gulvet i stuene: før og etter

gulvet_11

All right, da har vi kommet til den delen som jeg synes er aller morsomt i denne prosessen, nemlig før og etter 🙂 Som jeg har nevnt tidligere så valgte vi selvfølgelig å beholde fiskebeinsparketten i huset som er original fra 1923 (!!) men første gangen vi så gulvet, så synes vi at det kunne hatt godt av en aldri så liten finpuss. Derfor fikk vi slipt det helt ned og startet en prosess om jakten på det perfekte fiskebeinsgulvet. Nå som vi har sett oss lei av lyst interiør og lyse gulv, så måtte det bli mørkt. Vi ER så utrolig fornøyd med resultatet og synes det ble helt fantastisk – akkurat som vi hadde sett for oss! Veggfargen som er der nå skal også endres, så se bort fra den OG maskeringsteip 😉 

gulvet_6

gulvet_12

gulvet_3

gulvet_10

gulvet_1

gulvet_9

gulvet

gulvet_7


Hva synes du? Du kan sjekke ut gulvet på youtube også, har lastet opp en ny film på kanalen min HER 🙂 Neste steg nå blir å vise dere kjøkkenet, det er nemlig ferdig om ikke så veldig lenge, bortsett fra benken som jeg snakket om under vinduet. Den kan ikke komme på plass før gulvet på kjøkkenet er på plass, så det er bare å smøre seg med tålmodighet. Neste uke river de gulvet hjemme og fra da skal det ta ca. 3 uker før alt er klart! Alt av gulv altså. Gleder meg til å vise dere 🙂 Nå tror jeg faktisk at jeg skal køye snart. Er. Så. Trøtt. Hadde gjort seg med 8 timers søvn non stop! 

94 kommentarer

 1. Jeg synes det ville vært mye penere med fiskeben i lysere toner, at nettopp dette gir den herskapelige følelsen. Forskjellig smak der 🙂 Gøy med før og etter-bilder uansett. Og forresten; Så fin du var på godmorgen norge!

 2. Gulvet ble jo bara heilt fantastisk! Gjør noe med huset da dere bevarer det orginale gulvet. Veldig herskapelig. Gleder meg t å følge oppussingen og innflytningen.
  Klem Lene

 3. Gulvene ble så nydelig, elsker fargen!!! Liker selv lyse gulv. Men denne fargen passet kjempe fint inn. Men osen farge skal dere har på vegene?

  http://www.josefine.blogg.no

 4. Oi!! Det ble så mye finere! Blir spennende å følge med på inredningsinnlegg fremover 😀

 5. Åh så fint det ble med mørkt gulv! Fiskebenmønsteret ble dempet og sobert. Elsker mørke farger, også på vegger. Spent på resten 🙂

 6. Cathrine R

  Hei fine!

  Synes du ikke det blir helt feil å handle på Joe & the Juice kun ansetter gutter i sjappene dems? :/ Det er en del av konseptet dems… Hallo liksom… Du må altså være gutt for å få jobbe der? Jeg kan virkelig ikke skjønne at du kan støtte det..
  Jeg er kjempe fan av deg, Caroline, så dette er på ingen måten jeg som prøver å sverte deg!

  God klem!

  1. Ja nettopp, det er konseptet deres. Kanskje jeg er sær, men jeg syntes vi har blitt så vanvittig hårsåre, har man ikke viktigere ting å bry seg om i dagens samfunn? Er hverken anti-feminist eller i mot likestilling blant kvinner og menn, men ærlig talt, det er en juicesjappe. Finnes plenty med andre bedrifter i samme sjanger som ansetter kvinner og menn, så legg igjen CV der da vel. 🙂

  2. De ansetter faktisk jenter også nå.

 7. Syns gulvene dine ble kjempefine, håpet du skulle velge den mørke, hvis det er den mørkeste av de tre prøvene da 🙂 gleder meg til og se videre i oppussinga deres og når dere et kommet i orden,ha en fin kveld 😉

 8. Yikes! It looks like this house doesn’t get much day light in the first place and the dark flooring makes is soooo somber and depressing! 🙁 I hope light furniture can fix that. Otherwise, it’s a cute house but your old one looked so sunny, bright and happy.

 9. Uff, så leit å ødelegge det vakre gulvet. Et såpass gammelt hus med originalt interiør burde til de grader bevares mest mulig. Ganske spent på hva slags «farger» som er valgt til vegger, når det ser ut til at fliser, bad, kjøkken og alt annet blir mørkt/grått/svart/hvitt. Dette huset fortjener en fint innstilt fargesans, og respekt for den stilen som ligger i bunnen. Håper ikke alt blir like fargeløst!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Gulvet er ikke ødelagt, det har bare fått en ny farge 🙂 Fargene på veggene er stort sett grå, men du får vente i spenning på å se hva vi velger 🙂

 10. Lekkert hus ! Litt usikker på om dere valgte feil på gulvet.Flott område, viktig å tenkte litt i husets historie …Men, kunne vært verre

 11. Nydelig hus, med masse sjel! Jeg synes dog ikke det var pent med så mørke gulv, så vakker fiskebeinsparkett hadde fortjent å bare slipes og lakkes opp. Men det er deres hus og det viktigste er at det blir slik DERE ønsker. Gleder meg til å se hvordan kjøkkenet blir!

 12. Ingvild Johansen

  Gulvet ble kjempefint! Hvilken farge og hva slags lakk har dere brukt?

 13. Danielle Korneliussen

  Hei Caroline!
  Vi har nettopp kjøpte en splitter nye leilighet med veldig fin (ekte) eik parkett på gulvet. Det gulvet er så lyst at man må ha solbriller på i huset (yikes!). Jeg ble anbefalte av en av dine følgerne til å se posten din her… Wow… I love it! Du skrev at det var olje som du har brukte. Kan du være snill å si hva slags farge code du brukte og hvilken merke det er? Tusen takk på forhånd. For en fin blogg du her også!

  1. Caroline Berg Eriksen

   Hei!

   Beklager sent svar :/

   Vi har faktisk ikke fått vite hvilken fargekode som er brukt :/ Men merket er Osmo.

   Tusen takk 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *