jul i hallen

Nå er det jul i hallen også! Jeg tenker at jeg skal vise dere et og et julerom om gangen, hvis ikke kan det bli litt vel overkill med julepynt og julekuler her på bloggen 😉 Jeg har konsentrert meg om å fylle rommene her nede med pynt i år, og så får vi se om noe finner veien opp til neste år også, akkurat nå har jeg rett og slett ikke nok pynt til å fylle hele huset! Utenfor har julelysene kommet opp og i en av stuene har vi bygget en liten juleby til Nelias store glede! Viser dere den senere 🙂 

Ble det ikke fint? Jeg synes jeg måtte pynte det fine, runde bordet vårt med litt jul også, dette er tross alt blikkfanget når gjestene våre kommer inn og nå står pynten der helt i tråd med kalenderen i trappen. 


Jeg lurer på om jeg skal pynte girlanderet når gavene er plukket bort – eller før de rekker å forsvinne. Det hadde blitt superfint! Vi får se, enn så lenge synes jeg det ble skikkelig fint her akkurat som det er nå 🙂 

83 kommentarer

 1. kjempefint pyntet , passet veldig bra i hallen 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, Lill 🙂

 2. Utrolig nydelig!! Dere er heldige som bor sÄ flott! De lysestakene med hestene var sÄ vakre

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk 😀

   De er fra http://www.luxurydesign.no 🙂

 3. Ă…Ă„Ă„h, nĂ„ fikk jeg skikkelig julestemning <3 Like fint og gjennomfĂžrt som alltid 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, Karoline 🙂

 4. Smaken er heldigvis forskjellig, og det er supert at dere er fornĂžyd! Det er jo det viktigste!

  For meg er jula mer naturlig pynt, sĂ„ du hadde sikkert syntes at min pynt er forferdelig 🙂 Jeg kunne f.eks. aldri hatt et plasttre. Jeg kjĂžper til og med ikke de friserte juletrĂŠrne de selger pĂ„ torv her og der, synes de ogsĂ„ blir for unaturlige, men gĂ„r ut i egen skog og hugger et vanlig, naturlig tre.

  FĂ„r litt «Nille-butikk som har eksplodert»-fĂžlelse av pynten. (Sorry…:-)) Litt mye plast og dingser for min del. Men ser jo at mange foretrekker det ogsĂ„.

  En ting vi likevel har felles, er at vi elsker Ä pynte og gjÞre det fint rundt oss! HÄper dere fÄr en fin julefeiring med mye hygge og kos!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Hver sin smak, Lisbeth 🙂 Naturlig er kjempefint, men mye jobb :O Jeg er sikker pĂ„ at jeg ikke hadde sett pĂ„ pynten din som «forderdelig» 😉

 5. Nydelig og gjennomfþrt 🙂

  Kan jeg spÞrre ; det grÞnne pynten pÄ girlandere i trappen, er det ekte granpynt ? (husker ikke hva det kalles :/ )
  Hvor har du kjĂžpt det evt?
  Du mĂ„ vise bilder av nisselandsbyen, den er jeg spent pĂ„ Ă„ se , og kjĂžkkenet, pynter du mye pĂ„ kjĂžkkenet? 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk 🙂

   Det er fra http://www.plantasjen.no 🙂

   Vi har ikke pyntet sÄ mye pÄ kjÞkkenet ennÄ, for vi mangler pynt :p Satt opp noen kranser og skal montere en stjerne i vinduet.

 6. Nydelig! Ser ut som hallen i ett slott. Det er sÄ fiiiiint Caroline

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, Marianna 😀

 7. SĂ„Ă„ fint! Hvor er det lille juletreet og potten fra?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk 🙂

   Treet er fra Hageland og potten er fra http://www.room21.no 🙂

 8. Nydelig!!! Du er sÄ flink til Ä pynte at:-) Veldig inspirerende Ä fÞlge deg i huset med alt som skjer! Gleder meg til Ä se rom for rom med julepynt!! Utrolig god fotografering, det er ingen over og ingen ved siden, en virkelig estetisk nytelse Ä titte inn her!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, Mia 😀

 9. SÄ fint! Hvor har du kjÞpt tinnsoldatene og lysestakene med hest pÄ?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk 🙂

   De er fra http://www.luxurydesign.no 🙂

 10. Fantastisk nydelig julepynt Men skal dere ha noe opp pÄ veggene eller noe etterhvert? PÄ bildene ser hallen litt steril og kald ut!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk 🙂

   Jo, absolutt! Bilder pĂ„ veggene og en stĂžrre benk inntil veggen 🙂

   1. Enig i at det ser sterilt og kaldt ut, hadde vĂŠrt interessant Ă„ se an annen farge i gangen. Ikke en mĂžrk farge, lys men i varmere tone. Unansett tror jeg inntrykket blir annerledes med bilder og div pĂ„ veggene! Gleder meg til flere interiĂžrinnlegg 🙂

 11. Wow!!!! Nydeligt!! Hvor kommer lysestakene dine fra?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk 🙂

   http://www.luxurydesign.no 🙂

 12. SÄ flott:) De lysestakene med hestene; De mÄ jeg ha!!! Hvor i all verden har du funnet de?

  1. Caroline Berg Eriksen

   De er fra http://www.luxurydesign.no 🙂

 13. Hei:) hvor har du kjÞpt de nÞtteknekkerene? Har lenge vÊrt pÄ jakt etter sÄnne nÞtteknekkere til Ä gi til min sÞster til jul

  1. Caroline Berg Eriksen

   http://www.luxurydesign.no 🙂

   1. Hvor ser dere disse nĂžtteknekkerne?

 14. Det viktigste er jo at dere er fornÞyde! Dette rommet er jo nÄ helt sterilt i utgangspunktet, sÄ litt julefarger er nok deilig. Og man setter sitt personlige preg pÄ rom etterhvert. Kunst pÄ vegger, belysning, bruksgjenstander osv. sÄ gÄr det fra hus til hjem ogsÄ pÄ bildene. Bordet mÄ bort, det er nÄ min mening. Det bryter opp romfÞlelsen.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Bilder pĂ„ veggen og noen mĂžbler inntil veggene mangler, og det kommer 🙂

 15. Utrolig flott! Imponert over at dere klarer Ă„ holde det sĂ„ ryddig. Er det sĂ„nn til enhver tid? VĂŠr sĂ„ snill si nei, kjenner pĂ„ prestasjonsangst her (full jobb og 2 jenter pĂ„ 3 og 6 Ă„r). Gangen vĂ„r er full av sko og klĂŠr til tĂžrk. Dere har sikkert en annen gang/entre fĂžr man kommer inn i hallen? Blir absolutt inspirert av deg, men kjenner ogsĂ„ at jeg stresser og styrer mye om dagen for Ă„ fĂ„ det klart hjemme jul. Man blir pĂ„virket av det man leser og de man ser litt opp til 🙂
  Ellers mÄ jeg si at du havren veldig fin husmorblogg!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk 🙂

   Nei, det er jo ikke alltid det, men hallen er det fĂžrste folk ser nĂ„r de kommer inn sĂ„ den forsĂžker vi Ă„ holde ryddig 🙂 Vi har to entrĂ©er, blant annet en ved kjĂžkkenet hvor det er plass til sko og andre smĂ„ting. Der stĂ„r de skoene vi bruker til vanlig, de andre har vi i skoskapet pĂ„ soverommet.

 16. Hei Caroline, har dere lagt teppet i trappen selv? Eller hvor har dere fĂ„tt hjelp til det? 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Nei, det er lagt av Fargerike Pedersen i Sarpsborg 🙂

 17. Hvor er juletreet fra? 🙂

 18. Ble kjempe fint 🙂 Hvor er de sĂžte rĂ„dyrene og de store konglene pĂ„ bordet fra?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk 🙂

   RĂ„dyrene er gamle, husker ikke helt, kanskje Kremmerhuset. De store konglene er fra Hageland 🙂

 19. *sukk* helt nydelig pyntet, og et fantastisk rom!
  Men, det er noe med fargene eller glansgraden pÄ malingen som gjÞr at rommet fÄr et institusjonelt og kaldt preg, istedet for den varmen det burde utstrÄle. Mulig det bare er redigeringen som gjÞr det?
  Uansett, et flott rom!

 20. Ser kjempefint ut.
  Ser frem til Ä pynte til jul nÄr jeg flyttee til en ny leilighet neste sommer/hÞst. Har ikke pynta opp pÄ mange Är, men nÄ ser jeg frem til Ä gjÞre det til neste Är. Kommer til Ä bli skikkelig julete med masse rÞdt og grÞnt og kanskje litt gull. Hihi.

  Ønsker dere en fin adventstid videre alle fire. Dere er sÄ flinke.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, Sara 🙂

   Ha en fin fÞrjulstid du ogsÄ <3

 21. Du pynter som en russisk tsar! Elsker at du har sÄ god selvtillit pÄ stilen din og skryter av den:-) Nydelig!!

 22. Hmmm.. det bordet passer ikke inn, desverre :/ ja, vet jeg sagt det för.. det blir litt » pinnevev» ift til allt det andre som er av gammel erverdig tung stil ❀ men elletd, nyyydelig pynt! Elske de tinnsoldatene i trappa!!! ❀

 23. Elisabeth Lisa

  Jeg bare elsker at du tar inn rĂžde elementer! Er sĂ„ mye, «dĂžde » trĂŠr og rosa kuler i alle blader for tida! Nydelig vĂŠr det! God fĂžrjulstid! ❀

  1. Caroline Berg Eriksen

   😀

 24. AltsÄ, jeg liker bloggen din kjempegodt, men nÄ i desember ELSKER jeg den!!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Haha 😀 SĂ„ koselig Ă„ hĂžre 😀

  2. SĂ„ fin kommentar Elisabeth H., og jeg er helt enig! 🙂

 25. SĂ„ fint det ble 🙂 Jeg drĂžmmer om en hall i mitt fremtidige hus, og den skal ogsĂ„ ha juletre :))

  Ps, jeg skrev en kommentar pĂ„ innlegget med kakkelovnen som fortsatt avventer moderasjon 🙂 HĂ„per du vil svare pĂ„ den! Klem

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk 🙂

   Jeg skal se over kommentarer i lþpet av formiddagen 🙂

 26. Tror du ikke det hadde vért fint med en farge over brystbingen her? Jeg tror det hadde gitt enormt mye mer lunhet og varme til gangen 🙂

  Ha en fin fĂžrjulstid, klem

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det kunne absolutt vért fint 🙂

 27. Jenta mi hadde Adventskalender nĂ„r Hu var ett Ă„r ,hu gikk bort hver morgen pekte og husket hun skulle Ă„pne ,vakker bildekalender «Äpne» sa hun. spesielt minne hu er en veldig smart jente â˜ș❄

 28. Hvor har du kjÞpt de hvite «mennene»? Helt nydelig alt sammen !!! <3

  1. Caroline Berg Eriksen

   http://www.luxurydesign.com 🙂

 29. Jess, der kom julehuset som jeg sÄ gjerne ville se mer av.
  SÄ fint! Her blir det ingen julefeiring i Är, sÄ deilig Ä kunne komme i litt julestemning med dine bilder i hvert fall!
  Elsker dine hvite menn, rÄdyrene/dÄdyrene, og lysestakene. Nei, gud alt!

  Takk for julestemningen denne torsdagen. Gleder meg til Ă„ se mer!
  Ha en fantastisk dag <3

  1. Caroline Berg Eriksen

   Snille deg, tusen takk for sĂ„ fine ord 🙂 HĂ„per du har hatt en deilig torsdag! 🙂

 30. Lysestakene med hest var morsomme! Jeg synes dessverre rommet ser ut som et sykehus som man fordsĂžker Ă„ pynte litt pĂ„, det hvite er forferdelig sterilt til det flotte rommet. Synes det er litt leit at dere ikke har tatt vare pĂ„ den opprinnelige stilen nĂ„r dere har et sĂ„ flott hus. Men sĂ„ lenge dere trives med det, sĂ„ er jo det det viktigste 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   De er kjempefine 🙂

   Jeg skjĂžnner ikke helt hva du mener med den «opprinnelige stilen»? Har du sett hvordan rommet sĂ„ ut i 1923?

   1. Det er jo ikke vanskelig Ä finne ut hvordan interiÞrstilen var i 1923 og det finnes sikkert mye informasjon om hvordan de gamle villaene i KulÄsparken ble bygget og innredet. Mange mennesker er opptatt av kultur og historie og det er nok derfor folk kommenterer nÄr du viser frem huset ditt. Mange mennesker vet ogsÄ ganske mye om hva som er typisk for den tidsperioden, selv om de ikke vet hvordan akkurat ditt hus sÄ ut da det var nytt. Det morsomme med gamle hus er jo at man kan fÄ nydelige, og helt unike lÞsninger nÄr man tilfÞrer nye ting og beholder noe av sÊrpreget fra da villaen var ny.
    Jeg synes ogsÄ hallen ser kald ut, men der nok fordi dere bare har lysekronen som lyskilde og fordi veggene er helt hvite.

   2. Caroline Berg Eriksen

    Nei, det er sikkert mulig Ă„ finne ut, men Ă„ ha den stilen nĂ„ i 2017 er nok helt uaktuelt for oss 🙂 Men det er jo opp til hver enkelt. Vi har jo pusset opp en del og sett hva som er bak vegger o.l, og grĂžnn strietapĂ©t stĂ„r ikke spesielt hĂžyt pĂ„ Ăžnskelisten 😉

    Rommet er nok kaldt fordi det mangler en del mĂžbler og bilder pĂ„ veggen som myker opp 🙂

 31. ÅÄÄ sÄ koselig julehus <3 KlÞr imidlertid i fingrene etter Ä bryte opp det litt sterile hvite i rommet og ha en dus varm farge over brystningen for Ä skape harmoni haha. Men det er jo kun smak og behag. Jeg har vokst opp i et noe lignende hus som foreldrene mine nÄ har solgt hvor det var mer farger. Spesielt glad var jeg i peisestuen med marine blÄ brystning med tapet over. Fremfor peisen hadde vi en antikk sofa i flammebjÞrk med ullstoff i lignende blÄfarge hvor jeg eeelsket Ä slenge meg i og lese bok hvis jeg skulle slappe av. Der for jeg er litt i overkant klÞete i fingrene etter Ä gjÞre mer lunt for jeg har sÄ mye gode minner <

  1. Nei, jeg tenkte ikke pĂ„ grĂžnn strietapet, jeg tenkte mer pĂ„ hvordan hus fra 20-tallet pleide Ă„ se ut 🙂 de var sĂ„ utrolig flinke med farger i gamle dager, vakre farger som fikk fram detaljer, samspill og harmoni. Synes det vakre huset fortjener Ă„ fĂ„ skinne i all sin prakt!

   1. Caroline Berg Eriksen

    Det var grĂžnn strietapĂ©t her da huset var nybygd. Det er i hvert fall det som er bak veggene 🙂

    Vi har nok litt ulik stil, jeg ville aldri pusset opp huset i en stil som passet i 1923.

 32. Vet ikke om dere skal gjÞre noe med hallen mtp farger. Det er veldig sterilt og kaldt dette rommet, for en fÞlelse av gammelt sykehus dessverre. Du burde tonet ned med beige/sand farge i dette rommet.Og bordet er i mitt hodet lite og passer ikke inn. Klarer liksom ikke finne ut av hvilken stil du prÞver pÄ her. Alt er innnari oppstilt og fÄr ikke den hjemmekoselige fÞlelsen. Sier ikke dette for Ä vÊre ekkel pÄ noen mÄte, men har tenkt pÄ det hver gang det dukker opp bilde av hallen. Synes det virker som det er vanskelig for dere Ä innrede dette huset.I Skien synes jeg dere hadde det sÄ lunt og hjemmekoselig. Men mulig det kommer etterhvert her ogsÄ.

  1. Det bordet krasjer sĂ„ veldig i forhold til det andre. Det tenker jeg hver gang jeg ser hallen..Men ellers vil jeg tror de bare trenger Ă„ bo seg til litt, og fĂ„ litt pĂ„ veggene.. men jeg hadde bytta ut bordet i noe mer «herskapelig»Ă„la samme stil som kommoder pĂ„ badet, kontorpultene etc. og ev hatt en tung rund matte under..

 33. Jeg er litt enig med dem som synes rommet virker kaldt, og jeg tror at en liten brytning pÄ fargen over panelet hadde gjort seg.
  NĂ„ er det sĂ„nn at dere skal trives med den, og det gjĂžr dere jo. 🙂

  Koselig med pyntet hall. )) Jeg ser at du og jeg er veldig forskjellig nÄr det kommer til symmetri. Du pynter veldig symmetrisk, mens jeg fÄr «angst» av det.

 34. Herlighet, sĂ„ fint det ble! Skikkelig julete og koselig, men samtidig sĂ„ delikat 🙂

 35. Lurer pĂ„ hva slags sykehus folk har vĂŠrt pĂ„ nĂ„r de kan sammenligne det med dette. Fantastisk flott rom, og pynt!❀ fĂ„r skikkelig julestemning av bildene! Kos deg masse i fĂžrjulstiden med den fine familien din! Selv skal jeg feire min fĂžrste jul som mamma

  1. Caroline Berg Eriksen

   SĂ„ herlig, Elin! Kos deg masse med det – det er helt unikt <3 Klem til deg 🙂

 36. Oi! Kuuult!

  Men fikk litt «Pretty Little Liars» vibber av dette 😉

 37. Herremin, sÄ nydelig Caroline <3 Jeg blir helt mÄllÞs jeg, over hvor flink du er.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Du er god, Lisen! Tusen, tusen takk 🙂

 38. Jeg ler av alle folk som er sÄ negative og sier etterpÄ at det er din stil bla bla og sykehus??? Herregud jeg syns det er sÄ frekt! Men uansett jeg syns du har det kjempe fint, skulle Þnskt at du kunne komme hjem til meg og hjulpet meg med interiÞret mitt. Vakkert hus, og gleder meg masse til Ä se resten av huset. God fÞrjulstid.

 39. Syns det var veldig fint jeg! Gir akkurat den koselige «white christmas» stilen som jeg veldig gjerne skulle ha hatt 🙂
  Men klarer ikke Ä fÄ det til -skylder pÄ nybygget hus og smÄ unger som drar ned alt, men sannheten er nok bare at jeg ikke er sÄ flink til Ä fÄ det til, og kanskje ogsÄ er litt for lat, hehe!
  Ønsker dere en skikkelig fin fÞrjulstid!

 40. Andrea melberg

  Hvor er lysekronen fra? Wow! Skikkelig lekker!

  1. Caroline Berg Eriksen

   http://www.c1.no 🙂

 41. Nydelig pyntet hall! Jeg liker bordet ditt men ett lite tips fra en interiþrnþrd ville vért et rundt teppe i samme stil som teppet i trappen? Det hadde rammet det fint inn! God fþrjulstid 🙂

 42. Wenche gjĂžsund

  Dette kan du vi fÄr julebesÞk fra Oslo og Kongsberg, noe vi gleder oss til. Hils Lasse, og riktig god jul til dere. Wenche

  1. Caroline Berg Eriksen

   God jul, Wenche <3 Lasse hilser sĂ„ masse 🙂

 43. Ikke for Ä vÊre ufin Caroline, men synes atmosfÊren i det nye huset virker sÄ tung og trist. HÄper ikke dere har samme fÞlelsen da. Det er liksom noe veldig dystert over det hele, klarer ikke helt sette fingeren pÄ hva det er. FÄr samme fÞlelsen fra alle rom du har vist. Jeg tror ikke jeg hadde trivdes der. Huset pÄ Siljan hadde et sÄ mye lettere uttrykk og atmosfÊre. Og der kan jeg med handa pÄ hjertet trivdes veldig godt.
  En riktig God Jul, til deg og dine❀

 44. SĂ„ utrolig fint Caroline 😉 Fikk lyst Ă„ komme pĂ„ besĂžk Ă„ drikke glĂžgg og fĂ„ julestemning. Klem fra JuleIda

  1. Caroline Berg Eriksen

   Haha 😀 Bare Ă„ komme <3

   Klem 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *