lykken finnes i et par ski

slalomski_4

Nå sitter jeg og går gjennom spørsmålene deres stilte under spørsmålsrunden, og dere har virkelig vært kreative! Så mange morsomme spørsmål, men også noen seriøse og veldig fine, så jeg skal forsøke å blande sammen en god miks og så skal vi få filmet i løpet av helgen 🙂 

slalomski_3

Her i huset har det vært gavedryss i kveld, til Nelias store glede! Hun har jo ikke snakket om noe annet enn slalåm siden søndagen, både her hjemme og i barnehagen, så lykkebrølet stod i taket da vi fortalte henne at vi hadde en gave til henne og hun fant ut at den inneholdt lilla ski! Nå kan hun nesten ikke vente til helgen. Det er bare så utrolig gøy at hun likte det så godt. Ser for meg mange aktive og fine familieturer i fremtiden nå – passer meg helt perfekt! 

slalomski_6

– den kuleste kid’en i bakken – 

slalomski_2

slalomski_5

slalomski


Det blir fridag nummer to på meg når det gjelder trening denne uken, sånn er det så å si alltid når jeg ikke får til morgenøktene mine! Det slår nesten aldri feil. I dag har klokken bare gått fra meg og nå begynner det å bli såpass sent at jeg heller vil ferdigstille litt ting for i morgen tidlig så jeg rekker crossfitøkten klokken åtte. Men da har jeg i det minste ekstra mye energi til å gjennomføre den! Gleder meg! Det er altfor lenge siden forrige gang! Håper dere har hatt en fin dag 🙂 Vi sees i morgen ♥ 

29 kommentarer

 1. ÅÅ min lille gutt som er like gammel som Nelia ble like begeistret til jul da han pakket opp sine frost ski! Vi gleder oss like mye til neste gang vi skal i bakken igjen 😀 Herlig med de små tassene som lærer så fort!

  1. Caroline

   Så herlig! De er så skjønne 🙂

 2. Det hade varit väldigt kul om du ville göra ett inlägg med bilder och program över de olika övningarna ni kör på crossfit imorgon 🙂 håller tummarna för ett sånt inlägg!

  1. Caroline

   Jeg har faktisk avtalt dette med treneren min allerede 😀 Men vi får ikke til før i mars, likevel: det blir så bra! 🙂

 3. Så på Snap at du sier til datteren din «Så flink du er!» Du mener det sikkert bare godt og har ikke tenkt over ordlyden, men les denne:

  http://www.aftenposten.no/fakta/innsikt/Ros-riktig—sa-flink-du-er-odelegger-for-barna-7933373.html

  1. Veronica

   Hva mener du hun skal si da? Du må huske på at hun bare er 2 (?) år. Hvor mye ville Nelia skjønt viss Caroline sa noe som: «dette var en hard og vanskelig motorisk oppgave! Du konsentrerte deg veldig godt og ga ikke opp før du fikk det til.»
   I praksis går det ikke alltid å være pedagogisk korrekt og perfekt. Jeg sier ofte til min jente på 3 at hun er flink punktum! For når hun kler på uteklær selv så er det ikke mange morgener vi har tid til å ta opp et så langt kompliment om hvor flink hun er, når vi skulle hvert i barnehagen for 5 minutter siden 🙂

   1. Spyr av slik ny tullete pedagogikk!
    Så flink du er skal jeg aldri slutte å bruke…det enkle er oftest det beste!

  2. Her er det nok viktig å skille mellom veldig små barn og større barn. I følge artikkelen skal man stille spørsmål som «Nå jobbet du virkelig lenge og hardt med leksene. Spesielt var det bra at du konsentrerte deg så lenge og gjorde deg helt ferdig.»» Eller «Jeg merker at du la mye følelser inn i det pianostykket. Hva kjenner du når du spiller det?». Tror det blir litt vel avansert å spørre en 2-åring om tilsvarende «Jeg ser at du legger ekstra mye følelse inn i bevegelsene dine når du kjører på slalomski, hva føler du når du gjør det?»

   Ærlig talt- det er så mange regler for hvordan man skal oppdra barna sine at man skulle tro at alle måtte ta bachelorgrad i psykologi og pedagogikk før man kunne sette barn til verden. Alle er forskjellige, og at ROS fra sine egne foreldre skal være negativt blir for meg helt uforståelig. Tenk over hvordan du selv reagerer på ros: må du alltid ha en lang og saklig begrunnelse for hvorfor det du gjorde var bra, eller er det noen ganger digg bare å høre at «Vet du hva, nå var du skikkelig flink! Godt jobba! »

   Det er på tide å slappe av litt 🙂

   1. Jo, men «godt jobba» er jo faktisk helt ok, i forhold til et automatisk «så flink du er», hvis det faktisk er innsatsen du vil fokusere på. Jesper Juehl har et godt eksempel, når han peker på at mange slenger ut «så flink du er» til ting som ikke krever noe av barnet, for eks. å skli ned på en rusjebane. Det er jo ikke flinkt, det er tyngdekraften!! Et godt alternativ da er å si «jeg ser at du har det morsomt n廑 , for det er det som er poenget, å vise barnet at du ser det.

   2. Men hvis barnet har brutt en barriere for seg selv, da? Et barn som for eksempel har vært bekymret for å skli i denne sklien, da. Er det ikke fint å fortelle barnet at h*n er flink som tør og klarer? Blir man ikke helt tullete av å være så overpedagogisk hele tiden?
    All ære til Jesper Juul, men noen ganger blir det litt vel mye av det gode. Barn trenger å bli sett, hørt, tatt på alvor, lyttet til, og rost opp i skyene, spør du meg. I tillegg så får de (i alle fall hos meg) kjeft, en irritert mamma, en sliten mamma, en mamma som tar feil, og en mamma som kan si unnskyld når jeg vet at det er jeg som har gjort eller sagt noe som er feil eller sårende. For det skjer det også. Tror ingen av disse tingene kan skade barn på noen som helst måte, det er dette som heter «livet» og det er sånn mennesker er. Skal vi alle gå rundt og veie og måle hver setning og handling vi gjør vil ingen være seg selv lenger.
    Så jeg står for det jeg skrev i sted: det er på tide å slappe av litt 🙂

  3. Jeg, og sikkert flesteparten av leserne her inne har blitt fortalt hvor flink jeg er/var siden jeg var født. Har ikke tatt skade av det enda. Det finnes selvfølgelig grenser, men tror ikke noen tar skade av å høre at de er flinke.

   Hadde noen spurt meg hvordan jeg følte det når jeg tok ene foten foran den andre hadde jeg vel heller trodd at det hadde klikka for den som spurte.

 4. Hei Caroline 🙂 nydelig jente dere har <3 håper du vil se videoen av sønnen min som får støvsuger på youtube 🙂 også hadde det vært kjempe snilt om du liker den og deler den <3 monika 🙂

  http://youtu.be/tNqdU5nBVAg

  1. Caroline

   Hahaha, så nydelig! Og så ivrig 🙂

   1. Monika

    Takk 🙂 han er kjempe skjønn-akkurat som dattera di <3

 5. Så fine ski! Lurer på om du har tips til en serie, gjerne på Netflix? Synes både Broen og Homeland har vært helt rått, så noe liknende kanskje?

  1. Caroline

   Broen har jeg ikke sett (til mammas store forskrekkelse) men Breaking Bad er helt topp! Det MÅ du se! Tror det ligger der? 🙂

   1. Takk for tips!! Broen MÅ du se! Den er så bra! Ble helt lei meg da jeg var på siste episode. Samme med Homeland.

   2. Jeg ser akkurat nå på en serie på Netflix som heter Shameless! Den er knallbra! Anbefales!

 6. ..tenk hadde alle i verda vorte så glad for noko so «enkelt» som eit par ski! Og kor kjekt med ei gåve som kan samle heile familia til ein aktivitet dykk kan gjere saman! For ein fin og enkel kvardagsgensar, den såg veldig komfortabel ut! Kvar er den frå?

  1. Caroline

   Jeg er så enig, veldig kjekt 🙂

   Genseren er fra Nelly 🙂

 7. Ser at Nelia er glad for gaven, ønsker dere mange fine turer i bakken:-)

  1. Caroline

   Tusen takk, Janne! Vi gleder oss 🙂

 8. Så gøy! Helt klart den kuleste kidsen i bakken 🙂 Kos dere i bakken fremover 🙂

 9. Så nydelig lille Nelia er! Skikkelig fine og varme bilder av mor og datter❤️

 10. Ragnhild

  Nydelig tulle du har. 🙂

 11. Å herregud så skjønn! Forstår godt at dere gleder dere til helger i bakken! God helg 🙂

 12. Ingrid Grace

  Så koselig! Husker da jeg fikk mine første ski. Ikke slalomski, men likevel ski. Det var stort det. Det ble mange turer i skog og mark, og det var gode opplevelser med foreldre som sitter igjen som gode minner etter hvert. Håper dere får mange fine stunder sammen videre. God helg. 🙂

 13. For en tøff og kul liten jente! Min jente på 4 år nekter å prøve slalom, utrolig fortvilende, he he. Håper hun snart skjønner at det ikke er farlig, men gøy 🙂

 14. Lissconnie Paixao

  Nelia må jo være verdensgodestegullunge:)
  Flink er hun også;)Riktig god helg til dere alle 3:)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *