor gode,utdypende og reflekterte svar du har på alt.Du er utvilsomt en svært klok kvinne! Har nettopp fått øynene opp for bloggen din og er nå selvfølgelig fast leser<3

    1. Fotballfrue

      SÅ koselig å høre! Tusen takk 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *