tips til borddekkingen på 17. mai

– annonselenker –

Det har nesten blitt en tradisjon at jeg dekker et 17.mai-bord på bloggen hvert år, så jeg kunne ikke la være i år heller! I år som i fjor har jeg lånt servise og glass samt noen helt fantastiske vaser, og jeg har holdt bordet i rødt, hvitt og blått. Jeg synes liksom disse fargene hører til på nasjonaldagen vår, så da liker jeg å dra den helt ut og bruke fargene våre for alt det er verdt. 

Jeg er svak for nelliker og kjøper det alltid til 17. mai. Vanligvis er jeg jo veldig glad i roser også, men nelliker står som regel mye lenger, de er rimeligere og i tillegg er hvitfargen helt nydelig og tydelig hvit sammenlignet med roser som ofte kan bli litt gule når de skal være hvite. Jeg pleier også å bruke løv på bordet til 17. mai, men i år fant jeg noe like fint på blomsterbutikken som i tillegg kan holde seg i flere dager i motsetning til løv som ofte kan drysse og visne fort, så mitt håp er jo at alle disse blomstene står frem til onsdag. Jeg har troa! Denne grønnfargen synes jeg også var utrolig fin til hvitt, og gjorde bordet enda litt mer spennende. 

Skal du ha barn som gjester på 17. mai er det alltid fint å ha litt snop eller en overraskelse ved bordet, og da kan det være en idé å bruke søte poser i enten rødt eller blått. Som en bonus gjør det bordet ekstra fint og pynter opp, og det er jo faktisk ikke noe i veien for å bruke dem om dere bare skal være voksne heller. Fyll dem med blåsere, ølbriller, photoprops eller et eller annet som dere kan ha det gøy med rundt bordet. 

Jeg synes Norgesglass hører med til dagen vår og pynter gjerne bordet fullt med disse. Porsgrund Porselen har Norgesglass i porselen i flere forskjellige størrelser som kan brukes til vaser i tillegg til telysholdere og krus. Du får i tillegg klare glass, punsjbeholder og masse annet fint som er perfekt tilbehør til nasjonaldagen. 

Det blir ikke fest uten ballonger! Helium får du kjøpt på Nille til bare 299,- og en slik tank kan holde liv i heliumballonger lenge. Pimp bordet med ballonger, så blir det en litt barnslig følelse over det uansett om dere er godt voksne eller om det faktisk er barn tilstede – 17.mai er jo barnas dag! 

Jeg synes ikke du skal tenke for mye på regler når du dekker et bord, pynt det akkurat slik du vil, bruk gjerne papp om du ønsker det også, spesielt om dere er mange! Du kan fint bruke glass i flere varianter, glassene på bordet trenger ikke å være fra samme serie – jeg synes bare det blir ekstra sjarmerende om du blander litt. 

Og du! Finn frem juleduken da vel? En rød duk med hvitt servise og masse blått tilbehør oppå er jo perfekt til 17.mai! Jeg var faktisk på jakt etter en rød duk til årets bord, men fikk beskjed overalt jeg var at de kun hadde røde duker til jul. Typisk! Jeg skal kjøpe rød juleduk i desember og spare den til neste års 17.mai-feiring! Eller så kommer du selvsagt langt med en hvit duk også ;-) 

(annonselenker) Vinglassene på bildene er fra Hadeland Glassverk. Servise jeg har brukt i dette innlegget heter Bogstad Hvitt, det finner du hos Porsgrund Porselen og det er på 30 prosent ut mai! Det samme gjelder de nydelige champagneglassene, odysseglass, de er det 50 prosent på ut mai og er fra Hadeland Glassverk :-) Ta en titt HER for å se alt det nydelige fra Norgesglasset! Sølvbestikket er vårt eget, og heter opphøyd rose. 


Håper du plukket opp noen tips! Bare 2 dager igjen til en av årets fineste dager :-) Gleder meg! 

38 kommentarer

 1. Hei, fint dekket. Men lurer på om det står sånn frem til 17 mai? Hvor sitter dere da og spiser, siden dere ikke har bord på kjøkkenet? Har dere vurdert bord/ kjøkkenøy? Ser så stusselig ut å spise ved den lille fjøla.

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja, det blir stående slik, men ettersom vi blir såpass mange til 17. mai gjør jeg det annerledes til da, men duken og blomstene får stå :) Vi har bestemt oss for at det blir kjøkkenøy, det kommer til å bli utrolig fint :) Jeg synes fjøla er helt fantastisk, har så mange gode barndomsminner med storesøster og en prikk lik fjøl, så det gjør meg ingenting å bruke den :) Men ja, trangt for mer enn to ;)

 2. Jeg er veldig for pynt og pent bord – men vet du at helium er gass som må brukes i MR maskiner for at den skal ta korrekte bilder. På verdensbasis er helium snart mangelvare, og den kan ikke produseres da det er naturgass.

  Barn som er syke og må undersøkes bør bruke MR i stedet for CT maskin grunnet stråling.

  Så være så snill- Ikke oppmuntre til å bruke opp en så Viktig gass, til noe så uviktig som 17.mai bord!!

  Veldig glad i bloggen du jobber med, nydelig farger og ideer. Det gjelder kun gassen ;)

 3. Hei Caroline,

  Hvordan forsvarer du bruken av, det jeg antar er, heliumballonger?

  Se gjerne på ett av mange oppslag den siste tiden : http://m.nettavisen.no/nyheter/17-mai—ikke-kjp-gassballonger/3423339650.html

 4. Hei.
  For det første vil jeg si at det ser veldig fint ut.
  Dessverre gjør det meg ganske uvel at du/ flere bloggere ikke oppdaterer dere i hvordan det står til med Helium ressursene i verden.
  Alt blir så materialist , bare så det skal se fint ut, og det gjør det også men til hvilken pris?
  Hver så snill og oppdatere der og lese denne :
  http://www.aftenposten.no/norge/Lege-advarer-Ikke-kjop-gassballonger-620935b.html

  Du er virker opptatt av et par samfunn / verdens spørsmål, men dette er kansje Ikke sexy nok , eller ille noe du kan tjene penger på?
  Ta det som en utfordring og spre informasjonen likevel! Finn andre fine løsninger.

 5. Ett tips min 75år gamle bestemor bruker når hun kjøper nellikker. Istede for vann setter hun dem i sprite brud 0,5l så etterfyller hun med vann når det nesten er tomt for brus i vasen/ når dem trenger påfyll. Hun sier blomstene står mye lenger da

  1. Caroline Berg Eriksen

   Kult, takk for tips, Karina :D (… eller til bestemoren din ;) )

 6. Jysk har alltid to typer røde duker, en tykk thai-silke type og en «nervøs fløyel.»

  1. Caroline Berg Eriksen

   Takk for tips :D Da skal jeg sjekke der! Kanskje jeg rekker i morgen! :)

 7. Pent dekket bord. Men, og dette er et stort «men»; Helium er ikke en fornybar ressurs. Det trengs faktisk SÅRT til livsviktig medisinsk bruk. Å kaste bort dette stoffet på fest og moro, samt å oppfordre andre til å gjøre det samme, er ekstremt uansvarlig. At det fremdeles er lovlig å selge til vanlige folk er ikke en unnskyldning for å være med på å bruke denne dyrebare ressursen opp. La være å kjøpe det! Så får vi håpe det kommer et forbud mot misbruk av Helium etter hvert…

 8. Hei. For et nydelig bord! Takk for inspirasjon :-)
  Jeg vil selv om bordet er nydelig spørre deg om en ting jeg reagerer litt på – nemlig at du bruker helium. Hva tenker du om det at vi bruker en så viktig ressurs som helium til rett og slett fjas? (link til en eldre artikkel, men den er like relevant i dag: https://www.nrk.no/viten/verden-tommes-for-helium-1.7261413 )
  For all del, jeg har selv kjøpt heliumballonger til ungene mine, det nekter jeg ikke for. Men etter å ha fått informasjon om hvor lite helium vi har igjen og hvor viktig den er innenfor blant annet medisin tenker jeg at det er helt tullete at vi sløser med denne ressursen. Hvilke tanker har du gjort deg rundt dette? :-)

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, Anja :)

   Du, det var jeg faktisk ikke klar over :/ Tusen takk for informasjonen, da blir det nok ikke så mye helium fremover!

 9. Nydelig! Hva har du oppi posene på bordet?

 10. Flott borddekking og bilder!

 11. Hei Karoline, Jeg synes bordet ditt er nydelig og delikat, men jeg ville ha unlatt ballonger og poser på bordet. Det blir liksom litt barnebursdag’ med dette.
  Synes forresten bloggen din er helt herlig og variert. Masse inspirasjon. Keep up the good work. :)

  1. Caroline Berg Eriksen

   Tusen takk, Eli! Det var litt av poenget at det skulle være med en barnslig twist ;)

   Klem!

 12. Så flott bord! Takk for inspirasjon:-) Jeg lurer på om du kunne skrive litt om hva dere pleier å lage til det tradisjonelle frokostbordet på 17. mai? Jeg elsker 17.mai-frokost, men mangler litt inspirasjon i år kjenner jeg. Laks og eggerøre er jo alltid godt, men hva kunne vært med å piffe opp bordet litt ekstra? Ønsker deg og familien en flott nasjonaldag!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Å! Det er så mye godt! Waldorfsalat (lage fra bunn for eks. oppskrift her http://www.carolinebergeriksen.no/2013/05/22/oppskrift-onsdag-enkelt-tilbehor-til-grillmaten/ ) lomperuller med laks, snøfrisk, dill og rødløk, skagenrøre, hardkokte egg med kaviar, blini med kaviar og rømme, forskjellige type oster og kjeks.. ja :) Kommer ikke på mer i farta, men det er myyye godt å sette frem :)

   Klem!

 13. Så fint! Fant masse inspirasjon her :D
  Jeg skal i min første babyshower om en måned, har du noen gode forslag til hva man kan kjøpe til baby (jente) og mor?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Ja! Om dere går sammen, tenker jeg at babynest, babycall, ammepute, babygym, stellematte og mapper til å ha i stellevesken for eks. er fint :) Om du skal kjøpe alene er jo alt av klær hyggelig og leker til baby! En fin uro kanskje? Som vordende mor ville jeg blitt glad for selvpleieprodukter :D Stor klem!

 14. Kjempefint bord! :)
  Jeg ville nok hatt litt lavere blomstervaser og halvert blomsterstilkene, så det ble bedre sikt på kryss og tverrs over border, men utenom de høye vasene kunne jeg gjerne kopiert dette bordet til punkt å prikke. :D

  Ha en flott 17. mai! <3

 15. Så utrolig fint!!
  Hvis du i tillegg kan sørge for litt sol her i Østfold på 17. mai, så blir jeg glad ;-) Ha en strålende feiring! :-)

  1. Caroline Berg Eriksen

   I will fix :D

 16. Takk for god inspirasjon! Fikk hentet mange gode ideer nå, tommel opp!

 17. Digger din måte å bruke ballonger

 18. Hei. De har rødt stoff på Jysk som brukes til duker på lange bord… også i andre farger…

  Ville bare nevne det

 19. Kjempefint bord! Virkelig :) Jeg var ikke klar over dettemed helium så det var en fin bevisstgjøring på kjøpet, så kan man velge en annen ballongvri. Fikk masse inspirasjon fra dette bordet – tusen takk. God 17 mai, :)

 20. https://www.nrk.no/viten/verden-tommes-for-helium-1.7261413

  Veldig fint bord, men kan klare seg uten heliumsballongene :)

 21. Hei Carorline,
  Jeg lurte på om du en gang kan skrive et reflektert innlegg din rolle i et miljøperspektiv ?
  Du har skrevet at du har kuttet ut litt kjøtt fordi det forurenser, men det er så mye annet ved din livsførsel som ikke er det, som blant annet at du skriver at du skal kvitte deg med et servise fordi det ikke passer i huset, og i dette innlegget gassballonger.

 22. Flott 17. mai bord – som alltid! Jeg likte de blå vasene med nelliker og grønt i veldig godt :-) Har aldri tenkt på å bruke juleduken på 17. mai, har jo en som kunne passet midt i blinken… ;-)
  Ellers, håper dere for en strålende fin feiring sammen med familien :-)

  1. Caroline Berg Eriksen

   Å, det må du jo gjøre! Tror det blir superfint :) Håper du får en fin feiring på onsdag :D

   Klem!

 23. Hei! Var ikke kommentar/informasjon om røde duker relevant?

  1. Caroline Berg Eriksen

   Så absolutt! Jeg setter meg ned for å godkjenne først nå :)

 24. Hva heter de blå vasene, og hvir er de fra? :)

 25. Så fint bord. Du er flink:) er det mulig å bruke heliumtanken flere ganger eller er det engangs?

 26. Ajajaj, eg som pynta bord i går kveld! No er det tett før eg må heim og skifte om til juleduken! Takk for gode tips! Et blomstertips frå meg; mange lave vasar med kvite roser i med 17.mai-sløyfer (sånn på rull) til å knytte rundt halsen. Lekkert og dekorativt! Ha en fin 17.mai :)

 27. Utrolig fint bord!! Og så flott det ser ut i huset deres :D Disse bildene synes jeg var veldig mye finere enn mange av de du tidligere har lagt ut fra huset! Så mye vakkert, naturlig lys på disse bildene :D En del av de tidligere bildene har virket så mørke, og det har gjort at rommene ser litt dystre ut. Her ser man hvor flott det faktisk har blitt! Ser jo litt av den blå stua her også, og den ser også mye triveligere og lysere ut her enn på andre bilder. Superfint!!

 28. Fint bord, men jeg har et lite men…blomstene er alt for høye. De burde vært lavere så de rett over bordet ikke får nakkeslengskade av å titte over. :)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *