når flyreisen ikke blir som du håpet

– reklame: pressetur med Det Franske Turistrådet – 

I skrivende stund sitter jeg på Charles de Gaulle og venter på flyet vårt, klokken er ni og jeg har vært våken i tre og en halv time allerede – det er så deilig å stå opp så tidlig! Tungt akkurat i det klokken ringer, enda litt tyngre på ettermiddagen når du får litt sånn nedetid rundt klokken fire-fem (ingenting en trippel espresso ikke kan fikse), men så er det så innmari verdt det, for du får så mye ut av dagen! Det er nettopp derfor jeg elsker å stå opp tidlig, selv om det er deilig å dra seg litt lenger i helgene og på fridager. Jeg har faktisk fått en del snaps mens vi har vært her, og flere har lurt på hvorfor jeg har stått opp før seks når ikke barna er med, men vi er jo på en pressetur og har hatt fullt opplegg hver dag fra klokken åtte, så vi har fått gjort og sett masse av Paris! Vi har vært i denne fantastiske byen på eget initiativ før, men de stedene vi har besøkt disse dagene her, hadde jeg nok ikke funnet frem til på egenhånd og derfor gleder jeg meg til å skrive om alt sammen når jeg bare får sortert alle bildene og informasjonen i hodet mitt. 

Alt har gått litt i ett på denne turen, den første dagen var vi med gruppen i over 10 timer før vi endelig fant sengen og det samme var vi i går, men da fikk vi faktisk en times tid til å skifte før middagen 🙂 Nå gleder jeg meg sånn til å se jentene igjen at det kiler i magen! Vi må bare komme oss gjennom denne flyturen først, jeg gleder meg allerede til den følelsen jeg alltid får inni meg når flyet treffer rullebanen hjemme på Gardermoen. Fullstendig ro og en lykkerus som faktisk varer i noen timer. Så gikk det bra denne gangen også! 

alpelue zara / jakke zara/ koffert boozt / t-skjorte boozt


Siden første del av teksten har vi vært gjennom en flytur, og jeg skal innrømme at det er en av mest ubehagelige turene jeg har opplevd på lenge. Jeg er helt utslitt etter over 2 timer med skjelvende hender, bein og høy puls. Jeg var selvfølgelig på toalettet da det hendte og lurte i et lite sekund på om jeg burde droppe å ta igjen buksesmekken og trekke ned, og heller forte meg ut så jeg kunne klemme rundt Lars-Kristian en siste gang før vi aldri skulle treffes mer. De tankene som farer gjennom hodet rett før du tror at det skal skje noe alvorlig galt, de er så forferdelige, paniske og uendelig vonde. Jeg holdt på å falle ut av toalettdøren og ramle videre nedover midtgangen. Det ristet sånn. Det var ikke bare litt risting, men såpass at kapteinen hørtes litt satt ut da han henvendte seg til oss over høyttalerne, og ba oss om å feste beltene. Akkurat som at det kom som en overraskelse på ham også. 

Det var bare helt forferdelig og det er akkurat det jeg alltid er så redd for når jeg skal ut og fly – at noe så ukontrollerbart skal skje. En av flyvertinnene var så søt da hun gikk forbi meg litt senere og så at jeg var redd. Hun gikk og snakket med kapteinen for meg og kom tilbake for å fortelle at grunnen til at dette hadde hendt var fordi vi hadde flydd for nærme to fly foran oss, slik at vi hadde havnet i jetstrømmen fra de. Selve episoden varte ikke lenger enn kanskje 20-30 sekunder, men det var nok. Jeg var på tå hev resten av turen, alle nervefibrene i kroppen min registrerte den minste lyd eller lukt eller uvanlige bevegelse fra andre passasjerer. Dette var da vi hadde vært i luften i kanskje 20 minutter, så resten av flyturen var forferdelig på grunn av hendelsen. Som regel pleier jeg å akseptere en og annen bump på veien, men nå hadde jeg virkelig nulltoleranse for det. Jeg var bare så redd. I tillegg var det mer enn bare litt turbulens flere ganger senere også. Jeg skulle sitte og jobbe, men det klarte jeg ikke. Tårene bare trillet konstant og jeg klarte ikke å tenke på noe annet enn hvem som skulle ta seg av jentene våre når vi aldri mer kom hjem. Det er så vondt å være så redd. Nå gleder jeg meg bare til vi er trygt hjemme. Helt hjemme. 

71 kommentarer

 1. Lillian

  Så grusomt det må være med sånn innmari skrekk for å fly..
  Jeg har en bekjent som meldte seg på et infomøte arrangert av noen piloter der de gikk igjennom alt fra cockpit, til hvorfor det plinger til visse tider, hva ting betyr og koding og sånt. Kanskje det hadde vært noe for deg? Så kanskje man får en større forståelse for hva som skjer og hvorfor det skjer, ikke minst.
  Ønsker iallefall deg og dine en superflott helg!:))
  Klem!:)

 2. Dear Caroline, you look fantastic with your plaid jacket!
  xx from Bavaria/Germany, Rena
  http://www.dressedwithsoul.com

  1. Caroline Berg Eriksen

   Thank you Rena <3

 3. uff det høres forferdelig ut. Jeg har også veldig til flyskrekk, og sitter med alle de samme tankene. Heldigvis går det alltid bra!:) synes du er tøff som reiser så mye med fly selv om du er så redd som du er!

 4. Helvete, om jeg skal si det som det er, dette er grusomt. Jeg er like redd for å fly som deg, og ved minste tegn til turbulens er jeg i beredskap. Jeg oppfatter alle lyder, kjenner etter lukter, ser på ansiktene til cabinpersonalet – og etter kraftig turbulens er jeg livredd resten av turen. Minuttene snegler seg avgårde, og det kjennes ut som om jeg puster i firkant.

 5. Vond og fryktelig slitsom flytur opplevelse dere fikk. Jeg vil gjerne dele med deg det at dere var aldri i noen fare, Caroline. Kapteinen fløy røft og skulle få «skuta si» eller «rutebussen sin» effektivt hjem. Det er en flyvende (magisk:) rutebuss. De skal fly slik at passasjerene får en fin opplevelse og at man f.eks kan jobbe på turen. Unngå luftlommer og vær som kan forårsake turbulens osv.. Her klarte de ikke helt det:) Ønsker deg en god helg med dine:)

 6. Tone Merethe

  Har selv sittet med dødsangst i over tre timer på en hjemreise fra Egypt. Dette er noen år siden nå, og jeg føler meg mye tryggere på å fly igjen:-) men det er selvsagt under forutsetning at det ikke skjer noe uvanlig:-) kos deg masse med jentene dine:-)

  1. Caroline Berg Eriksen

   Uff, så fryktelig 🙁 Men godt at du føler det går bedre nå! 🙂

   Tusen takk, det skal jeg <3

 7. Åh Caroline.. Denne posten traff meg rett i hjertet. Jeg også sliter med helt ukontrollerbar flyskrekk. Flere ganger har jeg måtte sitte og holde hånden til sidemannen mens tårene bare trillet. Jeg måtte tom for en mnd siden avlyse en tur til USA pga flyskrekken. Det er virkelig helt forferdelig. Heldigvis er det jo veldig trygt å fly men det hjelper ikke uansett hvor mange ganger man hører det, man tror jo alltid man kommer til å være der den ene gangen det ikke er trygt. statistikken hjelper jo ikke på redselen, for den hører jo ikke på fornuft. Folk anbefaler flyskrekkurs og sier at det faktisk skal hjelpe. Kanskje du kunne prøve det.

 8. Hei 🙂 kos deg med jentene dine. . Trist att flyturen hjem ble sånn. Gleder meg til å se fra turen 🙂 go klem

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk 🙂

 9. Litt «ris» i dag:
  vanskelig å forstå sammenhengen i teksten i dette innlegget….
  «jeg var på do da det hendte….» hva hendte lurer jeg på da??
  Det blir ikke forklart før lenger ned i teksten. Hele avsnittet blir vanskelig og rotete å lese.

  En annen ting, ser at dette var en pressetur som er sponset (det kommer klart frem som reklame på nettsiden).
  Åpnet akkurat en snap med masse bilder fra turen. I heisen, i bil hit og dit (sikkert ved avreise), ved hotellfrokosten osv.
  Hvorfor kan du ikke merke dette tydelig som reklame også?
  Jeg vil vite når noe er reklame!
  Og særlig lettpåvirkelige yngre bør vite når noe er reklame.
  Du kan jo f.eks ha fast «reklame» på snappene, for det meste inneholder jo reklame i en eller annen form. Da er du sikker på det ikke glipper.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Hei Stine 🙂 Jeg opplyste flere ganger i forbindelse med turen at det var en betalt pressetur, men kanskje jeg kunne gjort det et par ganger til. Det sier seg selv at man ikke kan merke alle snapper med «reklame» når det går over flere dager :/

   Det meste på snap er ikke reklame, det er vel motsatt, så det hadde vært litt dumt :p Men Snap burde hatt en boks som man bare huket av om noe inneholdt reklame, akkurat som youtube har. Det hadde gjort det veldig enkelt 🙂

   1. Viviann

    Stine, er det mulig … kommenterer aldri på blogg, men nå må jeg bare, er det mulig å være så ufølsom og ute etter tull!!

   2. Viviann

    Glad det gikk bra Caroline og det gjør stort sett alltid det, men jammen er det fryktelig vondt å ha flyskrekk… har det selv!

   3. Seriøst? Det tok flere dager ut i oppholdet før det sto sponset på snap. Kom veldig mange snap fra turen før det overhodet sto noe om sponsing. Dere er liksom best i klassen – på tide at FO strammer dere opp med klekkelig bøter.

   4. Caroline Berg Eriksen

    Nå var vi der kun i to dager, så at jeg først merket etter flere dager stemmer ikke 😉 Om det var sant ville det betydd at jeg først merket snappene i dag. Det stemmer jo ikke.

    Første del av turen dit reiste vi på egenhånd, og betalte alt selv. Opplegget med Det Franske Turistrådet begynte ikke før onsdag ettermiddag, og jeg la ut første snap om sponset reise 12.52 på onsdag.

   5. Det er tydelig at mange kun er ute etter å kunne ta deg på noe når det kommer til merking, ikke merking av reklame, spons etc. Noen fatter dette virkelig uten problem og må si jeg syntes du er utrolig dyktig til å merke. Jeg er aldri i tvil i hva som er reklame eller ei. Men så lager jeg ikke egne sannheter i mitt eget hode at alt er sponset eller reklame uansett hva du måtte ha på deg eller viser frem, skriver om eller snapper. Og det er klart at det ville gjort dagen for noen få om det er noe du kunne bli tatt på eller som er kritikk verdig. Bare det å si at noen håpert FO gir deg klekkelige bøter sier noe om hvor trist liv en har det som ønsker andre problemer på den måten. Jeg velger å tro dere har grei dialog med bl.a FOog at det dere gjør er riktig ellers vil jeg tro du hadde endret måten å gjøre ting på. En trenger ikke overmerke for å tilfredstille de som alltid leter etter feil ,som at de selv sitter med fasiten .

   6. Lovise
   7. Caroline Berg Eriksen

    Jeg redigerte bort kommentaren din fordi det du skriver ikke er riktig. Ingen av storyene hennes er merket, merkelig påstand fra deg. Faktisk merker hun aldri reklame :/

   8. Lovise

    De fire første storiesene som enda ligger ute er merket. I nr 4 takker hun for turen, fortsatt tydelig merket. Denne turen varte i flere dager, så disse fire bildene var de siste mens turen enda var sponset. Så jo, alt var merket. Synes det er merkelig at du ikke ser disse? Tok nettopp screenshot, så synes det skulle vært en bildedelingsfunksjon .

   9. Caroline Berg Eriksen

    Å tagge de du reklamerer for er ikke merking av reklame. Det er det samme som å linke i er blogginnlegg, men ikke merke. Ingen av bildene på Instagram er merket heller.

   10. Lovise

    Nei, men nå er jo ingen av bildene som ligger ute på brukeren fra denne turen 😉 Hadde vært svært rart om hun skulle ha merket disse som reklame.

    Dessuten la hun sikkert ut 50 instastories før de fire siste, det samtlige var merket som sponset.

   11. Caroline Berg Eriksen

    Alle bildene hun legger ut fra reisene sine er reklame. Hun får betalt av reiseoperatører for å gjøre det, men ingen er merket. Jeg følger selv kontoen hennes og kontoen til mannen, de merker «ingenting». Hverken story eller Instagram.

  2. Litt ris Stine , synes teksten var veldig omfattende . Når tittelen sier alt , så vet du hva «jeg var på do da det hendte»…
   og synes Caroline brukte en effektive måte når hun skrev før snappen «sponset» så startet liksom Day storien hennes med alt som skjedde ..

   1. Marianne

    Enig T!

   2. Elisabeth h

    Istemmer! C og LK merker veldig bra, det er aldri noen tvil for meg om når noe er spons o.l.. Tror ikke lesere som AL ville likt om en hærskare folk fulgte hans/hennes arbeidsdag med like kritiske og anklagende blikk, og kritikerne attpåtil ønsket at AL skulle bli trukket kraftig i lønn/ få store bøter hver gang det ble gjort, eller til og med TRODD det ble gjort, en feil.

  3. Stine- Litt ris? 😀
   Caroline- føler veldig med deg! flyskrekk er forferdelig. Sliter selv med det og det er blitt verre med årene. Kan ikke lenger fly alene med sønnen min siden jeg kan få panikkanfall ved turbulens. Angsten er så ukontrollerbar og fryktelig.
   God dere kom dere trygt frem iallfall <3

 10. Hei!:)

  Hvor har du kjøpt jeansen? Kjempefin!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Gina Tricot 🙂

 11. Uff, nå synes jeg så synd på deg. Det er ikke enkelt med den flyskrekken og det er mange med deg og jeg ser dem nesten daglig. Som jeg har skrevet til deg tidligere, har jeg jobbet i kabinen i Braathens og sas i 30år og opplevd en del, man aldri virkelig farlige situasjoner. Det er trygt å fly. Ikke har jeg så mange gode råd og tips å gi heller, for flyskrekk er urasjonell, men det hjelper lite når man først har det. I alle fall er det prisverdig at du fortsetter å reise med frykten din, det er en god styrke og selvdisiplin å ha med i bagasjen. Mange opplever det enda vanskeligere etter å ha fått barn, og en del får ganske god hjelp av å delta på flyskrekkurs. Håper du snart er vel hjemme igjen og kan nyte helgen og barna.

  Beste hilsen Ingrid på http://www.ingridtunheim.no

 12. jeans brand?:)

  1. Caroline Berg Eriksen

   Gina Tricot 🙂

 13. Uff..så fryktelig jeg skjønner virkelig hva du mener, har det på samme måte når jeg er ute å flyr.. virkelig vondt å være så redd å hvertfall når sånne ting inntreffer Godt dere kom dere trygt hjem til slutt

 14. Jeg fikk klump i halsen av å lese dette, da jeg vet hvor jævlig det er å være så redd. Føler virkelig med deg. Noe lignende skjedde på min forrige flytur, da flyet plutselig datt 2 meter ned og alle i flyet skreik. Det var i begynnelsen av turen og de neste timene satt jeg i høyspenn og gråt, tenkte på barna mine og var sikker på det hele var over. Jeg er også redd for å fly i utgangspunktet, er så dumt når en får sånne opplevelser og bare blir mer redd for neste flytur. Jeg har gitt opp at jeg noen gang skal «være meg selv» og slappe av gjennom en flytur, men jeg nekter å slutte å reise med fly. Når en virkelig får oppleve en sånn frykt så kan en også lettere klare å sette seg inn i hvor forferdelig det er for de som sliter med angst, og som blir så redde uten reell grunn. Håper du er vel hjemme igjen og at det ikke er alt for lenge til du skal ut å fly igjen, dog liiiitt lenge 🙂 Klem

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det er ikke noe behagelig, nei :/ Godt at det gikk bra!

   Klem <3

 15. Hmm.. forrige tekst ble uten emoji:( Uff..så fryktelig 🙁 jeg skjønner virkelig hva du mener, har det på samme måte når jeg er ute å flyr.. virkelig vondt å være så redd, hvertfall når sånne ting inntreffer!! Godt dere kom dere trygt hjem til slutt:)

 16. Hei flotte Caroline!
  Så glad for at du delte dette- det er så mange som sliter med flyskrekk (og andre fobier), og det kan være godt å se at man ikke er alene. Det høres ut som at du har hatt et skikkelig angstanfall. Det er ufattelig ubehagelig, og jeg skjønner godt at du synes dette var fælt. Heldigvis finnes det mye du selv kan gjøre som kan hjelpe på flyskrekken. Kan på det varmeste anbefale artikkelen under (selv om den er litt lang)- der står det mange nyttige tips! 🙂

  https://psykologisk.no/2015/09/bli-kvitt-flyskrekken/

  Ønsker deg lykke til, og alt godt!

  Klem fra psykolog-Silje

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk for link, Silje <3

 17. Uff, det der er så grusomt og jeg skjønner deg så altfor godt! Jeg er ekstremt redd for å fly, men har flydd mye de siste årene. Noen ganger går det fint, jeg klarer og ta det med ro, til og med kose meg litt. Men da har flyturene alltid gått rolig for seg. Blir det mye turbulens eller annet kommer tårene og panikken. Og ingenting hjelper.
  Skjer det noe uforutsett mister jeg all fornuft, og tankene går til familie hjemme og hvilken sorg de skal leve i om de mister meg og samboer. Helt fælt. Må også alltid ta en stesolid og drikke noen glass først uansett hva, men skjer det noe i luften hjelper ikke det det spor. Og det verste er at innerst inne vet jeg jo at det er så trygt og fly, og at turbulens ikke er farlig. Men katastrofetankene kan komme uansett, og de forsvinner ikke lett.
  Håper du er vel hjemme 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Uff, det høres ikke noe spesielt godt ut :/

   Håper du har en fin kveld 🙂

 18. Huff, stakkars deg! Det høyres så slitsomt ut å vere i flyktmodus så lenge! Eg håper du får masse tid i helga til å hente deg inn igjen! Varme klemmer

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja, det skal bli deilig med noen timer på sofaen nå i kveld 🙂

   Tusen takk! Masse klemmer til deg også <3

 19. Martine

  Åh, sitter her med tårer i øynene selv av å lese hvor redd du ble og hvor mye du tenkte på jentene. Er så livredd for å fly selv og spesielt når det oppstår turbulens.
  Kos deg hjemme med jentene dine

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, Martine 🙂

 20. Camilla

  Jeg føler med deg, Caroline. Som mamma til tre er jeg blitt enda mere engstelig for å fly. Og har hatt ekle turer med masse turbulens og gråting. Men som min venninne som jobber som flyvertinne sa; jeg har fløyet i over 10 år og aldri vært i noen ulykker eller ukontrollert nødlanding. Hun sier man må stole og være trygg på pilotene som også vil ha flyet trygt gjennom luften og ned på bakken, slik at de kommer hjem til sine familier. Det må man tenke på når man er redd på en flytur, selv om det ikke er lett 😉

 21. Hvor er skoene fra? 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   De er gamle fra min egen kolleksjon med Bianco 🙂

 22. Kristin

  Siden jeg er redd for å fly selv skjønner jeg deg så godt. Jeg hadde taklet det akkurat som deg. Godt det gikk fint, det gjør jo stort sett det.

 23. Hei Caroline,savner noen fine bilder fra Paris turen

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det kommer 🙂 Har MASSE! 🙂

 24. Mamma til 3

  Hei! Sliter selv med samme tanker etter en flytur fra helvete for noen år siden. Vi opplevde voldsomme, plutselige og gjentatte fall over Karibien i storm og dårlig vær. Men har gått på flyskrekk kurs i ettertid, og det hjalp meg med tankene. Nå klarer jeg å flytte fokus over på andre ting når jeg er i lufta. Anbefaler deg å prøve det! Klem,

 25. fikk helt vond av a lese dette her 🙁

 26. Jeg sender deg en god og varm klem Caroline <3 Jeg er redd for å fly selv, og akkurat sånn som du reagerte i dag bruker jeg også å ha det. Faktisk kan jeg ha det sånn uten turbulensen også. Liksom at jeg sitter å venter på at noe vondt skal skje, og dermed blir oversensitiv for lyder, lukter, bevegelser, og har tusen tanker i hodet. Som om man går i katastrofemodus. Huff det er så slitsomt. Men nå er du heldigvis hjemme igjen 😉 Og da kan du senke skuldrene dine. Håper du får en kjempefin helg, til tross for denne ubehagelige opplevelsen!

 27. Prøv TFT/EFT, kjære caroline!
  Du kan gå til terapeut eller gjøre det selv. Jeg har selv tatt utdannelsen og har kurert meg selv for tannlegeskrekk, sprøyteskrekk og andre tidligere traumatiske opplevelser.
  ANBEFALES!!! Klem ♥

 28. Hei Caroline! Jeg er minst like redd som deg for å fly. At Ingrid som har jobbet i cocpit i 30 år sier at flyskrekk er urasjonellt og ikke har noen råd å gi, er nesten et hån mot oss som er redde. For oss er denne angsten helt reell, og fullstendig ukontrollerbar. Vi føler virkelig at vi skal dø. Det jeg ikke skjønner er at alle dere som er like redde som meg ikke får utskrevet mildt beroligende middel til flyvningene?! Dersom man ikke har angst og bruker disse medikamentene for angst i det vanlige, går det fint å bruke når man flyr. Dette er mye bedre enn alkohol, som kan forverre angsten. Beroligende legger kun et dempet slør over angsten, fordi adrenalinnivået er så høyt. Man klarer fint å ta seg sv unger, lese, jobbe med litt beroligende på flytur. Det er syykt slitsomt med sånn lang angstperiode, og man er sliten lenge etterpå. Jeg er endel eldre enn deg, men har ikke blitt kvitt det :/ Så jeg føler virkelig med deg.

  1. Kommentaren til Ingrid tror jeg du misforstod. Syns det var en veldig fin kommentar egentlig. Det hun mente var nok at flyskrekk er urasjonell på samme måte som å være redd for mørket, insekter, høydeskrekk etc. Man kan ikke kontrollere frykten (som Ingrid også sa), man kan ikke noe for at man er redd for det man er redd for, man vet ikke hvorfor og man vet ikke hvordan man kan komme over frykten. Og ekstrem frykt gjør at man blir urasjonell. Ikke vondt ment i det hele tatt 🙂
   Og det er nettopp derfor det er vanskelig for oss som jobber i kabinen å hjelpe eller gi råd, fordi dersom dere som er ekstremt flytende er overbevist om at flyet kommer til å krasjlande og at dere kommer til å dø fordi det er turbulens, så er det ikke så mye vi kan si eller gjøre for å få dere på andre tanker. Vi prøver det meste uten at det hjelper i mange tilfeller. Det eneste vi kan gjøre er å trøste, snakke med dere, kanskje distrahere dere litt og minne om at vi har statistikken på vår side. Vi jobber i et serviceyrke og vil selvsagt alltid gjøre vårt beste for at passasjerer skal føle seg sett og ivaretatt. Og Ingrid mente helt sikkert ikke å håne noen som er flyredde. Dette er noe vi er borti daglig, og det er en stor del av vår arbeidshverdag å håndtere ulike passasjerer med ulike behov, så godt vi overhodet kan 🙂

 29. Huff så ille. Nå fikk jeg ikke akkurat mer lyst til å dra til Paris foråsidetsånn 😛

  1. Flyvertinne

   Den er urasjonell fordi å fly ikke er farlig. Tror du misforstod. Hun mente ikke at frykten ikke er reell.
   Det er ikke alltid det funker å hjelpe, uansett hva vi sier eller gjør, dessverre.

 30. Marianne

  Stakkars deg Ikke bra, Caroline. Det hjelper nok ikke at jeg sier det er mye tryggere å fly en å kjøre bil. Har jobbet i fly bransjen i 1,5år og jeg lover deg det er trygt.
  Klem til deg❤️ Jeg synes du er beintøff som flyr og trosser skrekken.
  Kos deg hjemme, og senk skuldrene. Jeg håper du kan få hjelp med den fly skrekken.

  1. Caroline Berg Eriksen

   <3

 31. ❤️

 32. Birgitte

  Hei Har tjekket din side ud i ca. 10 år Fin tur til Paris- en smuk by har selv været der. Man har bare lyst til mange flere dage☕️

  Tænker tit på om du spiser slik(Candy)Eller kun chokolade.? Du henter ikke masse candy til lørdag aften- eller spiser du kun lækkert chokolade når i skal hygge.?
  Ha en dejlig lørdag❤️ Knus

 33. Barnehagelæreren

  Huff så vanskelig det må være å være så redd utrolig tøft at deg og fronte frykten ved å fly alikevel. Det finnes mesrtingekurs hvor en kan lære seg å mestre flyskrekken kanskje det kan være noe for deg. Trøsteklem
  Til dere som kritiserer alt ang, merking av reklame o.l.
  Jeg opplever utfra det jeg ser og leser at Caroline forsøker å gjøre alt riktig.
  Til opplysning er hun bare et menneske som oss andre og kan innimellom gjøre en feil hun også.
  Jeg tror hun kjenner regelverket bedre enn de fleste leserne med mindre de er jurister med media som spesialkompetanse.
  God helg til deg og dine.

 34. Ann Christin

  Turbulens er en ting, men å fly inn i jet-strømmen fra flyet foran høres jo litt merkelig ut. Hvorfor fløy de så nær flyet foran? Flyene skal jo ha en viss avstand fra hverandre nettopp for å unngå det.

 35. Huff, så forderdeleg det må ha vore! Veldig snilt av flyvertinnen å spørje piloten for deg, då 🙂 Det er ikkje noko kjekt å tenkje på kor gale det kan gå i ulike situasjonar, så ein får trøste seg med at statistikken stortsett viser at det er ganske så trygt å gå utafor døra heime 😉

  Når det gjeld kommentarar om reklame og sponsing så er det trist at nokon bruker tid og energi på å irritere seg over bagatellar. Syntast du er flink på å merke, eg 🙂

 36. Hei Caroline 🙂 så kjedelig at du hadde en så fæl flytur. Heldigvis er ikke turbulens noe tegn på at flyet skal falle ned eller noe farlig skal skje 🙂 det eneste som kan skje under turbulens er selvfølgelig at man kan slå seg, men det er mest farlig for kabinbesetningen da de er ute og går i midtgangen, mens de fleste passasjerene sitter trygt fastspent i setet (det er også derfor det alltid blir anbefalt at man har beltet fastspent under hele flyvningen). Det betyr ikke at flyskrekk er noe man kan kontrollere, er man redd så er man redd. Vil på det varmeste anbefale deg å sjekke ut flyredd.no, der er det en SAS-purser som heter Ellen som er helt herlig som holder flyredd-kurs! Absolutt å anbefale hvis flyskrekk er noe man vil grab by the balls liksom 🙂

  Hilsen en flyvertinne 🙂

 37. Var på samme fly som deg hjem fra Paris.Leit å høre at du har flyskrekk.Jeg opplevde ikke turen som deg.Det var en helt vanlig flytur, med bittelitt risting i 10 – 15 sekunder.Helt vanlig på de fleste flyturer.Anbefaler å ta et flyskrekklurs.Det tror jeg kan hjelpe deg. Da vil du lære at dette et helt vanlig og ikke noe farlig

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja, og det er det som er så frustrerende. Den lille ristingen som var etter den første føles 10 ganger verre kun pga. den første rett etter take off :/ Hadde det ikke vært for det helt i starten så hadde jeg sikkert ikke tenkt over resten av turen.

 38. Hei. Jeg tar alltid valium når jeg flyr og det hjelper SÅ godt. Kanskje du skulle forsøkt det? 🙂 Det har aldri vært noe problem å få utskrevet valium når jeg skal fly, jeg tror ikke det er problematisk for noen så lenge de kan dokumentere frykten

 39. Hei Caroline
  Det er trist å høre at du har opplevde turen som traumatisk …jeg tror du burde oppsøke rett og slett psykologen eller psykiatrien…det er ikke helt normalt å ha så sterk skrekk at selv om turbulensen var ikke så kraftig du begynte å gråte….stakkar ! Vennina mi hadde same problemer i mange år… på slutten gikk hun til legen og fikk ordentlig hjelp. Håper du kommer til å gjøre det samme ! Dette som du har gått gjennom er forferdelig og lukter rett og slett panikk anfall….Vet du forresten at fly reisen er faktisk mer safe en bilreisen? Dette sier statistikk så hjelp deg selv og besøk legen. Lykke til !:)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *