dagen etter migrene

I dag har vært en effektiv dag gårsdagen tatt i betraktning. Jeg fikk plutselig migreneanfall og lå rett ut hele dagen. Rett ut vil si i mørket under dyna, jeg sov nesten hele dagen! Bare nesten, for på kvelden fikk jeg karret meg opp, spist litt og så en film med mamma og pappa som kom på besøk. Det var deilig å bare slappe av. I dag har jeg skikkelig etterdønninger, det pleier gjerne å være sånn – at jeg dagen etter kjenner at noe ikke var som det skulle dagen før. 

Som regel pleier det å gå kanskje 6 måneder mellom hvert anfall, det pleier liksom ikke å være hyppig og ikke nok til at jeg føler at jeg kan si at jeg er direkte plaget av det. Men dette året har vært annerledes. Siden januar må jeg ha hatt minst 5-6 tilfeller som jeg kan huske og den ene gangen var det så ille at jeg kastet opp. Jeg får alltid migrene med aura og hver gang den irriterende lille flekken dukker opp på øyet mitt, så ber jeg inni meg om at det bare er rusk på kontaktlinsene mine. Men så er det ikke det. Og det er så forferdelig vondt. Jeg får skikkelig synsforstyrrelser og sliter med å se klart. Det er som et sikksakkmønster på øyet som bare blir større og større og når jeg lukker øynene, så går det ikke bort. Hver gang jeg får aura tar jeg paracet og ibux, selv om jeg vet at det aldri hjelper. Det er jo lov å håpe, sant? Etter 20-30 minutter kommer hodepinen på motsatt siden av der jeg hadde aura. Stikkende. Så intenst vondt. Helt forferdelig. Og det eneste jeg kan og vil er å sove. Men så er det jo så vondt at det er vanskelig å sove også. Og så får jeg dårlig samvittighet i tillegg, fordi jeg sover bort en hel dag. Jeg vet at det er helt feil å tenke sånn, men jeg tenker sånn likevel.

I morgen må jeg ringe legen og få tak i den nesesprayen jeg har fått tips om så mange ganger. Tenk så godt å kunne spraye bort smertene hver gang auraen kommer! Jeg håper virkelig at det er håp for at jeg kan få hjelp, for det er så smertefullt. Og i dag er jeg fortsatt lyssky og egentlig bare veldig sliten, så jeg skal gå og hente barna i barnehagen snart, for jeg trenger luft. Har bare vært inne og jobbet i hele dag, jeg hadde jo en god del å ta tak i fra i går. En ting jeg startet dagen med, var å roe helt ned med et deilig bad! Det måtte jeg bare ta meg tid til og det var helt fantastisk å bare synke ned i det varme vannet og senke skuldrene med verdens beste samvittighet! 


Jeg vet at vi er flere i samme migrenebåt og jeg vil bare si at jeg føler sånn med dere, for det er så forferdelig vondt. Irriterende vondt! Takk for alle god bedring-snapper i går, jeg åpnet mange av dem sent i går og i dag tidlig, og jeg ble så glad for at det er så mange som bryr seg. Dere er best! Stor klem! 

91 kommentarer

 1. Migrene er grusomt,selv hadde jeg anfall 4-5 ganger i mnd,syns den auraen var verst,åsså det a å være totalt utlada i dagene etterpå…løsninga for meg ble Ldn,har bare hatt 1 anfall på 4 år 🙂

 2. Hei 🙂 Så utrulig kjedelig med migrene 🙁 Håper du kan få noken medisiner som hjelper deg <3 Eg lurer berre på et par ting og håper du vil svare meg 🙂 Såg gjennom snapstoryen no og når du filma gulvet i den nye leiligheten til dine foreldre, samt når du viste du skulle hente i barnehagen så såg eg du hadde på deg noken svarte høst/vinterboots med gulldetaljer ved snøringen, viss eg ikkje tar heilt feil? Kor du har kjøpt dei? Såg så kule ut 😀 Og var det kvite sokker du hadde oppi som stakk litt opp på leggen? 🙂 Kor har du evt kjøpt dei? 🙂 Kjempe tøft syns eg!

  Lurer også på ka merke og kor du har kjøpt det duftlyset? du tenner på i andre bilde i dette innlegget, samt det kule marmorfatet! Har leita etter et sånt lenge 😀 Du har så god smak synes eg, så regner med duftlyset lukter deilig? Hehe! 🙂 Synes det er så vanskelig å finne duftlys som har en sånn duft man ikkje får vanlig hodepine av, har du noken tips? 🙂 Beklager alle mine spørsmål, men eg håper at du kan og vil svare meg! 🙂 Ha en strålende dag fine deg! Klem

 3. Vil anbefale imigran nesespray. Jeg fikk magesår av maxalt-tabletter. Nesesprayen er mildere til magen for å si det sånn. Etter at jeg sluttet på p-piller kommer anfallene mye sjeldnere, nå er det mer spenningshodepine. God bedring!

 4. Føler med deg! Her er mine forebyggende tips som jeg har erfart hjelper veldig godt, har mange års erfaring: Start dagen med et stort glass vann og gjerne en smoothie med bær eller grønnsaker før dagens første kaffe. Holde meg generelt hydrert og minst mulig søtsaker. Hvis jeg merker at noe er på gang hjelper det ofte å spise noe salt varm mat og drikke Farris. Jeg har også fått reseptmedisin som hjelper veldig godt når ingenting annet virker, men blir litt kvalm av denne så prøver med noe salt først. Så er det veldig viktig for meg å bruke briller, både når jeg leser og ser på TV. Stress, dehydrering, for mye kaffe (dehydrerende) og glemme å bruke briller er ofte det som utløser anfall hos meg, men ved generell forebygging har jeg heldigvis sjelden anfall nå. Håper du kan plukke opp litt tips som hjelper deg 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk for tipsene, Bente! <3

 5. Har selv slitt med migrene siden 10 års alder. Etter at jeg fikk resept på medisinene imigran og zomig, har jeg i prinsipp fått et nytt liv. Verdt et forsøk

 6. Hei! Glad du er bedre Mannen min sliter med migrene han også, og det ser ikke noe greit ut!

  Har et spørsmål ang regntrekk til Bugaboo. Vi har buffalo og ikke donkey,, men synes regntrekket virker så tett med bare lufting på sidene. Er det slik på donkey også? Bruker du det orginale eller har du kjøpt et annet til deres vogn?

  Mange klemmer

 7. Uff jeg føler med deg :/ Jeg har ikke påvist migrene, men jeg får til tider grusomme hodepiner som jeg mistenker å være migrene, som regel starter det med prikking på øyet, dagen etter våkner jeg med helt forferdelig hodepine på den ene siden av hodet, og den blir bare verre utover dagen, jeg klarer nesten ikke å bevege på ansiktet fordi det gjør så vondt. Må nok begynne å loggføre anfallene så legen kan utrede :/ Håper du føler deg bedre i dag 🙂 <3

 8. Hei, jeg har hatt migrene i mange år. Har vært veldig plaget og har som deg, med aura. Jeg fikk maxalt smeltetabletter av legen min etter å slitt i mange år. Har gått på disse sikkert i seks år nå. Paracet og Ibux tar ikke migrene. Det er bare å innse. Jeg byttet prevensjon etter å ha fått barn og det viste seg at jeg reagerte skikkelig dårlig på dette. Resulterte i 5-6 migreneanfall på en mnd. Høyt blodtrykk osv. Byttet prevensjon og etter 3 mnd var migrenen tilbake til vanlig std. Jeg kan ha ca 1 til 2 i mnd på det verste nå. Men si til legen at du vil ha maxalt smeltetabletter. Dette hjelper noe helt fantastisk. Etter 10 min til et kvarter kjenner du at det slipper. Man blir veldig sliten og trøtt av tablettene så jeg sover glatt i to timer.Lykke til

 9. Husk å sjekke nøye i forhold til prevensjon <3
  Opplevde selv en økning i migreneanfall fra kun noen få ganger i året til nesten en gang i uken pga hormonell prevensjon. Hyppigheten bygget seg gradvis opp over tid, men stoppet nesten umiddelbart når jeg avsluttet bruken av hormonell prevensjon.

 10. Prøv Paralen! Paracet med litt mere krutt! Reseptfritt på apotek!

 11. Uff, jeg føler sånn meg deg. Jeg har også migrene, har slitt med det i rundt 8-9 år nå og det er virkelig forferdelig. Jeg tror jeg snart har vært innom alle migrenemedisinene vi har i Norge, uten at noen egentlig fungerer. Maxalt er den tabletten som har hatt nogenlunde grei effekt (kombinert med Cataflam), da den tar bort både hodepinen og all den andre dritten som kommer med migrenen (som tungt hode, øm nakke, svimmelhet etc.). Vet at flere har hatt god effekt av den. Hvis du skal prøve nesesprayen må du huske å lese bruksanvisningen godt først. Det gjorde nemlig ikke jeg, så når jeg brukte den lå jeg over doskåla resten av dagen og brakk meg. Man skal holde seg for nesen (eller noe sånt) etter at man har sprayet seg, slik at sprayen ikke går ned i svelget, for da får du verdens verste smak i munnen, smakte en blanding av råtne egg og råtten fisk. Så jeg får meg ikke til å bruke den igjen, da jeg kvier meg for å gjenta feilen. Men vet at mange sverger til den, så så lenge man gjør det rett, så skal den fungere bra. Håper du får færre migreneanfall i fremtiden! Ha en fin dag videre!

 12. Paracet med koffein ble jeg frarådet, da koffein i seg selv ikke er en god kombo med migrene. Mye kaffe og stess kan være med å utløse anfall!

 13. Du har kanskje fått tips om det før, men akupunktur reddet meg. Jeg hadde akkurat samme som deg og var helt ødelagt. Fikk akupunktur og har siden bare hatt milde anfall som Ibux tar og det er faktisk snart 20 år siden.

 14. Fenazonkoffein kan være effektivt for noen, men det beste er nok å kontakte lege, og sørge for at medisinen ALLTID er med i veska. Det er utrolig viktig å få tatt det umiddelbart etter at symptomene kommer.

 15. Heia!
  Jeg har også slitt med auramigrene i fleeere år, utrolig plagsomt. Jeg synes ikke nesesprayen funket på meg, men tabelettene «Almogran» funker helt fantastisk! Tar en med en gang jeg får anfallet, og om det ikke har gått 100% over (hodepinen etterpå), så tar jeg gjerne en til senere på kvelden!
  Håper det ordner seg!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, jasmin 🙂

 16. Her er et tips til medisiner mot migrene som jeg bruker og som har hjulpet meg. Kjøpes reseptfritt på Apotek i Sverige og heter eeze. Les om den o lenken nederst. Har i hvertfall hjulpet meg og jeg kjøper med fra Nordby hver gang jeg er der. En billigere variant er diklofenak som i følge personalet på apoteket der inneholder det samme som eeze men kommer fra en billigere leverandør. Vel verdt et forsøk i hvertfall http://www.eeze.se/
  Lykke til!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, Ulla! 🙂

 17. Fy søren så lekre bilder det er på bloggen din nå !! Og for et fantastisk flott bad <3

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, Marita 🙂

 18. Jeg har ikke migrene selv, men har en mamma som har vært mye plaget. Paracet og ibux er ikke migrenemedisin. Få deg legetime og medisin spesifikt rettet mot migrene. Mamma blir så kvalm at hun spyr, så hun får kvalmestillende i tillegg. Og ta migrenemedisin med en gang anfallet begynner, og så rett i seng. Da går det i alle fall fortest over for min mamma. (som forøvrig ofte får migrene etter dager med mye stress, etter dager med for lang tid mellom måltid osv) Masse lykke til, håper du får hjelp hos en lege 🙂

 19. Hei.
  Migrene er noe herk, etter mange år med sterke smerter hyppig fikk jeg noen helt supre medisiner som jeg vil anbefale deg og prøve, Maxalt, dette er smeltetabletter som du legger på tungen, i løpet av en time er det hele så og si over…
  Lykke til med medisimutprøving, håper du finner noe som virker effektivt på deg.
  Svarer deg gjerne om du har spørsmål om disse medisinen. Jeg kjenner flere som har slitt med å finne de rette medisinene, men som etter å ha prøvd disse ikke får fullrost de. Jeg fikk iallfall tilbake livskvaliteten min <3 varm klem til deg, fine Caroline

 20. Jeg hqr hatt migrene med aura i over 30 år. Fikk et nytt liv etter at jeg fikk Imigran nesespray. Det er en trygghet å ha den lille sprayen. Går aldri noen plass uten. Litt «blysmak»i munnen rett etter du tar sprayen, men det er en bagatell i forhold til smerten som uteblir.
  Lykke til. Håper du blir fornøyd.

 21. Har du tenkt på at du har fått hyppigere migrene anfall etter at du har begynt å spise litt mer karbohydrater? Veldig mange får færre migrene anfall av å skifte om til lavkarbo, Bare en tanke ♡

 22. Migrene er forferdelig! Var plaget med migrene flere ganger i måneden tidligere. Etter fem runder hos Ostopat ble jeg kvitt plagene. Nå får jeg kun aura på øyene i ny og ned, men ingen migrene i etterkant. Det er en ny verden! Jeg anbefaler å dra til en Ostopat, godt å slippe sterke medisiner.

 23. Hei!
  Jeg har hatt migrene i rundt 15 år, og det som fremkaller flest anfall er stress. Er anfallene riktig ille og medisiner ikke virker varer de gjerne i 3 dager og jeg kaster som oftest opp. Paracet og Ibux bruker jeg ikke, men har veldig gode migrene tabletter (imigran og maxalt), dette er sumatriptan tabletter og etter min forståelse så er de med og hindrer utvidelsen av de små blodårene i hodet. Disse tar jeg med en gang jeg kjenner at migrenen er på vei. Og de er superbra, og tar de fleste anfall hos meg. Ellers er det en lang liste med triggere for migrene, og folk reagerer jo på forskjellige ting, men for mange er det hormonelt, og da kan det være nyttig å ikke bruke preparater med østrogen. Er man først uheldig og får et anfall lindrer det bittelitt med en ispose på hodet mens man forsøker å sove…. paralgin forte kan også dempe smerten selv om det ikke tar vekk migrenen. Lykke til, og skaff deg skikkelige tabletter, det er gull verd.

 24. jeg sliter med 5-7 anfall i mnd og ingen av medisinene funker på meg. Går på forebyggende det hjelper litt, og siste jeg hentet nå er sprøyter. Håper de funker.

  Nesesprayen er helt forferdelig syns jeg. Man får smaken opp i munn når du drar inn. Du får smeltetabeletter man legger under tunga. Den i fersken eller appelsin var det kanskje, den er helt ok.
  Migrene er det verste som er, det hemmer enn i fler dager. Blir «blind» jeg mister også følelsen i forskjellige sider av kroppen.

 25. Jeg bruker zomig nesespray (det er triptan) selv mot migrene og den hjelper. Paracet/ibux hjelper ingenting. Men nesesprayen tar migrenen så og si alltid.

 26. Huff jeg hater migrene. Hadde migreneanfall ca 4 ganger i uka i over ett år. Vil også tipse om min medisin – Maxalt rapitab. Funker innen 10 min. Men blir litt sløv etterpå. Og ellers anbefaler jeg yoga, bittskinne og tenke på hvordan du sitter på for eksempel kontorstolen din hele dagen.

 27. Kjenner meg så igjen Caroline! Jeg er ofte plaget med flere anfall i stressende perioder (eksamenstid osv). Jeg har kuttet ut sjokolade og det har hjulpet for meg. Har skrevet ned alt jeg har spist dagen og dagen før jeg har fått migreneanfall og det kan gi deg en indikasjon på hva som kan trigge anfallet. For meg var dette mørk sjokolade..

 28. Ida Camilla Egeland

  Ser du nevner nesespray mot migrene. Og det er GENIALT. Men husk å spørre om Zomig og ikke imigran. De er begge triptaner og funker veldig likt. Men imigran smaker HELT GRUSOMT, hvorpå Zomig ikke smaker noen verdens ting. Håper du finner noe som passer deg! Migrene er grusomt.

 29. Kjære Caroline!
  Jeg føler sånn med deg,for jeg vet så inderlig vel hvordan du har det!
  Vil bare tipse deg om å ta magnesiumtilskudd,det har redusert min anfallsfrekvens betraktelig,selv i stressede perioder:-)
  Et annet tips er å få Diclofenac kalium av legen,om du ikke allerede har prøvd disse når du kjenner et anfall komme. Langt mindre skumle å ta enn Triptaner(Sumatriptan etc.)

 30. Hei! Akkurat det samme som jeg har hatt.. migrene med Aura har kommet mer siste året. Før kunne det gå 6mnd mellom hver gang. Lå rett ut en hel dag, fikk nok når det skjedde en langhelg på fjellet.. gikk jo glipp av en hel dag ilag med mine 🙁 Da fikk jeg Imigran nesespray. Har brukt den 2 ganger nå. Fungerer på aura sånn at den dabber vekk..forsvinner! Hodepinen, tungt hode vil du ha den dagen, men det kan en jo dempe med paracet 🙂 så kan en etter 2-3 timers kvile i sengen fungere nærmest normalt 😀 Anbefales!

 31. Jeg har også migrene med aura. Har resept på diclofenac kalium, hvis jeg tar en pille med en gang jeg ser sikksakkmønster eller en flekk på øyet, så blir det aldri migrene ut av det. Etter 15 minutter er jeg helt fin igjen 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *