planlegging av barnerom nummer 2

Jeg er i full gang med å planlegge barnerommet til Naia, det er ikke så mye som mangler, for jeg synes rommet vi laget til henne da vi bodde i Siljan ble utrolig flott, men denne gangen vil jeg spisse temaet et hakk. Vi har jo allerede tapetsert det, men fargen kræsjet fullstendig med tingene hun har fra før av, så da gjør vi rett og slett om. Det blir ikke helt ennå, det haster jo ikke akkurat, så jeg har fortsatt litt tid på meg til å bestemme meg for hvordan det skal bli og denne gangen er det viktig at det er gjennomtenkt! Ingen forhastede konklusjoner – de er det altfor fort gjort å ta i en oppussingsfase hvor ting helst skal skje i går. Det har i hvert fall vi erfart av denne prosessen. 

Temaet skal fortsatt være skyer, men jeg legger til luftballonger! Vi tenker at vi fjerner brystningen og får slette vegger hele veien, da er det mye enklere å utnytte plassen på veggene. Videre lurer jeg på om jeg skal male veggen bak sengen hennes lyseblå? Så kan jeg kjøpe noen søte wallstickers med luftballonger på, og klippe ut en sjablong som jeg kan bruke til å male hvite skyer på den lyseblå veggen. Eller skal jeg kjøpe en tapet tilsvarende den på inspirasjonsbildene under?

– bilder pinterest


Jeg har sett utrolig mange fine tapeter, men jeg er redd de har en altfor dus rosatone til at det passer. Vil jo ikke trå feil igjen. Hva tenker dere blir det fineste? Dersom den ene veggen blir lyseblå, blir resten av rommet hvitt og rommet innenfor er jeg litt usikker på. Kanskje også lyseblått rom? Dersom det blir tapet på den ene veggen, blir resten av rommet også hvitt og da også rommet innenfor. Sjekk før og etter-bilder av det nye rommet hennes HER og hennes første rom ser dere HER. Gleder meg til å ta fatt på dette fremover :-) 

49 kommentarer

 1. Hvor er skapet på rommet hennes fra? Er det både hyller og til å henge ting?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det er fra IKEA, her er bedre bilder: http://www.carolinebergeriksen.no/2016/08/11/nesting-2/ :)

 2. Hei, Caroline Sjekk ut sticksay.se på Instagram, akkurat det temaet du ønsker. Kanskje du skal vurdere grå i stedet for blå også?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Grått kan også være nydelig :) Takk for tips :)

 3. *stickstay.se

 4. Er dette bilder av Naia sitt rom før? Hvor har du fått tak i trekket / taket på sengen? Eventuelt hvilket merke er sengen om det hørte til når du kjøpte den?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja, dette er Naia sitt rom i det andre huset. Vi hadde walk in-garderobe her først, men gjorde om til barnerom i tilfelle vi skulle bli boende der og fordi det kanskje ville være med attraktivt med 4 soverom ved eventuelt salg :)

   1. Men det jeg egentlig lurte på var som jeg skrev hvor du hadde fått tak i sengen? Jeg leter etter trekk til taket på en nesten lik seng ser du

   2. Caroline Berg Eriksen

    Den er fra babyshop.no / stokke :)

 5. Min datter valgte selv fargen » fabrikk». Jeg var veldig skeptisk, men den viste seg å gi en nydelig lyseblå farge som passer perfekt til alt det rosa. Både mor og datter er kjempefornøyde med den. Som du sikkert har oppdaget blir fargene veldig forskjellige alt etter hvilekn retning rommet ligger i. Et vestvendt rom, kan gi en helt annen farge enn samme maling gir i ett sørvendt rom. Alltid lurt å prøve litt først, da malingen kan bli utrolig forskjellig alt etter rommet :-) Ellers synes jeg huset deres har blitt heeeelt nydelig. Tommel opp!!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Så spennende! Den skal jeg sjekke :) Takk for tips! :)

   Klem :)

   1. det var en utrolig flott farge! liksom gråblå <3 hadde blitt mitt valg,passer til det meste :)

 6. Sjekk før og etter-bilder av rommet hennes HER. HER funker ikke

  1. Caroline Berg Eriksen

   Nå er det riktig :)

 7. Jeg har en tapet på jobb som hadde vært perfekt! Den er som en sky, som en ekte sky, lager utrolig fin stemning, veldig dempet og hadde vært flott over brystningen og kler huset ditt veldig godt :) den finnes i både mint, blå, grå og rosa! Tror du finner den om du googler «caselio iris cloud»

  1. Googlet de skyene, ble helt salig av å se på bildet. Vakkert, gir en lett svevende følelse. Hadde jeg hatt en sån tapet på jobb, ville jeg drømt meg helt bort

 8. Det blir så fint! Innredning er ji veldig smak og behag, men personlig har jeg merket at mye møblet ofte blir i hvit, og da er det veldig fint med noe annet på veggene. Om det så er grått :)

 9. Tapetene med luftballonger er nydelige

 10. Hvor er det rosa og hvite teppet som henger over sengen, på det øverste bildet, fra?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det kjøpte jeg hos nordstrom.com :) Merket er barefoot dreams :) Har samme i koseklut, er helt nydelig!

 11. Helt klart tapet, mener jeg :) Ser mye «proffere» ut enn å male selv :) Hvis du er redd for at fargene skal kræsje så burde du jo heller velge en tapet fra butikk istedenfor nettbutikk. Fargerike her i Horten har et enormt utvalg av tapeter, det har de sikkert mange andre steder også. Jeg likte veldig godt tapet nr 8 og 10 i på bildene du har funnet, de var skikkelig søte :)

  1. Jeg er forresten VELDIG enig i at brystning bør bort! Blir et ryddigere inntrykk uten :)

 12. Det blir kjempefint. Skal selv forhåpentligvis i gang med barnerom til høsten :) Lurer på hvor sengen og det tilhørende stellebordet du har stående oppå er fra? Så ut som en veldig lur løsning! :)

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det er helt supert! Er fra Stokke alt sammen :)

 13. Så spennende. Blir fint med vegger uten brystningspanel. Tror lysegrått blir lekkert jeg.

 14. Jeg har lært av min interiørarkitekt at det blir finere og mer helhetlig å tapetsere et helt rom i stedet for bare én vegg. Når rommet hennes er todelt har du jo en gyllen mulighet til å bruke to tapeter i samme serie. For eksempel blomster i det ene rommet og striper i det andre men i samme fargeskala. Det blir veldig fint! Skaper spenning i rommet samtidig som det blir helhetlig.

 15. Jeg ville ha fjernet brystningen og hatt slette vegger, forslaget ditt høres kjempe fint ut. Men kanskje hatt malt vegg i stedet for tapet der du vurderer å ha blå vegg ? Eller en ensfarget tapet som du selv kan » stæsse» Jeg tror det blir mye enklere og bedre for deg nå som ikke det er så mange andre avgjørelser å ta, sikker på at slutt resultatet blir lekkert uansett hva du velger å gjøre :-) Jeg personlig likte veldig godt bilde 4 og 12, delikat og rolig bakgrunn. Ikke for mye på en vegg, blir lissom så rotete, om du skjønner hva jeg mener. Lykke til med valgets kval ;-) God helg :-)

  1. Caroline Berg Eriksen

   Enig! Bilder etc. kan lett bli masete på en vegg med dekorativ tapet, da må i så fall veggen være naken og kun ha tapeten. Hmmm :) Tror det blir en fin farge på slett vegg :)

 16. Rosa er en farge som er veldig vanskelig å matche! Gå for blått, grått eller hvitt

 17. Stickstay.se har flere fine wallsrickere med skyer og luftballonger. Sjekk dem ut på instagram :) tror minikids.no er norsk forhandler

 18. Tips til tema: Filmen «up/opp» Den gamle mannen som har et hus som flyr avgårde ved heliumballonger festet i huset, den er så søt, og perfekt til temaet skyer og luftballonger.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Å, den er fin den filmen <3

 19. Sjekk ut @sara_upaway på instagram for nydelige luftballonger!

 20. Som flere sier: Stickstay.se De har veldig fine wallstickers i kjempefin kvalitet. Vi har både skyer, luftballonger, måne, stjerner, fly (høyt under taket hos oss), og alt er kjempefint!

 21. Sjekk ut Claes Bjerkman.

  Han lager noen av de villeste bokhyllene, barnesengene og dukkehusene jeg noen gang har sett.

  https://www.instagram.com/p/BPDLKyWDOKB/

  https://www.instagram.com/p/BCjPToeqkry/

  http://www.kk.no/mamma/claes-fra-halden-snekrer-de-utroligste-ting-til-barn-63926578

  Og hva med å få et dukkehus til jentene som er en miniatyr av Villa Kulås?

  PS!
  Jeg har ingen forbindelse til Claes Bjerkman.
  Er bare helt sinnsykt imponert over arbeidet hans.

  1. Caroline Berg Eriksen

   OK. Wow :O Takk for tips :)

 22. http://www.maleributiken.se/butik/manuel-canovas/03079-03-manuel-canovas/

  Trenger ikke publisere dette, bare et lite tips til en fin tapet med luftballonger :-)

 23. Hei Caroline!

  Jeg gleder meg til å se hvordan det blir på rommet til Naia :-) Jeg lurte på hvilket merke dere brukte på malingen i den stuen på midten? Er det deco blue fra Jotun? :-) Elsker den fargen!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det er deco blue, ja :)

 24. Om du går for tapet ville jeg kjøpt tapeten først for så å matche malingsfarge med tapeten etterpå :-) Husk også at de som selger maling har mulighet til å scanne fargene i tapeten slik at du kan få akkurat den fargen du ønsker.

 25. Det finnes nydelige luftballonger på Sprell!
  Sprell.no:)

 26. Hei Caroline!

  Jeg vil bare tipse deg om en fantastisk fin side, hvor de har utrolig mye kult til barnerommet! I tillegg til andre kule ting :)

  De har både wallstickers og plakater med luftballonger!

 27. Haha, greit å legge ved nettsiden også :) https://jubelshop.no/

 28. Siden dere går for himmel-konsept så kanskje det hadde vært fint med litt sånn solnedgang aktig? At det kan være litt sånn sommernatt med gult nederst og så lys blå som blir mørkere og mørkere og kanskje til slutt noen små stjerner og/eller måne? Vanskelig å forklare hva jeg ser for meg merket jeg! :)

 29. Anna Linnea

  Hei! Flotte barnerom begge 2. Fargen «aladin» er en fantastisk fin farge som passer til barnerom, denne blå fargen med hvite skyer på hadde blitt nydelig, du burde sjekke den ut! Anna Linnea

 30. Jeg planlegger lille jentas rom, og tenker å spesialbestille tapet fra http://www.littlehandsillustration.com/ de lager etter ønsker og mål. Hvis ikke du har sjekket de allerede

  1. Caroline Berg Eriksen

   Takk, Janne! :)

 31. Sjekk ut Papirballongen på facebook, nydelige luftballonger som kan henges opp. De kan nok også lage på bestilling :)

 32. Hei Har sendt deg noen bilder på snap/Messenger. Håper du ser på dem, for de hadde passet så fint på rommet til Naia HA en fin kveld

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *