Kvinnfolk bak rattet?!?

Helt til i dag har jeg aldri skjønt meg på denne glosen.

Selv er jeg jo verdens beste sjåfør. Og jeg er da en kvinne. Det er ingen som forbikjører bedre enn meg. Det er heller ingen som forutser grønt lys like bra som meg.

Helt til i dag var jeg skråsikker på at dette bare var en glose mannfolk liret av seg fordi de var mannsjåvinister, eller rett og slett grunnet dårlig tro på seg selv som sjåfør.

Vel.

Etter i dag er jeg av en helt annen oppfatning. Kvinner klarer jo ikke å lukeparkere?!?

Jeg var overraskende opplagt, og sugen på å løpe en mil (!!) i dag tidlig, da jeg tilfreds var ti minutter unna målet mitt. Tredemølla på SATS.

Det var uvanlig mye trafikk til så tidlig på morgenkvisten å være, og da jeg plutselig havnet bak en bil som bestemte seg for å lukeparkere i en trang, enveiskjørt gate, tettparkert av biler på begge sider av gaten, tok jeg det hele med knusende ro. Jeg hadde da god tid. For en gangs skyld.

Der tok jeg veldig feil. Dette mennesket brukte usedvanlig lang tid på å bestemme seg for når det var på tide å legge over. Da jeg innså at mennesket bak rattet var en kvinne, ble jeg skikkelig flau. På hennes vegne. På alle kvinners vegne. Denne dama brukte faktisk femten minutter på å presse bilen inn mellom en elbil og en landcruiser. Femten minutter?!? Og ikke hjalp det på selvtilliten hennes at køen bak henne vokste og vokste, sammen med stadig mer press på hornet fra samtlige. Stakkars dame.

Jaja. I dag har jeg lært at det faktisk kan være noe i dette med «kvinnfolk bak rattet». Jeg er ganske enig.

Bortsett fra når det kommer til meg selv. Selvsagt.

bil

Til informasjon vil jeg gjøre det helt klart, at ja. Dette er satt på spissen.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *