Juletapas :D

Samle venner på rødvin og juletapas!

Juletapas smaker fantastisk, og er et deilig avbrekk fra den tradisjonelle julematen.

Tapas består av mange småretter, og det er kun fantasien som setter grenser når du skal servere dette.

Jeg tenkte derfor at jeg ville tipse dere om de rettene jeg foretrekker på juletapasbordet.

1. Pepperkakeduo
2. Lefserull
3. Flatbrødtrio
4. Fenalår med asparges
5. Søt paprika med kjøtfyll

SLIK GJØR DU:

Pepperkakeduo – min absolutte favoritt!

Æsj, tenker du, etter å lest dette. Men det er ikke æsj. Det smaker helt fantastisk. Og dersom du skal spørre om karbohydrater, pepperkaker, og hvorfor jeg spiser det, er svaret at jeg elsker pepperkaker. Det er verdt å ofte litt magesmerte for pepperkaker.

Til 6 personer trenger du:

  • 12 pepperkaker
  • rømme
  • en pakke blåmuggost
  • valnøttkjerner
  • lammerull

Legg en teskje rømme på halvparten av pepperkakene. Legg lammerull over. Det ser best ut om du skjærer lammerullen i strimler.

Bland blåmuggosten med rømme (rør sammen i en bolle) Legg en teskje av dette på de resterende pepperkakene.
Pynt med valnøtter.

Lefserull, fordi det bare er jul en gang i året

Til 6 personer trenger du:

  • en pakke med lammerull
  • en pakke med rødbetsalat
  • frisk timian
  • potetlefse

Smør lefsene med rødbetsalat, legg på hele skiver av lammerull, og strø over timian. Rull lefsen sammen, og del den opp i mindre biter. En lefse kan deles i fire.

Flatbrødtrio, fordi gjestene fortjener noe godt

Til 6 personer trenger du:

  • en pakke flatbrød
  • samme tilbehør som pepperkakeduo

Gjøres på samme måte som med pepperkakene. Du kan selvsagt ha annet pålegg også, som for eksempel rogn.

Fenalår med asparges

Til 6 personer trenger du:

  • 12 skiver fenalår
  • olje
  • salt
  • pepper
  • 12 asparges
  • rosmarin og  timian
  • brie

Skrell av nederste delen på aspargesen. Kok, stek eller grill den i 3-4 minutter. Husk at den fortsatt skal være sprø, ikke vassen. Salte og pepre aspargesen. Skjær brien i terninger og legg en bit i en fenalårskive, før du ruller dette rundt aspargesen.
Server gjerne med melbatoast og kald bernaisesaus ved siden av.

Søt paprika med kjøttfyll

Til 6 personer trenger du:

  • 300 gram medisterdeig
  • finhakket rosmarin
  • finhakket rødløk
  • 4 søte paprika

Bland sammen kjøtt, krydder og løk i en bolle.
Skjær av enden på paprikaen, og rens dem innvendig. Fyll paprikaen med farse, og stek dem i ovnen på 175 grader i ca. 40 – 45 minutter. De skal se gyllene ut på overflaten. Når de er ferdigstekt, kan du skjære paprikaen i to eller tre.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *