slik gir du garderoben din en detox

Nå som jeg har testet detox for kroppen, er det virkelig på tide med en detox for klesskapet mitt også! Her er det fullstendig kaos for tiden! Jeg hadde tenkt til å rydde plass før høsten startet, type anno september. Jeg pakket bort en del høst- og vinterklær da garderoben kom opp i juli og vi pakket opp av esker. Disse skulle jeg ta frem når sommeren var på hell, men tiden har ikke strukket til og sommerklær møter høst- og vinterklær i et salig virvar i klesskapet mitt akkurat nå. Jeg har ikke noe system og veldig mye inni der er sesongbasert, som jeg ikke får brukt før sola varmer igjen. Så ja – på tide å ta affære!

Og jeg har en plan for å lykkes! For det første – bare gjør det. Her gjelder den samme regelen som når dørstokkmila kicker inn og du ikke kan se for deg hvordan du skal klare å karre deg til å gjennomføre en treningsøkt. Følelsen etterpå er uslåelig! Når du skal rydde i klesskapet, funker det ofte litt på samme måte – du må rett og slett bare bestemme deg! Ta en hånd inn i klesskapet og riv ut alt som ligger i hyllene. Så er du i gang! Det er akkurat det jeg har gjort her, og først ut er buksene mine. 


videre sorterer jeg det slik 

det jeg bruker ofte og vet at garderoben ikke klarer seg uten 

det jeg aldri bruker, men vil beholde, uten at jeg vet hvorfor 

det jeg absolutt aldri bruker og vet at jeg kan kvitte meg med 


når dette er gjort, går jeg videre

sorterer og bretter sammen alt i haug nummer 1, dette går tilbake i skapet igjen 

haug nummer 2, det jeg ikke vet helt om jeg vil beholde eller ikke, legger jeg bort (på for eks. loftet) for de neste 2 månedene og dersom jeg fortsatt ikke har tenkt en tanke på det – gir jeg det bort eller selger det. Denne er viktig! Jeg husker nemlig da vi bodde i Siljan og jeg gjorde en skikkelig detox i garderoben. Noen uker etterpå tømte jeg innholdet i x antall søppelsekker utover hele, før jeg endelig fant det jeg lette etter. Jeg angret som en gal da jeg innså at jeg hadde gitt bort noe jeg ville ha likevel. Heldigvis fant jeg det igjen, men det var nummeret før jeg aldri fikk se det igjen, og nettopp derfor er det fint å la ting ligge litt dersom du er usikker. Gjerne i noe annet enn søppelsekker 😉 

haug nummer 3 gir jeg bort, selger eller gjenvinner, alt ettersom hvilken tilstand det er i – selv er jeg veldig glad i å gi til Fretex og har gjort det i mange år 

Spørsmål du kan stille deg selv når du er usikker, er for eksempel: hadde jeg kjøpt dette plagget om jeg var på handletur i dag? Føler jeg meg fin når jeg bruker dette? Har jeg brukt dette i løpet av det siste året? Er det for trendbasert for neste sesong? 


♥ ♥ ♥ 

Slik gjør jeg med alt i skapet mitt – bukser, gensere, topper, skjorter, skjørt, kjoler, treningstøy, undertøy, sko, hodeplagg, koseklær – you name it! Alt går i 1 av 3 hauger og gjennom prosessen jeg nettopp beskrev. Det er ganske effektivt! I tillegg har jeg ikke plass til klær for alle sesongene i skapet mitt, så alt som ikke er høst eller vinter, går på loftet til våren og sommeren er over oss igjen 🙂

Tips: jysk, jula, europris eller clas ohlson selger esker i klar plastikk som er geniale å oppbevare klær i. Når du ser innholdet i esken er det enkelt å finne frem riktig eske akkurat når du trenger den 🙂 

59 kommentarer

 1. Hvooor er genseren du har på deg fra? Fin ☺

  1. Caroline Berg Eriksen

   Takk 😀 Den kommer fra h&m 🙂

 2. Haha sitter på badet og gjør akkurat det samme med sminke/ hår og altnulig skuffene mine 😉
  I morgen blir det kjøkkenet før jeg tar garderoben til uka 🙂 da skal jeg prøve det tipset ditt.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Åja, der må jeg ta et tak også! Det får bli neste gang :p Takk for påminnelsen 😉

   Klem!

 3. Bare en sånn liten ting klær skal aldri i bosset men til gjenvinning uansett stand (vist det er hullete blir det brukt opp igjen til kluter ) vist det er veldig dårlig stand blir det malt opp og brukt til isolasjon

 4. Husk at man ikke skal kaste tekstiler. Fretex, hm og KappAhl tar i mot både slitte klær og små tekstiler som de gjenvinner

 5. Takk for inspirasjon til å ta en opprydning i klesskapet! Det er en ting som er deilig å få unnagjort 🙂
  Hvor er den fine jeansen du har på deg fra?
  Håper du får en fin kveld!

 6. *plast 🙂

 7. Det er pirk, jeg vet, men det gjorde litt vondt i norsklærer øyet mitt: «anno » betyr «i året». Du kan altså si «min høstgarderobe anno 2017», men ikke «anno september».

  1. Selv fikk jeg vondt i språkpolitiøyet mitt da jeg oppdaget at en norsklærer ikke kan stave ordet norsklærer.

   1. PS! Mente selvfølgelig norsklærerøyet. 🙂

   2. Min skrivefeil var en typisk autokorrekt, der en ny telefon ofte ikke fanger opp sammensatte ord, da dette er uvanlig på engelsk. Forøvrig var det bare en konstruktiv tilbakemelding på feil ordbruk fra min side, du derimot gjør narr av meg bare for å gjøre narr av meg. Har forøvrig dysleksi, og ser ikke alltid når autokorrekten lurer meg.

    Men takk for spydigheten

  2. Det var humoristisk ment, men ikke jeg hadde ikke til hensikt å være slem eller gjøre narr av deg. Oppfattet du det slik, beklager jeg det. Unnskyld!

   1. Det er greit, mye som blir borte når det blir skriftlig:)

   2. Herregud ble helt «rørt» her nå.
    Setter så pris på mennesker som ber om unnskyldning dersom de føler de har sagt gjort noe «dumt».
    All respekt til deg Hennie. <3

 8. Hej Caroline
  Prøve lige en gang til:0)
  Hvor er din bluse fra i indlægget min erfaring med smoothie detox.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Beklager at du ikke har fått svar! Det er en topp fra BikBok 🙂

   1. Tusind tak for svar:0)

 9. Hei 🙂
  Jeg lurer på en ting; http://www.carolinebergeriksen.no/2016/04/10/flirty-dress-and-a-leather-jacket/ <- ville du solgt meg denne kjolen, om du fremdeles har den?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Den har jeg fortsatt, skal tenke litt på det 😉 Er så fin til våren og sommeren!

 10. Elsker buksen! Hvor er den fra?

 11. Å nei Caroline! Ikke rydd bort sommergarderoben, sommeren er jo rett rundt hjørnet nå 🙂

 12. Jeg startet prosjekt opprydding i går. Begynte i det små med skuffene i gangen , og du hvor mye «smart» en tar vare på. Der lå det ca 20 hårstrikker. En haug med små penger. Brukte Billetter. Reflekser pluss en hel masse ræl. Hmm må vist rydde litt oftere evt legge det på plassen sin med en gang.

 13. Hva med kjøpe detox i stedet. Det vanvittige forbruket THE Eriksens fronter er hårreisende for vanlige folk. Gjør selv til Fretex, men i normal skala. Oppforder dere til dexox på generell basis både hus og hjem og klær og utstyr!

  Spent på om en såpass negativ kommentar slipper gjennom sensuren……

  God kveld!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det er en del av jobben min, Annie 🙂

   1. Her kritiserte hun vel forbruket deres (dog på en negativ måte). Men å påstå at det er jobben din blir vel noe feil. Jobben din er vel å vise hverdagen din og å være til inspirasjon. Hva du legger i det er såklart opp til deg så du kan fint «endre» «jobben» din til å ikke være så fokus på hele tiden nye ting og forbruk forbruk forbruk. Man kan fint være til inspirasjon uansett. Jeg syns faktisk det var en bra kommentar her for litt siden som satte fingeren på at det spiller vel lite med en gavefri jul når forbruk og volum i tiden fra jul til neste jul uansett er veldig høyt.

   2. Caroline Berg Eriksen

    Jobben min består av mange elementer, ett av dem er å vise frem klær 🙂 Ja, jeg kan helt sikkert blogge om andre ting, men pdd. har jeg ikke noen planer om å endre innholdet spesielt mye på bloggen.

    Gavefri jul spilte en utrolig stor rolle, om ikke for deg/dere, så i hvert fall for oss 🙂 Det gjorde julaften så mye bedre og jeg kan trygt anbefale det videre 🙂 Og kanskje inspirerte jeg noen som IKKE har et stort forbruk ellers til også å ha gavefri jul.

   3. Nå er vel ikke bloggen din en moteblogg, så de som trenger inspirasjon vil jeg tro finner det andre steder. Jobben din er blant annet å vise frem klær, men det er jo ikke gitt at det MÅ være nye klær. Mye man kan gjøre med de klærne man allerede har. For min del blir jeg mer inspirert av å se hvordan du kan feks få fem antrekk ut av en bukse, enn at du skal vise frem x antall nye bukser. Sunt for miljøet, og sunt for lommeboka.

   4. Caroline Berg Eriksen

    Den er ikke en ren moteblogg, nei, men jeg skriver også om mote og det er mange av mine lesere som blir inspirert av mine antrekk, det vet jeg.

   5. Nå er det jo en del folk som er veldig enkle, og som blir inspirert uansett hva du viser frem. Jeg tenker at målet må jo være å inspirere flest mulig, ikke bare være fornøyd med at man inspirerer noen. Hadde vært gøy å se hvor mange flere du eventuelt kunne inspirert ved å tenke litt annerledes, ikke bare fokus på å kjøpe.

   6. Jeg har fortsatt til gode å se at noen etterspør flere nye innkjøp av deg. Tvert i mot har det vært mange kommentarer som spør etter gjenbrukstips og mindre «kjøpepress» for å kunne føle seg like fin som du ser ut, men etter hva jeg har fått med meg har du aldri etterkommet det, ofte lar du bare være å svare på kritikken.. ta med deg det mange av dine lesere faktisk skriver : vi ønsker inspirasjon til å bære det du/vi har på nye måter. Ellers kunne vi bare sett i en salgskatalog. Så forbruket er nok for det meste for din egen del, for jeg tror ikke det er det som inspirerer leserne dine mest 🙂

   7. Caroline Berg Eriksen

    Hei Alex 🙂

    Sjansen for at noen etterspør nye innkjøp er relativt liten, i og med at jeg faktisk viser frem nye innkjøp ganske ofte. Behovet for å etterspørre det er dermed ikke særlig tilstede. Når jeg viser frem nye klær, er det også veldig mange av mine lesere som faktisk kjøper dem, og det viser jo at det er mange som setter pris på det.

    Jeg tror at hva mine lesere ønsker og blir inspirert av er utrolig sammensatt. Mange ønsker det du etterspør, og mange ønsker det jeg tilbyr. Om ingen ble inspirert av hva jeg viser frem så hadde ingen lest bloggen, og ingen hadde kjøpt klærne.

   8. Og det har du rett i, mange kjøper sikkert klærne fordi de ofte rett og slett ser så fine ut på deg, det har jeg selv gjort 🙂 men utfordringen er nettopp den at vi «alltid» må kjøpe for å oppnå effekten du viser, og det er en tung byrde for miljøet vårt. Jeg skjønner at du ønsker å beholde dagens kjøpeinnlegg, men jeg tror poenget som forsvinner litt mellom linjene for oss andre er at vi så gjerne skulle ønske du kunne inspirere på andre måter i tillegg: ved gjenbruk eller nye, kreative sammensetninger, slik at vi kan se at man kan se nydelig ut selv om man ikke har råd til nyeste innkjøp eller forsøker å spare miljøet for det.. som du skriver: vi blir inspirert av ulike ting, kunne neste moteinnlegg være siktet på oss? 🙂

 14. Marianne P. Grøtnes

  Hei, ift Fretex vil jeg bare tipse om at Fretex gjenbruker alt som blir levert til dem. Slitte/ødelagte klær blir f.eks gjort om til pussefiller som selges (til f.eks. Bedrifter), fyll i puter eller at de lager redesign. Sjekk ut Fretex sin hjemmeside. 🙂 Marianne

 15. Slike innlegg er toppen! Merkelig nok veldig koselig 🙂 Kanskje du vil vise bilder av det ferdige resultatet? 🙂 Ha en fin uke videre!

 16. Så fin header <3 passer godt til bloggen! Gir samme stemning på den måte!

 17. Åå så fin du er! Og så glad jeg blir når vi får hyppigere innlegg

  1. Emojien kom visst bort :/ skulle være *hjerteøyne* 😀

 18. Helt nydelig header du har byttet til :-))) Håper det ble orden i skapet ditt, trengs virkelig innimellom det, kremt til meg selv hehe

 19. Veldig fint system 😀 En annen ting når man pakker bort klær (i mitt tilfelle hvert fall) er at jeg er drittlei de klesplaggene, men etter at det har ligget usynlig en stund har jeg glemt hva jeg hadde, og det føles som å få nye klær når jeg pakker de fram igjen! Husker det fra noen år tilbake – jeg var helt sjokka over at dette var klær jeg ikke orka synet av lenger, for her var jo så masse fint!

 20. Hei. Tusen takk for inspirasjon til å rydda i klesskapet. Har tenkt på det sååå lenge;-) Første gang eg kommenterer på bloggen din i dag, men synst det er på tide å skryte litt. Har lest bloggen din siden 2012, å synst at den berre blir bedre å bedre. Du skriv så variert om forskjellige tema, og du skriv på ein måte som inspirerer. Eg får alltid lyst til å ta meg ein joggetur, prøva nye oppskrifter, vera meir ilag med barna mine, eller berre ta meg ein kaffikopp og sjokoladebit etter å ha vert innom bloggen ein tur;-) Og nå har eg vell egentlig lyst å pussa opp i huset også.Haha:-)Eg sitt alltid igjen med ein god følelse etter å ha lest. Så tusen takk for at du har laga så god blogg i så mangen år. Er så glad for at du til tross for stygge kommentar på bloggen, klarer å ignorere dei, å fortsetter å lage god blogg til alle oss andre som liker å lesa:-) Ha ein fin dag:-)

 21. Jeg ryddet nettop garderoben min og fikk ut masse jeg ALDRI bruker, men som jeg likevel har hatt i flere år uten grunn 😛 Smarte tips! Jeg har brukt Synnøve Skarbø sin metode: kun ta vare på det du 1. Trenger eller 2. Elsker 🙂 Funker veldig bra!

 22. Haha.. Tok meg ingen tid å sortere klær sist. Har ganske lite etterhvert, og gleder meg til å bli ferdigutdanna til sommer, så jeg får litt flere penger til klær 🙂 Veldig misundelig på din haug med denimbukser.. Jeg har vel 2-3 par bukser jeg passer (når jeg ikke er gravid). Og fordi jeg er gravid nå, prioiriterer jeg selvfølgelig gravidtøy 🙂

 23. Fin innlegg! Hvor er buksen du har på deg fra?

 24. Åh, har inte kikat in här på ett par dagar och möttes av den fina headern. Urgullig! 🙂
  Kram <3

 25. Haha, så random! Eg rydda litt i skapet mitt i dag, før eg las dette 😉 Og det var verkeleg deileg å få ut dei plagga eg aldri strekker meg etter. Takk for gode tips, kanskje eg må rydde litt til…

 26. Har tenkt på å rydde skapet siden jeg kom tilbake til studentbyen etter sommeren! haha.. Er vel bare å sette i gang :p Så fin header, forresten! Du er så flink og inspirerende, jeg heier på deg!

 27. Min «usikker-haug» skal brukes innen en viss tid. Hvis jeg føler meg fin med det den dagen jeg bruker det, så beholder jeg. Føler jeg meg ikke vel eller fin, så skal det ut! Hvis noe ikke blir brukt fordi jeg aldri finner en anledning, eller har lyst til å ta det på om morgenen, ja da gir det seg vel selv – ut!

 28. Ola uteligger

  Fretex.

 29. Hvor er buksa du har på deg fra? Fin

 30. Liker godt den nye headeren din! Den passer til stemningen og harmonien du har på bloggen 🙂

 31. Prøver igjen, hvor er buksen fra?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Den kommer fra bikbok 🙂

 32. Hei, jeg har en garderobe som din, og har ofte detox. Selger, gir bort etc. Men så havner resten i Fretex container. Mange mange tusen. Jeg har vært på leting etter en u- lands container jeg brukte før. Synes det er mye bedre at de får, Fretex får mer enn nok. Har du/ dere sett en slik container i Oslo/Akershus? Hadde følt meg så mye bedre da! Eller kanskje et asylmottak? Ta med klærne fint pakket og dele ut der? Det trengs nok også. Har en venninne i annen kant av landet som gjør akkurat det. Som hun sier at de blir så glad, de har moteoppvisning og koser seg den lille stunden. Vi må huske at svært mange av de på mottak har også hatt interresse for klær, ikke alle har levd på et minimum. Mange har hatt et godt liv med studier osv før krig har sprunget ut. Nei konklusjonen ble til mens jeg skrev, jeg googler mottak i nærheten. Da endte det opp som tips til dere. Jeg skammer meg for alt jeg eier av klær og interiør. Være seg Ganni, Missoni osv. Shame on me. Skjerpings til meg! Lykke til med din Botox!

 33. Hei Caroline,
  Det er første gangen jeg er inne å leder i kommentarfeltet ditt og må vare si wow, jeg er då sjokkert! Her sitter folk å forteller deg hva jobben din er og hvordan bloggen din ska se ut… Gud Bedre.. det er bra du er sterk og står på videre!

  Anledningen till att jeg havnet her er for å spørre hvor garderoben din er fra?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Den er fra Strai 🙂 (reklame) http://www.carolinebergeriksen.no/2017/10/26/rabattkode-til-deg-som-skal-realisere-gaderobedrommen/

   Om det skulle bli aktuelt er det en rabattkode i det innlegget som gir deg 25 prosent avslag 🙂

 34. Kanskje det er jeg som er dum her, men jeg skjønner fortsatt ikke tankegangen rundt dette med hva leserene gir deg tilbakemelding om. Jeg tenker at jeg som leser velger selv om jeg finner denne bloggen interessant eller ikke, liker jeg ikke det jeg leser så må jeg velge noe annet. Du skriver om det du ønsker, og leserene velger om de har lyst til å lese det. Hadde du spesifikt spurt om leserens ønsker, hadde det vært noe annet, ellers må det da være urelevant hva vi måtte mene. Man ringer ikke redaksjonen i et ukeblad og kritiserer innholdet, da lar man vær å kjøpe bladet!! For oss lesere er dette gratis «underholdning», og innholdet bestemmer du!!

  1. Dette var egentlig hyggelig ment til deg altså, jeg hørtes kanskje litt streng ut her, men det er så mange som må henge seg opp i alt, jeg skjønner ikke jeg altså

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *