oppskrift-onsdag: raw gulrotkake

IMG_5962

Å, denne oppskriften må dere prøve! Dette er en kake som ikke krever noe steketid, bare litt god tid i kjøleskapet, og så er den ferdig. Jeg spiste et stykke til frokost i dag, og selv om det er en kake, er det jo ingen usunne ingredienser, så det gjør ingenting å starte dagen med den: cashewnøtter, dadler, krydder og gulrot? Kunne fint vært en yoghurtblanding. Sånn nesten ;-) Denne oppskriften fikk jeg av Anette, det er den samme som de bruker i kafeen sin, så dersom du ikke vil lage selv, må du ta turen dit for å smake. 

_____________________________________________________________________________________________________________

raw gulrotkake fra bare grønt 

bunn ♥ 6-8 revne gulrøtter ♥ 3 dl. glutenfri havre ♥ 15 dadler ♥ saften fra 1/2 sitron ♥ 1 ts. vanilje ♥ 1 ts. kanel ♥ 1/2 ts. kardemomme ♥ 1/2 ts. nellik ♥ 1dl hasselnøtter 

IMG_5859IMG_5849

fyll ♥ 3dl cashew ♥ saften fra  en appelsin ♥ 2 ss. agave. 

_____________________________________________________________________________________________________________

slik gjør du 

Her er det viktig at du bruker en kjøkkenmaskin med skarpe kniver, her skal nemlig det meste blandes sammen. Vi brukte kitchenaid sin blender og måtte ta alt i porsjoner fordi den ikke tok alt samtidig, men det ble veldig bra :-) Bland sammen alle ingrediensene som skal være til bunnen og press det godt ned i en kakeform. Smør gjerne formen med kokosfett uten smak først. 

IMG_5867

Glasuren lager du ved å blande sammen de andre ingrediensene under «fyll». Smør det over toppen og sett kaken i kjøleskapet i ca. 1 døgn. 

IMG_5974

_____________________________________________________________________________________________________________

– håper det smaker – 

54 kommentarer

  1. Mia Andersen

    Ser godt ut:)

  2. Denne så god ut! Har noen dadler jeg ikke vet hva jeg skal bruke til, etter å ha bakt raw kake i helga, men denne er jo perfekt å bruke det til!:D Kan man bytte agave med honning og bruke vanlig havregryn?:)

    1. Caroline

      Det er bare å eksperimentere :)

      1. Carina

        Har et tips til hva du kan bruke dadler til:
        Skjær et snitt, ta ut steinen og legg inn en bit blåmuggost og en valnøtt. Voila! Himmelsk godt!

      2. Caroline

        Tusen takk for tips :D

  3. Mmm, denne skal jeg prøve! :-) Du er virkelig et stort forbilde av meg, fortsett med det du gjør! :-)

  4. Å, nam, den både så og hørtes god ut! Tusen takk for at du- og ikke minst søsteren din, deler denne oppskriften! :)

  5. Jeg er ekspert på raw kaker og å bare si at denne så kjempegod ut! :D Nam nam!

  6. Mmmm, den så utrolig god ut! Takk for oppskrift :-D

  7. Maiken Kleiving

    Heisann! Den så utrolig god ut! Har du noen gode alternativer for de med nøtteallergi? Noe som kan erstatte nøttene?

  8. Spennende! Så utrolig synd jeg ikke tåler nøtter, men likevel, dette er inspirerende:) Håper det kommer flere slike oppskrifter:D

  9. Dette må jeg prøve! Hvor får man tak i Agave? Er det noe du kan anbefale å bruke i stedet for? kaken så veldig god ut! :-)

    1. Caroline

      Du kan bruke honning :) Agave får du på helsekosten og i utvalgte menybutikker :)

      1. Kanskje man kan bruke yaconsirup istedet for agave? Begge deler kan man i hvert fall kjøpe billig på iherb:)

  10. Så spennende! Vanlig gulrotkake er jo himmelsk, så hvis det er mulig å lage en sunn versjon så skal jeg definitivt prøve! Takk for oppskriften :)

    1. Caroline

      Denne er så saftig og god :)

    2. Karoline

      Renate! Med mindre du er veganer har jeg en sunn (og så godt som identisk i smak) versjon av gulrotkake.

      •egg
      •havremel (havregryn i blender)
      •mandelmel (kan sløyfes, men godt med blanding av to meltyper)
      •sukrin gold
      •vaniljepulver
      •kanel
      •kesam
      •smør/olje
      •gulrot
      •bakepulver
      •stevia (kan sløyfes)

      Jeg pleier å bare å slumpe oppi litt av vært, så har ingen fast rutine på hvordan jeg lager det. Men ca;

      Pisk egg og sukrin gold til eggedosis (så langt du greier..) tilsett deretter litt havremel og mandelmel til du merker at røren blir fastere. Tilsett så en stor teskje kanel, teskje bakepulver, ett rør med stevia, og en teskje vaniljepulver. ta deretter to store SS med kesam, og en SS med smeltet smør. Når du har blandet dette tilsetter du 1-2 gulrøtter og rører det sammen.

      Ovnen på 200g og ha den i alt mellom 12-18 min (følg med underveis)

      KNAAALLGOD! Som glasur kan du bruke en mix av kremost, sukrinmelis, stevia vanilje og noen dråper sitron/appelsinsaft.

      Håper det smaker<3

      1. Ranveig

        Karoline: Synes denne oppskriften din så kjempegod ut, så har så lyst til å prøve den. Men kunne du sende meg oppskriften med de mengdene du bruker? Er så dårlig på slumping jeg, blir bare galt da :)
        Tusen takk, hvis du gidder. Adr: ranveig.lie@outlook.com

      2. Oi, ikke verst! Tusen takk for oppskriften :D

  11. Den kaka ser og høres veldig god ut! Og i tillegg er den 100% vegansk :) Det er viktig å ikke alltid spise animalske produkter. Om alle kutter ned på kjøttinntaket vil det ha drastisk påvirkning på miljøet.

  12. Spiser du glutenfritt Caroline? Bra for meg å se på dine oppskrifter siden jeg selv har cøliaki.

    Jeg er ikke så flink til å lage «sunne» kaker etc. Blir altfor fristet til kaker med sukker, smør og egg..burde ikke siden jeg har diabetes 1 også.. Men sliter med sukkercravings hver dag!!
    Noen tips til motivasjon?

    Jeg har akkurat begynt å lese bloggen din. Drømmer meg litt bort i din «Picture perfect» verden fra min rotete og slitsomme hverdag :-)

    1. Caroline

      Nei, men lavkarbo blir ofte glutenfritt :) Mitt tips er å ikke ha søte ting i hus, og alltid ha sunne alternativer som snack :)

    2. Mitt tips til sunn snack er knaskerøtter og bær. Og klementiner! :) Og nøtter som ikke er ristet og saltet. Mandler i løsvekt er gull! :) Ellers går det an å kjøpe sånne poser med nøtter og tørka frukt, det er det jo sukker i, men det er i hvert fall det naturlige fruktsukkeret.

  13. Raw kaker er skikkelig godt om de er laget etter en god oppskrift. Skal definitivt prøve denne! :)

    1. Caroline

      Denne er dødsgod :)

  14. Vet ikke om noen andre har sakt ifra, tenkte bare å gjøre det sånn i tilfelle:)

    Kan være litt forvirrende at det står hasselnøtter i «ingrediens» listen, mens det står cashew i bildeteksten til bilde 2:)

    1. Caroline

      Det er hasselnøtter i bunnen på kaken, og cashew i fyllet :)

  15. Hei! Å, nam :D Er allergisk for hasselnøtter, men fungerer vel å bruke cashew i bunnen også?

    1. Caroline

      Du kan fint bruke begge deler i topp og bunn :)

  16. Du er helt fantastisk på kjøkkenet! En sann inspirasjon <3
    Denne kaken må prøves her hjemme også! Gleder meg.

    1. Caroline

      Det er Anette som skal ha æren for denne :)

  17. så spennende. denne kaken må prøves. Flere sunne kakeoppskrifter mottas med takk :)

  18. Uhmm jeg elsker når du ligger mad og kager op på bloggen.
    Sikke en lækker og sund kage, som jeg absolut må prøve at lave :-)

    Mange hilsner herfra
    Mary-Liz

  19. Åhh vad gott det ser ut. Detta måste jag prova!

    Idag hittar ni drömhåret på http://www.modevarlden.se samt en stil jag älskar, boho!

    Kram Johanna

  20. Så spennende, gleder meg til å teste den ut! Ser skikkelig god ut. Har akkurat fått påvist bl.a. både glutenallergi og laktoseinntoleranse,så kan ikke lenger spise vanlige kaker :( Så tommel opp for oppskrifter uten gluten, hvitløk og melk! :)

  21. Elisabeth

    Hva kan jeg bytte ut appelsin med? Grunnet allergi:))

  22. Da skal denne testes ut! Du må hilse søstra di og si at det er fantastisk med en slik cafè i byen. Jeg er allergisk for en del ting, blant annet hvete. Hvor enn du går blir det servert kaker i alle slags former, så at det finnes slike kaker som både er sunne og allergivennlige er helt fantastisk :D Har vært innom Cafè en gang og skal definitivt dit flere ganger!

    1. Caroline

      Åååh, så hyggelig at du er innom :) De lager jo så utrolig god mat <3 Kanskje vi sees der en gang :)

  23. Denne såg kjempegod ut og skal definitivt prøvast. Lurer berre på kva ei ts Vanilje vil seie? Er det 1 ts frø fra vaniljestang, vaniljeekstrakt, vaniljesukker eller vaniljeessens? :)

    1. Caroline

      Vaniljepulver :)

  24. Kan denne fryses?
    Så innmari god ut!

  25. Jeg berre lurte på om du visste noko om det gjekk an å bytte nøttan ut med noke anna? Jeg er allergisk, men har såååå lyst tå prøve kaka!
    Jeg kan jo berre prøve sjøl litt og såklart ;-)
    Jeg tenkte med feks anna frukter eller grønsaka?

    1. Caroline

      Det vet jeg dessverre ikke, men det jo bare å gjøre som du sier, eksperimentere litt :)

  26. Så godt det så ut! Den skal jeg prøve i helga. :-)

  27. Hei! :) så hyggelig at så mange liker oppskriften. Hvis man har nøtteallergi så kan man bytte ut hasselnøttene i bunn med hvilken som helst annet nøtt, feks walnøtter elr cashew. Du kan også droppe det helt og bare bruke mer havre istede. Opp til deg om du vil bruke glutenfri. Man kan også bruke rosiner. Fyllet kan man enten erstatte med lavkarbofyll, se oppskriften til ostekake i Carolines kokebok, eller prøvd å lage en topping med kokosmør istede for cashewnøtter. Lykke til! :)

  28. Marianne

    Nå er kaka i kjøleskapet!! Gleder meg til å smake på resultatet i kjøleskapet!! Dette er første gang jeg prøver meg på raw kake!!

    Jeg bare lurer litt på hvordan konsistensen skal være på både bunn og fyll??

    Ha en fin kveld!

  29. Åh herlig! Jeg prøver å gå ned i vekt, men sliter med sukkercravings. Dette var jo supert, må prøve! Men jeg lurte på om du vet næringsinnholdet i dette? Da tenker jeg kanskje mest på energinnholdet. Hadde vært greit å vite, liker å ha litt formening siden jeg prøver å miste noen kilo :)

  30. Hvorfor bruker du agave? Har denne noen helsemessige fortrinn?
    Jeg slumpet over denne artikkelen: http://authoritynutrition.com/6-healthy-sugars-that-can-kill-you/
    har det som står der noe for seg? Jeg aner ikke selv, altså, jeg er bare nysgjerrig.
    Har Lars-Kristian tid til å kommentere?

    1. Caroline

      Mest for konsistens :) Men det er ikke noe bedre enn vanlig sukker, det er helt riktig :)

  31. Ser veldig god ut. Hva kan jeg erstatte havre med som jeg er intolerant for?

  32. Hei Caroline!
    Vet dette er utrolig lenge siden du skrev, men vet du hvordan denne kaken egner seg til frysing? :)

  33. Hei Caroline! Jeg skal ha venninnebesøk og tenker å lage denne. Men jeg lurer på om du bruker saltede eller usaltede cashewnøtter?
    Klem

    1. Caroline

      Usaltede :)

  34. Elisabet

    Anbefaler på det sterkeste denne raw kaken! den e så god ! : http://www.veganmisjonen.com/2014/01/oppskrift-runekake-glutenfri-nttefri-raw.html

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *