Ukens leserspørsmål2 spørsmål besvares i «ukens leserspørsmål» denne uken 😀

Spørsmål nr. 1

Jeg fikk ikke sett deg på TV i går, og heller ikke forrige gang du var på TV. Kan du sende meg en link, så jeg får se?

Svar:

Jeg har ingen link til programmet i går, men jeg var jo også med opå Studio5 i februar/mars.

Link til programmet har du her

Det er gratis å se dette, det eneste du må gjøre er å opprette en brukerprofil. Det tar sånn cirka 30 sekunder.

Spørsmål nr. 2:
Fikk du tid til andre ting enn hund, da du var alene med Hugo? Sånn som å dra ut uten hund også videre. Jeg har bestilt Pomeranian og er kjempeglad for dette, men jeg begynner å få litt kalde føtter :O

Svar:

Helt fra starten av var jeg veldig innstilt på at det å skaffe seg en hund alene, var et veldig stort ansvar. Derfor ble det ikke noe stor tilvenningssak for meg. Jeg hadde med meg Hugo stort sett over alt, dermed var han ikke alene, og han ble vant til mennesker og forskjellige situasjoner.

Samtidig som det er viktig å ha med seg hunden forskjellige steder, er det også veldig viktig å venne den til å være alene. Dersom den aldri er alene, er det fare for at den vil utvikle separasjonsangst. Og da vil du sjelden kunne gå fra den.

Hugo har ingen problemer med å være alene. Jeg startet i det små, og kunne forlate han en time av gangen. Deretter økte jeg tiden til to timer. Slik fortsatte jeg etter hvert som jeg følte han var klar. Til slutt kunne jeg selvfølgelig dra ut på byen og la han være alene hjemme, men da passet jeg på å aldri være borte lenger enn 6 – 7 timer. I tillegg fikk han en lang luftetur og mat, før jeg dro. Ofte klarte jeg rett og slett ikke å dra fra han, fordi samvittigheten min ble totalt ødelagt. Stakars, lille, søte vofsen!

Jeg tror ikke det er noen grunn til at du skal ha kalde føtter, dette kommer til å gå kjempefint 😀 Dessuten kommer du til å bli så forelsket i den lille valpen din, at du ikke vil dra fra den.

Hadde jeg vært deg, ville jeg spurt de på hundekennelen om råd. De var til stor hjelp da jeg skulle oppdra Hugo. De har en masse erfaring med din rase, og vet hva som kreves.

Lykke til, og bare gled deg til valpen er i hus 😀

Her er Hugo 6 uker, 9 måneder, 3 år.


Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *