en god start på frokostbordet

– reklame –

Leverpostei er og blir en hit i vårt hjem: jeg spiser det helst med sennep og agurk, Lars-Kristian liker å ha sprøløk og løk på toppen og Nelia spiser det akkurat som det er. Enkelt og greit. Uansett hvordan du velger å spise leverpostei, er det utrolig bra at du, og spesielt de minste barna, gjør det. Ved 6 måneders alder er nemlig de naturlige jernlagrene tomme, og siden Leverposteien fra Stabburet inneholde rikelige mengder med jern, er det et supert pålegg som jeg virkelig heier på at får sin plass på frokostbordet. 

Nå har minstemann også startet så smått og spise brødmat og for oss var det et naturlig valg å introdusere henne for Stabburet Leverpostei først av alt. Det er rett og slett fordi jeg vet at den faller lett i smak hos barn, fordi den er jernrikt og derfor et riktig valg. Helsesøster anbefalte meg også leverpostei da vi var på kontroll forrige gang. Morsmelk alene gir ikke lenger nok energi og næringsstoffer, så det er viktig å venne barn over 6 måneder til nye smaker og konsistenser. Jeg var litt skeptisk til å starte brødmatingen allerede da, ettersom jeg er livredd for at barna skal sette noe i halsen, men helsesøster bare smilte og sa at jeg måtte prøve med smør, leverpostei fra Stabburet og små, små biter. Så det har vi gjort en stund og det er så populært :-) 

Jern er viktig for barnets vekst og utvikling, både mentalt og fysisk, og det er også viktig for å ha overskudd til så mye som barn skal gjennom i løpet av dagen – fysisk aktivitet, lek og læring. Og du! Spis gjerne leverpostei sammen med innslag av c-vitaminer, for eksempel et glass appelsinjuice, en skive paprika eller lignende som gjør jernopptaket enda bedre :-) 

41 kommentarer

 1. Hei Caroline,
  jeg synes du skal gjøre noe med skriftfargene dine. Selve hovedteksten kan være utfordrende å lese da kontrasten ikke er så høy som det kunne ha vært. En helt svart farge (#000000) ville gjort det mye enklere for oss lesere.

  I tillegg synes jeg det er litt rart at du velger å ha en lysere grå farge på annonsemerkingen din. Rettningslinjene er ganske nylig skjerpet – selv om jeg ikke synes dét er det som gjør at du burde endre på det. Jeg forstår helt enkelt ikke meningen med å ha en lysere, og dermed mindre synlig, annonsemerking.

  Jeg håper du tar dette som konstruktiv kritikk – det er i allefall et forsøk fra min side på nettopp det.

  1. Jeg skjønner ikke hvorfor dere unge sliter med å lese denne skriften. Selv er jeg i femtiårene og har ingen problemer med å lese denne skriften, uten lesebriller!

   1. Kanskje hun er svaksynt, eller kjenner noen som er det? Svaksynthet korrigeres ikke nødvendigvis med lesebriller…

 2. Minste min spiste most banan da han var 3 mnd, og skiver fra han var 4 mnd,så grøt og middag osv… (ammet minsten til han var 1 år, da slutta han selv. Eldste ammet jeg helt til han var 16 mnd. ) minsten han, skulle ha samme mat som storebror på 5 år… Var ville protester ellers, når vi satt alle med samme matbordet… Nå er minsten 17 år og eldste snart 23, skiver med leverpostei var en stor favoritt dengang og…
  Så ja tygge klarer de selv såpass små utrolig nok… Mine har nå overlevd
  Bank i bordet bokstavelig talt, faren ga minsten en sjokoladebit da han var ca 1 år, ser han blir blå på leppene…og livløs i armene til faren… River han ut av armene og legge han over kneet og dunker han mellom skulderbladene, da kom biten ut… Kan love jeg var sinna da… Og ikke minst redd… ER så gla jeg har hatt 1.hjelpkurs på barn ❤ da måtte faren og lese å lære… Og han ga han aldri mer sjokoladebiter…

  Så anbefaler veldig 1.hjelpskirs på barn ❤

 3. Denne lå ute en stund i går kveld også. Har dere med mye leverpostei til Hellas? ;o) Litt malplassert muligens når man bor på hotell? Men for all del; leverpostei er kjempegodt. :o)

  1. Hun må da vel kunne forberede noen innlegg på forhånd før hun reiser, sånn at hun kan få tatt seg fri en dag innimellom mens hun er på ferie? Hadde ikke du gjort det samme? Er det virkelig et problem stort nok til å skrive en kommentar på det?

   1. Slapp av litt da Nina. Du må ikke hisse deg opp sånn pga bagateller. :o) Er vel ikke så stor sak dette at du må kommentere på en kommentar? ;o)

  2. Caroline Berg Eriksen

   Det er jo ikke malplassert? Leverpostei er leverpostei, både som produkt i seg selv, og produkt i vår hverdag, uavhengig av om vi er hjemme eller på ferie?

   1. Jada, fint det. Jeg liker også leverpostei. Ta det helt med ro. :o) Senk skuldrene, du har jo ferie! :)

 4. Leverpostei er vel og bra en gang i blant, men tenk på saltinnholdet.

 5. Har aldri hørt om å ta sennep på leverposteien, men det må jeg jammen prøve en gang. Jeg liker best å ta rødbeter på. Mmmm det er godt! :D Har dere gått litt vekk fra lavkarbo-kostholdet deres nå? Dere spiste vel ikke vanlig brød før? Hva er i så fall grunnen til at dere har endret kostholdet?

 6. Litt leverpostei kan umulig skade – så mye salt er det ikke i den.
  De fleste barn er vokst opp med leverpostei som første pålegg.

 7. Anbefaler helsesøster hvilken som helst av leverposteiene fra Stabburet? Er det bra så lenge det er fra Stabburet?

 8. Fint innlegg og koselige bilder. Dere koser dere ser vi!:) så hyggelig.
  Ja man kan seff ta med seg leverpostei på reise. Er barnet dit glad i det så gjør man det. De bor i en leilighet så kan man ordne frokost selv:)
  Syns skriftfargene på bloggen er helt fint, og fargekombinasjonen du har valgt.
  Kos dere masse fine folk!:)

 9. Kan du ha fast da i uken hvor du tipser om hjemmelaget babymat ….?

 10. Hei Caroline! Jeg var fast leser hos deg før, og så dabbet det litt av i en periode. Den siste uken har jeg klikket meg innom flere ganger om dagen for å titte og jeg må si du er veldig flink og dedikert, klapp på skulderen! Jeg lurer på hvilket kamerahus og objektiv du bruker? Er litt på utkikk etter et nytt et og setter pris på innspill :)

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, så hyggelig å høre :)

   Vi bruker Canon 5D og litt ulike objektiv. Det kommer helt an på formålet med bildet :) Men vi bruker stort sett primær objektiver (uten zoom), med unntak av Canon 70 – 200mm f2,8.

 11. Anbefaler helsesøster kun leverpostei fra Stabburet?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Helt sikkert ikke, men det var den hun nevnte :) Sikkert tilfeldig, men den fra Stabburet har en veldig kremete konsistens sammenlignet med mange andre typer.

  2. Hun vet helt sikkert om å variere på pålegget! :-) Hun har tross alt en 3 åring i hus, og vi alle blir lei av å spise mye av det samme!

 12. Veldig spesielt at du tilfeldigvis reklamerer for samme leverpostei som helsesøster, må jo være tidenes tilfeldighet!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det tror jeg faktisk ikke er en tilfeldighet i det hele tatt :) Leverposteien fra Stabburet har en mildere smak og mykere konsistens enn mange av de andre på markedet, og passer derfor veldig bra til små barn.

  2. Maria og andre som reagerer på Stabburet og at dette er nevnt av helsesøster. Det er lov å ta det litt med ro , og som Caroline sier det er denne som ofte passer de minste best. Og reagere på at dette passet inn med annonsen. Naia begynner bli ca 9 månede så det betyr jo ikke at det var «i går» hun fikk dette anbefalt. Men igjen så må det pirkes på alt, det skal analyseres og tolkes i hjel . Men Stabburet sin er mild og fin. Andre typer er ofte grovere og har mere smak også.

 13. Litt overdrevet å gjenta tre ganger i en såpass kort tekst hvor leverposteien kommer fra + bilde, selv om det er et rent reklameinnlegg.

 14. Det er den fra Stabburet som etter min mening har mildest og mest barnevennlig smak. De andre er gjerne kraftigere på smak, har grovere konsistens og mer mettet fett og salt har jeg merket.
  At leverposteien er malplassert? Med små kresne barn, er jo det et ypperlig pålegg å ha med seg i bagasjen da det ikke krever kjøling før etter at det er åpnet, og man er sikret å ha et pålegg som barnet liker, i stedet for speket skinke fra Sardinia og annen voksenmat som de selger i Syden… Greit å ha noe alle liker :) Og samtidig sikre jerninntaket.
  Ang. salt – så ta bare tynt lag på skiva, 2 skiver om dagen, og begrens salt i all annen mat. Man trenger ikke salte middagen f.eks. og lage brødet selv, så trenger en ikke ha salt i det heller.

 15. Hei Caroline….
  Slutter aldri å bli oppgitt over mennesker…et veldig hyggelig innslag om hva din familie liker og at minstemann også har tatt del i dette….jeg har hatt barn i alle aldre i hele mitt liv og alle sammen og vi voksne elsker STABBURET leverpostei….noe jeg tror er det mest naturlige valget hos de fleste i dette landet….det er jo bare å titte oppi kurven og se hva folk kjøper det…..og spiller det noen rolle om du forteller om dette når du er på ferie…..
  og hva er rart med at noen har med det barna liker….et lite barn som akkurat har begynt å spise brød….og du ….og jeg….og sikkert de aller fleste mammaer som tenker på barna i alle situasjoner vi vet at det ikke alltid er like lett når de er helt små og måtte gi noe helt annet enn hva de er vant med…..vi voksne klarer å spise alt mulig for å bli mette og litt større barn kan også lære seg andre smaker etter hvert….men et lite barn….og at det MÅ være Stabburet leverpostei har du jo heller ikke sagt….hvor mye må du egentlig utdype det du skriver for at leserne dine skal forstå….alle skjønner vel at en velger akkurat hvem leverpostei de selv vil ha…er det mulig tenker jeg…..dette er kun for å være ekkel mot deg så jeg beundrer deg for at du gidder å svare….og så bryr de seg jaggu meg med skrift typen også….og at du har med leverpostei til Hellas da….det var rart liksom….har hatt med alt fra leverpostei….kaviar….smøreost og diverse annet rundt omkring i verden når ungene var små for å være sikker på at de fikk i seg noe de likte….det har kommet godt med mang en gang om de ikke har spist så mye av den lokale maten…dette viser at du er en omtenksom mamma…..så at noen synes dette er rart forteller mer om dem enn deg….kunne ikke klare å la være å si noen ord nå for av de som hadde kommentert var det en hyggelig og resten dritt…rett og slett dritt…bare for å være ekkel….at de leser bloggen din er en gåte for meg…jeg leser den for at jeg liker den…og hvis jeg ikke hadde gjort det så hadde jeg latt vært i stedet for å skrive dritt..men håper du skjønner dette like godt som vi andre som følger bloggen din fordi det er hyggelig…disse som ikke kan la være å slenge dritt er så misunnelig at de vrenger seg….de burde skamme seg….kos dere på ferie alle sammen det fortjener dere nå etter oppussing av et helt hus som forøvrig er kjempelekkert…du har en fantastisk smak selv om det er enkelte ting du allerede lurer på om du vil endre på….selv har jeg gjort om mange ganger så det går nok bra det også…. mange andre og jeg gleder oss til nye innlegg….de andre som ikke gleder seg oppfordrer jeg til å droppe å lese videre…NYT FERIEN OG HELLAS……

 16. bra du har fokus på hvor viktig jern er! Sliter veldig med jernmangel,og man blir så vanvittig trøtt av det. Må rett og slett ta meg en lur hver dag for å komme gjennom dagene :P krysser fingrene for at jerntablettene gjør susen snart. Og leverposteien da!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg har slitt med det i perioder jeg også, så jeg vet hvor viktig det er med gode jernlagre i kroppen :)

 17. Liten nitpick. Appelsinjuice hemmer opptaket av jern fra leverpostei. Det er to typer jern; ikke-hemjern (2-20 % opptak) og hemjern (15-35 % opptak). I plantekilder finner du bare ikke-hemjern og det har en dårlig opptaksrate, men c-vitamin øker opptaket litt. Animalske kilder har for det meste hemjern og litt ikke-hemjern. C-vitamin reduserer hemjern til ikke-hemjern, som altså har lavere opptaksrate. Spiser du brokkoli, så vil appelsinjuice fremme opptaket av jern, men spiser du leverpostei som er hovedsaklig hemjern så vil du altså hemme opptaket av jern.

  1. Lars-Kristian Eriksen

   Det har jeg aldri hørt om, Gunn? Har du en kilde?

   Vitamin C fungerer som elektrondonor via enzymet ferrireduktase og reduserer Fe3+ (Ikke-hemjern) til Fe2+ (hemjern) ved å tilføre et elektron. Det motsatte, som du beskriver, kalles en oksidasjon (ikke en reduksjon som du skriver), men jeg har aldri hørt at det er tilfellet (eller relevant). Når jeg søker nå så finner jeg utelukkende kilder som sier at hemjern i liten grad påvirkes av kostfaktorer.

   1. Anne-Kristin

    Appelsinjuice til måltidene øker jernopptaket, mens kaffe, te, melk og alkohol hemmer det, ref helsekostopplysningen.

 18. Hei,
  De fleste helsesøstrene i Oslo anbefaler såvidt jeg vet melkefri leverpostei frem til barnets tarmer kan bryte ned melkeproteinene for å unngå potensiell intoleranse. Det er kun Go’ og mager leverpostei fra Gilde som er melkefri meg bekjent, og den scorer også betraktelig høyere på diverse tester i et ernæringsperspektiv. Den er også nøkkelhullmerket. Mat med melk er vel ikke anbefalt før fra 10 mnd alder (ref. Helsenorge), og da gjerne syrnet som i yoghurt til å begynne med.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det er IKKE melk i Stabburet sin leverpostei :)

   1. Jeg bor i oslo og fikk anbefalt stabburet leverpostei og kavli makrellitomat av helsesøster. Hun nevnte spesifikke merker. Stabburet var pga mild smak og at de fleste barn foretrekker det. Så du bommer litt med å si «så vidt jeg vet» og «meg bekjent».

   2. My bad, beklager glippen. Står allikeve ved at det finnes sunnere varianter :) Og til vedkommende under; jeg forstår ikke helt kommentaren din. De fleste menneskers faktagrunnlag utgår fra det de vet, har hørt og/eller kan, derav bruken av «såvidt jeg vet» og «meg bekjent». Det var ikke meg bekjent at hs i Oslo-området anbefalte den, derfor skrev jeg det.

  2. Stabburet sin gule boks er fri for melkeprotein, en allergi som er den vanligste blant barn. Min sønn fikk påvist mpa i 4 mnd alder, og han spiser nesten utelukkende den gule boksen med leverpostei. Det er derimot et skifte i matindustrien i Norge, hvor man ser at flere og flere produsenter fjerner melk fra sine produkter, eks. Gilde med sine pølser. Det er helt sant at Go`og mager-serien til Gilde er 100 % melkefri, men dersom man leser bak på pakkene er faktisk de fleste leverposteier nå fri for melk.
   Også viktig å skille mellom melkeprotein som ikke kan fjernes fra melken, og laktose, nemlig melkesukker, som kan gjernes fra melken :)

 19. Leverpostei med sprøstekt bacon og litt majones på brødskiva, NAM! Anbefales :)

 20. Gurimalla så mye styr da folkens, slapp av litt!! Jeg tenker at det overfokuset på mat og «sunnhet» som mange tydeligvis har er mye mer «helseskadelig» for ungene enn litt leverpostei på brødskiva! Også trenger man ikke henge seg opp i alt, dere har helt sikkert mer enn nok med dere egne saker!!

 21. Jernlagrene *er* ikke tomme ved 6 mnd alder. Men babyer *kan* ha behov for mer jern i kosten fra 6 mnd. Mange blir dog fullammet uten problemer lenger enn det (inkl mine egne).

 22. Blir litt oppgitt over at mammapolitiet kommenterer og skal negativt analysere alt Caroline legger ut… saltinnhold og c vitaminer osv. Jeg syntes dette var et fint innlegg, morsomme varianter med leverpostei til både barn og voksne, og at det var et godt reklameinnlegg som ikke ble kjedelig og ikke føltes kjøpt og betalt.

 23. Jern lageret er ikke tomt ved 6 mnd alder, selv om jeg og har hørt det fra hs som var på besøk på barsel gruppa mi. Lillemor blir ikke å få stabburet sin leverpostei. Blir ikke fristet når jeg leser ingrediens listen og hvor mye som ikke hører til i leverpostei. Er kjempe lett og lage hjemmelaget leverpostei av kylling lever som får samme milde smaken,

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *