2 enkle oppskrifter til 17. mai

Er du ute i siste liten, men vil likevel lage noe litt utenom det vanlige på 17. mai? Da har du kommet på rett plass 🙂 Jeg har laget isbiter og ispinner i norske farger – så dekorativt og ikke minst – veldig godt! Det er heller ikke vanskelig, så bare følg med! 

Til isbitene trenger du store isbitformer (kjøpes blant annet på Jernia) pluss bringebær og blåbær. Ha 2-3 av hver bærsort i isbitbeholderen, fyll med vann og sett i fryseren. Kjempefint i både vin og vann! 


is på pinne 6 stykk 

♥ 300 g. bringebær ♥ sukker / sukrin ♥ 4 ss. vaniljekesam ♥ 4 dl. yoghurt ♥ konditorfarge blå (kjøpes på blant annet kitchen) 

Mos bringebær i en blender og bland inn ønsket søtning – jeg brukte 1 ss. sukrin. Hell blandingen i bunnen av ispinneformene og sett i fryseren i ca. 15 minutter. I mellomtiden kan du blande gresk yoghurt og vaniljekesam i en blender. Ha halvparten over i en bolle for seg og bland inn konditorfarge til du får ønske blåfarge. Jeg brukte farge fra Wilton, den er helt ekstremt drøy og ikke minst fargesterk. En liten dråpe er mer enn nok! 

Hell den hvite yoghurtblandingen over bringebærblandingen og sett ispinneformene inn i fryseren igjen. La det stå til det har stivnet såpass på toppen at det er trygt å helle noe over uten at lagene blander seg. 20 minutter bør holde. Hell den blå blandingen over tilslutt, press nedi ispinnene og sett formene i fryseren over natten. Sett isen frem på benken 5-10 minutter før servering, den kan være vanskelig å få ut med en gang. Jeg har notert meg at flere ønsker seg steg for steg-bilder igjen. Det kommer 🙂 


Så er det bare å glede seg til i morgen! Det gjør i hvert fall vi og nå skal vi snart se på barnehagetoget og feirer i barnehagen etterpå 🙂 

7 kommentarer

  1. Er du klar over at det ikke er anbefalt med kunstig søtning til barn under 3 år? 🙂 Sukrin er og regnes som kunstig. Kanskje greit å informere leserne som skal lage disse til små barn 🙂

    1. Det er riktig at det ikke anbefales kunstig søtning til barn under 3 Ã¥r, men den viktigste anbefalingen er uansett Ã¥ redusere sukkerinntak og tilvenning til søtt i DAGLIGmaten. Det er, ifølge ernæringsfysiologer og leger , ingen fare forbundet med unntaksvis smÃ¥ inntak av f eks sukrin, som ikke gir blodsukkerstigning. Dessuten spiser vel barn under tre Ã¥r sjelden store og farlige mengder av is, selv pÃ¥ en dag som 17.mai…

  2. So great the idea you had! Thanks a lot for sharing, dear Caroline!
    xx from Bavaria/Germany, Rena
    http://www.dressedwithsoul.com

  3. Kanskje lurt å ha den blå fargen øverst? Tenker at den blå fort vil smelte hos barn som spiser litt sakte, og blå konditorfarger + pentøy er kanskje dårlig match 😉

  4. Hvor er fjølene og ispinnene fra?

  5. Ja steg för steg är de bästa på recepten så vet man att man gör rätt 🙂

  6. Så enkelt og genialt! Det fine med dine oppskrifter er at de alltid virker så enkle, gjort på null komma vips! Dermed blir terskelen min for å prøve de lavere! Så genialt!!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *