Luftig omelett med parmesanost

De som sier at trening dagen derpå ikke har noe for seg, kan bare gå å legge seg. 
Jeg har nettopp lagt igjen 60 minutter på mølla, og jeg kunne ikke følt meg bedre. 
Ingenting er som å forbrenne 800 kalorier – effektivt og klissvått. Nå er i hvert fall alle vinglassene fra i går så godt som forsvunnet. Ute av systemet. Herlig! 
Uansett. 
Magesekken min har akkurat fått i seg verdens deiligste omelett! Og jeg tenkte at jeg skulle dele oppskriften med dere. Jeg lover at ingen omelett smaker bedre enn denne. 
Til 2 personer trenger du: 
  • 4 egg
  • 2.5 dl melk 
  • 60 gram smør (fordi det er søøøøndaaag) 
  • 40 gram hvetemel (fordi 40 gram er veeeldig lite) 
  • 100 gram parmesan 
  • salt&pepper 
  • olje til steking 

Slik gjør du: 
Skill eggeplommer og hviter. Kok opp melken og bland inn smøret. 
Trekk kjelen bort fra platen, og sikt inn melet. Riv halvparten av parmesanosten, og bland dette inn i kjelen, som du setter tilbake på platen igjen (medium varme). Smak til med salt og pepper.
Trekk kasserollen av platen igjen, og bland inn eggeplommene til alt danner en glatt masse. 
Pisk eggehvitene stive (bruk en elektrisk visp) 
Når hvitene er stive, bruker du en slikkepott til å «brette» hviten inn i blandingen i kjelen. 
Ha litt olje og smør i en teflonpanne, varm opp, og hell røren i pannen. La dette stå i ca. 60 sekunder på meduim varme, og sett deretter hele stekepannen inn i ovnen på 200 grader. La den stå i 8-10 minutter. 
Rasp resten av parmesanen, og strø dette over omeletten når det er ca. 1 minutt igjen av steketiden. La dette smelte mens pannen står i ovnen.
Når osten har smeltet, kan du servere. Og nyte. Nyyyte. 
NB! Husk at pannen er VARM etter at den har stått i ovnen. Fort gjort å glemme. . 
Siden mange tydligvis mener at jeg MÅ skrive hvor jeg har fått oppskriften fra, kan jeg jo avsløre at den er fra Hellstrøm sin kokebok – inn med sølvskje. Som er veeeldig bra. 
Så vet dere det. 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *