bygger båt i stua

Hei søndag! Her i huset er søndagsfrokosten- og lunsjen et tilbakelagt kapittel for en god stund siden, i dag slo mor på stortromma og tok frem nissehøvelen OG julebrunosten til frokost! Haha! Jeg vet det er litt for tidlig, men jeg måtte bare – til Nelias store glede 🙂 Vi får vente litt med julepynten, kalenderen får vel tross alt vise desember før den sniker seg inn 😉 Nå sover Naia litt, så da har jeg mulighet til å oppdatere her. Helgene er virkelig full rulle for tiden og dersom jeg ikke har noe klart til lørdagen, hender det ofte at jeg ikke rekker å oppdatere her inne – det beklager jeg, men det er virkelig så å si helt umulig å sette seg ned med dataen når begge barna er hjemme og i tillegg så ønsker jeg jo ikke å bruke tid på det. Det jeg helst vil er jo å få til å produsere såpass mye i ukedagene at jeg har har noe klart til lørdagen og til søndag morgen, men det fikk jeg altså ikke til i uken som gikk. 

Vi hadde tenkt til å spise fondue og kanskje se en film etter at jentene hadde lagt seg i går, men i stedet ble det litt enkel mat ved fjøla og en vinflaske på deling mens vi forsøkte å lage en båt av pappesker. Haha! Neste uke har vi fullt opp og vi skal også reise bort i en dag, så bursdagsforberedelsene er i gang for fullt. Dette skal nemlig bli båten til Vaiana som barna kan leke med når vi skal ha barnebursdag 🙂 Det blir faktisk skikkelig fint og jeg gleder meg til å vise dere det ferdige resultatet! En DIY kommer også, men først må den bli helt ferdig OG få noen strøk med maling! 


I dag skal vi ikke gjøre så mye annet enn å være ute, leke og bare være sammen. Helgen på sitt beste! Håper dere også har en fin søndag ♥ 

63 kommentarer

 1. så tøft! jeg gleder meg til å se resultatet 😀

  1. Caroline Berg Eriksen

   😀

 2. Wow, det er den fineste joggedressen jeg har sett! Hvor er den fra? 🙂
  Gleder meg veldig til å se resultatet av båten, ja egentlig av hele bursdagen. Du er jo så flink og inspirerende 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Den kommer fra Zara! Tusen takk, Silje 🙂 Du er god!

 3. Dressen din var kjempefin . Vil du dele hvor den er fra ?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Den kommer fra zara 😀

 4. Du er så utrolig kreativ 🙂 så gøy å se hva du lager til en hver høytid og bursdag. Veldig inspirerende!! God søndag:)

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, Frida 😀 God søndag tilbake!

 5. Hei 🙂 du er kjempe flink å ordne til ! På skolen der jeg har jenta mi har vi fått beskjed om å tone ned på bursdager, senke kravene. Ikke om å gjøre å ha dyre og over the top pga mange ikke har råd til slikt. Hva tenker du om det?

 6. Har dere malt om igjen i ene stuen? Har noe gått meg hus forbi på denne herlige bloggen :-D?
  Den blomstrete kosedressen (om jeg kan få kalle den det) var jo bare helt skjønn. Den var til å bli i godt humør av, for å si det mildt <3 Ha en fin søndag videre!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Den er superfin! Og så god å krype inn i 🙂 Tusen takk for fine ord, Lisen! Ja, vi har endret på stuen i midten og spisestuen 😀

   Klem!

 7. For en fantastisk flott og gjennomført du/dere leverer 🙂 Bildekvaliteten er en fryd 😀 Jeg savner noe da. Jeg savner flere bilder med Ronaldo, jeg <3 Jeg har hatt tibetansk spaniel selv og hun var fryktelig kamerasky 😛 kanskje er Ronaldo det samme, hehe 🙂 Hugo er så klart også veldig nydelig <3

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, MC! Skal ta til meg det og høre om han vil være med neste gang :p Hugo skulle ikke være med, men han kommer hver gang jeg setter meg ned og da blir det som regel sånn 🙂

 8. Hei Caroline! Jeg kommenterte på forrige innlegg, men ser ikke ut som det gikk igjennom. Jeg lurer veldig på hvor du kjøpte det herlige Vaianasmykket? Jeg har to nieser som kommer til å bli veldig glad for et sånt hver:-)

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det kommer fra etsy 🙂

   1. det hjelper ingenting å si etsy. Du må si hvilken butikk på etsy. Etsy er som et kjøpesenter på nett, som inneholder 100000+ uavhengige butikker.

   2. Caroline Berg Eriksen

    Linket til det i stad, men her kommer linken igjen https://www.etsy.com/no-en/transaction/1339278298 🙂 Det er ikke så mange treff som du nevner her, dersom du søker på heart of te fiti necklace 🙂 Det finnes mange alternativer og det jeg kjøpte er bare ett av mange 🙂

 9. Nyt helgene med familien din, du trenger ikke ha dårlig samvittighet for oss lesere. Barna vokser så altfor fort, så det er best å ta vare på tiden sammen <3

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, Reidun <3

 10. Jeg er altså så imponert over alt du/dere gjør for å lage i stand til superfin barnebursdag. Slike ting kommer ikke av seg selv og er MYE jobb. Ofte liker barna like godt, og kanskje bedre, å leke med pappesker enn kjøpeleker. En båt i stua høres så morsomt ut, både for store og små. Gleder meg til å se det ferdige resultatet.

  Beste hilsen Ingrid på http://www.ingridtunheim.no

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk 😀 Det blir veldig gøy! 🙂

   Klem!

 11. Hvordan går det med tannreguleringen? Har du slutta allerede?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Nei, men det er ikke noe problem å ta dem av når jeg for eks tar bilder 😉 Skal bruke dem til april, 14 skinner totalt. Om du ser etter, så ser du attachments-merkene på tennene mine. De sitter på hele tiden, selv om jeg tar av skinnene.

 12. Hei
  Liker så godt den hvite brystningen vi kan skimte i bildet med din mann. Lyst til å dele hvor dere har kjøpt den?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Den var her fra før av 🙂

 13. Hvorfor tar du ikke bare fri i helgene? Flere bloggere som tar fri og som fortsatt kan leve av bloggingen.

 14. Hvorfor har du valgt å gjøre alt selv denne bursdagen, og ikke få ting sponset fra Festlige ting, kake osv?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Fordi jeg har lyst, jeg vil vise at det er mulig å gjøre alt selv, til tross for at det krever utrolig mye tid og innsats. Jeg har tross alt gjort det meste selv hver gang – dåpen til Nelia, 1-årsdagen til Nelia, 2-årsdagen til Nelia, 1-årsdagen til Naia (minus ballonger og kake på sistnevnte) men kake er vel ikke så uvanlig å bestille. Denne gangen baker jeg selv også, det blir spennende da, siden jeg ikke akkurat er noen ekspert 😉

   1. ‘Vise at det er mulig å gjøre alt selv’?

    Unnskyld meg, men de aller fleste av oss er det faktisk normalen 🙂 jeg har tre unger og har aldri opplevd en bursdag hvor ikke foreldrene har gjort alt selv.

    Det kreves en innsats, ja, og det er kjempetravelt når det står på, men UTROLIG mye krever det da ikke.

   2. Caroline Berg Eriksen

    Det kommer helt an på hva man legger i det, H.E, og hvordan hverdagen ser ut ellers.

   3. Som sagt, jeg har vært i mange selskap hvor det har vært flotte temabursdager med dekorasjon og flotte kaker. Det er likevel HELT normalt å gjøre alt selv.
    Flott at du lager et fint selskap til jenta di, men at du liksom skal ‘bevise’ for oss andre at det er mulig, det blir bare litt komisk.

   4. Caroline Berg Eriksen

    Nå har jo jeg arrangert bursdager og fester selv så å si hver gang, men de to gangene jeg har fått hjelp, klager enkelte på dette. Det synes jeg er synd, det virker som at de som klager da har glemt at jeg har gjort dette selv hver gang tidligere. Jeg elsker jo å holde på med slike ting og det er nettopp derfor jeg gjør mye ut av det, selv om det er tidkrevende og spiser av kveldene og helgene våre – det er jo noe jeg velger selv. Når det gjelder «å bevise» så kan det jo være at det er mange der ute som blir inspirert av at det faktisk er mulig å arrangere en temabursdag selv, uten hjelp fra andre involverte. For alt jeg vet, så har ikke alle sett planleggingen av dåpen til Nelia, 1-årsdagen hennes, 2-årsdagen hennes eller 1-årsdagen til Naia, så da er det jo kjempefint å vise dem hvordan de kan gjøre det selv – dersom de følger med nå 🙂 Jeg ser ingenting komisk ved det, jeg vil bare være til inspirasjon 🙂

   5. Vise at at det er mulig å gjøre alt selv?? Nå har sikkert barna mine vært i 50 bursdager, og samtlige bursdager har foreldrene gjort alt selv. Ofte så blir sånne bursdager, som du styrer med nå, ikke så veldig godt mottatt av andre foreldrene. Nettopp fordi ingen jeg kjenner har tid til det, eller vil prioritere det. Det er jo heller ikke for ungene sin skyld du styrer på. Spør du dem er de mer enn nok fornøyd med pølser, brownies og godteposer.
    For meg så virker det jo som om dere må ha utrolig god tid, ettersom dere kan sette av så mange timer til bursdagsplanlegging.

   6. Caroline Berg Eriksen

    Ja, og som nevnt over her så er det relativt, Marie 🙂 Alle kan «gjøre alt selv», men hva som er «alt» kommer jo helt an på og varierer fra bursdag til bursdag. Det er null stress å lage en bursdag hvor det serveres pølser i brød, godteposer og kaker, men spesielt tidkrevende er det ikke. (og for å unngå at noen skal legge ord i munnen min nå, det er ingenting galt med en bursdag hvor det bare serveres pølser, godteri og kaker)

    Jeg har for øvrig aldri sagt at det ene er bedre enn det andre, for det er det ikke 🙂 Det viktigste er at vennene hennes er der 🙂

   7. Det er jo veldig individuelt om det oppleves som null stress. Det kommer jo helt an på hvor mange timer man har til rådighet i en hektisk hverdag. At du har mulighet til å bruke flere dager/kvelder forteller mer om din hverdag. I tillegg hvor vellykket bursdagen blir, blir jo ikke målt ut i fra hvor mange timer foreldrene har brukt på planleggingen. Unger er egentlig veldig enkle, de liker rutiner og tradisjoner. De vil gjerne ha det sånn som de er vant til å ha det da det gjelder bursdager. I de aller fleste tilfellene er de strålende fornøyd med pølser, brownies og selvfølgelig godteposer.
    Bursdagsfeiringen deres blir sikkert veldig bra, men det oppleves heller som om planleggingen er for din egen del, fordi en 4 åring har nok ikke store forventningene til feiringen. Ikke i år i hvertfall, men hvis lista skal legges så høyt allerede nå, så tror jeg kanskje det er lurt og snart begynne å tenke på 10 års dagen.

   8. Caroline Berg Eriksen

    Det er klart vi prioriterer å bruke litt tid på dette om kvelden nå rett før bursdagen 🙂 Unger er enkle og de er nok fornøyd med det aller meste, og jeg vet at Nelia gleder seg til sin Vaiana-bursdag.

    Angående hvor lista legges, så har jeg hørt den kommentaren der hver eneste gang det har vært en bursdag, dåp eller lignende. Det går fortsatt bra, og ungene har det fortsatt like moro.

   9. Jeg tror det blir galt om du blir sponset og galt om du gjør alt selv 😉 Det jeg ville si at jeg synes forberedelsene høres krevende ut, og dere lager mye av bursdagen og jeg skjønner at det krever sin tid. Det er kanskje helt vanlig i disse dager. Fra min barndom var det ikke noe mer enn etpar hjemmebakte kaker, brus og et pent dekket bord.

   10. Caroline Berg Eriksen

    Det blir galt uansett 😀

   11. Så bra, da er vi hvertfall enige i at ungene stort sett koser seg i bursdag uansett. Derfor tenker jeg at det blir mer for din egen del at du styrer med slike prosjekter. Det må du selvfølgelig få lov til, men jeg får det ikke helt til stemme. Du skriver ofte at du har det så travelt (ref. har bare tid til 2 Suits episoder i uka), men samtidig har du all verdens av tid til en 4 års bursdag hvor ingen av ungene egentlig bryr seg. Det må jo være noe jeg ikke skjønner eller har gått glipp av?

   12. Caroline Berg Eriksen

    Jeg gjør jo mye av dette fordi jeg synes det er gøy, og i tillegg synes mange det er inspirerende og plukker opp ideer til bursdagsselskapene de skal arrangere 🙂

    I stedet for å se en film eller serier på lørdag, så jobbet vi med dette, og det samme gjør vi andre kvelder denne uken 🙂 Fra og med torsdag får jeg også mye hjelp fra besteforeldrene til Nelia for å få alt klart. Det blir jo bare til at vi prioriterer dette enkelte dager i stedet for andre ting 🙂

 15. Uff stakkars deg som må forsvare deg hele tiden på mye eller alt du gjør! Om du ordlegger deg litt uheldig så blir det rama skrik over at du skal« bevise at du klarer det selv» og får du andre til å hjelpe deg som festlige ting så er jammen meg det feil også!! Blir uansett gøy å se hvordan dere steller i stand til Nelia sin bursdag og håper dere koser dere med gjennomføringen 🙂 Jeg tipper det blir knall fint 🙂

 16. Gud hjelpe meg så glad jeg er for at mine barn aldri mer skal i barneselskap, eller at vi skal lage barneselskap selv.

  Jeg tenker at det finnes ingen oppskrift på hva som er rett eller galt, bra eller dårlig,, hva som er dyrt eller billig – jeg tror tilstedeværelse fra voksne som ser hvert enkelt barn er bedre enn all slags overdådighet.
  Jeg er i idlertid litt redd for at du legger et press på andre foreldre, Caroline.

  Lykke til med feiring av dagen!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Du har helt rett, det finnes ingen fasit 🙂 Jeg synes foreldre kan få gjøre akkurat hva de vil! Og som du påpeker, det viktigste er menneskene som er i bursdagen.

   1. Jeg reagerer på kommentaren din om at foreldre må få gjøre akkurat som de vil. Det er jo da man får problemer i en klasse eller barnegruppe med at noen ikke blir invitert, eller at nivået blir lagt så høyt at noen ikke klarer å strekke til. Jeg har tre barn i grunnskolen, og min erfaring er at moderne foreldre er så selvopptatte på vegne av egne barn, at de ikke ser verden rundt seg, og det utsagnet du kommer med her er dessverre nokså typisk for den holdningen.

   2. Caroline Berg Eriksen

    Så på grunn av at jeg skrev dette, så mener du at jeg har en holdning som gjør at jeg ikke ser verden rundt meg? Dette blir for dumt. Jeg mener at dersom du ønsker en bursdag med ballonger, blomster og masse pynt – så må du få gjøre det. Ønsker naboen din en bursdag med null stæsj, gele og brus, så må h*n få gjøre det. Vi trenger ingen mal å forholde oss til som sier hvordan vi skal feire bursdag. Det viktigste er at alle er inkludert.

   3. Men ser du ikke at det er holdninger som dette som gjør at enkelte barn faller utenfor?

    Det er slett ikke sikkert at naboen faktisk kan velge å ‘bare ha selskap med pølser, kake og ballonger’. Det er kanskje max av hva de makter/ha råd til. Da blir spranget mellom temabursdager hvor fire (!!) voksne bruker flere kvelder (!!) på å arrangere og hva en enslig mor makter å lage til enormt.

   4. Caroline Berg Eriksen

    Hvilke holdninger da? At man ønsker frihet til å velge selv hva man ønsker å gjøre? Nei, jeg ser på ingen måte at dette er holdninger som gjør at barn faller utenfor. Det er de konkrete valgene enkelte gjør som fører til at enkelte barn faller utenfor, ikke tanken om valgfrihet i seg selv.

    Å putte alle inn i en mal som skal følges er å feie problemet under teppet, spør du meg. Da synes jeg heller man bør jobbe med kommunikasjon mellom oss voksne og mellom voksne og barn. Nelia har vært i bursdagsselskaper av alle slag, og jeg har aldri opplevd at det har vært noe problem. Verken med Nelia eller andre barn.

   5. Med all respekt, du har et barn på 4 år. De fleste i den alderen reflekterer ikke over hvordan ting blir gjort, de bare koser seg i nuet. Utfordringen kan komme når barna blir større og mer bevisst på at hos N er det alltid så flotte selskap med rekvisitter, blomster og stas, mens hos Lise får vi bare pølser og kake. Kanskje ikke særlig pynt engang.
    I en perfekt verden bør ikke dette spille en rolle, mens i den virkelige verden er det dessverre slik at barna snakker og forskjellene blir lagt merke til.
    Det er jo for en grunn at de fleste klasser setter en maxpris på bursdagsgaver, f.eks. Det er for at de som ikke har mest, det være seg penger eller ressurser ellers, skal kunne delta på lik linje.
    Med ‘slike holdninger’ mener jeg altså innstillingen om at alle må få gjøre som de vil. Det er holdninger man finner hos unge mennesker, men som man bør kunne forvente at voksne folk ser utfordringen ved.

   6. Caroline Berg Eriksen

    Joda, jeg ser den! Utfordringen blir helt klart større i fremtiden, men jeg mener fortsatt at løsningen ikke er å feie ting under teppet og presse folk inn i en mal.

   7. Det er jo ikke snakk om å tvinge alle inn i en mal, men å tenke litt utenfor sin egen akse.

    Vi er sikkert enige i grunnprinsippene, og jeg er trygg på at dere tar dette til vurdering etterhvert som ungene deres blir større.
    Det blir sikkert et flott selskap hvor hovedpersonen er ekstatisk.
    Vi feiret nettopp femårsdag her og jeg blir like overveldet hver gang over hvor STORT det er å ha bursdag. Det er viktig for oss voksne å huske på. Ikke stresse for mye, men ta oss tid til å nyte gleden og magien.

   8. Caroline Berg Eriksen

    Man kan fint tenke utenfor sin egen akse selv om man ikke er tilhenger av makspris og like bursdager 🙂

    Vi ønsker i hvert fall det samme. Og det er jo det viktigste 🙂

   9. jeg må svare her, men dette refererer til det du sier lenger nede om at du mener løsningen ikke er å presse alle inn i en mal. Og da lurer jeg på hva du mener løsningen er? som sagt har mange som har litt eldre barn erfart at nettopp dette presser seg frem likevel, typisk i form av makspris på gaver og regler om at alle i klassen skal inviteres. Og nå snakker jeg ikke om barn som er mye eldre enn Nelia, jeg snakker om barn fra 5-6 år og oppover.

 17. Hadde du jobbet 8-16 i ukedagene , forhåndsskrevet innlegg til helgen hadde du kunnet tatt fri i helga! Veldig enkelt! 🙂 Kjekt at du skal bake og pynte selv. Har vært aaaalt for mange sponset selskap etter min mening. Blir både upersonlige og rart, spesielt når selskapene er for barna dine.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg jobber nok ca. 8 timer i ukedagene, men det er ikke alltid at det er nok til å få laget innhold til helgen 🙂

   Det har bare vært tre selskap som har vært helt eller delvis sponset pynt, men jeg er enig at det morsomste er å gjøre det selv 🙂

 18. Dette var artig å se! Jeg var nok en av de som etterlyste flere innlegg hvor du viser hvordan du selv lager til fest osv. Jeg liker også å stelle i stand til fest, og selvom jeg ligger listen en del hakk lavere en du, så kan jeg godt bli inspirert. I går tok vi en stor pappeske som vi hadde fått levert noen stoler i, og skar ut til et vindu, og ga tre barn en eske med tusjer. Det var underholdning til flere timer å få lov å dekorere sitt eget ‘hus’ 😀
  Om du gjør det for barna sin skyld eller for din egen kan være like fint, syns jeg. Jeg lagde også julekalender til jenta mi da hun bare var 1 år, fordi JEG syns det er gøy!

  Gleder meg masse til å se det ferdige resultatet 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Så gøy 😀 Haha 😀 Takk for tipset! Kanskje Nelia skal få pynte litt på båten på lørdag!

 19. i forlengelsen av debatten lenger oppe – min sønn har vært i tre bursdager de siste par månedene. De første to var på lekeland, og jeg var sjeleglad da det siste var en helt alminnelig hjemmebursdag med pølser og pizza. Han hadde det like gøy i den tradisjonelle bursdagen, som på lekeland, så for ham gjør det ingen forskjell. Men jeg var lettet fordi jeg var redd for at lekelandbursdag var den nye normalen i den barnegruppen. Og da blir det mye og støy og mas og press for de foreldrene som ikke kan eller ikke ønsker å bli med på karusellen. Jeg forstår godt at du elsker å dille med bursdager, og jeg ønsker ikke å kritisere deg for deg. Men det forundrer meg at du ikke klarer å se utenfor deg selv og ditt behov for å gjøre akkurat hva du vil. Det er vel ganske opplagt for de fleste at det danner seg normaler og skikker og oppfatninger av hvor lista ligger i en barnegruppe i barnehage eller skole, og at dette påvirker alle i den kretsen.

 20. Hei Caroline
  Dere er flinke som prioriterer å lage litt «eventyr» sammen med barna deres!♥️ Men jeg lurer på hvor du har fått tak i de lampene og speilet du har bak deg på bildet?
  Mvh Else Marit

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk 🙂

   Lampene er fra Slettvoll og speilet er fra Classic Living 🙂

   1. Else Marit

    Tusen takk!♥️

 21. Mener også at foreldre skal få gjøre hva de selv makter og føler for mtp selskap til barna sine.
  Du og andre som jobber hjemme har mulighet til å bruke litt ekstra tid. Dere har selvfølgelig avsatt tid til arbeidet, men med tanke på å bestille på nett. Fort gjort når du allerede er med en pc. For meg er det ikkje en mulighet, og må fort løpe fysisk inn i butikker for å finne det eg skal for tiden sprang i fra meg, hehe. Men, var ikkje det jeg lurte på. Forsto jeg det rett at du er en motstander av avtalt makspris på gaver? Hvorfor det?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jo helt klart, jeg har en fleksibel jobb og styrer hverdagen selv, så det er klart at jeg har gode forutsetninger for å planlegge noe sånt 🙂

   Når det gjelder gaver og pris, så synes jeg det er fint at man avtaler eller har en felles forståelse for hvor mye man skal gi 🙂

 22. Kjempegøy innlegg 🙂 jeg synes du har en knall blogg! Og jeg er en av de som ikke lever i den verden du lever, er sterkt imot mye av det forbruket du fronter. Men likevel må jeg si at jeg digger bloggen din og at du har skapt din egen karriere står det stor respekt av. Selv bor jeg på Cuba, hvor vi driver et gjestehus. Der er det stor mangel på alt av varer. Plutselig er det ikke egg, ikke melk, ikke dopapir … you name it… en ganske annen verden. Det er store kontraster i verden! Dessverre er det ikke slik at alle har like mye. På Cuba er det store forskjeller mellom folk (I motsetning til hva folk tror når de snakker om Cuba). Noen har mye og steller i stand stor ståhei ved bursdager. Andre har ikke mer enn kjeks å gi de besøkende. Men bursdag skal feires uansett. Og alle skal med. Er det en familie med midler til å feire med stor kake og stor ståhei er det ekstra stas for de barna som selv bare kan servere kjeks. Tenk at noen deler en stor kake med de! For alle får jo være med på morroa. Og det er jo det som er det viktigste. Vi kan ikke lage regler for hvordan mennesker skal leve, men vi kan lage regler for hvordan folk skal leve sammen. Kos dere i hverandres selskap. Og nyt om noen har litt mer og vil dele det med dere 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *