oppskrift-onsdag: kyllingpanne med sopp og fløte

Når du bare kan smelle alt du synes er godt oppi en panne, da blir det snadder! Nå er soppsesongen over oss, så jeg er skikkelig fysen på akkurat det for tiden – spesielt kantareller er helt nydelig og sammen med fløte slår det sjelden feil. Ved ukestart serverte jeg denne nydelige kyllingpannen til hele familien og alle spiste med liv og lyst! Vel bekomme sier jeg bare – dagens middag er servert! 


du trenger 

♥ 3-4 kyllingfileter ♥ 3 dl. fløte ♥ 1 ss. hvetemel ♥ 1 liten pose bladspinat ♥ frisk persille ♥ 800 g. assortert sopp – jeg brukte sjampinjong, aromasopp og kantarell ♥ smør til steking ♥ 2 hvitløksfedd ♥ 1/2 hønsebuljong ♥ 2 dl. vann ♥ 1 brokkoli ♥ 1 sitron 


slik gjør du 

Del soppen opp i passe store skiver og brun dem sammen med salt og pepper i en medium til varm stekepanne. Du trenger ikke å bruke verken smør eller olje. Sett tilside. Krydre kyllingfileten med salt og pepper og brun dem i stekepannen på hver side. Forvarm ovnen til 180 grader og sett kyllingen inn i ca. 15-18 minutter. Kok opp 2 dl. vann og legg en halv buljonterning i vannet slik at den løser seg opp. Stek bladspinat i litt smør og sett det tilside. Kok brokkoli. 

Smelt smør i en stor kjele, finhakk hvitløksfedd og surr dette inn sammen med 1 ss. mel. Pisk godt underveis og når blandingen er jevn og fri for klumper, kan du helle over kremfløte og buljongvannet. Rør inn sopp, bladspinat og brokkoli. Skvis over saften av en halv sitron. Legg kyllingfiletene i pannen slik at alt blir blandet og det er lettere å forsyne seg med alt samtidig. 


Dette er bare så godt! Håper det smaker :-) 

23 kommentarer

  1. Det så skikkelig digg ut! Nydelige ingredienser. Håper du har en fin dag og at formen er bra:-)

    1. Caroline Berg Eriksen

      En deilig miks :) Tusen takk, Helen! Håper din dag er fin også :)

  2. Må prøves! :D

  3. Dear Caroline, this looks like a very yummy meal! Thanks a lot for sharing!
    xx from Bavaria/Germany, Rena
    http://www.dressedwithsoul.com

  4. Nammis, denne panna ser veldig god ut, fristende, så den må prøves ut en dag :-) Ønsker deg en strålende fin onsdag :-)

    1. Caroline Berg Eriksen

      Tusen takk! Ha en fin onsdag du også <3

    2. Caroline Berg Eriksen

      Håper det faller i smak, Anita :D

  5. Denne så god ut! Oppskriften din fra flere år tilbake med ovnsbakt kylling med sopp og bacon flere ganger. Den er så god, og lettvin :).

    1. Caroline Berg Eriksen

      Den er utroolig god :D

  6. Håper du etter hvert kan komme med flere vegetar/vegan-vennlige retter? Husker dette var noe du var så flink og inspirerende med ifjor! <3 Klem

    1. Caroline Berg Eriksen

      Det er bare en uke siden forrige gang :) Forsøker å variere :)

      Klem!

      1. Ah, da fikk jeg ikke med meg den midt i hverdagen. Takk, skal bla tilbake nå! Må også bare kommentere at dere er en fantastisk morsom og underholdende gjeng på kjendisresturanten denne uka. Gleder meg til å se konseptet ditt imorgen :D

      2. Caroline Berg Eriksen

        http://www.carolinebergeriksen.no/2017/09/13/vegetarpai-og-rodbetsalat/ :) Du må prøve kikertsuppen også :D http://www.carolinebergeriksen.no/category/mat/

        Og så gøy at du følger med! Haha :) Gruer meg litt til i morgen :p Blir spennende :)

  7. Bildene på bloggen din blir bare finere og finere! Altså, de bildene du la ut i går var så vakre og stemningsfulle – noe av det fineste jeg har sett :) Jeg liker disse også skikkelig godt, er det noe som er vanskelig å få delikate bilder av så må det være mat :o

  8. Den var rågod! I dag klikket jeg inn på bloggen din på trikken på vei hjem fra jobb, og vipps så var middagstipset i boks:-) Ble litt ris ved siden av til gutta i heimen:-) Så enkelt og godt! Enig med alle som har kommentert kvaliteten på bildene i det siste, fantastiske utebilder tidligere i uka, og i dag når matbildene nye høyder:-)

    1. Caroline Berg Eriksen

      Tusen takk, Pernille! Så koselig at det ble akkurat dette til middag og at det falt i smak :)

      Håper kvelden er fin :)

      Klem!

  9. Nam! Dette må prøves! :D
    Spiste Naia også? Kan de små spise sopp forresten, vet du noe om det?:) har en like gammel en som Naia, så prøver å finne litt inspirasjon på retter hun også kan spise :)

    1. Caroline Berg Eriksen

      Hun fikk smake litt på alt :)

  10. Så godt ut. Men mye saus ser det ut som!

  11. Dette så helt utrolig godt ut, må absolutt prøves. Bare lurer på hva du ville anbefalt om man skulle hatt noe mer tilbehør – ris, pasta eller potet? Har en kjæreste med over middels høy forbrenning, nemlig…

    Ellers, tusen takk for alle gode tips, oppskrifter, bilder og ikke minst alle blogginnlegg i seg selv. Lyser virkelig opp en smågrå Stavangerhøst med masse rengvær. Stå på – du gjør en super jobb!

    Klem!

    1. Caroline Berg Eriksen

      Pasta er sikkert veldig godt til :)

      Tusen takk for fantastisk hyggelig tilbakemelding, Hedvig! Stor klem!

  12. Hei du,
    Det så veldig godt ut:) – og så falt jeg for det svarte bestikket. Hvor er det fra?

  13. Hvor er askjetter og bestikk fra? ☺️

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *