Oppskrift-onsdag: Laks med camembert

Nok en enkel og vann-i-munnen-god oppskrift på oppskrift-onsdag :-) Denne lages på 1-2-3 som de fleste oppskriftene jeg poster i denne kategorien, og det er jo også litt av poenget. God og enkel hverdagsmat som frister til mersmak og som kanskje kan gjøre det lettere å komponere en hel middagsuke-meny etter hvert. Den årlige rapporten fra helsedirektoratet kunne fortelle at vi nordmenn spiser for lite fisk og grønnsaker, så jeg tenkte prøve få til en del oppskrifter som inneholder nettopp dette fremover. Denne gangen får dere oppskriften på laks med camembert, valnøtter og fikenmarmelade.

Til 2 trenger du: ♥ 4 laksefileter, eventuelt 500 gram laksefilet fra ferskvaredisken ♥ 1 hel camembert ♥ 5-6 ss. fikenmarmelade (uten tilsatt sukker) ♥ 2 never valnøtter ♥ salt og pepper ♥ bladspinat ♥ cherrytomater

Både camembert og fikenmarmelade får du kjøpt hos blant annet Meny og Ica, og sikkert andre dagligvarebutikker også.

Slik gjør du: Dersom du har kjøpt et stort stykke laksefilet, skjærer du bort skinnet under før du skjærer fisken i passe fine stykker. Skjær et snitt i hver laksefilet og fyll snittet med rikelig av camembertost og fikenmarmelade. Hakk opp valnøtter og strø over. Alt skal ligge i en ildfast form som du setter inn i ovnen på 175 grader i 20 minutter. Vi serverte bladspinat og cherrytomater ved siden av, utrolig godt!

Håper det smaker ♥ 

44 kommentarer

  1. Kan du legge ut oppskriften på tacosalaten? :-)

    1. Fotballfrue

      Kommer nok neste uke :)

      – C

  2. Marianne

    Hørtes og så veldig godt ut, bortsett fra at jeg ikke liker walnøtter. Greit å bare sløyfe de, eller har du forlag til noe jeg kan bytte de ut med? Hadde kyllingformen din til middag i dag (den med bacon og sopp) Var veldig god :-) Takk for inspirerede oppskrifter!

    1. Fotballfrue

      Du kan prøve hvilke nøtter du vil :)

      – C

  3. Spiste nydelig laks til kveldsmat i dag – åhh, det er så godt! Håper dere har det bra på reise :)

  4. looks very good! I’d like to taste it!:)

  5. Får vann i munnen bare av å se på bildene! Jeg elsker fisk og grønnsaker. Denne må prøves!!!!

  6. Hei.

    Eg er vanlegvis ikkje ein av fyljarane dine, men i dag var eg innom bokhandelen og fann boka di. Oppskriftene såg veldig gode ut, med flotte bilete og enkle framgangsmåtar. Så då endte eg opp med boka di i posen i det eg forlot bokhandelen. Og til middag testa eg ut «Pizza – etter trening». Og dette var ein hit! Utruleg lett å lage og veldig velsmakande, og ikkje minst utan dårleg samvit. Gler meg allereie til å teste ut ei ny oppskrift i morgon. Tusen takk :)

    1. Fotballfrue

      Så hyggelig, Katrina! Tusen takk :D

      Klem!

  7. Så godt det ser ut! Den forrige lakseoppskriften med chevre var også veldig enkel og god. Takk for fine oppskrifter!

  8. Smaskigt! Gjorde också lax idag – hade keso/chili/paprika täcke ovanpå och in i ugnen. Supergott!

    http://pernillabredolt.com

  9. Det så supergodt ut!! NAM<3

  10. Amalie14

    Alt du legger ut høres så godt ut. :-)
    Laks smaker jo bra uansett tilbehør synes jeg, så tviler ike på at denne retten er velsmakende den og:-))

  11. Skal ha laks i dag, men har bare tatt den opp av fryseren enda uten å finne ut hvilket tilbehør jeg skal ha. Fult mulig jeg ender opp med denne ;) Eller har du en oppskrift på ovnsbakt laks med kokosmelk?

  12. Gleder meg til å se deg på 4-stjernes! Vet du hvilken uke du er med?:)

  13. Mmmmm sunt og godt!! Tommelen opp for oppskrift onsdag!!! Fortsett med det! ;)

  14. Benedikte

    Fikenmarmelade er helt fantastisk godt, så dette blir jeg nødt til å prøve meg på!

    Ha en fortsatt fin tur i Munchen! Håoer det går i orden med bagasjen deres!
    Klem!

  15. Dette så kjempegodt ut! Er spinaten «rå» eller surrer du den litt i stekepannen først?

    1. Fotballfrue

      Vi har den bare som den er :)

      – C

  16. Mmm.. ser fortryllende deilig ut!!! Denne vil jeg veldig gjerne prøve :)))

    Men du, disse oppskriftene du legger her på «oppskrift-onsdag», er de i boken din
    eller er det nye oppskrifter? Har ikke fått rota meg til å kjøpe boka di enda, skjøbber du :)

    1. Fotballfrue

      Ingen er i boken :D Det hadde jo ikke vært noe gøy ;)

      Klem!

  17. Det er kun jeg som er glad i fisk i vår familie, men jeg har et hektisk liv (som så mange andre) så jeg kan fint lage denne og spise et par dager på rad! Den så nydelig ut!

  18. Ser kjempe godt ut! Hvilken skole går Lars-Kristian på?

    1. Fotballfrue

      Han studerer deltid Bjørknes ved siden av fotballen :)

      – C

  19. Nam! Skal testes! Bruker både smeltet brie og camembert på kjøtt – men har alltid tenkt det blir for mye fett med både laks og fet ost – kanskje syltetøyet frisker det opp – takk for bra tips! Veldig interressert i det fikensyltetøyet uten sukker, leter meg tullete etter sukkerfritt syltetøy og ender alltid opp med å måtte bestille på nettet fordi jeg ikke kan finne noe – kan du vise bedre bilde av etiketten eller skrive hvor det er kjøpt? Tusen takk! :-)

    1. Fotballfrue

      Kjøpte det på meny, det er ikke tilsatt sukker :)

      – C

  20. Hey!
    Im from Estonia and there is just as much google translate can do. I was wondering about the fikenmarmelade. If it translates it correctly its fig marmalade, is it really marmelade or is it jam? Sometimes google just translatest it wrong… I dont think i can get it anywhere in here. Is there anything else I could use instead? :)

    1. Fotballfrue

      It is marmelade, without sugar :)

      Hugs!

      1. Thank you! Ill go & try to find it today! :)

        xx

      2. Fotballfrue

        :)

  21. Det der tror jeg må være det mest fristende du har postet på lenge! Gratinert camembert er jo bare så utrolig godt! Og den kombinasjonen der gir meg vann i munnen selv om jeg er stappmett etter frokost. Kan se ut som det blir en tur på Meny for meg i dag, ja. Takk for inspirasjon :D Ha en fin dag!

  22. Det så utrolig godt ut!
    Må med på en av ukens fiskedager i neste ukes meny, hehe :D

  23. Nam!! Der kom oppskriften! Du holder det du lover, så utrolig bra!

    Jeg er gravid, har du noe tips til ost jeg kan bruke istedenfor Camembert? Er altfor lenge å vente 6 måneder på å prøve denne retten! Jeg tenkte kanskje feta eller kremost?
    Oster er forøvrig det jeg savner mest når jeg er gravid! Sammen med det ene, store glasset med rødvin…
    Sukk!

    Tusen takk for at du deler!

    1. Fotballfrue

      Kremost kan bli veldig bra :) Herre, jeg er fullstendig avhengig av ost! Og rødvin :O

      Klem!

    2. Det går vel bra med camenbert når den skal stekes? Jeg er gravid selv, og har planer om å ha dette imorgen :-):-) Så lenge det stekes skal det vel ikke være farlig. Jeg gleder meg hvertfall – dette ser nydelig ut Caroline <3

  24. Michelle

    nam nam nam, ser ut som et perfekt måltid! Det må prøves, elsker jo laks! TAKK for oppskriften :D <3

  25. can i use Brie instead of camembert?

    1. Fotballfrue

      yes :) but the fig jam is best with the camembert!

      – C

  26. Hørtes godt ut!
    Kan også anbefale å krydre laksefilletene med knuste fennikelfrø og godt havsalt. Veldig god kombinasjon:)

  27. Åååh dette så fantastisk godt ut Caroline! Typisk noe jeg kunne likt :) Krysser fingrene for å tørre å spise ost en dag..

  28. Det høres deilig! I dag skal jeg prøve denne oppskriften :)

  29. Ann Kristin

    Prøvde dette i dag, NAM! Tusen takk for kjempegod oppskrift :-)

  30. Hei,

    takk for en veldig inspirerende oppskrift. Prøvde å få tak i marmeladen på meny, men den hadde de ikke her. Det ble derfor til at jeg byttet det ut med en liten dæsj honning, også brukte jeg brie og nøtter. Fantastisk godt! Elsker oppskriftene dine!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *