fredagssnacksen: sunnere potetgull med avocadodipp

Altså, dette har du helt sikkert laget hundre ganger før, men kanskje du har glemt at det er en fantastisk erstatter for potetgullet? Jeg er absolutt ikke fan av potetgull i det hele tatt, men dette? Det kan jeg nesten spise meg mett på! I dag hørte jeg på morgenshowet på Radio1 på vei til trening, Niklas Baarli er jo superfestlig og jeg hørte alltid på Verdens Rikeste Land på P3 utelukkende på grunn av ham. Men nå har han altså gått til Radio1 og gjør frokostradio der – så hyggelig!

Til poenget: i dag fristet de med fredagssnacks som visstnok garantert skulle være vinnere til gullrekka og sofakroken i kveld, og derfor slår jeg et slag for denne sunne varianten i stedet! Jeg ble rett og slett inspirert 😉 Ikke av forslagene som blant annet var gompemix, sjokolade, popcorn og saftis, men jeg ble inspirert til å gjøre fredagssnacksen sunnere – rett og slett 🙂 Jeg mener ikke at sjokkis og popcorn er feil en gang i blant, men i kveld slår jeg et slag for dette her: chips laget på maks 10 minutter kombinert med kanskje verdens beste dipp!  

♥ 1 pakke speltlomper ♥ olivenolje ♥ chilipulver / foretrukket krydder ♥ salt + pepper ♥ avocado ♥ rømme 


slik gjør du 

Del opp alle lompene som en pizza, i små trekantede stykker. Legg de utover på bakepapir (på et stekebrett) og pensle dem med bittelitt olje – ikke for mye, da kan de bli myke. Dryss over favorittkrydderet ditt og sett brettet inn i varm ovn – 225 grader i 7 minutter. La de avkjøles på rist. 

Dippen lager du av 1-2 moste avocado og blander inn noen spiseskjeer med rømme. Bland også inn salt og pepper. Altså! Det blir så godt og er en helt perfekt kombinasjon! Du kan selvfølgelig lage guacamole også, men denne går fortere og er nesten bedre til akkurat dette 😉 


Så kan helgen bare komme! I hvert fall snart ♥ 

30 kommentarer

 1. Dette skal jeg prøve, ser kjempegodt ut:)

  1. Caroline Berg Eriksen

   Er SÅ digg! 🙂

 2. Dear Caroline,
  Thanks for the recipe! This is for sure a try worth!
  xx Rena
  http://www.dressedwithsoul.com

 3. For et supert tips!:) jeg har lenge vært på jakt etter noen alternativer til vanlig chips. Dette må prøves! Go helg!

 4. Dette hørtes spennende ut å prøve. Tusen takk, du inspirerer stadig til litt sunnere hverdag med kjekke varianter og jeg har prøvd flere. I helgen planlegger jeg å bake dine middelhavskjeks.

  God helg og beste hilsen fra Ingrid på http://www.ingridtunheim.no

 5. Takk før sunne tips!! Skal prøves til kosen denne helga:)

 6. Mmm, ser godt ut – må prøves
  God helg, fine Caroline

 7. Tuuuusen takk! Har alt i skapet! Jippi!! Gleder meg! Hurra for sund snacks tips:)

 8. Hei, lurer fortsatt på om du tenker på å begrense avokado-bruken? Avokado er godt og sunt, men produksjonen har flere uheldige konsekvenser.
  https://www.dagbladet.no/mat/avokado-fjernes-fra-danske-butikker-etter-avsloringer—matte-ta-affaere/67434012

  1. Herregud, noen måtte selvfølgelig komme med en sånn kommentar Jeg spiser avokado hver dag, og kommer ikke til å slutte med det!

 9. Hei Caroline! Jeg har blitt bedt i et bryllup der det står black tie/cocktail på invitasjonen. Vet du hvilke kjole man bør velge da? Må den være kort? Jeg har spurt litt rundt, men er så mange forskjellige meninger Tenkte at du kanskje hadde peiling på dette☺️ God helg til dere

 10. du kan bruke dette til tacoen også!

  1. Caroline Berg Eriksen

   JA 😀

 11. Så fantastisk ut!! Hva slags krydder brukte du?

 12. Hei. Vet du hvordan det er med kalori nivået på dette? Prøver å slanke meg litt. Og jeg elsker potetgull og skulle gjerne hatt noe «sunt» alternativt.
  God helg.

  1. Jeg mener en lompe inneholder rundt 30 kalorier (eksakt tall varierer på type og størrelse) uten olje, og man må jo ikke bruke oljen. Eksempelvis finnes det kalorifrie stekesprayer på velassorterte matbutikker, helsekost eller nett 🙂

  2. Selve potetgullet har nok mindre kalorier enn vanlig chips (siden sistnevnte frityrstekes), men det er mye kalorier i avokado og rømme, så dipen kan f.eks. heller være tomatbasert salsa hvis man skal slanke seg. Og såklart ikke spise seg mett på sånt.

   1. Tusen takk for svar Madelen og Hege. 🙂

 13. Det er super godt å lage nachos av lompechips også 🙂

 14. Dette så skikkelig godt ut! Handlelista er oppdatert 😉
  Du har mange gode oppskrifter på småsnacks, bla en del cookies du la ut for en tid tilbake. Vi har eggallergiker i hus – har du tips til hva som kan brukes istedet for egg? Vil fiberhusk ha noe av samme bindeevne?

 15. Tar du olje og krydder på begge sidene? Såg veldig godt ut!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Bare på en side 🙂

 16. Har du forandret konseptet på bloggen din? Syntes d ikke er d samme som tidligere,,

  1. Caroline Berg Eriksen

   Konsept? Jeg er litt usikker på hva du mener? Ingenting er endret med vilje i så fall 🙂

 17. Nammis det skal testes ut i kveld 🙂 God helg og flott at jentene er friske igjen!

 18. Oij denne var ny for meg. Det ser jo kjempegodt ut! Takk for tips 😀

 19. Speltlompechips er digg! Jeg putter snippene i en pose, tilsetter krydder, ringler litt olivenolje oppi, og så rister jeg det sammen. Denne salsaen er også sjukt god til:https://www.onceuponachef.com/recipes/roasted-tomato-salsa.html 🙂

 20. Hei! Jeg leser bloggen din når jeg har tid, og blir ofte inspirert, tusen takk for det:) Hvilket krydder har du brukt? Jeg lurer også på når du kommer med en evaluering etter juice detoxen din?

 21. Takk for supert tips, denne skal prøves i morgen ☺️ Men lurer på en ting, var på butikken istad og skulle kjøpe speltlomper, fant bare 1 variant og den var 28,5 karbohydrater i, er ikke det litt mye på lavkarbo? Eller er det flere typer? Er ny på lavkarbo, så har ikke så peiling enda ☺️

 22. Hei, hva slags type krydder bruker du utenom chili?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *