borddekorasjon: kongler du kan spise

Er ikke disse konglene fine? De ser jo ekte ut sånn ved første øyekast, men du kan faktisk spise dem! De er perfekte som borddekorasjon eller som en morsom ting å lage på årets juleverksted – det er ikke vanskelig i det hele tatt :-) Ok, litt vanskelig helt i starten, skal innrømme at jeg slang den første biten med marsipan og mandler hardt i veggen (!) men etter at du har fullført én kongle, går resten som en lek! Det er helt sant! 


slik gjør du

Alt du trenger er enten hjemmelaget marsipan eller ferdigkjøpt marsipan, og ganske mange mandler i skiver. Det får du kjøpt ferdig på Meny :-) Du trenger også kanel og melis. 

Ta en liten bit med marsipan og jobb med den slik at den blir myk og enkel å forme. Deretter former du den _nesten_ som et egg, før du putter inn skivede mandler. 

Dryss over kanel slik at hele konglen blir brun. 

Tilslutt bruker du en sil og drysser over melis, slik at det ser ut som snø. Effekten blir så fin og de ser umiddelbart mer ekte ut! 

De ble bare så fine! Dette skal jeg lage mer av i desember, selv om tiden går fort. Vi har allerede juleverksted plottet inn i kalenderen, så disse er selvskrevne der ;-) 

♥ ♥ ♥ 

40 kommentarer

  1. det var bare helt utrolig fint! Skal uten tvil prøve det :)

  2. utrolig stilig. Men smakker de godt?

    1. Caroline Berg Eriksen

      Selvsagt! Marsipan med kanel, melis og mandler :)

  3. Nammm

  4. De var dritstilige.:))

  5. WOW, så utrolig stilige kongler! Ser veldig ekte ut! Og kan tenke meg at smaken er veldig god, elsker jo marsipan, kanel og mandelflak!! <3 Dette skal lage på juleverksted senere i desember. Hvor fikk du ideen fra? :D

  6. For en morsom og kreativ idé! Og så fint det ble :-)

    1. Caroline Berg Eriksen

      Tusen takk :)

  7. De var kjempefineSkal jammen prøve på de
    Og mens jeg er innom,takk for en super fin blogg med nydelige bilder og hyggelig lesning.
    Riktig god advendts tid.

    1. Caroline Berg Eriksen

      Tusen takk :)

      Ønsker deg også en fin adventstid <3

  8. Benedicte

    Hei! Jeg ønsker meg mer blogging som du blogget før, hvertfall hint av det! Som type «vet dere hva som skjedde idag?» også noe gøy/flaut/morsomt! Husker du hadde mye av det før, litt mer livet og litt mindre på overflaten! Ikke bare at dere har vært der og der men HVA skjedde der?

  9. Så kult! Dette må lages på juleverkstedet til helga :)

  10. De var kjempefine, vil prøve å lage. Tar du bare mandler på en side? Eller tar du under også?

    1. Caroline Berg Eriksen

      Tok bare på én side :)

  11. Elisabeth h

    Kan sikkert bruke kakaopulver, også, om man synes kanelsmaken blir for fremtredende. Ser jo bare villt fine ut!

    1. For en sjokolade-elsker hørtes dette toppers ut! Bra tips!

  12. Så kreativ du er! :)

    Jeg lurte på om du hadde tips til en leppestift som holder lenge og ikke klines utover? :) Gjerne rød i disse julebordstider!

  13. Så kule de var da og jeg har aldri sett slike før. Alltid kjekt med nye ideer. Og du, kakkelovnen var nydelig og så fint når dere har fått det litt lysere i stuene.
    Klem fra Ingrid på http://www.ingridtunheim.no

    1. Caroline Berg Eriksen

      Tusen takk, Ingrid :)

      Klem til deg!

  14. SÅ gjennomført – nydelige bilder!! Herlig tips:)

  15. Benedicte

    Fine ja, men hadde ikke hatt ork til å fullføre en halv en gang. Så kjedelig jobb

    1. Caroline Berg Eriksen

      Behøver litt tålmodighet, ja :)

  16. Utrolig flotte bilder :D og flott att du har tatt bilder sånn att vi ser hvordan det gjøres også.. Savnet det,Tusen takk for tips.. Så gøy skal lages her hjemme :D

    1. Caroline Berg Eriksen

      Tusen takk :)

  17. Elisabeth L

    Ååå, lo meg i hjel av snappen du la ut der du spurte om LK spiste kongler, haha! Ble så nysgjerrig hva det var, men disse var jo så stilige, så kreativt :)

    1. Caroline Berg Eriksen

      Haha :D Han inhalerte kanel, det var derfor han hostet :D

  18. Så utrolig stilige kongler, for et flot tips :-)

    1. Caroline Berg Eriksen

      Bare hyggelig :)

  19. TAKK for tips og vet hva jeg skal lage i helgen :)

    1. Caroline Berg Eriksen

      Bare hyggelig :)

  20. Hei!

    Kreativt :-)

    Hvilke kamera bruker du? Veldig god kvalitet på bildene dine!

    1. Caroline Berg Eriksen

      Tusen takk :)

      Canon 5D M4 :)

  21. Så kult! Jeg trodde det var ekte halve kongler- helt til jeg leste teksten . Kjempe fine!!!

    1. Caroline Berg Eriksen

      Haha :D Så bra :)

  22. Hmmm, dyppet i sjokolade må jo bli himmelsk :D

    1. Caroline Berg Eriksen

      Takk for tips :p

  23. Stilig! Dette må prøves.
    Jeg er enig med Reidun. Du har en superfin blogg. Elsker den.
    Ønsker en god førjulstid for deg og dine <3

    1. Caroline Berg Eriksen

      Tusen takk, Lisa! :) Og det samme til deg :)

  24. Kathrine

    åå, så utrolig søte spiselige-kongler, de skal absolutt prøves. Hvor lenge i forveien kan man lage disse hvis de står avkjølt? :)
    Elsker virkelig bloggen din, og hvertfall nå i juletiden. Du er så flink til å spre god, tradisjonsrik juleglede <3

  25. Tusen takk Caroline. Skal prøves i selskap nå i helgå. Klemmm <3

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *