17.mai 2017

Det går jo ikke an å ha mer følelse av helg enn det jeg har i dag, det er nesten så jeg nekter å tro på at det er fredag i morgen. Men det blir jo ganske fint også, med et par korte arbeidsdager til før helgen er her MED godvær, forhåpentligvis! I går hadde vi masse grå skyer på besøk over Sarpsborg med tidvis regn, men vet dere hva? Været har sjelden betydd mindre! 17.mai blir alltid hva du gjør det til og her til lands har vi tross alt ikke råd til å være avhengig av været. Denne dagen går alltid så fort at jeg føler alt som skjer på 12 timer spinner som en karusell når jeg tenker tilbake på alt vi gjorde – jeg elsker 17.mai! For meg betyr det tid til familien, masse god mat og drikke, å møte gamle kjente i byen og ikke minst – å føle seg fin og skikkelig norsk i bunaden. 

Min flinke mamma har brodert Løken sin barnebunad til Nelia, og i går bar hun den for første gang med en stolthet jeg tviler på at jeg har sett før. Hun var så vakker i den! Som ført rett bort fra sætra med melkespann og alle kyrne, og mamma var stolt mormor som så håndarbeidet sitt på barnebarnet for første gang. Så vakkert! Den bunaden kan hun ha lenge, og det er det som er så fint med dette plagget, det vokser bare med deg. 

Vi gikk fra oss rundt klokken ti, fikk med oss slutten på barnetoget, var en times tid (eller var det mer?) i vrimmelet av folk i Kulåsparken og gikk tilbake hit etterpå for å spise en enorm lunsj. Nammis! Mamma og jeg hadde gjort klart ting på forhånd, heldigvis! Så i går trengte vi bare å sette frem ting og lage det aller siste. Så mye godt! 

Etter noen timer her, gikk vi tilbake til parken igjen, gjennom den og videre for å få med oss russetoget. Haha! Jeg må le, det er likt som alle andre år og egentlig ikke noe å se på, men så gir det meg likevel så mye, for det er helt fantastisk å se hvor gøy de har hatt det i russetiden og hvor sinnsykt slitne de er når 17.mai kommer. Fikk tidenes flashback til min egen russetid og fikk også bekreftet fra Nelia (på film) at russ skulle hun aldri være 😉 Så da vet vi jo det! 

♥ ♥ ♥

såpebobler! alltid! 

trekløveret! mine vakre jenter ♥ 


Så var 17.mai over for i år også, og jeg kan ikke forstå at Naia allerede er 8 måneder. Hvor ble disse månedene av og hvorfor gikk ikke tiden like fort da jeg var gravid? Hun er jo snart et svangerskap gammel, og det er bare helt utrolig. I dag skal vi bare jobbe, det er nok å ta tak i, for å si det mildt. Men så er det jo snart helg igjen! Håper dere hadde en super feiring i går, alle sammen  Sees etterpå 🙂 

54 kommentarer

 1. Vakre familien , både i ni og utenpå❤️

  1. Caroline Berg Eriksen

   <3 <3

 2. …. inni selvsagt

 3. Great pictures. Where did you buy the earrings and the scarf?

  1. Caroline Berg Eriksen

   The scarf is from tyrihans.no and the earrings is the silver for my bunad 🙂

 4. så fin barnebunad! det er noe spesielt med ordentlige små bunader! Vi har og vært så heldige å ha en bestemor som har sydd barnebunad, og det er jo så praktisk. Jenta mi fikk sin da hun var fire, og så har den blitt sydd ut litt etter litt, mens delene har blitt skiftet ut en etter en. I år brukte hun den for siste gang (hun er 13 år nå), og den første lille barnebunaden har blitt til to ettersom delene har blitt byttet ut med større. Men det er jo fantastisk å komme seg gjennom hele barndommen med bare to festplagg som blir brukt både julaften og 17. mai. Det er mange som tror det er så dyrt med barnebunad, men det er jo faktisk ikke det nå du ser på hvor mange festantrekk man ellers måtte kjøpt på de 10 årene. Må bare is en ting – vær litt forsiktig med såpebobler og bunad, for såpebobler kan sette skikkelig stygge fettflekker som er vanskelige å få vekk. Måtte kaste et lyst gulvteppe en gang noen sølte en flaske såpebobler på det.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, Lulu! Ja, det er et veldig praktisk plagg på flere måter – og så føler man seg så fin 😀 <3

   Takk for opplysningen, det var jeg ikke klar over!

 5. Pernille

  Hva slags skjerf har du i halsen? Har løkendrakt jeg også og syntes det var veldig fint:-)

  1. Caroline Berg Eriksen

   Å, jeg elsker det skjerfet! Fikk plutselig for meg at jeg ville tilføre noe til bunaden min i år og falt helt for dette skjerfet 🙂 Det er et silkeskjerf til bunad fra tyrihans.no 🙂 Hører ikke til løkenbunaden, men jeg synes akkurat dette passet helt perfekt i fargen og alt 🙂

 6. Kari-Anne

  Ser du fester bunadvesken rundt beltet. Det er et eget «ledd» til beltet med et vedheng som du henger vesken i. Bare sånn til info om du ikke visste det!!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg vet det! Har dessverre aldri fått tak i en slik støle, men kanskje neste år 🙂

 7. Ha,ha, måtte le av Nelia som ikke skal bli russ. Skulle man ta stilling til det ut i fra underholdningsverdien i nåtidens russetog tror jeg det hadde blitt så som så med rekrutteringa… :))

  1. Caroline Berg Eriksen

   Haha, garantert 😉

 8. Utrolig fin bunad. Hvorfor har ikke søsteren din også bunad når alle dere andre har? 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Hun ønsket seg aldri til konfirmasjonen, så da har hun det heller ikke :/ 🙂

 9. Hadde russedatter i år og hun proklamerte med at hennes barn aldri fikk være på buss – skal aldri glemme den kommentaren gitt:)
  Sliten var hun – men guri så lykkelig, hehe:)

  1. Caroline Berg Eriksen

   Haha, fantastisk 🙂

 10. Dear Caroline, thank you so much for the wonderful post! You look all together adorable in your traditional dresses!
  xx from Bavaria/Germany, Rena
  http://www.dressedwithsoul.com

  1. Caroline Berg Eriksen

   Thank you so much, Rena <3

 11. Hvor får du tak i de grønne små «buskene» som du har inne? Synes de er så fine 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Plantasjen 🙂

 12. Nydelig familie 🙂 Så heldig Nelia er ( og dere ) som har en så flink mormor til å brodere bunad, også så gøy å lese at hun var stolt over å bruke den i går, det smelter et mamma og mormor hjerte 🙂 Ha en fin torsdag 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk <3 Håper du hadde en superfin feiring, Anita! 🙂

 13. Søsteren din er så vakker!

 14. Så fint at dagen ble bra!

  Er det bare meg, eller ligner jentene veldig på hverandre? Er Naia like Nelia som baby? Uansett like flotte begge to 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   De har mye til felles, så søskenlikheten er absolutt der 🙂

 15. Synd at du følte at du måtte «tilføre» bunaden noe. Jeg har også Løkendrakt (riktignok i svart) og synes overhode den ikke trenger i stæsjes opp. Bunaden er nydelig akkurat som den er og verken bør eller skal tukles med.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Synes ikke det å bruke et skjerf er å tukle med en bunad 🙂 Akkurat i går var jeg veldig glad for skjerfet også, var jo så kaldt og jeg har ikke cape eller jakke til :/ Står på ønskelisten da 🙂

 16. Så fin du og Nelia er i Løkendrakten! Jeg fikk Follobunad til konfirmasjonen, men har også arvet en Løkendrakt da tanta mi gikk bort. Syns den er så fin ❤️ Så nå varierer jeg litt fra år til år.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Så stas 🙂 Og tusen takk, Lene 🙂

 17. Så fine 🙂 Men hvorfor har du skjerf ? Det hører jo ikke til løken Bare nysgjerrig 🙂
  Ha en flott dag 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Bare fordi jeg synes det er fint 🙂 Ha en kjempefin dag du også! 🙂

 18. Legemamma

  For noen magiske bilder, og for en flott familie dere er! Det er en sånn kvalitet på bloggen din at jeg blir virkelig imponert, det er så gøy med alt du/dere får til:) Ser ut som dere hadde en fantastisk dag. Ha en fin dag videre:)

  1. Caroline Berg Eriksen

   Så koselig å høre! Tusen takk 🙂 Det hadde vi! Synd det går så fort :/ Håper dere nøt dagen også, med alt som hører med 🙂

   Klem!

 19. Hei! Jeg bare lurer; krøller du håret til Nelia med krølltang? Mvh Kari

  1. Caroline Berg Eriksen

   Jeg har gjort det ved noen anledninger, men det er ikke noe jeg gjør til stadighet. Hun har naturlige krøller og masse fall i håret 🙂

 20. Hei 🙂 Hvor er Lars-Kristian sitt slips fra? Og om du/dere husker, hvor mye kostet det sånn ca.? 🙂
  Har også løkendrakt. Vurderer å strikke en til snuppa mi til neste år! 🙂

  1. Caroline Berg Eriksen

   Det er løkenslipset 🙂 Kjøpte det hos Hasla i Markveien i Oslo 🙂 Tror det var 2990,- det koster 🙂

 21. Inger Dahl

  Sååå fin familie å så fine bilder du deler,gleder meg hver dag for å se å lese;))

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, snille!

 22. Er det søsteren din som står ved siden av deg? Flotte bilder! Jeg hadde bunad fra jeg var 4 år og nå har min datter arvet den <3

  1. Caroline Berg Eriksen

   Nei, det er kona til broren til Lars-Kristian 🙂 Brooke heter hun 🙂 Søsteren min står ved siden av mamma, hun med det lange, mørke håret 🙂

   1. Hei Caroline! Er broren til LK og Brooke gift? Ble overrasket nå, føler jo nesten at vi kjenner dere gjennom bloggen, og kan ikke huske at du har nevnt noe bryllup? Ble nysgjerrig nå! Hvor møttes de, forresten, ettersom hun er amerikansk?

   2. Caroline Berg Eriksen

    Ja, de er gift 🙂 De møttes i USA 🙂

 23. Så nydelige dere var!

 24. FOR et nydelig bilde av Nelia der hun står og ler så lurt inn i kneppede hender mellom sin mamma og pappa! Enten er den jenta helt vilt fotogen, eller så er dere vanvittig flinke til å kapre øyeblikk.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Vakreste <3

 25. Dere er Nydelige
  Du har Stil og Klasse.
  Gøy og følge deg,

 26. Nelia er saa lik mamma di! Helt utrolig!

  1. Caroline Berg Eriksen

   <3

 27. Utrolig flott bilde av deg , Nelia og Lars Kristian <3

  1. Caroline Berg Eriksen

   <3

 28. Hei,
  Synes veggfargen deres ser så eksklusiv ut. Hva slags type maling er det? Lady pure color?

 29. May Britt Grave

  Å guri, eg bare elskar stilen til syster di. Ho er så naturleg vakker, og til stor inspirasjon! <3

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *