kylling- og quinoagrateng

Hei oppskrift-onsdag! Denne middagsretten gikk rett hjem hos alle rundt middagsbordet og et ekstra stort pluss at den er så kremet i konsistensen, det gjorde det kjempelett for Naia å spise også 🙂 Kremet er nemlig stikkordet her, smaksrik, enkel og sunn. Mmm! Jeg hadde godt over 70 print screens på snap chat da jeg la ut et bilde av denne, så jeg håper alle dere (pluss alle dere andre) finner frem handlelisten og gjør notater nå, for dette er så godt! 


du trenger 

♥ 5 dl. kyllingkraft (jeg lagde på fond) ♥ 3 dl. melk ♥ 1 ts. kyllingkrydder ♥ 1 dl. hvetemel ♥ 5 dl. vann ♥ 2.5 dl. ukokt quinoa ♥ 120 gram bacon ♥ 600 gram kylling ♥ 2 ts. kreolsk krydder ♥ revet ost ♥ 1 brokkoli


slik gjør du 

Sett ovnen på 180 grader og smør en ildfast form med smør. Kok opp kyllingkraften i en kjele og bland inn 1,5 dl melk. Pisk deretter sammen 1,5 dl melk, sikt inn hvetemel, bland inn kyllingkrydder og tilsett det til kjelen med melk og kyllingkraft. Pisk dette sammen til en kremet saus. Skjær bacon i terninger og stek det før du legger det på tørkepapir så fettet kan renne av. Bland sammen sausen, 2,5 dl. vann, quinoa og bacon, og hell det over i en ildfast form. Rør godt. Del opp kyllingen i strimler og fordel den utover den ildfaste formen. Topp med kreolsk krydder. 

Stek formen i 25-30 minutter. Del opp brokkoli og kok den i ca. 1 minutt, skyll den i kaldt vann. Ta ut den ildfaste formen og rør godt i blandingen. Spe gjerne på med vann for å oppnå ønsket konsistens, den skal være kremet og lett å røre i 🙂 Fordel deretter brokkoli utover formen, topp med revet ost og gratiner i ca. 5 minutter til. 


Dette er bare så enkelt og så utrolig godt! Fantastiske smaker og konsistensen er helt nydelig – smelter i munnen! Håper middagen er i boks og at det smaker 🙂 

22 kommentarer

 1. Du er sÄ utrolig flink pÄ Ä finne frem til nye og litt annerledes oppskrifter, og dette er intet unntak. Det bÄde ses og hÞres kjempegodt ut.

  Beste hilsen Ingrid pÄ http://www.ingridtunheim.no

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk 🙂 Jeg forsĂžker Ă„ vĂŠre kreativ! 🙂

 2. Har den mye skyld, den brokkolien? 😎

  1. Caroline Berg Eriksen

   Skyldig!

 3. Denne skal definitivt prĂžves! Men lurer pĂ„ en ting. Skal ikke kyllingen stekes fĂžr den legges i form? 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Nei, den blir stekt i ovnen 🙂 Men om du Ăžnsker kan du brune den raskt, men da ville jeg kortet litt ned pĂ„ steketiden i ovnen.

 4. Hehe hva ER quinoa!? HÞre det pÄ tv reklame stÞtt

  Men det sÄg helt nydelig ut.. Skal prÞves

  Hmm ikke ris til??

  Mvh Merete

 5. SĂ„ lekkert bestikk du har! Hvor er det fra?

  1. Caroline Berg Eriksen

   House Doctor 🙂

 6. Den kom ut helt suppete. Er du sikker pÄ det skal vÊre over 1L veske i oppskriften??? 5dl kraft, 3dl melk og 2,5dl vann?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Brukte du 2,5 dl vann med en gang, eller spedde du pÄ slutten?

   1. Med en gang fordi det er det som sto i oppskriften. Oppskriften kaller for 5dl vann totalt. 2,5 med en gang og resten for spe pÄ med etter steking. Jeg brukte aldri det siste 2,5dl vann.

   2. Caroline Berg Eriksen

    Ja, selvsagt! Jeg som tenkte feil 🙂

    SÄ rart :/ Jeg syntes vÄr ble nesten for tykk :/ Men forsÞk med mindre vÊske, eventuelt kan du steke den lenger men da blir fort kyllingen tÞrr.

 7. Veeeeldig mye vĂŠske…5 dl kraft, 3 dl melk, og 5 dl vann? eller mener du 2,5 dl vann? uansett mĂ„ det jo bli veldig lĂžst og tynt?

 8. Skal det vÊre 5 dl vann eller 2,5 dl vann? Ser i sÄ fall ikke nÄr de siste 2,5 dl skal helles oppi?

  1. … Og brukte du lettmelk eller helmelk?

   1. Caroline Berg Eriksen

    Lettmelk 🙂

  2. Caroline Berg Eriksen

   2,5 dl i oppskriften, og sĂ„ 2,5 dl i reserve til Ă„ spe. Men det er et par over her som har klaget pĂ„ at den ble for flytende, sĂ„ jeg ville kanskje redusert melken til 2,5 dl, og vannet i fĂžrste omgang til 2 dl, og sĂ„ sper du pĂ„ slutten med det du trenger 🙂

 9. Ser helt himmelsk ut! Har du brukt rÄ kyllingfilet?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja 🙂

 10. Hei, jeg et ny lavkarbo og leter etter «ovegangsretter».
  Denne gratengen sĂ„ utrolig god ut og skal prĂžvesâ˜ș
  Hvor mange personer laget du oppskriftet til?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *