sykedag er bakedag: zucchini brownies

brownies_4

I dag har Nelia og jeg svingt oss på kjøkkenet! Når vi ikke kan gå utendørs og nyte det fine været, må vi jo prøve å finne på noe gøy inne – så når alle bøker i bokhyllen er lest, all musikken har begynt å gå på repeat og teselskapet har vart i over en time, da er det mye morsommere å bake! 

brownies_5

Vi valgte å lage en litt sunnere versjon av den klassiske browniesen og resultatet ble helt fantastisk! Oppskriften fant jeg i utgangspunktet på pinterest og det første meg til denne bloggen, men jeg har gjort noen små endringer og jeg bruker heller mandelmel enn vanlig mel 🙂 

Bakedag_13

Hun fant frem bakesettet sitt fortere enn jeg kan telle til 1-2-3! 

Bakedag

Bakedag_1

Kanskje du vil ha oppskriften? Den har vi uansett tenkt til å dele! Mmm! Vi spiste nettopp et stykke sammen med vaniljeis før leggetid, tror det gjorde under for forkjølelsen hennes 😉 Humøret er i hvert fall på topp der hun ligger og leker akrobat inni senga! 

Bakedag_2


du trenger 

♥ 1 stor squash ♥ 3 ss. kokosolje ♥ 1 dl. honning ♥ 2 egg ♥ 1 ts. vaniljepulver ♥ noen dråper vaniljeessens ♥ 1.2 dl. mandelmel ♥ 1 dl. bakekakao ♥ litt salt ♥ 1/2 ts. kanel ♥ 1.5 ts. bakepulver ♥ 1 pose freia smelt (om du finner disse i mørk sjokolade er det enda bedre)  

Bakedag_9


slik gjør du 

Bruk et rivjern til å rive hele squashen. Bland deretter sammen alle de tørre ingrediensene i en bolle for seg.

Bakedag_7

Kakk eggene og bruk en kjøkkenmaskin til å piske dem sammen med kokosoljen, honningen og vaniljeessensen. Bland også inn revet squash og tilsett etter hvert den tørre blandingen til det våte. 

Bakedag_8

– det er alltid lov å smake underveis – 

Bakedag_3

Rør tilslutt inn sjokoladeprikkene eller smelt dem i en kjelen før du rører dem inn. Det bestemmer du selv. Dersom du finner disse i mørk sjokolade, er de nesten enda bedre enn de lyse! Dessverre finner jeg dem ingen plass lenger og kjøpte disse lyse i stedet – til Nelias STORE fornøyelse, så da er det egentlig helt greit 😉 

Bakedag_4

Smør en ildfast form eller en annen form du bruker når du lager brownies og hell deigen oppi. 

Bakedag_10

Stekes på 200 grader i ca. 20 – 25 minutter. 

brownies_3

Resultatet? Sprø oppå, myyyke inni! Mmm!  

brownies_2

Håper det smaker! Klem fra bakemester harepus og meg ♥ 

76 kommentarer

  1. Maria Helberg

    Det så utrolig godt ut! Må prøves 🙂 Vet du hvilken rolle zucchinien egentlig spiller? Er det bare for å tilsette grønnsaker, eller har den en vesentlig rolle?

    Ha en fin kveld videre!

    1. Caroline

      Den gjør kaken veldig saftig 🙂

  2. Hei 🙂 så fint! Hvor er baksettet til Nelia frå?

    1. Caroline

      Hun fikk det til jul av tante Elise, men jeg har sett det hos blant annet ARK 🙂

      Klem!

  3. Kristianne

    En dag etter en god eksamensleseøkt skal nok denne fort på bordet, kanskje det blir etter eksamen også, hvem vet? Dette var et sjukt koselig innlegg, fikk lyst å ta med kokkehatten med en gang nesten. Dere to er så skjønne!!
    Klem <3

    1. Caroline

      Haha, det har jeg lyst på også :p Den er så søt! Tusen takk for så fine ord, Kristianne! Håper eksamen går bra 🙂

      Klemmer til deg! Og masse lykke til 🙂

  4. Jeanette

    går det an å lage de uten squasjen?

    1. Caroline

      Det vet jeg ikke, er redd de vil bli tørre uten, spesielt når jeg bruker mandelmel :/ De blir veldig saftige pga. squashen 🙂

  5. Ser ut som dere har hatt en kjempefin dag tross lille er syk. Det er aldri noe gøy, uansett alder Mamma hjertet blør litt hver gang. Dagens høydepunkt var da jeg oppdaget at Fotballfrue kritikk tråden på Kvinne Guiden endelig er STENGT. 1100 sider med oppgulp er endelig stengt. Skåler for det og gleder meg til mange fine stunder med bloggen din.

    1. Caroline

      Oi, det visste jeg ikke! Det har aldri vært noe noe hyggelig å vite at den har vært der i det hele tatt, så da må jeg si meg enig med deg og skåler veldig gjerne med 😀

      Stor klem! Og tusen takk for at du følger med 🙂

      1. Må desverre skuffe dere 🙁 Den er åpent igjen 🙁 Den var stengt her om dagen også når du skrev om Anastasia kits, og jeg var så glad. Så oppdaget jeg senere at den ble gjenåpnet igjen 🙁 kunne ønsket den ble stengt for godt

      2. Mk. Tråden er stengt, det ble forsøkt opprettet ny tråd men den ble også stengt. Noen er desperate inne på forumet nå og «krangler» og er uenige. Men den er stengt og det med rette

      3. Jeg tok feil, ser nå at de stengte den. Forrige gang så kunne man ikke gå inn på siden, trodde derfor at det var fortsatt åpent. Nå er den stengt for godt, og jeg håper at det forblir slik. Mye synsing og andre negative ting der.

  6. Whaaat?

  7. Åååå, dette må prøves ut. Høres bare helt fantastisk ut 🙂 klem

  8. Looks yummy! Is it true that coconut oil is high in cholesterol? I read this a few times on the web but still don’t know if there’s any truth to this.

  9. Har använt så många av dina recept – älskar dem!
    Tack och kram <3

    1. Caroline

      Så hyggelig 😀 Klem til deg også!

  10. Åå, dere virker som en så fin og harmonisk familie! Heldige Nelia og baby i magen som får vokse opp med dere som foreldre <3 så gøy å følge med på graviditeten!

    1. Caroline

      Tusen takk, Birte! Så utrolig hyggelig at du har det inntrykket, vi har det virkelig veldig bra 🙂

      Stor klem til deg!

  11. Anniken

    Så koselig! Perfekt søndagssyssel 🙂 Her er jeg straks ferdig med arbeidshelg, da venter to fridager! 🙂

    1. Caroline

      Å, så digg! Det er vel fortjent 🙂 Kos deg!

      Klem 🙂

  12. Hei!

    Hvis Nelia er i glad i å bake kan jeg anbefale å prøve polarbrød. Deigen er veldig lett å forme for barnehender og kan lett kjevles ut – trykk for eksempel ut hjerteformede brød med pepperkakeformer. Brødene er geniale å ha i fryseren og tine etter behov. Kan fylles med alt mulig godt og has med i matpakken. Hvis dere skal på tur kan du fylle dem med ost og pakke dem inn i folie. Varmes på bål og vips så har du ostesmørbrød 🙂

    1. Caroline

      Tusen takk for tips! Det skal vi prøve en gang 🙂

      1. Når det gjelder oppskrift har jeg i flere år benyttet oppskriften på Trines Matblogg som utgangspunkt, bare byttet ut havregryn med havremel. Hvetemelet kan du eventuelt bytte ut med emmer. Frosne smaker de som nybakt etter en tur i brødristeren.

  13. Hvor mye smør brukte du, eller er det bare med på bilde, uten å være med i kaken? 🙂

    1. Caroline

      Jeg brukte det bare til å smøre formen 🙂

      1. Ok, da skjønner jeg brått mer squashens funksjon i kaken 😉 Hadde blitt tørre brownies uten squash, hehe 🙂

  14. Hei! Skjønne dere er! Dette må prøves -nam nam!!! Men den rosa koppen, hvor er den fra? Akkurat hva jeg leter etter…!

    1. Caroline

      Den er fra h&m home 😀 Og tusen takk 🙂

  15. Karoline

    For en søt liten bakemester 🙂 Kaken ser veldig god ut! Squash kan virkelig brukes til så mangt, så spørs om jeg ikke skal prøve denne kaken en gang 🙂

  16. Har en kjæreste som spiser 0 karbs, eller i hvert fall så lite som er over hode mulig. Hvordan er denne kaken i forhold til det? Blir det helt feil å overraske han med en sånn kake? 😀

    1. Caroline

      Da tror jeg ikke denne er så populær :p Jeg har en sjokoladekake som er bedre, men fortsatt ikke 0 karbs :/ http://www.carolinebergeriksen.no/2013/08/21/oppskrift-onsdag-sjokoladekake/

  17. Endelig fikk de stengt tråden på KG om dere. Er noe jeg har håpet på lenge
    Hils Bakermester Harepus og si hun er flink
    Klem

    1. Caroline

      Tusen takk, Hege! Det skal jeg gjøre 🙂 <3

  18. Anita paulsen

    Hei. Dette må jeg og lille jenta mi på 3 år prøve 🙂 men hva er Freia Knapper? Jeg bor i England og hat ikke tilgang på det. Kan jeg bruke noe annet ? 🙂

    1. Caroline

      Det er små sjokoladeknapper som er veldig gode å bruke i bakst, de har det garantert der også 🙂 Evnt. kan du hakke opp 200 gram sjokolade selv 🙂

      1. Heii! Jeg har selv bodd i England, og vokste opp der Se etter chocolate buttons – Cadbury’s f.eks! Burde være relativt greit å finne 🙂 klem til alle!

      2. Anita paulsen

        Tusen takk for svar på veg til butikken nå for å se om jeg finner noe lignende

      3. Anita paulsen

        🙂

  19. Hei vakre 🙂

    Nelia er bare helt skjønn❤️. Hun har blitt så stor. Du ser så bra ut du også. Jeg tenkte på noe som jeg ville spørre deg om. Har du aldri sminkefri dager? Ikke enn gang når du bare skal være hjemme ? Går du ut uten sminke noen gang om du feks skal ta deg en lunsj ute? Eller er du en jente som må ha på sminke når du er ute å spiser ? Shopper etc. Er bare nysgjerrig 🙂

    1. Caroline

      Joda, jeg har absolutt sminkefrie dager, men jeg foretrekker alltid litt sminke om jeg skal noe – spesielt om vi skal ta bilder 🙂 Som i går, selv om det var søndag brukte jeg bare litt for å jevne ut hodtonen og markerte brynene 🙂

  20. Hei, følger bloggen din fra utlandet 🙂 men her finnes det dessverre ingen Freia Smelt, vet du ca hvor mye sjokolade du brukte til denne fantastiske spennende brownies?

    1. Caroline

      Det er 200 gram 🙂

      Klem 🙂

  21. Benedicte

    Så koselig! Tror jeg skal gjøre dette med største gutten min en dag snart!

    Hvordan er det å gjøre disse veganske? 🙂
    Regner med at det ikke er noe problem å bruke lønnesirup e.l. men hvordan er det å droppe egg? Må jeg isåfall ha en erstatter? 🙂 litt grønn på baking. Hehe. 🙂

    1. Caroline

      Det vet jeg ikke dessverre :/ Kan ikke se for meg hva som skal funke uten egg, er ganske ny på den veganske fronten selv 😉 Kanskje noen andre vet?

      Klem 🙂

      1. Du kan bruke chiafrø som erstatter for egg. Husker ikke hvilke forhold man må ha men det finner du lett ut ved å google. Chiafrø er også en god kilde til omega 3 så her er det vinn vinn 🙂

      2. Karianne

        Man kan erstatte egg med flax seed. Her er en link med utførlig beskrivelse:http://www.veganbaking.net/recipes/egg-replacers/flax-seed-egg-replacer

  22. Christina

    Det så godt ut! Har en liten skjønning på samme alder selv <3 Hvor er den fine joggedressen hennes fra?

    1. Caroline

      Den er fra Zara 🙂

  23. Henriette

    Hei! Så utrolig koselig det ser ut :-

    Jeg har bare ett spørsmål; smaker man squashen? Et i utgangspunktet ikke så glad i det, hehe.

    1. Caroline

      Nei, ikke i det hele tatt 🙂

  24. Skjønneste lille Nelia!! Nydelige bilder Caroline <3

    1. Caroline

      Vakre du! Tusen, tusen takk 🙂 <3

  25. Mor og datter er like vakre.
    Du er jo flottere enn noen gang!

    1. Caroline

      Så utrolig hyggelig å høre, Karin! Tusen takk 🙂

  26. Så deilig dette så ut!
    Kjempefint bilde av deg Caroline, det første 🙂

    1. Caroline

      Tusen takk, Lidya 🙂

  27. Makeup by Sofie

    Herlig oppskrift! Jeg som elsker alt som har med sjokolade å gjøre, spesielt brownies bør teste ut denne oppskriften så snart jeg får tid. Håper den er like god som den ser ut 🙂

    Håper du får en nydelig mandag og en bra start på uka:)
    //Sofie

  28. Så koselige bilder , og den oppskriften frista veldig! Har flyttet utenlands så må bruke ‘vanlig’ kokesjokolade, kan du si meg hvor mange gram sjokolade du bruker? 🙂 Takk!

    1. Caroline

      200 gram er det i smelt fra freia 🙂

  29. Hej Caroline,
    De ser rigtig lækre ud! Jeg bor i dk, så ved ikke hvor mange gram der er i en pose freja smelt 🙂 jeg vil gerne prøve at bage disse, så håber du kan skrive hvor mange gram det er 😉

    1. Caroline

      Det er 200 gram 🙂

      Klem!

  30. Mm, jeg gikk for å slenge sammen denne oppskriften med det samme! Nå lukter huset deilig og jeg gleder meg til resultatet. Hadde ikke mandelmel, men kjørte hele mandler i foodprosessor sammen med havremel. Tror det blir bra. Hadde kun en halv squash, men tilsatte en banan i tillegg. Spent på resultatet! Takk for at du deler oppskrifter, det er mye av det du har tipset om her som jeg har testet, til stor suksess!

    1. Caroline

      Håper de ble vellykket 😀 Nå er det bare 1 igjen her og den forsvinner snart :p

  31. Louise Petersen

    Hvor stor er din form? Den må prøves 🙂

  32. Dette ser helt nydelig ut! Smaker man squashen? 🙂

    1. Caroline

      Nei 🙂 Den gjør kaken veldig saftig 🙂

  33. Helt fantastisk, dette skal jeg prøve meg på 🙂
    Klem,
    Barbara
    http://barbaraoslo.blogspot.no

  34. Louise Petersen

    Hvor stor er din form?

    1. Caroline

      Jeg vet ikke, jeg må nesten måle opp 🙂 Det er en liten ildfast form, ca halvparten av normal strl. om det sier deg noe 😉

      1. Louise Petersen

        Hmm ikke rigtig er det ca 20*20 eller mindre endnu eller større ?

  35. Kjersti

    Nydelig oppskrift! Er det akasiehonning du bruker?

    1. Caroline

      Ja, stemmer 🙂

  36. Cecilie

    Hei!
    Vet du om jeg kan erstatte kokos olje? Evt. med hva? 🙂

  37. Louise Petersen

    Er det almindeligt mandelmel eller fedtreduceret ?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *